|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3181 |
Zadomowienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Dziękuję za życzenia z okazji naszej 2iej miesięcznicy
![]() Właśnie jesteśmy po kąpieli... Zapomniałam wam wspomnieć o tym, że jak kąpię maleńką to jest cichutka i zadowolona. Jak tylko ją wyciągam z wody i wycieram, smaruję oliwką i ubieram to przez cały ten czas od 3 dni jest taki silny wrzask, że aż się zachodzi. Dzisiaj to aż stękała po tym płączu tak się zaszła to było gorsze niż 3 szczepionki w 6 tyg. Wcześniej tego nie było czasem zakwiliła. Nie wiem czy powodem jest to, że tak lubi się kąpać i nie chce kończyć czy coś innego. Dodam, że zawsze jak ją ubieram to do niej mówię, zabawiam, za rączkę przytrzymam aby się raźniej poczuła i przestało widać to działać...
![]() |
#3182 |
Rozeznanie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Lenka są takie woreczki, przedwczoraj sobie kupiłam takie woreczki do przechowywania pokarmu. Można kupić na allegro albo w aptece.
Ale jeszcze nie odciągałam mleczka do woreczka, także w zasadzie nie wiem jak w praktyce napełnia się taki woreczek. Podobno dobrze jest jak się woreczek wkłada do butelki, i odciąga się mleczko bezpośrednio do woreczka, niż z butelki przelewać do woreczka? Aguśka podpowiedz jak powinno się to robić? ![]() A dziś byłam z Julcią na ważeniu. Dokładnie 2 tygodnie temu wyszłyśmy ze szpitala, ważyła wtedy 3170. Dziś waga pokazała, że waży 3740. Wychodzi, że w 2 tygodnie przybrała 570. To wychodzi, że na dobę przybiera ok. 40 g, czyli na tydzień 280 g. Uważam, że to sporo, a pediatra powiedziała mi, że lepiej by było, jakby Julka więcej przybierała ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3183 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3184 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zauwazylam ze moja Jula lubi jak jej sie posiweca czas, czyli kapiel i cala pielegnacja po bez zadnego pospiechu, tez trzeba do niej mowic, zabawiac... my mamy powieszone zabawki nad przewijakiem i ona sie w nie wpatruje i cieszy sie do nich... a razie placzu wlaczam suszarke, jak sam szum nie pomaga to delikatnie ''susze'' mala ![]() Dziewczyny gratuluje skonczenia 2 miesiecy dzieciaczkow - ale nam rosna slodziaki ![]() Dzisiaj z okazji moich urodzin mielismy sushi na obiadek, a nasze dzieciatko sie podmienilo i caly dzien bylo marudne i poplakiwalo - nie wiem co jej dolega... przed 19 dalam jej krople i nakarmilam i zasnela na moim ramieniu i spi do teraz z tym ze przed chwila polozylam ja na moich kolanach na brzuszku i puszcza mega baki ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3185 | ||||
Zadomowienie
|
Hej babeczki...
My dziś zarejestrowaliśmy Morfeuszka..na szczęście nie było żadnych problemów ![]() Później byłam na porodówce hehe...mojej położnej nie było, ale fajnie było poczuć tą atmosferę tam... Ten mój ssaczek nadal co je to się krztusi... on poporostu nie nadąża połykać mleczka jak tak na początku intensywnie leci... Cytat:
![]() Lenka super że z nereczką lepiej..oby z czasem problem całkiem zniknął. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Karo89 witaj! Fajny opis porodu..troszkę trwał ale widać że masz dobre wspomnienia ![]() Cotton kochana ![]() mam nadzieję, że z córeczką będzie wszystko dobrze nawet jęśli będzie musiała mieć operację. A Lenka śliczna ![]() Roksape i Aguska ![]() Basieńka jaka duża już ![]() Tynka witaj ![]() Ja też niestety mam nadżerkę do wylecznia teraz... Edytowane przez Flowerbombka Czas edycji: 2012-05-08 o 19:56 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3186 |
Rozeznanie
|
Obejrzałam fotki na mailu - wszystkie dzieciaczki przecudne
![]() ![]() I ja wrzuciłam kilka fotek mojej Juleczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3187 |
Zadomowienie
|
Julliczka Julcia ładnie przybiera i wogóle to jest sliczna
![]() Roksape mój malutki ale tez tak ma...kąpiel uwielbia tylko że musi być nieco wyższa temperatura ( na termometrze w górnej dopuszczalnej granicy ![]() A ja mam problem bo nie umiem używać laktatora ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3188 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
cottonpuma ![]()
![]() |
#3189 | |||||
Zakorzenienie
|
Dziekujemy za gratulacje z okazji 2 m-cy
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wspolczuje kochana ![]() Ja tez mialam po I ciazy nadzerke: gin mi ja zamrazal. Lenka ja mam takie woreczki do przechowywania pokarmu: http://www.justbaby.pl/torebki-do-pr...irmy-tufi.html Ale jest duzo innych do wyboru. Są jałowe, maja szczelne zamykanie. Cytat:
Cytat:
Co do wagi, to przeciez 280gr na tydzien to chyba dobrze prawda? Takie dziecko czytalam ze powinno przybierac ok 150-200 gr na tydzien. ![]() Cytat:
![]()
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-05-08 o 20:48 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3190 |
Zakorzenienie
|
Aguska dzieci wyrastaja z zanoszenia
![]() Jeszcze co do kapieli to ja Jule kapie w ok 39-40 stopni, bo jej tak akurat pasuje- ma to chyba po mnie bo ja tez lubie gorace kapiele raczej ![]() Cotton strasznie wspolczuje i zycze duzo sily ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
![]() ![]() |
![]() |
#3191 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a moja Juleczka też ma momenty, że się krztusi, jakby za dużo mleczka leciało, czasem jej się to zdarza, mam nadzieję, że tak jak Twojemu Morfeuszkowi przejdzie.. ![]() Ale martwi mnie jeszcze jedna rzecz, już któraś z Was chyba o tym pisała, że nie wiem co z tym fantem zrobić, otóż jak Julcia jest marudna i niby namiętnie woła cyca, ja jej daję, ledwo złapie brodawkę a zaraz porzuca i ryczy nieszczęśliwa.. i tak ze 2-3 razy a potem jakby się uspakaja i odpuszcza. Nie wiem czy to mleko może jej nie smakować czy może niewygodna pozycja jest???? mleko leci, bo sprawdzam i kropelki lecą.. nie rozumiem czasem mojego dziecka ![]() Cytat:
Jeśli chodzi o wagę to właśnie sprawdzałam wcześniej jaka powinna być norma przybierania na wadze u takiego maleństwa tym bardziej byłam zaskoczona jak powiedziała, że Julka powinna raczej więcej przybierać ![]() A jeszcze mi dopowiedziała, że ta waga urodzeniowa mojej Julci- 3350 g to taka sobie, że generalnie dzieci się rodzą 3700 i dlatego powinnam częściej przystawiać małą do cyca, żeby więcej jadła ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3192 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3193 | |
Gang Iren
|
Moj Eryk od godz 10:30 do teraz spal raz pol godziny i raz 15 minut.
Normalnie szal.Nadal nie spi,ale teraz Radek mnie zmienil przy nim.I ciagle chce byc na cycu.Czytalam o skokach rozwojowych i jest napisane,ze jak dziecko np urodzi sie 2 tyg pozniej to skok jest dwa tyg wczesniej.I sie zastanawiam czy u nas moze byc juz to?Chociaz mze tez miec wplyw na to przeziebienie i dyskomfort spowodowany ta pupka. Aguska co do mrozenia pokarmu,to nie wiem czy to ma sens,bo w najblizszej przyszlosci bym nie uzyla go,a sklad pokarmu sie zmienia,wiec za pol roku pewnie bedzie bezuzyteczny.Tak mi sie wydaje,a ty co o tym myslisz?Moze cos zle zrozumialam. Roksape co do picia to ja nie umiem sie ograniczac i pije sporo. Mam jednak nadzieje,ze niedlugo laktacja sie unormuje. Monia dzieki za info o sprayu.Ja uzywam wody morskiej i kropelek,ktore lekarz przepisal. Cytat:
Probowalam smoczka i za pierwszym razem ssal go dlugo,a teraz juz nie chce,pociesza sie cyckiem. Emigra dobrze zrozumialam,ze masz urodzinki? Sto lat kochana!!Zdrowka,szczesci a i spelnienia marzen! ![]()
![]() |
#3194 |
Zakorzenienie
|
![]() ciężko mi Was nadrobić bo co przysiąde czytam czytam i nagle mały się budzi ![]() ![]() a więc mamy problemy z małym typu zasypianie w łóżeczku ciężko mu się śpi ![]() Strasznie jest przyzwyczajony żeby go nosić na rączkach albo bujać w bujaczku ![]() Nie wiem co robić by chętniej spał w łóżeczku i żeby spał troszke dużej chociaż te 5h w nocy czy to wogóle realne. Michałek jutro kończy 5 tygodni. Dzisiaj byliśmy na USG bioderek i wsio ok następna wizyta 5 czerwca. Zamówiłam z allegro mate i nosidełko teraz czekamy kiedy przyjdzie. Zastanawiam się powoli nad kupnem jakiś zabawek dla malucha ale kompletnie nie wiem co ![]() Widziałam, że pokazywałyście link do konika fisherprice czy któraś z Was go ma i może coś powiedzieć o Nim? Czy warto? Co do chrzcin my jeszcze nie wiemy kiedy - i takie pytanie ile wcześniej trzeba załatwić chrzest w kościele? Dziewczyny jakich pampersów używacie?? Czy któraś używa DADA? Czy dajecie DADA również na noc? Czy może na noc jakieś lepsze? emigra Roksape Aguśka gratuluje z okazji 2 miesięcy ![]() gosica my też jesteśmy na Bebiko ![]() Poza tym pokarmu mam coraz mniej i mały jest już głównie na mm za tydzień wizyta u lekarza i chce brać tabletki anty. Aguska Ty cały czas podajesz małemu espumisan? emigra Wszystkiego Najlepszego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3195 |
Wtajemniczenie
|
Emigra WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO
![]() Jolkaa oho Michalek juz ma''wladze'' w raczkach ![]() Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-05-08 o 23:04 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3196 |
Gang Iren
|
Jolka ja uzywam pieluszek Pampers,jak na razie uzywamy jeszcze rozmar 1.Tez mysle o kupnie tego konika FP,skoro jest tak zachwalany cos w tym musi byc chyba.
#3197 |
Zadomowienie
|
Jolka ja na noc używam różnie co mi w rękę wpadnie bo mam kilka rodzajów pieluszek..Dad jeszcze nigdy nie przesikał..chyba najczęsciej przesikuje hugggiesy...
Michałek słodziaczek ![]() Ja tez muszę zapolować na konika FP.. |
![]() ![]() |
![]() |
#3198 |
Zakorzenienie
|
Michałek obudził się choć nie pora na jedzenie jeszcze to dałam mu z cyca
![]() ![]() ja przez to, że spałam od tej 19 do 21 to teraz nie chce mi się spać co do pampersów ja miałam pampersy, dady i bella happy i teraz jesteśmy na dadach kończymy opakowanie 2 i wskakujemy na 3 i co mogę powiedzieć dady nigdy mi nie przesikał, ale zastanawiam się może on nie śpi w nocy długo przez jakoś pampersa? może na noc powinnam dać mu lepszą pieluszke? sama nie wiem. konika FB chciałabym kupić ale najpierw wolałabym poznać opinie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3199 |
Raczkowanie
|
Masakra mamy ciężki dzień za sobą. Dominik wyl przez 4 godziny jakbyśmy go zarzynali . Sama nie wiem czemu: nigdy nie miał kolki . Gazy odchodzily ładnie i kupa ok. To chyba też nie ucho bo nie miał gorączki i nie wskazywał na główkę . Pozwalał dotykać uszu.
Wrzeszczal gdy go przystawialam do piersi. Przyleciała teściowa że musi zagluszac płacz szumem wody w kranie . Kretynka . Brak mi słów. Uspokoił się dopiero po mm. Czuję się złą matka bo teściowa zaburzyla we mnie pewność siebie . I że dziecku na pewno coś dolega. Zaczęłam się bać że nie dam sobie rady jutro. Nie mogę spać. Przeczytalam już cały język niemowlat .cały czas czuwam czy mały znów będzie wyl jak się przebudzi .
#3200 |
Wtajemniczenie
|
Jolkaa my uzywamy caly czas tych samych pieluszek Pampers 1, ale skonczymy ta paczke i zaczynamy Pampers 2. czasami zdarzylo sie ze ubranko bylo brudne od kupki a raz przesiakly, takze trudno mi cos powiedziec bo nie mam porownania z innymi pieluszkami.
Aaaga nie daj sie tesciowej!! ---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- a wlasnie Zia wielkie dzieki za wrzucenie ksiazki na maila ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3201 |
Zakorzenienie
|
Moge się wtrącić,pewnie jak już zauważyłyście że na styczniowo-lutowych mamach konik robi furore i myslicie o kupnie.Ja dzisiaj konika zakupiłam,polecam.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3202 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
http://allegro.pl/lamaze-grzechotka-...286774453.html i książeczkę http://allegro.pl/tiny-love-ksiazecz...288641639.html no i ta karuzela jest też super, ma bardzo cichą melodyjkę, gra przez pół godz bez przerwy, jest na baterie i mozna ja montowac na wozku foteliku i lozeczku, ma wygodny klips na ktorym sie ja wiesza, my jesteśmy mega zadowoleni ![]() http://allegro.pl/tiny-love-muzyczna...288462996.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3203 | |
Zakorzenienie
|
Hej
Aneczka właśnie je śniadanko ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3204 |
Zakorzenienie
|
Emigra kochana wszystkiego najlepszego z okazji wczorajszych Urodzin!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3205 |
Zakorzenienie
|
A mi wczoraj udało się przekonać Anię do smoczka i trochę ją tym smoczkiem oszukałam
![]() Wczoraj moi teście odebrali Antka z przedszkola i zabrali go do siebie tak więc miałam chwilę zeby sprzątnąć łazienkę, posprzątałam sobie w szafie z ubraniami i posegregowałam rzeczy na do wyrzucenia, do oddania i zrobiło mi się pusto w szafie ![]() Dzisiaj też odbierają Antka bo mówili że chociaż w taki sposób mogą mi pomóc miło z ich strony. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Roksape i Aguśka najlepszego z okazji skończonych 2 miesięcy Basi i Szymonka ![]() Emigra spóźnione ale szczere - wszystkiego najlepszego dużo miłości i radości z macierzyństwa ![]() Dzień dobry ![]() wczoraj wieczór znów pełen płaczu od 18 do 20.30. W końcu Oskarek zasnął i spał do 4 ![]() I w sumie od 7 wisiał na cycku do teraz az zasnął. Oczywiście z przerwami bo az nadmiar mleka mu się ulewał ale ciągle chciał nadal- smoczkiem nie dało się go oszukać bo wypluwał i był straszny wrzask. Oskar ma już 3 tygodnie ![]() ![]() Więc teraz wykorzystam okazje i przygotuję coś do obiadu no i zjem śniadanie. Jeszcze pranie trzeba nastawić ![]() Edytowane przez Nikii89 Czas edycji: 2012-05-09 o 07:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3207 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() *No to Julka nie zrobila mamie prezentu na urodziny skoro tak marudzila ![]() Cytat:
*Teskni Ci sie za porodowka? ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
*Ja przerzucilam sie na pieluchy DADA 2 i powiem Ci ze jestem zadowolona. Uzywam ich rowniez na noc. Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3208 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3209 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() U nas dziś pierwsza nocka w łóżeczku... do tej pory Hania spała w gondolce, którą przenosiliśmy do naszej sypialni, ale to strasznie uciążliwe było więc wczoraj kosztem wygody i miejsca wstawiliśmy łóżeczko... No i Maleńka nie bardzo chciała w nim spać - chyba za dużo przestrzeni miała i pół nocy wierciła się i kręciła - wprawdzie bez płaczu, ale ja tez przez to nie spałam. A jak mi się o 5 na karmienie obudziła i już nie bardzo Jej się chciało ponownie zasypiać, to Ją delikatnie przekonałam, że jeszcze dwie godzinki chociaż... żeby to dla mnie zrobiła... więc Hania w najlepsze zasnęła i punktualnie o 7 obwieściła, że koniec spania, a Ona chce jeść... na szczęście po jedzeniu błogo zasnęła, bo ja to odpadłam już w trakcie karmienia i przespałyśmy tak do 8.30. Przełożyłam Ją do łóżeczka i śpi do tej pory... Co do pieluch, to my używałyśmy Dada, ale przez te gorąca musiałyśmy odstawić, bo Hani się te falbanki strasznie odbijały i mam wrażenie, że nie było Jej wygodnie - choć ogólnie jestem z Dad zadowolona i pewnie do nich jeszcze wrócę... Teraz używamy bella Happy i obie jesteśmy bardzo zadowolone I też właśnie stwierdzam, że muszę kupić Małej jakieś zabawki, bo wodzi już wzrokiem za mną czy Mężem i reaguje na dźwięki... a zasypianie to najlepiej wychodzi przy muzyce - albo Secret Garden albo kołysanki Turnaua i Umer...albo Mama musi śpiewać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3210 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
polecam ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:09.