|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4231 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
![]() ![]() |
![]() |
#4232 |
BAN stały
|
to była kupna.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4233 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- A skad Ty to wymyśliłaś ? ![]()
![]() |
#4234 |
Zadomowienie
|
DZIEWCZYNY, zlitujcie się. tu nie chodzi o wyliczanie dokładnie co do jednej kalorii. tu chodzi o ogół, o ogólne pojęcie zdrowego, pełnowartościowego posiłku, o jakość jadłospisu ale też o WASZE podejście do tego. równie dobrze można jeść te 1600kcal z orzechów, a jedyne do czego dojdziecie to wyniszczenie, niedobory, tycie to sprawa indywidualna.
szakal, pewnie masz w mnie w ignorowanych - i chyba sama zrobię to samo, bo jak czytam takie rzeczy to ![]() ![]() po prostu coś dodaj. owoce do śniadania, zdrowe, słodkie przekąski do posiłków/między posiłkami. rzeczy które są kalorycznie duże, a ilościowo małe - masło orzechowe, nutella, orzechy. na prawdę przykro się robi jak się widzi takie zaślepienie chorobą - i proponuje te posty przenieść na KZ.
![]() |
#4235 |
Rozeznanie
|
U
![]() I owsianko-orkiszanka na naturalnym mleku sojowym z ciemnymi winogronami, świeżym ananasem, migdałami, polana suszonymi śliwkami rozparzonymi z lyżeczką kakao naturalnego II wiejski 200g z warzywkami, rzeżuchą prosto z doniczki ![]() III 2 bardzo duże gołąbki bez zawijania (mięso, ryż, kasza, kapusta pekińska, krojone pomidory, zioła) obsmazone na oliwie i zapieczone + puree z zielonego groszku kilka domowych amarantusko-sezamków <3 IV pieką się wytrawne muffiny z reszty groszku, szpinaku i wędzonego dorsza do picia: kawa, herbata, mięta i woda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4236 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
robiłas badania?-tarczyca?
![]() |
#4237 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- wiem, wiem tak tylko chciałam temat zmienić ![]()
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4238 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ślicznie jak zwykle ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4239 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() szkoda ze w szpitalach tak nie gotują ![]()
![]() |
#4240 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- myślisz, że to może być tarczyca? W szpitalu wszyscy się niby cieszyli, ale przez 2 dni do tygodnia nie wierzyli że przytyłam (może faktycznie odbudowa narządów itp.) ale... byłam tam miesiąc i nie wiem czy mogę to tu napisać ale przytyłam 11kg. W ciągu MIESIĄCA. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4241 |
Rozeznanie
|
dziękuję!
![]() robiłam z tego przepisu http://gotowaniecieszy.blox.pl/2012/...-sezamowe.html ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- jestem, jestem ![]() o co cho z tym szpitalem? Wgl uważam ze to forum nie jest wskazane dla pewnych osób... Dziewczyny, dajcie spokój, olejcie z góry na dół sprawę bo one i tak nie wezmą tych rad do serca. Szkoda nerwów ![]() A AMARANTUSKO-SEZAMKI SĄ MEGA ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4242 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Moim zdaniem jesz nieprawidłowo zbilansowane posiłki i za dużo niewartościowych węglowodanów. Postaraj się skomponować jadłospis oparty na węglach złożonych, białku i zdrowym tłuszczu. Aby nie tyć powinnaś diametralnie zmienić sposób odżywiania, tak abyś nie dostarczała swojemu organizmowi jedynie określonej wartości energetycznej, ale przede wszystkim składniki odżywcze w odpowiednich proporcjach. ![]() Edytowane przez blissful Czas edycji: 2012-05-07 o 18:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4243 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
przebadać się nie zaszkodzi
![]() |
#4244 |
Zakorzenienie
|
Rozumiem, czyli trzeba wyeliminować węglowodany proste i minimalizować tłuszcze na rzecz białka i błonnika? Nie pamiętam, czy w szpitalu był ten rozkład składników ale chyba nie, skoro podawano mi białe pieczywo i wędliny?
Czy wystarczą badania całościowe, jakie miałam w szpitalu czy trzeba robić nowe u endokrynologa? TSH miałam w wykazie Edytowane przez szakal165 Czas edycji: 2012-05-07 o 18:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#4245 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
nie ma to jak jeść sam shit i co stronę w wątku dziwić się 'dlaczego tyję?' ![]() moje dzisiejsze uuu I owsianka z kiwi, mandarynką, siemieniem lnianym, serkiem wiejskim II 3 kromki chleba razowo-dyniowego z masłem, polędwicą z indyka i ogórkiem jabłko III jajko sadzone, ryż paraboliczny i porcja sałatki greckiej IV rosołek domowy ![]() V grecka z obiadu z dodatkiem tuńczyka
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4246 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4247 |
Rozeznanie
|
R
I. owsianka: 3 lyzki platkow owsianych, mleko 1,5%, garsc orzechow, garsc owocow suszonych, poziomki,, truskawki, lyzka miodu; kawa z mlekiem II. kromka chleba posmarowana serkiem smietankowym, 2 plasterki szynki, ogorek III. 65g ryzu brazowego, piers z kurczaka, salata, pomidorki koktajlowe, sos balsamico, 2 ogorki konserwowe 30min biegu IV. puszka tunczyka, troche jog. nat. z ogorkami konserwowymi i rzodkiewka V. 50g lososia, pomidorki koktajlowe, jajko, serek homo strociatella, inka bardzo prosze o ocene ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4248 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4249 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do 2 kwestii-są dziewczyny chore które wiedzą że robią źle i nie upubliczniają swojego jadła stosując się do regulaminu a są takie tóre sa dumne z tego że mogą się popisac i go łamać..
![]() |
#4250 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4251 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4252 | ||
Zadomowienie
|
Podbijam, bo zniknęło (poszłam tylko 30 minut się porozciągać, zrobić kolację... Wracam, a tu 2 dodatkowe strony wątku! Szallllone.
![]() Cytat:
Cytat:
Dziękuję za pomysły i pomoc ![]() Pasożyty odpadają na pewno. ![]() Wątpię, że jem za mało... Już dołożyłam koło 300kcal, liczyłam w kilku kalkulatorach (orientacyjnie) i mimo jedzenia większej ilości kcal, niż wyliczają te kalkulatory- waga w dół poszła. Może to jednak wahania? Nie mam pojęcia. Poratujcie! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4253 |
Zadomowienie
|
'zdrowe' zrzucanie 5kg byłoby, gdybyś miała nadwagę, wtedy byłoby to wręcz wskazane dla Twojego zdrowia. a z tego co widziałam na zdjęciu które wstawiłaś, nadwagi zdecydowanie nie masz, i nie wiem z czego chcesz chudnąć, ale jeśli tak strasznie się upierasz przy tym żeby jeszcze bardziej sobie zniszczyć metabolizm to nic nie stoi na drodze, ale rób to na własną rękę. na prawdę chętnie bym Ci doradziła gdybym nie wiedziała że to by Ci tylko zaszkodziło, szakal.
aniele bez skrzydeł, to mogą być wahania ![]() ![]()
'cause I wouldn't know where to begin.. Edytowane przez Bellamy Czas edycji: 2012-05-07 o 18:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#4254 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Coś ostatnio masz ochote na słodkie ![]() ![]() ![]() Czuje się zapomniana ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4255 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciezko je wykryć
![]() |
#4256 |
Konto usunięte
|
hmm mozna sie przyłaczyć w sumie jak przeczytałam kilka ostatnich stron to troszke strach o to pytac
![]() 1. 2 grahamki z serkiem wiejskim i pomidorem 2. sałatka nie pamietam nazwy 3.smoothie( banan, kiwi, troche jogurtu naturalnego dla lepszej konsystencji) 4. na deser kawa cappucino z bita smietana i gorzka czekolada. Edytowane przez 201609081836 Czas edycji: 2012-05-07 o 18:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#4257 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Cytat:
![]() |
#4258 |
Konto usunięte
|
a czemu? jest to watek zamkniety czy jak?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4259 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- nie ale to woła o ![]()
![]() |
#4260 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() przede wszystkim się określ, czy Twój jadłospis to Redukcja, Utrzymanie, czy Przytycie poza tym, nieważne jaki to jadłospis, jest on bardzo mało wartościowy, praktycznie same węglowodany, gdzie białko? tłuszcze?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:03.