|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4891 | |||||
Rozeznanie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cytat:
---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
![]() ------------------------------------------------ Dobry wieczór ![]() U nas dzisiaj nic nowego,chociaż w sumie moze jest coś nowego,młody nawet nie płakał w gondoli na spacerze hehe ![]() Dziewczyny czy macie moze pokój dziecka na niebiesko?bo podobno to zimny kolor i nie wiem czy właśnie w tym kolorze mu robic. No i nie mam pomyslu w jakim kolorze zrobic przedpokój ? |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4892 |
Zadomowienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Dzięki za odpowiedzi odnośnie przyjęcia po chrzcie
![]() Haniula, nie wiem co poradzić z beksą Leną mogę tylko ![]() Głosuję na 1 oraz 6 !!
40 42 44 46 .... 64 ![]() ![]() zapuszczam włosy Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł Edytowane przez pozycja77 Czas edycji: 2012-05-07 o 20:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#4893 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4894 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ja głosuję na nr 2
![]() |
#4895 | |||
Zakorzenienie
|
![]() nadrabiam ![]() Oczywiście nie zacytowało mi połowy ![]() Pear fajna ta kaszka, zapiszę sobie ![]() rybkie STO LAT! STO LAT! [QUOTE=paulaLbn;33946577]My mamy ten pierwszy, kupiłam kieyds bo był w promocji za funta, ale nawet ne myslałam jeszcze o tym by go uzywac ![]() no właśnie ja pomyślałam o kubeczku bo Julek przy jedzeniu rwie się żeby go łapać. A te TT butelkowe w necie widziałam tylko 4+ a w sklepach wszystkie 6+. Na siłę nic nie chcę mu dawać. Agatka oszzz ty, mnie też bardzo ciągnie do słodkiego. Zjadłam dziś paczkę wafelków o TAKICH. Sama, pycha ![]() Cytat:
![]() i właśnie mówiła, żeby się nie martwić jak będzie się na początku na jeden przewracał. Ale lepiej iść zapytać i sprawdzić ![]() Cytat:
Ja też zakupiłam to cudo AA ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() [QUOTE=Karinio;33952265] Mam pytanie,czy Wasze dzieci zasypiając kiedy to już oczka się zamykają ( zrymowało mi się ) ruszają głową energicznie raz w prawa a raz w lewą strone???/QUOTE] ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4896 | |||||||||
Zadomowienie
|
Dobry wieczór pipeczki
![]() Na początku chciałam się pochwalić że prawdopodobnie dzisiaj się wyśpię! ![]() TŻ ma tydzień wolnego i dzisiaj zmolestowałam go, zeby spał z Asią. Ja będę chrapała w drugim pokoju ![]() ![]() Uskaooo przecież po macierzyńskim z ZUS, rejestrujesz się w urzędzie pracy i przez pół roku masz zasiłek ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja w tym tyg. będe szukała właśnie jekiejś miłej i niedrogiej knajpki na sam obiad po chrzcie. Zależy mi tylko na obiedzie bo na kawę i torcika idziemy do chrzestnej która mia duuuże mieszkanie. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4897 | ||
Zakorzenienie
|
Pear co to za herbatka ziołowa niesłodka? Ja nie chciałam dawać słodzonych, ale nie znalazłam. Mam z Humana
Cytat:
![]() ![]() No właśnie pisałam, Julek garnie się do trzymania butli dlatego pomyślałam o czymś żeby sam mógł sobie trzymać. Widzę, że KUŃ rządzi ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4898 |
Zakorzenienie
|
U nas w soboty chrzty są o 18-tej, ale dla nas to za późno, ze względu na dzieciaki
![]()
![]() |
#4899 |
Wtajemniczenie
|
Karini mysmy kupili czarną porzeczkę, borówkę , kasztana jadalnego, jarzyny, maliny żółte , żurawinę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4900 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przedpokoj mam pomarańczowy ![]() Cytat:
Agatek ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4901 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I jak Twe dzieciaczki, odkleiłaś je rano od prześcieradeł? ![]() ![]() Ja też słyszałam że sterylne chowanie dzieci jest niewskazane bo nie uodparniają się na zarazki i później są chorowite.
![]() |
#4902 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4903 | |||
Rozeznanie
|
hejka
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Haniula ja przeciwnie do rybkie uwazam, ze nie robienie przez dziecka kupy samodzielnie prawie przez 4miechy to nie jest normalne, a Ty nie jestes przewrazliwiona, tylko widzisz, ze cos jest nie tak. Idz lepiej do specjalisty i najlepiej na prywatnie, bo na NFZ sama wiesz jaka jest opieka
![]() |
#4904 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A pieluszki w sumie nie podeszły, bo przesikiwał ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Skąd Wy te ceny bierzecie? Kurcze ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Gdybym miała miejsce na taki plenerowy seansik to pewnie, ale nie mam ![]() Cytat:
![]() Też w sumie tylko tacy u nas będą i się nawet zastanawiam czy by nie dać za chrzestnego mojego brata co by wyszło jakoś tak mniej gości ![]() O smoczku ciągle słucham, że "najlepszy przyjaciel", zbawienie itd., ale co ja poradzę na to, że Krzyś nie chce? ![]() Cytat:
Też nie chcieliśmy dwóch ciepłych, bo myślimy podobnie. Tyle, że żaden restaurator nie chce się na to zgodzić, bo "miasto turystyczne i nie wypada, żeby goście siedzieli przy pustych stołach, bo jak to wygląda" itp. :/ I cena jest jaka jest. Jeszcze mamy obok domu hotel Grodzki i tam spróbujemy popytać.
![]() |
#4905 | |||||
Zakorzenienie
|
Kurna, nadrobiłam, odpisałam i idę spać. Nigdy nie będę na bieżąco
![]() U nas chrzciny w kościele na 18, potem 18 kawa i kolacja. Goście zmyli się około 22. Aaaa, chwalę się ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
chyba tak zrobię ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4906 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas Igorek Dady przesikiwał dlatego stwierdziłam, ze nie ma sensu bo musielismy ich używac 2x wiecej i co pielucha to ubranko do zmiany. praktycznie od początku jedziemy na babydreamach (mielismy chyba 2 paczki happy bo dostalismy i tez było ok). Zadnego pampersowego pampersa ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4907 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dzień dziecka (moi rodzice też tak mówili jak bez mycia spać chodziłyśmy) Julkowi zdarza się często. na siłę nie wybudzamy i nie kąpiemy ![]() Dobranoc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4908 |
Zakorzenienie
|
No właśnie,nie wykąpaliśmy dzisiaj młodego,bo czekałam na męża aż wróci z pracy czekałam/liśmy i dopiero co wrócił,a młody się obudził po 20 naszego czasu oczywiście i płakał bo głodny.I musiałam go nakarmić,jutro z rana go wykapiemy najwyżej,bo na 11:40 mamy szczepienie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4909 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4910 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Prosze bardzo -> https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33935475 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4911 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
http://allegro.pl/ustnik-treningowy-...272128176.html jak smoczek tylko ze sztywnej gumy i ma dziurkę na górze i jak się butlę przechyli to leci. Do tego też dokupiłam uchwyty o takie: http://allegro.pl/uchwyty-do-butelek...275696783.html i początkowo uczyła się z tego pić, bo wiadomo że na początku dziecko nie umie pić z kubka niekapka, bo tam musi mocno pociągnąć. Jak już zajarzyła, że w butelce jest picie to dokupiłam taki ustnik: http://allegro.pl/lovi-ustnik-niekap...286777414.html i z tego uczyła sie pić. Wszystkie te akcesoria mam dalej, więc Pipinowi nie będę nic nowego kupować, tylko też będzie z tego uczył się pić. Moja Emi z kubka niekapka piła też mm (jak już skończyłam karmić piersią), tylko butelke jej zmieniłam na dużą 250ml. I zawsze robiłam jej mleko zagęszczone, dosypywałam 2 miarki kaszki lub kleiku na 210 mleka i przez ustnik niekapka szło bez problemu. Edytowane przez anankee Czas edycji: 2012-05-07 o 21:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4912 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
uprzedziłaś mnie ![]() idę spać, bo zmęczona jakaś jestem. Dobranoc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4913 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4914 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() dziewczyny na ciemieniuche polecam posmarowac maluchowi główkę kremem emolium lub oillatum!!! pozniej nie czesac wloskow tylko czekac az sie wchlonie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4915 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4916 |
Zakorzenienie
|
to ja tez mówię dobranoc...
moj zgredziol na noc w pracy i mam nadzieję, ze syneczek będzie dla mnie łaskawy i da pospać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4917 | |
Zakorzenienie
|
Jeszcze poczytajcie sobie wątek-co nasz dziwi w ludzkich zachowaniach.Któraś z wizażanek zirytowałam,że w punkcie szczepien matka miała czelność wejść szybciej niż ona,niż poczekać 15 minut.A inna wizażanka dodała,bo niektóre matki myślą że jak mają dziecko to im wszystko wolno.
---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
![]() Ja jeszcze zostaje na placu boju,bo młody lezy w łóżeczku i wyje próbuje go uśpić i co chwile wstaje podać mu smoka.Zresztą musze potem zjeść kolacje,wykąpać się i dopiero spać.Jesli młodzieniec zaśnie.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4918 |
Wtajemniczenie
|
jutro pewnie już nowy wątek będzie bo zostało ok 80 postów
![]() idę pluskać się Młody śpi już 2 godziny a ja zamiast coś ze sobą czy mieszkaniem zrobić to siedzę na necie ![]()
#4919 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4920 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Haniula a moze ona ma jeszcze bole brzuszka? masz jakies kropelki na kolki? sprobuj jej jutro podac ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:11.