|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
Cytat:
można wiedziec ile tygodniowo Ci przybywa? Bo zaczne sie chyba na Tobie wzorować
|
|
|
|
|
#4322 |
|
Rozeznanie
|
R w kierunku U:
I: owsianka- 5 łyżek płatków owsianych/żytnich na wodzie, serek homo, kilka truskawek i łyżeczka masła orzechowego. II: mała porcja kopytek nie miałam pomysłu na obiad a mama akurat ugotowała.. ![]() III: grahamka posmarowana bieluchem, z 4 plastrami filetu z indyka, pomidorem i kiełkami; kiwi. IV: jogurt naturalny. V: kawałek wędzonego pstrąga z warzywami. Dziś chyba wyjątkowo beznadziejnie, wszystko przez @, ból brzucha i jakiś ogólny marazm
|
|
|
|
#4323 |
|
Zadomowienie
|
Tylko, że akurat przypada wizyta u terapeutki i będę w domu dopiero o 18stej. zaraz wychodzę z pracy i bezpośrednio tam, a jak już wrócę to będę jadła raczej kolację
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
|
|
#4324 |
|
Zadomowienie
|
R (I hope so
)I. Pełnoziarnisty paluch z ziarnami, trójkącik serka topionego (tak, wiem, nie powinnam ), dużo polędwicy sopockiej, pół pomidoraII. Miseczka sałatki (na którą składają się: brokuł, jajka, pomidor, cebula, szczypiorek, kukurydza; sos: jogurt naturalny, sok z cytryny, sól, pieprz) + pół małej grahamki III. Filet z kurczaka w marynacie z przypraw, sosu sojowego i soku z cytryny smażony na łyżeczce oliwy + tona surówki Coleslaw (biała kapusta, marchew, cebula; sos: jogurt naturalny, sok z cytryny, przyprawy) w międzyczasie 3 marchewki jako alternatywa dla zachcianek i trochę zabawy na Fitness Evolved 2012 ![]() IV. pół opakowania, czyli jakieś 100 g serka wiejskiego + pół małej grahamki I jak?
Edytowane przez scandalistka Czas edycji: 2012-05-08 o 14:51 |
|
|
|
#4325 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Cytat:
|
|
#4326 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4327 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie były takie małe bo dość grube ze sporą ilością farszu i fety. Zresztą krupnik był bardzo syty i gęsty, więc trzeciego naleśnika nie dałabym rady wcisnąć![]() Nie wiem ile dokładnie tygodniowo ale w ciągu miesiąca 1,5 kg. Czyli raczej niedużo.
|
|
#4328 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Nic się nie stało, że zjadłaś trochę tego topionego serka, raz na jakiś czas nie zaszkodzi. II śniadanie według mnie masz świetne. Do obiadu radziłabym Ci dodać jakiś węglowodan złożony, np. w postaci brązowego ryżu, kaszy bądź makaronu razowego. Przekąska jak najbardziej. Jeśli chodzi o kolację, to lepiej byłoby gdybyś nie jadła już węglowodanów w postaci grahamki, a zjadła je właśnie w porze obiadu. Poza tym planujesz zjeść bardzo mało tego serka, myślę, że spokojenie możesz zjeść całe opakowanie, ewentulanie mogłabyś dorzucić do niego jakieś warzywa, a dodatkowo zjeść kawałek jakiejś ryby czy jajo, jeśli miałabyś ochotę.
|
|
|
|
|
#4330 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a robila ktoras z Was pasztet z czerwonej soczewicy? Co myslicie o nim ja Rce? O taki . Bo jakby byl ok, upieklabym w przyszlym tygodniu i miala z glowy drugie sniadania lub lunche w pracy.
|
#4331 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Cytat:
|
|
#4332 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jedz go śmiało, moim zdaniem spokojnie nadaje się na R. Chyba też go zrobię, albo nie, lepiej zlecę komuś jego zrobienie...
|
|
|
|
|
#4333 |
|
Zakorzenienie
|
Blissful, no ja niestety nie mam komu zlecic, mama i babcia daleko
Tak mi padl w oko, bo w sumie napracuje sie raz, a bede go mogla wykorzystywac caly tydzien w roznych kombinacjach Ehhhh.... ciezko tak wymyslic te 5 posilkow na kazdy dzien i jeszcze zeby byly urozmaicone i nie byly kanapkami, a przygotowanie ich nie zabieralo duzo czasu ....
"There is a crack in everything, that´s how the light gets in." Edytowane przez monita01 Czas edycji: 2012-05-08 o 15:46 |
|
|
|
#4334 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Cytat:
|
|
#4335 |
|
Zakorzenienie
|
Ok, to upieke w weekend
Dam znac jak w smaku Choc ja zupke z soczewicy bardzo lubie, wiec mysle, ze i to mi posmakuje! Bede kroic po 2 plastry, polewac sosem jogurtowo-ziolowym i zabierac do pracy
|
#4336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:Slina:
|
|
#4337 |
|
Zakorzenienie
|
Ervisha, no robie rozne salatki, ale brak mi juz pomyslow. Jak dostane make pelnoziarnista (o to tu gdzie mieszkam ciezko
), to zrobie moze tortille i rzeczywiscie te wrapy? Fajny pomysl Dzieki!Ogolnie ta cala dieta wymaga niezlej organizacji Ja juz w sumie w piatki musz obmyslac co mniej wiecej bede jesc przez nastepny tydzien, zeby zrobic odpowiednie zakupy, bo w tygodniu nie mam na to czasu. Mam tez takie dni w tygodniu, gdzie nie ma mnie w domu od 8 do 21, a jak wracam to nie bardzo chce mi sie przygotowywac i kolacje i jedzenie na nastepny dzien... dlatego mam zapasy salatek w lodowce na 2,3 dni (oczywiscie takie, ktore tyle przetrwaja). Ok, sorki za zwierzenia, juz nie offtopuje.
|
#4338 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4340 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wg mnie nadaje sie jak najbardziej. Dużo wartościowego białka i mało tłuszczu Jedz śmiało bo jest pycha
|
|
|
|
|
#4341 |
|
Zakorzenienie
|
A gdzie kupujecie soczewice ?
|
#4342 |
|
BAN stały
|
śniad: 1 kromka z margaryna, twarogiem połtlustym i dzemem <3
wpadło: śliwka suszona, 2 plastry poledwicy,troche dukanowego ptasiego mleczka ;D obiad: to http://www.tabele-kalorii.pl/kalorie...w-5-minut.html podwieczorek: ponad pol jogobelli light, ze 2 lyzki twarogu do tego, kawalek banaan i 3plastry poledwicy,1 chrupkie,ze 2 lyzki wiesniaka ;d kolacja: i tu brak pomyslu ![]() aktywność: nauka, 200 brzuskow, 100 skretobrzuszkow, 200 nozyc, 100 pajacykow Edytowane przez Miikiii Czas edycji: 2012-05-08 o 17:02 |
|
|
|
#4343 |
|
Zakorzenienie
|
Ervisha, ja dopiero rozpoczelam diete w zeszly czwartek, wiec pewnie jeszcze nic nie zrzucilam, w sumie chce zgubic 4-5 kilo
Tylko, ze bylam juz tez na dietce rok temu i pamietam, ze bylo duzo planowania... teraz ro wrocilo Soczewica powinna byc w kazdym makrecie, tam gdzie sucha fasola, groch, itp W paczkach lub na wage.
|
#4344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A soczewicy u siebie nie widuje.... no cóż mzoe sie pojawi
|
|
#4345 |
|
Rozeznanie
|
Mam wrażenie , że jest lub lepiej, jak sądzicie ?
![]() U : śniadanie : owsianka na mleku ( przed zalaniem pł. była salaterka ) z jabłkiem i migdałami, paskiem gorzkiej czeko, kromka razowca z masłem, serem białym i dżemem Szkoła :- 2 kromki razowca z masłem, sałatą, ogórkiem, pomidorem, wędliną , żółtym serem - jabłko Obiad : 7 domowych pierogów z serem ( wykrajane szklanką ) , pełniutki talerz gęstej zupy ogórkowej Po : kubek cappucino, jabłko, cienki wafel ryżowy 1h roweru Kolacja : duży jog. nat. wymieszany z kakao, grejfut, kromka razowca z sałatą, ogórkiem, pomidorem I jak ?
|
|
|
|
#4346 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzieki za komplmenty! ![]() Ervisha, długo się gotowaly aż rozpadły na papkę. Tęczowa dolinka, muffiny robila mama, więc zapytam ją potem o przepis. |
|
|
|
|
#4347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak was podczytuję dziewczyny i stwierdziłam że i u mnie kompletny zastój, brak pomysłów i inspiracji, w kółko jem to samo ...brak pomysłów,ale chęci do gotowania to ja mam
|
|
|
|
|
#4348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz sie za to porzadnie wzielam, bo tamto poprzednie, jak sie domyslasz, nie przynioslo zadnych rezultatow
|
|
#4349 |
|
Rozeznanie
|
Monita super przepis, chyba niedługo zrobię
![]() Moja mama zrobiła pyszny pasztet na święta, z jajek, pieczarek i zielonego groszku. Chyba ją namówię na powtórkę ![]() tęczowa dlolinka to tak jak u mnie, chęci masa tylko pomysłów brak
|
|
|
|
#4350 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko teraz coś mnie tkneło czy ja Cię z kimś nie pomyliłam ![]() ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:22.

można wiedziec ile tygodniowo Ci przybywa? Bo zaczne sie chyba na Tobie wzorować 
nie miałam pomysłu na obiad a mama akurat ugotowała.. 
)
), dużo polędwicy sopockiej, pół pomidora

jedz go śmiało, moim zdaniem spokojnie nadaje się na R. Chyba też go zrobię, albo nie, lepiej zlecę komuś jego zrobienie...