|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4801 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4802 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
![]() ![]() i żeby mi się to więcej nie powtórzyło! ![]() ![]() No, powiedzmy, że nakarmiłam córuń, ale bez suszarki się nie obyło ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4803 |
Zakorzenienie
|
U nas też dzisiaj brzydka pogoda, ale na razie nie pada ..
TZcik z teściami działa na działce, może potem do nich podjedziemy jak się nie rozpada ![]() Idę coś porobić w domu i siebie ogarnać, póki Melcia spokojna ![]()
![]() |
#4804 | ||||
Zadomowienie
|
hellooo
![]() melduję, ze żyjemy ![]() nadrobiłam jako tako, miałam nawet pocytowane, ale część i tak już dawno się przeterminowała, dziewczyny dawno odpowiedziały, wiec skasowałam ![]() Cytat:
![]() ja ostatnio przestawiłam się na dady, bo huggisy 3 okazało sie ze są troche za luźne, a 2 za małe ![]() Cytat:
![]() ciekawe jak tam Blanszor na wakacjach....ale ma dobrze....ehhh ![]() Natalia gratki za mieszkanko ![]() Cytat:
Cytat:
i pewnie wiesz, ale przypomnę, ze marchewka może powodować zaparcia więc odradzam, zeby od niej zaczynać... Rybkie STO LAT ![]() ja też niedawno dołaczyłam do szanownego grona 30.... ![]() dziewczyny, które już są po chrzcie, kiedy dawałyście koperte? od razu jak już wszystko ustalicie, czy tuż przed chrztem? bo kurde nie pamiętam jak to było.... dzisiaj Majka dostanie swój pierwszy słoiczek ![]() laski tak ogólnie gratuluję Wam zgubionych kg ![]() mi zostały jeszcze 4kg do wagi sprzed ciąży i trzymają się, ze dieta juz ich nie rusza... musze zacząć ostro ćwiczyć...tylko zeby mi się chciało... a moje bieganie niestety poległo, byłam kilka razy, potem byłam padnięta, teraz mnie gardło nawala i zawsze jakaś wymówka sie znajdzie ![]() a nie lubie za bardzo biegać... Edytowane przez mala_stopka Czas edycji: 2012-05-07 o 08:30 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4805 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
trzeba ja przez 1-1,5 h zabawiać. Cytat:
Cytat:
jaka silna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4806 |
Wtajemniczenie
|
mala stópko myśmy akurat wręczali kopertę od razu po mszy, jeszcze go poprosilismy o zapozowanie do zdjęcia, haha
---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Szlag mnie jasny trafi. Nie gadam z facetem, a ten znowy swoj słynny tekst : Ale kotek o co ci chodzi? No zabic to za mało!! On jest naprawdę taki tępy czy tylko udaje? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4807 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja bym mu dała "zawsze zdąze" ale imiona dla kolejnego dziecka to juz mamy wybrane ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dobrze ze mały na drugi dzień sobie odbił to trochę wypoczęłaś ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4808 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mój tez kiedyś kupskiem dostał jak pampersów nie wyniósł ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() UWAGA ! Ja za 4 dania, przekąski, ciasta (wstawiamy tylko napoje i ewentualnie alkohol) płace 75 zł. Cytat:
Ja przed chrztem ale u nas mąż juz dał. ----------------------------- Moje dziecko jadło ostatni raz o 6 , zasnęło 0 7.30 i śpi do tej pory idę chyba ją obudzić ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4809 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() [QUOTE=*Agatek*;33945734]Rybkie spóźnione ale szczere: Sto lat! ![]() ![]() ![]() ![]() Jestem uzależniona od słodyczy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [QUOTE] Taaaa, najlepiej wsztstko na sex zrzucic ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4810 |
Raczkowanie
|
dzien dobry
![]() mala zasypia w lozeczku ze smkiem wiec mam chwilke zeby cos napisac. ja zawsze z kom wiec trenuje pamiec co komu mialam napisac ![]() agawoo smoczek nie taki straszny ![]() ![]() ![]() w ogole to niedawno przeszlismy na pampersy 3 i jakos mi tak sie zal zrobilo ze moja mala coreczka tak szybko rosnie ze zaraz powie tak jak mojej znajomej corka 5 lat - corka cos mowi,mama ze nie slyszy i nie rozumie a corka na to:i juz mnie nie zrozumiesz ![]() pearl brawo za wieczor bez dopajania,dasz rade z dzonym! rybkie-spelnienia marzen,tez niedlugo dobijam do 30...kurcze wypadaloby to jakos uczcic ![]() w ogole to.moje dziecko zaczelo histeryzowac podczas jedzenia. zawsze pila z dwoch (.) a teraz po pierwszym ryk i pol godz walki zeby pila dalej,bo jest glodna ale.jak ja dostawiam to awantura. czasemw tym ryku uda sie przekonac zeby zassala to zlopie 5min bez przerwy. i badz tu madry czlowieku. a no i ulewania ciag dalszy,dzis przeszla sama siebie odbila 2 razy potem 4 razy ulala podczas zabawy...heh, ale poszlismy prywatnie do poleconego pediatry i powiedziala ze ma troche inna budowe brzuszka,nie pamietam terminu medycznego i to moze byc jej natura. a ze wazy juz 5300 przy 9tyg to nie mamy sie stresowac. tia nic to,mala cos kwili z lozeczka to karmienie i zbieramy sie.na kontrole do chirurga z naszymi naczyniakami. milego dnia! |
![]() ![]() |
![]() |
#4811 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, podziwiam za zrzucone kg! Mi niby zostało jeszcze 2 kg, ale wygląda na więcej.. Chodzę na basen i widzę, ze coś się rusza, bo większe spodnie, które kupiłam miesiąc temu już są luźne.. Ale w swoje przedciążowe ciuszki nie wchodzę
![]() Mamy juz za soba nauki przedchrzcielne, a za tydzien chrzest! Stwierdziłam, że na 12 osób da radę zrobić obiad w domu, więc szykuje się sobota w kuchni ![]() Nie będę cytować, bo mnie wtedy wywala, więc napiszę, ile pamiętam: Chyba każda z nas, która jeszcze karmi (.) ma jakieś wątpliwości laktacyjne. U mnie mleczko jest, ale córcia je dosyć krótko, 10 minut to już sukces. W nocy ładnie wciąga, ale w dzień niespecjalnie, najpierw intensywnie possie i nie chce więcej. Stwierdziłam, ze skoro kupy i siuśki są regularnie, a dzidzia stale przybiera na wadze i pediatra nie zwraca uwagi, ze za mało, to jest ok. Rybkie, sto lat! ![]() Eliza, mala_stopka, mi też włosy lecą, że szok.. Mam taki chudziutki konski ogonek, że az przykro.. Do tego włosy sa wszędzie, naprawdę WSZĘDZIE. Cały czas muszę pilnowac, żeby Asia przypadkowo takiego mojego włosa nie zjadła ![]() Przejdziemy się dziś do Rossmana, wypróbuje te pieluchy babydreamy (póki co jesteśmy na dadach) Ranula, a naczyniaki kontrolujecie, bo cos się z nimi dzieje, czy tak po prostu? Asia też je ma, pediatra mówiła, że samo przejdzie, no i nie wiem, czy jeszcze komus je pokazywac... Miłego dnia! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4812 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
![]() -------------------------------------------------- Witam ![]() Dziękuję wszystko za gratulacje za zakup mieszkania ![]() U nas właśnie przez chmureczki przebija się słoneczko ![]() Młody ostatnio znowu ma problemy z zasypianiem w dzień,dlugo się męczy,płacze i mruczy.Całe szczęście wieczorkiem zasypia bez problemu ![]() W środę jedziemy na prywatną wizytę do szpitala do poradni rehabilitacyjnej.Bo martwi mie to ,że Bartuś przewraca się tylko na jedną stronę na lewo ,a na prwao jakoś ostatnio znienawidził.Wogóle mam kilka pytań. Widzę,że kilka z Was wybiera słoiczki BoboVity.Muszę w sklepiej przejzec co oferuja wszystkie te firmy i na coś się zdecydowac ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4813 |
Raczkowanie
|
Aneczko właśnie doczytałam że mieszkasz w moich okolicach
![]() ![]() a u nas szpital polowy po koszmarnej nocy Seba ma katar i stan podgoraczkowy ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4814 |
Zadomowienie
|
Elunia zdróweczka dla Was
![]() Natalia no warto iść skontrolować... ja też się zastanawiam, czy nie wybrać się do poradni, bo Majka umiała już przewracać sie na oba boczki i przekręcać z brzucha na plecki tez w dwie strony i robiła to celowo a nie z przypadku, ale od jakiegoś tygodnia tego nie robi ![]() ![]() troche martwi mnie to... choć zaczęła podnosić pupkę i podpierać sie na przedramionach jak do raczkowania ![]() ja tak się zastanawiam kiedy ona ruszy, bo jak Iga biega wokół niej to widać, ze Maja też już by tak chciała... he he ![]() ![]() ![]() Ranula współczuje ulewania... a może łakomczuszek za duzo zjada na raz? dziękuję za odp dot. koperty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4815 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nikodemus przybija piateczke Haniusi ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4816 |
Wtajemniczenie
|
A ja sie musze pochwalic. pamietacie jak mowilam, ze mojemu facetowi zabrali prawo jazdy na 8 miesiecy? W koncu je dzis odbiera ! Na zakupy pojedziemy, jak ludzie
![]() ![]() ![]() Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2012-05-07 o 09:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#4817 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
Ja też się cieszę jak czasem małego ktoś weźmie na ręce. Cytat:
Cytat:
Rybkie spóźnione życzenia wszystkiego najlepszego ![]() Cytat:
Cytat:
U nas też okropnie. No właśnie, mi lekarki kazały nie jeść nabiału i wielu innych rzeczy, tak że prawie nic nie jadłam. Jak byliśmy na szczepieniu to lekarka zauważyła ża mały ma krostki na twarzy i troszkę na karku i oczywiście do mnie że jem nabiał, a nie jadłam, więc stwierdziła że pewnie mamy zły proszek do naszych ubrań, kazała wszystko co mamy prać w dzidziusiowym. Coś mi się jednak podejrzana ta jej diagnoza wydała i zanim zdążyłam cokolwiek wyprać krosty zaczęły same znikać. Teraz nie ma po nich najmniejszego śladu, to był zwykły trądzik niemowlęcy który sam ustąpił! I nabiał już jem od dłuższego czasu i jakoś nawrotu krostek nie widzę, nowych też nie, czasem tylko jakieś potówki. Ja już nie wierzę zbytnio tym lekarzom. Pearl może jednak zjedz trochę nabiału jeśli skazy nie macie zdiagnozowanej przez specjalistę, bo coś mi się wydaje że nasza służba zdrowia na wyrost stwierdza skazę i zabrania matkom jedzenia nabiału. Cytat:
![]() A my właśnie z tej racji chrzciny robimy na sali działkowej z kucharką, tyle że u nas może być nawet 50 osób ![]() Cytat:
Do dziewczyn które walczą z ciemieniuchą. Ostatnio zauważyłam w sklepie maść na ciemieniuchę firmy AA. Jako że byłam już zmęczona tym smarowaniem oliwką i wyczeswywaniem, co wydawało się walką z wiatrakami bo ciemienucha była coraz większa to zakupiłam to cudo. Do tej pory główkę posmarowaliśmy 2 razy i jak na razie maść czy tam krem działają cuda! Po tych dwóch smarowaniach ciemieniucha sczesywała się bez problemu i wielkimi ilościami, w tej chwili już prawie nie ma śladu, a mam jeszcze całą wielką tubkę. Mam nadzieję że wkrótce problem z ciemienuchem odejdzie w zapomnienie. |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4818 |
Zadomowienie
|
Hej mamusie
![]() Pogoda coś się zepsuła i dzisiaj siedzimy w domu. Czas szybko leci, a ja jeszcze nie byłam u gina na kontroli, no i do okulisty miałam iść ![]() Mili w piątek skończyła 4 miesiące i dostała trochę kaszki, wczoraj też jej dałam i wcinała ze smakiem. Cały czas byłam pewna ze dobrze robię ze daję jej kosztować nowych rzeczy ale jakoś dopadła mnie niepewność bo karmię tylko cycem, chcę żeby jadła coś innego ale z drugiej strony martwie sie czy to nie zaszkodzi mojej laktacji. Cały czas mam dużo pokarmu i boję się go stracić. Nawojka tak, latam liniami ryanair, a czasami airlingus. Eliza, to są smoczki od 3-9 miasięcy.
#4819 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lepszy smoczek niż zjadanie paluszków ![]() Ja też niedługo będę mieć 3 z przodu ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() O kurka, ale późno .. U nas to nie przejdzie, bo wszyscy maja małe dzieci ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Lecę prasować ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4820 |
Zadomowienie
|
jestem jestem
![]() A to propozycje tytułów: 1."Szybko rosną nasze dzieci, każdego dnia ucząc się nowych rzeczy. Mamy I-II 2012" 2."Szczery uśmiech naszej pociechy każdą Mamusię bardzo ucieszy. I-II 2012" 3.Lato przed nami. Zbędne kilogramy zrzucamy biegając z wózkami ![]() 4.Pierwsze usmiechy dostrzegamy, okres noworodkowy juz za nami! 5.Z becików wyrastamy, okres ząbkowania przed nami!
#4821 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
A po drugie to ona ma tyle ludzi ze szok i nie było za bardzo gdzie mnie wcisnąć. Jeszcze pójdę teraz z małym bo chodziłam w Poznaniu do lekarza a jadę teraz w środę na uczelnie a w czwartek do lekarza. Nie mam z kim go zostawić, ale koleżanka z recepcji gdzie chodze do lekarza zostanie te 20 minut z małym. Już się na to cieszy.... mam nadzieję ,że nie będę go słyszeć leżac na fotelu. oby był kochany. A w środę zawiozę go do mojej bratowej. Nie chodzi teraz do pracy bo ma zwolnienie i starsznie się cieszy ze bedzie mogla z malym posiedzieć jak bede na uczelni. Sama opiekowałam się moim chrzesniakiem jak mial 6 miesiecy - właśnie jej synkiem, czyli synkiem mojego brata. Obecnie ma juz 5 lat a jego siostra 3 więc moja bratowa tęskni za maluchami.... to się nacieszy troszkę w środę. ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
też wążyłam 57 przed ciąża...a teraz 64. Nie wyglądam źle, wchodzę we wszystko z przed ciązy ale mam mega boczki i fałdkę na brzuchu jak zduszę brzuch aby zapiąć spodnie. Nie mam rozstępów wiec az tak sie nie martwie....tylko brak ciuchów ponieważ nie lubie tych wystajacych boczków i już jedne spodnie kupiłam ciut większe aby normalnie wyglądac. W sobote chrzciny i nie mam zielonego pojecia co ubrac. musze cos kupic ale tak i tak chodze po sklepach i nic nie widze albo nic nie ma a wracając do wagi to teraz mam cycki wieksze więc pare kg odliczam ... ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
ja herbatkę daje między karmieniami . Zdarzaja się dni- w szczegolnosci jak sa upały ze z 2-3 butelki po 100 wypije. A tak jak dzisiaj i wczoraj zimno itp. to moze z 30 wypił przez cały dzien - tak było wczoraj. Edytowane przez Anulka_86 Czas edycji: 2012-05-07 o 10:27 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4822 |
Wtajemniczenie
|
Głosuję na tytuł nr 4 !!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4823 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sama ja zakupiłam bo znajoma mi poleciła. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4824 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jakby sie okazalo,ze meczylam sie na darmo, to bym oszalala ![]() ale ostatnio jak zaczelam jesc jaja przepiorcze, to znowu poliki mial zaognionwe, wiec moze jednak cos tam jest albo u Ciebie "przeszlo" ? ![]() Cytat:
![]() Ale na studiach wzielam sie za siebie i bylo ok. Tylko bebzol zawsze milam duzy ![]() ![]() Cytat:
to teraz tylko prawo jazdy i moze smigac ![]() Kochana, jeszcze nie zdazylam napisac w k., ale widzialam sobie Ciebie i wygladasz po prostu cudnie !!! Nie masz czego zazdroscic. Co z tego, ze waga tyle pokazuje, jak z ryja bije zmeczenie i strasza cienie pod oczami? Cytat:
Ja tam chce tylko rodzicow moich i tzta i rodzenstwo moje i tzta(w tym chrzesni) z osobami towarzyszacymi/mezami/zonami wlasnie policzylam i wyszlo 15 ![]() Cytat:
![]() dzisiaj po prawie 10 godzinach snu on sie pyta "jak myslisz, przewinac go?" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#4825 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- ja kupiłam w zeszłym tyg w tesco w promo deserki bobovita.
![]() |
#4826 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4827 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4828 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4829 | |||||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Czubasek, Ty wez mnie nawet nie denerwuj ![]() ![]() Cytat:
zawsze bardziej mi zalezalo na wygladzie ciala niz na wadze Cytat:
![]() A co do tej histerii przy jedzeniu, to my tez to przerabialismy. Samo minelo ![]() Cytat:
Chodzisz do aquaparku ? ![]() Cytat:
![]() gratulacje, ze w koncu je ma ![]() Cytat:
![]() Chociaz Jasiek tez ma swoje momenty ![]() Na razie jest ok - mam mlesio, Jasiek sie chyba najada. Jak zobacze, ze jest za malo, to dam mu najpierw piers i reszte dokarmie. Cytat:
moze za 2 tygodnie, jak juz bedzie mial skonczone 3 miesiace... Pisalam juz, ze jadlam przez kilka dni jaja przepiorcze i wysypka powrocila, a jak odstawilam, to teraz znowu ma ladna buzke, wiec moze faktycznie cos u nas jest na rzeczy... Te alergie, skazy same mijaja po jakims czasie (najczesciej), i moze tak bylo w przypadku Olka Zuzi? ![]() Cytat:
male wesele ![]() Cytat:
![]() ale jak 6 do ![]()
![]() |
#4830 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() u nas zaciagnal szwabskiego Nuka, ingliszowe tt odrzucal
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:20.