|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tutuł ![]() |
|||
"Koko Koko Mamuśki wrześ-paź są spoko!" |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
"Dzieciaczki nam po podłodze zasuwają, na kawę i wizaż nam czasu nie daja!" |
10 | 31,25% |
"pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" |
13 | 40,63% |
"dawno temu były brzuszki, a tu raczkują nam maluszki' |
2 | 6,25% |
"Pełzam sobie po pokoju, zabawki w rączki i do boju!" |
4 | 12,50% |
"Jestem bobo i wy nie wiecie ze mam najlepsza mame na swiecie!" |
1 | 3,13% |
"Mama pyszne zupki gotuje, a dziecku z radości pupka podskakuje' |
0 | 0% |
"Stawiamy pierwsze kroczki, za chwilę świętujemy roczki " |
2 | 6,25% |
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2311 |
Zadomowienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20
Witam Was =)
Mojemu dziecku pojawia się trzeci ząb, kurde nie wiem czy nie za szybko, bo pierwszy pojawił się 19 kwietnia. ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Dzisiaj dostałam ochrzan od jakieś babki z niemowlakiem, że chce żeby dziecko się zaksztusiło ponieważ Czarek pił samodzielnie z butelki, ale ją olałam, a ta za Mną krzyczała że niektórzy nie dorastają do wychowywayminia dzieci. ehh... masakra z niektórymi ludźmi ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- sharifa genialna mina =))) |
![]() ![]() |
![]() |
#2312 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20
Cytat:
![]() ![]() Mój jabłka za bardzo nie chce, banana dawno nie kupowałam, po ciąży nie mogę jeść ![]() ![]() A owoce w sensie ,ze tylko ścierasz? Czy cos z nimi jeszcze wyprawiasz??? Dobrze,ze szybko sie uporali z awarią- biedne dzieci obok z przedszkola w samych kapciach szybko na dwór wygonili, aż mnie w dołku ścisnęło ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2313 |
Zadomowienie
|
nikomu się nie dogodzi =)
---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- http://allegro.pl/herlag-jogger-jogg...321944892.html słyszał ktoś o tym wózku? ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- odpowiada Mi obecna spacerówka, bo idealnie się prowadzi i Czarkowi jest wygodnie, ale jest za szeroka do sklepów |
![]() ![]() |
![]() |
#2314 |
Zakorzenienie
|
Jest wózek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2315 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2316 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jabłuszko starłam, banana blenderem a i tak nie chciał. Nic więcej nie robiłam. Poczekam do lata, będzie więcej owoców sezonowych, to wtedy będę robić sama, myślę że i wtedy będzie juz np banana sam jadł, zobaczymy ![]() Oj biedne dzieciaczki, ![]() ![]() Dzieć nadal śpi, chyba dziś nie będzie 3 drzemki ![]() Małgosia ![]() ![]() Oj ruchliwe są te nasze dzieciaczki ruchliwe ![]() ![]() Dzieć nadal śpi, chyba dziś nie będzie 3 drzemki ![]() ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- No w końcu doczekałaś się ![]() Jak rozpakujesz to zrób w wolnej chwili zdjęcie, co ![]()
![]() |
#2317 |
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny.. przeżycie straszne... teraz muszę jakoś mężowi powiedzieć.. nawet ku przestrodze.. ale się boje
![]() Archi no wkońcu, zdjęcia teraz chcemy ![]() Minio, a spróbuj wymieszać jabłuszko z danonkiem o smaku jabłkowym ![]() ![]()
![]() |
#2318 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Małgoś przecież każdemu może się zdarzyć ![]()
![]() |
#2319 |
Zakorzenienie
|
Dziecko 3x już dziś jest przebierane :mdlej: chyba jogurciki lekko go przepędzają
![]() A wózek- na pierwszy rzut oka fajny - miał być brąz , a w realu to takie ciemne khaki- ale też fajne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2320 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2321 |
Zakorzenienie
|
Relację of kors zdam
![]() Mamo Zo- a Ty znosisz wózek w całości , czy składasz na dole czy jak??? Na razie tak śmiesznie z rączkami- bo takie troszkę chyboczące są- wiadomo to większe wózki wielofunkcyjne to z reguły takie stabilne, no ale i ciężkie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2322 |
Zakorzenienie
|
weszłam dopiero do domu po wizycie u weta i zakupach dla Zo - kupiłam jej różową opaskę, by jej za chłopaka już nikt nie brał
![]() Archi, też miałam wrażenie pierwsze że takie chybotliwe te rączki, ale po jakimś czasie się przyzwyczaiłam. A Zośkę montuje w wózku już na dole, ale wózek w całości stoi na półpiętrze. A do sklepu samochodem jak jadę, to składam go na parkingu w jakieś 2 minuty. Edytowane przez mama zosi Czas edycji: 2012-05-08 o 15:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#2323 | |
Zadomowienie
|
Dziecko mi się obudziło, spało 2,5 godz
![]() ![]() Wsadziłam w bujaczek, dałam chrupka, zobaczymy czy zje, bo ostatni posiłek jadł o 12.30 to powinien być głodny. Na razie ogląda z każdej strony, jakby pierwszy raz to widział ![]() ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2324 |
Zakorzenienie
|
dam Zośce obiad, nadrobię co u Was, bo pobieżnie czytałam o jakieś ewakuacji?!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2325 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2326 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Archi co to za historia z ewakuacją?! Stało się coś? Minio fajnie, że załatwiłaś co chciałaś ![]() ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Cytat:
![]() Ty dostałaś dziś ochrzan, a za to ja ochrzaniałam babkę z kolejki bo mi dziecko za rękę łapię i nie rozumie, jak jej grzecznie zwracam uwagę by tego nie robiła bo sobie nie życzę. To stoi babsko za moimi placami i z mężem komentuje. To nie wytrzymałam i zapytałam, czy chciałaby by ją ktoś obcy za rękę łapał?! i skąd ja mam wiedzieć gdzie ona te ręce wcześniej trzymała?! ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- no ja byłam zwolenniczką jednej rączki, bo wygodniej się prowadzi, ale ten mój jest tak lekki nawet z Zośką w środku, że i jedną ręką da radę, nawet na zakrętach. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2327 |
Zakorzenienie
|
No i na koniec moja panienka w nowej opasce
|
![]() ![]() |
![]() |
#2328 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jechałam z odblokowanym kołem (nie ma nawierzchni pod domem bo jest remont) i było lepiej niż moim obecnym wózkiem z zablokowanymi kołami ![]() Poki co jestem zadowolona ![]() Cytat:
![]() ![]() mamy remont ulicy pod domem- taki generalny- z wymianą rur, głębokimi wykopami- no i dziś koparka uszkodziła gazociąg- hałas taki jak nad jakimś wielkim wodospadem- z takim ciś. gaz się wydobywał. Ewakuowali 2 ulice. Na szczęście szybko się uporali z awaria i gaz jest- mamy ogrzewanie gazowe i ciepłą wodę na gaz . Ale co się człowiek strachu najadł to moje. Jak stanął strażak w drzwiach i kazał wychodzić natychmiast to tylko myślałam jak młodego szybko ubrać (nie byłam na dworze, nie wiedziałam jaka temp.) i gdzie kot się zakamuflował- co by go też szybko wydobyć i zapakować w transporterek. Ten kto ma kota to wie,ze to nie łatwa sprawa. Jedyne co to psica ucieszona ze spaceru ![]() Cytat:
![]() Teraz w sklepie jedna babka zagapiała sie na małego- podeszła i cos tam zagaduje- i juz mi sie nie podobało ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2329 |
Zadomowienie
|
Mi się nie podoba jak zagadują do Czarka, On zaczyna z płakać, a Oni jeszcze bardziej do Niego gruchają
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2330 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2331 |
Zakorzenienie
|
Archi to w sumie niebezpiecznie było. Ja się bardzo gazu boję, na szczęście tu wszystko mamy na prąd. I nie wiem jakbym dała radę się tak szybko ogarnąć z dzieckiem i kotem
![]() A wózek super się prowadzi co? i ta budka jest genialna, żadnych parasolek nie potrzeba. Martunia ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- A co do cofek, to ja odkryłam, że jak Zośka zje coś (np. obiad) i dam jej się napić herbatki czy soczku to wtedy potrafi jej się cofnąć. A jak odczekam chwile dłuższą po jedzeniu z jakimkolwiek piciem, to problem znika. |
![]() ![]() |
![]() |
#2332 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() edit- A ja gazu tez sie w sumie boję i miałam obawy jak zakładaliśmy instalację- ale inaczej nie dałoby tu się żyć (były tylko piece kaflowe i zimna woda bo nie było żadnego piecyka do niej). Kupilismy więc porządny czujnik gazu ![]() Edytowane przez archinta Czas edycji: 2012-05-08 o 18:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2333 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zofia jak jej już super nie smakuje, to sama na siłę potrafi cofnąć wszystko co do buzi wpadło w międzyczasie i plucie jest niezłe wtedy. A po czymś takim to kolejnej łyżki do buzi nie da sobie włożyć, zaciska usta, obraca głowę w drugą stronę i mama może czarować, śpiewać, prosić, rozśmieszać, i nic. Nawet na mnie nie spojrzy na początku, a jak już popatrzy, to z takim wyrzutem we wzroku, że odpuszczam po prostu. Edytowane przez mama zosi Czas edycji: 2012-05-08 o 18:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2334 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2335 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Jakie cudo ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2336 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zapraszam tutaj na terapie szokowa ![]() ![]() Tez musze nieraz zaciskac zeby i robic dobra mine do zlej gry. Bo u nich to normalne. Dzisiaj mamy dzien prawie glodowy - obiadu tak z 1/3 sloiczka duzego, podwieczorek - byla ewidentnie glodna, ale dzioba otwierala slabo, poszlo tak ze 2/3 sloiczka malego. I tym razem bylam twarda i nie dalam butelki. Kaszke na noc pewnie pochlonie w dwie sekundy. ![]() ![]()
![]() |
#2337 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A z tym nie jedzeniem nie umiem pomóc- sama walczę by Pio coś jadł poza piersią ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2338 |
BAN stały
|
czy ktoś wspomoże przyszłą mamusię i kliknie na ten link? proszę o pomoc
[reebok_b]592474[/reebok_b] |
![]() ![]() |
![]() |
#2339 |
Zakorzenienie
|
coś niespotykanego, Zośka się z takim żalem obudziła i kilkanaście minut tak zawodziła żałośnie, że mamie prawie pękło serce. Ale teraz na mini mini lulu leci i tylko wzdycha żałośnie czasem.
Sharifa to podziwiam za opanowanie, bo ja bym chyba nie wytrzymała i zaprotestowała w końcu. U mnie w rodzinie to tylko babci się czasem zdarza Zo całować i na tym koniec. Emma a ja naiwna myślałam, że najpierw kupno różowego kocyka do wózka pomoże (nie pomogło), więc różowa opaska miała załatwić sprawę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2340 |
Zadomowienie
|
u Mnie każdy w rodzinie całuje Czarka w policzek. Napoczątku zapomniałam powiedziwć by tego nie robili, a teraz nie da rady Im tego wytłumaczyć
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:25.