|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX
heej witam Was z herbatka
![]() od dzis nie pije kawy ![]() trzeba zaczac przyzwyczajac organizm ![]() ja tez mialam noc do dupy non stop sie budzilam - ale dla mnie to juz norma:/ mala mnie tak w nocy kopala ze myslalam ze flaki wypluje ![]() Trzymam kciuki za wizyty ![]() Ja tez ide dzisiaj do poloznej, tz mi wczoraj wieczorem przypomnial bo na smierc zapomnialam :P |
|
|
|
#3902 |
|
Rozeznanie
|
Chyba przestanę Was nadrabiać bo przez to prawie wogóle się nie udzielam...
Jak wracam z pracy i mam conajmniej 10 stron do nadrobienia to zanim nadrobię i cos odpisze to już są nastepne strony itd. Więc mimo że jestem ciekawa co u Was to przeskocze pare stron. Olcia moje dziecko też jest dużo mniejsze niż powinno, z tym ze moje ogólnie wszystkie pomiary ma dużo mniejsze niż powinno i wagę też, a nie tylko brzuszek. Jedynie nogi ma długie. Też sie martwię czy aby na pewno dostaje wszystkie składniki odżywcze itd. Napewno wszystko będzie dobrze, nie martw się, może poźniej nadrobi. I dziękuję za linka do tej twojej wiadomości .Ponieważ nie nadrabiam, napisze mi ktoś czy Ando sie odzywała?? Ja dzisiaj jadę się dowiedzieć czy mam szansę dostać ten dokument do porodu, pewnie znowu nikt nic nie bedzie wiedzieć. Tutaj się czegoś dowiedzieć to dramat . Na szczęście sroda i czwartek wolna
|
#3903 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dzieki za gratki za 30 tc.
Ja się modlę by ten czas szybko zleciał, przynajmniej do 36 tc. Maciejka - czyli już 3 ginów "zaliczyłaś". Faktem jest ze każdy z lekarzy ma odrobinę inne podejście i można poczuć się zdezorientowanym! Ja ostatnio pomijając swojego gina (bo majówka) poszłam do innej gin by ... się uspokoić. Usłyszałam: zagrazajacy poród przedwczesny i dostałam skierowanie do szpitala. ![]() Tam z kolei lekarze stwierdzili że wszystko ok i nie ma nawet potrzeby fenoterolu. Wczoraj byłam u swojego gina i co? Przewrazliwiony on nie jest (za to powiedział mi że jego zdaniem ta pani która dała mi skierowanie jest, pracowali razem 20 lat). Stwierdził że jest b.dobrze z wyjątkiem brzucha, który trzeba uspokoić. I dostałam feno.. Nie wiem, może to złoty srodek. Czuję że feno jest mi potrzebny. Ale teraz po do kilku dawkach, kiedy skurcze wręcz się nasiliły, już nie wiem co myśleć Dziwne zjawisko: brzuch jest bardziej miękki ale częściej się stawia (spina) na kilka sekund. Nie nie rozumiem. Prince w nocy też ciężko mi się odwracać bo brzuch mam twardy, co za beznadziejnie uczucie Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
który to tydzień? W sumie ja okresowo też miewałam bóle jak na @ ale były tak lekkie i szybko przechodziły że może ze 2 razy wzięłam Nospę. Cytat:
Cytat:
Masz twardnienia typu skurcze - ze łapią i puszczają, czy to takie ciągłe uczucie twardości i ciężkości? Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-05-08 o 10:17 |
||||||
|
|
|
#3904 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem co tu na sniadanie zjesc na nic szczegolnego nie mam ochoty, zjadlam jablko :/
|
|
|
|
#3905 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A czuje się tak: wzięłam tabletkę ok 8:40...po ok 15 min ból jakby był troszkę mocniejszy....za chwilę starsznie zechciało mi się spać no to się ułożyłam i się zdrzemnęłam. Przebudziłam się niedawno (pęcherz się odezwał) no i neistety ale dalej boli. Ten ból jest, że tak powiem znośny....momentami tylko jakoś tak mocniej poczuje...ale mimo wszystko jest i to całkiem długo już. z tego co czytałam to te bóle przepowiadające trwają zazwyczaj jakies pół godziny po czym słabną. pomaga też miana pozycji czy no- spa. ja leżałam i wziłam no- spę i jakoś nie pomogło, bo znów czuje się jakbym miała @. A tydzień wg miesiączki 31 ale wszystko wskazywało od początku już, że dzidzia jest jakby 2 tyg starsza. Edytowane przez agusiaaaa1234 Czas edycji: 2012-05-08 o 10:19 |
|
|
|
|
#3906 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dznień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
gratki i trzymam kciuki za udaną wizytę![]() [QUOTE=prince_polo;3396748 7]hejo ja juz po kawie. Bede sie nie długo ogarniac bo do gina ide i znowu sie tam nasczekam by byc pierwsza. Denerwuje mnie ta wydzielina z pochwy z rana jak liutke wsadzam to mi zawsze nakapie na podłoge no i mnie piecze jak wylatuje ... moze jakas infekcja sie przyplatała?![]() Dzis nie spałam w nocy prawie wcale, na lewym boku moge spac ale boli mnie po chwili całe biodro a na prawym nie moge bo te zebro mnie tak boli(zebro i pod zebrem ) a na plecach jest ok, ale za to zle mi sie oddycha i bym pewnie padła. Wiec unikam. I tak z lewego na prawy sie przekrecałam a przekrecajac sie bolal mnie brzuch i twardniał. Bez sensu![]() QUOTE] prince za wizytę!Cytat:
za wizytę i t.c.Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3907 | |
|
Rozeznanie
|
Witam dziewczyny
No i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() Jeśli chodzi o ten chiński horoskop to też o tym slyszałam, ja też jestem z roku smoka A jesli chodzi o nadanie synkowi imienia męza to dosłownie jakbym slyszała swojego swojego No ale u mnie to nie przejdzie, wydaje mi się że to takie problemowe i przy korespondencji bedzie i nawet w domu jak bede wołala po imieniu to albo bede oboje przychodzić albo co gorsza zaden Cytat:
|
|
|
|
|
#3908 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze twardnieje, ale juz mniej.Wlasnie bardzo mnie zdziwilo, ze nie dosc, ze wzial mnie na "juz" to jeszcze ani grosza nie wzial, a zaznaczam ze chodze prywatnie... Wiec i tak kazda wizyta mnie kosztuje 150zl. Cytat:
![]() Cytat:
Ale pozniej mu napisalam, ze to przez ciezka noc...Napisz co powie polozna ![]() Cytat:
![]() Ciagle sie zastanawiam co u Ando, nic tutaj w watku nie zauwazylam. Nikt tez nie ma do niej numeru, a szkoda ![]() Mam nadzieje, ze szybko da nam znac. Cytat:
Lekow zadnych nie dostalam. Wlasciwie nawet magnezu mi nie dal. Ale zaznaczam, ze lekarz byl do dupy. Na IP nie jezdzilam, bo wiedzialam, ze bedzie co ma byc. I jak ma byc dobrze to bedzie Ale ja jestem za IP w naprawde krytycznych sytuacjach. Dobry lekarz to podstawa, a z tego co piszesz Twoj jest dobry ![]() Nie przejmuj sie, bedzie ok. Moze po prostu macica az tyle cwiczy do porodu i pojdzie Ci wyjatkowo lekko W kazdym razie trzymam kciuki, zeby jak najszybciej Ci to twardnienie przeszlo kochana ![]() I raz jeszcze sprawdza sie opinia, ze kazdy lekarz moze postawic inna diagnoze. Jesli sama czujesz, ze potrzebujesz fenoterolu, w dodatku Twoj lekarz tak twierdzi - to bierz. I nie sluchaj innych lekarzy.
|
|
#3909 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#3910 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
hejka
![]() Ja w końcu dzisiaj wstałam wyspana nieźle ![]() Cytat:
doczytałam, że do lekarze już dzwoniłaś, to dobrze ![]() Cytat:
![]() i trzymam ![]() w Chinach nie lubią córek Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Oczywiście wcięło mi cytaty :/ Linka co do Twoich obaw o f. wysłałam priwa
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-05-08 o 10:31 |
||||||
|
|
|
#3911 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zgłupieć można...Tyle dobrze, że poza tym czuję się dobrze, wizyty nic złego nie pokazują, a maluch rusza się właściwie na okrągło, więc może taki mój urok. |
|
|
|
|
#3912 | |
|
Zakorzenienie
|
Aga jeszcze raz dzieki
Paula podziwiam Cię za ten spokój, też bym tak chciała, wiem że mniejszy stres zaoszczędził by mi połowy tych problemów! Cytat:
I tu lekarze róznie mówią: jedni, ze tak nie może byc, inni że taki urok danej ciąży a macica też ma już prawo byc bardziej reaktywna... A mój prowadzący stwierdził, ze nie musi to oznaczać nic złego, ale w dłuzszej perspektywie moze być potencjalnie ryzykowne. Wszystko to już niestety kwestie indywidulane. Idę się karnie położyc
|
|
|
|
|
#3913 |
|
Zakorzenienie
|
wzielam prysznic i sie szykuje bo jeszcze do polskiego po buleczki trzeba isc
![]() do poloznej mam na 13.30 wiec napisze albo z pracy albo po pracy w zaleznosci od tego ile bede miala pracy dzis
|
|
|
|
#3914 |
|
Zadomowienie
|
Witam po dłuższej przerwie
Wiem, że się martwiłyście o mnie, przepraszam, a z drugiej strony mi miło, że ktoś zauważył moją nieobecność ![]() Z psychiką miałam kiepawo i to nie kwestia jednego dwóch dni tylko ponad tydzień codziennie ryczałam bez powodu lub z błahego. Przesypiałam też większość dnia, poza tym nie chciałam Wam smędzić, jak mi źle Praktycznie nie włączałam netu. Teraz jest mi już lepiej.Z syneczkiem wszystko w porządku, kopie, rusza się, poza tym dalej jest bezimienny i te rozmowy nt imienia też mnie wykończyły, nie wiem jak dojdziemy do porozumienia w tej kwestii... Nie zdołam Was nadrobić, ale mam nadzieję, że wszystko u Was ok ![]() Gratuluję rozpoczętych tygodni i udanych wizyt
|
|
|
|
#3915 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam się z Lutką
![]() Cieniutko... ![]() Branzoletka, sporo przeszłaś. Cieszę się, że już lepiej! I niech tak pozostanie. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
- zaraz doczytam, czy nie spóźnione
|
||||
|
|
|
#3916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I cieszę się, że już lepiej
|
|
#3917 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
fajnie że do nas wróciłaś i cieszę sie bardzo że już lepiej się czujesz!
|
|
|
|
|
#3918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3919 | |
|
Zakorzenienie
|
pozwole sobie zacytowac:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Witaj Karolina |
|
|
|
|
#3920 |
|
Zakorzenienie
|
No więc tak
w 2 tyg przytylam 0.5kg więc super! mam już 12kg .szyjka się nie skraca infekcji nie ma wszystko super lekarz powiedział że zdrowa dziewczyna ze Mnie te Twardnienie jeśli po odpoczynku nie będzie przechodzić to mam do szpitala przyjechac. ale póki co przechodzi więc luz jestem zadowolona mam Nadz że w czwartek na tym usg też się dowiem samych dobrych rzeczy! A sexu nie mogę dalej bo teraz już niby ciąża za duża. a wcześniej przez te moje ciągle jakieś komplikacje miałam zakaz.
|
#3921 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() oby tak dalej
|
|
|
|
|
#3922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jestem kulką z krótkimi nogami
|
|
|
|
|
#3923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dalej brak sexu ![]() Nawet sobie nie wyobrazam jakie to musi byc dla Was ciezkie
|
|
#3924 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas mozesz pisac wszystko
|
|
#3926 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli faktycznie nic się nie będzie działa, to lepiej to sprawdzićCytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3928 |
|
Zakorzenienie
|
ciastek super wiesci
|
|
|
|
#3929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i widzę, że gin nadal zazdrosny o tż
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:11.

. Na szczęście sroda i czwartek wolna 
Dziwne zjawisko: brzuch jest bardziej miękki ale częściej się stawia (spina) na kilka sekund. Nie nie rozumiem.

Bo wiem, ze wiele rzeczy moze sie dziac, czyli brak ruchu przez dzien czy 2... Mialam tak co jakis czas, ale nie przejmowalam sie tym.
i czekam na jego fikusne obroty 

) a na plecach jest ok, ale za to zle mi sie oddycha i bym pewnie padła. Wiec unikam. I tak z lewego na prawy sie przekrecałam a przekrecajac sie bolal mnie brzuch i twardniał. Bez sensu

fajnie że do nas wróciłaś i cieszę sie bardzo że już lepiej się czujesz!