|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4201 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
dzięki za rady. Oto dzisiejsze.P:
I kasza manna na mleku 2% z dużym bananem i dżemem malinowym, kubek herbaty z miodem i cytryną II 3 kromki grahama, 1 z pasztetem, 2 z szynką i pomidorem, 3 z serkiem śmietankowym i ogórkiem, herbata z miodem i cytryną III 2 chochle barszczu ukraińskiego zabielanego śmietaną, 4 młode ziemniaki, 3 kawałki kurczaka terijaki, marchewka gotowana, sałatka z pekinki, pomidorów, ogórka, papryki i oliwek, szklanka soku IV jogurt naturalny z jogurtowym musli z żurawiną(płatki owsiane, kukurydziane,pszenne,słon ecznik, żurawina) 2 brzoskwiniami w syropie, herbata z miodem i cytryną V duża bułka pszenna, pół z serem gouda i pomidorem, pół z szynką i ogórkiem, kromka pszennego( z środka) z serkiem śmietankowym i papryką, herbata z miodem i cytryną Jak dzisiaj ? ![]() ![]() Edytowane przez gosinek13 Czas edycji: 2012-05-07 o 16:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#4202 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Cytat:
Moje (niezdrowe ![]() I serek wiejski z jabłkiem, saszetką musli, suszonymi bananami, rodzynkami, 2 garściami orzeszków arachidowych, czekoladką mersi o smaku capuccino II 3 razowego z osełką, serem żółtym, sałatą, łososiem wędzonym i pomidorem, koktajl z gruszki III Annancini nadziewane szpinakiem z sosem koperkowym (z woreczka brązowego ryżu w środek szpinak wszytko w panierce z płatków kukurydzianych i pieczone w piekarniku) IV sernik kapłański z kratką (zrobiłam z 45 dag sera i zjadłam 3/4 ciasta a co ![]() V chyba 3 kromki razowego z serkiem śmietankowym wymieszanym z pomidorem i szczypiorem
![]() |
#4203 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=Ervisha;33955966]A moze masz jakiegoś pasożyta i dlatego schudłaś? Moze jednak jesz za mało? Może Twoje zapotrzebowanie na kalorie przy aktywności jaką prowadzisz jest większe i dlatego schudłaś?
---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- A czemu nie używasz masła ??? Nigdy go nie jadłam. Nawet jeszcze długo przed chorobą więc tu nie o to chodzi. Smakuje mi lepiej bez. |
![]() ![]() |
![]() |
#4204 |
BAN stały
|
moje dzisiejsze, mam nadzieję, ze lepsze U
sniadanie skromne,bo po wczorajszym wieczornym napadzie nie bylam glodna) śniad1, kromka pszennego z serkiem i poledwica, gryz ciasta jogurtowego, herbatnik w czekoladzie, kostka czekolady 2śniad, gryz ciasta, ze 2 łyżki twarożku waniliowego obiad: 2 młode ziemniaki, klops gotowany, surowka ze sloika podwieczorke:pol ptasiego melczka zrobionego z jogobelli light, pol kolejnej jogobelli light, gryz wafelka, gryz ciasta, ze 3 lyzki twarozku, herbatnik w czekoladzie kolacja: wpadnie kromka z czyms, nie wiem z czym. co dodac/odjac zeby bylo ladnie? aktywnosc-nauka, 100 brzuszkow, 50 skretobrzuszkow 100 nozyc |
![]() ![]() |
![]() |
#4205 | ||
Zakorzenienie
|
[QUOTE=gosinek13;33956045]
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Cytat:
![]() |
#4206 |
BAN stały
|
to co poprawic?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4207 |
Zakorzenienie
|
Miikii wybacz ale nie będę się produkować bo po pierwsze to nie ma sensu, Ty i tak nic nie zmienisz a po drugie szkoda moich nerwów i czasu. Moja rada jest taka jak izy: musisz się leczyć
#4208 |
BAN stały
|
ale przeciez dzisiejszy jadlospis jest juz ok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4209 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4210 |
BAN stały
|
wpadl jeszcze herbatnik i plasterek banana
![]() ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- czemu mam dostac bana? moje jadlospisy maja ponad 1000kcal, zarzucic im nic nie mozna |
![]() ![]() |
![]() |
#4211 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() super! Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4212 |
Zakorzenienie
|
hej, od czasu do czasu można zjeść coś poza pełnoziarnistym pieczywem i owsianką... Ale nie sądzę, bym jadła mało skoro utyłam. Mam takie pytanko: czy jedząc do 1600kcal (tak mi wyszło w kalkulatorze przemiany materii z uwzględnieniem małej aktywności fizycznej) można aż tak tyć? Czy może jeśli je się większą ilość błonnika, to nie utyje się? W szpitalu jadłam np. 2 dania na obiad ale w mniejszej objętości, nie jadłam razowego pieczywa,owoców itp.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4213 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4214 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jadłam niecałe 800kcali-same warzywa i jogo naturalne codzienne ćwiczenia... 16kg w 2miesiace... sama widzisz-mozna tyć jedząc niewiele
![]() |
#4216 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4217 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale dziewczyna się stara Trochę go za długo piekłam, ale wyszedł smaczny ![]() ![]() ![]() A już myślałam że dzisiaj lekko śmieciowo i że przesadzilam z tym sernikiem Cytat:
Bellamy zablokowanie konta nic jej nie da. Znajdzie inne forum...
![]() |
#4218 |
Raczkowanie
|
Nie wiem, czy to dobry pomysł, że tu jestem, ale może uda mi się wreszcie przytyć
![]() w skrócie wychodzę (hm. nie wiem czy mogę powiedzieć, że wychodzę, ale mam na pewno) z ED, mam nieograniczony apetyt ale bez kompulsów na szczęście.... mam do przytycia jeszcze 3,5 kg a więc tak: P Ś: duża kromka żytnio-pszennego z masłem, indykiem i serem, dużo sałaty i ogórka, jajko na twardo z ketchupem (wiem że bardzo mało ale nie miałam czasu) W szkole: Kanapki łącznie z 3 kromek psz-żyt z masłem i serem, masłem i indykiem, masłem i capresi z ogórkami, ketchupem i sałatą kubuś 300ml snickers O: wuchta ryżu z sosem z indyka, kilka kawałków samego indyka, warzywa chińskie takie coś ![]() K: bułka żytnia z czymśtam co bedzie kolacja bedzie jedzona o 22 po treningu... |
![]() ![]() |
![]() |
#4219 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4220 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4221 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4222 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4223 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moderator swoje zrobi ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- niestety nie.. dlatego porządne P jest naprawde dobre na przyspieszenie metabolizmu dla porównania-na 4500kcali,zero aktywnosci przytycie 4 kg zajelo mi 3 m-ce..
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4224 |
Zakorzenienie
|
hmm więc co powinno się jeść na utrzymaniu, by zatrzymać tycie? I jak zrzucić zdrowo 5kg?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4225 |
Zakorzenienie
|
Wiesz co czasem przeglądając ten watek można sobie poprawić humor
![]()
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2012-05-07 o 17:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#4226 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
organizm ma pewną wagę docelową..takie swoje minimum,ja je osiągasz wtedy tycie/lub odchudzanie zatrzymuje się (chyba że zwiększysz/zmniejszyć ilosc kcali)
![]() |
#4227 |
BAN stały
|
nikt Ci się nie każe zniżać, ja tylko stwierdziłam fakty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4228 |
Zakorzenienie
|
Faktem jest to,ze jesteś poważnie chora i nie chcesz się leczyć. Nie rozumiesz, ze chore jest liczenie wszytkiego na gryzy? Dziwię się Twoim rodzicom, ze spokojnie na to patrzą. Chyba że jedza tak samo jak Ty i też odmierzają jogurty na łyżeczki itp..
#4229 |
BAN stały
|
cały czas się leczę, myślałam, że tu dostane wskazówki co poprawić, a tu jedynie tylko potrafią krytykować, no cóż.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4230 |
Zakorzenienie
|
uhh, nie. Najpierw przytyłam do minimum ustalonego przez lekarza (50kg) a później właśnie chciałam tę wagę utrzymać. Ale jedząc mniej więcej podobnie od sierpnia mam +8kg (a wolałabym mieć max 55kg, wtedy czuję się znośnie, już nie mówię o magicznych 50kg które zatrzymałabym chyba tylko na 500kcal
![]() No nie wiem, co jest grane. Fakt, nie jem może bardzo zdrowo, ale jednak nie są to fastfoody czy duża ilość słonych przekąsek, itp. Na święta BN i Wielkanoc jadłam np. ciasta i nieco większą ilość jedzenia, może od tego tak przytyłam? Wyliczyłam w kalkulatorze, że max powinnam spożywać 1600kcal. Nie wiem, ile teraz spożywam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:16.