Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 2011 - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tutuł
"Koko Koko Mamuśki wrześ-paź są spoko!" 0 0%
"Dzieciaczki nam po podłodze zasuwają, na kawę i wizaż nam czasu nie daja!" 10 31,25%
"pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" 13 40,63%
"dawno temu były brzuszki, a tu raczkują nam maluszki' 2 6,25%
"Pełzam sobie po pokoju, zabawki w rączki i do boju!" 4 12,50%
"Jestem bobo i wy nie wiecie ze mam najlepsza mame na swiecie!" 1 3,13%
"Mama pyszne zupki gotuje, a dziecku z radości pupka podskakuje' 0 0%
"Stawiamy pierwsze kroczki, za chwilę świętujemy roczki " 2 6,25%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-08, 14:05   #2311
DzastaW
Zadomowienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20

Witam Was =)
Mojemu dziecku pojawia się trzeci ząb, kurde nie wiem czy nie za szybko, bo pierwszy pojawił się 19 kwietnia.

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Dzisiaj dostałam ochrzan od jakieś babki z niemowlakiem, że chce żeby dziecko się zaksztusiło ponieważ Czarek pił samodzielnie z butelki, ale ją olałam, a ta za Mną krzyczała że niektórzy nie dorastają do wychowywayminia dzieci. ehh... masakra z niektórymi ludźmi

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

sharifa genialna mina =)))

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 14:06   #2312
archinta
Zakorzenienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20

Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
Archi no nieźle z tą ewakuacją. Dobrze, że już w domu.
A jak z tą babą co fajki pali? Poprawiła się?

O owocki domowe to zrobiłam tylko banana z jabłkiem i same jabłko i tyle bo nie chciał jeść więc dałąm spokój. A tak to myślałam, że można by zrobić z gruszek, śliwek i teraz w sklepach jest.
Ja wczoraj swojemu dałam deser egzotyczny i wcinał
Ni e pali- tuf tfu ale na razie ładna pogoda to wiesz- dużo na zewnątrz, zobaczymy co to będzie jesienią i zimą

Mój jabłka za bardzo nie chce, banana dawno nie kupowałam, po ciąży nie mogę jeść
A owoce w sensie ,ze tylko ścierasz? Czy cos z nimi jeszcze wyprawiasz???

Dobrze,ze szybko sie uporali z awarią- biedne dzieci obok z przedszkola w samych kapciach szybko na dwór wygonili, aż mnie w dołku ścisnęło
Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
dziś był upadek z łóżka młodego spadł na cały bok, a ja się tylko odwróciłam po skarpetki dla niego, a ten z łóżka chyba fikołka zrobił żeby tak spaść.... ja gorzej ryczałam niż on , nogi miałam jak z waty... potem go dotykałam czy go nic nie boli, a ten się śmiał
ale musiałaś sie wystraszyć Dobrze,ze te nasze smyki to takie twardziele
Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
Witam Was =)
Mojemu dziecku pojawia się trzeci ząb, kurde nie wiem czy nie za szybko, bo pierwszy pojawił się 19 kwietnia.
jedne ,ze za wolno inne ,ze a szybko
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 14:28   #2313
DzastaW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
nikomu się nie dogodzi =)

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

http://allegro.pl/herlag-jogger-jogg...321944892.html

słyszał ktoś o tym wózku?

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

odpowiada Mi obecna spacerówka, bo idealnie się prowadzi i Czarkowi jest wygodnie, ale jest za szeroka do sklepów

Stary 2012-05-08, 14:37   #2314
archinta
Zakorzenienie

Jest wózek
Stary 2012-05-08, 14:41   #2315
emma85
Raczkowanie

Cytat:
Póki co zakleiłam szuflady taśmą klejącą bo mały otwiera i mało się nie trzasnął

Hania
już stoi???
Stoi, stoi

Cytat:
si

ja też
właśnie ta wena

hahah jaka przerażona, upaćkana słodko

ja się jakoś sztywno trzymam, że ma być deserek obiadek i inne żarcia w ciągu dnia, bo mi potem w nocy woła jeśc

ja o tym durnym żółtku cały czas zapominam

te nasze dzieciaczki każde inne, niby ten sam wiek , ale różnice są ogromne, jeden je , drugi nie , jedno stoi drugie nie itp

dziś był upadek z łóżka młodego spadł na cały bok, a ja się tylko odwróciłam po skarpetki dla niego, a ten z łóżka chyba fikołka zrobił żeby tak spaść.... ja gorzej ryczałam niż on , nogi miałam jak z waty... potem go dotykałam czy go nic nie boli, a ten się śmiał
Ojej współczuję przeżyć dobrze, że nic się nie stało, dzieciaczki naprawdę dużo potrafią znieść. Moja co prawda jeszcze nie spadła z wysokości ( i oby nigdy nie spadła), ale już parę wypadków miała i do tej pory nie mogę sobie darować, że czegoś nie dopilnowałam, choć na szczęście obyło się bez obrażeń.

Cytat:
Witam Was =)

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Dzisiaj dostałam ochrzan od jakieś babki z niemowlakiem, że chce żeby dziecko się zaksztusiło ponieważ Czarek pił samodzielnie z butelki, ale ją olałam, a ta za Mną krzyczała że niektórzy nie dorastają do wychowywayminia dzieci. ehh... masakra z niektórymi ludźmi
Nóż się w kieszeni otwiera na takich ludzi
emma85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 14:45   #2316
minio1984
Zadomowienie

Cytat:
Ni e pali- tuf tfu ale na razie ładna pogoda to wiesz- dużo na zewnątrz, zobaczymy co to będzie jesienią i zimą

Mój jabłka za bardzo nie chce, banana dawno nie kupowałam, po ciąży nie mogę jeść
A owoce w sensie ,ze tylko ścierasz? Czy cos z nimi jeszcze wyprawiasz???

Dobrze,ze szybko sie uporali z awarią- biedne dzieci obok z przedszkola w samych kapciach szybko na dwór wygonili, aż mnie w dołku ścisnęło

ale musiałaś sie wystraszyć Dobrze,ze te nasze smyki to takie twardziele

No to chociaż teraz masz z babą spokój, może się przyzwyczai i będzie w zimie wychodzić, oby
Jabłuszko starłam, banana blenderem a i tak nie chciał. Nic więcej nie robiłam. Poczekam do lata, będzie więcej owoców sezonowych, to wtedy będę robić sama, myślę że i wtedy
będzie juz np banana sam jadł, zobaczymy
Oj biedne dzieciaczki, a na dworzu, przynajmniej u mnie nie jest za ciepło

Dzieć nadal śpi, chyba dziś nie będzie 3 drzemki

Małgosia pewnie się wystraszyłaś bidulko, dobrze, ze Stasiowi nic nie jest
Oj ruchliwe są te nasze dzieciaczki ruchliwe Wycałuj Stasia od cioci

Dzieć nadal śpi, chyba dziś nie będzie 3 drzemki

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Cytat:
Jest wózek
No w końcu doczekałaś się
Jak rozpakujesz to zrób w wolnej chwili zdjęcie, co

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

minio1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 14:52   #2317
MalgosiaM8
Zakorzenienie

dzieki dziewczyny.. przeżycie straszne... teraz muszę jakoś mężowi powiedzieć.. nawet ku przestrodze.. ale się boje

Archi no wkońcu, zdjęcia teraz chcemy

Minio, a spróbuj wymieszać jabłuszko z danonkiem o smaku jabłkowym u nas to hit nr 1

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-08, 14:57   #2318
minio1984
Zadomowienie

Cytat:
dzieki dziewczyny.. przeżycie straszne... teraz muszę jakoś mężowi powiedzieć.. nawet ku przestrodze.. ale się boje

Archi no wkońcu, zdjęcia teraz chcemy

Minio, a spróbuj wymieszać jabłuszko z danonkiem o smaku jabłkowym u nas to hit nr 1
Nawet nie wiedziałam, że danonek jabłkowy jest? Jak spotkam w sklepie to tak spróbuję, podejrzewam, że jakbym wymieszała z kaszką czy jogurcikiem to by przeszło. Dzięks

Małgoś przecież każdemu może się zdarzyć . Nie ma co się bać

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

Stary 2012-05-08, 15:05   #2319
archinta
Zakorzenienie

Dziecko 3x już dziś jest przebierane :mdlej: chyba jogurciki lekko go przepędzają

A wózek- na pierwszy rzut oka fajny - miał być brąz , a w realu to takie ciemne khaki- ale też fajne
Stary 2012-05-08, 15:09   #2320
DzastaW
Zadomowienie

Cytat:
Jest wózek
to jutro czekamy na relacje jak spacer =)

Stary 2012-05-08, 15:12   #2321
archinta
Zakorzenienie

Relację of kors zdam

Mamo Zo- a Ty znosisz wózek w całości , czy składasz na dole czy jak???
Na razie tak śmiesznie z rączkami- bo takie troszkę chyboczące są- wiadomo to większe wózki wielofunkcyjne to z reguły takie stabilne, no ale i ciężkie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-08, 15:38   #2322
mama zosi
Zakorzenienie

weszłam dopiero do domu po wizycie u weta i zakupach dla Zo - kupiłam jej różową opaskę, by jej za chłopaka już nikt nie brał

Archi, też miałam wrażenie pierwsze że takie chybotliwe te rączki, ale po jakimś czasie się przyzwyczaiłam. A Zośkę montuje w wózku już na dole, ale wózek w całości stoi na półpiętrze. A do sklepu samochodem jak jadę, to składam go na parkingu w jakieś 2 minuty.

Edytowane przez mama zosi
Czas edycji: 2012-05-08 o 15:39
mama zosi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 15:42   #2323
minio1984
Zadomowienie

Dziecko mi się obudziło, spało 2,5 godz. Dawno tak nie pospał.
Wsadziłam w bujaczek, dałam chrupka, zobaczymy czy zje, bo ostatni posiłek jadł o 12.30 to powinien być głodny.

Na razie ogląda z każdej strony, jakby pierwszy raz to widział

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

Cytat:
Napisane przez mama zosi Pokaż wiadomość
weszłam dopiero do domu po wizycie u weta i zakupach dla Zo - kupiłam jej różową opaskę, by jej za chłopaka już nikt nie brał

Archi, też miałam wrażenie pierwsze że takie chybotliwe te rączki, ale po jakimś czasie się przyzwyczaiłam. A Zośkę montuje w wózku już na dole, ale wózek w całości stoi na półpiętrze. A do sklepu samochodem jak jadę, to składam go na parkingu w jakieś 2 minuty.
mamoZo pokaż Zosię w opasce

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

Stary 2012-05-08, 15:45   #2324
mama zosi
Zakorzenienie

dam Zośce obiad, nadrobię co u Was, bo pobieżnie czytałam o jakieś ewakuacji?! i pochwalimy się opaską
Stary 2012-05-08, 16:07   #2325
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Napisane przez emma85 Pokaż wiadomość
Mieszkamy pod Lublinem
Jestem aktualnie na urlopie wychowawczym, planuję wrócić do pracy we wrześniu, ale tak mi żal moją Kruszynkę zostawiać. Trochę mi się tęskni do pracy, do ludzi, ale jak sobie pomyślę, że na całe dnie nie będę widziała mojej córci to płakać mi się chce...

Jeśli będziesz miała okazję zobaczyć, sprawdzić wózek przed zakupem to możesz kupić. Ja popełniłam błąd, bo kupiłam spacerówkę na Allegro, bez obejrzenia jej wcześniej. I wózek, który miał "normalne ślady użytkowania, w pełni sprawny" w rzeczywistości jest starym rzęchem (tak to się pisze?), jak go prowadzimy obstawiamy z mężem, które kółko odpadnie jako pierwsze:P skrętne kółka skręcają gdzie chcą, nawet w domu na panelach, tak, że trudno wózek utrzymać prosto i muszą być cały czas zablokowane. Na szczęście używamy go sporadycznie, na szybkie wypady, bo na codzień, na wiejskie tereny to tylko pompowane koła dają radę.
No właśnie tego się boję a na all zwykle jest tak że żeby zobaczyć to trzeba wylicytować. Ale poszukamy zobaczymy bo napalam się coraz bardziej. Mam jedną parasolkę ale ona się nie rozkłada do leżenia niestety, jest dość szeroka więc i tak ją wykorzystam jak mała podrośnie. A na teraz chcę coś rozpłaszczanego lżejszego niż mój wózek

Cytat:
Hej!
Jestem już po ginie, załatwiłam co chciałam i na następnej wizycie postanowione: zakładam sobie wkładkę
Młody śpi na balkonie, bo tak szczerze nie chce mi sie wychodzić na spacer, ale świeżego powietrza niech sobie łyknie na lepszy sen

Małgoś wcześniej też tak robił, jak tylko przytuliłam to szukał cycka, bluzkę szarpał, a teraz juz nie.

Mi też się znudziły takie zwykłe zupki i mam ochotę mu ugotować spaghetti i lazanie widziałam takie słoiczki po 8 m Gerbera, zgapiłam skład i będę robić Ciekawe czy posmakuje
Małgosia Staś wie co najlepsze, świeże a nie jakieś słoiki A tak na poważnie to nie wiem?
U nas z obiadkami czy słoiczkowy czy domowy wcina a deserki owocowe tylko ze słoiczka, domowych nie chce i go cofa, także odwrotnie znowu
U nas chrupki czy biszkopty chyba się znudziły, bo nie za bardzo chce jeść, ciamknie parę razy i wyrzuca. Muszę chyba te ciasteczka z Hippa spróbować, może podejdą
U nas też tylko sklepowe, ja ugotuję i też mała ma cofkę już nawet swoje przekładałam do słoiczków sklepowych i to samo było

Cytat:

O matko współczuję, dobrze że nic sie nie stało

Cytat:
Relację of kors zdam

Mamo Zo- a Ty znosisz wózek w całości , czy składasz na dole czy jak???
Na razie tak śmiesznie z rączkami- bo takie troszkę chyboczące są- wiadomo to większe wózki wielofunkcyjne to z reguły takie stabilne, no ale i ciężkie
A lepiej z jedną rączką czy dwie osobne?? Nie wiem jak wybierać

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 16:24   #2326
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
Karmimy się piersią i słoiczkami, czasem coś sama małej ugotuję jak mam nastrój. Z jedzeniem nie mamy większych problemów, Hania uwielbia nowe smaki. W tamtym tygodniu przebyła trzydniówkę i od tej pory apetyt jej się nieco zmniejszył, mam nadzieję, że wróci do normy
Nocki mamy spokojne, już od dawna mała budzi się ok 5,6 rano, biorę ją wtedy do siebie do cyca i śpimy sobie dalej do 8,9
Dołączam zdjęcie mojego Hanka
śliczna ta Twoja Hania

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

Archi co to za historia z ewakuacją?! Stało się coś?

Minio fajnie, że załatwiłaś co chciałaś A Zośka na śniadanie dostaje albo butlę mleka (odmawia), albo kaszkę z owocami (też odmawia).

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

Cytat:
nerwy były, ale na szczęście nic się nie stało. ja raz to przeżyłam i nigdy więcej, bo więcej naszego strachu niż naszych dzieciaków.

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Cytat:
Witam Was =)

Dzisiaj dostałam ochrzan od jakieś babki z niemowlakiem, że chce żeby dziecko się zaksztusiło ponieważ Czarek pił samodzielnie z butelki, ale ją olałam, a ta za Mną krzyczała że niektórzy nie dorastają do wychowywayminia dzieci. ehh... masakra z niektórymi ludźmi[COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------
gratulujemy kolejnego zęba
Ty dostałaś dziś ochrzan, a za to ja ochrzaniałam babkę z kolejki bo mi dziecko za rękę łapię i nie rozumie, jak jej grzecznie zwracam uwagę by tego nie robiła bo sobie nie życzę. To stoi babsko za moimi placami i z mężem komentuje. To nie wytrzymałam i zapytałam, czy chciałaby by ją ktoś obcy za rękę łapał?! i skąd ja mam wiedzieć gdzie ona te ręce wcześniej trzymała?!

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
no ja byłam zwolenniczką jednej rączki, bo wygodniej się prowadzi, ale ten mój jest tak lekki nawet z Zośką w środku, że i jedną ręką da radę, nawet na zakrętach.
Stary 2012-05-08, 16:25   #2327
mama zosi
Zakorzenienie

No i na koniec moja panienka w nowej opasce
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 201205081378.jpg (96,0 KB, 44 załadowań)
Stary 2012-05-08, 16:46   #2328
archinta
Zakorzenienie

Cytat:

Pierwsza przejazdzka za nami- do sklepu i rewela- na dworze na wertepach nie czuć tego chybotania- wręcz dobrze ze jest bo wózke nie trzepie na nierównościach tylko ładnie wybiera Mały zfascynowany w koncu swiatem- bo widzi i nas i wszystko dookoła- te prześwity w daszku tez super
Jechałam z odblokowanym kołem (nie ma nawierzchni pod domem bo jest remont) i było lepiej niż moim obecnym wózkiem z zablokowanymi kołami
Poki co jestem zadowolona
Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość

U nas też tylko sklepowe, ja ugotuję i też mała ma cofkę już nawet swoje przekładałam do słoiczków sklepowych i to samo było

a mój też coś ost zaczął bawić sie w cofki.. nie wiem o co cho na szczęście nic nie zwrócił ale robi sie czerwony i łzy w oczach

mi sie zawsze wydawało ze 1 rączka lepsza- ale kupilam z dwoma bo jest przekladane siedzenie i po pierwszym wrazeniu- oki jedną ręką tez próbowałam (przy odblokowanym kółku) i spoko

Cytat:

Archi co to za historia z ewakuacją?! Stało się coś?
mamy remont ulicy pod domem- taki generalny- z wymianą rur, głębokimi wykopami- no i dziś koparka uszkodziła gazociąg- hałas taki jak nad jakimś wielkim wodospadem- z takim ciś. gaz się wydobywał. Ewakuowali 2 ulice. Na szczęście szybko się uporali z awaria i gaz jest- mamy ogrzewanie gazowe i ciepłą wodę na gaz .
Ale co się człowiek strachu najadł to moje. Jak stanął strażak w drzwiach i kazał wychodzić natychmiast to tylko myślałam jak młodego szybko ubrać (nie byłam na dworze, nie wiedziałam jaka temp.) i gdzie kot się zakamuflował- co by go też szybko wydobyć i zapakować w transporterek. Ten kto ma kota to wie,ze to nie łatwa sprawa. Jedyne co to psica ucieszona ze spaceru

Cytat:

Ty dostałaś dziś ochrzan, a za to ja ochrzaniałam babkę z kolejki bo mi dziecko za rękę łapię i nie rozumie, jak jej grzecznie zwracam uwagę by tego nie robiła bo sobie nie życzę. To stoi babsko za moimi placami i z mężem komentuje. To nie wytrzymałam i zapytałam, czy chciałaby by ją ktoś obcy za rękę łapał?! i skąd ja mam wiedzieć gdzie ona te ręce wcześniej trzymała?!
ubiłabym
Teraz w sklepie jedna babka zagapiała sie na małego- podeszła i cos tam zagaduje- i juz mi sie nie podobało
Cytat:
Stary 2012-05-08, 17:01   #2329
DzastaW
Zadomowienie

Cytat:
ubiłabym
Teraz w sklepie jedna babka zagapiała sie na małego- podeszła i cos tam zagaduje- i juz mi sie nie podobało
:
Mi się nie podoba jak zagadują do Czarka, On zaczyna z płakać, a Oni jeszcze bardziej do Niego gruchają

Stary 2012-05-08, 17:05   #2330
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
te Jej włoski

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 17:57   #2331
mama zosi
Zakorzenienie

Archi to w sumie niebezpiecznie było. Ja się bardzo gazu boję, na szczęście tu wszystko mamy na prąd. I nie wiem jakbym dała radę się tak szybko ogarnąć z dzieckiem i kotem Ale dobrze, że się w sumie na strachu skończyło.

A wózek super się prowadzi co? i ta budka jest genialna, żadnych parasolek nie potrzeba.

Martunia a leżaczek już brudny

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

A co do cofek, to ja odkryłam, że jak Zośka zje coś (np. obiad) i dam jej się napić herbatki czy soczku to wtedy potrafi jej się cofnąć. A jak odczekam chwile dłuższą po jedzeniu z jakimkolwiek piciem, to problem znika.
Stary 2012-05-08, 18:08   #2332
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Archi to w sumie niebezpiecznie było. Ja się bardzo gazu boję, na szczęście tu wszystko mamy na prąd. I nie wiem jakbym dała radę się tak szybko ogarnąć z dzieckiem i kotem Ale dobrze, że się w sumie na strachu skończyło.
No nie za fajnie, ale właśnie dobrze ,ze nic się nie stało
A wózek super się prowadzi co? i ta budka jest genialna, żadnych parasolek nie potrzeba.
No pierwsze wrażenie fajne- zobaczymy jutro na jakimś dłuższym spacerze czy dalej będę prawić peany pochwalne czy rzucać mięsem

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

A co do cofek, to ja odkryłam, że jak Zośka zje coś (np. obiad) i dam jej się napić herbatki czy soczku to wtedy potrafi jej się cofnąć. A jak odczekam chwile dłuższą po jedzeniu z jakimkolwiek piciem, to problem znika.
Mojemu się cofa w trakcie jedzenia - jakoś od kilku dni tak- i obojętne czy słoik czy moje. Jedynie jogurt ok Chyba to jego delikatny sposób na powiedzenie "nie chcę, nie smakuje mi"

edit- A ja gazu tez sie w sumie boję i miałam obawy jak zakładaliśmy instalację- ale inaczej nie dałoby tu się żyć (były tylko piece kaflowe i zimna woda bo nie było żadnego piecyka do niej). Kupilismy więc porządny czujnik gazu

Edytowane przez archinta
Czas edycji: 2012-05-08 o 18:11
Stary 2012-05-08, 18:11   #2333
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
Mojemu się cofa w trakcie jedzenia - jakoś od kilku dni tak- i obojętne czy słoik czy moje. Jedynie jogurt ok Chyba to jego delikatny sposób na powiedzenie "nie chcę, nie smakuje mi"

Zofia jak jej już super nie smakuje, to sama na siłę potrafi cofnąć wszystko co do buzi wpadło w międzyczasie i plucie jest niezłe wtedy. A po czymś takim to kolejnej łyżki do buzi nie da sobie włożyć, zaciska usta, obraca głowę w drugą stronę i mama może czarować, śpiewać, prosić, rozśmieszać, i nic. Nawet na mnie nie spojrzy na początku, a jak już popatrzy, to z takim wyrzutem we wzroku, że odpuszczam po prostu.

Edytowane przez mama zosi
Czas edycji: 2012-05-08 o 18:15
Stary 2012-05-08, 18:12   #2334
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:

haha u nas było identycznie

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 18:15   #2335
emma85
Raczkowanie

Cytat:
Wiesz, obawiam się, że sama opaska może niewiele pomóc, ostatnio ktoś zapytał mnie czy to chłopiec, czy dziewczynka a Hania miała na sobie czapkę w kwiatki i fioletową sukienkę Niektórzy ludzie po prostu są zbyt oporni

Cytat:
Jakie cudo

Cytat:
Pierwsza przejazdzka za nami- do sklepu i rewela- na dworze na wertepach nie czuć tego chybotania- wręcz dobrze ze jest bo wózke nie trzepie na nierównościach tylko ładnie wybiera Mały zfascynowany w koncu swiatem- bo widzi i nas i wszystko dookoła- te prześwity w daszku tez super
Jechałam z odblokowanym kołem (nie ma nawierzchni pod domem bo jest remont) i było lepiej niż moim obecnym wózkiem z zablokowanymi kołami
Poki co jestem zadowolona
Super, że zakup udany
emma85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 18:18   #2336
Sharifa
Rozeznanie

Cytat:
Sharifa zdjęcie boskie, a z jedzeniem u nas zupełnie odwrotnie, łyżeczką zje wszystko, nawet soczki pije łyżeczką a butlą nic, zupełnie, smoczka gryzie dla zabawy ale nie napije się nawet łyka, więc może sie zamienimy, co?
To moze ich spikniemy, zeby nauczyli sie troche tak i troche tak

Cytat:
Właśnie wróciliśmy do domu po ewakuacji... Mały przesikany na wylot, okoopany i głodny- na szczęście dzielny i niezbyt marudny. Kocica wystraszona, psica zadowolona ze spaceru bo ost ciągle tylko w domu bo kuleje.
Indi- kiedys mi pisałaś , a propos naszych częstych wyjazdów na wieś, ze przy ewakuacji będę miała obcykane jak sie spakować, no neistety , nie miałam. Jak stał strażak w drzwiach i kazał wychodzić to tylko myślałam w co na szybko ubrać małego i gdzie się kot zbunkrował. Takze suma sumarum nie wzięłam żadnych pieluch na przewinięcie, ani portfela
doczytalam o tej ewakuacji, masakra. Pewnie w panice od razu bym wybiegla zawijajac dziecko w koc tylko Chociaz przy drzwiach stoi wozek z torb to moze to bym chociaz chwycila - zawsze mam tam pieluche, chusteczki, portfel i klucze.

Cytat:
Jest wózek

Cytat:
dam Zośce obiad, nadrobię co u Was, bo pobieżnie czytałam o jakieś ewakuacji?! i pochwalimy się opaską
Sliczniw wyglada w opasce

Cytat:

Zapraszam tutaj na terapie szokowa Zupelnie normalne jest, ze ktos mi podchodzi do wozka, schyla sie, zaglada, dotyka, a w 90% przypadkow takze caluje w policzek. I to tak szybko, ze nawet Nadia nie zdazy zareagowac placzem, bo ona na obcych jest zupelnie na nie Tylko ze obcy to takze rodzina malza, bo za rzadko ich widuje.

Tez musze nieraz zaciskac zeby i robic dobra mine do zlej gry. Bo u nich to normalne.

Dzisiaj mamy dzien prawie glodowy - obiadu tak z 1/3 sloiczka duzego, podwieczorek - byla ewidentnie glodna, ale dzioba otwierala slabo, poszlo tak ze 2/3 sloiczka malego. I tym razem bylam twarda i nie dalam butelki. Kaszke na noc pewnie pochlonie w dwie sekundy. Mam wrazenie, ze Nadia po prostu jest uparta i wie, ze z butelki naje sie szybciej - bez "przerw" na wyciaganie i wkladanie lyzeczki i sie buntuje. Tylko nie wiem czy jej jakiejs krzywdy nie robie taka konsekwencja - nie zjesz z lyzeczki to nie bedzie innego jedzenia az do nastepnego posilku
Stary 2012-05-08, 18:25   #2337
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz, obawiam się, że sama opaska może niewiele pomóc, ostatnio ktoś zapytał mnie czy to chłopiec, czy dziewczynka a Hania miała na sobie czapkę w kwiatki i fioletową sukienkę Niektórzy ludzie po prostu są zbyt oporni

Cytat:
Super, że zakup udany
dz
Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość

doczytalam o tej ewakuacji, masakra. Pewnie w panice od razu bym wybiegla zawijajac dziecko w koc tylko Chociaz przy drzwiach stoi wozek z torb to moze to bym chociaz chwycila - zawsze mam tam pieluche, chusteczki, portfel i klucze.
Ja obok łóżka mam taką torbę gdzie mam pieluchy, chusteczki, kremik, jakaś zabawkę zawsze też- i nie wzięłam- zaaferowałam się łapaniem zwierząt

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość

Zapraszam tutaj na terapie szokowa Zupelnie normalne jest, ze ktos mi podchodzi do wozka, schyla sie, zaglada, dotyka, a w 90% przypadkow takze caluje w policzek. I to tak szybko, ze nawet Nadia nie zdazy zareagowac placzem, bo ona na obcych jest zupelnie na nie Tylko ze obcy to takze rodzina malza, bo za rzadko ich widuje.
szok!

A z tym nie jedzeniem nie umiem pomóc- sama walczę by Pio coś jadł poza piersią

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-08, 18:41   #2338
Karolcia_88
BAN stały

czy ktoś wspomoże przyszłą mamusię i kliknie na ten link? proszę o pomoc

[reebok_b]592474[/reebok_b]
Karolcia_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 18:42   #2339
mama zosi
Zakorzenienie

coś niespotykanego, Zośka się z takim żalem obudziła i kilkanaście minut tak zawodziła żałośnie, że mamie prawie pękło serce. Ale teraz na mini mini lulu leci i tylko wzdycha żałośnie czasem.

Sharifa to podziwiam za opanowanie, bo ja bym chyba nie wytrzymała i zaprotestowała w końcu. U mnie w rodzinie to tylko babci się czasem zdarza Zo całować i na tym koniec.

Emma a ja naiwna myślałam, że najpierw kupno różowego kocyka do wózka pomoże (nie pomogło), więc różowa opaska miała załatwić sprawę
Stary 2012-05-08, 18:52   #2340
DzastaW
Zadomowienie

u Mnie każdy w rodzinie całuje Czarka w policzek. Napoczątku zapomniałam powiedziwć by tego nie robili, a teraz nie da rady Im tego wytłumaczyć

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości