|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4171 |
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
|
![]() ![]() |
![]() |
#4172 |
BAN stały
|
prosba o ocene menu, chce schudnac 172 cm/waga sie waha 72 -74 kg
sniadanie owsianka - 5-6 lyzek platkow,szklanka mleka 2%, owoce - m.in banan, czasem wrzuce rodzynki i/lub sliwki, kakao (owoce ktore preferuje owsiance to banany, truskawki, kiwi i ananas, specjalnie ich nie kupuje dzien w dzien ale jak mam mozliwosc to je dam, ale banan musi byc bo inaczej owsianki nie jem) II sniadannie 2 kromki chleba razowego/zytniego (jesli taki dostane) + 2 jajka*/serek wiejski/mozarella + warzywa - pomidorowy, ogorek, rzodkiewka. czasem klade wedline albo ser na kromke obiad tu roznie poniewaz mieszkam z tz wiec gotuje dla nas, musze urozmaicac jedzenie a) zupa + kawalek miesa i np warzywa z zupy b) ziemniaki/ryz/kasza/makaron + mieso np schab lub filet, mielony lub pulpety (czasem jemy obiad u rodziny) albo jajko sadzone (lub po 2 jemy) jesli chodzi o wielkosc ww to tak na oko ryz/kasza/makaron - 50 -70 g, ziemniaki troche wiecej, ok 120-150 g + surowki c) fasolka po bretonsku d) ok 2-3 nalesniki z twarogiem i np dzemem, owocami e) 1-2 golabki + surowka jesli zmieszcze podwieczorek to jakis owoc poniewaz nie jem o stalych porach (sprzatam, robie zakupy, cwicze, wiec to jest tez od tego uzaleznione) a staram sie utrzymac przerwy 2,5-4 h? kolacja kromka chleba + 2 jajka*/serek wiejski/mozarella + warzywa jak przy II sniadaniu chodzi mi o ilosc weglowodowanow czy nie za duzo? czy moze zmniejszyc II sniadanie o 1 kromke nie lubie twarogow i jogurtu naturalnego dlatego taki wybor bialka jesli bedzie sezon to sie postaram o koktajl narazie nie ma z czego (bo tylko banan jest zjadliwy) * robie omlety, jajecznice Edytowane przez agusiamyszka Czas edycji: 2012-05-07 o 08:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#4173 |
Zakorzenienie
|
A jest nad czym sie zastanawiać ?
#4174 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki, wrzucam moj jadlospis Rkowy z wczoraj i plan na dzis
![]() Wczoraj : 1. sniadanie: owsianka jak zwykle ( pol miseczki mleka 2%, 4 lychy platkow, lyzka suszonych owocow i zurawin, luzka orzechow/migdalow/pestek slonecznika), zieolna herbata 2. obiad (bez drugiego sniadania bo pierwsze bylo o 11ej ![]() 3. podwieczorek: 3 lyzki serka twarozkowego, kremowego, odtluszczonego, do tego garsc pokrojonych truskawek, lyzeczka miodu, znow zielona herbata 4. kolacja: miseczka zupki dietetycznej (sama gotowalam, na kurczaku bez skory i wloszczyznie, taka smieciowa, z: kalafiorem, pieczrkami, kapusta, mieskiem z kurczaka i marchewka z wloszczyzny) + dwa plastry szynki z indyka, melissa A dzis : 1. owsianka j/w, zielona herbata, zaraz kawa 2. serek wiejski light i jablko, zielona herbata 3. lunch w pracy: pojemniczek kus kusa z zielonymi warzywami z patelni (dalam: zielona papryke, groszek, cukinie i cebulke) i jedna kofta pozostala z wczorajszego obiadu, troszke tego sosu jogurtowego (czyli resztki z soboty i niedzieli) 4. obiadek w domu: tortilla z dwoch jaj i duzej ilosci cukinii, salatka z mieszanki salat, tunczyka z puszki, cebulki, octu balsamicznego 5. na kolacje: miseczka zupki jak wczoraj Co myslicie?
"There is a crack in everything, that´s how the light gets in." Edytowane przez monita01 Czas edycji: 2012-05-07 o 12:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#4175 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4176 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4177 |
Zakorzenienie
|
Bo nie 33 tylko 33,100
![]() Dziewczyno już aż tyle przytyłaś ze musisz się odchudzać??? Wpędziłaś się w nadwagę ??? ![]()
#4178 |
Zakorzenienie
|
Mirana!!
to są codzienne jadłospisy-NORMALNE!!!osób które chcą rad i się do nich stosują.Maja prawidłową wagę ,tórą chcą utrzymać albo kilka kg ponad które chcą stracić. Dla osób ,które mają problem jest KZ więc weź uszanuj osoby które nie chcą czytać Twojej głodówkowej spisówki
#4179 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4180 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4181 |
BAN stały
|
monita dziekuje za odpowiedzi
nie mam za bardzo z czym jesc owsianki bo jablko i gruszka mi nie smakuja. wiem ze powinno sie unikac bananow ale sama owsianka jest nudna jak powiedzialam, twarog i jogurt mi nie smakuja(chyba ze jogut dany do koktajlu) ale nie ma zadnych fajnych ekonomicznych i smacznych owocow z ktorych mozna go zrobic co do obiadu wiem ze powinny byc pelnorazowe ale nie wszedzie mozna je dostac, mam sklep ze zdrowa zywnoscia w centrum miasta i alme w galerii (kawalek jednak sa od domu) na zapasy sie wybiore i kupie zeby co tydzien nie kursowac, poza tym musze wyjesc to co mam teraz zamkneli mi sklep ktory mialam pod nosem (remont) zabka jest droga, a najblizsze co to mam biedronke i lidla gdzie wracajac trzeba isc pod gorke, jestem leniwa jednak, ostatnio dostalam zadyszki moze fasolka jest kaloryczna ale jesli ja zrobie to z chudego miesa tj kurczaka wiem ze sie powinno jest straczki bo zawieraja bialko. jak mowie obiady jemy u babci albo mamy czasem, a tu nie moge wybrzydzac, samemu glupio przynosic jedzenie jesli mnie zapraszaja. ostatnio byly kopytka i pulpety na obiad a co do kolacji sam serek mi nie starczy, kolacje jem ok 19, czasami przedobrze bo mi sie zapomni i do na wspolnej jadam. chodze spac w przedziale 22-1 ale zazwyczaj 22-23 jesli owocow sie nie je po poludniu to nie mam z czym jesc serka bo raczej surowa marchewka nie jest smaczna poza obiadem , moze ja jestem grymasna ja lubie kanapki z warzywami i tak mi smakuja warzywa typu pomidor (no chyba ze posypany cebulka) |
![]() ![]() |
![]() |
#4182 |
Zakorzenienie
|
Agusiamyszka, to w sumie nie wiem po co prosisz o rady, skoro i tak nie masz zamiaru sie do nich stosowac
![]()
#4183 |
Rozeznanie
|
R
I. owsianka: 3 lyzki platkow owsianych, mleko 1,5%, garsc orzechow, garsc owocow suszonych, poziomki,, truskawki, lyzka miodu; kawa z mlekiem II. kromka chleba posmarowana serkiem smietankowym, 2 plasterki szynki, ogorek III. 65g ryzu brazowego, piers z kurczaka, salata, pomidorki koktajlowe, sos balsamico IV. serek homogenizowany waniliowy z paroma orzechami, inka V. puszka tunczyka, 2 lyzki jogurtu nat, pare ogorkow konserwowych bardzo prosze o ocene ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4184 |
Zakorzenienie
|
sobota:
-arla apetina 60g w zalewie z czosnkiem, jogurt truskawkowy150g -ok.100g lodów śmietankowo- bananowych "retro" -porcja zapiekanki z makaronu łazanki, mięsa mielonego z indyka i warzyw (groszek, marchewka, por) -3 kromki chleba: z serkiem cremessi, z serem żółtym, ogórkiem i papryką niedziela: - bułka: z serkiem cremessi, z kiełbasą i sosem BBQ, ok. 60g lodów śmietankowo- bananowych -porcja zapiekanki jak w sobotę - 3 kromki chleba z serkiem cremessi, z plasterkiem sera topionego i ogórkiem Dlaczego wciąż tyję (+8kg od sierpnia) na podobnych jadłospisach? Przyznam, że na święta BN i Wielkanoc zjadłam trochę więcej ale czy można aż tyle utyć? |
![]() ![]() |
![]() |
#4185 |
BAN stały
|
monito chce sie stosowac, tylko nie moge wszystkiego zmieniac, bo to jest niegrzeczne zeby gospodyni wytykac ze robi zly obiad :P
niektorych rzeczy nie kupuje bo nie sa ekonomiczne. wiem ze sa kaloryczne potrawy i mniej kaloryczne co nieznaczy ze trzeba je odrazu eliminowac. bo miseczka fasolki po bretonsku mieszczaca sie w limit codziennego obiadu to nie jest grzech napisalas mi co jest zle. dobrze, bede miala to na uwadze chodzilo mi o ilosc czy dobrze jem, bo waga mi nie spada i sie waha. od 3 tygodni spadku konkretnego nie odnotowalam, cwicze z ewa chodakowska moze dlatego ze miesnie mi zamieniaj z tkanka tluszczowa miejscami. chociaz wizualnie wygladam lepiej. biore jeszcze hormony ijak nie mam miesiaczki dodatkowo to moze mi sie woda zatrzymuje, zobacze co urolog powie jeszcze bo jestem napuchnieta na wieczor wody nie potrzebuje tyle do piciam i uwazam to za zgubne rozwiazanie |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4186 |
Zakorzenienie
|
Agiusiamyszka, moim zdaniem dla chcacego nic trudnego
![]() ![]()
#4187 |
Raczkowanie
|
R / U
1śn: bułka z twarożkiem, pomidorkiem i cebulą + zielona herbata 2śn: 200g jog. nat + owsiane + śliwki suszone + przyprawa do szarlotki + kawa z mlekiem obiad: 150 łososia + sałatka: fasolka szparagowa, oliwki, rzodkiewka podwieczorek: pół budyniu czekoladowego (czyli szkl. mleka) + błonnik czekoladowy + kawa z mlekiem kolacja: wieśniak z warzywkami jakimiś chce przejść powoli, powoli na U. pomocy:P |
![]() ![]() |
![]() |
#4188 |
BAN stały
|
monita w domu gotujemy zdrowiej, u kogos jemy to co jest, oczywiscie wybieram wiecej surowki
|
![]() ![]() |
![]() |
#4189 |
Zakorzenienie
|
U
1; duża bułka z sezamem, z masłem, sałatą, pomidorem, ogórkiem... 2; kawa z mlekiem, marchewkowe ciasto 3; ziemniaki ze szczypiorkiem, jajko sadzone, kefir 4; owoce- kiwi, gruszka, pół banana
![]() |
#4190 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie mam pytań... Cytat:
Cytat:
i generalnie nie widzę sensu narzekania, jeśli nie zamierza sie (a przynajmniej nie ma chęci) czegokolwiek zmienić. zmiany wymagają wysiłku, nigdy nie będziesz mieć z górki pod tym względem. oprócz diety potrzebny jest ruch, chociażby te 2, 3 km do biedronki pod górkę ![]() jadłospis podałaś w miarę dobry, jeśli na nim chudniesz to okej, ale nie zdziw się jeśli zdarzy Ci sie po skończeniu diety jojo, jeśli ma się taką kondycje... moje wczorajsze uuu I totrilla pełnoziarnista x2 posmarowana masłem orzechowym i miodem, zawinięta a w niej banan - pyycha ![]() II 3 kromki razowca z bieluchem, ogórkiem, rzodkiewką, pomidorem III udko z kurczaka pieczone, ziemniaki ze szczypiorkiem, buraczki IV budyń waniliowo-kakaowy V sałatka z pomidora, ogórka, cebulki, z twarogiem
'cause I wouldn't know where to begin.. Edytowane przez Bellamy Czas edycji: 2012-05-07 o 13:04 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4191 |
BAN stały
|
bellamy kupuje tylko potrzebne pojedyncze produkty. owsianki z kwiatkami nie jadlam i raczej nie skosztuje
![]() jesli zostanie mi sie ananas z ciasta to go wkroje do owsianki, ale specjalnie go nie kupuje. wiec dla siebie codziennie biore 1 banana i wsypuje kakao, ostatnio dostalam truskawki i sobie je rowniez wkroilam no nie, u rodziny jemy do 2 razy w tygodniu cwicze co 2 dzien i wychodzimy na spacer (np do babci mamy 4 km wiec idziemy piechota) wiec to nie jest tak ze jestem bez ruchu |
![]() ![]() |
![]() |
#4192 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dzisiejszy R/U: I: owsianka - 5 lyzek platkow na mleku, z serkiem homo nat, lyzeczka masla orzechowego i lyzeczka pestek dyni. II: dwie malutkie, domowe buleczki z maki pelnoziarnistej: jedna z bieluchem, filetem z indyka, pomidorem i kielkami; druga z twarozkiem orzechowym z lidla. III: salatka: garsc makaronu pelnoziarnistego, gotowany filet z kurczaka, papryka, ogorek, cebula, kielki z sosem na jogurcie. IV: wiejski z kilkoma truskawami. V: dwa jajka na twardo z czyms. ![]() 2x35 min szybkiego marszu, 30days shred. Moze byc? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4193 | |
sentimental animal
|
Cytat:
![]() ![]() a co do zastoju to wydaje mi się, że zastój jest, gdy się chudnie i nagle przestaje, a ja od początku diety nie zrzuciłam ani jednego kilograma, ani centymetra ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4194 |
Raczkowanie
|
P:
Śniadanie: 2 kromki chleba typu pumpernikiel; jedna z serkiem Philadelphia, ogórkiem zielonym, rzodkiewką druga z serkiem z ziołami Mlekovita ogórkiem ziel, rzodkiewką Drugie Śniadanie: kromka chleba pumpernikiel z plasterkiem szynki sapiechy i ogórkiem zielonym Obiad: chochla zupy pieczarkowej z kaszą, ale nie na gęsto prawdopodobnie naleśnik z prażonymi jabłkami Podwieczorek: serek wiejski Piątnica 200g z pół łyżeczki miodu Kolacja: sałatka: piers z kurczaka 100g pokrojona w kosteczki, ogórek zielony, rzodkiewki, sałata lodowa, papryka, oliwki, przyprawy |
![]() ![]() |
![]() |
#4195 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a jadłospis super Cytat:
![]() ![]() nie jest przypadkiem tak, że nie masz z czego już chudnąć? ile trwa ta dieta? Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4196 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4197 |
Zakorzenienie
|
Moje (niezdrowe
![]() I serek wiejski z jabłkiem, saszetką musli, suszonymi bananami, rodzynkami, 2 garściami orzeszków arachidowych, czekoladką mersi o smaku capuccino II 3 razowego z osełką, serem żółtym, sałatą, łososiem wędzonym i pomidorem, koktajl z gruszki III Annancini nadziewane szpinakiem z sosem koperkowym (z woreczka brązowego ryżu w środek szpinak wszytko w panierce z płatków kukurydzianych i pieczone w piekarniku) IV sernik kapłański z kratką (zrobiłam z 45 dag sera i zjadłam 3/4 ciasta a co ![]() V chyba 3 kromki razowego z serkiem śmietankowym wymieszanym z pomidorem i szczypiorem
#4198 |
Zakorzenienie
|
U.
1. twaróg półtłusty z domowym musem jabłkowym i pełnoziarnistymi herbatnikami. kawa z mlekiem. 2. lody z polewą karmelową, duże cappuccino / mc donald ![]() 3. spanakopita! ![]() 4. omlet francuski z dwóch jaj z grillowaną cukinią. 1 h rower, tamilee webb - cwiczenia na pośladki, 8 minute abs |
![]() ![]() |
![]() |
#4199 |
Zakorzenienie
|
Podbijam pytanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4200 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, mam niezłą rozkminę, może któraś z Was mi podpowie.
![]() Kiedyś pisałam, że od kiedy zaczęłam ćwiczenia schudłam 1,5kg. Zaczęłam zjadać więcej, ten kilogram z hakiem wrócił i cacy. ![]() ![]() ![]() No i tu pytanie- jak odzyskać te 1,5kg, ale raczej na stałe? Wejście na "porządne P" na 2 tygodnie, a potem powrót do mojego normalnego U mija się chyba z celem, bo takimi zabawami w krótkotrwałe jedzenie większej ilości pewnie tylko rozwalę metabolizm?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:11.