|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. II
Cytat:
najwspanialszy okres w życiu I chętnie bym to powtórzyła. DEKAJKA Dziewczyny pisały już - ja też się dołączę - zmień lekarza. Kiedyś gdzieś na necie trafiłam na ranking ginekologów w moim mieście - gdy podczas urlopu chciałam iść na badanie (moja mama i przyjaciółka chodzą z NFZ, więc nie mogły mi za bardzo doradzić) i powiem Ci, że dzięki temu rankingowi znalazłam świetnego i profesjonalnego lekarza. Opinie pacjentek mi pomogły zdecydować do kogo warto iść a kogo lepiej omijać. Dodam, że szczególnie wczytywałam się w negatywne opinie i to mi dawało wskazówkę, czy to jednorazowe niezadowolenie grymaśnej pacjentki, czy lekarz faktycznie źle podchodzi do sprawy. Nie pamiętam czy to był znanylekarz.pl czy inna strona, ale warto poszukać w sieci. Pozdrawiam wszystkie serdecznie. Dziś u mnie 15 tydzień
|
|
#1532 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Poprostu trzeba sie dobrze urodzic.... Moze u was jest inaczej
|
|
#1533 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hmm.. a lekarz mojej ciotce mówił, że truskawek lepiej unikać bo silnie uczulają a malin to wogóle nie jeść bo można poronić
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dekajka radzę Ci zmienić lekarza i to jak najszybciej... Co za palant! W głowie mi sie nie mieści to .. ![]() A ja dziś mam wizytę Wszystkie wyniki mi Pani doktor pewnie omówi bo wczoraj odebrałam. I zobaczę maluszka mam nadzieję
|
|
|
#1534 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Odnośnie lekarza. Ja i DeKajka mamy tego samego i przy wyborze lekarza kierowałam się opiniami na neci. Nie wzbudziło to moich podejrzen, ale po poście DeKajki jestem przerażona ![]() ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- MiciaKicia trzymam kciuki za dzisiejsza wizytę
|
|
#1535 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz natomiast siedząc w Anglii zauważyłam, że tam papierek jest mało istotny. Pracodawca chce raczej wiedzieć co umiem i jak mogę przydać mu się w pracy. Nikt nie pytał mnie co miałam z projektowania i jakie znam programy tylko czy potrafiłabym konkretnie zrobić to i to. Co mi się nawet podoba. Ale w każdej branży różnie do tego podchodzą.. tak więc sama powinnaś wiedzieć co lepsze.
|
|
#1537 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jednak bywają sytuacje gdzie bez wykształcenia nawet nie spojrzą na twoje CV.Ja jestem nauczycielem WF (z wykształcenia i z zawodu). Jak wiecie nauczyciele pracują 18h tygodniowo, czyli mamy kupę wolnego czasu i śmiało możemy mieć dwie prace. Ja np. popołudniami prowadziłam zajęcia w Fitness clubie, podyplomową z Żywienia zrobiłam z myślą o własnej działalności. Coś w stylu - fitness i porady dietetyczne pod jednym dachem. Obecna podyplomówka jest 100% darmowa (finansowana z UE), na miejscu więc żal nie skorzystać. Studiuję Przedsiębiorczość, co uważam, że każdemu się przyda, chociażby do założenia własnej działalności. Mąż chce iść na Resocjalizację, bo obok naszego domku (gdzie mamy zamiar się przeprowadzić) jest Ośrodek szkolno-wychowawczy, gdzie aby być nauczycielem trzeba mieć skończoną resocjalizację. Stąd ten pomysł.
|
|
#1538 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śliczny Maluszek Cytat:
![]() Chyba sobie jaja robi ten doktorek od siedmiu boleści Cytat:
Nie no brak słów po prostu ![]() Jak lekarz może tak powiedzieć? Kochana czas na zmianę lekarza Cytat:
|
||||
|
|
|
#1539 |
|
Rozeznanie
|
Zaraz jadę zawieść męża na operację
Całą noc nie spałam jakieś głupoty mi się śniły. Wrócę dopiero wieczorem, a jutro rano jadę go odebrać. szkoda mi go, smutne ile musi cierpieć.. Życie sportowca nie jest kolorowe. Cały czas w rozjazdach, co dwa tygodnie wyjazd gdzieś w Polskę na mecz, ciągłe kontuzję i urazy, hektolitry potu ostawione na codziennych treningach.. Ale chciał to ma. Ja nie nadaję się do zawodowego sportu.
|
#1540 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1542 |
|
Zakorzenienie
|
micia kicia trzymam kciuki za wizyte
![]() mi sie dzis snil jakis koszmar tez o lekarzach co do studiowania ojj wrocilbym na studia, ja skonczylam politologie-dziennikarstwo dziennie na uniwerku i to byly najlepsze studia ) bardzo dobrze je wspominam i czasem mi zal ze to juz tak dawno bylo-chociaz z drugiej strony zaluje ze wybralam wlasnie taki keirunek bo teraz jest on wszedzie i co druga osoba to konczypozniej poszlam na podyplomowke i prawde mowiac w tym roku mialam zamiar zacząc doktorat na polonistyce ale no beda inne wydatkin wiec dam sobie spokoj.ale bardzo bym chciala jeszcze studiowac na miejscu DeKajki zmeinilabym natychmiast lekarza bo co wizytę bedzie miala nerwy zanim tam wejdzie..to bez sensu..zrsezta po takich odzywkach to tez bym mu wystawila opinie Edytowane przez czarnamadonna1982 Czas edycji: 2012-05-09 o 08:47 |
|
|
|
#1543 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niestety takie uroki bycia sportowcem- mój tata jest i mój brat więc wiem co to znaczy ![]() Trzymajcie się Cytat:
|
||
|
|
|
#1544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja neistety zawsze z wfu bylam noga i moja kondycja pozostawia wiele do zyczenia .prawde mowiac nie lubilam tego przedmiotu, bo bylam najgorsza z klasy mala chuda prze kozla nie moglam przeskoczyc co wywolywalo salwy smiechu i wogole no pozniej juz wf olalam czego zaluje bardzo
|
|
|
|
|
#1545 |
|
Zakorzenienie
|
Mogę się pochwalić moim dzisiejszym porannym brzusiem
![]() |
|
|
|
#1546 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamusie !
Jak dzisiaj samopoczucie ? Dzisiaj trochę nerwy mi opadły, bo tych dwóch dniach w pracy i dzisiaj przyszłam już tutaj z lepszym nastawieniem.. Pomęczę się jeszcze trochę i biorę L4 ! Dzisiaj z rana rzyganka nie było, ale nosi mnie na nie co jakiś czas tak więc nie wykluczam, że dzisiaj ponownie poprzytulam się do przyjaciela ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Madzius- piękny brzuszek !
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
||
|
|
|
#1547 |
|
Rozeznanie
|
Słuchajcie! Dzwoniłam do doktora mojego i DeKajki. Zapytałam jak wyglada u niego badanie przezierności karkowej bo inna koleżanka była u lekarza który to określił "na oko" bez żadnych pomiarów i jak to wygląda u niego bo nie chciałabym się zawieść i zmieniać lekarza. On mi po krótce wytłumaczył na czym to polega i żebym mu powiedziała na wizycie, żeby mi pokazał. A! i że ta wartośc ma wynosic 1,5 mm????? A norma jest przecież do 2,5
![]() :conf used:Pójdę jutro z mężem. Zobaczę jak mnie potraktuje. Bedę wymagac rzetelnych informacji a jesli takich nie uzyskam to go zmieniam ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- No no ładny on jest!
|
#1548 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- |
|||
|
|
|
#1549 |
|
Zakorzenienie
|
madzius boski brzuszek
|
|
|
|
#1550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do studiów to najlepszy czas.. był czas, znajomi, imprezy i jeszcze stypedium.. więc chodziło się poprawiać z 4 na 5 :P Dzięki temu mam ukończone z wyróżnieniem. Polibuda, wydział mechaniczny Na prawdę świetni ludzie. Eh.. tęsknię
|
|
#1551 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1552 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
||
|
|
|
#1553 |
|
Zakorzenienie
|
Część dziewczyny
Tomuś dzis dal mi pospac bo spal az do 5 w swoim łózeczku, w koncu czwórka mu się jedna wyrżnęła. Teraz więc jest spokojniejszy, bo tak dawał czadu... DeKajka uważam, ze takie podejście lekarza jest bardzo nieprofesjonalne i powinnas zmienic lekarza, tym bardziej ze sama piszesz, iz mu juz nie ufasz MiciaKicia trzymam kciuki za wizyte Z dobrych wiadomosci, TŻ probujac mnei zarejestrowac w przychodni chorob zakaznych w zwiazku z cytomegalia, trafil na fajna pielegniarke, która od razu bez wizyty pognala z moimi wynikami do lekarza, żeby skonsultowac je. Mam sie nie martwic jest wszytsko juz w porzadku. Dzidzius powinien byc juz bezpieczny, mimo ze ta choroba potrafi atakowac nie tylko raz. Mozliwe ze zarazilam sie nia pod koniec ciaży z Tomkiem i stad przedwczesny porod i jego problemy z dluga zółtaczka i napieciem miesniowym. Zostalam zapisana na wizyte informacyjna Takze w tym wypadku słuzba zdrowia sie sprawdzila. Tylko szkoda ze po porodzie nikt w szpitalu nie robil tak naprawe badan, zeby sprawdzic czemu urodzilam wczesniej. Potem juz nie bylo czasu na takie rzeczy.Madziu90 sliczny brzuszek Edytowane przez judkama Czas edycji: 2012-05-09 o 09:12 |
|
|
|
#1554 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dziękuję |
|
|
|
|
#1556 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za pomyślność operacji ![]() jaki piękny ![]() Wychodzi na to, że ja też mam lekki brzusio Cytat:
|
|
|
#1557 | ||
|
Raczkowanie
|
Hej!
Wow, Madziuś, ale fajny brzuszek! Normalnie jestem w szoku!!! Nie chcę Cię dołować, ale u mnie badanie trwało chyba z pół godziny. Lekarka dokładnie mierzyła przezierność, pokazywała serduszko, mierzyła przepływy, oglądałyśmy mózg, kończynki itd... A stwierdzenie, że przezierność "jest w porządku".... skąd to wziął? Na oko policzył? Jestem za tym, abyś koniecznie zmieniła lekarza. Co więcej - zaloguj się na portalach typu znanylekarz.pl itp i wysmaruj mu wszędzie zasłużoną opinię! Trzeba tępić takich konowałów! ![]() Cytat:
![]() Jeśli jesteś na tyle twarda, żeby nie dać się spławić, to idź do niego i pokaż, że to TY tu płacisz i to TY jesteś jego pacjentką, a nie on Ci robi łaskę.... ![]() Sorry dziewczyny, ale podirytowała mnie ta sytuacja z DeKajką. Jak tak można....
|
|
|
#1558 |
|
Zakorzenienie
|
Czy Wy też w pierwszym trymestrze macie tylko dopochwowe usg ?
|
|
#1559 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pokaż swój ![]() U szczupłych dziewczyn z reguły wcześniej wybija się brzuszek ![]() Cytat:
Jestem ciekawa jak ten lekarz podchodzi do innych pacjentek i skąd ma te dobre opinie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Przecież po to idzie się do lekarza, żeby rozwiać swoje wątpliwości, upewnić się, czy aby wszystko jest ok, a nie żeby wyjść jeszcze bardziej niepewnym i zdezorientowanym |
||||
|
|
|
#1560 |
|
Zadomowienie
|
O jaaa
MiciaKicia, powodzenia dziś! ![]() A co do wfu, to była dla mnie męka zawsze. Kocham biegać na długie dystanse, nawet przymierzałam się do pół maratonu, a na wfie tylko siatkówka, której nie znoszę i nigdy nie nauczyłam się w to grać Za to Mąż własnie kończy wychwanie fizyczne
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:32.

no nie?
Poprostu trzeba sie dobrze urodzic.... Moze u was jest inaczej
28.08 2010 Nasz Dzień

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)