niedorzeczne opinie na temat seksu, antykoncepcji itp. - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-30, 09:13   #4441
neitka
Zadomowienie

GG do neitka
Dot.: niedorzeczne opinie na temat seksu, antykoncepcji itp.

Znajoma też odstawiła na kilka dni przed 'aktem' i też oburzona, że tylko kilka dni wcześniej przestala brać a zaszła w ciążę. Ręce opadają.

neitka
neitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 16:25   #4442
201604301943
Konto usunięte

jeszcze jeden taki powszechny mit "okresowy". otóż w te dni musi boleć podbrzusze i to bardzo. i nie, nie ma co iść do gina jak bardzo boli bo to przecież normalne w wersję że bardzo bolesne miesiączki mogą być objawem chorobowym nie wierzą nawet te mdlejące z bólu...
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 21:21   #4443
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Zależy którzy faceci
Np. moj nawet nie wiedzial co to sa hormony Tylko zapytal dlaczego mam takie zmiany nastrojow i ze on nic z tego nie rozumie i jest zagubiony

Cytat:
Ponoć u mężczyzn są spore wahania poziomu testosteronu w trakcie doby.
Moj to na bank ma i to sie objawia wredota

Cytat:
A jak zajdzie w ciążę, to będzie pewnie opowiadać, że to tabletki zawiodły
Dokladnie

Cytat:
Napisane przez neitka Pokaż wiadomość
Znajoma też odstawiła na kilka dni przed 'aktem' i też oburzona, że tylko kilka dni wcześniej przestala brać a zaszła w ciążę. Ręce opadają.
Ja naprawde tych lasek nie rozumiem. Przeciez w ulotce jest wyraznie napisane co i jak. To nie wiem trzeba naprawde byc zwyczajnie glupia zeby cos takiego robic

Cytat:
Napisane przez metal_fish Pokaż wiadomość
jeszcze jeden taki powszechny mit "okresowy". otóż w te dni musi boleć podbrzusze i to bardzo. i nie, nie ma co iść do gina jak bardzo boli bo to przecież normalne w wersję że bardzo bolesne miesiączki mogą być objawem chorobowym nie wierzą nawet te mdlejące z bólu...
Tak i jak sie jest przed i w te dni "to sie je za dwoje bo to jak byc w ciazy"

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 21:31   #4444
czarny flamaster
Zadomowienie

Mnie osobiście wkurza jak ktoś wszystkie zachowania organizmu tłumaczy ciążą. Biorę tabletki 2,5 roku, nie pominęłam żadnej, biorę o stałej porze, stosuję się do wszystkich zaleceń itd. A co słyszę?
Bolą mnie piersi/mam wrażenie, że biust mi się powiększył/mam nieposkromiony apetyt (często przed okresem)/jest mi słabo (bo klima w pracy non stop)/okres wystąpił dzień szybciej etc. etc. moje znajome tłumaczą to niczym innym tylko ciążą. Co z tego, że tłumaczę, że nie ma bata, bo niby jak bym miała zajść, ale "Moja znajoma ma koleżankę, która też brała tabletki i zaszła!".
Dobrze, że chociaż w ciążę "przez ręcznik" nie wierzą, chociaż znałam jedną, która w to wierzyła, bo w TWIST w "Prawdziwych historiach" pisali.

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 21:56   #4445
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Ja naprawde tych lasek nie rozumiem. Przeciez w ulotce jest wyraznie napisane co i jak. To nie wiem trzeba naprawde byc zwyczajnie glupia zeby cos takiego robic
Tabletki bierze naprawdę masa głupich kobiet, które nie rozumierą zasady działania tabletek, swojej fizjologii, ulotki i co gorsza i tak maja to wszystko w zadku. Kiedyś na wizażu dziewczyna założyła wątek z pytaniem o jakąś prostą sprawę związaną z tabletkami była oburzona kiedy poleciłam jej przeczytanie ulotki. Bo jej się nie chce przecież. Albo nie ma czasu. A ja się zastanawiam czy nie była za głupia, aby zrozumieć tę ulutokę.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 22:41   #4446
7medeis
Zakorzenienie

Cytat:

osobiście usłyszałam od pani ginekolog, że "taka moja uroda" i to, że mdleję z bólu jest normalne

aa..i dodała, że przejdzie mi jak urodzę pierwsze dziecko. Kosztowne leczenie, prawda?

kosmetyki

M-perfumy
D-perfum
C- perfumom
B-perfumy
N-perfumami
M-perfumach
W-perfumy
7medeis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 22:48   #4447
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez 7medeis Pokaż wiadomość
osobiście usłyszałam od pani ginekolog, że "taka moja uroda" i to, że mdleję z bólu jest normalne

aa..i dodała, że przejdzie mi jak urodzę pierwsze dziecko. Kosztowne leczenie, prawda?
warto zasięgnąć porady innego gina... chociaż na pewno zdarzają się przypadki gdy nie można wykryć przyczyny - uwielbiane w naukach medycznych słowo "idiopatyczne"
Stary 2012-04-30, 23:01   #4448
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:

haha to mi jedna przepisala tabletki ziolowe i kazala co miesiac brac dwa dni wolnego i lezec z termoforem pod kocem
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 23:13   #4449
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Mnie osobiście wkurza jak ktoś wszystkie zachowania organizmu tłumaczy ciążą. Biorę tabletki 2,5 roku, nie pominęłam żadnej, biorę o stałej porze, stosuję się do wszystkich zaleceń itd. A co słyszę?
Bolą mnie piersi/mam wrażenie, że biust mi się powiększył/mam nieposkromiony apetyt (często przed okresem)/jest mi słabo (bo klima w pracy non stop)/okres wystąpił dzień szybciej etc. etc. moje znajome tłumaczą to niczym innym tylko ciążą. Co z tego, że tłumaczę, że nie ma bata, bo niby jak bym miała zajść, ale "Moja znajoma ma koleżankę, która też brała tabletki i zaszła!".
Dobrze, że chociaż w ciążę "przez ręcznik" nie wierzą, chociaż znałam jedną, która w to wierzyła, bo w TWIST w "Prawdziwych historiach" pisali.
Masakra. Ja za kazdym razem jak sie zle czuje mam biegunke czy wymiotuje to tesciowa mi mowi, ze moglam zaciazyc. bo juz sie zle czuc normalnie to nie mozna

U nas na ulicy byla taka babka, ktora ma 9ro dzieci i moja mama oraz inne baby mowily, ze "ona taka plodna, ze te plemniki po przescieradle chodza i w nia wchodza"
Zywiuszcze te plemniory male potwory

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;33848157]Tabletki bierze naprawdę masa głupich kobiet, które nie rozumierą zasady działania tabletek, swojej fizjologii, ulotki i co gorsza i tak maja to wszystko w zadku. Kiedyś na wizażu dziewczyna założyła wątek z pytaniem o jakąś prostą sprawę związaną z tabletkami była oburzona kiedy poleciłam jej przeczytanie ulotki. Bo jej się nie chce przecież. Albo nie ma czasu. A ja się zastanawiam czy nie była za głupia, aby zrozumieć tę ulutokę.[/QUOTE]

W ogole jak ja czytam te watki na wizazu typu "Co to moze byc?"
to padam na ryj. Nie wiem te laski/faceci to mysla, ze tutaj masa ginow siedzi na wizazu i odpowiada na wszystkie pytania.
Wiadomo, ze czasem czlowiek ma problem i chce sie wygadac czy poradzic od tak sobie,ale wiele tych watkow jest niepotrzebnych.

Cytat:

Masakra. Ja na Twoim miejscu to bym zmienila lekarza jak najszybciej.
Ja sie tak fatalnie czulam , ze sie wykrwawialam i jeszcze mialam powazne problemy z bolem nog bo kiedys bylam chora jako dziecko i jezdzilam na wozku-mialam podskorne wylewy- to babka mi kazala isc do lasu nazbierac galazek z jagod i pic zaparzane i powiedziala, ze do konca zycia powinnam brac Rutowit C. Mojej mamie na kamice nerkowa polecila picie wody przegotowanej
Ja od razu zmienilam lekarke dzieki Bogu i partii, ktora mnie skierowala na mase roznych badan, a moja mame zabralo pogotowie ktorejs nocy

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 23:54   #4450
Chatul
ma zielone pojęcie

Dziwi mnie też, że są ludzie, którzy każdy gorszy nastrój kobiety łączą z hormonami. Zwłaszcza jak jest zła w czasie miesiączki. Ja rozumiem, że hormony też wpływ mają, ale myślę, że tutaj bardziej prawdopodobne jest, że ktoś jest drażliwy, bo zwyczajnie go boli.
Sama bywam drażliwa jak mnie coś boli. A czy jest to ból żołądka czy ból menstruacyjny, który na szczęście miałam tylko kilka razy w życiu, to nie ma znaczenia. Jak mnie boli, to bywam rozdrażniona...
Stary 2012-05-01, 22:52   #4451
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Ooo, to Ty żyjesz? Wcale Cię na wizażu nie widywałam ostatnio.
A no żyję, mega odwyk od Wizażu

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-02, 18:54   #4452
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość

Tak i jak sie jest przed i w te dni "to sie je za dwoje bo to jak byc w ciazy"
Ostatnio zauważyłam, że koleżanka gdy ma okres ciągle mówi o tym, że w te dni ma dużą ochotę na słodkie. Tylko że ta ochota nie przechodzi jej po tych kilku dniach, ale tylko w te dni o tym mówi, by to usprawiedliwić.

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Dziwi mnie też, że są ludzie, którzy każdy gorszy nastrój kobiety łączą z hormonami. Zwłaszcza jak jest zła w czasie miesiączki. Ja rozumiem, że hormony też wpływ mają, ale myślę, że tutaj bardziej prawdopodobne jest, że ktoś jest drażliwy, bo zwyczajnie go boli.
Sama bywam drażliwa jak mnie coś boli. A czy jest to ból żołądka czy ból menstruacyjny, który na szczęście miałam tylko kilka razy w życiu, to nie ma znaczenia. Jak mnie boli, to bywam rozdrażniona...
Najbardziej prawdopodobne(przynajmnie j u mnie)jest to że mam powód by się wkurzać.
Denerwuje mnie jak TŻ zrobi coś, o co w każdych warunkach bym się pogniewała, ale tłumaczy to tym, że mam okres(co mnie jeszcze bardziej wkurza).

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 00:37   #4453
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Postanowiłam zadać to pytanie tutaj, z czystej ciekawości Nie zlinczujcie mnie, po prostu ciekawa jestem. No booo... kurde, zastanawiam się, czemu od razu po wytrysku faceta trzeba zdjąć gumkę.. Nie mówię tu o chodzeniu w niej ( ) tylko że jak facet skończy, to musi szybciutko wyjść z kobiety i zdjąć. Przyznam, że dwa razy próbowaliśmy z gumką, i za każdym razem miałam ochotę, żeby jeszcze we mnie został, ale wiedziałam, że musi zdjąć.. Chyba, że sobie wymyślił
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 08:24   #4454
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
Postanowiłam zadać to pytanie tutaj, z czystej ciekawości Nie zlinczujcie mnie, po prostu ciekawa jestem. No booo... kurde, zastanawiam się, czemu od razu po wytrysku faceta trzeba zdjąć gumkę.. Nie mówię tu o chodzeniu w niej ( ) tylko że jak facet skończy, to musi szybciutko wyjść z kobiety i zdjąć. Przyznam, że dwa razy próbowaliśmy z gumką, i za każdym razem miałam ochotę, żeby jeszcze we mnie został, ale wiedziałam, że musi zdjąć.. Chyba, że sobie wymyślił
Bo zaraz po może zacząć opadać i gumka może się poluzować. I albo zostanie w Tobie jak on wyjdzie albo jakoś tam coś może wycieć. Chociaż chwilkę może zostać, ale krótką...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 08:31   #4455
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Aha. Dziękuję za odpowiedź, zostałam uświadomiona
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 16:20   #4456
agniecha9313
Rozeznanie

Cytat:

mnie lekarz powiedział to samo.. a że dzieci prędko nie zamierzam mieć, to chyba jeszcze trochę się z tym pomęcze..
agniecha9313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 21:43   #4457
201612280917
Konto usunięte

moja mama też mi tak mówi nie boli mnie bardzo, ale często biorę po dwie tabletki przy okresie. Wtedy na jakiś czas przechodzi.
No i mówi też, że moje problemy z krążeniem (za niskie - wieczorem ściągam zimne skarpetki ) także przejdą po ciąży. To takie głupie gadanie, czy to prawda? Mama mówi że miała tak samo i po urodzeniu mnie wszystko się zmieniło.
201612280917 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 21:59   #4458
Lavi92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez RozowaKotka Pokaż wiadomość
moja mama też mi tak mówi nie boli mnie bardzo, ale często biorę po dwie tabletki przy okresie. Wtedy na jakiś czas przechodzi.
No i mówi też, że moje problemy z krążeniem (za niskie - wieczorem ściągam zimne skarpetki ) także przejdą po ciąży. To takie głupie gadanie, czy to prawda? Mama mówi że miała tak samo i po urodzeniu mnie wszystko się zmieniło.
Moja mama też podobno miała duże bóle, lekarz powiedział, że po ciąży przejdzie i niby przeszło. Może jakaś część prawdy w tym jest, ale gdyby każdy kto ma bóle chciał rodzić to nie wiem co by to było!
Stary 2012-05-06, 10:14   #4459
Suvia
Zakorzenienie

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;33833277]Ahh, uwielbiam te teksty, co kobieta ma zawsze przed okresem Mój faworyt to, że kobiety przed okresem są złe i kłótliwe. Zawsze Inny: Kobiety przed okresem nie odzywają się do swoich facetów.[/QUOTE]

Wg. niektórych facetów jak kobieta śmie mieć zły humor albo być zła na niego, to znaczy, że jest przed okresem/ ma okres. Tylko po pierwsze idąc taką logiką: ZAWSZE kobieta jest w czasie okresu albo przed (no bo jak się okres kończy, to też jest już atomatycznie przed drugim). A po drugie: to chyba znam facetów, którzy mają okres chyba cały czas

Cytat:

Moja mama ma taką metodę na wszystko- moje cykle będą regularne, nie będzie mnie nic bolało pierwszego dnia okresu, cera się poprawi, nauczę się gotować i wygram w totka JAK URODZĘ DZIECKO. Amen.

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-06, 10:25   #4460
ever-dream
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
Moja mama ma taką metodę na wszystko- moje cykle będą regularne, nie będzie mnie nic bolało pierwszego dnia okresu, cera się poprawi, nauczę się gotować i wygram w totka JAK URODZĘ DZIECKO. Amen.
Oj tak Skąd ja to znam.
Stary 2012-05-06, 20:35   #4461
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Hmm przed ciążą ból był niewielki, a po to dosłownie czasem płaczę z bólu. Więc u mnie na odwrót.
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 12:15   #4462
201612280917
Konto usunięte

Każda słyszała pewnie, że jak ktoś ma szerokie biodra, to mu się będzie dobrze rodzić dzieci. Mnie często spotykają takie teksty
to chyba zależy od ciasności a nie od szerokości bioder, prawda?
201612280917 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 12:48   #4463
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:

Sromotne kłamstwo

Moja mama urodziła 3 dzieci a bolesne miesiączki miała aż do menopauzy - spowodowane mięśniakami macicy a nie "urodą". A mnie też jakoś bolesne okresy po porodzie nie zniknęły, teraz po prostu boli mnie trochę inaczej niż dawniej, co wcale nie znaczy, że mniej. Nie wiem też dlaczego przebyty poród miałby mieć wpływ na miesiączki w przyszłości, niby jak?
Stary 2012-05-08, 13:01   #4464
Switezianka_23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Nie wiem też dlaczego przebyty poród miałby mieć wpływ na miesiączki w przyszłości, niby jak?
Abra-kadabra to czary i magia... No i dobry chwyt marketingowy, coby kobiety przekonać, aby jak najszybciej postarały się o potomstwo. Ewentualnie aby dać nadzieję podczas "przyjemności", jakie pojawiają się w trakcie ciąży. Też słyszałam jakoby poród był cudownym lekiem na wszystko, od kłopotów z cerą po bóle menstruacyjne... Tyle samo w tym prawdy, jak i w twierdzeniu: "Jak będziesz brała pigułki antykoncepcyjne, to Ci przejdzie". W obu przypadkach czasem przechodzi (bo organizm potrzebował reorganizacji hormonalnej a i ciąża czy pyle to zapewniają), czasem nie a innym razem się pogarsza...
Switezianka_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 13:15   #4465
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Switezianka_23 Pokaż wiadomość
Abra-kadabra to czary i magia... No i dobry chwyt marketingowy, coby kobiety przekonać, aby jak najszybciej postarały się o potomstwo. Ewentualnie aby dać nadzieję podczas "przyjemności", jakie pojawiają się w trakcie ciąży. Też słyszałam jakoby poród był cudownym lekiem na wszystko, od kłopotów z cerą po bóle menstruacyjne... Tyle samo w tym prawdy, jak i w twierdzeniu: "Jak będziesz brała pigułki antykoncepcyjne, to Ci przejdzie". W obu przypadkach czasem przechodzi (bo organizm potrzebował reorganizacji hormonalnej a i ciąża czy pyle to zapewniają), czasem nie a innym razem się pogarsza...
Ale ciąża to stan przejściowy. Faktycznie w ciąży okres i związany z tym ból przechodzi ale po jakimś czasie wraca. Chyba, że mówimy o permanentnej ciąży, zajść raz i tak potem przez 20 lat szaleć

Nijak wg mnie ta teoria kupy się nie trzyma.
Jak kogoś coś boli to przeważnie jest jakiś powód.

Natomiast mimo, że w Polsce mamy bezpłatną opiekę ginekologiczną na żądanie to nic z tego nie wynika, bo większość lekarzy opowiada takie pierdoły, że szkoda gadać a i nie ma w Polsce zwyczaju leczenia młodych kobiet (ja powinnam była być leczona od 16 roku życia, ale stale słyszałam, że jest za wcześnie, a potem kolejną diagnozę w wieku lat 25, że już jest za późno ) , tak samo nie ma zwyczaju profilaktyki ginekologicznej.

A kiedyś spotkałam się wręcz z twierdzeniem, że "porządne kobiety" nie potrzebują chodzić do ginekologa co chwilę, jedna pani się w poczekalni chwaliła, że nie była już 10 lat - faktycznie, powód do chluby...
Stary 2012-05-08, 13:54   #4466
Switezianka_23
Rozeznanie

Cytat:
Ale ciąża to stan przejściowy. Faktycznie w ciąży okres i związany z tym ból przechodzi ale po jakimś czasie wraca. Chyba, że mówimy o permanentnej ciąży, zajść raz i tak potem przez 20 lat szaleć

Nijak wg mnie ta teoria kupy się nie trzyma.
Jak kogoś coś boli to przeważnie jest jakiś powód.
Bóle i złe samopoczucie przed i podczas okresu często spowodowane są przez zaburzenia hormonalne, głównie nadprodukcje estrogenów ale również pochodnych progesteronów. Zarówno w przypadku ciąży jak i brania pigułek antykoncepcyjnych układ hormonalny dostaje zupełnie inne bodźce i często zmienia funkcjonowanie nawet po ustaniu tych bodźców. Nie mówię tu o stanie permanentnej ciąży ale o ustaleniu nowej homeostazy systemu, która czasem okazuje się lepsza dla organizmu niż przed "reorganizacją", bardzo często podobna ale czasem gorsza...
Stary 2012-05-08, 14:28   #4467
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Switezianka_23 Pokaż wiadomość
Bóle i złe samopoczucie przed i podczas okresu często spowodowane są przez zaburzenia hormonalne, głównie nadprodukcje estrogenów ale również pochodnych progesteronów. Zarówno w przypadku ciąży jak i brania pigułek antykoncepcyjnych układ hormonalny dostaje zupełnie inne bodźce i często zmienia funkcjonowanie nawet po ustaniu tych bodźców. Nie mówię tu o stanie permanentnej ciąży ale o ustaleniu nowej homeostazy systemu, która czasem okazuje się lepsza dla organizmu niż przed "reorganizacją", bardzo często podobna ale czasem gorsza...
Niby w teorii może to mieć jakieś uzasadnienie ale nie znam kobiety, która by po porodzie nagle zaczęła mieć bezbolesne miesiączki jeśli wcześniej takie miała.

Zmiany jakie zaszły w ciąży z czasem mijają, generalnie po dwóch latach organizm wraca praktycznie do stanu sprzed ciąży, ewentualnie z niewielkimi zmianami. Nie sądzę, żeby to mogło mieć realny wpływ, to raczej marginalne przypadki poprawy, niczego nie dowodzące.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-08, 14:32   #4468
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Niby w teorii może to mieć jakieś uzasadnienie ale nie znam kobiety, która by po porodzie nagle zaczęła mieć bezbolesne miesiączki jeśli wcześniej takie miała.

Zmiany jakie zaszły w ciąży z czasem mijają, generalnie po dwóch latach organizm wraca praktycznie do stanu sprzed ciąży, ewentualnie z niewielkimi zmianami. Nie sądzę, żeby to mogło mieć realny wpływ, to raczej marginalne przypadki poprawy, niczego nie dowodzące.
brzmi to logicznie i zdarza się. znam kilka przypadków, choćby moja mama zanim mnie urodziła to mdlała z bólu itd. a po urodzeniu mnie tyle że czuła że ma okres ale ból to już nie był, i tak do menopauzy...
Stary 2012-05-08, 14:39   #4469
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
brzmi to logicznie i zdarza się. znam kilka przypadków, choćby moja mama zanim mnie urodziła to mdlała z bólu itd. a po urodzeniu mnie tyle że czuła że ma okres ale ból to już nie był, i tak do menopauzy...
Nie neguje.

Mnie się na przykład zmieniło w stosunku do tego jak miałam 15 lat temu - wtedy mdlałam, teraz nie mdleję, ale ciąża nie miała tutaj nic do rzeczy, myślę, że bardziej wiek, przyzwyczajenie, ogólne zmiany w organizmie. Inny się ma okres mając lat 16 a inny mają lat np. 40
Stary 2012-05-08, 14:49   #4470
Switezianka_23
Rozeznanie

Cytat:
To nie jest żaden argument. Choćby dlatego, że bolesność miesiączek nie wynika jedynie z zaburzeń hormonalnych, więc zmiany hormonalne po ciąży nie będą miały żadnego znaczenia.

Cytat:
Jeżeli to byłaby prawda to żadna terapia hormonalna nie miałaby szansy zadziałać, bo przecież, jak się ją zakończy, to organizm też wróci do sytuacji przed, ewentualnie z niewielkimi zmianami. A jakoś się je stosuje z całkiem niezłą skutecznością.

Nie zrozum mnie źle. Sama uważam, że wiara w to, że wszelkie kobiece nieprzyjemności znikną jak sen złoty po urodzeniu dziecka, to pic na wodę i fotomontaż, ale w pewnych, wcale nie marginalnych przypadkach i przy pewnych objawach jest to prawda i ma to naukowe podstawy.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości