|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1081 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: O dzidzie się staramy i na narodziny czekamy :) część VI
Cytat:
---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- monika a w którym tyg poroniłaś?
Nasz ślub 28.01.2012 ![]() 27.04.2012-aniołek ![]() ![]() ![]() Lenka 11.03.2014 ![]() ![]() Hania 6.09.2016 ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-67603.png http://www.suwaczki.com/tickers/3i498u69fevq68l3.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1082 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja mama opowiadała mi o siostrze mojej chrzestnej ![]() 5 lat nie mogła zajśc w ciąże, leczyła sie a potem jak zaczeła rodzic, to w ciągu trzech lat miała czworo małych dzieci ![]() Z pierszą ciążą sie cackała, co dwa tygodnie chodziła do lekarza, bo bała sie że ją straci. Urodziła po czym po miesiącu znów zaszła w ciąże. Z drugą ciążą była może ze dwa razy u lekarza i potem na porodówce. Miesiąc po porodzie znów była w ciązy. Z tą trzecią ciążą była ją tylko u lekarza potwierdzic i nie pokazała sie wiecej. Dopiero przy porodzie okazało sie, że urodziła jedno dziecko normalnie, a tam drugie! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1083 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#1084 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za wsparcie
![]() Arletko - strasznie mocno Ci współczuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1085 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
no jak wieszość naszych mamuś
Cytat:
ja tez mam odstawiona luteine a dostałam dupka i tylko 2 miesiace potem maz idzei sie badac i chyba sama zrobie soabie badania Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
najwaxniejsze zebys wróciła do formy i za poł roku zycze tylko tego co najlepsze Cytat:
mojej cioci tez tak zrobili ale jak umarły jej dzieci po porodzie dali ja na sale gdzie były matki z dzieciakami dopiero po interwencji mojej mamy ja przesli gdzie Ci ludzie maja rozumy |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1086 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Smutno mi się zrobiło... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1087 |
Wtajemniczenie
|
od nas zawszze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1088 |
Zakorzenienie
|
u mnie to był 8 tydzień.
leżała dziewczyny któr 8 lat temu urodziła córkę i tyle widziała szpital co rodziła, od grudnia zapragnęłi drugiego dziecka, w pierwszym cylku zaszła i do 6 tyg, zaczęła plamić i poroniła, i tez sam sobie organizm poradził, potem w kolejnym cyklu znowu zaszła w ciąże i tez do 6 tyg tylko mówiła ze była to ciąża biochemiczna ale nie wiem co to znaczy, i teraz kolejny raz zaszła i zaczęła plamić i w 6 tyg znowu poroniła tylko juz miała łyżeczkowanie. lekarze jej mówią zeby odczekała tak z pół roku do roku i wtedy próbowała ale ona nie chce czekać, powiedziała ze zaraz w następnym cyklu znowu będzie róbowała. ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- swarowska nie smuc sie, ja już dochodze do siebie, z jednego powodu sie ciesze choć nie wiem czy tak to można nazwać, że nie widziałam dziecka na usg, jest mniej przykro. czasem mam chwile że siedze i płacze ale generalnie nie jest tak źle, trzymam się, musz eprzeciez. a jak twoja ciaża?wszystko dobrze?
Nasz ślub 28.01.2012 ![]() 27.04.2012-aniołek ![]() ![]() ![]() Lenka 11.03.2014 ![]() ![]() Hania 6.09.2016 ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-67603.png http://www.suwaczki.com/tickers/3i498u69fevq68l3.png |
![]() ![]() |
![]() |
#1089 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
poronienia nawykowe współczuje tej kobiecie chyba zeczywiscie dobrze by było odczekac bo to sie niestety powtarza ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Cytat:
dobrze ze dochodzisz do siebie to najwazniejsze bo musiasz byc silna ja dosc szybko pod wzgledem fizycznym sie pozbieralam gozrej z psychika było ale wsparcie meza duzo dało |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1090 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A co to tego ze ,,sie ciezysz,, ze w tej calej sytuacji nie widzialas dzidzi na USG-rozumiem Cie. Pewnie było by jeszcze gorzej.
Trzeba wierzyć i mieć nadzieję....... 22,03,2012 Aniołek ![]() Edytowane przez Monika_uk Czas edycji: 2012-05-07 o 16:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1091 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
doczekamy sie swoich maluszków ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1092 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie może byc inaczej, doczekacie sie na pewno!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1093 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1094 |
Rozeznanie
|
Hej kochana. Wiem ze nikt sie nie spodziewa. Staramy sie zeby bylo wszystko ok, ale czasami dzieje sie tak a nie inaczej
#1095 |
Zakorzenienie
|
wiecie kiedy chce mi się wyć? jak mój mąż bawi sie ze swoim chrzesniakiem!wyobra żam sobie jakim wspaniałym byłby ojcem.
dziewczyny damy radę, przeciez musimy! powiem wam, ze jak sie dowiedziałam że jestem w ciąży to powiedizałam do męża że nam to się wszystko dobrze układa, mamy oboje prace, mamy gdzie mieszkać, w zasadzie szybko udało nam się zorganizowac ślub i wesele, w ciaże zaszłam tez w pierwszym cyklu, wszystko było pięknie, ZA pięknie!no cóż, tak miało być, los musi każdego doświadczyć jak nie w ten to inny sposób.
![]() ![]() |
![]() |
#1096 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale tak jak mowisz musimy byc silne. Ok kochane, ja ide sobie wziac goraca kąpiel. Buziaki dla Was
Trzeba wierzyć i mieć nadzieję....... 22,03,2012 Aniołek ![]() Edytowane przez Monika_uk Czas edycji: 2012-05-07 o 16:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1097 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Jejku Arletko przeczytalam Twoja historie! ![]() ![]() Trzymaj sie Kochanie ![]() ![]()
#1098 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dzisiaj bylam u lekarza i na razie wymacał ciąże ![]()
![]() |
#1099 |
Zadomowienie
|
Arletko uważaj na siebie, nie ma co się spieszyć, ważne jest Twoje zdrowie i bobaska.
To wszystko jest takie chore... 3maj się ciepło ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1100 |
Zakorzenienie
|
Arletko
Przytulam cie cieplutko.. ![]()
#1101 |
Rozeznanie
|
Arletko, ja przeszłam ciążę pozamaciczną, usuniętą wraz z jajowodem w 6 tygodniu, to było pod koniec listopada zeszłego roku. Miałam laparoskopię. Mój ówczesny lekarz prowadzący zalecił odczekać pół roku, podczas gdy dwóch innych stwierdziło, że mogę się starać już w następnym cyklu. No to zmieniłam lekarza na tego bardziej optymistycznego
![]() Doskonale rozumiem, jak się teraz czujesz. Ja przeżywałam podobne emocje jak kobiety po poronieniu i trwało to dobrych parę tygodni. Nie chciało mi się wstawać rano z łóżka i nic nie miało sensu. Ale to mija. Najważniejsze jest wsparcie najbliższych i mam nadzieję, że możesz na nie liczyć. Trzymaj się! |
![]() ![]() |
![]() |
#1102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak na rodzinę moge liczyć, powiem wam ze bardziej moge liczyć na teściów niż swoich rodziców, moja mama siostrze powiedziała że trzeba mi bedzie psychologa znależć bo sobie sama nie poradzę, bzdura! mam wspaniałego męża i on mi pomoże prejść przez złe chwile! a powidz mi bałas się że i ta ciąża moze byc pozamaciczna? bo lekar zmi mówił ż ekażda kolejn abędzie ciażą zwiększonego ryzyka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1103 |
Raczkowanie
|
Arletko straszne to co przeżyłaś
![]() Mysti ja miałam objawy bardzo wcześnie.Test wyszedł mi 4 dni przed okresem więc uważam że wszystko jest możliwe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W tym czasie progesteron jest taki sam jak przed okresem, wiec nawet jakbyś miała dostać okres to możesz mieć zgagę i bekać. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1105 |
Zakorzenienie
|
Arletko bądz dobrej myśli,że niedługo znowu sie uda i wszystko będzie dobrze.Wiem że jest ci bardzo cieżko na pewno przez jakiś czas jeszcze będzie,ale staraj sie być silna.Najważniejsze źe masz wsparcie w najbliższych szczególnie w mężu,to bardzo ważne.Razem dacie rade
![]() ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1106 |
Raczkowanie
|
No wlasnie moze to byc zbieg okolicznosci, zostaly mi
3 dni do zrobienia testu narazie Tez czuje troche zazdrosc jak moj. Tz bawi sie z synkiem swojej siostry i kiedy patrze na tego slodziaka tez juz takiego chce ![]() Tak przy okazjİ jak wy to robicie ze odpowiadacie na kilka postow na raz? ![]() Edytowane przez bonita88 Czas edycji: 2012-05-08 o 06:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#1107 |
Zakorzenienie
|
naciskamy okienko miedzy cytuj, a odpowiedz przy postach na ktore chcemy odpowiedziec i jak juz wszystkie posty zaznaczysz to po lewej odpowiedź
![]()
![]() |
#1108 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki! mogę dołączyć?
![]() Też zaczynam być staraczką - 1mc. Odstawiłam tabletki po aż 7 latach stosowania! bleee! Nadszedł czas na bobaska, jednak z trybem pracy mojego mężulka to będzie trudne do zrealizowania. Cały czas w delegacji... Przytulaliśmy się do 10 dc - mąż wyjechał i wraca dopiero 17 dc. Obawiam się, że w tym cyklu będzie już za późno, tym bardziej, że dziś tj. 13 dc zauważyłam już śluz płodny ![]() Gratuluję staraczką, którym się szybciutko udało zajść ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1110 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Czy się bałam? Hmm, od samego początku miałam uczucie, że tym razem wszystko będzie dobrze. Poza tym ten nieszczęsny jajowód (być może niedrożny) został usunięty. Oczywiście jak najszybciej poszłam do gina, żeby stwierdził, czy widać pęcherzyk w macicy. Mam dla Ciebie jeszcze jedną optymistyczną historię ![]() Wszystko będzie dobrze, zobaczysz. Zerknij na wątek "Staranka o dzieciaczka po ciąży pozamacicznej" - tam optymistycznych historii jest jeszcze więcej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:38.