|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tutuł ![]() |
|||
"Koko Koko Mamuśki wrześ-paź są spoko!" |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
"Dzieciaczki nam po podłodze zasuwają, na kawę i wizaż nam czasu nie daja!" |
10 | 31,25% |
"pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" |
13 | 40,63% |
"dawno temu były brzuszki, a tu raczkują nam maluszki' |
2 | 6,25% |
"Pełzam sobie po pokoju, zabawki w rączki i do boju!" |
4 | 12,50% |
"Jestem bobo i wy nie wiecie ze mam najlepsza mame na swiecie!" |
1 | 3,13% |
"Mama pyszne zupki gotuje, a dziecku z radości pupka podskakuje' |
0 | 0% |
"Stawiamy pierwsze kroczki, za chwilę świętujemy roczki " |
2 | 6,25% |
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2341 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20
Cytat:
![]()
![]() |
#2342 |
Zadomowienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20
Zmykam spać =)
Miłej i przespanej nocki =) |
![]() ![]() |
![]() |
#2343 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Zosia moja śpi pięknie po dniu pełnym wrażeń. I po dzisiejszej dyskusji na wątku spróbowała pierwszego w życiu chrupka. Mina bezcenna, aprobaty brak. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2344 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() Dostałam dzisiaj pierwszą @ od czasów ciąży ![]() ![]() Szymkowi chyba idą górne dwójki ![]() ![]() Poza tym dzielnie ćwiczy raczkowanie - co wczoraj skończyło się spuchniętą wargą ![]() Widziałam tu cudne zdjęcia ![]() ![]() Ehh i teraz będzie jak zawsze - nadrabiałam dwie godziny, napisałam jednego posta i będę musiała się ewakuować do wyrka żeby jutro w pracy jakoś wyglądać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2345 | |
Zakorzenienie
|
ja też już uciekam spać po pełnym wrażeń dniu - mamusie - kolorowych snów
![]() dowiedziałam się przed chwilą że kuzynki tż miał wypadek w Czechach - zasnął za kierownicą i uderzył w betonowy słup ![]() ![]() dobranoc ![]() ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
![]() Szymek będzie naszym wątkowym ząbkowym guru - oby szybko wyszły i bezboleśnie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2346 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Martunia trzymam kciuki by tam nic poważnego nie było ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2347 | |||
Zadomowienie
|
Witam się wieczornie
![]() Dziecię śpi od 21.00, ja juz po kolacji, więc czas na neta, aha, jeszce pranko do powieszenia czeka bo się właśnie skończyło ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() O kaszka nie podchodzi? U nas jest ulubionym daniem Adasia. a może jakiś jogurcik z owocami czy danonek by się przyjął, co? A co do dziecka i rodziców to szkoda słów ![]() ![]() Piękności ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() No u Was zupełnie inaczej niż w pl. Nie wiem czy był się przyzwyczaiła. a powiedz co jeszcze u Was jest innego niż w pl? Ciekawa jestem ![]() No taka uparta jest jak mój Adanio. ja na razie odpuszczam butlę, ale może właśnie przetrzymanie przekona Nadię do lyżeczki?
![]() |
#2348 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- a, i miałam wcześniej napisać, Sharifa Nadii nic się raczej nie stanie jak się przegłodzi trochę, a jak już będzie bardzo głodna to i może z łyżeczki zje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2349 |
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() Ogólnie dni szybko zleciały, bo mam masę pracy, nie ma za dużo czasu na przemyślenia, łezka się wczoraj pokulała, ale dałam radę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Także cieszę się bardzo, że maly się zaklimatyzował u dziadków i ma tam dobrze ![]() Całuje Was ciepło ![]() ![]()
![]() |
#2350 |
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór!nadrobiłam ale wykończona jestem i sorki, że nie zacytuję...dzień zalatany, do południa przedszkolaki (a że był długo weekend więc dzicz totalna hihi) a po południu spacerek z młodą...wczoraj nie byłam z nią więc dziś ponad 3h spacerowałyśmy.I dziecię bardzo polubiło patrzenie i słuchanie fontanny..tak się fajnie uśmiecha do niej
![]() Zdjęcia dzieciaczków jak zawsze miodzio ![]() ![]() ![]() Piszecie o zaglądaniu do wózka....Michaśkę też zaczepiaja obcy ludzie...jak jesteśmy w sklepie, czy na targu, czy kogoś spotykam, to z reguły do niej zagadują...a młoda albo sie usmiechnie albo strzeli swoja minę pt - nie znam cię człowieku więc mi nie przeszkadzaj ![]() ![]() A słoiczki sklepowe to ona wcina, ale zauważyłam, że jak dodam jej żółtka to nie chce zjeść wszystkiego, a bez to wcina ![]() Martusiaa..u nas jest podobnie, jak wychodzę na zajęcia to dziecię dzielnie się do mnie usmiecha w ramionach babci lub dziadka a jak wracam to jaka radość ![]() ![]() MamoZo - a jakbys spróbowała dać Zosi jogurta naturalnego z owockiem? może akurat jej podpasuje..ja planuję tak podać Michaśce, ale u nas to ostrożnie z tym z racji skazy.... ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- NIc, mykam bo oczy się same zamykają...słodkich i kolorowych maminki ![]() Edytowane przez agus1978 Czas edycji: 2012-05-08 o 21:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#2351 |
Zakorzenienie
|
Aguś, spróbuje. Dobry pomysł. Bo na tych z hippa to zbankrutujemy.
---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Martusia no to skoro Bartuś ma taką wspaniała opiekę to od razu łatwiej do pracy chodzić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2352 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kupiliśmy używane na tablicy za 90 zł ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2353 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Współczuję @ ![]() ![]() A Szymek to przodownik ząbkowy ![]() ![]() Natka nie nadrabiaj wszystkiego tylko pisz co u Was, i wrzuć czasem zdjęcie Szymka co by ciotki nie zapomniały jak wygląda ![]() Cytat:
![]() ![]() Moje dziecko dzis zwróciło cały deserek ![]() ![]() ![]() ![]() A i dostałam od siorki wielką butlę Emolium i dziś była pierwsza kapiel i ten płyn to super sprawa ![]()
![]() |
#2354 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A powiedz czy płakał troszkę czy nic? Cytat:
![]() ![]() A z tymi jogurtami to muszę i ja spróbować, bo te specjalne dla dzieci to strasznie drogie są ![]()
![]() |
#2355 |
Wtajemniczenie
|
no to nadrobiłam
![]() Dzieciaczki są wszystkie przesłodkie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Całuje Was wszystkie i mykam spać niestety bo już późno Dzięki za miłe słowa ![]()
![]() |
#2356 | ||||
Rozeznanie
|
Mialam troche praktyki po 5 latach w Hiszpanii, tam tez mialam szoki kulturowe, a tu jest troche podobnie tylko intensywniej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Z kulturowych-dzieciowych rzeczy to np. ze chodza spac bardzo pozno - biegajace o 22-23 na dworze latem to czesty widok. Albo "chustowanie" to sposob ubogich - tyle, ze zwykle nosza zawiazany jakikolwiek kawalek materialu i zwykle dzieciak jest na plecach. Odwiedziny po porodzie w szpitalu - tego samego dnia jesli sie da albo nastepnego. No i tak tydzien po porodzie robi sie impreze z okazji urodzin i "oficjalnie" nadaje sie imie dziecku poprzez zarzniecie barana w jego/jej imieniu. Pewnie jeszcze sporo perelek moglabym znalezc ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2357 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak ja Wam zazdroszczę tych danonków, jogurcików ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2358 |
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry,
zaliczyłam dziś tylko jedną pobudkę, ale za to taka godzinną, bo postanowiłam dać jej w nocy butlę, co by się nie budziła mi potem co godzinę. Więc godzinę się pomęczyłyśmy, ale to mała cen za późniejszy sen do 10 ![]() Zo od wczoraj próbuje wydawać z siebie jakieś inne dźwięki i tak się śmiesznie przy tym zapowietrza. Za pierwszym razem leciałam, bo myślałam, że się dusi, ale jej nic nie jest. Ona się tylko bawi w sprawdzanie co jeszcze z buzią można zrobić. |
![]() ![]() |
![]() |
#2359 | |||
Zadomowienie
|
Hej
![]() Adanio śpi, zupka kalafiorowa się gotuje więc jest czas na wizaż. Mały edit: dziecię mi się już obudziło ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Trzymam ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2360 |
Zakorzenienie
|
Minio, wypiła butlę i myślałam, że pewnie nie zaśnie bez cycka, zostawiłam ją w łóżeczku na chwilę wyszłam, wracam, a ta śpi
![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Sharifa ja nie jestem pewna czy umiałabym się w takiej kulturze odnaleźć. Ale skoro żyjecie po europejsku, czyli w sumie po naszemu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2361 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak ja bym chciała pospać do 10 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2362 | |||
Rozeznanie
|
Dzien dobry. Nadia zaliczyla pierwsza glebe. Lezala z tata na sofie, obrocila sie i fiknela na podloge na dywan na "cztery lapy". Bardziej sie wystraszyla niz bolalo, a tata chodzil z niewyrazna mina caly ranek. A mi szczerze mowiac ulzylo, ze pierwsza gleba to nie z mojej winy
![]() Cytat:
Zwyczaje w czesci podobne do hiszpanskich - tam tez dzieciaki male lataja wokol stolikow kawiarnianych latem w poznych godzinach wieczornych - 23-24 to standard ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#2363 |
Zakorzenienie
|
To może przyszłe wakacje z Zośką spędzimy w Maroku
![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Martunia, współczuje pobudki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2364 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Zapraszam glownie do Marrakeszu - to jest cudowne miasto i takie magiczne. A stamtad duzo egzotycznych wycieczek jednodniowych, z ktorych niestety nie mialam okazji jeszcze skorzystac - marzy mi sie pustynia i noc w namiocie beduinow - takim turystycznym oczywiscie ![]() Tylko nie wczesniej niz we wrzesniu! albo i lepiej w pazdzierniku, latem tam jest po 40-45 stopni w cieniu, to jest masakra - nie ma czym oddychac, a powietrze jest caly czas jak to po otwarciu piekarnika.
![]() |
#2365 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2366 |
Zakorzenienie
|
Najpierw pozachwalam wózek
![]() Prowadzi się dobrze i rzeczywiście można 1 ręką ![]() ![]() ![]() Chyb ta firma powinna mi zapłacić za reklamę ![]() Mamo Zo- jeszcze raz dzięki za rozwianie wątpliwości ![]() Aha- i na 1 piętro wniosłam wózek z Pio sama ![]() Potem poczytam co u Was mamuśki Buzia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2367 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Aha, nie zdalam relacji co do lyzeczki - jogurcik z owocem na drugie sniadanie - porazka. Nie wiem czy to nie zeby beda szly, bo chcialam przejechac palcem po dziaslach gornych to nie pozwolila - zaraz zacisnela ustka i sie rozplakala. Dlatego uleglam i dalam butelke. Eh, zeby to tak czlowiek znal przyczyny na pewniaka to byloby duzo latwiej dzialac. A tak to sama nie wiem czy mam byc konsekwentna czy nie ![]()
![]() |
#2368 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja też bym chciała do 10 ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Na wakacje chętnie bym odwiedziła Maroko Cytat:
![]() Ja lubię ciepło ale 40-45 to masakra ![]() ![]() Piszę tego posta od 12.00 heheh. W końcu dziecko mi usnęło na popołudniową drzemkę i chwila ciszy nastała ![]() ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
A ja sobie pogooglowałam Marrakesz i jak tam pięknie ![]() ![]() MamoZo muszę Ci podziękować za ten krem Cutibaza. Coraz mniej ma tych krostek na policzkach i skóra taka gładsza się robi ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Jakieś straszne pustki sie ostatnio zrobiły ![]() Dziewczyny gdzie Wy jesteście, co?! ![]()
![]() |
#2369 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2370 | |
Zakorzenienie
|
ja jestem
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:52.