Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012. - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-07, 20:07   #4891
NataliaM1103
Rozeznanie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Wiem, że to nic strasznego, dlatego chcę ją nauczyć
Lepszy smoczek niż zjadanie paluszków

Ja też niedługo będę mieć 3 z przodu Ale to leci Ale na szczęście tego nie czuję, może przez to, że TZt ode mnie młodszy

Aneczka, mam to samo Moje włosy są wszędzie Przy czesaniu w toalecie lądują tony moich włosów Córeczkę ciągle oglądam i zbieram z niej moje kłaki

O kurka, ale późno .. U nas to nie przejdzie, bo wszyscy maja małe dzieci Chrzest mamy o 14-tej, potem obiad, nie wiem ile nam zejdzie z całą imprezą

Zdrówka życzę

No my w końcu nie jedziemy na działkę, bo coś kropi i zimno .. Wzięłam się za prasowanie, a siedzę na wizażu

Super Miejmy nadzieję, żze teraz to zapamięta i będzie się pilnował

O widzisz, muszę zakupić ten specyfik

Lecę prasować
dlatego tak długo bo Msza byla na 17 .

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
jestem jestem

A to propozycje tytułów:

1."Szybko rosną nasze dzieci, każdego dnia ucząc się nowych rzeczy. Mamy I-II 2012"

2."Szczery uśmiech naszej pociechy każdą Mamusię bardzo ucieszy. I-II 2012"

3.Lato przed nami. Zbędne kilogramy zrzucamy biegając z wózkami

4.Pierwsze usmiechy dostrzegamy, okres noworodkowy juz za nami!

5.Z becików wyrastamy, okres ząbkowania przed nami!
głosujęna 1

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
DZIEŃ DOBRYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY YYY !!!!!!!!!!!!
my już w domku, było super ja myślałam że jak wróce do domu to już nowy wątek będe musiała nadrabiać a wy jeszcze stary męczycie , ale widzę że się pojawiły tytuły lece nadrabiać póki mały drzema
I jak wyjazd udany???

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Dziewczyny, moja córa mnie dziś rozwaliła! Siedzę z nią, ona lekko oparta o mój zwis, a Kinga co? Zerwała się do siedzenia sama już kilka razy! chwieje się, ale jaka szczęśliwa, że siedzi, a nie w pół leży! szok normalnie, ile ma siłki

mój Bartuś już od dawna tak się zrywa do siedzenia a jak leży na plecach to sam podnosi głowę i na leżaczku to samo.

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Własnie zamówiłam w pizza hut wyżerkę
pizza hawajska, nachos, makaron dla mili, 2 ciastka i cole
o ty .....................,mni am mniam
------------------------------------------------

Dobry wieczór

U nas dzisiaj nic nowego,chociaż w sumie moze jest coś nowego,młody nawet nie płakał w gondoli na spacerze hehe.

Dziewczyny czy macie moze pokój dziecka na niebiesko?bo podobno to zimny kolor i nie wiem czy właśnie w tym kolorze mu robic.
No i nie mam pomyslu w jakim kolorze zrobic przedpokój ?
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 20:12   #4892
pozycja77
Zadomowienie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Dzięki za odpowiedzi odnośnie przyjęcia po chrzcie

Haniula, nie wiem co poradzić z beksą Leną mogę tylko

Głosuję na 1 oraz 6 !!

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł

Edytowane przez pozycja77
Czas edycji: 2012-05-07 o 20:19
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 20:15   #4893
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość

Dobry wieczór

U nas dzisiaj nic nowego,chociaż w sumie moze jest coś nowego,młody nawet nie płakał w gondoli na spacerze hehe.

Dziewczyny czy macie moze pokój dziecka na niebiesko?bo podobno to zimny kolor i nie wiem czy właśnie w tym kolorze mu robic.
tutaj http://www.wnetrza.webzine.pl/category/sciany/ jest fajna stronka. Może podłapiesz jakieś kolorki

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 20:28   #4894
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

głosujęna 1

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

I jak wyjazd udany???

mój Bartuś już od dawna tak się zrywa do siedzenia a jak leży na plecach to sam podnosi głowę i na leżaczku to samo.

o ty .....................,mni am mniam

Dobry wieczór

ojjj tak bardzo Misiek sprawował sie fantastycznie , dziadkowie zadowoleni i szczęśliwi mój tato stwierdził że potrzebował takiego wyjazdu w wnuczkiem by móc spędzić z nim więcej czasu 3 dni mieliśmy cieplutkie reszta taka sobie ale opalić się opaliliśmy fotki już na FB do wglądu są

ja głosuję na nr 2
Stary 2012-05-07, 20:32   #4895
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

nadrabiam

Oczywiście nie zacytowało mi połowy

Pear
fajna ta kaszka, zapiszę sobie znałam tylko Sinlac

rybkie STO LAT! STO LAT!

[QUOTE=paulaLbn;33946577]My mamy ten pierwszy, kupiłam kieyds bo był w promocji za funta, ale nawet ne myslałam jeszcze o tym by go uzywac[QUOTE]
no właśnie ja pomyślałam o kubeczku bo Julek przy jedzeniu rwie się żeby go łapać. A te TT butelkowe w necie widziałam tylko 4+ a w sklepach wszystkie 6+. Na siłę nic nie chcę mu dawać.
Agatka oszzz ty, mnie też bardzo ciągnie do słodkiego. Zjadłam dziś paczkę wafelków o TAKICH. Sama, pycha

Cytat:
W środę jedziemy na prywatną wizytę do szpitala do poradni rehabilitacyjnej.Bo martwi mie to ,że Bartuś przewraca się tylko na jedną stronę na lewo ,a na prwao jakoś ostatnio znienawidził.Wogóle mam kilka pytań.
Aaa, dzisiaj właśnie rehabilitantka mi mówiła, że jak Julek przewróci się pierwszy raz sam na boczek to ma czas 5 tygodni na przewrócenie na drugi. Bo zawsze jedna strona mocniejsza
i właśnie mówiła, żeby się nie martwić jak będzie się na początku na jeden przewracał. Ale lepiej iść zapytać i sprawdzić
Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość

Zazdroszczę, ja mam jeszcze 7 kg do zrzucenia i za nic waga nie chce drgnąć, a to jest ilość kg do tuż przed ciążą, bo wcześniej ważyłam 10 kg mniej niż teraz i do tego chciałabym dojść. Już w lustrze na siebie patrzeć nie mogę.

Do dziewczyn które walczą z ciemieniuchą. Ostatnio zauważyłam w sklepie maść na ciemieniuchę firmy AA. Jako że byłam już zmęczona tym smarowaniem oliwką i wyczeswywaniem, co wydawało się walką z wiatrakami bo ciemienucha była coraz większa to zakupiłam to cudo. Do tej pory główkę posmarowaliśmy 2 razy i jak na razie maść czy tam krem działają cuda! Po tych dwóch smarowaniach ciemieniucha sczesywała się bez problemu i wielkimi ilościami, w tej chwili już prawie nie ma śladu, a mam jeszcze całą wielką tubkę. Mam nadzieję że wkrótce problem z ciemienuchem odejdzie w zapomnienie.
Oj tam, oj tam... ja też nie najlepiej się czuję patrząc w lustro. Samo 62kg nie wygląda źle, ale przy 160cm już trochę gorzej.

Ja też zakupiłam to cudo AA daje radę

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość

Inutil myślę, ze wazę podobnie i tez bym chciała zrzucic jeszcze z 5 nawet polazłam na nasz stary wątek mz wr ale tam saaaaaaaaaaaame nowe osoby...
oo, ja nie zaglądałam... szkoda że same nowe osoby
[QUOTE=Karinio;33952265]
Mam pytanie,czy Wasze dzieci zasypiając kiedy to już oczka się zamykają ( zrymowało mi się ) ruszają głową energicznie raz w prawa a raz w lewą strone???/QUOTE]
i jeszcze wierzga nogami
Stary 2012-05-07, 20:33   #4896
Anabellita
Zadomowienie

Dobry wieczór pipeczki
Na początku chciałam się pochwalić że prawdopodobnie dzisiaj się wyśpię!
TŻ ma tydzień wolnego i dzisiaj zmolestowałam go, zeby spał z Asią. Ja będę chrapała w drugim pokoju Przyznam że dopada mnie chwilami zwątpienie, bo przecież ja zajmę się Asią najlepiej... najlepiej ją nakarmię w nocy i najlepiej ją położe lulu... wiem durna jestem
Uskaooo przecież po macierzyńskim z ZUS, rejestrujesz się w urzędzie pracy i przez pół roku masz zasiłek Zawsze to parę stów w kieszeni no i jesteś ubezpieczona. Ja jestem w identycznej sytuacji

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
I pytanie (a jakże ) do mam karmiących mm... Czy koniecznie trzeba codziennie dopajać? Bo Julek wody nie chce pić, herbatki też nie zawsze. a ja nie wiem czy chcę go przyzwyczajać do herbatki. Ale chyba nie będę miała wyjścia jak były upały to potrafił wypić trzy butle a teraz nic bawi się smoczkiem od butelki.
Przy mm trzeba koniecznie dopajać bo inaczej dziecko nie będzie mogło się wypróżnić - tak mi pediatra powiedziała A dlaczego nie chcesz przyzwyczajać Julka do herbatek?

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
czy Wasze malenstwa maja jeszcze zeza?

bo mojej czasem oko paczy w inna strone
a czasem się zdarzy, że jedno oko poleci w inną stronę niż drugie, ale to już rzadko. Ponoć do pół roku to normalka Na SR mówili zeby stymulować mięśnie oczu (żeby uniknąć zeza w przyszłosci) poprzez uciskanie zewnętrznych kącików oczek.

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
No i nie wim gdzie zrobić chrzciny kobitki - standardowa cena to 120zł/os A na bank musi być 20 osób I to będzie taka podstawa, bo nie mam dosłownie kogo uciąć
o jaaa, przegięcie z ta ceną!
Ja w tym tyg. będe szukała właśnie jekiejś miłej i niedrogiej knajpki na sam obiad po chrzcie. Zależy mi tylko na obiedzie bo na kawę i torcika idziemy do chrzestnej która mia duuuże mieszkanie.

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
dziewczyny, które już są po chrzcie, kiedy dawałyście koperte? od razu jak już wszystko ustalicie, czy tuż przed chrztem? bo kurde nie pamiętam jak to było....
ja jestem jeszcze przed chrztem, ale kasę dawałam jak poszłam pytać ksiedza o chrzest.
Cytat:
Napisane przez elunia25 Pokaż wiadomość
a u nas szpital polowy po koszmarnej nocy Seba ma katar i stan podgoraczkowyja od pt jestem na antybiotyku a teraz jeszcze tz zaczyna cos stękacna 16 wizyta u pediatry trzymajcie kciuki zeby z małym nic powaznego nie było, a o 19 usg główki w związku z brakiem witD ja sie dzis chyba narwowo wykoncze
dużo zdrówka dla Was

Cytat:
jestem jestem
A to propozycje tytułów: 4.Pierwsze usmiechy dostrzegamy, okres noworodkowy juz za nami!
razem z Asią głosujemy na nr 4

Cytat:
Napisane przez Anulka_86 Pokaż wiadomość
W sobote chrzciny i nie mam zielonego pojecia co ubrac.
musze cos kupic ale tak i tak chodze po sklepach i nic nie widze albo nic nie ma
ja dziś w galerii wciskałam się w kiecki i we wszystkich wyglądałam jak hipopotam, chyba będę chrzciła swoje dziecię w worku po ziemniakach
Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
DZIEŃ DOBRYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY YYY !!!!!!!!!!!!
my już w domku, było super ja myślałam że jak wróce do domu to już nowy wątek będe musiała nadrabiać a wy jeszcze stary męczycie , ale widzę że się pojawiły tytuły lece nadrabiać póki mały drzema
Witam
Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość

hej kochane, idę dzisiaj na 16 do gina rozprawić się z nadżerką także trzymajta kciuki...

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 20:39   #4897
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Pear co to za herbatka ziołowa niesłodka? Ja nie chciałam dawać słodzonych, ale nie znalazłam. Mam z Humana

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Wiatj Hiszpania?
1.Jak nie chce pić wody to dopajaj herbatką Hipp albo Bobovity Mój lubi herbatke koperkową Hippa, mimo że u nas zimno i nie ma upałów to potrafi na raz wypić 120ml
2.O takich butelkach jeszcze nie myślę za wcześnie dla nas
tak, tak jedziemy 2.06

No właśnie pisałam, Julek garnie się do trzymania butli dlatego pomyślałam o czymś żeby sam mógł sobie trzymać.

Widzę, że KUŃ rządzi zazdraszczam Paryża, oby plan wypalił

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
uwazaj bo cie zaraz z wątku o wrzeszczących dzieciach zlinczują nie wiedzialas, ze z dziecmi nie powinno sie do sklepu wchodzic? ewentualnie sama matka a ojciec z dzieckiem przed sklepem zeby nie zakłócać ciszy w kolejce do kasy
Stary 2012-05-07, 20:43   #4898
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
U nas w soboty chrzty są o 18-tej, ale dla nas to za późno, ze względu na dzieciaki

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 20:44   #4899
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Karini mysmy kupili czarną porzeczkę, borówkę , kasztana jadalnego, jarzyny, maliny żółte , żurawinę.
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 20:47   #4900
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
ja osobiście nie lubię niebieskich ścian... Igus ma tymczasowo pokój na biało (wprowadzalismy sie rok temu i ten pokoj został tak pomalowany i stwierdzilismy ze nie ma sensu jeszcze malowac od nowa).
przedpokoj mam pomarańczowy
Cytat:
[LEFT]

no właśnie ja pomyślałam o kubeczku bo Julek przy jedzeniu rwie się żeby go łapać. A te TT butelkowe w necie widziałam tylko 4+ a w sklepach wszystkie 6+. Na siłę nic nie chcę mu dawać.
i
no ja kupiłam na all ten z tt 4+ ale jeszcze nie używalismy....

Agatek dla Kini Igorek juz się tak podnosi od jakichs 3 tyg
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 20:50   #4901
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
dziękuję za olejek , a się nie przejmuj u mnie oboje śpią nie wykąpani i u Martynki to jeszcze nic strasznego bo ona to w sumie czysta jest,ale usnęła przy (.) po powrocie z dworu o 19 i nie zamierzam jej wybudzać tylko po to by ją kąpać. Gorzej z moim 4,5 latkiem - bo ona piasek z piaskownicy ma chyba nawet w majtkach...ale usnął po wejściu do domu, na siedząco w butach..więc dałam spokój. Dzieci brudzą się od początku świata i jeszcze dłużej i żadnemu się od tego jeszcze nic nie stał, a patrząc na te mieszkające na naszych slumsach (boso, brudne, gile po pas) to wręcz je ten brud hartuje :P także spoko ja dziś też jestem niedbającą matką, ale za to dzieci mają dzień dziecka (nie wiem czemu ale moja mama zawsze tak mówiła, jak z jakiegoś powodu nie kąpała mnie - brak wody, czy coś)
Olejek to Haniula wyczaiła
I jak Twe dzieciaczki, odkleiłaś je rano od prześcieradeł? U mnie ciężko było, ale jakoś odskrobałam mojego brudasa od materaca
Ja też słyszałam że sterylne chowanie dzieci jest niewskazane bo nie uodparniają się na zarazki i później są chorowite.

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-07, 20:55   #4902
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Ja też słyszałam że sterylne chowanie dzieci jest niewskazane bo nie uodparniają się na zarazki i później są chorowite.
no dlatego ja podła i wyrdna matka nie cackam się, np.jak małemu upadnie grzechotka na podłogę nawet jej nie opłukuję pod kranem mimo, ze on ją za chwilę do buzi pakuje
Stary 2012-05-07, 20:55   #4903
magda1804
Rozeznanie

hejka

Cytat:
Noo, jedziemy na tydzień na początku czerwca.

Fajnie, ja nigdy nic nie testowałam, bo nie chce mi się wypełniać formularzy
zazdroszcze wyjazdu do Hiszpanii ja jeszcze nie mialam okazji wyrwac sie z pl na wakacje jedynie gdzie bylam za granica to uk, ale to nie byly wakacje

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Chcialam sie wlasnie pochwalic, bo to moj maly sukces, ze dzisiaj sie wazylam i wyszlo 3 razy (za pierwszymi dwoma nie wierzylam) 53 kg Czyli wrocilam do wagi sprzed ciazy
Ale wlasnie wyglad ciala to jakas masakra. Bylam przekonana, ze waze gdzies z 63 po przygladaniu sie sobie
Pearl gratulacje wagi Ty chyba jeszcze wysoka jestes, wiec wogole szczypiorek z Ciebie przy Tobie w kompleksy wpadlam, bo ja waze prawie 57kg i chyba tez zrzuce co nieco

Cytat:
wiesz, to ze Ty sie nie martwisz, to juz jest kwestia charakteru. Ja tez nie naleze do przewrażliwionych mamusiek, które ze wszystkim leca od razu do lekarza. Ale coś takiego jak ta' nasza' kupa jest naprawde męcząće. Lena niedlugo skonczy 4msc a nie robi SAMA kupy. Ok gdyby robiła samodzielnie co 3-4 dni - to rozmiem - taka jej natura.
Ale ona robi tylko wtedy kiedy ja jej w tym pomagam poprzez masaże. Gdybym tego nie robiła to jestem pewna ze kupy nie byłoby tydzien i wiecej.
Widze, ze ja nic nie boli, nie prezy sie ale to dla niej napewno dyskomfort, zreszta pokazuje przez swoj nastroj

A odnosnie wagi dziecka- wymyslono siatki centylowe, dokonuje sie regularnie pomiarow, wiec moim zdaniem to istotne.
Nikotynka wlasnie przez niska wage Natalki jest z nią w szpitalu. Apetyt,apetytem ale pewne normy dziecko powinno osiagac
MOIM ZDANIEM, zeby nie bylo

Haniula ja przeciwnie do rybkie uwazam, ze nie robienie przez dziecka kupy samodzielnie prawie przez 4miechy to nie jest normalne, a Ty nie jestes przewrazliwiona, tylko widzisz, ze cos jest nie tak. Idz lepiej do specjalisty i najlepiej na prywatnie, bo na NFZ sama wiesz jaka jest opieka

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 20:56   #4904
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
no problem i co przypasowały?
ja ostatnio przestawiłam się na dady, bo huggisy 3 okazało sie ze są troche za luźne, a 2 za małe

ja też niedawno dołaczyłam do szanownego grona 30....

mi zostały jeszcze 4kg do wagi sprzed ciąży i trzymają się, ze dieta juz ich nie rusza... musze zacząć ostro ćwiczyć...tylko zeby mi się chciało...
a moje bieganie niestety poległo, byłam kilka razy, potem byłam padnięta, teraz mnie gardło nawala i zawsze jakaś wymówka sie znajdzie
a nie lubie za bardzo biegać...
Hihi, za to "chcenie"
na jubileusz
A pieluszki w sumie nie podeszły, bo przesikiwał Teraz próbuję go przestawić na Rossmannowskie (połowę tańsze od Premium) i powiem szczerze, że jest ok póki co
Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Ja ważyłam przed ciążą niecałe 52 kg a teraz mam 56 i nie narzekam :d tylko boczki mnie dobijają

120 zł
UWAGA !
Ja za 4 dania, przekąski, ciasta (wstawiamy tylko napoje i ewentualnie alkohol) płace 75 zł.
Nie ma co, bo wyglądasz rewelka No i masz moją wagę

Skąd Wy te ceny bierzecie? Kurcze Jeszcze za 4 dania i przekąski
Cytat:
Napisane przez paulaLbn Pokaż wiadomość
masakra z ta cena Chyba by mi sie chrzcin odechciało. Nam sie udało bo znajoma rodziców Tz-a ma restauracje i zrobi nam obiad i ciacho za ok 30zł od osoby co tam, ze chrzest mamy w Gliwicach, a knajpa w Zabrzu, jakos dojedziemy w koncu tylko najblizsza rodzina bedzie
W Zabrzu mam koleżankę 30zł
Cytat:
A my właśnie z tej racji chrzciny robimy na sali działkowej z kucharką, tyle że u nas może być nawet 50 osób normalnie masakra ( a większość to rodzina TŻa).
Też powinniśmy mieć coś ponad 50 osób - tak, żeby wilk był syty i owca cała i nikt się nie obraził, no ale przy takiej cenie to jak?
Gdybym miała miejsce na taki plenerowy seansik to pewnie, ale nie mam
Cytat:
Kochana, jeszcze nie zdazylam napisac w k., ale widzialam sobie Ciebie i wygladasz po prostu cudnie !!! Nie masz czego zazdroscic. Co z tego, ze waga tyle pokazuje, jak z ryja bije zmeczenie i strasza cienie pod oczami?

Ojej...drogi i duzo
Ja tam chce tylko rodzicow moich i tzta i rodzenstwo moje i tzta(w tym chrzesni) z osobami towarzyszacymi/mezami/zonami

wlasnie policzylam i wyszlo 15

Moja kuzynka mi mowila, ze nie ma wiekszego zbawienia niz smoczek (ma trojke dzieci) i ze kazde z jej dzieci samo wyrzucalo smoczka, jak sie im zrobilo nozyczkami dziurke w tych smoczkach.
Też mam takie cienie, dlatego latam w okularach
Też w sumie tylko tacy u nas będą i się nawet zastanawiam czy by nie dać za chrzestnego mojego brata co by wyszło jakoś tak mniej gości
O smoczku ciągle słucham, że "najlepszy przyjaciel", zbawienie itd., ale co ja poradzę na to, że Krzyś nie chce?
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Ojej, a to za dwa ciepłe dania pewnie?

My mamy w cenie obiad, przystawki, ciasto, napoje i płacimy 70 zł/os. Nie chcę dówch ciepłych dań, bo nikt i tak nie będzie siedział długo, ze względu n a dzieci (prawie wszyscy goście będą z dziećmi, więc bez sensu robić długą imprezę - obiad, kawa, tort i do domu - zresztą ja też nie mam ochoty długo siedzieć, bo mała będzie marudzić).
Za 2 i wiele przystawek, ale ciasta, tort, napoje i ewentualny alkohol leżą w naszym zakresie :/
Też nie chcieliśmy dwóch ciepłych, bo myślimy podobnie. Tyle, że żaden restaurator nie chce się na to zgodzić, bo "miasto turystyczne i nie wypada, żeby goście siedzieli przy pustych stołach, bo jak to wygląda" itp. :/ I cena jest jaka jest. Jeszcze mamy obok domu hotel Grodzki i tam spróbujemy popytać.

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 21:00   #4905
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Kurna, nadrobiłam, odpisałam i idę spać. Nigdy nie będę na bieżąco

U nas chrzciny w kościele na 18, potem 18 kawa i kolacja. Goście zmyli się około 22.

Aaaa, chwalę się matę FP którą wylicytowałyśmy za 30zł z siostrą była jak nówka. Nawet na lusterku jeszcze folia od nowości a tata naprawił grajdełko i światełka i jest nówka funkiem

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
W załączniku przesyłam ten artykuł:
ZABAWY PODŁOGOWE - P.Zawitkowski, mam go na kompie w poskładanej formie w PDF ale nie da się na forum wrzucić bo za duży rozmiar , ale mam nadzieję, że takie pocięte też wam się przyda - nr zdjęć są odpowiednie kolejności jak artykuł po kolei leciał w gazecie
A możesz wysłać na maila ten PDF?

masakra

Cytat:
Coraz bardziej nie wyrabiam z ta moja córką. ......

wywiozą mnie w kaftanie
pomyślałam, że to skok. Ale nie wiem czy wszystko zwalać na skoki Mam nadzieję, że Małej się odwidzi.

Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość
A na plotkowym w wątku o wiadomo czym,jedna z wizażanek chciałaby aby za wózek płacić jako bagaż gdy ma się zamiar jechać autobusem.
dajcie ten wątek, bo chyba przeoczyłam (tylko nie wiem kiedy do niego zajrzę)

Cytat:

my nie mamy pokoju, ale za miesiąc jakiś będziemy robić i myślę nad tym. Na pewno nie będzie na niebiesko, nie lubię. Białego też nie lubię. i mam dylemat. Myślałam nad zielonym w połączeniu z ecru.

Cytat:
no ja kupiłam na all ten z tt 4+ ale jeszcze nie używalismy....
chyba tak zrobię
Stary 2012-05-07, 21:02   #4906
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
A pieluszki w sumie nie podeszły, bo przesikiwał Teraz próbuję go przestawić na Rossmannowskie (połowę tańsze od Premium) i powiem szczerze, że jest ok póki co
.
ja kupiłam jedno opakowanie DAD na próbę i
u nas Igorek Dady przesikiwał dlatego stwierdziłam, ze nie ma sensu bo musielismy ich używac 2x wiecej i co pielucha to ubranko do zmiany. praktycznie od początku jedziemy na babydreamach (mielismy chyba 2 paczki happy bo dostalismy i tez było ok). Zadnego pampersowego pampersa Igorek jeszcze nie mial na tyłeczku
Stary 2012-05-07, 21:03   #4907
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
no dlatego ja podła i wyrdna matka nie cackam się, np.jak małemu upadnie grzechotka na podłogę nawet jej nie opłukuję pod kranem mimo, ze on ją za chwilę do buzi pakuje
haha, nawet o tym nie pomyślałam, żeby opłukiwać zabawki. U nas sterylnych warunków nie ma i nie będzie.

A dzień dziecka (moi rodzice też tak mówili jak bez mycia spać chodziłyśmy) Julkowi zdarza się często. na siłę nie wybudzamy i nie kąpiemy

Dobranoc
Stary 2012-05-07, 21:06   #4908
Karinio
Zakorzenienie

No właśnie,nie wykąpaliśmy dzisiaj młodego,bo czekałam na męża aż wróci z pracy czekałam/liśmy i dopiero co wrócił,a młody się obudził po 20 naszego czasu oczywiście i płakał bo głodny.I musiałam go nakarmić,jutro z rana go wykapiemy najwyżej,bo na 11:40 mamy szczepienie.
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 21:07   #4909
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
haha, nawet o tym nie pomyślałam, żeby opłukiwać zabawki. U nas sterylnych warunków nie ma i nie będzie.

A dzień dziecka (moi rodzice też tak mówili jak bez mycia spać chodziłyśmy) Julkowi zdarza się często. na siłę nie wybudzamy i nie kąpiemy

Dobranoc
my kąpiemy codziennie a to dlatego, ze Igus bardzo to lubi jak przychodzi pora kąpieli to normalnei jakby zegarek miał w główce wmontowany az się trzęsie z resztą ja nie wyobrażam sobie nie wykąpać dziecka codziennie... przeciez tez się poci, a to mu się uleje albo cos tam jeszcze.... Iguś tak się cieszy z kąpieli, ze podejrzewam, ze bez by nie zasnął..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-07, 21:10   #4910
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaa, chwalę się matę FP którą wylicytowałyśmy za 30zł z siostrą była jak nówka. Nawet na lusterku jeszcze folia od nowości a tata naprawił grajdełko i światełka i jest nówka funkiem
dajcie ten wątek, bo chyba przeoczyłam (tylko nie wiem kiedy do niego zajrzę)
To super,że kupno maty jest udana
Prosze bardzo -> https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33935475
Stary 2012-05-07, 21:10   #4911
anankee
Rozeznanie

Cytat:
A jaki kubek treningowy masz na myśli??

Moja nie chce butli i też myślałąm o kubku.
Dostałąm z aventu niekapek ale on jest od 6miesiąca a na teraz bym cos chciała ale nie wiem jaki kubek najlepszy.
ja przy Emi kupiłam butelkę z lovi i do tego taki ustnik treningowy
http://allegro.pl/ustnik-treningowy-...272128176.html
jak smoczek tylko ze sztywnej gumy i ma dziurkę na górze i jak się butlę przechyli to leci. Do tego też dokupiłam uchwyty o takie:
http://allegro.pl/uchwyty-do-butelek...275696783.html

i początkowo uczyła się z tego pić, bo wiadomo że na początku dziecko nie umie pić z kubka niekapka, bo tam musi mocno pociągnąć. Jak już zajarzyła, że w butelce jest picie to dokupiłam taki ustnik:
http://allegro.pl/lovi-ustnik-niekap...286777414.html
i z tego uczyła sie pić.

Wszystkie te akcesoria mam dalej, więc Pipinowi nie będę nic nowego kupować, tylko też będzie z tego uczył się pić.
Moja Emi z kubka niekapka piła też mm (jak już skończyłam karmić piersią), tylko butelke jej zmieniłam na dużą 250ml. I zawsze robiłam jej mleko zagęszczone, dosypywałam 2 miarki kaszki lub kleiku na 210 mleka i przez ustnik niekapka szło bez problemu.

Emi!

Edytowane przez anankee
Czas edycji: 2012-05-07 o 21:13
anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 21:11   #4912
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość
To super,że kupno maty jest udana
Prosze bardzo -> https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33935475

uprzedziłaś mnie

idę spać, bo zmęczona jakaś jestem.

Dobranoc

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 21:13   #4913
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Karini mysmy kupili czarną porzeczkę, borówkę , kasztana jadalnego, jarzyny, maliny żółte , żurawinę.
Aha i soki będziecie potem robić z tych owoców pewnie.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-07, 21:13   #4914
magda1804
Rozeznanie

Cytat:
Natalia no warto iść skontrolować...
ja też się zastanawiam, czy nie wybrać się do poradni, bo Majka umiała już przewracać sie na oba boczki i przekręcać z brzucha na plecki tez w dwie strony i robiła to celowo a nie z przypadku, ale od jakiegoś tygodnia tego nie robi i nie wiem co o tym myśleć... ćwiczę z nią i pokazuje, a ona jakby zapomniała jak to się robi
troche martwi mnie to...
choć zaczęła podnosić pupkę i podpierać sie na przedramionach jak do raczkowania
ja tak się zastanawiam kiedy ona ruszy, bo jak Iga biega wokół niej to widać, ze Maja też już by tak chciała... he he a Iga tez szybko ruszyła bo jak miała 9 miesęcy to juz zupełnia sama chodziła, a na swoje 1 urodziny biegała jak szalona
Mala_stopko nasze dzieci z tego samego dnia sa i moja tez pupe podnosi

Cytat:
Do dziewczyn które walczą z ciemieniuchą. Ostatnio zauważyłam w sklepie maść na ciemieniuchę firmy AA. Jako że byłam już zmęczona tym smarowaniem oliwką i wyczeswywaniem, co wydawało się walką z wiatrakami bo ciemienucha była coraz większa to zakupiłam to cudo. Do tej pory główkę posmarowaliśmy 2 razy i jak na razie maść czy tam krem działają cuda! Po tych dwóch smarowaniach ciemieniucha sczesywała się bez problemu i wielkimi ilościami, w tej chwili już prawie nie ma śladu, a mam jeszcze całą wielką tubkę. Mam nadzieję że wkrótce problem z ciemienuchem odejdzie w zapomnienie.
DarkLady u mojej ciemieniucha zaczela sie pojawiac, jak smarowalam wasnie jej główke oliwka od długiego czasu nie smaruje i nie ma kapie tylko w emolium albo w oillatum i jedynie uzywam kremu oillatum na twarz. nie uzywam zadnych kosmetykow dla malej. Jesli pojawia sie jakas podejrzana skorka- czasem na uszku to smaruje kremem oillatum i na drugi dzien nic nie ma

dziewczyny na ciemieniuche polecam posmarowac maluchowi główkę kremem emolium lub oillatum!!! pozniej nie czesac wloskow tylko czekac az sie wchlonie

Cytat:
szczypiorem bylam na chwile przed ciaza, bo tak to zawsze troche pulpecik wychodzil
Ale na studiach wzielam sie za siebie i bylo ok. Tylko bebzol zawsze milam duzy South Beach dawala rade
no jasne

Cytat:
A moze 6: "Tutaj pampers, a tam tetra - roboty przy bobasach mamy od metra" ?

ale jak 6 do , to glosuje na jedynke
mi sie podoba tytuł Pearl

04.01.2012r.

Stary 2012-05-07, 21:14   #4915
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
uprzedziłaś mnie

idę spać, bo zmęczona jakaś jestem.

Dobranoc
Ups
To dobranoc,a raczej spokojnej nocy życze.
Stary 2012-05-07, 21:17   #4916
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

to ja tez mówię dobranoc...
moj zgredziol na noc w pracy i mam nadzieję, ze syneczek będzie dla mnie łaskawy i da pospać
Stary 2012-05-07, 21:21   #4917
Karinio
Zakorzenienie

Jeszcze poczytajcie sobie wątek-co nasz dziwi w ludzkich zachowaniach.Któraś z wizażanek zirytowałam,że w punkcie szczepien matka miała czelność wejść szybciej niż ona,niż poczekać 15 minut.A inna wizażanka dodała,bo niektóre matki myślą że jak mają dziecko to im wszystko wolno.

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Cytat:
to ja tez mówię dobranoc...
moj zgredziol na noc w pracy i mam nadzieję, ze syneczek będzie dla mnie łaskawy i da pospać
Dobranoc i powodzenia

Ja jeszcze zostaje na placu boju,bo młody lezy w łóżeczku i wyje próbuje go uśpić i co chwile wstaje podać mu smoka.Zresztą musze potem zjeść kolacje,wykąpać się i dopiero spać.Jesli młodzieniec zaśnie..
Stary 2012-05-07, 21:21   #4918
ultraradiola
Wtajemniczenie

jutro pewnie już nowy wątek będzie bo zostało ok 80 postów

idę pluskać się Młody śpi już 2 godziny a ja zamiast coś ze sobą czy mieszkaniem zrobić to siedzę na necie

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 21:24   #4919
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
jutro pewnie już nowy wątek będzie bo zostało ok 80 postów

idę pluskać się Młody śpi już 2 godziny a ja zamiast coś ze sobą czy mieszkaniem zrobić to siedzę na necie
Pewnie tak,jeśli te osoby odczytujące zaczną pisać nie śpimy piszemy A tak na poważnie,tez tak miewam czasami.
Stary 2012-05-07, 21:28   #4920
magda1804
Rozeznanie

Cytat:
Coraz bardziej nie wyrabiam z ta moja córką. Ona jak nie śpi to ciagle ryczy Ja sie produkuje, na rączkach, na leżaco, na macie, na brzuszu, w wozku. Wszystko jest źle.
Kiedys ratowały nas spacery, a teraz kazdy konczy sie na rekach z ciagnieciem wózka Marna przyjemnośc
Do tego jestem sama caly tydzien i mam juz serdecznie dosc zasypiam z bolem głowy, budze sie z bolem głowy.
Za jakie grzechy mam takie dziecko

az tesciowa byla zszokowana ze ona se taka zrobila tylko, ze nie wiem kiedy i jak sie nauczyla na te rece bo my jej nie nosilismy, tyle co do odbicia

wywiozą mnie w kaftanie
biedactwo wiem co czujesz kochana, ja tez siedze ciagle sama moj tz w czawrtek w nocy pojechal do pracy i wroci dopiero jutro wieczorem. siedzi 2 dni i jedzie znowu teraz kiedy mala juz nie placze jest ok, ale i tak bardzo meczy. wczesniej tez tak mialam, ze ciagle plakala i od tego mozna zwariowac. i jak tu sie glosno smiac w takiej sytuacji

Haniula a moze ona ma jeszcze bole brzuszka? masz jakies kropelki na kolki? sprobuj jej jutro podac

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Dziewczyny, moja córa mnie dziś rozwaliła! Siedzę z nią, ona lekko oparta o mój zwis, a Kinga co? Zerwała się do siedzenia sama już kilka razy! chwieje się, ale jaka szczęśliwa, że siedzi, a nie w pół leży! szok normalnie, ile ma siłki
brawa dla CuKini

Cytat:
Napisane przez rybkie Pokaż wiadomość
Bry wieczor
Dziekuje za zyczenia dziwnie mi tak byc ryczaca trzydziestkawcale sie nie czuje ani staro ani mlodo tak...po prostu dobrze

Haniula wspolczuje przezyc z mala, zgadzam sie po czesci z toba ale mi bardziej chodzilo o ze ktos sie martwi ze dziecko wypilo za duzo/ za malo, nie tyle jak w tabelce, nie robi pewnych rzeczy jak tabelka pokazuje, nie pasuej wagowo do tabelki... itd itp...bo dzieck anie da sie wsadzic w tabelke, a juz wmuszanie w dziecko picia uwazam za jakis kosmos co do kup to czy probowalas jej nie pomagac? i obserwowac? a co do noszenia na rekach uwazam ze po prostu ma taki etap, lubi patrzec co sie wokol niej dzieje, przejdzie jej jak zacznie siadac uwazam i ja bym zainwestowala w chuste albo jakies nosidlo. Nie daj sie zapakowac w kaftan, wdech, wydech
Odpowiadajac zbiorowo na reszte tematow.....ja glosuje na tytul numer 6!!!
Dziecie me ladnie trzyma glowke juz od kilku tygodni a od tygodnia lezac na brzuszku szoruje nosem o materacyk i podnosi pupe, a slini sie przy tym niemozebniea i ja juz od jakies czasu jak siedze to trzymam ja na siedzaco tzn ona sobie siedzi a ja podtrzymuje reka na jej klacie tak jak do odbicia
Zeza nie ma czasem jej sie wymsknie
Zakupilismy dzis tego Kuniana razie reakcja pozytywna ale watpie aby nauczyla sie zasypiac w lozeczku sama, moze kiedys na razie sie tulimy a potem odkladamy do lozeczka
Z rozszerzaniem diety to poczekamy jak bedziemy w Polsce ale bedziemy to robic baaaaardzo powoli, na calego zaczne od 6 miesiaca...
a teraz spadam sie pakowac do wyjazdu, jeszcze tylko dwa dni i w droge!!!

Przespanych nocek zyczeAgaMili specjalnie dla ciebie usciski w ciezkich chwilach z wyjcem
AAA i co to jest to K.?
hehe rozumiem, ze wieksza czesc tego co napisalas jest skierowana tez do mnie. chyba nie dokladnie doczytalas to co napisalam. ja nie sugeruje sie tabelkami ani wytycznymi, nie martwie sie, ze moja corka nie je 6 x 150ml, tylko polowe mniej. Nie, o to sie nie martwie. Wkurza mnie to, ze nie moge ustalic jej godzin jedzenia, bo ona kazdego dnia je inaczej, a ciagle bieganie do niej z butelka jest po prostu meczace i wkurzajace

04.01.2012r.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości