|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX
Dzień dobry
Ale się dziś zimno zrobiło i pochmurno A chciałam sobie pierwsza partię ubranek wyprać Może na noc nastawię, a jutro wyschnie jak będzie słoneczko![]() Cały ranek spędziłam z bratanicą męża Rozkoszny bobas![]() Ojoj... mam nadzieję, ze jednak szyjkę masz dłuższą ![]() Trzymam kciuki
|
#3602 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3603 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja juz duzo mam tych ubranek ale to tak fajnie sie kupuje ![]() w srode jade z mama do miasta bo mam do podpisu w urzedzie , mama chce sie obciac u fryzjera to pojdziemy na targ i moze pochodzimy po ciucholandach moze znow uda nam sie kupic cos ladnego ![]() bo powiem wam ze Tż bratowa tak mowila ze ma tyle rzeczy ze nam da po ich corce a co do czego przyszlo to dala nam jedna reklamowke z czego wybralam kilka rzeczy bo reszta to takie zniszczone ze masakra mi by bylo wstyd komus dawac takie naprawde a ona twierdzi ze wybrala niby te najladniejsze to ja sie boje pomyslec jak reszta wygladala hehe
|
|
#3604 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3605 | |
|
Wtajemniczenie
|
w dzień matki
!to już niedługo![]() Cytat:
,mam plan spakować się w dwie średnie torby,w jedną się nie zmieszczę,w jednej moje rzeczy w drugiej Maluszka +moje,wiadomo ręczniki podkłady bielizna kosmetyki...itd trochę tego jest
|
|
|
|
|
#3606 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie.
Od gina - specjalisty od słów "co ma być to będzie i żadne leki nie pomogą" usłyszałam, że wszystko jest w porządku. Zbadał mnie na fotelu i zrobił USG przez brzuch. Spytałam o szyjkę - zamknięta. Widziałam, że zmierzył główkę, brzuszek i kość udową. Z wymiarów wynikał raz 32, a raz 31 tydzień, czyli jest ok. Sprawdzał też tętno, więc posłuchałam sobie serduszka. Bez włączania Dopplera stwierdził, że przepływy też są w porządku. Oczywiście wyników tych pomiarów, czy jakiegokolwiek zdjęcia z USG nie dostałam. W karcie ciąży widzę tętno 144. Córcia nadal leży główką w dół i chyba nadal na szyjce, a tam, gdzie często mnie boli (okolice normalnego położenia wyrostka) znów miała stópki. Następna wizyta za 5 tygodni. Już po wyjściu uświadomiłam sobie, że to będzie 36/37 tydzień i że do tego czasu skończy mi się Luteina, ale się nie cofałam, bo może mój gin zdąży wrócić ze zwolnienia i będę miała pretekt do rozmowy z nim. Proszenie przeciwnika podtrzymywania ciąży lekami o receptę na hormony byłoby frustrujące. Mam jeszcze w apteczce lutkę podjęzykową i najwyżej przez kilka dni będę mieć mdłości gorsze, niż teraz, a po 37 tc i tak ją odstawię. Żelaza na szczęście mam dosyć. Uważam, że ta Luteina mi pomaga, więc w zasadzie narzekałam tylko na słabnięcie i bezsenność, a o twardnieniu brzucha wspomniałam jako o przyczynie ostatniej wizyty. Może uznał, że nic mi nie jest? Jak zobaczył ciśnienie 100/60, to stwierdził, że mam pić 3 kawy dziennie, a nie pół. Tego, że od ostatniej wizyty, czyli w ciągu 12 dni ubyło mi 25 dkg ani położna, ani on nie komentowali. Reasumując: wierzę, że jest w porządku, a z brakiem dokładniejszych danych na razie muszę się pogodzić. |
|
|
|
#3607 |
|
Wtajemniczenie
|
kochane mam do was takie pytanie rożek jest potrzebny tylko na wyjscie ze szpitala czy juz w szpitalu ?
|
#3608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3609 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3610 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jejku, ale Ci zazdroszcze, mnie to przeraza, tym bardziej że strasznie dużo ubranek podostawaliśmy, 5 kartonów ![]() Cytat:
A z kocykiem rozkiem itp. czekam jeszcze, bo pod koniec maja jedziemy do mojej kuzynki i ma mi jeszcze podawać sporo rzeczy po swoich dwóch chlopakach.Cytat:
|
||||
|
|
|
#3611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3612 |
|
Zakorzenienie
|
Maciejka Twój gin jest z gatunku tych "niepanikujących"? Bo mój tak. Dziś idę do niego po całej tej "przygodzie" ze szpitalem. Idę ponarzekać na twardy brzuch. Mnie skurcze nie łapią, brzuch mi nie twardnieje, ale ogólnie odczuwam go jako dość twardy, naprężony. Jest to takie "stałe" uczucie. Lekarze mi mówią w większości, ze "taka moja uroda" a i na tym etapie ciąży macica ma prawo być bardziej reaktywna.
|
|
|
|
#3613 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jedynie jeszcze dla mnie do szpitala musze dokupic jedna koszule , kapcie i podklady poporodowe a ciekawa jestem czy te podkłady daja w szpitalu czy trzeba miec swoje bo jak pare lat temu moja kuzynka lezala to w szpitalu normalnie miala za darmo
|
|
#3614 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I zawsze jak mam jakis problem to on potrafi mnie uspokoić, bo jak już twardnial mi brzuch i poszlam z tym do niego to wszystko dokładnie wytłumaczyl co i jak, albo jak kopnal mnie prad i też do niego poleciałam, bo sie balam że dziecku coś się stalo, a nie czulam jeszcze wtedy ruchów, też potrafil mi fachowo wszystko dokładnie i cierpliwie wytlumaczyć.No ale właściwie jak dzialo się coś powaznego (plamienia) to powiedzial, że prawdopodobnie nic się nie dzieje i to czesto się zdarza, uspokoil mnie, ale na wszelki wypadek kazal położyć mi się na oddzial zeby posprawdzac wszystko więc myśle że jest ok. Ani nie za bardzo luzacki ani panikujący ![]() ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
Edytowane przez Martarynka Czas edycji: 2012-05-07 o 13:34 |
||
|
|
|
#3615 |
|
Wtajemniczenie
|
aha zapomniałam powiedzieć, że choć ostatnio narzekałam, że moja dzidzia tak nisko, to jednak w sobotę namacałam ją niemal 5 cm powyżej poziomy pępka po prawej stronie, co mnie ucieszyło niezwykle
![]() a druga sprawa, musimy nieco skorygować imię naszej Lileńki-ponieważ stwierdziliśmy, zupełnie przypadkiem iż Lila po niemiecku znaczy dosłownie fioletowy będzie nazwana jednak Lilianą, aby nie było jej dziwnie-dla nas i tak jest Lilutką, Lilką, Lileńką...
|
#3616 |
|
Zakorzenienie
|
Maciejka to dobrze, że po wizycie wieści dobre
![]() Ivoncia co do podkładów musisz podpytać w szpitalu, bo w każdym jest inaczej. Ja muszę mieć na pewno te pieluchy poporodowe, a podkłady na łóżko dają. Tak samo jak zalecają u mnie w szpitalu, żeby brać majteczki siatkowe wielorazowe a nie fizelinowe (nawet nie wiem, czy fizelinowe nie są tam zakazane). Zresztą na temat tych majtek wczoraj z kumpelą gadałam, i mówi, że te fizelinowe są okropne i mało komfortowe
|
#3617 |
|
Zakorzenienie
|
Martynka
mój to oaza spokoju, trzeba mu oddać że jest bardzo cierpliwy.. Spędzam u niego w gabinecie średnio 45 min (bez usg!) Cały czas mi powtarza, że nie ma co szukać "dziury w całym" i że naprawdę jest bardzo dobrze.. W sumie uważam że to rozsądne podejście, Twój też na takiego wygląda. |
|
|
|
#3618 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Fajnie
Cytat:
Cytat:
Tą wagą małego się nie stresuj. Przecież usg ocenia tylko w przybliżeniu jaka jest waga dziecka i bardzo często dość sporo się myli![]() Cytat:
![]() Cytat:
y
|
|
#3619 |
|
Rozeznanie
|
Słodkie
)) zapoluję na zielone z dinozaurem dzieki za przypomnienie
|
#3620 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co do leżenia na plecach, to w szpitalu słyszałam jak lekarz zwracał uwagę dziewczynie w ciąży by nie leżała na plecach, bo ja przyłapał na tym
Z tonu jego głosu wynikało, ze absolutnie nie wolno
|
|
|
|
#3621 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wieczorkiem jak cos to sie pochwale. Milego popołudnia |
|
|
|
|
#3622 |
|
Zadomowienie
|
Ja po glukozie w domku już od dawna ale normalnie tak mnie zmogło, że musiałam się położyć. Niby ciśnienie mam normalne ale głowa mnie boli i strasznie chce mi się spać.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() Maciejka dobrze, że wszystko ok ale faktycznie lekarz mógłby trochę więcej powiedzieć. Oby Twój lekarz już wrócił! Przecież pod koniec ciąży wizyty powinny być częstsze. Anna to dobrze, że to nie wody a co do szyjki to spokojnie czekaj na usg. Karolka gratuluję zdobyczy! |
|
|
|
#3623 |
|
Zakorzenienie
|
I gdzie Ollcia po genetycznym??
Ja spadam szykować sie na wizytę.. |
|
|
|
#3624 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dodam, że jak spytałam gina o dokładne USG ok. 30 tc, to powiedział, że takie dokładne robi się ok. 20-22 i to wystarczy.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny - jakie łóżeczka kupujecie? Pytam o wymiary, bo wstępnie chciałam wyciągnąć swoje, ale zmieniłam plany i teraz nie wiem, co kupić, żeby trochę służyło, a równocześnie żeby nie mieć problemu z doborem materaca, czy pościeli. |
|||
|
|
|
#3625 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze wiedzieć ![]() Cytat:
Gdyby się to nie sprawdziło, przeniesiemy łóżeczko do sypialni.
|
|
#3626 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3627 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj nie moze takich niespodzianek robic bo do pracy wyjezdza ok 5 rano a sklepy jeszcze zamkniete![]() musze spróóbowac ![]() oo jakie słodkie! Cytat:
Cytat:
chodzilo o to ze powiedzialam ze tyje duzo, a on z emam odstawic bialy chleb i slodycze i jesc duzo warzyw. A i chleb razowy bo mialam wtedy zaparcia. Wiec moze chodizlo mu o zaparcia, ale itak s ekupilam buły z biedrony z ziarkami i na kolacje se wszamie![]() Cytat:
super gratki![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja mam lutke brac do 34 tygodnia jeszcze 4 i bede miala spokoj
|
|
#3628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślisz że nic złego się nie stało? ten ostry ból bardzo mnie przestraszył........
|
|
#3629 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
chyba w szpitalu,ale może też być chyba kocyk nie musi to być rożek.Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3630 |
|
Wtajemniczenie
|
20 maja idziemy na komunie ciekawa jestem czy dostane gdzies kremowe leginsy ktore nie cisly by mnie
tunikę mam taka malinowa kupilam jakis czas temu na szczescie ![]() straszne to jest ze tyle ubran lerzy bo nie moge w nich chodzic
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:37.

A chciałam sobie pierwsza partię ubranek wyprać
Rozkoszny bobas

Proszenie przeciwnika podtrzymywania ciąży lekami o receptę na hormony byłoby frustrujące. Mam jeszcze w apteczce lutkę podjęzykową i najwyżej przez kilka dni będę mieć mdłości gorsze, niż teraz, a po 37 tc i tak ją odstawię. Żelaza na szczęście mam dosyć. Uważam, że ta Luteina mi pomaga, więc w zasadzie narzekałam tylko na słabnięcie i bezsenność, a o twardnieniu brzucha wspomniałam jako o przyczynie ostatniej wizyty. Może uznał, że nic mi nie jest? Jak zobaczył ciśnienie 100/60, to stwierdził, że mam pić 3 kawy dziennie, a nie pół. Tego, że od ostatniej wizyty, czyli w ciągu 12 dni ubyło mi 25 dkg ani położna, ani on nie komentowali. 

poszłam do kibelka popłakać i tyle.

super gratki