Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012 - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-09, 08:50   #3211
gosia261282
Gang Iren

Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012

Dzien dobry!
Po ciezkim dniu noc byla w porzadku.Tylko dwie przerwy na karmienie,przewijanie i odsysanie kataru.

Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
Masakra mamy ciężki dzień za sobą. Dominik wyl przez 4 godziny jakbyśmy go zarzynali . Sama nie wiem czemu: nigdy nie miał kolki . Gazy odchodzily ładnie i kupa ok. To chyba też nie ucho bo nie miał gorączki i nie wskazywał na główkę . Pozwalał dotykać uszu.
Wrzeszczal gdy go przystawialam do piersi. Przyleciała teściowa że musi zagluszac płacz szumem wody w kranie . Kretynka . Brak mi słów. Uspokoił się dopiero po mm. Czuję się złą matka bo teściowa zaburzyla we mnie pewność siebie . I że dziecku na pewno coś dolega. Zaczęłam się bać że nie dam sobie rady jutro. Nie mogę spać. Przeczytalam już cały język niemowlat .cały czas czuwam czy mały znów będzie wyl jak się przebudzi .
Moze to jednak kolka byla.A nawet jesli nie to czasem tak jest,ze dzieci placza i nie wiadomo dlaczego.A moze jest u was jakis skok rozwojowy?Powodow moze byc mnostwo.Odpocznij,nie ma sensu zadreczac sie i nie daj sobie wmowic,ze jestes zla matka,bo tak nie jest!

Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość
Moge się wtrącić,pewnie jak już zauważyłyście że na styczniowo-lutowych mamach konik robi furore i myslicie o kupnie.Ja dzisiaj konika zakupiłam,polecam. Mały wpatruje się w konika na jego święcący brzuszek i usypia
O dzieki za opinie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość

Oskar ma już 3 tygodnie
- Jak ten czas szybko leci
Stary 2012-05-09, 08:56   #3212
lena_mi
Zakorzenienie

Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012

Dziewczyny, ma któraś z Was może pas poporodowy na brzuch/pośladki?
Jeśli tak to jakie i czy jesteście zadowolone?

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-05-09 o 08:58
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 09:01   #3213
MoniaHan
Wtajemniczenie

czesc
u nas nocka mniej przespana niz zwykle bo Hanie wczoraj od polnocy na rozmowy zebraloi tak sobie gadala w gondolce chyba do 1:30, wypluwala smoczek i cos tam po swojemu gaworzyla i sie smiala a ja zamiast spac - bo w sumie moglam - bo ona byla bardzo zajeta to ja obserwowalam bo byla bardzo zabawna w koncu oczy juz sie jej zamykaly ale jeszcze probowala cos tam mowic...i pozniej to juz nie wiem bo ja zasnelamobudzila sie o 5 na jedzenie i jeszcze pospalysmy do 8.

co do zabawek to u nas czarno-biala kostka z figurami sie sprawdza..no i ostatnio jak lezy na przewijaku to obok sa drzwi i jesli pali sie swiatlo w korytarzyku to na szybie drzwi fajnie widoczne sa wzory i jak ona je lubi...normalnie rozrywka na calegoalbo rama biala lozka na bordowej scianie przy odbijaniu kiedy siedze wieczorem lub rano na lozku - zapatrzona jest na dobre:0 no i jeszcze biala posciel w duze czerwone kwiaty i kola...tez jest bardzo interesujacano i lampa jak sie swiatlo pali..takze w sumie to moze ja nie musze kupowac zabawek bo MAM ICH WSZEDZIE POD DOSTATKIEM

a tak na powaznie to podoba mi sie ta karuzela przenosna.

dzis Hania konczy 8 tygodni i popoludniu jedziemy do GP na wizyte i szczepienie, musze zapisac pytania jakie mam.

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
evcia chyba uzywala

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 09:02   #3214
emigra
Zakorzenienie

dzien dobry

dziekuje za wszystkie zyczenia

Nasza nocka super, mala obudzila sie kolo 4 na karmienie, zjadla i zasnela szybko, niestety maz nas obudzil o 6.30

Co do suszarki to my malej na ipad puszczalismy z YT tez czasem pomagalo, czasem musiala byc ''zywa'' suszara

Jula dzisiaj znowu marudzi od rana, a ja chcialam posprzatac w mieszkaniu, nie wiem jak tego dokonam... kolo 14 pojdziemy na spacer i do kolezanki mojej.

Dziewczyny o jakim koniku z FP mowicie? Ja na niemieckich stronach nie umiem znalezc
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 09:03   #3215
kumkura
Rozeznanie

Witajcie mamuski Troche sie nie odzywałam, ale czytam regularnie Działo sie u nas w kwietniu...oj...2 tygodnie spędziliśmy w szpitalu- Adaś, starszy, pochorował się nam mocno- zapalenie płuc a po kilku dniach Agatka tez była chora. Tak więc 2 tygodniowe wczasy w NFZ...nie chce pisać to o chorobach i moim smutku, jak patrzyłam na swoje dzieci chore, ,płaczące, z wenflonami itd...najważniejsze, że już są zdrowe, a my w domciu Cotton- tulam mocno, trzymaj się dzielnie kobieto
Jakiś czas temu wstawiłam nasze zdjęcia na maila- Aga już niedługo kończy 3 miesiące, ale ona najstarsza na wątku Powiem Wam, że już po 2 miesiącach tak się zmieniła, że nie poznaję jej...a wczoraj przewróciła się z brzuszka na plecki W związku ze słabym przybieraniem na wadze, jesteśmy na mm, a w nocy jeszcze na piersi. Nie planowałam tego, ale cóż- jak trzeba to trzeba. Dzidzia jest najedzona, spokojna i takiego widoku mi trzeba Pomału nabiera ciałka chociaż pulpetem po bracie chyba nie będzie
Z nowości:
- już od dawna nie podajemy kropelek na wzdęcia, brzuszek się unormował, pierdzioszki idą pieknie i bezboleśnie okazało się to kwestią czasu, więc nie załamujcie się
O, muszę lecieć, bo królewna się obudziła...
-od jakiegoś czasu jedziemy na Łatwym Planie Tracy, czyli najpierw karmienie , potem aktywność- już coraz dłuższa (ok. godziny do dwóch), a potem spanko- kładziemy do łóżeczka, smok, pieluszka i zasypia, jak jej ciężko to uruchamiamy suszarkę/ i tak w kółko, no bez nocy oczywiście...kąpiemy ok. 18, 19, w nocy często śpi ze mną w łóżku i sobie ciumka. Wstajemy ok. 6, 7....tutaj i starszy wstaje, więc na razie jest mi obojętna jej wczesna pora budzenia, na razie...
- na noc ubieramy pajaca, przykrywamy kocem grubym, bo zimno jeszcze
- w dzień body na długi lub krótki +spodenki+skarpetki
- używamy pieluszek Dada, od dziś 3, są porównywalnie dobre z Pampkami, chustki Bambino najczęściej lub woda (do psioszki)
-u nas też gwiazda nie poleży zbyt długo sama, no chyba że z czyjąś twarzą nad sobą- wtedy śmieje się juz nawet na głos
- lubi karuzelę, ale niezbyt długo, w ruch poszły pierwsze gryzaczki, bo ślini się i wkłada całą piąstkę do buzi- chyba ślinianki dają znać o sobie- co prawda sama jeszcze nie chwyta zabawek, ale jak już jej włożę w rękę, to trzyma
-poluję na fajne nosidło, widziałam na mailu( tylko nie pamiętam u kogo) BabyBjorna...cudnego zresztą, pewnie cały majątek kosztował??? Czyje to cudo? Jak się dokładnie nazywa i czy się sprawdza?
Powiem Wam, że czas przy drugim dziecku tak szybko płynie...I pomimo nieprzespanych nocek (jak nie karmienie Agi, to koszmary Adasia), buntu dwulatka, który właśnie osiąga apogeum u nas, braku czasu dla siebie, zapuszczonym trochę mieszkaniu- czuję się maga szczęśliwą kobietą- mam cudowną rodzinkę, kochanego męża Muszę jeszcze trochę popracować nad figurą( jakieś 5 kilo zostało niestety...) i wtedy będzie jeszcze lepiej
Pozdrawiam mamuśki- nie dajmy się zwariować kolkom, nieprzespanym nockom, nic nie trwa wiecznie, buziaki

Edytowane przez kumkura
Czas edycji: 2012-05-09 o 10:02
kumkura jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 09:20   #3216
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

czuje się dziś wyspana
Michałek nie śpi od 5 nawet był grzeczny i posprzątałam łazienke na błysk ciekawe czy uda mi się zrobić obiad

Dzisiaj kończy 5 tygodni

Nikki wszystkiego dobrego z okazji 3 tygodnia

MoniaHan również wszystkiego dobrego z okazji 8 tygodnia

Cytat:
Napisane przez Furczak Pokaż wiadomość
z zabawek to polecam taką grzechotkę
http://allegro.pl/lamaze-grzechotka-...286774453.html
i książeczkę
http://allegro.pl/tiny-love-ksiazecz...288641639.html
no i ta karuzela jest też super, ma bardzo cichą melodyjkę, gra przez pół godz bez przerwy, jest na baterie i mozna ja montowac na wozku foteliku i lozeczku, ma wygodny klips na ktorym sie ja wiesza, my jesteśmy mega zadowoleni
http://allegro.pl/tiny-love-muzyczna...288462996.html
o dziękuję a karuzelke już mam więc odpada

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Dziewczyny o jakim koniku z FP mowicie? Ja na niemieckich stronach nie umiem znalezc
o tych

http://allegro.pl/fisher-price-przyt...308350056.html

http://allegro.pl/fisher-price-przyt...308350058.html

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 09:20   #3217
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez kumkura Pokaż wiadomość
Witajcie mamuski Troche sie nie odzywałam, ale czytam regularnie Działo sie u nas w kwietniu...oj...2 tygodnie spędziliśmy w szpitalu- Adaś, starszy, pochorował się nam mocno- zapalenie płuc a po kilku dniach Agatka tez była chora. Tak więc 2 tygodniowe wczasy w NFZ...nie chce pisać to o chorobach i moim smutku, jak patrzyłam na swoje dzieci chore, ,płaczące, z wenflonami itd...najważniejsze, że już są zdrowe, a my w domciu Cotton- tulam mocno, trzymaj się dzielnie kobieto
Jakiś czas temu wstawiłam nasze zdjęcia na maila- Aga już niedługo kończy 3 miesiące, ale ona najstarsza na wątku Powiem Wam, że już po 2 miesiącach tak się zmieniła, że nie poznaję jej...a wczoraj przewróciła się z brzuszka na plecki W związku ze słabym przybieraniem na wadze, jesteśmy na mm, a w nocy jeszcze na piersi. Nie planowałam tego, ale cóż- jak trzeba to trzeba. Dzidzia jest najedzona, spokojna i takiego widoku mi trzeba Pomału nabiera ciałka chociaż pulpetem po bracie chyba nie będzie
Z nowości:
- już od dawna nie podajemy kropelek na wzdęcia, brzuszek się unormował, pierdzioszki idą pieknie i bezboleśnie okazało się to kwestią czasu, więc nie załamujcie się
O, muszę lecieć, bo królewna się obudziła...
Dobrze że już wszystko w porządku dzielne z Was Kobiety.
Cotton dużo zdrówka dla Maleństwa

Udało mi się trochę poprasować ale tyły w prasowaniu mam masakryczne a już kolejne dwa prania wstawiłam

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 09:22   #3218
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Udało mi się trochę poprasować ale tyły w prasowaniu mam masakryczne a już kolejne dwa prania wstawiłam
u mnie od paru dni codziennie chodzi pralka - ale ja nie prasuje nic sobie od kilku lat nie prasuje, a małemu wyprasowałam za pierwszym razem teraz już nie prasuje

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-05-09, 09:24   #3219
emigra
Zakorzenienie

Jolka dzieki u nas nie umiem tego znalezc moze w czerwcu zamowie z allegro bo mama bedzie jechala do nas na chrzciny to przywiezie
gratuluje 5 tygodni Niki a Tobie 3 tyg

Nikii mam prosbe o zmiane mojej cyfry na liscie - wczoraj stuknelo 23

dobra Niunka mi usnela wiec biore sie za lazienke a pozniej kuchnie, bo salon moge ogarniac jak mala nie spi, a tak mi sie nie chce jej wszedzie nosic ze soba, zwlaszcza ze w lazience i kuchni nie mam miejsca
3270g, 47 cm
Stary 2012-05-09, 09:33   #3220
MoniaHan
Wtajemniczenie

a wlasnie jak to jest z tym naszym wiekiem na pierwszej stronie - czy ma byc tam wiek w ktorym rodzilysmy zy aktualna cyferka, bo ta aktualna to jest jak sie kliknie w danej osoby profil (bo zmienia sie automatycznie), jak to ma byc??

Jolkaa najlepszego dla Ciebie i Michalka z okazji 5 tygodni

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2012-05-09 o 09:34
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 09:43   #3221
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
a wlasnie jak to jest z tym naszym wiekiem na pierwszej stronie - czy ma byc tam wiek w ktorym rodzilysmy zy aktualna cyferka, bo ta aktualna to jest jak sie kliknie w danej osoby profil (bo zmienia sie automatycznie), jak to ma byc??

Jolkaa najlepszego dla Ciebie i Michalka z okazji 5 tygodni
zawsze sie podawalo aktualny wiek

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

acha pytalam Was ostatnio o parasolki do wozkow i jak szukalam to natknelam sie na cos takiego http://www.amazon.de/gp/product/B003...ls_o01_s00_i02 to markiza przeciwsloneczna - zaciaga sie ja od daszka do raczki wozka i znika problem z ustawieniem parasolki zamowilam chyba wczoraj wiec czekam az przyjdzie, wyprobuje i zdam relacje
3270g, 47 cm
Stary 2012-05-09, 09:46   #3222
gosia261282
Gang Iren

Monia powodzenia na szczepieniu!

Kumkura dobrze,ze ciezkie chwile juz za wami.

Jolka gratulacje 5 tygodni!
Co do prasowania,ja tez przestalam,bo kiedy jak Eryk nie spi caly dzien,a w nocy mam max 6-7 godz snu,wiec wtedy prasowac nie bede.

Dziewczyny poleccie jakies maty edukacyjne,bo jeszcze sie nie zdecydowalam,a Eryk zaczyna interesowac sie zabawkami.
Stary 2012-05-09, 09:55   #3223
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Co do prasowania,ja tez przestalam,bo kiedy jak Eryk nie spi caly dzien,a w nocy mam max 6-7 godz snu,wiec wtedy prasowac nie bede.

Dziewczyny poleccie jakies maty edukacyjne,bo jeszcze sie nie zdecydowalam,a Eryk zaczyna interesowac sie zabawkami.
dokładnie mój też praktycznie wogóle w dzień nie śpi a jak śpi to bardzo krótko

ja miałam kupić taką
http://allegro.pl/muzyczna-interakty...302189412.html
albo taką
http://allegro.pl/muzyczna-interakty...302189396.html

ale zamówiłam tą i właśnie czekam na paczke
http://allegro.pl/mata-edukacyjna-z-...272545391.html

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-05-09, 09:57   #3224
karolca
Zakorzenienie

Hej

U nas piękna nocka. Ewelinka zasnęła koło 23, może trochę później. Spała prawie 6 godzin
Tylko matka taka wariatka, że budzi się w nocy co 3 godziny

Niedługo karmienie... miłego dnia

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 09:58   #3225
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Hej

U nas piękna nocka. Ewelinka zasnęła koło 23, może trochę później. Spała prawie 6 godzin
Tylko matka taka wariatka, że budzi się w nocy co 3 godziny

Niedługo karmienie... miłego dnia
zazdroszcze tych 6h ja to sobie moge pomarzyć

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-05-09, 10:03   #3226
Asika21
Rozeznanie

Dziewczynki nie odzywałam się długo, bo Zuzieńka ma straszne a nawet przestraszne ataki kolki, które trwają nawet 12 h Dziś ledwo na nogach stoję, bo wczoraj tak dawała czadu, że głowa mała. Dziś szykuje się powtórka z rozrywki. Nic jej nie pomaga, nawet byliśmy u miejscowego homeopaty i dał jakieś ziółka, które wszystkim pomagają na kolkę, ale Zuzi chyba raczej nie pomagają bo już 2 dzień a poprawy nie widać. Dzwonię po lekarzach i każdy rozkłada ręce Jeszcze Zuziakowi zaczęły krwawić dziąsełka, bo sobie chyba paznokietkiem zadrapała i widać że coś sobie tam lekko podrażniła Tydzień dla mnie zaczął się koszmarnie

http://zuziulek.blogspot.com/
Asika21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 10:16   #3227
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

czy Wasze dzieci za każdym razem jak śpią czy krótko czy długo to budzą się z płaczem albo wrzaskiem?

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-05-09, 10:43   #3228
julliczka
Rozeznanie

Cytat:
Monia powodzenia na szczepieniu!

Kumkura dobrze,ze ciezkie chwile juz za wami.

O to długo Twój Eryk śpi w nocy. Moja Julcia śpi max 3,5 h. A wczoraj pediatra mi powiedziała, że absolutnie jak karmię piersią mam nie pozwolić na to, żeby dziecko spało dłużej jak 4 h jednym ciągiem.

Też zaczynam myśleć o macie edukacyjnej. Julcia zaczyna coś tam zwracać uwagę na interesujące ją rzeczy, ale konkretnie zabawkami to raczej jeszcze nie. A co do maty edukacyjnej to mam w spadku jedną używaną, ale jest taka sobie więc planuję jednak coś kupić ładniejszego. Myślałam o Wesołej farmie Canpolu taka mata-kojec http://www.smyk.com/canpol-wesola-fa...y-dla-dzieci-p - ale nie wiem czy nie za bardzo zielona jest. Myślę ewentualnie o Wesołym safari http://www.smyk.com/canpol-mata-eduk...y-dla-dzieci-p Patrzę na allegro, ale w smyku teraz też ciekawe promocje na dzień dziecka są: http://www.smyk.com/prezenty/dzien-d.../0-12-miesiecy i drugi link http://www.smyk.com/promocja/dzien-d...y-do-40-taniej

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
czy Wasze dzieci za każdym razem jak śpią czy krótko czy długo to budzą się z płaczem albo wrzaskiem?
Nie zawsze. Zwykle jak Julka się przebudza to coś tam mamrocze sobie pod noskiem i strasznie się przeciąga i wygina, a jak długo nikt nie zagląda to wtedy zaczyna głośniej marudzić i płakać

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Asika21 Pokaż wiadomość
Dziewczynki nie odzywałam się długo, bo Zuzieńka ma straszne a nawet przestraszne ataki kolki, które trwają nawet 12 h Dziś ledwo na nogach stoję, bo wczoraj tak dawała czadu, że głowa mała. Dziś szykuje się powtórka z rozrywki. Nic jej nie pomaga, nawet byliśmy u miejscowego homeopaty i dał jakieś ziółka, które wszystkim pomagają na kolkę, ale Zuzi chyba raczej nie pomagają bo już 2 dzień a poprawy nie widać. Dzwonię po lekarzach i każdy rozkłada ręce Jeszcze Zuziakowi zaczęły krwawić dziąsełka, bo sobie chyba paznokietkiem zadrapała i widać że coś sobie tam lekko podrażniła Tydzień dla mnie zaczął się koszmarnie
oj to strasznie współczuję to Mała strasznie się męczy, szkoda, że jej nic nie pomaga. Oby jak najszybciej te problemy minęły

nasza kruszynka już z nami
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 11:06   #3229
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie mój też praktycznie wogóle w dzień nie śpi a jak śpi to bardzo krótko

ja miałam kupić taką
http://allegro.pl/muzyczna-interakty...302189412.html
albo taką
http://allegro.pl/muzyczna-interakty...302189396.html

ale zamówiłam tą i właśnie czekam na paczke
http://allegro.pl/mata-edukacyjna-z-...272545391.html
mam tę pierwszą

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Cytat:
współczuję kochana i Tobie i Maleństwu że się męczy. Próbowałaś już wszystkich kropelek na brzuszek? nic nie pomogło?

Moja Kajcia ma chyba problem z gazami bo czasem się mocno pręży, stęka jakby kupke chciała zrobic i aż czerwona na buzi się robi..Popłacze przy tym chwile, po czym się uspokaja i za parę chwil znów napręża się, robi się czerwona i płacze..

Co o tym myślicie? Jak Jej pomóc? Dziękujemy z góry za odpowiedz!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-09, 11:15   #3230
Asika21
Rozeznanie

Espumisan, delicol i bobotic nie działają. Mamy jeszcze infacol ale nie używałam go, bo jak na razie stosuję kurację od tego homeopaty, bo większości z naszych znajomych pomógł, ale u nas poprawy nie widzę. Myślę nad zakupem sab simplexa ale nie wiem skąd go zamówić. Znalazłam jakąś apteke internetową która sprzedaje sab simplex suspensję chyba to jest to tak mi się wydaje.

Stary 2012-05-09, 11:20   #3231
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
ale Wam wspolczuje
Cytat:
moja budzi sie z placzem tylko jak cos jej sie przysni, albo sie przestraszy, inaczej otwiera po prostu oczka i sie rozglada

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Cytat:
Espumisan, delicol i bobotic nie działają. Mamy jeszcze infacol ale nie używałam go, bo jak na razie stosuję kurację od tego homeopaty, bo większości z naszych znajomych pomógł, ale u nas poprawy nie widzę. Myślę nad zakupem sab simplexa ale nie wiem skąd go zamówić. Znalazłam jakąś apteke internetową która sprzedaje sab simplex suspensję chyba to jest to tak mi się wydaje.
tak to to, ale kochana bobotik to to samo co sab simplex tylko dziewczyny pisaly ze trzeba zwiekszyc ilosc kropelek

jesli chodzi o ziola to potrzeba zazwyczaj kilku dni co najmniej aby zaczely dzialac
3270g, 47 cm
Stary 2012-05-09, 11:38   #3232
Nikii89
Zakorzenienie

Jolka wszystkiego naj dla Michałka z okazji 5 tygodni

Emigra wiek zmieniony

Lecę dokończyć sprzątanie póki Oskar śpi
Stary 2012-05-09, 11:50   #3233
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Moje dziecko wstało, zjadło i siedzi w bujaczku i jak zwykle gdy przestane bujać to wpada w ryk masakra

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-05-09, 11:56   #3234
Flowerbombka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Furczak Pokaż wiadomość
z zabawek to polecam taką grzechotkę
http://allegro.pl/lamaze-grzechotka-...286774453.html
i książeczkę
http://allegro.pl/tiny-love-ksiazecz...288641639.html
no i ta karuzela jest też super, ma bardzo cichą melodyjkę, gra przez pół godz bez przerwy, jest na baterie i mozna ja montowac na wozku foteliku i lozeczku, ma wygodny klips na ktorym sie ja wiesza, my jesteśmy mega zadowoleni
http://allegro.pl/tiny-love-muzyczna...288462996.html
O tej karuzelce też myślałam, ale nie mogę się zdecydowaćczy ta czy ta co Jolka ma

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
A mi wczoraj udało się przekonać Anię do smoczka i trochę ją tym smoczkiem oszukałam

Wczoraj moi teście odebrali Antka z przedszkola i zabrali go do siebie tak więc miałam chwilę zeby sprzątnąć łazienkę, posprzątałam sobie w szafie z ubraniami i posegregowałam rzeczy na do wyrzucenia, do oddania i zrobiło mi się pusto w szafie

Dzisiaj też odbierają Antka bo mówili że chociaż w taki sposób mogą mi pomóc miło z ich strony.
Fajnie, że teściowie pomagają.

I dobrze że Ania dała się oszukać smoczkiem

Cytat:
Napisane przez ona10101 Pokaż wiadomość

*A myslalas ze beda problemy ze wzgledu na nietypowe imie?

*Teskni Ci sie za porodowka? To moze czas pomyslec na kolejnym dzieckiem? My wczoraj sie smialismy z Mezem ze jak bysmy sie postarali teraz w maju o kolejne to akurat urodziloby sie w lutym jak Adas i bylby rowny rok roznicy
No myslałam, że będa problemy z imieniem ale na szczęście obyło się bez

A co do rodzeństwa to Tż chciał żeby było 2 lata róznicy i tak pewnie będziemy celować, choc ja bym chciała zacząć już w grudniu/styczniu bo te znie wiadomo ile potrwa staranie

Cytat:
Słyszałam ze to niezbyt dobre dla mięśni brzucha ale nie wiem dokladnie o co chodziło.

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość

acha pytalam Was ostatnio o parasolki do wozkow i jak szukalam to natknelam sie na cos takiego http://www.amazon.de/gp/product/B003...ls_o01_s00_i02 to markiza przeciwsloneczna - zaciaga sie ja od daszka do raczki wozka i znika problem z ustawieniem parasolki zamowilam chyba wczoraj wiec czekam az przyjdzie, wyprobuje i zdam relacje
Fajne to, koniecznie zdaj relację jak będziesz miała

Cytat:
No mój tylko kwili jak sie obudzi..póki co

Lecimy do przychodni sie zważyć..
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 12:01   #3235
gosica502
Wtajemniczenie

Rety Asika to straszne że Zuzię tak męczą te kolki Wyobrażam sobie co przeżywacie, my mieliśmy 3 takie atatki po 3 h w sumie i ciężko było a co dopiero 12 h A które mm podajecie malutkiej? Robi kupki normalnie czy ma z tym problemy? Kurcze szkoda że nic nie chce pomóc

Hej kurkuma fajnie że z dzieciakami już wszytsko w porządku i że się szczęśliwa czujesz

Fajne maty dziewczyny Moja Gabi miała dostać po kuzynkach starszych 2 maty ale ich mama twierdzi że Gabi na nie za mała jeszcze i pożyczyła je sąsiadce swojej i że przyniesie jak będzie miała Gabi tak z 4-5 miesięcy bo niby wtedy się zacznie interesowac. Wtedy to ona już pewnie siadac będzie powoli a nie leżeć na macie, teraz właśnie by pasowało jak się zaczyna interesowac zabawkami no ale nie.. ciocia wie lepiej :/ pewnie jej kupię sama w końcu...
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 12:20   #3236
Asika21
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
Rety Asika to straszne że Zuzię tak męczą te kolki Wyobrażam sobie co przeżywacie, my mieliśmy 3 takie atatki po 3 h w sumie i ciężko było a co dopiero 12 h A które mm podajecie malutkiej? Robi kupki normalnie czy ma z tym problemy? Kurcze szkoda że nic nie chce pomóc

Hej kurkuma fajnie że z dzieciakami już wszytsko w porządku i że się szczęśliwa czujesz

Fajne maty dziewczyny Moja Gabi miała dostać po kuzynkach starszych 2 maty ale ich mama twierdzi że Gabi na nie za mała jeszcze i pożyczyła je sąsiadce swojej i że przyniesie jak będzie miała Gabi tak z 4-5 miesięcy bo niby wtedy się zacznie interesowac. Wtedy to ona już pewnie siadac będzie powoli a nie leżeć na macie, teraz właśnie by pasowało jak się zaczyna interesowac zabawkami no ale nie.. ciocia wie lepiej :/ pewnie jej kupię sama w końcu...
Teraz odkąd bierze te ziółka kupka jest 1-2 razy dziennie. I nie sprawia jej bólu jak ją robi. Ale każdy bączek to jest masakra Mleko Hipp Bio Combiotic, bez zmian. Ale jak będę u lekarza poproszę o radę co do ewentualnej zmiany. Na razie muszę wybrać te ziółka.

Stary 2012-05-09, 12:36   #3237
gosica502
Wtajemniczenie

Asika może zmiana mleczka choć trochę by pomogła... Warto spróbowac, w sumie to nie ma wiele do stracenia

Flower to dość szybko staranka zaczniecie Ja też bym większej przerwy niż 2,5 roku do 3 lat nie chciała. Ale gdzieś w 2014 pewnie zaczniemy staranka o rodzeństwo dla Gabuni :P A docelowo to bym trójeczkę chciała No ale zobaczymy jak to będzie
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 12:47   #3238
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
O dzieki za opinie
Prosze
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 13:01   #3239
Furczak
Raczkowanie

Cytat:
Furczak a ta karuzelka na normalne drewniane łóżeczko tez da się zapiąc?
tak i super sie trzyma
Furczak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 13:29   #3240
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
O tej karuzelce też myślałam, ale nie mogę się zdecydowaćczy ta czy ta co Jolka ma
a jaką karuzelkę ma Jolka? Bo ja też właśnie szukam jakiejś i nie mogę się zdecydowac

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości