|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX
Linka, asia super, że z maluchami wszystko ok! Fajnie czyta się dobre wiadomości
![]() Dzięki za odpowiedzi odnośnie poduchy - póki co robię sobie z męża taką poduchę pod plecy itp (nawet sam w nocy się pyta jak się wiercę jak ma się ułożyć pode mnie hihi) - muszę przemyśleć jeszcze czy faktycznie ją kupować czy nie... Muszę się zapytać szwagierki bo może ma taką. |
|
|
|
#3752 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() postanowilam sie ujawnic a podczytuje WAS od tygodnia i zbieram informacje nie chcialam sie wypowiadac bo z tego co widze,znacie sie juz jak lyse konie i pewnie dobrze Wam w Waszym gronie.Ale czasem chetnie bym o cos spytala lub doradzila,tak wiec mam nadzieje ze jest szansa dolaczyc do WAS?Termin mam na 14 sierpnia ![]() dzis zaczyna 26 tydzien,bedziemy miec coreczke o imieniu Marcelina czytalam rozne Wasze opinie na temat tego imienia,ale wybral jej maz i mimo ze na poczatku absolutnie sie nie zgadzalam teraz nie wyobrazam sobie innego.Mowie do coreczki Marcysia lub Marcyska i bardzo mi sie te zdrobnienia podobaja.
|
|
|
|
#3753 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie dawka początkowa to było 2x1/2, ale już po tygodniu miałam 4x1/2, potem zwiększone do 2x1/2 i 2x1, a potem zmniejszone z powrotem do 4x1/2 i póki co tak bioręAle mnie coś głowa boli Idę się położyć
|
|
#3754 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny!
Przez weekend nie miałam czasu zaglądać na forum, małż miał wolne więc trochę czasu spędziliśmy razem. Powoli rozglądamy się za wózkiem, niestety nigdzie nie ma wózków które sobie upatrzyłam w internecie żeby zobaczyć, chodzi mi o elipso z babyactive oraz tutka grandera ![]() Jedynie co to spodobał nam się w jednym sklepie wózek emjot miyo i jak się nigdzie nie doszukam tych moich wybranych to chyba się na ten zdecydujemy. Powoli rozglądam się też za wyprawką bo oprócz paru ciuszków to nie mam całkowicie nic. Po odstawieniu luteiny zauważyłam, że brzuch mi twardniał dość często, teraz trochę się to uspokoiło, zobaczę co ginka powie na wizycie, ale do 14.05 muszę czekać. W czwartek idę na tą nieszczęsną glukozę, dzisiaj kupiłam ją w aptece, mam 75g, strasznie dużo tego proszuku, w ilu ml wody oni to rozpuszczają? przy okazji muszę zrobić alloprzeciwciała, morfologię i siki. Ginka mi nic nie mówiła o zrobieniu ponownie toxo, jeżeli na początku ciąży miałam dwa wyniki ujemne z toxo to który teraz mam powtórzyć? |
|
|
|
#3755 |
|
Zakorzenienie
|
Aga dzięki za odp
Asia AC to brzuszek prawda? Mam bliźniaczo podobny wynik do Ciebie. AC mam na 28,1 a FL na 29,0. To największa "rozbieżność" reszta pośrodku ![]() ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- Paulucha witaj w naszym przefantastycznym gronie |
|
|
|
#3756 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3757 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za badanie.Glukozę rozpuścili mi w plastikowym kubeczku, więc tej wody nie było za dużo. Co do toxo to nie wiem. |
||
|
|
|
#3758 |
|
Zadomowienie
|
Malwina ja powtarzałam dwa.. ale szczerze jak teraz się zapytałaś to nie wiem czy dwa trzeba.
|
|
|
|
#3759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3760 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Na początku dziękuje za kciuki
Cytat:
Cytat:
. Teraz jesteśmy na takim etapie ciąży,że w razie "W" będziemy miały szybszy poród -tak jak to powiedziała Twoja pani doktor.Kamilka jaka Ty jesteś niecierpliwa ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Kurcze cytowałam inne posty i je wcięło Więc ktoś pytał o wymiar łóżeczka - mamy 120x60 No i gratki za pomyślne wizyty pozostałych dziewczyn
|
|
#3761 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratuluję udanych wizyt
mój maluszek ma AC - 249mm, tak Linka to właśnie obwód brzuszka, u Oskarka troszkę za niski. Ale dziewczyny już mi lepiej, przetłumaczyłam sobie że moje nerwy nic nie pomogą a mogą tylko zaszkodzić i staram się uśmiechać. Jak przypomnę sobie buźkę niunia to od razu mi lepiej |
|
|
|
#3762 |
|
Raczkowanie
|
swietnie
postaram sie udzielac na biezaco milo Was poznac Jak wroce z zakopow napisze cos wiecej. poki co napisze do dziewczyn z uk i Irlandii sa tutaj proszki i plyny do prania specjalne dla dzieci np .Fairy lub persil non-bio
|
|
|
|
#3763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brawo za podejście To na pewno będzie lepsze dla Małego ![]() Ma włoski |
|
|
|
|
#3765 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Już zabieram się za nadrabianie Was , piszecie jak szalone Gratki dla rozpoczętych tygodni i pomyslnych wizyt ![]() |
|
|
|
|
#3766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zobaczysz, wszystko bedzie dobrze, a lekarze to tak mają, ze muszą zachowywać się max ostrożnie i mówić raczej na wyrost niż czegoś nie powiedzieć naprawdę jak patrzyłam w necie na wymiary z usg róznych dziewczyn to rozbieżności takie jak u Was to standard i narobiłaś mi ochoty na 3d jeszcze nie widziałam tak Małej |
|
|
|
|
#3767 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3768 |
|
Zakorzenienie
|
Po porodzie zobaczysz Małą w 3d
Chociaż rzeczywiście fajnie jest mieć takie badanie, będzie miła pamiątka.
|
|
|
|
#3769 |
|
Zakorzenienie
|
Oj dziewczyny, nadrabiałam was godzinę, ale jestem na bieżąco, ufff.
Gratuluję wam udanych wizyt. Olcia, mimo, że się martwisz małym brzuszkiem, Tobie również zazdroszcze, że moglas zobaczyc maluszka w 3D-ja nigdy nie widziałam - ni raz przez 10 sekund - a bardzo bym chciala. Absolutnie się nie przejmuj tymi pomiarami, to nie wyrok ! Ja szczerze mowiac ciągle slyszalam, ze mała jest mała, ze miesci się w normach, ale bedzie malutkim dzieckiem. Jakoś nie przybierałam sobie tego do głowy. Grunt to spokój. Przecież i tak już się nic nie zmieni... Możesz jedynie lepiej sie odzywiac i to wszystko. Takze głowa do gory ![]() Agunia, super, ze sprzedaliscie autko! Wiem, jaka to ulga, bo my w pewnym momencie mielismy kilka aut, a to jednak problem. Poki co mamy 2 i starczy Uciekam odpoczywac, bo cały dzien byłam przykuta do biurka, co poskutkowalo twardym brzuchem i dyskomfortem. |
|
|
|
#3770 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
linka super że wszystko !
|
|
#3772 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny pomocy!!!
tak strasznie boli mnie z prawej strony na górze.... az tak jakby pod żebrami. meczy mnie to od kilku dni ale juz dzis to masakra!!!! teraz normalnie płakać mi się chce z bólu!! nie dam rady stać ani siedzieć. Leżąc na chwilę odpuszcza, ale zaraz znów wraca. Czy może któraś w Was miałą podobnie? zaczynam się martwić |
|
|
|
#3773 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
aleto musiał być widok przecudny moja niunia pewnie łysa będzie po rodzicach a zgagę miałaś?? |
|
|
|
|
#3774 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3775 |
|
Zadomowienie
|
Potwierdzam to co mowi Nicki weż nospę o poleż jak nie pomoże do dzwoń do gina lub jedz na ip, trzymam kciuki
|
|
|
|
#3776 |
|
Zadomowienie
|
Hey dziewczyna ja własnie wróciłam z wizyty
i od jutra jestem na zwolnieniu. Ginekolog wpisał mi leżące. No ale nic ogólnie wszytko w porządku niunia rozwija się prawidłowo.
|
|
|
|
#3777 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=modnisia86;33960873]Hey dziewczyna ja własnie wróciłam z wizyty
i od jutra jestem na zwolnieniu. Ginekolog wpisał mi leżące. No ale nic ogólnie wszytko w porządku niunia rozwija się prawidłowoNapisz coś więcej ile waży itp i gratulacje za pomyślną wizytę
|
|
|
|
#3778 |
|
Wtajemniczenie
|
depoison mam na myśli te produkty:
http://www.dm.de/cms/servlet/segment...sensitive.html ja się w nie zaopatrzę i ma wystarczyć jak myślisz
|
#3779 |
|
Zakorzenienie
|
tez tak robie i tak mi najwygodniej
![]() gratuluje udanych wizyt
|
#3780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nawet przy twardnieniach mam z 2. no i napisz coś więcej co tam po wizycie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:48.

. No i częste siusianie też jest skutkiem tego. Po spacerkach mam leżeć z nogami do góry. 

za badanie.

Bo ja się jednak cholernie zdziwiłam, myślałam, że specjalne proszki to (zawsze i wszędzie) konieczność, a nie tradycja polskiej emigracji.
oprócz tego kazała dużo leżeć wyłącznie na boku,absolutnie nie na plecach. Powiedziała żeby się nie martwić się bo nawet jak okaże się że to hipertrofia to będziemy kontrolować maluszka no i w takich przypadkach wcześniej się robi cięcie,żeby mógł już sobie ładnie rosnąć na zewnątrz bo to często wina łożyska,nie dociera do dzidzi tyle co powinno.
fajnie, że takie dobre wiadomości