![]() |
#91 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: marihuana - luźne wypowiedzi
Cytat:
![]() Nie wiem, czy to efekt THC, czy jaki grzyb, ale jakos nie idzie przetlumaczenie, ze "luzna wypowiedz" nie oznacza "aprobata dla palenia THC" (choc w kwestii formalnej, to mi to lotto czym sie kto truje). Cytat:
![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
Czyli nie postępujesz zgodnie z przeznaczeniem tego wątku.
Autorka w temacie napisała "marihuana - luźne wypowiedzi" a zrobiła się z tego regularna dyskusja. To tak na marginesie jak się wzajemnie siebie czepiamy. Żeby nie było że mi mózg wypaliło - żeby potwierdzić to co siedzi w tym moim na wpół spalonym mózgu, zajrzałam do Słownika Języka Polskiego (o patrz palacze też mają w domu encyklopedie, książki, normalną pracę w godzinach 9-17) i napisane jest tam co to znaczy "luźny" - polecam ciekawa lektura.
![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
Miałam kiedyś do czynienia z osobą, która "popalała" na imprezach. Tyle, że do "popalanie" w rzeczywistości było "upalaniem się jak świnia", a impreza średnio co weekend, w wakacje/wolne częściej. Czy zauważyłam zmiany w zachowaniu? Owszem. Od tej pory mam uraz do ludzi "popalających
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
Jak juz odsylasz innych do slownika, to zajrzyj, co oznacza "cpac" przy okazji
![]() Nie wiem gdzie sie podzialo to legendarne zrelaksowanie palaczy THC, ale wypowiedzi w watku sa jak najbardziej luzne, tylko Ty sie spinasz jak gumka w majtach, bo ktos ma czelnosc uwazac, ze palenie trawy ma wymierne negatywne efekty ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
Ja sie spinam jak mi ludzie mowia co mam robic w zyciu. Podwazaja moje wypowiedzi.
Luzu mi nie brakuje, uwielbiam dyskutowac z zakamuflowanymi trollami, nie mowcie mi ze nie bazujecie zycia na wizazu i stad czerpiecie sily witalne. Wizaz znow mnie do siebie zrazil (a raczej uzytkowniczki) wiec pojawie sie znow za kilka miesiecy. C U wracam do siebie ![]()
![]() |
![]() |
#96 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiscie, ze podwazaja Twoje wypowiedzi, bo bronisz swojego narkotycznego nalogu. Chyba juz Ci sie zupelnie pomerdalo co nieco, jesli oczekujesz czegolwiek innego w swietle faktow ![]() Cytat:
![]() No i szacun za trollowanie wyzej i zarzucanie tego innym ![]() Cytat:
![]()
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mam pytań ![]() btw. dobrą *reklamę* zrobiłaś zwolennikom marihuany ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 |
Zakorzeniona
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | ||||
jestę wieszczę
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
Cytat:
chlip
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
bez kija nie podchodz
|
Hola, Hola, nie kłóćcie się tak
![]() Każdy ma swoje racje, i wiekszość z nas jest tu uparta, to tak jak z tematem aborcji,pamiętacie te kłótnie ? Jedni przegadują drugich, post jeden po drugich, wytykają sobie brak sumienia etc nie róbmy z tego częsci drugiej ![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Hmm a wiesz, ze wypalenie skręta całego, to bardzo dużo ? ja jak palilam to z lufki, i to nie dużo.. Zresztą, jak narazie nei ciągnie mnie, mówiłam, chcialam luźnej rozmowy a nie spinania się ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#103 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
Ja tam zdecydowanie bardziej wolę sobie spalić niż pić bo nienawidzę procesu picia. Z resztą, po piciu gorzej ze mną. Robię to bardzo rzadko bo jestem bardziej na anty, ale moi znajomi to raczej zwolennicy.
Kiedyś paliłam codziennie na przemian to i dopalacze - na razie żyję, ale absolutnie nie polecam i radzę każdej osobie, która tak robi aby zaprzestała. We wszystkim trzeba mieć umiar no i jak ktoś jest głupi to wiadomo - nie da sobie rady. Znam osoby, którym zżarło to mózg, że nie można z nimi porozmawiać, znam też osoby na wysokich stanowiskach, których nikt by nigdy nie podejrzewał... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 | ||
bez kija nie podchodz
|
Cytat:
Nie każdy musi mieć żżarty mózg, bez perspektyw.. Chyba każdy ma inną tolerancję, z tego co zauważyłam ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Wtajemniczenie
|
Za młodu paliłam dosyć często ale małe ilości, takie na śmiechawe
![]() Ostatnio zapaliłam z tż i przeszkadzał mi smak, zapach, suchość w ustach , upaliłam się i poszłam spać ![]() ![]()
![]() |
#108 |
Raczkowanie
|
Uczepiłam się tak tego alkoholu, dlatego ze nie ma jeden definicji narkotyku. WHO np. uważa alkohol za narkotyk, czyli mozna uznać, ze ćpa większość polaków. Z kolei nasze prawo mówi, ze nie jest narkotykiem, bo jest legalne.
Akurat codzienne palenie uważam za uzależnienie i również nie wierze, ze nie wywiera żadnego wpływu na organizm. Stan chillu to calkiem fajny stan, ale nie chciałabym się w nim znajdować dzien w dzien. A wykluczając narkotyki miękkie reszta to dla mnie niepotrzebny syf, wiec jestem świecie przekonana, ze nigdy nie sięgnę po coś wiecej, ani troche mnie to nie bawi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
ma zielone pojęcie
|
Niby tak, ale..
„Istnieje szereg substancji przyjmowanych przez ludzi, które wywołują zaburzenia percepcji lub uzależnienie, jednak za przyzwoleniem społecznym nie są one uważane za narkotyki. W różnych kulturach podział ten wygląda odmiennie. Polska należy do kręgu kulturowego, w którym narkotykami nie są nazywane następujące substancje (pomimo udowodnionej szkodliwości i potencjału uzależniającego znacznie przewyższających wiele nielegalnych substancji – dotyczy to zwłaszcza nikotyny i alkoholu):
![]()
![]() |
#111 |
BAN stały
|
Pomaga na moje bolesne miesiaczki
![]() Lubie czasami z przyjaciolka zapalic,rozlozyc sie na kanapie,wlaczyl film i CZILOWAC ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Raczkowanie
|
Sceptycznym polecam film "The union", jest na YT
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Raczkowanie
|
Marihuana-wasze opinie
Witam. Szukałam tutaj wątku związanego z marihuaną,ale niestety ostatni został zakończony 3 lata temu. Znaczy wizażanki przestały się udzielać. Moje pytanie do was drogie kobietki,jak i do was nasze męskie rodzynki. Palicie marihuane? Jeśli tak,to ile razy w tygodniu? W jakim celu? Coś wam to daje? Jeśli nie,to dlaczego? Co raz więcej głosów przemawia za legalizacją marihuany w Polsce. Został otwarty już nawet jeden legalny sklep w Polsce. Ja jestem całkowicie "za"! Palę marihuanę od dobrych kilku lat. Przez ostatni rok palę ją codziennie. Przestałam miewać problemy z zasypianiem,a bolesne migreny,czy bolesne miesiączki odeszły w zapomnienie. Ja widzę w niej dużo plusów. Nawet moja mama,która zawsze była przeciwna paleniu w sumie stwierdziła,że to nic złego,bo od roku nie byłam ani razu w szpitalu na neurologii przez migreny,a lądowałam średnio raz na dwa miesiące na zastrzykach przeciwbólowych. Teraz sama przymierza się do zapalenia,ale wiecie,to już nieco starszy rocznik,troszkę się boi.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Konto usunięte
|
Dot.: Marihuana-wasze opinie
Dziwne bo pamiętam wątek z wakacji
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wychodzę z założenia, ze wszystko jest dla ludzi tylko z umiarem. Palenie codziennie to wg mnie za dużo i musi powodować jakieś zmiany w głowie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Biała Dama
|
Ja nie paliłam i nie palę ale uważam że nielegalność jest idiotyczna bo i tak kto chce zdobyć to nie ma z tym większych problemów. Na własny użytek powinno się móc hodować po krzaku i byłby spokój
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Wtajemniczenie
|
Paliłam jako nastolatka regularnie i jeszcze do mniej więcej 23 roku często. Teraz od dwóch lat praktycznie nie palę, sporadyczne przypadki. Jestem za legalizacją- lepsza jakość, unormowanie cen, standardowa i uczciwa gramatura.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Raróg
|
To juz naprawdę musi być, żebym zapaliła, ale jestem za legalizacją.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:16.