|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
Cytat:
Pomyliłaś |
|
|
|
|
#4352 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Cytat:
|
|
#4353 |
|
Raczkowanie
|
P:
Śniadanie: 3 kromki chleba fitness style; jedna z pasztetem sanko, dwie z serkiem Philadelphia 2 śniadanie: pół palucha z ziarnami z szynką filet z indyka, plasterek sera mlekovita salami Obiad: chochla rosołu z lanymi kluskami, 5 pierogów z truskawkami polanych 3 łyżkami jogurtu naturalnego posypanych cynamonem z 2 wieeeeelkimi i pysznymi truskawkami Podwieczorek: (moje ulubione) serek wiejski piątnica lekki 180g z miodem Kolacja: wrap z farszem: pół serka wiejskiego ze szczypiorkiem Pilos |
|
|
|
#4354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4355 |
|
Rozeznanie
|
P; (jestem na początku 5miesiąca, i w sumie przytyłam z 54kg do 60kg)
I.trzy naleśniki z masłem orzechowym crunchy, ricottą, bananem, truskawkami, polane stopioną czekoladą milka. II.świeżutki obwarzanek z sezamem; paczka 100g czipsów bananowych, butelka kubusia (poza domem) III.grahamka z masłem, kiełkami słonecznika, wędzonym pstrągiem z pieprzem, papryką; IV..zupa pomidorowa z makaronem; porcja pizzy domowej z kurczakiem, kukurydzą, pieczarkami, papryką, pomidorem, cebulą, mozarellą i ziołami (piekłam sama, wolne mam, a co mi tam ) miseczka kapusty kiszonejV.teraz jem właśnie płatki cheerios wielozbożowe z mlekiem, oraz mam serek danio xxl, z rodzynkami, nerkowcami i waflem ryżowym pokruszonym, (bardzo polecam, zgapiłam od bratowej )VI.wychodzimy do znajomych, nie wiem czym zostanę poczęstowana , ale na piwo i czipsy nie liczę, prędzej warzywa na parze biorę przepisane suplementy , piję wodę, wysypiam się, codziennie spaceruję 1h. po obiedziej, mam nadzieję że jest w porządku,
"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą. " św. Augustyn zaręczona 30.03.2012 mama maleńkiego Miłoszka 17.07.2012 niedługo żona niedługo matura wygrałam swoje życie ! Edytowane przez zielona_zabcia Czas edycji: 2012-05-08 o 17:30 |
|
|
|
#4356 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
trzymam kciuki by udało Ci się wyrwać z domu i całkowiciewyjść z choroby Cytat:
już to widzę ![]() Cytat:
u mnie w delikatesach centrum jest ![]() Cytat:
"nasze codzienne jadłospisy i jadłospisowe przepisy" ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Cytat:
|
|
|
#4357 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zazdroszczę pizzy (ja nie mam czasu zrobić... )!A piwka oczywiście NIE PIJEMY!
|
|
|
#4358 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziękuję za odpowiedzi. ![]() Ja to wszystko generalnie wiem, bo podczytuję Was od dawna, ale... ![]() Chcę się zmieścić w 1100kcal. To dość niewiele, ale chudnę na tym niecały 1kg tygodniowo. Jak dobijam do 1500kcal, to nie chudnę wcale, mimo że mam nadwagę. Być może to wynika z moich problemów hormonalnych, sama nie wiem, ale moja przemiana materii leży i kwiczy. Gdybym zjadła węglowodany w postaci ryżu/kaszy/makaronu do obiadu, to musiałabym z nich zrezygnować przy kolacji, a serka wiejskiego bez pieczywa nie przełknę i koniec, bo mi po prostu nie smakuje. Jakieś okruszki chociaż muszę mieć. Poza tym dziewczyny gdzieś kiedyś wcześniej pisały, że kawałek czegoś razowego na kolację to nie jest jakaś straszna zbrodnia i wzięłam to sobie do serca. Jestem zdania że dietę każdy musi dostosować do siebie i nie wyrzekać się wszystkiego, co lubi, żeby nie zwariować. Ja np. wiem, że gdyby mój jadłospis był idealnie książkowy, to po 3 dniach takiej diety rzuciłabym to w cholerę i poleciała do sklepu po wielką paczkę chipsów. ![]() Także niestety, ale żeby zmieścić się w tym 1100kcal, nawet cały serek na kolację odpada, chociaż wchłonęłabym go z radością. Jak nie z pieczywem to z prażonym jabłkiem, ale owoce najlepiej jeść do południa, więc to też odpada... To już wolę zjeść go pół i kawałek tej nieszczęsnej, niewielkiej grahamki. Staram się jednak odżywiać zdrowo i mam nadzieję, że taką ilością kalorii krzywdy sobie nie robię. ![]() Właśnie wpadłam na- być może- genialny pomysł. ![]() Czy będzie lepiej, jeśli zamiast połowy serka wiejskiego z kawałkiem grahamki zjem cały serek homogenizowany (jakiś taki dietetyczny z Danio) z kilkoma orzechami nerkowca?
Edytowane przez scandalistka Czas edycji: 2012-05-08 o 17:46 |
||
|
|
|
#4359 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Smacznie i zdrowo ![]() Cytat:
Od razu humor mi się poprawił. U mnie w Delikatesach Centrum nie ma
|
|
#4360 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4361 | |
|
Zadomowienie
|
ta sama reakcja
---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- Cytat:
![]() na pewno będzie dobrze, zazdroszcze dziecku że będzie miało mamusie która go będzie tak fajnie karmić ![]()
|
|
|
#4362 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4363 |
|
Raczkowanie
|
P:
I duża bułka (mama specjalnie dla mnie robi teraz duże)pół z serem gouda i pomidorem, pół z szynką, kromka z środka chleba pszennego z serkiem śmietankowym z ogórkiem i papryką; kubek kakao z miodem na mleku 2% czekoladowy nutridrink II talerz barszczu ukraińskiego zabielanego śmietaną III 4 ziemniaki młode z koperkiem, marchew gotowana,3 kawałki kurczaka terijaki, surówka z sałaty,pomidorów,ogórków( małosolnych ),papryki i oliwek, szklanka soku owocowego ( wiem że ostatnie trzy obiady takie same ale trzeba dokonczyć to co jest)IV serek wiejski (200g) polany miodem z musli z szuszonymi wiśniami, truskawkami , herbata z miodem i cytrynąV duża bułka, pół z serkiem śmietankowym i ogórkiem małosolnym , pół z szynką i pomidorem, kromka pszennego z pasztetem i pomidorem, herbata z miodem i cytrynką I jak dzisiaj ? Wytłumaczy mi ktoś co to znaczy że napój ma dużą osmolarność ? Bo google nie pomógł.
|
|
|
|
#4364 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Cytat:
|
|
#4365 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
musli wsypałam całą paczuszke 50g. Nie wiem czy to sporo czy nie.
|
|
|
|
|
#4366 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do kolacji pod wędlinę połóż ser żółty a na serek śmietankowy połóż dodatkowo wędlinę. Pij jakieś soki, herbaty słodzone miodem jak nie lubisz cukru. Przegryzaj między posiłkami suszone owoce, orzechy. Podbijesz kalorycznosć
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2012-05-08 o 18:41 |
|
|
|
|
#4368 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
|
|
|
|
#4369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://abccwiczenia.pl/napoje-w-czasie-treningu http://www.sciaga.pl/tekst/60385-61-...elektrolitowej
|
|
|
#4370 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4371 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję że tylko dobrze zrozumiałaś co miałam na myśli![]() ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Cytat:
|
|
#4372 |
|
Wtajemniczenie
|
Ervisha pytałas kogos o kiełki. U mnie sa w marketach typu Carrefour, Rea, Kaufland. Z tym, że najlepiej jesc takie swieże własne bo nie wiadomo ile w tych marketach pod halogenami leżą. Samemu można je bardzo szybko wyhodować i wcale nie trzeba mieć kiełkownika - wystarczy słoik i gaza
Nasionka można kupić np. w castoramie - specjalne na kiełki albo w sklepach ze zdrową żywnoscią.
|
|
|
|
#4373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4374 |
|
Przyczajenie
|
Moje dzisiejsze U:
1. Grahamka na pół : I z łyżeczką serka Turek Figura, 3 plasterkami szynki z indyka i pomidorem, II z sałatką ze pstrąga wędzonego, ogórka kwaszonego i jajka na twardo+zielona herbata 2. Duże jabłko 3. Serek wiejski lekki z garstką orzechów (migdały i nerkowce), 1/2 łyżeczki kakao i 2 biszkoptami 4. Makaron razowy świderki z sosem a'la blognese: mięso mielone z indyka, pomidory, seler naciowy I jak??? |
|
|
|
#4375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4376 |
|
Zakorzenienie
|
wtorkowe, przesłodkie U
![]() ![]() śniadanie bułka pszenna z masłem: z twarogiem naturalnym i szczypiorkiem; z szynką drobiową i szczypiorkiem ćwiartka czerwonej papryki, banan z pół godziny szybkiego marszu II śniadanie jabłko pączek z dżemem, spory kawał piernika III śniadanie parę łyżek twarogu naturalnego z rzodkiewkami, szczypiorkiem, marchewkami, ogórkami kiszonymi, papryką konserwową, cebulą (może jeszcze jakieś warzywo, nie pamiętam )banan pokrojony w plasterki i posypany cukrem cynamonowym podwieczorek fantasia truskawkowa rządek czekolady mlecznej z orzechami obiadokolacja dwa kawałki polędwiczki wieprzowej z patelni, z cebulą, papryką, przyprawami z pół dużego talerza smażonych ziemniaków ogórek kiszony do pica: woda, czarna kawax2, herbaty różne, witamina C do serialu pewnie wpadną marchewki czy coś
|
#4377 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Głową muru nie przebijesz
|
|
#4378 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4379 |
|
Rozeznanie
|
podczytuję Was i widzę, że ciekawe dyskusje tu prowadzicie, czasem jest niezły ubaw.
![]() i może wstawię swoje dzisiejsze... UTRZYMANIE: 1. Dwie przytostowane kromki chleba '7 ziaren': - z masłem orzechowym i plasterkami banana, - z domowym masłem, też domowym twarożkiem i miodem; kawa zbożowa z mlekiem; pomarańcza 2. Taka potrawka w wykonaniu mamy - pół woreczka brązowego ryżu, pomidor, marchewka, pietruszka, seler, cebula, groszek, pierś z kurczaka (na maśle) - posypane natką pietruszki3. Serek wiejski z duszonym jabłkiem z cynamonem, też duszonym (osobno) pozostałym kawałkiem banana, orzechami włoskimi i rodzynkami w czekoladzie 4. Jajecznica z dwóch jaj na maśle ze świeżym szpinakiem i czosnkiem; kromka chleba '7 ziaren' ze śmietankowym serkiem kanapkowym, sałatą, pomidorem, rzodkiewką i szczypiorkiem
|
#4380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:24.

)!

Smacznie i zdrowo