Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2096 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-07, 17:37   #62851
Maliniarka
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIII część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez Karen15 Pokaż wiadomość
Keratyna czy jedwab.? Czy to i to??
duża buteleczka keratyny i malutka jedwabiu
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 17:41   #62852
Karen15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
duża buteleczka keratyny i malutka jedwabiu
Dziękuję )

A można rozwalić kapsułkę tranu (Doppel herz) i dodać do odżywki? Da to coś?
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 17:42   #62853
hahihehy
Rozeznanie

Chciałabym lekko przyciemnić włosy i zastanawiam się, czy ma sens dodawanie niewielkiej ilości henny khadi (oczywiście odpowiedniego odcienia) do porcji maski. Zależy mi na tym, żeby po prostu lekko przyciemnić to, co zawsze jaśnieje na słońcu

Mój naturalny kolor jest taki jak na pierwszym zdjęciu. W zeszłym roku po wakacjach (całe dnie na słońcu, pielęgnacja tylko szampon) wyglądały tak, jak na foto 2
W tym roku zamierzam na mocnym słońcu mieć zawsze nakrycie głowy i włosy będą zabezpieczone, ale wiadomo, że coś zawsze się rozjaśni.

W grudniu farbowałam włosy na ciemny brąz (żeby ukryć ten blond), odrostów nie ma, więc kolor dopasował się idealnie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wlosy.jpg (143,1 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg blond.jpg (50,2 KB, 62 załadowań)
hahihehy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 17:57   #62854
vidia9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Może zacznij je myć wieczorem?

Są osoby, które prosto po umyciu włosów mają je nieciekawe, włosy muszą opaść, ułożyć się itd. żeby ładnie wyglądały
Ale może to też efekt pielęgnacji
Z moimi włosami mam to o czym napisała Chatul. Mogę trzymać olej ponad 12h przez noc, umyć rano ale będą takie rozwalone ,lekko spuszone,całkowicie bez objętości. Ten efekt nie jest spowodowany całonocnym olejowaniem, po każdym zwykłym myciu odżywką czy szamponem rano tak jest.. Dopiero po umyciu wieczorem przez noc ( śpię w rozpuszczonych z nałożonym żelem lnianym) zyskują na objętości, są zdefiniowane i po prostu mi się podobają. Po myciu rano mam wrażenie że jest gorzej niż przed

Mam dziś ' bad hair day' . Przez to złe samopoczucie wczoraj zapomniałam zrobić żel lniany , mrożący się skończył i rano musiałam je zreanimować wodą i resztkami Joanny z pokrzywą ,nic to nie dało, było bardzo źle puch i zero skrętu. Zaraz idę winogronem je poczęstować, jak o nie dbam od razu mi się humor poprawia

Edytowane przez vidia9
Czas edycji: 2012-05-07 o 18:25
vidia9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 18:39   #62855
lulaluna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vidia9 Pokaż wiadomość
Z moimi włosami mam to o czym napisała Chatul. Mogę trzymać olej ponad 12h przez noc, umyć rano ale będą takie rozwalone ,lekko spuszone,całkowicie bez objętości. Ten efekt nie jest spowodowany całonocnym olejowaniem, po każdym zwykłym myciu odżywką czy szamponem rano tak jest.. Dopiero po umyciu wieczorem przez noc ( śpię w rozpuszczonych z nałożonym żelem lnianym) zyskują na objętości, są zdefiniowane i po prostu mi się podobają. Po rano mam wrażenie że jest gorzej niż przed

Tzn sugerujesz żeby myć je wieczorem?
...a olejować w dzień?;-)

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

Cytat:
Hmmm... Może to wina tego balsamu albo czegoś innego z pielęgnacji, że masz strąki za dnia?
Albo wina tego, że za dnia wieje wiatr/bawisz się włosami/trzesz je bluzą albo ramiączkiem torebki?
Wydaje mi się że ten balsam im służy, używam od niedawna, ale wcześniej jak nie używałam nic do stylizacji, to loczki się prostowały w ciągu dnia/puszyły/ a wieczorem to całkiem oklapnięte były.
No fakt, często dotykam włosów, sprawdzam jak się mają- to wynika z troski;-), ciężko mi się tego oduczyć.

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Cytat:
Napisane przez hahihehy Pokaż wiadomość
Chciałabym lekko przyciemnić włosy i zastanawiam się, czy ma sens dodawanie niewielkiej ilości henny khadi (oczywiście odpowiedniego odcienia) do porcji maski. Zależy mi na tym, żeby po prostu lekko przyciemnić to, co zawsze jaśnieje na słońcu

Mój naturalny kolor jest taki jak na pierwszym zdjęciu. W zeszłym roku po wakacjach (całe dnie na słońcu, pielęgnacja tylko szampon) wyglądały tak, jak na foto 2
W tym roku zamierzam na mocnym słońcu mieć zawsze nakrycie głowy i włosy będą zabezpieczone, ale wiadomo, że coś zawsze się rozjaśni.

W grudniu farbowałam włosy na ciemny brąz (żeby ukryć ten blond), odrostów nie ma, więc kolor dopasował się idealnie
Kurcze mi to się zawsze marzyło takie rozjaśnienie słońcem w wakacje, a moje włosy od słońca kompletnie matowieją i mam szary ciemny brąz:-( Kiedyś pytałam na forum czy ktoś wie od czego to zależy? Czemu większość ma naturalne pasemka, a ja szary mat???
lulaluna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 18:45   #62856
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Całkowicie Każdorazowo, gdy ja nakładam, jestem w szoku.
Kurcze, muszę się temu przyjrzeć, bo nie zwróciłam uwagi

Cytat:
To nie jest takie proste
Gorzej niż z dzieckiem
Pozwoliłam mojemu zużyć wszystko do końca, po czym kupiłam mu inne. Nie dostał dawnych kosmetyków i w kółko był zapewniany, że jest dobrze, przekonywany.
Za to trzeba było tez poświęcić swój czas... Myć mu włoski, plecki i takie tam Jak z dzieckiem
Zaczynałam od tego, co mi nie podeszło BD, Hipp, potem Sebamed, wreszcie Alterra morelowa, Ziaja, mój Fitomed , nie pamiętam. Była nawet odżywka Fitomedu, ale tylko wtedy, gdy sama wkraczałam.
Po jakimś czasie oczywiście dostał łupieżu, ale zaczęłam kurację żelem aloesowym, HA, sama już nie pamiętam, co jeszcze tam było. Najfajniej sprawdził się żel z HA z BU. Oczywiście sama musiałam mu aplikować na głowę Dodam, ze mojego TŻa tnę na króciutko maszynką, więc doskonale wiem, w jakim stanie ma skórę.
Obecnie pilnuję, by stosował od czasu do czasu silniejszy szampon, ale na co dzień ma Penaten. I żel aloesowy, jeśli cokolwiek zacznie się dziać.
Jakiś czas temu znowu coś się zadziało (po Ziai notabene), więc dostał saszetkę Nizoralu. Oczywiście trzeba było nauczyć nakładać i myć. Ale 2 mycia i było po sprawie.

Acha - koniecznie zwróć uwagę na sposób mycia włosów przez TŻa. Oni albo leją na włosy prosto z butelki, albo do ręki, przykładają druga, lekko pocierają i na włosy. I tam zaczyna się masakrowanie z plątaniem.
Warto się przyjrzeć, czy aby w miejscach, gdzie dotyka skóry rękami z dawka szamponu, nie ma zwiększonej ilości "łupieżu".
Może być tak, że źle nakłada, źle spłukuje, za dużo nakłada w niektóre miejsca,a warto rozwodnić.

Nie pozwól mu samemu wybierać. Dopieść. Uzasadnij. Przekonaj. Stawiaj pytania. Dyskutuj. I nie zniechęcaj się przy pierwszych próbach.

Widzisz H&S działa często jak narkotyk - można mieć syndrom odstawienia. Grunt to walczyć ze spragnioną narkotyku skórą, która nagle zaczyna się zachowywać jak na odwyku. Coś jak po slsie.
Inna sprawa, jeśli mamy do czynienia z choroba skóry. Bo łupież to choroba, więc koniecznym jest jej wykluczenie.
O mamo, tyle roboty mnie czeka? mycie proponowałam kiedyś, nie zgodził się żel aloesowy też wcierałam, nie pomógł...na szczęście łupieżu już nie ma.
Pomyślę i coś wymyślę, dziękuję

Cytat:
Ja biorę drugą 1/3.
Jedna cześc z trzech w zupełności Ci wystarczy
Właśnie

Cytat:
Napisane przez lulaluna Pokaż wiadomość
Teraz to mam tak:
Rano- mycie, strączki
wieczór- volume, loki
następny dzień rano- strączki
natępny wieczór- volume loki
rano- mycie itd
A powiedz...pracujesz, uczysz się? Może chodzi o zmianę miejsca, w którym przebywasz?

Cytat:
Ta druga fryzurka i kolor o tak, chcę!

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 18:57   #62857
lulaluna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość

A powiedz...pracujesz, uczysz się? Może chodzi o zmianę miejsca, w którym przebywasz?
Kurcze jedyna zmiana jaka zaszła to pielęgnacja bardziej CG, choć sylikonów i silnych detergentów unikam od roku.
Ale ostatnio dodałam właśnie ten balsam nivea w celu stylizacji i nie wycieram włosów ręcznikiem, tylko tak jak tu na forum wyczytałam. To jedyne zmiany- żeby ten skręt pobudzić. Ogólnie oceniam to na plus, widzę duże efekty- tyle że wieczorem;-)
Stary 2012-05-07, 19:07   #62858
vidia9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lulaluna Pokaż wiadomość
Tzn sugerujesz żeby myć je wieczorem?
...a olejować w dzień?;-)
Jeśli masz takie odczucia jak ja po rannym myciu to radzę mycie wieczorem Nie mam satynowej poszewki ale jeśli nałożę przed dyfuzorem lniany+żel mrożący i pójdę spać z 'sucharkami' to rano tylko lekko odgniatam i jest ok Połączenie lnianego i żelu mrożącego znacznie ułatwiło mi reanimację rano, po samym lnianym sucharków po przebudzeniu już nie miałam(był puch) , z żelem Joanny jeszcze są i mam co odgniatać

Olejowanie na noc na pewno będę praktykować ale rzadko, gdy nauka czy ew.choroba zagwarantują mi zostanie w domu. Ostatnio po umyciu rano unikałam luster
vidia9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 19:20   #62859
lulaluna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vidia9 Pokaż wiadomość
Jeśli masz takie odczucia jak ja po rannym myciu to radzę mycie wieczorem Nie mam satynowej poszewki ale jeśli nałożę przed dyfuzorem lniany+żel mrożący i pójdę spać z 'sucharkami' to rano tylko lekko odgniatam i jest ok Połączenie lnianego i żelu mrożącego znacznie ułatwiło mi reanimację rano, po samym lnianym sucharków po przebudzeniu już nie miałam(był puch) , z żelem Joanny jeszcze są i mam co odgniatać

Olejowanie na noc na pewno będę praktykować ale rzadko, gdy nauka czy ew.choroba zagwarantują mi zostanie w domu. Ostatnio po umyciu rano unikałam luster
Muszę jeszcze poczytać o tych żelach;-)
Stary 2012-05-07, 19:54   #62860
paulownia
Zakorzenienie

Jutro dbanie o wlosy. Kupilam sobie odzywke Garnier Fructis - nie karite, bo nie mieli, tylko jakas nowa, wzmacniajaco-nablyszczajaca, czy cos w tym rodzaju. Z acerola, olejem z moreli itp. Jutro wyprobuje. Bede sprawdzala olejowanie pod emolientowa odzywke - przed myciem.
Jeszcze sobie dobralam przecier bananowo-brzoskwiniowy dla niemowlakow domieszam z miodem do jakiejs maski. Mam faze na owocki.
Czyli jutro pojdzie olej z pestek dyni, na to odzywka i czepek, potem mycie i podcinanie koncowek.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 20:39   #62861
Olkaaaa_s
Zakorzenienie

AjriszMarta- jaka miła informacja, moja siostra ma 5 minut do Wispolu na Podwisłoczu i 15-20 minut do leclerca Szykuje mi się fajny prezent na imieniny

Chyba znalazłam drugiego szkodnika do włosów w mojej pielęgnacji. Nałożyłam olejek dla dzieci Hipp i nie sprawdza się u mnie, dwa podejścia zniechęciły mnie, kompletny puch na głowie. Wrócę pokornie do rycynowego, a kiedyś kupię czysty olej ze słodkich migdałów(w przypadku Hippa krecią robotę robi moim włosom prawdopodobnie słonecznikowy).

Na mojej wish-liście jest też jojoba, bo pamiętam, jak w tamtym roku miałam masło jojoba z BU i efekt był boskito teraz zafundowałabym sobie czystą jojobę

Dziewczyny, jakbym zabezpieczyła włosy Dermogalem A+E, to utrzymałby się zapach na włosach? Bo wiesiołek nie pachnie jakoś cudownie

Edytowane przez Olkaaaa_s
Czas edycji: 2012-05-07 o 20:42
Olkaaaa_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 20:43   #62862
mahhysia
Raczkowanie

Na mokrą, deszczową, wilgotną pogodę humekanty i?
mahhysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 20:51   #62863
Chatul
ma zielone pojęcie

1. Wiecie gdzie można kupić kosmetyki Pat&Rub?
2. Myślicie, że mogę dać po myciu włosów trochę zimnotłoczonego oleju z orzechów włoskich na końcówki? Mam wrażenie, że moje włosy są spragnione
Stary 2012-05-07, 20:52   #62864
friable
Raczkowanie

Cytat:
Możliwe.
Które konkretnie BD masz na myśli?
Używałam dwóch olejków BD - dla mam i tego niebieskiego. Skoro możliwe jest, że olej (w tym wypadku slonecznikowy) wysusza, to nie będę próbować już go nakładać na włosy, tylko użyję do ciała, a do olejowania kupię nowy, np sezam.

Cytat:
Może być i tak, że jest za dużo. Zależy, co nakładałaś.
A a'propo puchu - to na pewno nie od nadmiaru protein, bo nie używam ich wcale. Po masce bingo z kaszmirem i kolagenem miałam siano życia Także uznałam że proteiny mi nie służą. Jednak niedawno przeczytałam wypowiedź, że jeśli wlosy błyszczą i jednocześnie sa spuszone to oznacza niedobór protein. Więc nie wiem, może powinnam znowu je wprowadzić do pielęgnacji, ale w mniejszej ilosci?

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Znaczy pewnie nie "twój" olej...
Spróbowałabym jeszcze olejować: krócej, na mokre włosy, z miodem czy gliceryną, na odżywkę
Próbowałam Zużyję do ciała, a później będę się wystrzegać...

dzięki
friable jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 20:53   #62865
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
1. Wiecie gdzie można kupić kosmetyki Pat&Rub?
Widziałam w Sephorze.

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 20:56   #62866
stasiek
Wtajemniczenie

czy mozna jakos "zwiekszyc moc" odzywki do mycia, dodajac do niej np. soku z cytryny?
Stary 2012-05-07, 21:09   #62867
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
Nie dobrze włoski potrzebuja odżywienia.
Co do skaplu to nie wiem czym moze być to spodowane. Wcierasz jakieś wcierki?
Wiem, że nie dobrze. Obiecuję poprawę
Nic nie wcieram. A skóra nadal świeci się jak psu 'wiadomo co'

Cytat:
Napisane przez mahhysia Pokaż wiadomość
Ja mam dzisiaj z tyłu fale z przodu wyprostowany puszek
Ale za to moja ulubiona pogoda-pada ) (punkt rosy 7C)
Też uwielbiam deszcz

Cytat:
Wróć do cg. Trzeba od początku dać im jeść i pić.
Wracam

Znacie ten kosmetyk? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...rbowanych.html
Tu skład: Aqua (Pufiried water), Chamomilla Recruita Extract, Triticum Vulgare (Wheat) Germ Extract, Tussilado Farfara Flower Extract, Acolus Calamus Root Extract, Polysorbate 20, Parfum, Diazolidinyl Urea, Methylisothiazolinone, Disodium EDTA, Citric Acid, Methylparaben, Propylparaben.

Kupiłam dziś w Rossmanie i użyłam pierwszy raz, mam straszny puch i susz, ale może to dlatego, że potraktowałam całe włosy BD dziś.

Jak związywać włosy, żeby ich nie zniszczyć? W pracy muszę mieć włosy związane, po klamrze są strasznie przyklapnięte, najlepiej wyglądają związane gumką i po rozpuszczeniu też są ładne. Jak je najlepiej związywać?
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 21:16   #62868
Chatul
ma zielone pojęcie

Tak w ogóle, czym badacie pH różnych mazideł? Papierkami pH? Da się je kupić gdzieś stacjonarnie?

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Widziałam w Sephorze.
Dziękuję
Stary 2012-05-07, 21:41   #62869
hahihehy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Ta druga fryzurka i kolor o tak, chcę!
dziękuję fryzurka podobnie wygląda teraz, tylko włosy są dłuższe, tył to eS-eSki a przód wciąż prosty
Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Jutro dbanie o wlosy. Kupilam sobie odzywke Garnier Fructis - nie karite, bo nie mieli, tylko jakas nowa, wzmacniajaco-nablyszczajaca, czy cos w tym rodzaju. Z acerola, olejem z moreli itp. Jutro wyprobuje. Bede sprawdzala olejowanie pod emolientowa odzywke - przed myciem.
Jeszcze sobie dobralam przecier bananowo-brzoskwiniowy dla niemowlakow domieszam z miodem do jakiejs maski. Mam faze na owocki.
A ta odżywka jest zgodna z CG?
Daj znać, jak się wypłukuje przecierek z włosów, to może też spróbuję

Cytat:
Napisane przez Olkaaaa_s Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jakbym zabezpieczyła włosy Dermogalem A+E, to utrzymałby się zapach na włosach? Bo wiesiołek nie pachnie jakoś cudownie
Mi, niestety, zapach utrzymywał się długo i jakby wznawiał się po potarciu końcówek. Zdecydowanie bardziej wolę dodawać kapsułki do maski, a końcówki zabezpieczać czymś mniej pachnącym

blogujemy (nie tylko) włosowo
naturalna pielęgnacja, kosmetyki DIY, recenzje, teoria pielęgnacji włosów i inne
Stary 2012-05-07, 21:49   #62870
aleksandra987x
Rozeznanie

Chwalem siem mymi kudłami Szału ni ma, ale lok jest

Odkryłam też co-nieco:
-olejowanie na suche=szopen w wyproście z objętością x3
-lubimy sie z silikonami, z dimethicone najbardziej (bez nich mam puch i busz po chwili od stylizacji)
-Garnier AiK + porcja rycyny jest ok, sam robi bleee na głowie
-miód daje szatańskie nawilżenie
-stosowanie dwóch odzywek (nawilżającej lub maski i drugiej z silikonami na koniec) zmusiło mnie do stosowania OMO, co jest całkiem, całkiem
-plunking mym wybawcą, bez niego mam fale na wierzchu, sprężynki na spodzie i szopę z przodu, a do tego okropny przyklap
- jeśli nie ma dziwnej pogody z suchym wiatrem wytrzymują cały dzień bez większych szkód, ewentualnie lekki wyprost i trochę więcej objętości
-rano po myciu (myję wieczorem) muszę lokówką dokręcić lekko przód, ale tylko rano po myciu, czyli dwa razy w tygodniu, co, jak zauważyłam wyrządza mniejsze szkody niż suszenie suszarką po każdym myciu
-uwielbiam swoje włosy, ale nie znoszę mej wysokiej porowatości...

A oto zdjęcia na dowód Myłam w sobotę wieczorem, więc są po dwóch nocach. Tam gdzie się tak błyszczą to z lampą Wybaczcie widoki w tle, ale w kuchni okno od zachodu i tylko tam było światło jako takie

Nie nadążam was czytać...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg S6302089.jpg (147,1 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg S6302090.jpg (150,8 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg S6302095.jpg (168,0 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg S6302098.jpg (144,0 KB, 40 załadowań)
aleksandra987x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 22:04   #62871
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez aleksandra987x Pokaż wiadomość
Moim zdaniem jest szał
Stary 2012-05-07, 22:12   #62872
hahihehy
Rozeznanie

takie właśnie chcęęęęęęę piękne

blogujemy (nie tylko) włosowo
naturalna pielęgnacja, kosmetyki DIY, recenzje, teoria pielęgnacji włosów i inne
Stary 2012-05-07, 22:27   #62873
lulaluna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość

Znacie ten kosmetyk? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...rbowanych.html
Tu skład: Aqua (Pufiried water), Chamomilla Recruita Extract, Triticum Vulgare (Wheat) Germ Extract, Tussilado Farfara Flower Extract, Acolus Calamus Root Extract, Polysorbate 20, Parfum, Diazolidinyl Urea, Methylisothiazolinone, Disodium EDTA, Citric Acid, Methylparaben, Propylparaben.

Kupiłam dziś w Rossmanie i użyłam pierwszy raz, mam straszny puch i susz, ale może to dlatego, że potraktowałam całe włosy BD dziś.

Jak związywać włosy, żeby ich nie zniszczyć? W pracy muszę mieć włosy związane, po klamrze są strasznie przyklapnięte, najlepiej wyglądają związane gumką i po rozpuszczeniu też są ładne. Jak je najlepiej związywać?

Ja nie znałam, ale skład mi się podoba
Potraktowałaś BD znaczy myłaś czy olejowałaś?

Co do fryzury to ja preferuje palemkę, 2 loczki z przodu twarzy podpinam z tyłu spineczką która mnie nie ciągnie, nie pamiętam nazwy ale tego typu spinki są używane do podpinania loków tylko że takie długie a moja jest krótka. Z 2 takich spinek to już zrobię luźny koko-banan;-)

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Cytat:
Napisane przez aleksandra987x Pokaż wiadomość

Odkryłam też co-nieco:
-olejowanie na suche=szopen w wyproście z objętością x3
-lubimy sie z silikonami, z dimethicone najbardziej (bez nich mam puch i busz po chwili od stylizacji)
-Garnier AiK + porcja rycyny jest ok, sam robi bleee na głowie
-miód daje szatańskie nawilżenie
-stosowanie dwóch odzywek (nawilżającej lub maski i drugiej z silikonami na koniec) zmusiło mnie do stosowania OMO, co jest całkiem, całkiem
-plunking mym wybawcą, bez niego mam fale na wierzchu, sprężynki na spodzie i szopę z przodu, a do tego okropny przyklap
- jeśli nie ma dziwnej pogody z suchym wiatrem wytrzymują cały dzień bez większych szkód, ewentualnie lekki wyprost i trochę więcej objętości
-rano po myciu (myję wieczorem) muszę lokówką dokręcić lekko przód, ale tylko rano po myciu, czyli dwa razy w tygodniu, co, jak zauważyłam wyrządza mniejsze szkody niż suszenie suszarką po każdym myciu
-uwielbiam swoje włosy, ale nie znoszę mej wysokiej porowatości...

A oto zdjęcia na dowód Myłam w sobotę wieczorem, więc są po dwóch nocach. Tam gdzie się tak błyszczą to z lampą Wybaczcie widoki w tle, ale w kuchni okno od zachodu i tylko tam było światło jako takie

Nie nadążam was czytać...
Masz przepiękne loki!!! Mogłabyś napisać więcej o kosmetykach które używasz- odżywki, maski, czym myjesz i o stylizacji Proszę! I w jaki sposób używasz miodu?
Stary 2012-05-07, 22:41   #62874
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
brzmi pysznie
Cytat:
AjriszMarta- jaka miła informacja, moja siostra ma 5 minut do Wispolu na Podwisłoczu i 15-20 minut do leclerca Szykuje mi się fajny prezent na imieniny
Proszę
Cytat:
Napisane przez stasiek Pokaż wiadomość
czy mozna jakos "zwiekszyc moc" odzywki do mycia, dodajac do niej np. soku z cytryny?
Si, nazywamy to Lemon Aid
Włoski będą blyszczec jak szalone, tylko nie przesadzałabym z częstotliwością - cytryna jak wiemy wysusza ;]

Ja znowu marudzę :/ myję łeb 3ci dzień pod rząd (to niedobrze)
bolą mnie cebulki w jednym miejscu (róg rośnie czy co i czemu jeden?)
umyłam, dałam gluta i ponownie wcieram co znajdę ;] np maść cyckową BD

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 23:33   #62875
Olkaaaa_s
Zakorzenienie

Cytat:
Tak w ogóle, czym badacie pH różnych mazideł? Papierkami pH? Da się je kupić gdzieś stacjonarnie?
Da się, w sklepach z akcesoriami do laboratoriów chemicznych Komplet kosztuje parę złotych.
Cytat:
Mi, niestety, zapach utrzymywał się długo i jakby wznawiał się po potarciu końcówek. Zdecydowanie bardziej wolę dodawać kapsułki do maski, a końcówki zabezpieczać czymś mniej pachnącym
Dzięki To w takim razie dodam kiedyś do Glorii
Olkaaaa_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 23:44   #62876
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Da się, w sklepach z akcesoriami do laboratoriów chemicznych Komplet kosztuje parę złotych.
I w takim sklepie po prostu poprosić o papierki do sprawdzania pH? Bo ja to zielona jestem, nie chcę żeby tam na mnie spojrzeli jak na jełopa
Stary 2012-05-07, 23:54   #62877
tiniaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mahhysia Pokaż wiadomość
Na mokrą, deszczową, wilgotną pogodę humekanty i?
I emolienty Moze silikony, jezeli nie jestes ortodoksem
tiniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 00:01   #62878
pussynka
Raczkowanie

Cytat:
I w takim sklepie po prostu poprosić o papierki do sprawdzania pH? Bo ja to zielona jestem, nie chcę żeby tam na mnie spojrzeli jak na jełopa
Pytaj o papierki lakmusowe - kiedys bywały też w tzw. papierniczych.
pussynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 00:11   #62879
Chatul
ma zielone pojęcie

Umyłam włosy. Dałam na mokre, ale odsączone już trochę z wody olej z orzecha włoskiego... Na to odrobina Alterry i żel mrożący. Rano może być przetłuszcz

Cytat:
Napisane przez pussynka Pokaż wiadomość
Pytaj o papierki lakmusowe - kiedys bywały też w tzw. papierniczych.
Dzięki
Stary 2012-05-08, 00:33   #62880
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Moim zdaniem jest szał
zdecydowanie

nie wiem czy tran by pomógł zewnętrznie:
Cytat:
Napisane przez http://spec.pl/zdrowie/leki/jakie-wlasciwosci-ma-tran
Uwaga: Zewnętrznie tran stosuje się do smarowania odleżyn, trudno gojących się ran.
eeee...no ale czego my nie robimy dla włosów owsianki, glinki...to może i tran można
a to nie będzie czuć potem?

a ja muszę się zwierzyć, kupiłam olej z korzenia łopianu (za 36zł) pod wpływem chwili i mam wyrzuty portfela miałyście może? zadziała? a weszłam tylko po skrzyp fix :x
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2012-05-08 o 00:35
Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości