Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-08, 13:41   #3991
bebe1987
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX

Cześć,

Jeszcze Was nadrabiam i przy okazji chciałam zapytać co myślicie o tym wózku: http://allegro.pl/chicco-2012-trio-e...286692545.html
Jest lekki i szybko się go składa i rozkłada. Siostra mi go poleciła, miała albo ma któraś z Was taki?
bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 13:43   #3992
agusiaaaa1234
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
dokładnie
Agusia to nie ze złośliwości a z troski. Co Ci to da, że nam tu co i rusz będziesz o tym pisać? NIC! Jak dla mnie już powinnaś być w drodze na IP, nie ma co zwlekać. Może nic strasznego się nie dzieje, ale co, jeśli tak nie jest?
wiem że z troski, ale ja naprawdę nie wiem dlaczego mam takie straszne opory przed i rozmową z gin i wizytą na ip. nie wiem czemu...może tylko panikuje za bardzo?

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Cześć,

Jeszcze Was nadrabiam i przy okazji chciałam zapytać co myślicie o tym wózku: http://allegro.pl/chicco-2012-trio-e...286692545.html
Jest lekki i szybko się go składa i rozkłada. Siostra mi go poleciła, miała albo ma któraś z Was taki?
wózek bardzo ładny, ale wydaje mi się, że takie koła w zimę to udręka.... choć mogę się mylić
agusiaaaa1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 13:44   #3993
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiaaaa1234 Pokaż wiadomość
wiem że z troski, ale ja naprawdę nie wiem dlaczego mam takie straszne opory przed i rozmową z gin i wizytą na ip. nie wiem czemu...może tylko panikuje za bardzo?
przestań. Lepiej panikować i wiedzieć, że zrobiło się to z troski o malucha niż potem pluć sobie w brodę, że się niepotrzebnie zwlekało i traciło czas. Wszędzie mówią, że jak ma się bóle jak na @, zwłaszcza długotrwałe, to należy jak najszybciej zgłosić się do lekarza lub na IP. Ja mam tak wpisane w poradach, które dostałam razem z kartą ciąży. Ktoś, kto te porady układał raczej wiedział, co pisze. Więc nie wkręcaj sobie, że panikujesz tylko migiem do lekarza!

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 13:45   #3994
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć,

wózek niby fajny, ale te kółkachyba nie za fajne...
no te rączki też nie wydają mi się wygodne przy gondoli szczególnie...
Stary 2012-05-08, 13:47   #3995
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
To bardzo dobrze!
Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
prince super, że wszystko dobrze!!!
Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
świetne wieści!! zaczynam mieć pewność że gin to jednak o Ciebie zazdrosny znowu zakaz i to z jakiego powodu hmmm to ja się mojej nawet nie będę pytać
Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość

Super wieści fajnie!
Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Prince super, cieszę sie ze wszystko dobrze!!
Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Ciastek gratuluje udanej wizyty a infekcji nie znalazł? bo te pieczenie to podejrzane, no chyba że masz jakieś podrażnienia...
Cytat:
super wieści
Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
Gratuluje udanej wizyty
Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Cieszę się ciastek, że wizyta szybka i radosna
dzięki dziewczyny cod o infekcji to nie znalazł nic. Moze mam podraznioną.... mowil tylko o łykaniu wit c
Cytat:
dla ,nie to bez sensu. martwisz sie ciagle ale na ip nie pojedziesz Dla mnie lepsz ebyło by pojechanie i nawet zrobienie z siebie panikary niz zadreczanie sie i zycie w niepewnosci. Piszesz ze dziecko dla Ciebie najwazniejsze, to sprez tylek do jasnej ciasnej i smigaj na ip sory ze tak doslownie pisze, ale ja mialam w poprzedniej ciazy podobnie, ze nie chcialo mi sie na ip jechac....... i pojechalam owszem potem jak juz było za pozno.......

tz zrobil mi niespodzianke i wrocilz pracy szybko i juz zostaje z emną
a ja zjadlam wlasnie truskawki z jogurtem

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!

Edytowane przez prince_polo
Czas edycji: 2012-05-08 o 13:49
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 13:49   #3996
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
ja się nie znam ale chyba tak wcześnie to się nie sprawdza ile ma tętno...
Sprawdza się. U mnie było wysokie.

Cytat:
tu się akurat nie do końca zgodzę z takim podejściem że tak się może dziać i nie ma co panikować. Owszem, to nie musi oznaczać nic złego, ale jednak lepiej spanikować i to sprawdzić, o czym trąbią też lekarze i położne. A to dlatego, że to zazwyczaj jest pierwszym objawem, że zaczyna dziać się coś gorszego i jest więcej czasu, żeby zareagować. Bardzo często brak odczuwania ruchów poprzedza zmniejszenie lub ustanie akcji serca malucha, ja bym nie ryzykowała czekania czy może maluch zacznie się ruszać, bo wtedy jak coś nie jest nie tak jedziemy do szpitala za późno. Lepiej chyba spanikować, niż potem pluć sobie w brodę, że jakbyśmy tego nie zlekceważyli, to maluch miałby większe szanse.

to na pewno nie przez makrelę, zanim listerioza by się rozwinęła i zrobiła szkody to by sporo czasu minęło. Może odpoczywa? Poczekaj do wieczora, zrób "prowokację", zjedz coś słodkiego, jak będzie cisza to kwaśnego itp., napij się soku, jak do wieczora nie poczujesz żadnych ruchów jedź na IP
Swojej córci nie budzę słodyczami, tylko paroma uciśnięciami brzucha. Najczęściej wystarczą dwa, tylko oczywiście tam, gdzie właśnie leży.
Na IP jeszcze nie byłam i obym nie musiała, ale wiem, że jak coś się będzie działo, to na wizażu mogę spytać, czy któraś z Was się z tym spotkała, ale USG i KTG może mi zrobić tylko lekarz. Ważną informacją jest dla mnie to, że dziewczyny mają odstawić Luteinę w 34 tc , ale to gin ma mi powiedzieć, kiedy dokładnie i czy odstawić ją od razu, czy najpierw obniżyć dawkę.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 13:51   #3997
prince_polo
Zakorzenienie

moj tz sie pdonjeica jak mucha sie złapała w pajeczyne i pajak ja owija mowie wez to zabierz(to nad naszym oknem) a on sie cieszy i kibicuje

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 13:54   #3998
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
wózek niby fajny, ale te kółkachyba nie za fajne...
no te rączki też nie wydają mi się wygodne przy gondoli szczególnie...
mam takie samo zdanie na temat tego wózka
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 13:54   #3999
agusiaaaa1234
Raczkowanie

dziękuję..... aż się popłakałam, ale wiem że macie rację...
Dzwonie do mojej gin i zapytam czy możemy się dziś spotkać, a jak nie to kto i gdzie może sprawdzić czy wszytsko jest ok.
hmmm... może moje takie opory przed kontaktem z lekarzami jest spowodowany tym, że mieszkam w tym mieście od niedawna i nie wiem jeszcze co gdzie i jak....
Stary 2012-05-08, 13:58   #4000
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Jest północ, także mogę ogłosić rozpoczęty 30 tc.
Gratulacje Ja zaczynam jutro

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
jakos nie bylam w stanie wczesniej super duzo pisac...
Caly dzien mi twardnial brzuch, bolal.
Tak jak mowilam, nie chce jezdzic "tak o" na IP, bo wedlug mnie to przesada. Wiec czekalam i czekalam. i caly dzien nic nie bylo lepiej, pomimo no-spy i magnezu. Doszla jeszcze obawa, ze saczyly mi sie wody plodowe.
Wieczorem zadzwonilam do gina i zapytalam co robic i czy mnie przyjmie i tak, po 20, no moze blizej 21 mnie przyjal.
Poogladal, posprawdzal, zrobil szybkie usg, sprawdzil paskami pH.

Wszystko ok. Oczywiscie az takie twardnienie brzucha (jak kamien) z bolami super dobre nie jest, przepisal mi magnez na recepte (na 3 dni duza dawka, pozniej zmniejszona), no-spe forte (na 3 dni) i jakies globulki na wszelki wypadekk gdyby miala byc infekcja. Pare dni lezenia i powinno byc lepiej. Wizyte i tak mam w piatek, wiec na USG podejrzal malego doslwonie przez chwile. Tyle zeby sie upewnic ze ok. Malo co zobaczylam, nic sie nie dowiedzialam..

Przyjal mnie pomiedzy pacjentkami i nie wzial ani grosza za wizyte Po raz kolejny doceniam to, jakiego mam ginekologa.
W 1 ciazy, przy poprzednim ginekologu cos takiego w zyciu by nie przeszlo. Facet mial mnie konkretnie gdzies i traktowal jako po prostu jedna z wielu pacjentek.
Dobrze, że poszłaś do lekarza Cieszę się, że jest ok i mam nadzieję, ze leki pomogą

Cytat:
dzisiaj wizyta no i dzisiaj zaczynam 34 tydzień

u mnie pierwszy raz było chyba w 24tc...
Ad1. Gratulacje
Ad2. No pewnie, że sprawdza się tętno wcześniej U mojego Maluszka w 6 tc serducho biło 140u/minutę

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
Zaczynamy dziś 24 tydzień
Dziś wizyta u gin
Gratuluję i trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Dla tych z Was, ktore wierza w horoskopy:
Teraz mamy chinski rok smoka. Idealny czas na zmiany - sluby, mieszkania, rodzenie dzieci. Wszystko to przyniesie nam duzo szczescia
Podobno najwieksze szczescie to... urodzic sie w roku smoka Wiec teraz w Azji panuje baby-boom. Najwieksze szczescie przynosi rodzenie synow.
Oooo ciekawe, ciekawe..
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 14:00   #4001
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć,

dla mnie odpada ze wzgledu na kola i raczki.

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Spadam do poloznej i do pracy odezwe sie pozniej paa

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 14:00   #4002
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Dzwonie do mojej gin i zapytam czy możemy się dziś spotkać, a jak nie to kto i gdzie może sprawdzić czy wszytsko jest ok.
hmmm... może moje takie opory przed kontaktem z lekarzami jest spowodowany tym, że mieszkam w tym mieście od niedawna i nie wiem jeszcze co gdzie i jak....
jak u mnie zaczęły się twardnienia brzucha i do tego zaczął boleć jak na @ to następnego dnia zadzwoniłam do gina. Okazało się, że był akurat za granicą na nartach, na stoku akurat w tym momencie, ale kazał mówić co się dzieje. Jak mnie wysłuchał powiedział, że mam tego nie bagatelizować i jak najszybciej iść do jakiegokolwiek lekarza, a do niego jak już wróci z urlopu. I całe szczęście, że zadzwoniłam i nie zbagatelizowałam. Okazało się, że mam infekcję pochwy, która powodowała te twardnienia i bóle. Wiesz do czego może to doprowadzić jak się tym w porę nie zajmie? Do pęknięcia pęcherza płodowego. Małż mnie nawet opieprzył, że czekałam cały dzień z dzwonieniem do gina zamiast dzwonić od razu

Stary 2012-05-08, 14:03   #4003
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Tylko jak mam pędzić do ginki jak ona po pierwsze dziś nie przyjmuje a po drugie dzownię do niej to mi tylko mówi o no- spie. a jak jej piszę ze nadal mnie boli to nic cisza....
Przepraszam już nie będę narzekać

a trzeba jej było wtedy powiedzieć, że boli bardziej i że po nospie nie przeszło (co jest prawdą) to może sama by Ci kazała przyjechać, przecież ona nie jest Tobą i nie wie jak długo i jak bardzo Cie boli i jak bardzo się tym martwisz, jak coś się stanie (tfu tfu) to nie ona będzie żałować że nie pojechała jak był czas

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Cytat:
no nareszcie!

nadalka ślicznie Ci brzuszek rośnie
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 14:04   #4004
agusiaaaa1234
Raczkowanie

Cytat:
jak u mnie zaczęły się twardnienia brzucha i do tego zaczął boleć jak na @ to następnego dnia zadzwoniłam do gina. Okazało się, że był akurat za granicą na nartach, na stoku akurat w tym momencie, ale kazał mówić co się dzieje. Jak mnie wysłuchał powiedział, że mam tego nie bagatelizować i jak najszybciej iść do jakiegokolwiek lekarza, a do niego jak już wróci z urlopu. I całe szczęście, że zadzwoniłam i nie zbagatelizowałam. Okazało się, że mam infekcję pochwy, która powodowała te twardnienia i bóle. Wiesz do czego może to doprowadzić jak się tym w porę nie zajmie? Do pęknięcia pęcherza płodowego. Małż mnie nawet opieprzył, że czekałam cały dzień z dzwonieniem do gina zamiast dzwonić od razu
Wiem do czego może prowadzić... ja mam hpv + ureaplasme + ciągle mam jakieś upławy i całą ciążę na globulkach z antybiotykiem przeleciałam (z małymi przerwami).
Za godz idę do lekarza a jak mnie nie przyjmie to pojadę z mężem na IP.
Powiedz czy ci bolało jak na @ cały zcas czy boli boli-później spokój i znów zaczynalo? czy może cały zcas?
Stary 2012-05-08, 14:05   #4005
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Selay Pokaż wiadomość
mecze sie strasznie w pracy jakos wszystko mi wolno idzie nawet jak ktos o cos mnie pyta...co niba ja to wiem juz tyle lat...musze sie zastanawiac kilka minut chyba ciaza mi na skreloze wplynela
Cytat:
ja też mam jakieś spowolnione myślenie wczoraj wieczorem już byłam tak padnięta, że jak chciałam coś małżowi powiedzieć to w ogóle nie mogłam zebrać myśli i się wysłowić. Biedak cierpliwie czekał, aż w końcu ogarnę co mówię, a ja się plątałam jak nie wiem
podobno w ciąży kurczy się mózg na szczęście potem wraca do normy
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 14:06   #4006
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem do czego może prowadzić... ja mam hpv + ureaplasme + ciągle mam jakieś upławy i całą ciążę na globulkach z antybiotykiem przeleciałam (z małymi przerwami).
Za godz idę do lekarza a jak mnie nie przyjmie to pojadę z mężem na IP.
Powiedz czy ci bolało jak na @ cały zcas czy boli boli-później spokój i znów zaczynalo? czy może cały zcas?
no i bardzo dobrze, będziemy trzymać
u mnie ból jak na @ to był jednorazowy incydent, po tym jak poleżałam po paru godzinach przeszło i nie wróciło (a bolało bardzo), ale brzuch twardniał dalej i to wszystko mnie mocno zaniepokoiło

Stary 2012-05-08, 14:07   #4007
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
uff no to kamień z serca

ja też mam jakieś spowolnione myślenie wczoraj wieczorem już byłam tak padnięta, że jak chciałam coś małżowi powiedzieć to w ogóle nie mogłam zebrać myśli i się wysłowić. Biedak cierpliwie czekał, aż w końcu ogarnę co mówię, a ja się plątałam jak nie wiem
Aga ja wczoraj mówiłam mojemu TZtowi to samo po 3 razy i nie zdawałam sobie z tego sprawy Jak mi to uświadomił to byłam w lekkim szoku Coś z głową mi sie dzieje ...

Cytat:
pewnie ze dziewczyny mają rację, ja już Ci to wczoraj pisałam: 10 minut na ip i miałabyś to z głowy, powiedzieliby Ci co i jak
Mówienie o wstydzie jest trochę dziecinne, jak dziecko będzie chore a Ty nie będziesz pewna czy to coś poważnego czy nie, to też będziesz sie wstydzić zawracać głowę lekarzowi?? No proszę Cię, tak nie można. Myśl o sobie i dziecku, a nie co inni pomyślą.. A chust Cię to obchodzi... Wybacz ostre słowa, ale to z troski i dla Waszego dobra. Pamiętaj, ze odpowiadasz nie tylko za siebie.

Tak jak pisze Aga, my tu nic nie poradzimy. Radzimy sobie owszem i wspieramy sie, ale jak coś się dzieje to od tego już jest lekarz a nie wizaz.pl.

Ciastek widzę ,ze masz faze na truskawy z jogurtem Ja po fenoterolu coś nie mam apetytu.

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2012-05-08 o 14:10
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 14:09   #4008
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
tu się akurat nie do końca zgodzę z takim podejściem że tak się może dziać i nie ma co panikować. Owszem, to nie musi oznaczać nic złego, ale jednak lepiej spanikować i to sprawdzić, o czym trąbią też lekarze i położne. A to dlatego, że to zazwyczaj jest pierwszym objawem, że zaczyna dziać się coś gorszego i jest więcej czasu, żeby zareagować. Bardzo często brak odczuwania ruchów poprzedza zmniejszenie lub ustanie akcji serca malucha, ja bym nie ryzykowała czekania czy może maluch zacznie się ruszać, bo wtedy jak coś nie jest nie tak jedziemy do szpitala za późno. Lepiej chyba spanikować, niż potem pluć sobie w brodę, że jakbyśmy tego nie zlekceważyli, to maluch miałby większe szanse.
Zgadzam się z Tobą

Cytat:
Witam po dłuższej przerwie
Wiem, że się martwiłyście o mnie, przepraszam, a z drugiej strony mi miło, że ktoś zauważył moją nieobecność
Z psychiką miałam kiepawo i to nie kwestia jednego dwóch dni tylko ponad tydzień codziennie ryczałam bez powodu lub z błahego. Przesypiałam też większość dnia, poza tym nie chciałam Wam smędzić, jak mi źle Praktycznie nie włączałam netu. Teraz jest mi już lepiej.
Z syneczkiem wszystko w porządku, kopie, rusza się, poza tym dalej jest bezimienny i te rozmowy nt imienia też mnie wykończyły, nie wiem jak dojdziemy do porozumienia w tej kwestii...
Nie zdołam Was nadrobić, ale mam nadzieję, że wszystko u Was ok
Gratuluję rozpoczętych tygodni i udanych wizyt
Witaj I więcej tak już nie rób Bo się martwimy. Jak ma Cię nie być na forum, to daj wcześniej znać, ze chcesz odpocząć
Stary 2012-05-08, 14:09   #4009
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Ja po fenoterolu coś nie mam apetytu.
nie bój się, to minie

Stary 2012-05-08, 14:09   #4010
ivoncia16
Wtajemniczenie

hej kochane
byłam dzis w aptece kupilam dwie paczki wkładów poporodowych
jak ja lubie coś skreślać z mojej listy ! takie szczęście mnie wtedy ogarnia że znow jest o jakąś rzecz mniej hehe

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
ndrobilam Was
dzisiaj bylismy na zakupach - kupilam malej takie reczniczki z kapturkiem, szczotke do mycia butelek, kosmetyki, masc na odpazenia.
Pozniej przyszli znajomi teraz wyszli i czekam na kebaba

Dziewczyny gratuluje udanych wizyt!
Olccccccciaaaaaa nie martw sie kochana bo stres nie sluzy musisz lykac duzo owocow i wazyw i zobaczysz ze za 2 tyg Oskarek bedzie mial wiekszy brzuszek
ooo super że kupiłaś kilka rzeczy
też Cie to tak cieszy jak mnie ?

kebabka też bym wciągła

Cytat:
Kurczę, nie chce mi się spać ;/

Jest północ, także mogę ogłosić rozpoczęty 30 tc.

Nigdy nie ogłaszałam rozpoczętych tygodni ale 3 z przodu to wyjątkowa sytuacja
Cytat:
Hej . ja już nie śpię bo głodomorra kazała mi wstać...

Tak mnie dzisiaj bolą żebra z prawej strony, chyba mała sobie urządziła imprezę w nocy..
U nas ładnie świeci słoneczko..
idę się chyba jeszcze klepnę..
dzisiaj wizyta no i dzisiaj zaczynam 34 tydzień

u mnie pierwszy raz było chyba w 24tc...

gratuluję rozpoczętych tygodni !

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
a ja sie szykuje na wizyte
3majcie kciuki! ciekawe czy da sie namowic na usg szyjki.... czy jak zawsz epo badaniu powie ze wszystko pieknie....
KCIUKASY !

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
Zaczynamy dziś 24 tydzień
Dziś wizyta u gin

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Mamusie

Wyprałam dziś białe ubranka Leonka. Matko, jakie są cudaśne Mąż wychodzi na balkon i się im przygląda co jakiś czas To już na prawdę niedługo nasze Maleństwa zaczną pojawiać się na swiecie

Wspaniałe wiedomości

Cieszę się, ze wzystko ok Mam nadzieję, ze tabletki pomogą na twardnienia

Fajna stronka

Cześć Gratuluję córeczki

Ooo i tak masz właśnie myśleć Wszystko będzie dobrze. Będziesz miała ślicznego, włochatego skrzacika Ja mam jutro genetyczne. Może też zobaczę Skarbusia w 3 lub 4d

Gratki
ZAPISALAM sobie ja żeby nie przegapić promocji

Cytat:
wiesz mam takie wrażenie że przenoszę ...

mam ci podać mój czy ty mi prześlesz swój ?

a to mój brzuszek z dzisiaj, w sumie dużo nie urósł ale pod cyckami troszkę mnie wypchało
jaki fajny okrąglasek

Cytat:
Cześć,

ogólnie fajnie wygląda
ale tak jak dziewczyny zrezygnowała bym z niego prze kółka
Który Los rzucił nam... "

Nasza Księżniczka !
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 14:12   #4011
agunia82
Zakorzenienie

Bebe wózek niemal idealny (gdyby nie te rączki, są podobno mega niewygodne) jako lekka spacerówka na lato po chodnikach, ale na jesień/zimę i w teren odpada właśnie przez te nieszczęsne kółka

Stary 2012-05-08, 14:14   #4012
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
No więc tak
w 2 tyg przytylam 0.5kg więc super! mam już 12kg .

szyjka się nie skraca infekcji nie ma wszystko super lekarz powiedział że zdrowa dziewczyna ze Mnie

te Twardnienie jeśli po odpoczynku nie będzie przechodzić to mam do szpitala przyjechac. ale póki co przechodzi więc luz
jestem zadowolona mam Nadz że w czwartek na tym usg też się dowiem samych dobrych rzeczy!

A sexu nie mogę dalej bo teraz już niby ciąża za duża. a wcześniej przez te moje ciągle jakieś komplikacje miałam zakaz.
Super wiadomości

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
masz rację, ja nawet o to mojej pytałam i powiedziała że ta wielkość teraz nie ma znaczenia, dzidzia wyjdzie jak będzie gotowa a nie jak osiągnie jakąś wagę czy wielkość, moja koleżanka miała dziecko o 2 tyg starsze niż by wynikało z OM i, i tak urodziła prawie w terminie
Bo dzieciaczki mają swoje własne kalendarze i terminy, których my nie znamy
Stary 2012-05-08, 14:17   #4013
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Cześć,

Nie podoba mi się jest jak spacerówka, do której na siłę doklejono gondolę, przez małe kółka i te rączki może być niewygodny
Cytat:
Trochę dziecinne zachowanie wg mnie teraz większość informacji o tym gdzie, kto, o której godzinie przyjmuje można znaleźć w necie, a przynajmniej numery telefonów do przychodni, szpitala gdzie możesz zadzwonić i dowiedzieć sie co i jak. Jeśli na szali jest zdrowie kruszynki nie ma miejsca na na opory czy krępowanie się
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 14:18   #4014
agusiaaaa1234
Raczkowanie

dzwoniłam do gin i jade do szpitala. trzymajcie kciuki
Stary 2012-05-08, 14:19   #4015
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
nie bój się, to minie
hehe wszystko co dobre szybko się kończy

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Cytat:
no i słusznie
Stary 2012-05-08, 14:19   #4016
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
zaciskam mocno

Stary 2012-05-08, 14:21   #4017
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Witaj I więcej tak już nie rób Bo się martwimy. Jak ma Cię nie być na forum, to daj wcześniej znać, ze chcesz odpocząć
Więcej tak nie zrobię, obiecuję

Dla dziewczyn planujących pieluszkowanie wielorazowe znalazłam ciekawy poradnik,informacje fajnie zebrane w jednym miejscu
http://www.babyetta.pl/pl/i/PORADNIK-PIELUSZKOWY/19

Chyba się zdecyduję na takie pieluchy już od urodzenia, doszedł dodatkowy argument- u nas się płaci za wywóz każdego worka śmieci
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 14:22   #4018
ivoncia16
Wtajemniczenie

Cytat:
ja też trzymam

ale mama dobre spaghetti zrobiła
z sosem pomidorowo-paprykowym i mieloną wolowinką
Który Los rzucił nam... "

Nasza Księżniczka !
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 14:26   #4019
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Z psychiką miałam kiepawo i to nie kwestia jednego dwóch dni tylko ponad tydzień codziennie ryczałam bez powodu lub z błahego. Przesypiałam też większość dnia, poza tym nie chciałam Wam smędzić, jak mi źle Praktycznie nie włączałam netu. Teraz jest mi już lepiej.
Z syneczkiem wszystko w porządku, kopie, rusza się, poza tym dalej jest bezimienny i te rozmowy nt imienia też mnie wykończyły, nie wiem jak dojdziemy do porozumienia w tej kwestii...
To witaj po przerwie i oby już było dobrze.
U nas nie ma sporów dotyczących imienia, bo... jeszcze nie podjęliśmy tego tematu.
Krótko po informacji, że to będzie dziewczynka tż spytał, jak chcę ją nazwać, ale po pierwsze w czasie rozmowy telefonicznej, a po drugie był wtedy u rodziców, więc podejrzewam, że to pytanie jego mamy, a na ten temat zamierzam rozmawiać wyłącznie z nim. Wtedy odpowiedziałam, że nie będę o imieniu rozmawiać przez telefon, a kolejnej rozmowy po prostu nie było!
Jak już kiedyś wspomniałam wiem, jak chcę nazwać córcię, a im później o tym porozmawiamy, tym większa szansa, że nikt obcy nie zdąży mu namieszać w głowie.
Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
pozwole sobie zacytowac:
i teraz zgadnij kotku czyj to tekst :P
Hmm... na wagę najczęściej narzekała sas, ale ostatnio raczej miała inne powody do dołów. Zaraz doczytam, czy już odpowiedziałaś.

Prince - super!
No, może poza tym ostatnim zaleceniem... Biedny będzie ten Twój mąż po porodzie... czuję, że szybko będą kolejne dwie kreseczki.
Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Często piszecie o tym, że jak dziecko jest większe wg. USG, to można urodzić wcześniej i nie będzie to problem dla rozwoju maleństwa. Chciałam tylko napomknąć, że ważne jest jak rozwinięte są narządy, a nie jak duży brzuszek, czy kość udowa. Dlatego donośmy wszystkie chociaż do 37 tc Bez względu na to, czy wyprzedza tp, czy nie.
Zgadzam się.
Miarodajne jest tylko USG z pierwszego trymestru. Późniejsze wymiary dziecka zależą od genów, odżywienia i jak czytam nawet od podania fenoterolu, czyli pewnie również innych leków zwiększających przepływ przez łożysko!
Przecież utuczony przedszkolak wcale nie jest lepiej rozwinięty, niż jego szczypły kolega i to samo dotyczy maluszków w naszych brzuszkach.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 14:26   #4020
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Więcej tak nie zrobię, obiecuję

Dla dziewczyn planujących pieluszkowanie wielorazowe znalazłam ciekawy poradnik,informacje fajnie zebrane w jednym miejscu
http://www.babyetta.pl/pl/i/PORADNIK-PIELUSZKOWY/19

Chyba się zdecyduję na takie pieluchy już od urodzenia, doszedł dodatkowy argument- u nas się płaci za wywóz każdego worka śmieci
ja będę je stosować od 1 dnia
*wygoda dla dziecka nieporównywalna, ponoć pampersy zwłaszcza u chłopców są niedobre - przegrzane jąderka
* środowisko i kasa też nie bez znaczenia

a strona już w ulubionych dzięki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości