Koty część IV - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-09, 08:52   #2131
motylek1007
Zakorzenienie

Dot.: Koty część IV

Cytat:
Napisane przez Lenka 91 Pokaż wiadomość
żałuj koty są to takie małe puchate, kochane, łobuzy, które tylko czekają aż zaśniesz żeby zacząć sie bawić i dokładają wszelkich starań aby właciciel był odpowiednio rano obudzony aby dać swojemu pupilowi jeść
już tu sie trochę naczytałam na wątku

Cytat:
a tak serio masz psa jeśli dobrze kojarzę? no to idealnie pies + kot = kapitalny remont domu
mam 2 psy a ogólnie 5 zwierzaków

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 09:12   #2132
Lenka 91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez motylek1007 Pokaż wiadomość
już tu sie trochę naczytałam na wątku

mam 2 psy a ogólnie 5 zwierzaków
mój TŻ bardzo jest za psami a ze jego mama i sis wolą koty to mają kota tato jest ponoć negatywnie nastawiony na jakiekolwiek zwierzaki w domu ale ostatnio powiedział tak" wiecie że kot nie lubi salami? woli Krakowską suchą"

Nensi 22.09.11 jest ze mną od 11.11.11

6.08.2014r.

Lenka 91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 09:14   #2133
motylek1007
Zakorzenienie

ja wolę psy mieszkam sama więc nikt mi nie narzuca jakie zwierzaki mogą byc. Nie zawsze tak bylo, tym bardziej doceniam teraz życie na własny rachunek

[*] 11.09.2012
Stary 2012-05-09, 09:18   #2134
ziazik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Siejusia Pokaż wiadomość
Ja bym go chciała!!!!!

Bardzo zazdroszczę!

4 zdjęcie! Uwielbiam jak koteczki robią "kocią kaczuszkę"... Cudeńkowy
Dzięki

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Ale śliczny rudzielczyk

Cytat:
Napisane przez anty_lopka Pokaż wiadomość
Ziazik, zazdraszczam i kociaka i dredów uwielbiam rude kociaste.
dredy mężowe służą do gilgotania żony i kotów
Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Cudeńko!!!!!!!!!!!!! Zjadłabym!

I dredy super i pingwin też, choć polecam Minta, nie Ubuntu
Mąż pracuje na ubuntu, więc wiesz chcąc niechcąc ja też muszę stosować

Cytat:
Zazik- jaki piękny rudzielec!!!!!!

Cytat:
Napisane przez donka_bez_ogonka Pokaż wiadomość
AAAaaa Jaką piękność masz w domu! I nie mam na myśli Pana ze zdjęć z dredami tylko tego rudego stworka- śliczniuchny!
A pan z dredami to już nie piękność?

Cytat:
Napisane przez Nimfa20 Pokaż wiadomość

Choruję na takiego kota

Cytat:
Ale cuda... Ile trwało ich polubienie się?

Po wizycie u państwa byłam przerażona pewnymi wypowiedziami jego nowych opiekunów, miałam ochotę wziąć go na ręce i zwiać. Dostali spory kredyt zaufania, ale czuję, że są edukowalni i że będą edukować innych. Ktoś ich musiał uświadomić, ile błędów popełnili przy poprzednim kocie pod kątem żywienia i bezpieczeństwa, skoro ani ich zakoceni znajomi, ani weterynarze nie podjęli tematu.
Kot zwiedzał, łasił się, chyba niewiele go obeszło... Będzie kochany.
A Buras po powrocie zachowuje się, jakby mnie miesiąc nie widział.
Dołączam do pytania

Mam nadzieje, ze wszystko szaremu się ułoży dobrze

W niedzielę wieczorem wróciliśmy z wojaży, w poniedziałek rano odebraliśmy Safirkę od opiekunki. Tym razem lepiej zniosła pobyt i szybko odnalazła się w domu i dlatego zdecydowaliśmy w poniedziałek wieczorem wziąć juz rudego (wcześniej mysleliśmy, ze dopiero po kilku dniach go weźmiemy).

Safirka na początku była zapatrzona w to małe buczące, ale szybko zachciała się z nim bawić, co z kolei małego przestraszyło, bo ona go łapą pacała, naskakiwała na niego i inne takie brutalne zabawy wiec się stroszył i buczał i krzyczał w ostateczności. Jak było juz źle, to chowalismy go do łazienki, gdzie ma chwilowo swoje mieszkanko i oboje mieli szansę sie uspokoić. Do nas lgnął od początku, i najbardziej lubi wspinać się na ramiona.
Od początku jadł, załatwił się do kuwetki i mruczał (zwłaszcza jak sie go zabrało od tego czarnego stwora).

Wczoraj oboje trochę odsypiali stresy, a dziś od rana mały juz latał za Safirka i oboje się straszyli nawzajem Wlazł też do Safirkowej dużej kuwety i zrobił tam kupala

Byłam z nim u weterynarza i wszystko jest w porządku, tylko jak na trzymiesięcznego kotka jest za malutki (wet myślał, że ma 5 tygodni). Prawdopodobnie dostawał karme dla dorosłych kotów, zamiast dla kociaków i to dlatego. Ewentualnie robaki, dostał wczoraj tabletke na odrobaczanie i małe białe kropeczki znalazłam w kupie, więc chyba robale są niestety. Ale szybko powinien na odpowiedniej karmie nadgonić.

Jest przesłodki, a Safirka się w ogóle nie obraziła za nowego lokatora i mam wrażenie, że szybko się zaakceptują
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 12050003.jpg (59,8 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 12050057.jpg (37,9 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 12050058.jpg (58,0 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 12050059.jpg (49,0 KB, 19 załadowań)
ziazik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 09:21   #2135
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez anty_lopka Pokaż wiadomość
Malla, czyli Szaruś już w nowym domku? Oby mu się tam dobrze było
Pierwsza noc ok. Zwiedzał, spał, jadł, pił, miauczał.
Cytat:
koty są to takie małe puchate, kochane, łobuzy, które tylko czekają aż zaśniesz żeby zacząć sie bawić i dokładają wszelkich starań aby właciciel był odpowiednio rano obudzony aby dać swojemu pupilowi jeść
Buras zwariował. Wczoraj nie schodził z kolan, spał z głową w moim rękawie i przy każdym obudzeniu mruczał jak traktor.

Dziś obudził mnie futrzany wibrator kładący się na mojej głowie. Godzina mruczenia i taranowania głową. Dałam mu jeść - mruczał. Zjadł - mruczał. Bawił się sznurówkami, jak ubierałam buty - mruczał.

Spsuł się
Stary 2012-05-09, 09:22   #2136
Lenka 91
Zadomowienie

Cytat:
ja wolę psy mieszkam sama więc nikt mi nie narzuca jakie zwierzaki mogą byc. Nie zawsze tak bylo, tym bardziej doceniam teraz życie na własny rachunek
moja mama sie śmieje ze jak będziemy na swoim tj ja i TŻ to będziemy mieli zwierzyniec w domu bo ja na pewno chce sie dokocić czyli już będą 2 koty a mój M chce psa. W sumie ja bym chciała mieć labradora biszkoptowego są takie cudowne koleżanka ma jak mnie jej suczka widzi to jej sie ze smyczy zrywa i mi demakijaż zawsze robi bo ten pies powoli jest większy ode mnie ale TŻ chce albo wodołaza albo owczarka niemieckiego

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Cytat:

Buras zwariował. Wczoraj nie schodził z kolan, spał z głową w moim rękawie i przy każdym obudzeniu mruczał jak traktor.

Dziś obudził mnie futrzany wibrator kładący się na mojej głowie. Godzina mruczenia i taranowania głową. Dałam mu jeść - mruczał. Zjadł - mruczał. Bawił się sznurówkami, jak ubierałam buty - mruczał.

Spsuł się

Nensi 22.09.11 jest ze mną od 11.11.11

6.08.2014r.

Lenka 91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 09:28   #2137
iwona1110
Zadomowienie

Cytat:
Nimfa jednak nie chcę ukraść Horusa, bo kota nie planuję
Uff ulżyło mi bo tu tylko chcą mi Horusa kraść Więc oświadczam - Horus jest mój - kocha mnie a ja jego i nie mamy zamiaru się rozstawać. A każdy kto będzie chciał mi go ukraść może się spodziewać tylko
Czekałam na tego kota całe życie

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Cytat:
moja mama sie śmieje ze jak będziemy na swoim tj ja i TŻ to będziemy mieli zwierzyniec w domu bo ja na pewno chce sie dokocić czyli już będą 2 koty a mój M chce psa. W sumie ja bym chciała mieć labradora biszkoptowego są takie cudowne koleżanka ma jak mnie jej suczka widzi to jej sie ze smyczy zrywa i mi demakijaż zawsze robi bo ten pies powoli jest większy ode mnie ale TŻ chce albo wodołaza albo owczarka niemieckiego
Moja koleżanka z pracy ma takiego. Wiesz ile taki duży pies je? Ona kupuje co miesiąc worek 15 kg karmy Zarobisz na to? Ma już 7 lat i zaczyna mieć problemy ze stawami - nie znam się na psach ale podobno labradory mają ze stawami problemy - niech mnie ktoś poprawi jak się mylę.

Mój facebook
iwona1110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 09:30   #2138
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez ziazik Pokaż wiadomość
dredy mężowe służą do gilgotania żony i kotów
Mój wariat na pewno by je gryzł...
Cytat:
Mąż pracuje na ubuntu, więc wiesz chcąc niechcąc ja też muszę stosować
Dredziarz i linuksiarz... oddaj mi go!
Cytat:
Safirka na początku była zapatrzona w to małe buczące, ale szybko zachciała się z nim bawić, co z kolei małego przestraszyło, bo ona go łapą pacała, naskakiwała na niego i inne takie brutalne zabawy wiec się stroszył i buczał i krzyczał w ostateczności. Jak było juz źle, to chowalismy go do łazienki, gdzie ma chwilowo swoje mieszkanko i oboje mieli szansę sie uspokoić.
Ale ulga, że nie ma jakiejś wielkiej walki Biedna Safirka, przyszło takie małe nie wiadomo co, gada po dziwnemu, kradnie zabawki i robi pole minowe z jej kuwety...
Cytat:
Byłam z nim u weterynarza i wszystko jest w porządku, tylko jak na trzymiesięcznego kotka jest za malutki (wet myślał, że ma 5 tygodni). Prawdopodobnie dostawał karme dla dorosłych kotów, zamiast dla kociaków i to dlatego. Ewentualnie robaki, dostał wczoraj tabletke na odrobaczanie i małe białe kropeczki znalazłam w kupie, więc chyba robale są niestety. Ale szybko powinien na odpowiedniej karmie nadgonić.
Ale żeby aż tak przez karmę?
Stary 2012-05-09, 09:37   #2139
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Cytat:
a ja mam działkę i też mam mieczyki, tulipany itp drzewa owocowe i dużo warzyw
Ja mam nieduży ogródek, ale dużo się w nim mieści: altana, huśtawka, warzywa, kwiaty, krzewy, woliera dla papug, w zeszłym roku był jeszcze hamak.

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:

Nimfa jednak nie chcę ukraść Horusa, bo kota nie planuję
Motylku, wiesz, ile tu dziewczyn nie planowało kota A teraz pacz, jak się rozpisały

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Cytat:
żałuj koty są to takie małe puchate, kochane, łobuzy, które tylko czekają aż zaśniesz żeby zacząć sie bawić i dokładają wszelkich starań aby właciciel był odpowiednio rano obudzony aby dać swojemu pupilowi jeść

a tak serio masz psa jeśli dobrze kojarzę? no to idealnie pies + kot = kapitalny remont domu
Właśnie. Moje Chamisko zrobiło powtórkę: rano się łasił, położył się koło mnie i paczył w oczy
Kurczę, nie rozumiem tego kota. Rano taki pieszczoch, a w dzień chodzi, jakby mnie nie znał... Normalnie 2 koty w jednym ciele
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 09:37   #2140
ziazik
Rozeznanie

Cytat:
Mój wariat na pewno by je gryzł...

Dredziarz i linuksiarz... oddaj mi go!

Ale ulga, że nie ma jakiejś wielkiej walki Biedna Safirka, przyszło takie małe nie wiadomo co, gada po dziwnemu, kradnie zabawki i robi pole minowe z jej kuwety...

Ale żeby aż tak przez karmę?
hehe, rudy łapie dredy łapką

Męża oddam, jak już sie znudzi, ale na razie sie na to nie zapowiada

No właśnie, biedna Dlatego tak za nim gania

On może być z natury niewielki, ale to raczej chodzi ogólnie o rozwój. Może w dorosłej karmie było niedostatecznie składników odżywczych dla malucha, a może chrupki były za wielkie, miał problem z gryzieniem i nie dojadał?
Jeszcze może musiał walczyć o jedzenie z silniejszym bratem, bo tak śmiesznie warczy, jak go zabieram od Safirkowych chrupek.

Edytowane przez ziazik
Czas edycji: 2012-05-09 o 09:39
Stary 2012-05-09, 09:47   #2141
Nimfa20

Cytat:
mój TŻ bardzo jest za psami a ze jego mama i sis wolą koty to mają kota tato jest ponoć negatywnie nastawiony na jakiekolwiek zwierzaki w domu ale ostatnio powiedział tak" wiecie że kot nie lubi salami? woli Krakowską suchą"

Mój brat, jak przyniosłam z mamą Chama, to z domu wyszedł.
Też, niby taki obojętny. Któregoś razu słyszę jakieś głosy. Myślałam, że kolega do brata przyszedł. Wchodzę cicho do pokoju obczaić, a tu taki widok: brat z kotem na rękach, głaszcze go i gada do niego
Zobaczył mnie, postawił kota i kazał mu spadać (Albo mi ).

Cham bardzo za nim jest. Szału dostaje, jak go usłyszy

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Cytat:
Teraz mam możliwość pójścia na swoje (wynajęcie mieszkania/kupno może), ale tak szczerze, to się boję 3 kot prędzej czy później murowany

Z drugiej strony, nie sztuka nabrać, ale utrzymać to - i nie chodzi tylko o żywienie, ale o dopilnowanie zmian chorobowych, wyczesywanie, kąpiel, zabawa itd.

Nie wiem, ja mam jakoś tak głupio, że jak widzę jakieś przysmaki dla gryzoni, to normalnie żal mi tego nie kupować i korci mnie na wzięcie gryzonia Poza tym lubię zapach trocin w klatce, 'meblować' ją, przynosić gałązki . Nimfa ->
Stary 2012-05-09, 09:48   #2142
Anitast
Zakorzenienie

Ziazik rzeczywiscie rudzielec malutki , myslalam ze tez ma ok 5-6 tyg jest taki jak byla moja Giulietta jak ja znalazlam , ale szybko nadrobi na dobrej karmie znalezliscie juz imie dla niego ???
Stary 2012-05-09, 09:52   #2143
Nimfa20

Cytat:

Jest przesłodki, a Safirka się w ogóle nie obraziła za nowego lokatora i mam wrażenie, że szybko się zaakceptują
Ma już jakieś imię? Jest naprawdę uroczy Życzę mu, żeby wszystko było w porządku

U mnie akceptacja Chama z persem trwała +/- 2 tygodnie

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Cytat:

Spsuł się
Stary 2012-05-09, 09:52   #2144
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez iwona1110 Pokaż wiadomość
Moja koleżanka z pracy ma takiego. Wiesz ile taki duży pies je? Ona kupuje co miesiąc worek 15 kg karmy Zarobisz na to? Ma już 7 lat i zaczyna mieć problemy ze stawami - nie znam się na psach ale podobno labradory mają ze stawami problemy - niech mnie ktoś poprawi jak się mylę.
Znajomi wzięli szczeniaka po championach, ze sprawdzonej rodziny. Zachorował.
Cytat:
On może być z natury niewielki, ale to raczej chodzi ogólnie o rozwój. Może w dorosłej karmie było niedostatecznie składników odżywczych dla malucha, a może chrupki były za wielkie, miał problem z gryzieniem i nie dojadał?
Jeszcze może musiał walczyć o jedzenie z silniejszym bratem, bo tak śmiesznie warczy, jak go zabieram od Safirkowych chrupek.
Coś czuję, że szybko nadrobi

Szaruś też warczał. Strategią Burego jest zjadanie wszystkiego, co widzi.
Stary 2012-05-09, 10:00   #2145
Nimfa20

Cytat:
hehe, rudy łapie dredy łapką

Męża oddam, jak już sie znudzi, ale na razie sie na to nie zapowiada
Mój Cham kiedyś mnie czesał- miałam kucyka, a on łapał go łapą

Jeśli mąż akceptuje koty, to go nie oddawaj

Ja muszę szukać co najmniej weterynarza Może jakiś rolnik z gospodarą się napatoczy

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Anitast Pokaż wiadomość
znalezliscie juz imie dla niego ???
Ha, ha, nie dość, że myślimy o tym samym, to jeszcze w tym samym czasie
Stary 2012-05-09, 10:07   #2146
monika_sonia
KOTerator

Głosowanie - który drapak dla moich małpek: 1 czy 2 (lub 1 połączony z 2)? Zamawiam w niedzielę.

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg d5az.jpg (38,8 KB, 18 załadowań)

Edytowane przez monika_sonia
Czas edycji: 2012-05-09 o 10:08
monika_sonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 10:10   #2147
Malla
Nie depcze krokusów

Monia - a jaka różnica cenowa? Wzięłabym pierwszy, niższy.
Stary 2012-05-09, 10:14   #2148
monika_sonia
KOTerator

Malla niższy mówisz? Niższy 1060, wyższy 1340 .
Rufiarze właśnie mi polecili ten pierwszy dla dużego Brytyjczyka i trzyłapki, że taki byłby idealny bo jest stabilny, bezpieczny i nie ma podwójnego hamaka, w który mogłaby zaplątać się Milka. A mi podoba się drugi, tylko na taki mnie nie stać . Myślałam, żeby do pierwszego przełożyć budę z drugiego, ale nie wiem czy się da i jak to będzie wyglądało

Czas edycji: 2012-05-09 o 10:19
Stary 2012-05-09, 10:47   #2149
ziazik
Rozeznanie

Cytat:

Spsuł się
Dobrze, ze szary szybko sie odnalazł

Daniels szczęśliwy, że wreszcie sam

Cytat:
Teraz mam możliwość pójścia na swoje (wynajęcie mieszkania/kupno może), ale tak szczerze, to się boję
Zdecydowanie polecam, nie ma się czego bać, wszystkiego się można szybko nauczyć

Cytat:
Napisane przez Anitast Pokaż wiadomość
Ziazik rzeczywiscie rudzielec malutki , myslalam ze tez ma ok 5-6 tyg jest taki jak byla moja Giulietta jak ja znalazlam , ale szybko nadrobi na dobrej karmie znalezliscie juz imie dla niego ???
Malutki, malutki jak znam siebie i swojego męża, to za trzy miesiące na jakieś imię wreszcie się zgodzimy

Cytat:
Ma już jakieś imię? Jest naprawdę uroczy Życzę mu, żeby wszystko było w porządku

U mnie akceptacja Chama z persem trwała +/- 2 tygodnie

Dzięki z imieniem potrwa
Mam nadzieje na szybką akceptację

Cytat:
Coś czuję, że szybko nadrobi

Cytat:

Jeśli mąż akceptuje koty, to go nie oddawaj
Mówisz, że mam sie go trzymać

Cytat:
Napisane przez monika_sonia Pokaż wiadomość
Malla niższy mówisz? Niższy 1060, wyższy 1340 .
Rufiarze właśnie mi polecili ten pierwszy dla dużego Brytyjczyka i trzyłapki, że taki byłby idealny bo jest stabilny, bezpieczny i nie ma podwójnego hamaka, w który mogłaby zaplątać się Milka. A mi podoba się drugi, tylko na taki mnie nie stać . Myślałam, żeby do pierwszego przełożyć budę z drugiego, ale nie wiem czy się da i jak to będzie wyglądało
Kurczak, drogo. Ja chyba bym miała wątpliwości, co do stabilności tych drapaków, mam złe doświadczenia. Chyba, że przymocujesz jakoś dodatkowo do podłogi
Stary 2012-05-09, 10:56   #2150
donka_bez_ogonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez esfira Pokaż wiadomość
szałwię błyszczącą, żarlinek, mieczyki, irysy, lewkonię, aksamitki, jeszcze jakieś dalie, groszki pachnące i maciejki zasiałyśmy z mamą, a dziś udało się dokupić sadzonkę ostróżki a z warzyw tylko cebula, cukinia, szpinak i rukola, żebym miała co pielić, jak na weekend przyjadę
Cytat:
Mieczyki też wysadziłam, mam aksamitki, groszek szaleje pod ziemią, powojnik też. Lilie już wzeszły, bratki się rozrosły i co ja tam nie mam
Z warzyw mama siała pietruszkę, koper, dosadziła sałatę, seler i por.
Kurczę, co nie wyplewię w jednym miejscu, to w następnym to dziadostwo (czyt: chwasty) wschodzi
Fajnie macie Ja z TŻtem w PL zrobiliśmy sobie ogródek- ja się uparłam i widłami cały przekopałam, aż odciski na rękach miałam! TŻ siedzi na krzesełku i mówi "odpocznij.... zapal sobie..... napij się...." Ja: "NIE! MUSZĘ SKOŃCZYĆ!!!!!" Posialiśmy sałatę, marchewkę, szczypiorek cieniutki, buraki i coś tam jeszcze. Do Londynu pojechaliśmy, jak jeszcze nic nie wzeszło Szkoda mi naszego ogródka

Cytat:
A pan z dredami to już nie piękność?
Oj tam- nawet na Pana z dredami nie zwróciłam uwagi- toć to Koci wątek!

Cytat:
W niedzielę wieczorem wróciliśmy z wojaży, w poniedziałek rano odebraliśmy Safirkę od opiekunki. Tym razem lepiej zniosła pobyt i szybko odnalazła się w domu i dlatego zdecydowaliśmy w poniedziałek wieczorem wziąć juz rudego (wcześniej mysleliśmy, ze dopiero po kilku dniach go weźmiemy).

Safirka na początku była zapatrzona w to małe buczące, ale szybko zachciała się z nim bawić, co z kolei małego przestraszyło, bo ona go łapą pacała, naskakiwała na niego i inne takie brutalne zabawy wiec się stroszył i buczał i krzyczał w ostateczności. Jak było juz źle, to chowalismy go do łazienki, gdzie ma chwilowo swoje mieszkanko i oboje mieli szansę sie uspokoić. Do nas lgnął od początku, i najbardziej lubi wspinać się na ramiona.
Od początku jadł, załatwił się do kuwetki i mruczał (zwłaszcza jak sie go zabrało od tego czarnego stwora).

Wczoraj oboje trochę odsypiali stresy, a dziś od rana mały juz latał za Safirka i oboje się straszyli nawzajem Wlazł też do Safirkowej dużej kuwety i zrobił tam kupala

Ale super, że nie ma kłótni, drapania, fukania, rzygania itp

Cytat:

Ja muszę szukać co najmniej weterynarza Może jakiś rolnik z gospodarą się napatoczy
HAhahaha

Cytat:
Głosowanie - który drapak dla moich małpek: 1 czy 2 (lub 1 połączony z 2)? Zamawiam w niedzielę.

Ten 1 wygląda na taki... przyjaźniejsze, ale z kolei 2 jest bardziej urozmaicony.... Ten 1 ma takie opływowe kształty, a 2 taki toporny....
Ale z drugiej strony, dużej różnicy nie ma, a cenowo jest, więc ja na Twoim miejscu wzięłabym ten pierwsiejszy

Boże dziewczyny. Ale miałam dziś koszmar. Ja nie wiem, ale tak często mi się koty śnią! A dziś to już tragedia. Nie będę opisywać, bo nie chcę wysyłać Wam negatywnej energii
Stary 2012-05-09, 10:59   #2151
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Kurczak, drogo. Ja chyba bym miała wątpliwości, co do stabilności tych drapaków, mam złe doświadczenia. Chyba, że przymocujesz jakoś dodatkowo do podłogi
Drogo i ma być stabilnie, żadnych dodatkowych mocowań nie będzie. Podstawa jest 60x60, na obrazku tego nie widać, ale to dość duży drapak. Sama nie wiem .

Stary 2012-05-09, 11:03   #2152
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:

duży rozrzut jeśli chodzi o psy. Rózne rasy Duże psy więcej kosztują, tak jak ktos napisał.
Trzeba tez sprawdzić na co dana rasa ma predyspozycje, żeby wiedzieć na co człowiek sie pisze.
Poza tym wymagania rasy, czy zawsze człowiek bedzie mial czas zeby wybiegać/zmęczyć psa itd.

za to zrywanie na smyczy bym nie pochwaliła

U mnie własnie stado ruszyło jak poszłam na swoje

Cytat:

Motylku, wiesz, ile tu dziewczyn nie planowało kota A teraz pacz, jak się rozpisały

tylko wiesz, jeden kot pociąga za sobą (za jakiś czas) drugiego. Do tego osiatkowanie okien, balkonu.
Drapak trzeba gdzieś postawić, kuwetę w miejscu niedostępnym dla psów itd....

Cytat:

Teraz mam możliwość pójścia na swoje (wynajęcie mieszkania/kupno może), ale tak szczerze, to się boję 3 kot prędzej czy później murowany
nie bój sie, na swoim jest bosko

Cytat:
Znajomi wzięli szczeniaka po championach, ze sprawdzonej rodziny. Zachorował.
.
to jakieś dziwne? :conf used:

[*] 11.09.2012
Stary 2012-05-09, 11:20   #2153
monika_sonia
KOTerator

Czyli 1?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-09, 11:22   #2154
motylek1007
Zakorzenienie

nie znam sie na kocich preferencjach, ale jakbym miala 2 koty, wziełabym ten z nr 2

[*] 11.09.2012
Stary 2012-05-09, 11:27   #2155
monika_sonia
KOTerator

Motylku dziękuję za bezstronną opinię nie-kociarza . Ten drugi bardzo mi się podoba ale nie jest zbyt super bo po za tym, że ma dwie budki to jest zbyt wysoki, jak Młoda poleci to nie będzie co zbierać , ale kombinuję, żeby przełożyć budkę z 2. do 1. i delikatnie w 1. słupek wydłużyć Nie mam pomysłu na ten ich drapak w ogóle . Gdyby drapak był dla mnie, to wiedziałabym co wziąć.

Czas edycji: 2012-05-09 o 11:29
Stary 2012-05-09, 11:30   #2156
motylek1007
Zakorzenienie

własnie przez 2 budki mi sie spodobał, żeby każda miala "swoją". Może Ci przełożą tą budkę do niższego?

[*] 11.09.2012
Stary 2012-05-09, 11:38   #2157
monika_sonia
KOTerator

Czekam co odpiszą w sprawie przenoszenia tych budek .
W sumie jedna budka wystarczyłaby dla Soni.
Milka spędziła w klatce i w budce dwa miesiące, jak do mnie trafiła to od tamtej pory praktycznie do budek nie zagląda , czasami zachowuje się jakby miała klaustrofobię bo jak chcę ją włożyć do budki to blokuje wejście nóżkami i ucieka .
Ale - nie wiadomo co im odbije, będą chciały obydwie w budce siedzieć i co zrobię? Dlatego chcę kupić raz a porządnie, to będzie ich pierwszy drapak i ostatni chyba.

Stary 2012-05-09, 11:38   #2158
iwona1110
Zadomowienie

Cytat:
Motylku dziękuję za bezstronną opinię nie-kociarza . Ten drugi bardzo mi się podoba ale nie jest zbyt super bo po za tym, że ma dwie budki to jest zbyt wysoki, jak Młoda poleci to nie będzie co zbierać , ale kombinuję, żeby przełożyć budkę z 2. do 1. i delikatnie w 1. słupek wydłużyć Nie mam pomysłu na ten ich drapak w ogóle . Gdyby drapak był dla mnie, to wiedziałabym co wziąć.
Monika dobrze wyliczyłam ze ten wyzszy to 28 cm różnicy? Byłby fajny bo rozeta dla Soni, hamak dla Milki, budka dla obu One w odróżnieniu od mojego chyba budki lubią ( choc ostatnio wlazl do budki na balkonie choc z kazdej strony wystawal )
A nie da rady obu wybrac?

Mój facebook
iwona1110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 11:39   #2159
motylek1007
Zakorzenienie

wiem co powinnaś zrobić, zamów oba, postaw i zostaw ten co sie bardziej spodoba dziewczyną

[*] 11.09.2012
Stary 2012-05-09, 11:47   #2160
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Monika dobrze wyliczyłam ze ten wyzszy to 28 cm różnicy? Byłby fajny bo rozeta dla Soni, hamak dla Milki, budka dla obu One w odróżnieniu od mojego chyba budki lubią ( choc ostatnio wlazl do budki na balkonie choc z kazdej strony wystawal )
Sonia budki lubi, a różnica w wysokości to właśnie koło 20cm.

Cytat:
A nie da rady obu wybrac?
Cytat:
wiem co powinnaś zrobić, zamów oba, postaw i zostaw ten co sie bardziej spodoba dziewczyną

Nie dobijajcie mnie .

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości