|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX
Blue tak przegralam :P nie dalam ray go zjesc calego :P
Branzoletka cisze sie ze czujesz sie lepiej i mam nadzieje ze juz wrocisz do nas na dobre |
|
|
|
#3842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję, że teraz będzie już tylko lepiej
|
|
#3843 |
|
Zakorzenienie
|
agusiaaaa1234 dlaczego zamast jechac na ip gdzie moga ratowac twoje dziecko wolisz siedziec przed wizazem?
Przeciez my Ci tutaj na odleglosc nie pomozemy, wszystkie dziewczyny Ci mowia zebys jechala bo neiwiadomo co sie dzieje, my rozumiemy ze sie boisz ale tym ani sobie ani malenstwu nie pomagasz |
|
|
|
#3844 |
|
Zakorzenienie
|
branzoletka
a my myslałyśmy że dostepu do netu nie masz, a tu takie coś ale fajnie, ze już dobrze jest mam nadzieję, ze TZ ma nauczkę!!! |
|
|
|
#3845 |
|
Zakorzenienie
|
branzoletka super, że już wszystko w porządku. I że Mały rośnie
Jak robisz lody? Dawaj przepis ![]() ![]()
|
|
|
|
#3846 |
|
Zakorzenienie
|
Agusia Ty jedna wiesz co dokładnie się dzieje, może nic takiego
ale z tego co opisujesz, to lepiej to sprawdzić |
|
|
|
#3847 |
|
Zakorzenienie
|
Uciekam spać, dobrej nocy Mamusie
|
|
|
|
#3848 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też zmykam, dobranocka
|
|
|
|
#3849 | |
|
Wtajemniczenie
|
branzoletka Kochana przykro mi że miałaś takie przeżycia ,mam nadzieje że teraz będzie już wszystko dobrze i będziesz już z nami cały czas
super że Niuniek pięknie rośnie!Cytat:
|
|
|
|
|
#3850 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja na allegro oglądam lampki nocne, bo coś chcę powiesić nad dzidziusiowym łóżkiem, albo ewentualnie postawić gdzieś nad łóżeczkiem i na razie wpadła mi w oko ikeowska lampka, zaraz pokaże mężowi i zabiorę się do licytacji ![]() http://allegro.pl/lampka-nocna-dla-d...316811361.html |
|
|
|
|
#3851 | |
|
Branzoletka
|
Cieszę się że już jestem z wami
Cytat:
Tak więc agusia jedź zobaczysz, że się uspokoisz ja powinnam szybciej iść ale czekałam aż samo przejdzie i szkoda, bo dzidzia niepotrzebnie tyle godz. stresu przeszła
|
|
|
#3852 | |
|
Zadomowienie
|
gratuluję udanej wizyty
, ale... co jest fajnego w ktg? ![]() ja tam nie lubię, nudno jak cholera, a nawet sobie w trakcie nie poczytam, bo bym się za bardzo wierciła przewracając kartki ![]() Cytat:
![]() No i tak - też je kupię, bo to nonsens sprowadzać proszki z Polski... Chyba że włączy się dziecku jakaś reakcja alergiczna - wtedy będę wypróbowywać coś innego. No - byłam dziś oglądać kolejny szpital i wróciłam jeszcze głupsza. Nie ma ideałów, po prostu . W każdym są jakieś plusy i minusy, chyba powinnam sobie je na kartkę zapisać, zastanowić się kilka dni a potem... rzucić monetą |
|
|
|
|
#3854 |
|
Branzoletka
|
No więc lody zrobiłam takie http://www.youtube.com/watch?v=3ve3p...eature=related Podzieliłam na trzy części i do śmietankowych dodałam trochę kremówki żeby miały taki maślany smak. Żeby uzyskać kakaowe dodałam trochę kakao ciemnego a do trzeciej dodałam zmiksowanych parę truskawek mrożonych+ kremówkę
Generalnie ważne jest by lody podczas mrożenia (min.4godz.)przemieszać parę razy, żeby się kryształki lodu nie zrobiły w lodach i to właśnie podczas mieszania i próbowania doszłam do wniosku, że dodam tej kremówki i to było super(i troszkę cukru dodałam, bo jednak mało było). Następnym razem chcę spróbować zrobić lody z mleka i kremówki i choć więcej roboty, to ciekawa jestem które lepsze Polecam kochane mamusie, bo taniej i wiecie co jecie a smaczne naprawdę
Edytowane przez branzoletka Czas edycji: 2012-05-07 o 23:00 |
|
|
|
#3855 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam nadzieje kochana, ze teraz juz bedzie tylko lepiejco do wagi mam czasem doly ale co ja moge teraz z tym zrobic.... i jakk??? wiem, ze juz dziewczyny ci to pisaly, ale ja jeszcze raz to zrobie..zmykaj na IP tam nikt ci krzywdy nie zrobi a w razie czego pomoze... pamietaj ze nie jestes odpowiedzialana tylko za siebie ale i za malenstwo....
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
|
|
|
#3856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3857 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3858 |
|
Zakorzenienie
|
depoison
ja też nie lubię ktg, nie znoszę nawet jak powiedziałam o tym połoznej to bardzo się zdziwiła |
|
|
|
#3859 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
rzadko mu się zdarza sprzeciwić moim zakupom... no nic.Wypatrzyłam coś takiego http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70163828/, ale nie wiem czy nie będzie za jasne... łóżeczko będzie stało na przeciwko naszwgo łóżka, nie chce żeby waliło świtało po oczach jak będę w nocy wstawać... ahh mój mąż zaleciał po pracy do biedronki po truskawki... wszystko wykupili
|
|
|
|
|
#3860 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez chce cos takiego przy lozeczku malej tylko ze w poblizy gdzie bedzie stalo lozeczko nie mam zadnego kontaktu i mysle jak ten problem rozwiazac/---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- a co powiesz na cos takiego? http://allegro.pl/scienna-lampa-poko...328198119.html |
||
|
|
|
#3861 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę, nie chce mi się spać ;/
Jest północ, także mogę ogłosić rozpoczęty 30 tc. Nigdy nie ogłaszałam rozpoczętych tygodni ale 3 z przodu to wyjątkowa sytuacja
|
|
|
|
#3862 | ||
|
Branzoletka
|
Cytat:
Cytat:
a normami to się tak nie przejmuj one naprawde mają dużą rozbieżność i nie każdy sprzęt jest idealny. Może idź jeszcze do innego lekarza na usg. Nie mam wiedzy niestety na ten temat ale życzę ci żeby fasolka rosła zdrowo a ty razem z nią
|
|
|
#3863 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie wiedziałam że już północ linka gratuluje 30a ja znów siedzę z listą imion...
|
|
|
|
|
#3864 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3865 |
|
Zakorzenienie
|
jakos nie bylam w stanie wczesniej super duzo pisac...
Caly dzien mi twardnial brzuch, bolal. Tak jak mowilam, nie chce jezdzic "tak o" na IP, bo wedlug mnie to przesada. Wiec czekalam i czekalam. i caly dzien nic nie bylo lepiej, pomimo no-spy i magnezu. Doszla jeszcze obawa, ze saczyly mi sie wody plodowe. Wieczorem zadzwonilam do gina i zapytalam co robic i czy mnie przyjmie i tak, po 20, no moze blizej 21 mnie przyjal. Poogladal, posprawdzal, zrobil szybkie usg, sprawdzil paskami pH. Wszystko ok. Oczywiscie az takie twardnienie brzucha (jak kamien) z bolami super dobre nie jest, przepisal mi magnez na recepte (na 3 dni duza dawka, pozniej zmniejszona), no-spe forte (na 3 dni) i jakies globulki na wszelki wypadekk gdyby miala byc infekcja. Pare dni lezenia i powinno byc lepiej. Wizyte i tak mam w piatek, wiec na USG podejrzal malego doslwonie przez chwile. Tyle zeby sie upewnic ze ok. Malo co zobaczylam, nic sie nie dowiedzialam.. Przyjal mnie pomiedzy pacjentkami i nie wzial ani grosza za wizyte Po raz kolejny doceniam to, jakiego mam ginekologa.W 1 ciazy, przy poprzednim ginekologu cos takiego w zyciu by nie przeszlo. Facet mial mnie konkretnie gdzies i traktowal jako po prostu jedna z wielu pacjentek.
|
#3866 | ||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Linka, Karmelek, phdwao, Agunia, Muminek, Irmusia, Prince, nadalka - dzięki za zrozumienie.
![]() Cytat:
Odpisałam Ci, ale nie chcę zanudzać, więc nawet tego nie wysyłam. A w skrócie: Mój gin nie panikuje, ale jak jest źle, to o tym informuje. Dużo pokazuje i tłumaczy, więc bez wątpliwości stosuję się do jego zaleceń, ale akurat w czasie mojej ciąży miał wypadek, a teraz zabieg. W ramach zastępstwa na początku i dzisiaj byłam u faceta, który mimo poronienia i choroby immunologicznej w wywiadzie zdaje się na naturę, a w marcu i kwietniu u babki wypisującej skierowanie do szpitala, recepty na Luteinę i na wszelki wypadek, ale ostatecznie z zaleceniem, żeby na razie tego nie brać, na Fenoterol. I kogo powinnam słuchać? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jeszcze jedna dobra wiadomość jest taka, że morfologię mam w normie, a płytek krwi 221 tys. ---------- Dopisano o 01:40 ---------- Poprzedni post napisano o 01:00 ---------- Olcia - odpisuję na raty i widzę, że ginka powiedziała Ci to samo, co gdzieś czytałam. O części nawet nie pisałam, bo nie byłam pewna szczegółów. Nie wspominasz tylko o morfologii krwi, a kojarzę, że to też (a nie tylko łożysko) wpływa na odżywienie maluszka. Coś mi świta o krzepliwości krwi i niedokrwistości, ale o tym już pisałam. ---------- Dopisano o 02:18 ---------- Poprzedni post napisano o 01:40 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Asia - super wiadomości. ![]() Linka - Twoje trochę gorsze, ale najważniejsze, że dzidzia zdrowa i szyjka zamknięta. Cytat:
Podejmując dzisiejszy temat - zasypiam głównie na boku - czasem prawym, czasem lewym, a jak boli mnie kręgosłup, to kładę się na plecach. Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 02:28 ---------- Poprzedni post napisano o 02:18 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 02:59 ---------- Poprzedni post napisano o 02:28 ---------- Cytat:
Może wpisał 1, bo nie chciał, żeby pracodawca zawracał Ci głowę. Cytat:
Dobrze, że wszystko w porządku, ale tymi 4 tygodniami mnie zaskakujesz. Myślałam, że to się zdarza tylko przy cukrzycy. Dziewczyny pisały też, że nadmierny wzrost powodują jakieś witaminy. Czy ja wiem? Jakby mnie teraz dopadła infekcja, to będę się martwić, że to coś znacznie gorszego. Cytat:
Mam nadzieję, że moja już zostanie w położeniu główkowym. Cytat:
---------- Dopisano o 03:08 ---------- Poprzedni post napisano o 02:59 ---------- I dziękuję za podanie wymiarów łóżeczek. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-05-08 o 03:14 |
||||||||||||||||
|
|
|
#3867 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przy 1 Aniołku serce nie zaczęło bić, dlatego jest taka wystrachana. Z leków to tylko duphaston bo mi się skończył.
|
|
#3868 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej . ja już nie śpię bo głodomorra kazała mi wstać...
Tak mnie dzisiaj bolą żebra z prawej strony, chyba mała sobie urządziła imprezę w nocy.. U nas ładnie świeci słoneczko.. idę się chyba jeszcze klepnę.. dzisiaj wizyta no i dzisiaj zaczynam 34 tydzień Cytat:
u mnie pierwszy raz było chyba w 24tc... |
|
|
|
|
#3869 | |||
|
Zakorzenienie
|
hejo
ja juz po kawie. Bede sie nie długo ogarniac bo do gina ide i znowu sie tam nasczekam by byc pierwsza. Denerwuje mnie ta wydzielina z pochwy z rana jak liutke wsadzam to mi zawsze nakapie na podłoge no i mnie piecze jak wylatuje ... moze jakas infekcja sie przyplatała?![]() Dzis nie spałam w nocy prawie wcale, na lewym boku moge spac ale boli mnie po chwili całe biodro a na prawym nie moge bo te zebro mnie tak boli(zebro i pod zebrem ) a na plecach jest ok, ale za to zle mi sie oddycha i bym pewnie padła. Wiec unikam. I tak z lewego na prawy sie przekrecałam a przekrecajac sie bolal mnie brzuch i twardniał. Bez sensu![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i mnie tam znajja na wylot i jakos mnie blokuje ten fakt aczkolwiek gdyby cos sie dzilao pewnie bym sie jednak zdecydowała nie miala bym wyjscia...
|
|
#3870 |
|
Raczkowanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:37.

2 maja wylądowałam w szpitalu z atakiem paniki trwającej kilka godz. Zostawili mnie na oddziale dali relanium i tam trochę doszłam do siebie. Bolesne stawianie się brzucha, które mnie martwiło nie było skutkiem ataku poprostu zbieg okoliczności, że mały się akurat obrócił z położenia główkowego do pośladkowego 
mam nadzieję, że teraz będzie już tylko lepiej

, ale... co jest fajnego w ktg? 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
mam nadzieje kochana, ze teraz juz bedzie tylko lepiej
rzadko mu się zdarza sprzeciwić moim zakupom... no nic.

(3 tygodnie temu ważyła 400) a wzrostem we wszystkich parametrach wyprzedza rozwój aż o 4 tygodnie
no i mnie piecze jak wylatuje ... moze jakas infekcja sie przyplatała?