|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. II
tak piszecie , że tyjecie... a ja chudne. Brzusio i piersi rosną a waga maleje. To jest chyba troszke dziwne
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia |
|
|
|
#1472 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Myślę, że teraz już powinna Ci waga rosnąć bo już niedługo drugi trymestr nie? Dziewczyny jak to się robiło, żeby suwaczek był pod jakąś buźką, napisem? Kiedyś dawałyście wskazówki, ale zanim ja się dokopię przez to morze postów |
|
|
|
|
#1473 |
|
Zadomowienie
|
Nie ja właśnie nie wymiotuje w ogóle. Tak zaraz sie zacznie nam 2 trymestr
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia |
|
|
|
#1474 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Fajny brzuszek A truskawki też mam ![]() Cytat:
![]() Wróciłam z korepetycji, jakoś przetrwałam Moja uczennica mnie co chwilę o ciążę zagadywała zamiast się skupić na lekcji Kupiłam sobie truskawki O cenie wolę zapomnieć Niedługo robię sobie ze śmietaną i cukrem Tylko jeszcze chwilę odpocznę po obiadku (chińskie miałam )
|
|
#1475 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Z pracy do domku
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja jakoś jestem dobrej myśli. A przynajmniej się staram. Poza tym jak byłam w sklepie to nie mogłam się powstrzymać, żeby nie kupić czegoś. A wyprawkę dla Maluszka i tak będę kompletować wcześniej, bo jednorazowo to jest za duży wydatek. No i dopóki dziecko nie urodzi się zdrowe to nie ma pewności wiem o tym, ale nie wyobrażam sobie robić zakupów dla dziecka po porodzie ![]() Takie jest moje zdanie. Wy możecie mieć inne, wszystko rozumiem ![]() Cytat:
Koolejny ślub na wątku naszym będzie ![]() A kiedy dokładnie bierzecie? My w czerwcu bierzemy konkordatowy, bo stwierdziliśmy, że zrobimy za jednym razem wszystko z weselem ![]() Cytat:
Tylko wg niego tp mam na 22.11 czyli cztery dni później niż wg OM.Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1476 |
|
Zadomowienie
|
Ja na początku źle się czułam, brałam Duphaston, miałam wrażenie ze cała ciąża to będzie męka i że nie dam rady się zorganizować z konkordatowym
Teraz już czuję się super, ale dalej sądzę, że to troszkę za mało czasu, a nie chciałam też z dużym brzuszkiem w kiecę się wciskać.Wpływ na to ma oczywiście wiele czynników, tak czy tak nie chcieliśmy się z tym całym planowaniem bardzo spieszyć, chociaż mi głównie chodziło o tą właśnie sukienkę w której nie byłabym w rozmiarze 36.....okropne to ale prawdziwe więc przyznaję się bez bicia
|
|
|
|
#1477 |
|
BAN stały
|
czy ktoś wspomoże przyszłą mamusię i kliknie na ten link? proszę o pomoc
[reebok_b]592474[/reebok_b] |
|
|
|
#1478 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Aż mi się przypomniał mój przestraszony Mężuś, jak klękał
|
|
#1479 |
|
Zakorzenienie
|
MoOonia to dretwienie to moze z powodu niskiego poziomu magnezu w organizmie, ale jak bardzo Ci dokucza to moze do lekarza sie przejdziesz?
Tak w ogole wpadam, zeby sie pochwalic, ze dzis TŻ w ramach prezentu urodzinowego kupił mi lezak ogrodowy, zebym mogla sie wylegiwac ![]() Edytowane przez judkama Czas edycji: 2012-05-08 o 20:06 |
|
|
|
#1480 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie przyszłe Mamy!
![]() Wybaczcie, że nie piszę na temat, ale potrzebuję Waszej pomocy. Bardzo prosiłabym Was o wypełnienie ankiety do mojej pracy licencjackiej na temat aktywności fizycznej w ciąży. Jest ona bardzo krótka i całkowicie anonimowa. http://www'ankietka'pl/ankieta/85386/aktywnosc-fizyczna-kobiet-w-ciazy'html W miejsce apostrofów proszę wpisać kropki ![]() Dziękuję za wszelki odzew
|
|
|
|
#1481 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w końcu nabieram ochoty do sprzątania, bo ostatnio było sprzątane tylko to co konieczne. Totalne lenistwo
|
|
|
|
|
#1482 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wypełniona ![]() Cytat:
Muszę w końcu wziąć się za robienie jakichś notatek, bo 19 maja mam egzamin, a tu jestem daleko w polu, a czas szybko leci
|
||
|
|
|
#1483 |
|
Rozeznanie
|
tak sobie właśnie siedzę i oglądam tv i przed chwilą była reklama pieluszek happy i tam był taki słodki dzieciaczek i normalnie aż się wzruszyłam, jak tak patrzyłam na niego, bo ja już też chciałabym mieć mojego skarbuszka przy sobie
w ogóle od dłuższego czasu ściska mnie w gardle i łzy napływają do oczu jak patrzę na takie małe dzieciaczki i już nie mogę się doczekać kiedy ja też już będę mogła przytulać nasze dzieciątko
|
#1484 |
|
Zakorzenienie
|
madzius90 balkon mamy tylko miejsca juz na nim powoli brakuje, bo rowery stoja i inne rzeczy, ale jest wygodny to moze i w srodku domu stac
zaskoczyl mnie no
|
|
|
|
#1485 |
|
Zakorzenienie
|
zarz was dziewczynki nadroibiue najpierw zdam relacje z wizyty
![]() jestem bardzo szcesliwa!!!! maluszek urosl pieknie wymachiwal nozkami i raczkami na usg az sie wzruszylamlekarz powiedzial ze wsyztsko idealnie ))miesiac temu wychodzilo z usg ze ciaza jest mlodsza o 6 dni w stos do terminu z OM a teraz jest starsza o 5 dni wiec ogolnie termin porodu pzresunal mis ie z 25 tego listopada (tak mowil ostatnio) na 16 listopada no ale pewnie na koncu i tak wyjdzie jeszcze inaczejale najb slodkie bylo jak sie ruszalo i wymachiwalo tymi nozkami az mi żal ze nastepona wizyta dopeiro 4 czerwca
|
|
|
|
#1486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do 4 czerwca juz niedaleko zobaczysz szybko zleci |
|
|
|
|
#1487 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1488 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki,
No teraz jak wróciłam do pracy to żeby was nadrobić cały wolny czas poswiecilam ![]() Dziękuje wam wszystkim za dobre słowa odnośnie wchloniecia sie mojego wstretnego krwiaka Czarnamadonna, Super ze wszystko dobrze, a zdjęcie masz? Kasiu, Piękny brzuszek chudzielcu trzymam kciukasy za wszystkie wizyty - DeKajka Ty jeszcze dzisiaj, tak? Daj znać co i jak. Muszę spadać bo mam mnostwo obowiązków a niestety mało czasu Całuje Was
|
#1489 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1490 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szybko zleci do następnej wizyty ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1491 |
|
Rozeznanie
|
czarna fantastyczne wiadomości
cieszę się, że wszystko jest dobrze wrzucaj zdjęcie jeśli masz prawda, że można się zakochać?
|
#1492 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
maluch nadrobił tak jak mój
|
|
|
|
|
#1493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)no mozna sie zakochac ja normalnie jeszcze teraz jak o tymn pomysle jak tak mam przed oczami to mam lzy ogolnie ejstem tak pozytywnie naladowana )bo wiecie martwilam sie czyu na pewnoi wszytsko ok bo zadnych mdlosci nic zadnych wielkich objawów jak neiktore )
|
|
|
|
|
#1494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i bardzooo gratuluje i ciesze sie razem z Toba ciekawa jestem jak tam Dekajka po USG Edytowane przez Dojotka1987 Czas edycji: 2012-05-08 o 21:44 |
|
|
|
|
#1495 | |
|
Zakorzenienie
|
no nadrobil a tak sie martwilam.chociaz tak naprawde lekarz mi dzisiaj powiedzial bo sie pytalam na poczatku wizyty jeszcze przed usg czy to powod do zmartwienia jak ktos ma do tylu a on ze absolutnie nie
![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1496 |
|
Zakorzenienie
|
Tęsknie za Wami, bo tylko wpadam chwilami poczytac i nawet nie mam czasu pogadac
Mam nadzieję, że wkrótce moj brak czasu zmieni się w błogie lenistwo..Gratuluje udanych wizyt ! Czarnamadonna- piękne maleństwo ! DeKajka- czekam na wieści z wizyty i zaciskam kciuki ! Kochane macie piękne brzuszki !!! Życzę słodkich snów Mamusie !
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#1497 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Piękny maluszek
|
|
#1498 |
|
Zakorzenienie
|
DeKajka mialam isc spac ale widze ze jestes to poczekam jak napiszesz co u Was
)
|
|
|
|
#1499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czarnamodonna tak sie ciesze ze wszystko dobrze . o tak --> .. No ja juz po wizycie .. Widzialam mojego dzidziusia . machał nogami , fikał koziołki . To akurat było piekne .. I to by bylo na tyle dobrych wiesci .. Zaczyna wkurzac mnie ten lekarz !!!!! Jestem taka zła ! Badanie bylo krotkie , wiec pytam sie go co z przyziernoscia karkowa a on mowi ze w porzadku , tak na odczepne! ![]() Martaj - czekam do czwartku na Twoje relacje . Jesli Ciebie tez tak oleje to znaczy ze c*pa z niego a nie lekarz ! zmienie go odrazu . niech idzie w cholerę . Wybralam go bo siostra i szwagierka go polecily a teraz zaluje . Zaraz wyjde z siebie !!!!!!!!!!!!!!!! Aaaaaaaaaaaaaa !!!!!!!!!!!
Na pamiątkę ... ''Pod moim sercem, inne serce bije... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..'' 12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście ! Edytowane przez DeKajka Czas edycji: 2012-05-08 o 22:01 |
|
|
|
|
#1500 |
|
Zakorzenienie
|
Matko ale sie dziś objadłam...
Zjadłam te żelki kwaśne, zjadłam arbuza, do tego grejpfruta czerwonego, orzeszki w czekoladzie i na koniec gume do żucia...i aż mi niedobrze ![]() Dziewczynki gratuluje! Czarnamadonna śliczne masz maleństwo! DeKajka czekamy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:36.

Te 62 to nosil chyba z 3 miesiace, ale dokladnie juz nie pamietam

Macie też coś takiego? Bo nie wiem czy to powód ciąży czy czegoś innego

zaskoczyl mnie no
28.08 2010 Nasz Dzień

Mam nadzieję, że wkrótce moj brak czasu zmieni się w błogie lenistwo..