Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-08, 22:30   #4201
Mandragorrka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX

Ajka kochana to miałaś przeboje. Mam nadzieję, że do końca ciąży będziesz miała spokój z tą torbielą. Dużo zdrówka

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 22:32   #4202
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
No to jestem i ja. Szyjka ok, mówi ok, więc ok.
Waga +2kg a było tak pięknie ... więc już +18...
I nawet było usg..
mała waży sobie 1574gr więc jest na prawdę mała i raczej mała zostanie przybiera ok 100gr tygodniowo jak na razie...
mierzył chyba z 5 razy główkę, ale nic nie mówił że coś źle więc się nie martwię...
z wymiarów ciąża mniejsza o 2 tyg, ale przecież wiemy kiedy bąbel powstał xD
No i to tyle, oczywiście 120zł ehh z tą kasą
mówił że na następnej wizycie też będzie usg, i wymaz na paciorkowca więc muszę się szykować na 140zł.
Siano leci... heh. Poza tym super wieści Może przenosisz i podrośnie - a drugiej strony poród łatwiejszy

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Acha. a to dobrze wiedzieć bo pierwszy raz o tym słyszę.
Oj, Ciastek, nie czytasz dokładnie wątku

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Jesteśmy i mamy się dobrze! wyszliśmy dzisiaj o 12:30 ale poszłam spać po, bo po tych łóżkach szpitalnych byłam strasznie zmęczona. Ogólnie miałam USG maluszka i wszystko gra z wodami. Franio ma 752 gramy. Szkoda tylko, że nie zrobili mi USG od razu i nie wróciłam do domu a musialam tam leżec...ale tak jak ktoś wczesniej trafnie zauważył - szpital nie dostałby kasy od NFZ gdybym nie była tam 3 dni... w każdym razie jestem i spróbuję Was chociaż troszkę nadrobic. !
Dziękuję wszystkim za słowa wsparcia i troskę!Jesteście kochane!
A i w zaleceniach mam wpisane oszczędzający tryb życia, czyli musze pooszczędzac-pewnie na wyprawkę haha
To rewelacja! Oszczędzaj się! Czyli w zasadzie szyjka długa na 1 cm wg USG dopochwowego?

Cytat:
Napisane przez agusiaaaa1234 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakieś dwie godz temu myślałam, że zawału dostanę, a mój mąż razem ze mną!
Poszłam sobie siku... wstaję...a tu krew!!!! Wybiegłam z łazienki cała blada złapałam za tel i od razu do gin dzwoniłam... powiedziała zeby przede wszystkim sie uspokoić i że z pewnością jest to plamienie spowodowane badaniem...
No i jak na razie nic więcej nie leci, także już mi trochę lepiej
Ojjoj, jak się nie powtórzy to pewnie przez badanie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Dzisiaj śniło mi się, że byliśmy na wizycie u gin i lekarka na chwilę wyjęła mi z brzucha Amelkę, pokazała i schowała z powrotem Dzieciątko miało czarne włoski i grzywkę zaczesaną na bok. Była śliczna

Jeszcze trochę i już to nie będą sny, choć do brzucha już jej wtedy nie schowasz

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
takie sny są ekstra
Mi się śniło że zapomniałam o wizycie u gin i poszłam do niej a tu już noc była, a ona specjalnie na mnie czekała... mi się za to strasznie spać chciało
Przebadała mnie i mówi że jestem w drugiej ciąży i że będzie synek. ( w sensie córcie miałam urodzić normalnie w terminie , a później tego synka) nasza wyobraźnia jest nieograniczona w fantazjach sennych
Mój tż chciałby, żeby to tak działało

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość

Dziewczynki, jutro rano jadę do Krakowa na badanka i zakupy a o 16-tej mam usg genetyczne. Trzymajcie proszę kciuki, żeby z Leonkiem było wszystko ok
Odezwę się jak wrócę
za Leonka!

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Anna dobrze że już jesteś! Widzisz mnie trzymali 2 dni Jedyna zaleta szpitala, to ta, że trochę się z tym oswajamy i w czasie porodu bedzie łatwiej np. mnie, ja nigdy wcześniej nie byłam w szpitalu
Ja też nigdy wcześniej nie leżałam w szpitalu.
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 22:39   #4203
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
przed kotem, Maciejka_, przed kotem!!
Nie wierzę, żeby Twoja "córeczka" była aż takim tłuściochem lub ciapą, żeby nie poradzić sobie z ochraniaczami! Jak nie da rady zaczepiać noworodka łapką przez szczebelki, to na pewno wskoczy do środka.

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Cytat:
A co do oswajania - to też był to mój pierwszy pobyt w szpitalu i przynajmniej wiem, że np. wszystko musimy miec swoje - od papieru toaletowego zaczynając po sztucce i kubek
Dodam, że kawę, cukier i śmietankę też. Polecam zabranie soli, pieprzu i herbaty.

Ajka - odpoczywaj, ale antybiotyk zacznij brać szybko. Jeśli wolisz skonsultować to ze swoją ginką, to przynajmniej idź możliwie wcześnie. Sądzę, że to tak bardzo bolało ze względu na położenie.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 22:52   #4204
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
mam mega cholerne nocki..nie moge zasnac..jak juz zasnę budzę sie co godzine albo do toalety albo ze zdretwienia potem nie moge sie ulozyc... i dzis...zasnelam przed 2 a od4.30 juz na nogach po 5 zjadlam sniadanie po czym ok 8 usnelam spowrotem i spalam do 10 i jestem zryta jak kon...nie mam sily co ja mam z tym zrobic???
Dobre pytanie... Jak znajdziesz rozwiązanie, to proszę o instrukcję.
Próbowałam nie odsypiać w ciągu dnia nawet, jak byłam bardzo zmęczona i po 3 godzinach snu (porannego) czułam się fatalnie, ale z różnym skutkiem. Poza tym wietrzę pokój aż do wyziębienia itd. Jak już mam szansę na przespanie chociaż części nocy, to albo mała się budzi i rozrabia, albo usycham czy (to ostatnio) mam zgagę, albo czuję się jak księżniczka na ziarnku grochu, bo przeszkadza mi nawet brzeg poduszki.
Mówiłam o tej nocnej bezsenności ginowi, położnej, endokrynologowi i internistce - nie zauważyłam, żeby się tym przejęli. Może to częsta dolegliwość ciążowa.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 22:52   #4205
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
trzymam mocno
Ja jutro też mam wizytę u gina, ciekawe co powie na mój brzuch, bo ostatnio znowu jakby skurcze się nasiliły
Czekam na wieści i trzymam

Cytat:
A poza tym to się pochwalę, w niedzielę przyjeżdża mój brat i zrobi nam profesjonalną sesję brzuszkową
cudnie! Ja, ale super

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Matko, wróciłam do żywych...od niedzieli przeżyłam koszmar...właśnie wróciłam ze szpitala, ale nie mam siły nadrabiać. Tylko na chwilę wpadłam, zaraz uciekam do łóżka...
To masakrę tam miałaś!!! Mam nadzieję, że choć do końca ciąży to się już nie odezwie! Trzymaj się

Cytat:
Franio w podzięce chciał sprezentowac Wam wzsystkim różyczki
Jaki dżentelmen

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Ktoś ostatnio pisał o zupie szparagowej-mogę prosić przepis?
Może ja...
Mama robi tak, że gotuje w bulionie warzywnym obrane i pokrojone białe szparagi, dosypuje cukru. Jak są miękkie zabiela śmietanką i dorzuca koperek.
Ja zrobiłam krem postępując podobnie, ale na końcu wyłowiłam kilka kawałków, a resztę zmiksowałam, zabieliłam, dorzuciłam te wyłowione kawałki i posypałam koperkiem.

Cytat:
hej dziewczynki
godzine nadrabialam
mam mega cholerne nocki..nie moge zasnac..jak juz zasnę budzę sie co godzine albo do toalety albo ze zdretwienia potem nie moge sie ulozyc... i dzis...zasnelam przed 2 a od4.30 juz na nogach po 5 zjadlam sniadanie po czym ok 8 usnelam spowrotem i spalam do 10 i jestem zryta jak kon...nie mam sily co ja mam z tym zrobic???
poza tym chyba po arbuzie przybylo mi kg masakra jakas
sorki, ze tak narzekam...
Oj, to strasznie ciężko. A możesz tak odsypiać rano - ja mogę i dużo mi to daje. Choć taka udręka w nocy, to nieciekawa sprawa.
A skąd wiesz, że po arbuzie?

Cytat:
mam taki sam 'problem' - ludzie pytają, co nam kupić, czego jeszcze nie mamy. No i głupio mi jakoś odpowiedzieć "śmietnika na pieluchy" albo "aspiratora do nosa" bo to chyba nie należy do ścisłej czołówki popularnych prezentów
Jak ktoś ma dostęp do polskich księgarń - wtedy nie ma problemu, prosimy o książeczki, ale reszta pewnie przyniesie co uzna za stosowne (czyli, jak znam życie, kolejne ubranka)
A ja mam listę, tylko mnie nikt nie pyta

Okazało się, że nie dołączyli do wypisu recepty na Luteinę, choć obiecali I jak pacjent ma brać zlecone leki

Edytowane przez blueberry88
Czas edycji: 2012-05-08 o 22:56
Stary 2012-05-08, 22:56   #4206
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Może ja...
Mama robi tak, że gotuje w bulionie warzywnym obrane i pokrojone białe szparagi, dosypuje cukru. Jak są miękkie zabiela śmietanką i dorzuca koperek.
Ja zrobiłam krem postępując podobnie, ale na końcu wyłowiłam kilka kawałków, a resztę zmiksowałam, zabieliłam, dorzuciłam te wyłowione kawałki i posypałam koperkiem.
Dziękuję bardzo
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 22:58   #4207
Linka25
Zakorzenienie

Aga
mam nadzieję, ze będziesz mieć dobre wieści z wizyty jutro, szyjka najważniejsza, no i ocena brzucha.. Feno nie może nas zawieść

Ajka
trudne chwile za Tobą, oby to nie wróciło w ciąży, póxniej zrobisz z tym porządek
odpoczywaj po tych bólach i stresach...

Blue
ja zrozumiałam że Anna ma szyjkę skróconą w części pochwowej i że nie miała usg dopochwowego a jedynie badanie gin. czyli cała szyjka na pewno jest o wiele dłuższa, ale wg mnie powinni ją zmierzyc rozumiem że jak w badaniu gin nie ma wątpliwości co do szyjki to się nie robi usg, ale jak stwierdza się skrócenie, to wypadałoby już chyba monitorować dokładnie w usg...
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 23:01   #4208
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
pozwole sobie zacytowac:
i teraz zgadnij kotku czyj to tekst :P
Jaka pacjentka, taki dr...

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Blue
ja zrozumiałam że Anna ma szyjkę skróconą w części pochwowej i że nie miała usg dopochwowego a jedynie badanie gin. czyli cała szyjka na pewno jest o wiele dłuższa, ale wg mnie powinni ją zmierzyc rozumiem że jak w badaniu gin nie ma wątpliwości co do szyjki to się nie robi usg, ale jak stwierdza się skrócenie, to wypadałoby już chyba monitorować dokładnie w usg...
No właśnie jak doczytałam, to też tak zrozumiałam. Powinni byli zrobić USG - popieram to swoim doświadczeniem
Stary 2012-05-08, 23:01   #4209
nicki86
Zadomowienie

kurcze na górze wyświetlają się szparagi... takie ładne zielone i aż ochoty mi narobili...ciekawe czy idzie u nas już kupić świeże.. no i ile kosztuja, bo one do tanich nie należą

Cytat:
Matko, wróciłam do żywych...od niedzieli przeżyłam koszmar...właśnie wróciłam ze szpitala, ale nie mam siły nadrabiać. Tylko na chwilę wpadłam, zaraz uciekam do łóżka...
Iwonko, kurcze ja mam wrażenie że w ciąży wszystko się do nas przypałętuje... ta to człowiek zdrowy jak rydz, a tak to takie parapety jak u Ciebie! Klarcia na pewno to dobrze zniosła...mam nadzieje że te spuszczenie ropy pomoże bynajmnej do końca ciąży, bo potem z tym torbielem chyba i tak będą musieli zrobić dobrze że już jesteś cała i zdrowa

Cytat:
A poza tym to się pochwalę, w niedzielę przyjeżdża mój brat i zrobi nam profesjonalną sesję brzuszkową
Pochwalisz się mam nadzieję rezultatami

Cytat:
poza tym chyba po arbuzie przybylo mi kg masakra jakas
sorki, ze tak narzekam...
Nawet tak nie mów, bo ja jak nie zjem codziennie chociaż kawała arbuza to chora jestem ale fakt waga też idzie do góry no ale sory, nie dość że słodyczy człowiek sobie odmawia to jeszcze owoców będzie? o niee

Cytat:
Ale Tobie poradziłabym właśnie książeczkę - to może nie będzie coś, co przyda się od razu, ale za to nawet za 10 lat będziesz mogła pokazać to dziecku i powiedzieć: "To był twój pierwszy prezent od cioci i wujka X"
Fajny pomysł, tylko już widzę jak inni reagują na wieść że do noworodka mają książkę nieść nie no jak ktoś faktycznie ma wszystko to pomysl bajer. Ja pamiętam swoją pierwszą zabawkę jaką dostałam - misia, tzn. z opowiadań mamy wiem że była moją pierwszą, dostałam od chrzestnej. niestety nie wiem co się z nim stało teraz ale wysłuzony był
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 23:02   #4210
blueberry88
Zakorzenienie

Tym bardziej, że trzymali Ją tyle w szpitalu.
Stary 2012-05-08, 23:03   #4211
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
No właśnie chodzi mi o prześcieradło i ochraniacz . Kołderke też mam kupioną taka lekka antyalergiczna.Ale nie wiem czy ją położe. Może na początek wystarczy mi rożek,albo pieluszka.Mam też lekki kocyk.Kurcze tyle tych możliwości

Ja to uwielbiam ochraniacze

Super

Ja jestem w gorącej wodzie kąpana . Wszystko chciałabym już-teraz . Tylko do porodu mi się tak nie spieszy

Ale to musiało być pyszne

Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę

Dzięki za odpowiedź . Trzymam kciuki za jutrzejszą wizyte

No i kolejne pytanko mam . Szwagierka zapytała się nas jaki prezent mają kupić dla maluszka od niej i jej męża. A ja kompletnie nie wiem co chce . Powiedziała ,że woleliby abyśmy im powiedzieli czy to ma być zabawka, kosmetyki, ubranka.
kurcze sama nie wiem kiedy najlepiej przygotować łóżeczko
a co do prezentu zastanów się co by Wam się przydało,fajnie że zapytali bo nie kupią Wam tego co już macie
Cytat:
dobrze że już Jesteś w domu a jak się czujesz?
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 23:04   #4212
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze na górze wyświetlają się szparagi... takie ładne zielone i aż ochoty mi narobili...ciekawe czy idzie u nas już kupić świeże.. no i ile kosztuja, bo one do tanich nie należą
U nas jest mnóstwo i naprawdę już w dobrej cenie.

Co do maskotki, to mój tż miał takiego wysłużonego misia, który sporo przeżył, bo robił mu operacje i zastrzyki
Stary 2012-05-08, 23:18   #4213
nicki86
Zadomowienie

Cytat:
U nas jest mnóstwo i naprawdę już w dobrej cenie.
a w dobrej, to znaczy jakiej?? bo ja nigdy w pl nie kupywałam...
Stary 2012-05-08, 23:28   #4214
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
a w dobrej, to znaczy jakiej?? bo ja nigdy w pl nie kupywałam...
Smaczne białe za 3 zł, zielone nawet za 1,5
Stary 2012-05-08, 23:29   #4215
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Nie wierzę, żeby Twoja "córeczka" była aż takim tłuściochem lub ciapą, żeby nie poradzić sobie z ochraniaczami! Jak nie da rady zaczepiać noworodka łapką przez szczebelki, to na pewno wskoczy do środka.
ej, nie kracz!
(też się tego obawiam - nawet nie tego, że sobie 'córeczka' poradzi z ochraniaczem, ile że po prostu będzie wskakiwać do środka...)

Cytat:

Fajny pomysł, tylko już widzę jak inni reagują na wieść że do noworodka mają książkę nieść nie no jak ktoś faktycznie ma wszystko to pomysl bajer. Ja pamiętam swoją pierwszą zabawkę jaką dostałam - misia, tzn. z opowiadań mamy wiem że była moją pierwszą, dostałam od chrzestnej. niestety nie wiem co się z nim stało teraz ale wysłuzony był
Ad 1 - mi też narobili ochoty na szparagi! i przytargałam wieczorem ze sklepu identyczne, zielone
Ad 2 - mówisz? Nawet jakiś wybór wierszyków dla maluchów?
Ja swojej pierwszej zabawki-prezentu niestety ani nie pamiętam, ani nie mam - z opowiadań matki wiem, że był to jakiś gigantyczny motyl-grzechotka (zdaje się, że dość niepiękny, więc nawet się nie dziwię, że został zutylizowany )

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 23:33   #4216
Soleilka
Zakorzenienie

Wpadłam na chwilkę jeszcze. Nie mam jak spać, bo się brat idiota tłucze jak ja nie lubię z nim przebywać to masara...

Mój pies to najsłodsze zwierzątko na świecie leży sobie właśnie na pleckach cycami do góry i mlaska przez sen

Aaaa prace remontowe przebiegają tak, że ściany są pomalowane, ale trzeba jeszcze ze 2 wartswy walnąć, bo w niektórych miejscach stara farba prześwituje. Jutro od południa kładą już panele. Tż poszedł sam do sklepu, bo ja miałam focha (wiecie ocb) i biedaczek 2 godziny stał i wybierał, bo nie wiedział czy mi się spodoba kolor ścian i panele ma za swoje!

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 23:42   #4217
nicki86
Zadomowienie

Cytat:
Ad 2 - mówisz? Nawet jakiś wybór wierszyków dla maluchów?
Wiesz jak dla mnie to fajny prezent, nawet "doroślejsze'' bajki, bo ja mol książkowy trochę jestem ale wiem ze np.by tak zareagowali bynajmniej z rodziny,może znajomi by nie byli tacy zdziwieni tak czy inaczej jakby ktoś mnie się pytał co by mi się przydało to mam jeszcze kilka pozycji
Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Tż poszedł sam do sklepu, bo ja miałam focha (wiecie ocb) i biedaczek 2 godziny stał i wybierał, bo nie wiedział czy mi się spodoba kolor ścian i panele ma za swoje!
heh trzymaj fason, nie wymiękaj...niech wie że jesteś niezbędna i trzeba Ciebie jak księżniczkę traktować pogłaskaj Azorunia ode mnie

Cytat:
Smaczne białe za 3 zł, zielone nawet za 1,5
ojojoj... to taniutko, jutro wyruszę na poszukiwania
Stary 2012-05-08, 23:50   #4218
branzoletka
Branzoletka

Nadrabiam i nadrabiam i końca nie widać chyba wyszłam z wprawy

Nadalka super wieści

Cytat:
Ale sobie właśnie zrobiłam dobrze hihi
Wszamałam lody śmietanka i czekolada z kiwi, truskawkami i posypką z musli, rany, jakie to było dobre!
Uśmiałam się, bo prawie w tym samym czasie jeszcze nie czytając twojego postu wcinałam moje lody z pokrojonym bananem i naturalną bitą śmietaną Dosłownie miałam wyrzuty sumienia, że se tak dogodziłam

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Hej Odpoczywam po okropnie ciężkim dniu! Mała szaleje jak opętana, przepycha się w brzuchu Dzisiaj w dodatku natrafiłam na główkę, taka twarda i okrągła, nacisnełam i odpłyneła na centymetr, by wrócić jak piłeczka w to samo miejsce. Boże, co za dziwne uczucie !!!!!!!!!!!!!!!! Właśnie ją dotykam i to samo, naciskam brzuch, główka siup w lewo, po czym wraca na swoje miejsce
Ojej ale to słodkie Ja też czekam na takie konkrety

Cytat:
Dziewczynki, jutro rano jadę do Krakowa na badanka i zakupy a o 16-tej mam usg genetyczne. Trzymajcie proszę kciuki, żeby z Leonkiem było wszystko ok
Odezwę się jak wrócę

Cytat:
Ale super!

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
No i kolejne pytanko mam . Szwagierka zapytała się nas jaki prezent mają kupić dla maluszka od niej i jej męża. A ja kompletnie nie wiem co chce . Powiedziała ,że woleliby abyśmy im powiedzieli czy to ma być zabawka, kosmetyki, ubranka.
Zawsze możecie powiedzieć, ze pampersy każdą ilość Napewno się nie zmarnują

Cytat:
Ojej Współczuje tych przeżyć Ale teraz będzie dobrze i tylko leż i nie stresuj się już

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Dodam, że kawę, cukier i śmietankę też. Polecam zabranie soli, pieprzu i herbaty.
Masakra ale tez "się cieszę" że zaliczyłam szpital, bo wiem jaka tam bieda ze wszystkim Jedzenie to w ogóle jakieś nieporozumienie, bo jak np. nazwać drugim daniem makaron z kosteczkami kiełbasy bez nawet surówki a kolację łyżkę margaryny i serka o bliżej nieokreślonym smaku+ dwie kromki chleba i to o 16-j a następne żywienie dopiero rano

W ogóle słyszałam, że mój szpital chyba zamkną, bo masakra z kasą jest

Nie zacytowało mi wszystkiego ale wózek Tako Larent bardzo mi się podobał i niestety oba kolory

Tak poza tym któraś wkleiła linka o porodach na wesoło i tam ugrzęzłam nieźle się śmiejąc z czasem wcale nie śmiesznych rzeczy Można naprawde przestać się bać porodu

Oki to tez powoli lece nyny i tak się cieszę, że wróciłam i tylko mam nadzieje, że mojemu się nie odmieni i będzie w końcu dla mnie wsparciem już do porodu, bo po nim to już mi dawno powiedział, że nie ma opcji żeby się nami nie zaopiekował i że teraz tak szaleje, bo po porodzie, to on nie zamierza nigdzie fruwać

Dobranoc kochane mamusie

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 00:02   #4219
natee
Zakorzenienie

Cytat:
No niestety centrum Edi to teraz koszmar Jak długo nie jadę do centrum to zawsze najpierw sprawdzam w necie jakie są nowe objazdy i czym gdzie jechać
Na chińczyku byliście pewnie przy dworcu? Ja w sobotę też byłam u Jimmy'ego ale w innym miejscu, troszkę dalej od centrum

A ja dla odmiany przeniosłabym się do Anglii, choć nigdy tam nie byłam
Uwierz mi, ze u Was ładniej A Jimmy był niedaleko zamku, nie orientuje sie gdzie jest dworzec.
Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
trzeba bylo sie odezwac i wpasc na kawke
niestety czas nas gonił, ale myślami na wizażu byłam
Cytat:
Jesteśmy i mamy się dobrze! wyszliśmy dzisiaj o 12:30 ale poszłam spać po, bo po tych łóżkach szpitalnych byłam strasznie zmęczona. Ogólnie miałam USG maluszka i wszystko gra z wodami. Franio ma 752 gramy. Szkoda tylko, że nie zrobili mi USG od razu i nie wróciłam do domu a musialam tam leżec...ale tak jak ktoś wczesniej trafnie zauważył - szpital nie dostałby kasy od NFZ gdybym nie była tam 3 dni... w każdym razie jestem i spróbuję Was chociaż troszkę nadrobic. !
Dziękuję wszystkim za słowa wsparcia i troskę!Jesteście kochane!
A i w zaleceniach mam wpisane oszczędzający tryb życia, czyli musze pooszczędzac-pewnie na wyprawkę haha
dobrze, ze już jesteś!
Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Dzisiaj śniło mi się, że byliśmy na wizycie u gin i lekarka na chwilę wyjęła mi z brzucha Amelkę, pokazała i schowała z powrotem Dzieciątko miało czarne włoski i grzywkę zaczesaną na bok. Była śliczna
Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
a mnie się też coś podobnego śniło z tym że sama małego wyciągnęłam z brzucha pobawiłam się z nim i schowałam z powrotem do brzucha
bosh co za sny
Cytat:
Odezwę się jak wrócę
trzymam kciuki
Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Dziewczyny wazne info! w mothercare maja byc od jutra -50% na wiosenne ciuszki, wiem to z FB
dzięki za info
Cytat:
Od niedzieli przeżywałam koszmar związany z tym guzem na kości ogonowej...nie mogłam siedzieć, jak stałam,to mnie ciągnęło tak strasznie, ze aż słabo mi się robiło..w ogóle miałam mdłości i stan podgorączkowy. Wylądowałam na pogotowiu w nocy w niedziele, to jakaś młoda lekarka stwierdziła, ze to tylko zapalenie skóry spowodowane zmianami hormonalnymi w ciąży...dała mi jakąś maść i odesłała do domu. Smarowałam tą maścią, ale było jeszcze gorzej, moja ginekolog dopiero w poniedziałek z urlopu wracała i nie mogłam się do niej dodzwonić. Dziewczyny, ja normalnie z bólu to po ścianach myślałam, że będę chodzić. Do tego było mi okropnie słabo i miałam mdłości.Leżałam to tylko na jednym boku, bo inaczej się nie dało. Paracetamol nic nie pomagał i znowu wylądowałam na pogotowiu. Tak stwierdzili mi jakiś torbiel, w stanie do zabiegu wycięcia,dali mi kroplówkę i położyli ale robili problem z ciążą, bo u mnie w mieście jest szpital wojewódzki, ale ginekologia jest w mieście 18 km od miejsca gdzie mieszkam;/ Chcieli mnie odesłać tam na patologię ciąży..ale w końcu poszli po rozum do głowy i nie kazali mi tłuc się 18 km z takim bólem ( tym bardziej, że znośnie egzystowałam tylko leżąc na lewym boku). I dzisiaj rano dopiero miałam ten zabieg pod ogólnym znieszluniem, nacinali mi ten torbiel... i po południu wypisali do domu. Mam założony sączek i skierowanie do poradni chirurgicznej i ginekologicznej. Z dzieckiem mam nadzieję, wszystko w porządku,bo nie miałam żadnych badań robionych ( bo to nie patologia ciązy;/) ale mam nadzieję, ze jutro się dosatnę do mojej ginekolog i porozmaiwam z nią. Dostałam jakiś antybotyk i mam brac dwa razy dziennie. Niby ten chirurg co mnie robił zabieg konsultował się z jakimś ginekologiem i mogę spokojnie brać ten antybiotyk, ale wolę jeszcze pójść do swojej lekarz prowadzącej....najważniej sze, że ulżyło mi ten ból, bo już nie wiedziałam co mam ze sobą zrobić.
Ehh..teraz kładę się, bo kazali mi odpoczywać jeszcze i leżeć na lewym boku na razie...jutro muszę jechać załatwić sobie skierowanie do poradni. a najgorsze jest to, ze oni tylko na razie przecięli ten torbiel i wydobyli tą ropę, a samej torbieli nie wycieli, bo to było by zbyt niebezpieczne w moim stanie i może mi się to nawrócić za jakiś czas....
o matko dobrze, ze juz po wszystkim, antybiotyk Ci pomoze, a podasz nazwe? oby ta torbiel dała Ci już spokój

ok Mamusie ja odpadam ... Dobranoc

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 00:17   #4220
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:

ojojoj... to taniutko, jutro wyruszę na poszukiwania
Białe można dostać taniej, ale już widać, że mają zdrewniałe końcówki.

Usiadłam jeszcze na chwilę, bo tż wiesza pranie Zrobił sam z siebie A jeszcze tydzień-dwa temu objaśniałam mu jak się tego używa Grzeczny chłopiec.
Stary 2012-05-09, 00:18   #4221
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
W
heh trzymaj fason, nie wymiękaj...niech wie że jesteś niezbędna i trzeba Ciebie jak księżniczkę traktować pogłaskaj Azorunia ode mnie
głaskam to moje maleństwo kochane muszę się nacieszyć pieskiem
a tż mimo że poszedł sam, to się spisał chciałam żółty kolor, ale idący w słoneczny piaskowy kolor. Absolutnie nie chciałam nic zbyt żółtego, musztardowego czy idącego w rozbielone jajko. Wybrał kolor słomkowy A co do paneli, to jemu się podobał dąb antyczny, ale były za drogie niestety... I wybrał imitację klepki, takie jaśniuteńkie. Kiedyś mu mówiłam, że mi się takie bardzo podobają Zapamiętał skurczybyk.
Mam nadzieję, że do jutra wieczorem wszystko już będzie zrobione, bo w czwartek mają być meble.
Ja już tu się u mamuśki kompletnie spakowałam, Małego też. W sumie mamy do przeniesienia 9 worków 60l Tylko 2 są moją

Nie nadrabiałam Was bo mi niewygodnie przy laptopie, muszę się garbić żeby coś widzieć i brzuch mi na kolanach leży Za to kamerką strzeliłam fotkę brzucha
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 001.jpg (19,8 KB, 35 załadowań)

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 00:19   #4222
blueberry88
Zakorzenienie

Śliczny, gładziutki!
No i tż się spisał! Niech tak będzie dalej, bo my go tu wszystkie
Stary 2012-05-09, 00:28   #4223
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
Uwierz mi, ze u Was ładniej A Jimmy był niedaleko zamku, nie orientuje sie gdzie jest dworzec.
Wierzę na słowo Anglię to ja tylko z samolotu widziałam Mam już tak dość szkockiego akcentu że chętnie bym się przeniosła na południe kraju

Jak niedaleko zamku to mogliście być albo tu, albo tu-zależy z której strony zeszliście
Stary 2012-05-09, 00:29   #4224
chce_byc_mama
Zakorzenienie

jestem juz w domu , mialam bardzo pracowity dzien, przez to ze bylam spozniona do pracy..
u poloznej hmm... chyba musze to przemyslec i wtedy opowiem...

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ----------

hania jestes jeszcze?

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 00:29   #4225
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
hania jestes jeszcze?
Pojawiam się i znikam, ale jestem
Stary 2012-05-09, 00:32   #4226
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Pojawiam się i znikam, ale jestem
jak mialas ostatnio brzuc mierzony to w jakim przedziale bylas?

Amelcia
Stary 2012-05-09, 00:38   #4227
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
jak mialas ostatnio brzuc mierzony to w jakim przedziale bylas?
Nie wiem... powiedziała mi tylko że jest w porządku-w sumie mogłam zapytać...

A u Ciebie coś nie tak?
Stary 2012-05-09, 00:39   #4228
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem... powiedziała mi tylko że jest w porządku-w sumie mogłam zapytać...

A u Ciebie coś nie tak?
a nie zaznaczala Ci w karcie ciazy na takim wykresie?
ja mam taki wykres juz Ci pokazuje.

Amelcia
Stary 2012-05-09, 00:44   #4229
chce_byc_mama
Zakorzenienie

o taki.
i mowila ze na najnizszym poziomie jestem i sie wypytywala czy czuje ze "rosne" ile ruchow na dzien itd i za 2 tyg mam znowu wizyte bo wg niej jest za mala.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_0656.jpg (77,1 KB, 28 załadowań)

Amelcia

Edytowane przez chce_byc_mama
Czas edycji: 2012-05-09 o 00:46
Stary 2012-05-09, 00:47   #4230
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
o taki.
i mowila ze na najnizszym poziomie jestem i sie wypytywala czy czuje ze "rosne" ile ruchow na dzien itd i za 2 tyg mam znowu wizyte bo wg niej jest za mala.
Mam taki wykres w karcie, ale ona mi tam nic nie zaznacza... Pytała tylko czy czuję ruchy, a nie ile na dzień...

Dobrze że będzie to sprawdzać, choć wg mnie powinna Cię wysłać na usg-ja tak nie do końca dowierzam temu mierzeniu brzucha, ale co zrobić...

A czujesz ruchy? Brzuch Ci rośnie?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości