Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. II - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-09, 08:07   #1531
halwaya
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. II

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
O dokładnie!

Zmykam nieługo na uczelnie, to już ostatnie dni i koniec studiowania.
Ale ja sie ciesze!
Papa
Eh, ja tam strasznie tęsknię za studiowaniem..
najwspanialszy okres w życiu
I chętnie bym to powtórzyła.

DEKAJKA

Dziewczyny pisały już - ja też się dołączę - zmień lekarza. Kiedyś gdzieś na necie trafiłam na ranking ginekologów w moim mieście - gdy podczas urlopu chciałam iść na badanie (moja mama i przyjaciółka chodzą z NFZ, więc nie mogły mi za bardzo doradzić) i powiem Ci, że dzięki temu rankingowi znalazłam świetnego i profesjonalnego lekarza. Opinie pacjentek mi pomogły zdecydować do kogo warto iść a kogo lepiej omijać. Dodam, że szczególnie wczytywałam się w negatywne opinie i to mi dawało wskazówkę, czy to jednorazowe niezadowolenie grymaśnej pacjentki, czy lekarz faktycznie źle podchodzi do sprawy.
Nie pamiętam czy to był znanylekarz.pl czy inna strona, ale warto poszukać w sieci.

Pozdrawiam wszystkie serdecznie. Dziś u mnie 15 tydzień

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 08:07   #1532
martaj9
Rozeznanie

Cytat:
Ja też robie teraz podyplomówke łącznie z magisterskimi
I wcale nie wykluczam pójścia na kolejną, w tych czasach to te podyplomówki liczą sie chyba najbardziej no nie?
Ja mam odmienne zdanie na ten temat niestety. Miałam szansę na dobra pracę, ale okazalo się, że dostała ja dziewczyna, która jest córką lekarza i prawnika wiec firma miałaby z niej wiekszy pozytek. Poprostu trzeba sie dobrze urodzic.... Moze u was jest inaczej

19.11.2012 Moje szczęście- Mikołajek
martaj9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 08:07   #1533
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Już są truskawki ?? no co ty. serio serio ??
Hmm.. a lekarz mojej ciotce mówił, że truskawek lepiej unikać bo silnie uczulają a malin to wogóle nie jeść bo można poronić
Cytat:
Matko ale ja mam na to ochote!!
Kalafior albo fasolka z bułką tartą!!!!!!!!!!!
o mniam mniam! uwielbiam!
Cytat:
Napisane przez Kasia_11_83 Pokaż wiadomość

Wrzucę swój brzuch sprzed kilku dni. Też już widać, chociaż jak się "odpowiednio" ubiorę to niestety słabiutko.
ładny
Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Mi smród fajek też przeszkadza
I perfumy niektóre.
No jak czuję czasem gdzieś zapach w sklepie, albo jak jakiś klient'klientka do nas przyjdzie to po prostu mam ochotę wyjść

Mi smród fajek też przkeszkadza a co najgorsze, szkodzi nam dym! A moje współlokatorki palą w domu.. zamiast wyjść na balkon Sie nauczyły i du.y nie ruszą..
Cytat:
Napisane przez magdaef Pokaż wiadomość
Pochwalę się moim brzucholkiem w załączniku, a co do spodni, to kup po prostu jak stare zaczną być niewygodne
jeej jaki fajny
Cytat:
Napisane przez Poni Pokaż wiadomość
Dziewczyny, widziałam że dyskutowałyście i tym, kiedy zaczyna się II trymestr i jak liczyć tygodnie.
Tutaj macie fajny kalkulatorek. Dużo ciekawych rzeczy można odczytać:

http://dziecko.haczewski.pl/

Mam nadzieję, że się przyda.
a mi wyliczyło termin na 8 grudnia hmm a poczęłam 17 marca w sobotę haha hmm co my wtedy robiliśmy..
Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
zarz was dziewczynki nadroibiue najpierw zdam relacje z wizyty jestem bardzo szcesliwa!!!! maluszek urosl pieknie wymachiwal nozkami i raczkami na usg az sie wzruszylam
lekarz powiedzial ze wsyztsko idealnie))
miesiac temu wychodzilo z usg ze ciaza jest mlodsza o 6 dni w stos do terminu z OM a teraz jest starsza o 5 dni wiec ogolnie termin porodu pzresunal mis ie z 25 tego listopada (tak mowil ostatnio) na 16 listopadano ale pewnie na koncu i tak wyjdzie jeszcze inaczej

ale najb slodkie bylo jak sie ruszalo i wymachiwalo tymi nozkami
az mi żal ze nastepona wizyta dopeiro 4 czerwca
super!!! ciekawe kiedy moje bedzie wymachiwać

Dekajka radzę Ci zmienić lekarza i to jak najszybciej... Co za palant! W głowie mi sie nie mieści to ..

A ja dziś mam wizytę Wszystkie wyniki mi Pani doktor pewnie omówi bo wczoraj odebrałam. I zobaczę maluszka mam nadzieję Jeszcze cytologia dziś będzie

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 08:11   #1534
martaj9
Rozeznanie

Cytat:
Ja też robie teraz podyplomówke łącznie z magisterskimi
I wcale nie wykluczam pójścia na kolejną, w tych czasach to te podyplomówki liczą sie chyba najbardziej no nie?
Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Eh, ja tam strasznie tęsknię za studiowaniem..
najwspanialszy okres w życiu
I chętnie bym to powtórzyła.

DEKAJKA

Dziewczyny pisały już - ja też się dołączę - zmień lekarza. Kiedyś gdzieś na necie trafiłam na ranking ginekologów w moim mieście - gdy podczas urlopu chciałam iść na badanie (moja mama i przyjaciółka chodzą z NFZ, więc nie mogły mi za bardzo doradzić) i powiem Ci, że dzięki temu rankingowi znalazłam świetnego i profesjonalnego lekarza. Opinie pacjentek mi pomogły zdecydować do kogo warto iść a kogo lepiej omijać. Dodam, że szczególnie wczytywałam się w negatywne opinie i to mi dawało wskazówkę, czy to jednorazowe niezadowolenie grymaśnej pacjentki, czy lekarz faktycznie źle podchodzi do sprawy.
Nie pamiętam czy to był znanylekarz.pl czy inna strona, ale warto poszukać w sieci.

Pozdrawiam wszystkie serdecznie. Dziś u mnie 15 tydzień
Gratuluję 15 tygodnia!
Odnośnie lekarza. Ja i DeKajka mamy tego samego i przy wyborze lekarza kierowałam się opiniami na neci. Nie wzbudziło to moich podejrzen, ale po poście DeKajki jestem przerażona

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

MiciaKicia trzymam kciuki za dzisiejsza wizytę

Stary 2012-05-09, 08:12   #1535
Kasia_11_83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez martaj9 Pokaż wiadomość
Dzień dobry wszystkim!
Kasia jeśli te studia pomogą to idź jak najbardziej. Tylko nie martwi Cię jak sobie poradzisz z dzieckiem?
DeKajka co u Ciebie kochana? Jak sie czujesz? Przeszła Ci nerwa. Masz już na oku jakiś lekarzy? Mnie dziś sniła się wizyta u dr. N. Masakra! Potraktował mnie tak jak Ciebie. Mój mąż z kolei uważa, że panikuję i powinnam iśc do niego w czwartek i powiedziec czego wymagam. Waham się
Tak jak wyżej napisałam raz pojadę ja, raz mąż. Zresztą nie chcę żeby to dziwnie zabrzmiało, ale na podyplomowych wczuwać się za bardzo nie trzeba. Przyznaję się bez bicia, że na obecną podyplomówkę poszłam tylko dla "papierka" i te też potraktuje tak samo. Jedynie Żywienie robiłam normalnie, z pasją, bo zawsze o tym marzyłam, a poza tym łatwo nie było, bo na SGGW.

Kasia_11_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 08:14   #1536
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam odmienne zdanie na ten temat niestety. Miałam szansę na dobra pracę, ale okazalo się, że dostała ja dziewczyna, która jest córką lekarza i prawnika wiec firma miałaby z niej wiekszy pozytek. Poprostu trzeba sie dobrze urodzic.... Moze u was jest inaczej
Dokładnie - ja po stażu w firmie starałam się o etat.. dostała go dziewczyna, która na rozmowę przyjechała jednym samochodem z szefem. Czyli wszystko jasne.
Teraz natomiast siedząc w Anglii zauważyłam, że tam papierek jest mało istotny. Pracodawca chce raczej wiedzieć co umiem i jak mogę przydać mu się w pracy. Nikt nie pytał mnie co miałam z projektowania i jakie znam programy tylko czy potrafiłabym konkretnie zrobić to i to. Co mi się nawet podoba. Ale w każdej branży różnie do tego podchodzą.. tak więc sama powinnaś wiedzieć co lepsze.

Stary 2012-05-09, 08:20   #1537
Kasia_11_83
Rozeznanie

Cytat:
No niestety z protekcją nie wygrasz. Wszędzie jest tak samo Jednak bywają sytuacje gdzie bez wykształcenia nawet nie spojrzą na twoje CV.

Ja jestem nauczycielem WF (z wykształcenia i z zawodu). Jak wiecie nauczyciele pracują 18h tygodniowo, czyli mamy kupę wolnego czasu i śmiało możemy mieć dwie prace. Ja np. popołudniami prowadziłam zajęcia w Fitness clubie, podyplomową z Żywienia zrobiłam z myślą o własnej działalności. Coś w stylu - fitness i porady dietetyczne pod jednym dachem.
Obecna podyplomówka jest 100% darmowa (finansowana z UE), na miejscu więc żal nie skorzystać. Studiuję Przedsiębiorczość, co uważam, że każdemu się przyda, chociażby do założenia własnej działalności.
Mąż chce iść na Resocjalizację, bo obok naszego domku (gdzie mamy zamiar się przeprowadzić) jest Ośrodek szkolno-wychowawczy, gdzie aby być nauczycielem trzeba mieć skończoną resocjalizację. Stąd ten pomysł.

Stary 2012-05-09, 08:23   #1538
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
mam zdjecie mam no nie wiem czyw rzucac bo takie na mopim skanerze jakies niewyrazne wychodzi i male ale co tam zreszta )
no mozna sie zakochac ja normalnie jeszcze teraz jak o tymn pomysle jak tak mam przed oczami to mam lzy
ogolnie ejstem tak pozytywnie naladowana)bo wiecie martwilam sie czyu na pewnoi wszytsko ok bo zadnych mdlosci nic zadnych wielkich objawów jak neiktore)
Cieszę się, że wszystko ok
Śliczny Maluszek

Cytat:
No ja juz po wizycie .. Widzialam mojego dzidziusia . machał nogami , fikał koziołki . To akurat było piekne .. Szyjka zamknieta , waga o 1 kg wiecej .
I to by bylo na tyle dobrych wiesci ..
Zaczyna wkurzac mnie ten lekarz !!!!!
Jestem taka zła !

Badanie bylo krotkie , wiec pytam sie go co z przyziernoscia karkowa a on mowi ze w porzadku , tak na odczepne! . Nie widzialam zeby cos mierzyl, nic nie mam zapisane w karcie ciazy .. Powiedzial tylko ze glowka w porzadku Ja pierdziele !!! Olał sobie sprawę na całej linii .. Powinien sprawdzic tez czy z narzadami wszystko w porzadku ..nie zrobił nic ! . Wogole nie badal mi piersi , nie zrobil cytologii . Nic nic nic !!!!!!!!!!!!!! Wzial kase i zadowolony!
O masakra po prostu
Chyba sobie jaja robi ten doktorek od siedmiu boleści

Cytat:
Ooo juz widze ,., tu zaznacze strzałką ,. pobawi sie pani z ojcem dziecka w doktora , napewno widzieli panstwo nie jedna cipulkę i nie jednego sisiora w zyciu . !!!!
Że co??
Nie no brak słów po prostu
Jak lekarz może tak powiedzieć?
Kochana czas na zmianę lekarza i to jak najszybciej!

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
A ja dziś mam wizytę Wszystkie wyniki mi Pani doktor pewnie omówi bo wczoraj odebrałam. I zobaczę maluszka mam nadzieję Jeszcze cytologia dziś będzie
Trzymam
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 08:31   #1539
Kasia_11_83
Rozeznanie

Zaraz jadę zawieść męża na operację Całą noc nie spałam jakieś głupoty mi się śniły. Wrócę dopiero wieczorem, a jutro rano jadę go odebrać. szkoda mi go, smutne ile musi cierpieć.. Życie sportowca nie jest kolorowe. Cały czas w rozjazdach, co dwa tygodnie wyjazd gdzieś w Polskę na mecz, ciągłe kontuzję i urazy, hektolitry potu ostawione na codziennych treningach.. Ale chciał to ma. Ja nie nadaję się do zawodowego sportu.

Stary 2012-05-09, 08:32   #1540
martaj9
Rozeznanie

Cytat:
Zaraz jadę zawieść męża na operację Całą noc nie spałam jakieś głupoty mi się śniły. Wrócę dopiero wieczorem, a jutro rano jadę go odebrać. szkoda mi go, smutne ile musi cierpieć.. Życie sportowca nie jest kolorowe. Cały czas w rozjazdach, co dwa tygodnie wyjazd gdzieś w Polskę na mecz, ciągłe kontuzję i urazy, hektolitry potu ostawione na codziennych treningach.. Ale chciał to ma. Ja nie nadaję się do zawodowego sportu.
Nie denerwuj siebie i maleństwa. Bedzie dobrze. Za meża też trzymamy kciuki

Stary 2012-05-09, 08:35   #1541
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluję 15 tygodnia!
Odnośnie lekarza. Ja i DeKajka mamy tego samego i przy wyborze lekarza kierowałam się opiniami na neci. Nie wzbudziło to moich podejrzen, ale po poście DeKajki jestem przerażona

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------
No to może warto wystawić mu opinie na tej stronie? Jako uwaga dla przyszłych pacjentek. Ja jestem za budowaniem takiej bazy.

Stary 2012-05-09, 08:45   #1542
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

micia kicia trzymam kciuki za wizyte

mi sie dzis snil jakis koszmar tez o lekarzach
co do studiowania ojj wrocilbym na studia, ja skonczylam politologie-dziennikarstwo dziennie na uniwerku i to byly najlepsze studia) bardzo dobrze je wspominam i czasem mi zal ze to juz tak dawno bylo-chociaz z drugiej strony zaluje ze wybralam wlasnie taki keirunek bo teraz jest on wszedzie i co druga osoba to konczy
pozniej poszlam na podyplomowke i prawde mowiac w tym roku mialam zamiar zacząc doktorat na polonistyce ale no beda inne wydatkin wiec dam sobie spokoj.ale bardzo bym chciala jeszcze studiowac

na miejscu DeKajki zmeinilabym natychmiast lekarza bo co wizytę bedzie miala nerwy zanim tam wejdzie..to bez sensu..zrsezta po takich odzywkach to tez bym mu wystawila opinie

Edytowane przez czarnamadonna1982
Czas edycji: 2012-05-09 o 08:47
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 08:48   #1543
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymam za Was
Niestety takie uroki bycia sportowcem- mój tata jest i mój brat więc wiem co to znaczy

Trzymajcie się

Cytat:
No to może warto wystawić mu opinie na tej stronie? Jako uwaga dla przyszłych pacjentek. Ja jestem za budowaniem takiej bazy.
Jestem za
Stary 2012-05-09, 08:49   #1544
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
bedzie dobrze trzymam kciuki!!!
ja neistety zawsze z wfu bylam noga i moja kondycja pozostawia wiele do zyczenia .prawde mowiac nie lubilam tego przedmiotu, bo bylam najgorsza z klasy mala chuda prze kozla nie moglam przeskoczyc co wywolywalo salwy smiechu i wogole no pozniej juz wf olalam czego zaluje bardzo
Stary 2012-05-09, 08:53   #1545
madzius90
Zakorzenienie

Mogę się pochwalić moim dzisiejszym porannym brzusiem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_2644.jpg (26,1 KB, 63 załadowań)
Stary 2012-05-09, 08:54   #1546
kaaamila1
Zakorzenienie

Hej Mamusie !

Jak dzisiaj samopoczucie ?

Dzisiaj trochę nerwy mi opadły, bo tych dwóch dniach w pracy i dzisiaj przyszłam już tutaj z lepszym nastawieniem.. Pomęczę się jeszcze trochę i biorę L4 !

Dzisiaj z rana rzyganka nie było, ale nosi mnie na nie co jakiś czas tak więc nie wykluczam, że dzisiaj ponownie poprzytulam się do przyjaciela

Cytat:
Dopiero dzisiaj sie na nim poznalam ! teraz nie wiem czy mam wierzc w to że od poczatku bylo wszystko w porzadku , nie wiem czy wierzyc w jego slowa . A co jesli cos jest nie tak a on to zaniedbal ??? ! Do cholery !!! Przepraszam was ale musze dać upust emocjom !!!
Mam ochote zapalic ! przez tego konowała !!!!
Place mu 100 zl a on mnie olewa , i tylko glupie zarciki caly czas , Ja sie chcialam czegos dowiedziec a nie pozartowac !!!!!!
Cytat:
Jeszcze wam tylko napisze jak ten idiota podał mi pleć dziecka Po pierwsze nawet sie nie spytal czy chce wiedziec tylko odrazu palnął cos takiego .

Ooo juz widze ,., tu zaznacze strzałką ,. pobawi sie pani z ojcem dziecka w doktora , napewno widzieli panstwo nie jedna cipulkę i nie jednego sisiora w zyciu . !!!!

I dalej nie wiem nic !!! A te jego slownictwo .. ja p.....

Martaj jak Tobie tez tak przekaze informacje o plci to masz pozwolenie zeby je*nąć go w twarz albo w tego jego '' sisiora '' !!

Ide juz bo nigdy nie wyjde a musze ochlanac ..
Kochana- brak mi słów ! Dziewczyny maja rację abyś jak najszybciej zmieniła lekarza ! Co za teksty ! Dosłowny brak kultury i profesjonalizmu

Madzius- piękny brzuszek !

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 08:58   #1547
martaj9
Rozeznanie

Słuchajcie! Dzwoniłam do doktora mojego i DeKajki. Zapytałam jak wyglada u niego badanie przezierności karkowej bo inna koleżanka była u lekarza który to określił "na oko" bez żadnych pomiarów i jak to wygląda u niego bo nie chciałabym się zawieść i zmieniać lekarza. On mi po krótce wytłumaczył na czym to polega i żebym mu powiedziała na wizycie, żeby mi pokazał. A! i że ta wartośc ma wynosic 1,5 mm????? A norma jest przecież do 2,5 :conf used:
Pójdę jutro z mężem. Zobaczę jak mnie potraktuje. Bedę wymagac rzetelnych informacji a jesli takich nie uzyskam to go zmieniam

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Cytat:
No no ładny on jest!

Stary 2012-05-09, 09:00   #1548
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Dzisiaj trochę nerwy mi opadły, bo tych dwóch dniach w pracy i dzisiaj przyszłam już tutaj z lepszym nastawieniem.. Pomęczę się jeszcze trochę i biorę L4 !
To dobrze, że dziś masz już lepsze nastawienie, szkoda nerwów

Cytat:
Dzisiaj z rana rzyganka nie było, ale nosi mnie na nie co jakiś czas tak więc nie wykluczam, że dzisiaj ponownie poprzytulam się do przyjaciela
Oby nie

Cytat:
Madzius- piękny brzuszek !

Cytat:
Słuchajcie! Dzwoniłam do doktora mojego i DeKajki. Zapytałam jak wyglada u niego badanie przezierności karkowej bo inna koleżanka była u lekarza który to określił "na oko" bez żadnych pomiarów i jak to wygląda u niego bo nie chciałabym się zawieść i zmieniać lekarza. On mi po krótce wytłumaczył na czym to polega i żebym mu powiedziała na wizycie, żeby mi pokazał. A! i że ta wartośc ma wynosic 1,5 mm????? A norma jest przecież do 2,5 :conf used:
Pójdę jutro z mężem. Zobaczę jak mnie potraktuje. Bedę wymagac rzetelnych informacji a jesli takich nie uzyskam to go zmieniam
Jestem bardzo ciekawa jak Ciebie potraktuje

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Cytat:
No no ładny on jest!
Stary 2012-05-09, 09:01   #1549
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

madzius boski brzuszek
Stary 2012-05-09, 09:01   #1550
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
bedzie dobrze trzymam kciuki!!!
ja neistety zawsze z wfu bylam noga i moja kondycja pozostawia wiele do zyczenia .prawde mowiac nie lubilam tego przedmiotu, bo bylam najgorsza z klasy mala chuda prze kozla nie moglam przeskoczyc co wywolywalo salwy smiechu i wogole no pozniej juz wf olalam czego zaluje bardzo
Ja tam nie lubiłam WFu gdy zajęcia były na pierwszej lekcji albo w środku lekcji.. potem trzeba było takim spoconym/zgrzanym męczyć się na kolejnych zajęciach. Na prysznic nie było czasu, więc się śmierdziało (zwłaszcza chłopcy :P) alternatywą było ćwiczyć tak by się nie spocić :P hehe. Czasami były ciekawe zajęcia (skok w dal, wzwyż, hokej, równoważnia).. najgorsze dla mnie było bieganie na czas i koszykówki nienawidziłam, chociaż akurat dobra byłam.

Co do studiów to najlepszy czas.. był czas, znajomi, imprezy i jeszcze stypedium.. więc chodziło się poprawiać z 4 na 5 :P Dzięki temu mam ukończone z wyróżnieniem. Polibuda, wydział mechaniczny Na prawdę świetni ludzie. Eh.. tęsknię

Stary 2012-05-09, 09:07   #1551
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
madzius boski brzuszek
Stary 2012-05-09, 09:07   #1552
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Pójdę jutro z mężem. Zobaczę jak mnie potraktuje. Bedę wymagac rzetelnych informacji a jesli takich nie uzyskam to go zmieniam[COLOR="Silver"]
No również jestem ciekawa jak podejdzie do badania u Ciebie !

Cytat:

Co do studiów to najlepszy czas.. był czas, znajomi, imprezy i jeszcze stypedium.. więc chodziło się poprawiać z 4 na 5 :P Dzięki temu mam ukończone z wyróżnieniem. Polibuda, wydział mechaniczny Na prawdę świetni ludzie. Eh.. tęsknię
Podziwiam ! Ciężki kierunek !

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 09:08   #1553
judkama
Zakorzenienie

Część dziewczyny
Tomuś dzis dal mi pospac bo spal az do 5 w swoim łózeczku, w koncu czwórka mu się jedna wyrżnęła. Teraz więc jest spokojniejszy, bo tak dawał czadu...

DeKajka uważam, ze takie podejście lekarza jest bardzo nieprofesjonalne i powinnas zmienic lekarza, tym bardziej ze sama piszesz, iz mu juz nie ufasz

MiciaKicia trzymam kciuki za wizyte

Z dobrych wiadomosci, TŻ probujac mnei zarejestrowac w przychodni chorob zakaznych w zwiazku z cytomegalia, trafil na fajna pielegniarke, która od razu bez wizyty pognala z moimi wynikami do lekarza, żeby skonsultowac je. Mam sie nie martwic jest wszytsko juz w porzadku. Dzidzius powinien byc juz bezpieczny, mimo ze ta choroba potrafi atakowac nie tylko raz. Mozliwe ze zarazilam sie nia pod koniec ciaży z Tomkiem i stad przedwczesny porod i jego problemy z dluga zółtaczka i napieciem miesniowym.
Zostalam zapisana na wizyte informacyjna Takze w tym wypadku słuzba zdrowia sie sprawdzila. Tylko szkoda ze po porodzie nikt w szpitalu nie robil tak naprawe badan, zeby sprawdzic czemu urodzilam wczesniej. Potem juz nie bylo czasu na takie rzeczy.

Madziu90 sliczny brzuszek

synuś
córeczka
synuś

Edytowane przez judkama
Czas edycji: 2012-05-09 o 09:12
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 09:14   #1554
martaj9
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
Część dziewczyny
Tomuś dzis dal mi pospac bo spal az do 5 w swoim łózeczku, w koncu czwórka mu się jedna wyrżnęła. Teraz więc jest spokojniejszy, bo tak dawał czadu...

DeKajka uważam, ze takie podejście lekarza jest bardzo nieprofesjonalne i powinnas zmienic lekarza, tym bardziej ze sama piszesz, iz mu juz nie ufasz

MiciaKicia trzymam kciuki za wizyte

Z dobrych wiadomosci, TŻ probujac mnei zarejestrowac w przychodni chorob zakaznych w zwiazku z cytomegalia, trafil na fajna pielegniarke, która od razu bez wizyty pognala z moimi wynikami do lekarza, żeby skonsultowac je. Mam sie nie martwic jest wszytsko juz w porzadku. Dzidzius powinien byc juz bezpieczny, mimo ze ta choroba potrafi atakowac nie tylko raz. Mozliwe ze zarazilam sie nia pod koniec ciaży z Tomkiem i stad przedwczesny porod i jego problemy z dluga zółtaczka i napieciem miesniowym.
Zostalam zapisana na wizyte informacyjna Takze w tym wypadku słuzba zdrowia sie sprawdzila. Tylko szkoda ze po porodzie nikt w szpitalu nie robil tak naprawe badan, zeby sprawdzic czemu urodzilam wczesniej. Potem juz nie bylo czasu na takie rzeczy.

Na pewno kamień z serca! Bardzo dobrze, że już jest ok. I Ty jesteś spokojna.

Stary 2012-05-09, 09:14   #1555
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Cieszę się, że jak narazie jest ok i mam nadzieję, że tak zostanie i choroba już nie zaatakuje

Cytat:
A dziękuję
Stary 2012-05-09, 09:18   #1556
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
będzie dobrze!! za pomyślność operacji

Cytat:
jaki piękny
Wychodzi na to, że ja też mam lekki brzusio a myślałam, że to tłuszcz chociaż ja z reguly szczupła jestem
Cytat:

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

No no ładny on jest!
oo dobrze zrobiłaś! Ciekawe co powie na wizycie..

Stary 2012-05-09, 09:38   #1557
Poni
Raczkowanie

Hej!
Wow, Madziuś, ale fajny brzuszek!

Cytat:
Zaczyna wkurzac mnie ten lekarz !!!!!
Jestem taka zła !
Normalnie jestem w szoku!!! Nie chcę Cię dołować, ale u mnie badanie trwało chyba z pół godziny. Lekarka dokładnie mierzyła przezierność, pokazywała serduszko, mierzyła przepływy, oglądałyśmy mózg, kończynki itd... A stwierdzenie, że przezierność "jest w porządku".... skąd to wziął? Na oko policzył?

Jestem za tym, abyś koniecznie zmieniła lekarza. Co więcej - zaloguj się na portalach typu znanylekarz.pl itp i wysmaruj mu wszędzie zasłużoną opinię! Trzeba tępić takich konowałów!

Cytat:
Dokładnie, norma jest do 2,5 a nawet jak wychodzi wiecej to jeszcze nie oznacza końca świata. Czyli, jeśli według niego przezierność "ma wynosić 1,5 mm", to ja pewnie już byłabyłm skreślona... bo u mnie wyszło 1,9.
Jeśli jesteś na tyle twarda, żeby nie dać się spławić, to idź do niego i pokaż, że to TY tu płacisz i to TY jesteś jego pacjentką, a nie on Ci robi łaskę....

Sorry dziewczyny, ale podirytowała mnie ta sytuacja z DeKajką. Jak tak można....

Cytat:
a współlokatorowi jego nowy szczeniaczek z radości, że się coś dzieje wesolutkiego na łóżku - podszedł i polizał jajeczka
Poni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 10:01   #1558
MiciaKicia
Zakorzenienie

Czy Wy też w pierwszym trymestrze macie tylko dopochwowe usg ?

Stary 2012-05-09, 10:03   #1559
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
jaki piękny
Wychodzi na to, że ja też mam lekki brzusio a myślałam, że to tłuszcz chociaż ja z reguly szczupła jestem

Pokaż swój
U szczupłych dziewczyn z reguły wcześniej wybija się brzuszek

Cytat:
Hej!
Wow, Madziuś, ale fajny brzuszek!

Cytat:
Normalnie jestem w szoku!!! Nie chcę Cię dołować, ale u mnie badanie trwało chyba z pół godziny. Lekarka dokładnie mierzyła przezierność, pokazywała serduszko, mierzyła przepływy, oglądałyśmy mózg, kończynki itd... A stwierdzenie, że przezierność "jest w porządku".... skąd to wziął? Na oko policzył?
Bo tak powinno wyglądać to badanie

Jestem ciekawa jak ten lekarz podchodzi do innych pacjentek i skąd ma te dobre opinie

Cytat:
Dokładnie, norma jest do 2,5 a nawet jak wychodzi wiecej to jeszcze nie oznacza końca świata. Czyli, jeśli według niego przezierność "ma wynosić 1,5 mm", to ja pewnie już byłabyłm skreślona... bo u mnie wyszło 1,9.
No dokładnie

Cytat:
Sorry dziewczyny, ale podirytowała mnie ta sytuacja z DeKajką. Jak tak można....
Mi to się w głowie nie mieści, jak można tak potraktować pacjentkę.
Przecież po to idzie się do lekarza, żeby rozwiać swoje wątpliwości, upewnić się, czy aby wszystko jest ok, a nie żeby wyjść jeszcze bardziej niepewnym i zdezorientowanym
Stary 2012-05-09, 10:04   #1560
magdaef
Zadomowienie

GG do magdaef

Cytat:
O jaaa Piękny!

MiciaKicia, powodzenia dziś!

A co do wfu, to była dla mnie męka zawsze. Kocham biegać na długie dystanse, nawet przymierzałam się do pół maratonu, a na wfie tylko siatkówka, której nie znoszę i nigdy nie nauczyłam się w to grać Za to Mąż własnie kończy wychwanie fizyczne

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości