|
|
#2131 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Koty część IV
Cytat:
Cytat:
a ogólnie 5 zwierzaków
|
|
#2132 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2133 |
|
Zakorzenienie
|
ja wolę psy
mieszkam sama więc nikt mi nie narzuca jakie zwierzaki mogą byc. Nie zawsze tak bylo, tym bardziej doceniam teraz życie na własny rachunek
|
#2134 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
chcąc niechcąc ja też muszę stosować![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Mam nadzieje, ze wszystko szaremu się ułoży dobrze W niedzielę wieczorem wróciliśmy z wojaży, w poniedziałek rano odebraliśmy Safirkę od opiekunki. Tym razem lepiej zniosła pobyt i szybko odnalazła się w domu i dlatego zdecydowaliśmy w poniedziałek wieczorem wziąć juz rudego (wcześniej mysleliśmy, ze dopiero po kilku dniach go weźmiemy). Safirka na początku była zapatrzona w to małe buczące, ale szybko zachciała się z nim bawić, co z kolei małego przestraszyło, bo ona go łapą pacała, naskakiwała na niego i inne takie brutalne zabawy wiec się stroszył i buczał i krzyczał w ostateczności. Jak było juz źle, to chowalismy go do łazienki, gdzie ma chwilowo swoje mieszkanko i oboje mieli szansę sie uspokoić. Do nas lgnął od początku, i najbardziej lubi wspinać się na ramiona.Od początku jadł, załatwił się do kuwetki i mruczał (zwłaszcza jak sie go zabrało od tego czarnego stwora ).Wczoraj oboje trochę odsypiali stresy, a dziś od rana mały juz latał za Safirka i oboje się straszyli nawzajem Wlazł też do Safirkowej dużej kuwety i zrobił tam kupala![]() Byłam z nim u weterynarza i wszystko jest w porządku, tylko jak na trzymiesięcznego kotka jest za malutki (wet myślał, że ma 5 tygodni). Prawdopodobnie dostawał karme dla dorosłych kotów, zamiast dla kociaków i to dlatego. Ewentualnie robaki, dostał wczoraj tabletke na odrobaczanie i małe białe kropeczki znalazłam w kupie, więc chyba robale są niestety. Ale szybko powinien na odpowiedniej karmie nadgonić. Jest przesłodki, a Safirka się w ogóle nie obraziła za nowego lokatora i mam wrażenie, że szybko się zaakceptują |
||||
|
|
|
#2135 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Pierwsza noc ok. Zwiedzał, spał, jadł, pił, miauczał.
Cytat:
Dziś obudził mnie futrzany wibrator kładący się na mojej głowie. Godzina mruczenia i taranowania głową. Dałam mu jeść - mruczał. Zjadł - mruczał. Bawił się sznurówkami, jak ubierałam buty - mruczał. Spsuł się
|
|
|
#2136 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
|
|
#2137 | |
|
Zadomowienie
|
Uff ulżyło mi bo tu tylko chcą mi Horusa kraść
Więc oświadczam - Horus jest mój - kocha mnie a ja jego i nie mamy zamiaru się rozstawać. A każdy kto będzie chciał mi go ukraść może się spodziewać tylko![]() Czekałam na tego kota całe życie ![]() ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
Zarobisz na to? Ma już 7 lat i zaczyna mieć problemy ze stawami - nie znam się na psach ale podobno labradory mają ze stawami problemy - niech mnie ktoś poprawi jak się mylę.
|
|
|
#2138 | ||
|
Nie depcze krokusów
|
Mój wariat na pewno by je gryzł...
Dredziarz i linuksiarz... oddaj mi go! ![]() Cytat:
Biedna Safirka, przyszło takie małe nie wiadomo co, gada po dziwnemu, kradnie zabawki i robi pole minowe z jej kuwety... ![]() Cytat:
|
|
|
#2139 | ||
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Motylku, wiesz, ile tu dziewczyn nie planowało kota A teraz pacz, jak się rozpisały ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
Kurczę, nie rozumiem tego kota. Rano taki pieszczoch, a w dzień chodzi, jakby mnie nie znał... Normalnie 2 koty w jednym ciele
|
|
#2140 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Męża oddam, jak już sie znudzi, ale na razie sie na to nie zapowiada No właśnie, biedna Dlatego tak za nim gania![]() On może być z natury niewielki, ale to raczej chodzi ogólnie o rozwój. Może w dorosłej karmie było niedostatecznie składników odżywczych dla malucha, a może chrupki były za wielkie, miał problem z gryzieniem i nie dojadał? Jeszcze może musiał walczyć o jedzenie z silniejszym bratem, bo tak śmiesznie warczy, jak go zabieram od Safirkowych chrupek. Edytowane przez ziazik Czas edycji: 2012-05-09 o 10:39 |
|
|
|
|
#2141 | ||
|
|
Cytat:
Mój brat, jak przyniosłam z mamą Chama, to z domu wyszedł. Też, niby taki obojętny. Któregoś razu słyszę jakieś głosy. Myślałam, że kolega do brata przyszedł. Wchodzę cicho do pokoju obczaić, a tu taki widok: brat z kotem na rękach, głaszcze go i gada do niego Zobaczył mnie, postawił kota i kazał mu spadać ).Cham bardzo za nim jest. Szału dostaje, jak go usłyszy ![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
3 kot prędzej czy później murowany Z drugiej strony, nie sztuka nabrać, ale utrzymać to - i nie chodzi tylko o żywienie, ale o dopilnowanie zmian chorobowych, wyczesywanie, kąpiel, zabawa itd. Nie wiem, ja mam jakoś tak głupio, że jak widzę jakieś przysmaki dla gryzoni, to normalnie żal mi tego nie kupować i korci mnie na wzięcie gryzonia Poza tym lubię zapach trocin w klatce, 'meblować' ją, przynosić gałązki . Nimfa ->
|
|
#2142 |
|
Zakorzenienie
|
Ziazik rzeczywiscie rudzielec malutki , myslalam ze tez ma ok 5-6 tyg jest taki jak byla moja Giulietta jak ja znalazlam , ale szybko nadrobi na dobrej karmie
znalezliscie juz imie dla niego ???
|
#2143 | ||
|
|
Cytat:
U mnie akceptacja Chama z persem trwała +/- 2 tygodnie ![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
|
|
#2144 | ||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Cytat:
![]() Szaruś też warczał. Strategią Burego jest zjadanie wszystkiego, co widzi.
|
|
|
#2145 | |
|
|
Cytat:
![]() Jeśli mąż akceptuje koty, to go nie oddawaj ![]() Ja muszę szukać co najmniej weterynarza Może jakiś rolnik z gospodarą się napatoczy ![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Ha, ha, nie dość, że myślimy o tym samym, to jeszcze w tym samym czasie
|
|
#2146 |
|
KOTerator
|
Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2012-05-09 o 11:08 |
|
|
|
#2147 |
|
Nie depcze krokusów
|
Monia - a jaka różnica cenowa? Wzięłabym pierwszy, niższy.
|
|
#2148 |
|
KOTerator
|
Malla niższy mówisz? Niższy 1060, wyższy 1340
.Rufiarze właśnie mi polecili ten pierwszy dla dużego Brytyjczyka i trzyłapki, że taki byłby idealny bo jest stabilny, bezpieczny i nie ma podwójnego hamaka, w który mogłaby zaplątać się Milka. A mi podoba się drugi, tylko na taki mnie nie stać . Myślałam, żeby do pierwszego przełożyć budę z drugiego, ale nie wiem czy się da i jak to będzie wyglądało
Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2012-05-09 o 11:19 |
|
|
|
#2149 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Daniels szczęśliwy, że wreszcie sam Cytat:
Cytat:
jak znam siebie i swojego męża, to za trzy miesiące na jakieś imię wreszcie się zgodzimy![]() Cytat:
![]() Mam nadzieje na szybką akceptację ![]() Mówisz, że mam sie go trzymać ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2150 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja z TŻtem w PL zrobiliśmy sobie ogródek- ja się uparłam i widłami cały przekopałam, aż odciski na rękach miałam! TŻ siedzi na krzesełku i mówi "odpocznij.... zapal sobie..... napij się...." Ja: "NIE! MUSZĘ SKOŃCZYĆ!!!!! " Posialiśmy sałatę, marchewkę, szczypiorek cieniutki, buraki i coś tam jeszcze. Do Londynu pojechaliśmy, jak jeszcze nic nie wzeszło Szkoda mi naszego ogródka![]() Oj tam- nawet na Pana z dredami nie zwróciłam uwagi- toć to Koci wątek! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale z drugiej strony, dużej różnicy nie ma, a cenowo jest, więc ja na Twoim miejscu wzięłabym ten pierwsiejszy ![]() Boże dziewczyny. Ale miałam dziś koszmar. Ja nie wiem, ale tak często mi się koty śnią! A dziś to już tragedia. Nie będę opisywać, bo nie chcę wysyłać Wam negatywnej energii
|
|
#2151 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#2152 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Duże psy więcej kosztują, tak jak ktos napisał.Trzeba tez sprawdzić na co dana rasa ma predyspozycje, żeby wiedzieć na co człowiek sie pisze. Poza tym wymagania rasy, czy zawsze człowiek bedzie mial czas zeby wybiegać/zmęczyć psa itd. za to zrywanie na smyczy bym nie pochwaliła U mnie własnie stado ruszyło jak poszłam na swoje Cytat:
Drapak trzeba gdzieś postawić, kuwetę w miejscu niedostępnym dla psów itd.... Cytat:
![]() Cytat:
![]() :conf used:
|
|
#2153 |
|
KOTerator
|
Czyli 1?
|
|
|
|
#2154 |
|
Zakorzenienie
|
nie znam sie na kocich preferencjach, ale jakbym miala 2 koty, wziełabym ten z nr 2
|
#2155 |
|
KOTerator
|
Motylku dziękuję za bezstronną opinię nie-kociarza
. Ten drugi bardzo mi się podoba ale nie jest zbyt super bo po za tym, że ma dwie budki to jest zbyt wysoki, jak Młoda poleci to nie będzie co zbierać , ale kombinuję, żeby przełożyć budkę z 2. do 1. i delikatnie w 1. słupek wydłużyć Nie mam pomysłu na ten ich drapak w ogóle . Gdyby drapak był dla mnie, to wiedziałabym co wziąć.
Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2012-05-09 o 12:29 |
|
|
|
#2156 |
|
Zakorzenienie
|
własnie przez 2 budki mi sie spodobał, żeby każda miala "swoją". Może Ci przełożą tą budkę do niższego?
|
#2157 |
|
KOTerator
|
Czekam co odpiszą w sprawie przenoszenia tych budek
W sumie jedna budka wystarczyłaby dla Soni. Milka spędziła w klatce i w budce dwa miesiące, jak do mnie trafiła to od tamtej pory praktycznie do budek nie zagląda . Ale - nie wiadomo co im odbije, będą chciały obydwie w budce siedzieć i co zrobię? Dlatego chcę kupić raz a porządnie, to będzie ich pierwszy drapak i ostatni chyba. |
|
|
|
#2158 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
One w odróżnieniu od mojego chyba budki lubią ( choc ostatnio wlazl do budki na balkonie choc z kazdej strony wystawal )A nie da rady obu wybrac?
|
|
|
#2159 |
|
Zakorzenienie
|
wiem co powinnaś zrobić, zamów oba, postaw i zostaw ten co sie bardziej spodoba dziewczyną
|
#2160 | ||
|
KOTerator
|
Cytat:
Cytat:
Nie dobijajcie mnie .
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:41.

a ogólnie 5 zwierzaków

mieszkam sama więc nikt mi nie narzuca jakie zwierzaki mogą byc. Nie zawsze tak bylo, tym bardziej doceniam teraz życie na własny rachunek

Normalnie 2 koty w jednym ciele
).
Poza tym lubię zapach trocin w klatce, 'meblować' ją, przynosić gałązki . Nimfa -> 

Może jakiś rolnik z gospodarą się napatoczy
.