|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3211 | ||
Gang Iren
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Dzien dobry!
Po ciezkim dniu noc byla w porzadku.Tylko dwie przerwy na karmienie,przewijanie i odsysanie kataru. Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3212 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Dziewczyny, ma któraś z Was może pas poporodowy na brzuch/pośladki?
Jeśli tak to jakie i czy jesteście zadowolone? Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-05-09 o 08:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#3213 |
Wtajemniczenie
|
czesc
![]() u nas nocka mniej przespana niz zwykle bo Hanie wczoraj od polnocy na rozmowy zebralo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() co do zabawek to u nas czarno-biala kostka z figurami sie sprawdza..no i ostatnio jak lezy na przewijaku to obok sa drzwi i jesli pali sie swiatlo w korytarzyku to na szybie drzwi fajnie widoczne sa wzory i jak ona je lubi...normalnie rozrywka na calego ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a tak na powaznie to podoba mi sie ta karuzela przenosna. dzis Hania konczy 8 tygodni ![]() ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- evcia chyba uzywala |
![]() ![]() |
![]() |
#3214 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() dziekuje za wszystkie zyczenia ![]() Nasza nocka super, mala obudzila sie kolo 4 na karmienie, zjadla i zasnela szybko, niestety maz nas obudzil o 6.30 Co do suszarki to my malej na ipad puszczalismy z YT tez ![]() ![]() Jula dzisiaj znowu marudzi od rana, a ja chcialam posprzatac w mieszkaniu, nie wiem jak tego dokonam... kolo 14 pojdziemy na spacer i do kolezanki mojej. Dziewczyny o jakim koniku z FP mowicie? Ja na niemieckich stronach nie umiem znalezc ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
![]() ![]() |
![]() |
#3215 |
Rozeznanie
|
Witajcie mamuski
![]() ![]() ![]() ![]() Jakiś czas temu wstawiłam nasze zdjęcia na maila- Aga już niedługo kończy 3 miesiące, ale ona najstarsza na wątku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Z nowości: - już od dawna nie podajemy kropelek na wzdęcia, brzuszek się unormował, pierdzioszki idą pieknie i bezboleśnie ![]() O, muszę lecieć, bo królewna się obudziła... -od jakiegoś czasu jedziemy na Łatwym Planie Tracy, czyli najpierw karmienie , potem aktywność- już coraz dłuższa (ok. godziny do dwóch), a potem spanko- kładziemy do łóżeczka, smok, pieluszka i zasypia, jak jej ciężko to uruchamiamy suszarkę/ i tak w kółko, no bez nocy oczywiście...kąpiemy ok. 18, 19, w nocy często śpi ze mną w łóżku i sobie ciumka. Wstajemy ok. 6, 7....tutaj i starszy wstaje, więc na razie jest mi obojętna jej wczesna pora budzenia, na razie... ![]() - na noc ubieramy pajaca, przykrywamy kocem grubym, bo zimno jeszcze - w dzień body na długi lub krótki +spodenki+skarpetki - używamy pieluszek Dada, od dziś 3, są porównywalnie dobre z Pampkami ![]() ![]() -u nas też gwiazda nie poleży zbyt długo sama, no chyba że z czyjąś twarzą nad sobą- wtedy śmieje się juz nawet na głos - lubi karuzelę, ale niezbyt długo, w ruch poszły pierwsze gryzaczki, bo ślini się i wkłada całą piąstkę do buzi- chyba ślinianki dają znać o sobie- co prawda sama jeszcze nie chwyta zabawek, ale jak już jej włożę w rękę, to trzyma -poluję na fajne nosidło, widziałam na mailu( tylko nie pamiętam u kogo ![]() Powiem Wam, że czas przy drugim dziecku tak szybko płynie...I pomimo nieprzespanych nocek (jak nie karmienie Agi, to koszmary Adasia), buntu dwulatka, który właśnie osiąga apogeum u nas ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam mamuśki- nie dajmy się zwariować kolkom, nieprzespanym nockom, nic nie trwa wiecznie, buziaki ![]()
![]() Agatka ![]() Edytowane przez kumkura Czas edycji: 2012-05-09 o 10:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#3216 | ||
Zakorzenienie
|
![]() czuje się dziś wyspana ![]() Michałek nie śpi od 5 nawet był grzeczny i posprzątałam łazienke na błysk ![]() ![]() Dzisiaj kończy 5 tygodni ![]() ![]() Nikki ![]() ![]() ![]() MoniaHan ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() http://allegro.pl/fisher-price-przyt...308350056.html http://allegro.pl/fisher-price-przyt...308350058.html |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3217 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cotton dużo zdrówka dla Maleństwa ![]() Udało mi się trochę poprasować ale tyły w prasowaniu mam masakryczne a już kolejne dwa prania wstawiłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3218 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3219 |
Zakorzenienie
|
Jolka dzieki
![]() ![]() ![]() gratuluje 5 tygodni ![]() ![]() ![]() Nikii mam prosbe o zmiane mojej cyfry na liscie - wczoraj stuknelo 23 ![]() dobra Niunka mi usnela wiec biore sie za lazienke a pozniej kuchnie, bo salon moge ogarniac jak mala nie spi, a tak mi sie nie chce jej wszedzie nosic ze soba, zwlaszcza ze w lazience i kuchni nie mam miejsca ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3220 |
Wtajemniczenie
|
a wlasnie jak to jest z tym naszym wiekiem na pierwszej stronie - czy ma byc tam wiek w ktorym rodzilysmy zy aktualna cyferka, bo ta aktualna to jest jak sie kliknie w danej osoby profil (bo zmienia sie automatycznie), jak to ma byc??
![]() Jolkaa najlepszego dla Ciebie i Michalka z okazji 5 tygodni ![]() Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-05-09 o 09:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#3221 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- acha pytalam Was ostatnio o parasolki do wozkow i jak szukalam to natknelam sie na cos takiego http://www.amazon.de/gp/product/B003...ls_o01_s00_i02 to markiza przeciwsloneczna - zaciaga sie ja od daszka do raczki wozka i znika problem z ustawieniem parasolki ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3222 |
Gang Iren
|
Monia powodzenia na szczepieniu!
Kumkura dobrze,ze ciezkie chwile juz za wami. Jolka gratulacje 5 tygodni! Co do prasowania,ja tez przestalam,bo kiedy jak Eryk nie spi caly dzien,a w nocy mam max 6-7 godz snu,wiec wtedy prasowac nie bede. Dziewczyny poleccie jakies maty edukacyjne,bo jeszcze sie nie zdecydowalam,a Eryk zaczyna interesowac sie zabawkami.
#3223 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja miałam kupić taką http://allegro.pl/muzyczna-interakty...302189412.html albo taką http://allegro.pl/muzyczna-interakty...302189396.html ale zamówiłam tą i właśnie czekam na paczke http://allegro.pl/mata-edukacyjna-z-...272545391.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3224 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() U nas piękna nocka. Ewelinka zasnęła koło 23, może trochę później. Spała prawie 6 godzin ![]() Tylko matka taka wariatka, że budzi się w nocy co 3 godziny ![]() Niedługo karmienie... miłego dnia ![]()
#3225 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3226 |
Rozeznanie
|
Dziewczynki nie odzywałam się długo, bo Zuzieńka ma straszne a nawet przestraszne ataki kolki, które trwają nawet 12 h
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3227 |
Zakorzenienie
|
czy Wasze dzieci za każdym razem jak śpią czy krótko czy długo to budzą się z płaczem albo wrzaskiem?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3228 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Też zaczynam myśleć o macie edukacyjnej. Julcia zaczyna coś tam zwracać uwagę na interesujące ją rzeczy, ale konkretnie zabawkami to raczej jeszcze nie. A co do maty edukacyjnej to mam w spadku jedną używaną, ale jest taka sobie więc planuję jednak coś kupić ładniejszego. Myślałam o Wesołej farmie Canpolu taka mata-kojec http://www.smyk.com/canpol-wesola-fa...y-dla-dzieci-p - ale nie wiem czy nie za bardzo zielona jest. Myślę ewentualnie o Wesołym safari http://www.smyk.com/canpol-mata-eduk...y-dla-dzieci-p Patrzę na allegro, ale w smyku teraz też ciekawe promocje na dzień dziecka są: http://www.smyk.com/prezenty/dzien-d.../0-12-miesiecy i drugi link http://www.smyk.com/promocja/dzien-d...y-do-40-taniej ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3229 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
Moja Kajcia ma chyba problem z gazami bo czasem się mocno pręży, stęka jakby kupke chciała zrobic i aż czerwona na buzi się robi..Popłacze przy tym chwile, po czym się uspokaja i za parę chwil znów napręża się, robi się czerwona i płacze.. Co o tym myślicie? Jak Jej pomóc? Dziękujemy z góry za odpowiedz! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3230 |
Rozeznanie
|
Espumisan, delicol i bobotic nie działają. Mamy jeszcze infacol ale nie używałam go, bo jak na razie stosuję kurację od tego homeopaty, bo większości z naszych znajomych pomógł, ale u nas poprawy nie widzę. Myślę nad zakupem sab simplexa ale nie wiem skąd go zamówić. Znalazłam jakąś apteke internetową która sprzedaje sab simplex suspensję chyba to jest to tak mi się wydaje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3231 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
jesli chodzi o ziola to potrzeba zazwyczaj kilku dni co najmniej aby zaczely dzialac
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3232 |
Zakorzenienie
|
Jolka wszystkiego naj dla Michałka z okazji 5 tygodni
![]() Emigra wiek zmieniony ![]() Lecę dokończyć sprzątanie póki Oskar śpi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3233 |
Zakorzenienie
|
Moje dziecko wstało, zjadło i siedzi w bujaczku i jak zwykle gdy przestane bujać to wpada w ryk masakra
|
![]() ![]() |
![]() |
#3234 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I dobrze że Ania dała się oszukać smoczkiem ![]() Cytat:
![]() A co do rodzeństwa to Tż chciał żeby było 2 lata róznicy i tak pewnie będziemy celować, choc ja bym chciała zacząć już w grudniu/styczniu bo te znie wiadomo ile potrwa staranie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Lecimy do przychodni sie zważyć.. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3235 |
Wtajemniczenie
|
Rety Asika to straszne że Zuzię tak męczą te kolki
![]() ![]() ![]() ![]() Hej kurkuma fajnie że z dzieciakami już wszytsko w porządku i że się szczęśliwa czujesz ![]() Fajne maty dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3236 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3237 |
Wtajemniczenie
|
Asika może zmiana mleczka choć trochę by pomogła... Warto spróbowac, w sumie to nie ma wiele do stracenia
![]() Flower to dość szybko staranka zaczniecie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3238 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3239 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3240 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:06.