|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2009 część XVI :)
Cytat:
Współczuję przejść żołądkowych i żeby nic się nie przypałętało Tymuś ![]() ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Spokojnej nocy Dobranoc |
|
|
|
|
#3662 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() , a jakich argumentów użyłaś? ![]() Super miejsce do jeżdżenia Cytat:
![]() I bez nakładki robi tylko siku czasem, ale my musimy go posadzić To samo mam ![]() ***
|
|
|
#3663 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dzieki dziewczyny
![]() no na to wyglada, ze to jakas alergia, wszystko inne w porzadku dostal hormon, zyrtec i wapno ma brac, ale to juz wczesniej mu dawalam ale dr podejrzewa jeszcze zakazenie wiec jutro idziemy zrobic morfologie i mocz
|
|
#3664 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
Aga pisalaś o problemach z odpieluchowaniem Alana. My mieliśmy identycznie jak Tomuś nie był jeszcze gotowy( wołał jak już sikał) , może zrób na miesiąc przerwę i spróbuj jeszcze raz? My za to mamy problemy z kupą , bo Tomusiowi rzadko kiedy uda się zrobić na sedes tylko w pampka (od razu po śnie) albo w majtki. Widzę ze na nadkładce albo na nocniku ma jakies opory, pare dni nawet wstrzymywał , nie wiem skad takie problemy
|
|
#3665 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() to chyba wynika z tego,że nasze dzieci się wstydzą ![]() Cytat:
![]() Trzymam za wyniki.Cytat:
Ja myślę,że to strach przed czymś nowym,nieznanym ![]() ************** |
|||
|
|
|
#3666 |
|
Zakorzenienie
|
Cass fajnie że wpadłaś ![]() Mnie też tu mało, ale staram się choć czytać na bieżąco. U nas nocnik jest bo do niedawna L wysadzałam w nocy.Poza tym dużo koleżanek które w zasadzie co dzień mnie odwiedzają mają mniejsze dzieci od L i korzystają z naszego nocniczka. Chwyciłam za książeczkę,bo na szczepieniu ważyli moją Blaneczkę i uwaga ,uwaga..mój klops w 6mc miał 8850
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#3667 |
|
Zakorzenienie
|
Jolu dziekuje
![]() Svi, mam nadzieje, ze Erykowi sie poprawi szybko Cass
|
#3668 |
|
Zakorzenienie
|
Matko jakaś zakręcona jestem ostatnio, czytam, ale nie mam kiedy napisać ![]() Cześć Cass Porównujesz swoje dzieci, to pewnie naturalne, ale myślę tak jak Mariolka-to dwoje różnych małych ludzi, rozwijających się w różnym tempie. Jeśli ma Cię to uspokoić, to pewnie, że idź do specjalisty, ale nie zamartwiaj się aż tak bardzo ![]() Svi zdrówka dla Eryka Miramej a jak Kuba-tylko katar nadal? Odnośnie podcierania-Zosia próbuje, ale wiadomo, że to tylko symboliczne, i tak zawsze wycieram ją po swojemu. Aaa i wyciera się od przodu, ale tylko siku, kupki nie próbuje nawet. I tez każe się zamykać w łazience - "zamknij mnie do końca" Zawsze zabieram papier, bo potem cała rolka na podłodze I nie robi już w ogóle na nocnik od dobrego tygodnia, cieszy mnie to bardzo, bo to dużo wygodniejsze, mówi, że duże dziewczynki robią na sedesik![]() Maju fajnie, że wyjazd udany Aga nie martw się tak ta pieluchą Więcej nie pamiętam
Edytowane przez angy Czas edycji: 2012-05-09 o 11:11 |
|
|
|
#3669 |
|
Ola-Unhola
|
Hej
![]() Dopiero wstałam ![]() Nie posłałam Bartka do szkoły, chciałam zeby też się wyspał, bo zmęczony tym wstawaniem i po pielgrzymce. Chłopcy wstali ok 9 i ładnie się koło mnie bawili ![]() Najpierw napisze o komunii jeszcze, bo Mariola pytała jak tam z dodatk. gośćmi itp. To może tak zacznę ![]() Okazało się, ze sprawa zaproszenia dodatkowych osób (w szczególności wujka Małża), ma drugie dno ![]() Tu oczywiście przypomina mi się sytuacja morskiej z zaproszeniami ![]() Babcia Małża, aby zaprosić tą osobę zamazała na swoim zaproszeniu korektorem swoje imię i córki (wpisane były na jednym zapr.) i wpisała jego imię i nazwisko Niestety dla niej synek dopatrzył się korektora i obraził się, także go nie było ![]() Ta druga osoba przyszła (Babci siostra). Oczywiście razem z babcią, ciotką tylko na sam obiad .Zresztą pdobnie jak jedna z sióstr Małża z dziećmi i mężem...Nie bedę tego komentowała. Dzień przed komunią teściowa zachorowała i niestety nie było jej ani w kościele, ani nie wyszła z pokoju jak przyjechaliśmy z gośćmi na przyjęcie. Widziałam ją przez moment, rzeczywiście ledwo mówiła, mała szyję jak balon - angina plus migdałki, jakaś masakra podobno. Jednak do dnia dzisiejeszego nie zadzwoniła do Bartka z zyczeniami a czuje się już lepiej.. Ogólnie pomagała mi w rozkładaniu chrzestna, która cudownie zdecydowała, ze jednak na komunii się pojawi. Dowiedzieliśmy się, jak w poniedziałek teśc z lotniska dowiózł ją do nas na działkę ![]() Brat Małża i jego zona oraz sam Małż, który mnie zaskoczył ![]() Ale juz tak mu tłukłam do głowy, że się postarał ![]() Z prezentów Bartuś zadowolony. Dostał przede wszystkim pieniądze, które złozyliśmy w skarbonce na wakacje, a dodatkowo zegarek od moich Rodziców, rolki od brata Małża i jego żony, lego technics wieeelkie dodatkowo od chrzestnej, pismo święte i biblię z obrazkami. My kupiliśmy mu telefon na karte, bo prooooosił Od teściów niestety nic, bo nie mają pieniędzy... Zresztą w czasie komunii tez tego doznaliśmy, bo nie mogłam opłukac moich talerzy, gdyż oszczędzają wodę.... Wtrącę, że nie mam nic do nie posiadania pieniędzy, jednak u nich to oznacza, że nie mają na koncie 300 tys oszczedności, które wydali właśnie na modernizację działki.... Wchodząc do sklepu nie zastanawiają się jak wiele osób, co kupić, zeby starczyło do pierwszego... Dla mnie wstyd, ze dla pierwszego wnuka nie mają 100 zł z okazji komunii, ale to moje zdanie ![]() Ubrana byłam we fioletową kieckę i cieliste butki. Nic nadzwyczajnego, ale sukieneczka szersza i po weekendzie majowym nikt nie widział mojego brzucha piwno grillowego ![]() Ale się rozpisałam, zrozumiem jak nie bedziecie miały ochoty czytać ![]() A tak jeszcze z moich osobistych przeżyć/wniosków dodam, że cały ten czas spędzony na mszach, próbach i przede wszystkim na wczorajszej pielgrzymce coś we mnie zmienił. Nie wiem jak to określić, ale chce coś zmienić w swoim życiu, zachowaniu i wychowaniu dzieci. Szkoda tylko, ze Małż ze mną nie był, bo bedę musiała nad nim pod tym względem popracować ![]() *************** Idę do dzieci, później poczytam co u Was i nadrobię. Zdrówka dla Eryka Svi
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2012-05-09 o 11:30 |
|
|
|
#3670 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Cytat:
a to i tak urozmaicone aha to chyba nie doczytałam ... ale ten mój też jest super - wczoraj dostałam paczkę ... i glinka- rewelacja Cytat:
gratuluję wiem, ze to trudne zadanie z dzieciem ![]() pokazesz? ![]() Cytat:
/może to i lepiuej, bo głowa pękała ![]() Cytat:
mam nadzieję, że to będzie jakaś fajna szefowa Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3671 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, Kuba to tak ma, że jednego dnia sam, drugiego mówi, że boi się, że dotknie kupki Cytat:
, tak, ale jaki ![]() Kuba od dawna robi na nakładkę, ale jak coś mu się umyśli, to woła, że potrzebuje nocnika ![]() Cytat:
. A to w końcu było u nich w domu, czy w fundacji?Niektórych rzeczy nie skomentuję, pozwolisz? ![]() Fajne prezenty, takie na miarę dziecka ![]() Trzymam kciuki za zmiany ![]() *** Ja dzisiaj mam ochotę polecieć na księżyc albo wystrzelić tam Kubę ![]() Niech mnie ktoś przytuli ![]() ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Ciekawe, co u Ady, jak sobie radzi , wcale się nie odezwała już.
|
|
|
#3672 |
|
Ola-Unhola
|
Joluś, było w fundacji, ale to obok ich domu (na terenie "ogrodu") i zlew za malutki, zeby włozyć więcej niż szklankę i talerz pracownika. Nosiłyśmy z domu i do domu, jak coś trzeba było zmienić.
Dostałam gratis pudełko plast. do brudnych talerzy, zeby w bagażniku mokre kartonu nie przemoczyły ![]() Jasne, nie komentuj ![]() Tez mi się wydaje, ze fajne. Po co mu tablet np. ![]() Miały być dla niego a nie dla Rodziców i są ![]() Ja przytulę ![]() Ja dzisiaj mam dwójkę, ale jestem opanowana ![]() ***** Co do podcierania. Ant nie umie, ja myje mu pupkę
|
#3673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No ciekawe ![]() Unholy to jakaś dziwna rodzina jest ![]()
|
|
#3674 |
|
Ola-Unhola
|
|
#3675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale aż język świerzbi ![]() , ja jeszcze też, ale dopiero 12.30 Żeby nie było - Kuba też nie umie, tylko próbuje ![]() ![]() Od razu mi lepiej
|
|
|
#3676 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Ant nie próbuje ![]() O ta sukienka ![]() 2012-05-09 12.43.41.jpg
|
|
#3677 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3678 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3679 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cześć angy ![]() Cytat:
współczuję Rodzinki potrafię zrozumieć,że ktoś w danej chwili może nie mieć kasy,ale oszczędność wody w trakcie przyjęcia komunijnego i po nim,wybacz ale Kwestię zaproszeń,może pominę,bo niecenzurowane słowa cisną mi się na usta ![]() Najważniejsze,że Bartek zadowolony,bo w końcu to Jego święto-Jego dzień No i u Ciebie jakaś przemiana Aniu a płytki do korytarza takie.Pochwalę się,jak już będzie położone Apropo jeszcze tych sklepów,Bartosz chciał sikać do każdego sedesu,który był na wystawie ![]() Cytat:
![]() Aż tak to i ja Cię na księżyc daleko,ale możesz Go do mnie podesłać ![]() Też jestem ciekawa,co u nich? ![]() Cześć Karo Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2012-05-09 o 14:47 |
|||
|
|
|
#3680 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Mam chwilke bo dzieci usnały w samochodzie jak wracalismy do domu Nawet obiadu nie zjadły![]() Bylam z mała u rehabilitantki, fajna kobieta Cytat:
Rzadko pisze ale juz zaczne to elaborat wychodziCytat:
U nas nocnik stoi za drzwiami w korytarzu. Kuba juz na niego nie siada ale jest podobnie jak u ciebie. Czasami ktos z małym dzckiem przyjdzie i wtedy jest uzywany ![]() Dzisiaj Kuba mnie zaskoczył... Karmie Blanke a on krzyczy,ze chce kupe. Mowie, zeby poczekał chwilke az skoncze ja karmic. A on poszedł do łazienki i nastała cisza. Za chwile przychodze a on siedzi na kibelku i stęka Zawsze to ja sciagam mu spodenki i sadzam. Świetnie sobie poradził, jestem z niego bardzo dumna![]() A Blanka pieknie waży Moja przy twojej to kruszynka![]() Cytat:
Dziekuje za słowa otuchy Cytat:
W mojej naturze chyba tkwi tendencja do zamartwiania sie ![]() Wiem, ze nie powinnam porównywac dzieci Cytat:
![]() A płytki słabo widac ![]() Pochwal sie koniecznie. Aniu, pewnie pisałas a ja nie czytałam jakie prace teraz w domku wykonujecie?My czekamy na ekpie wykonczeniowa. Maja byc w piatek. Teraz był hydraulik, podłaczył piec, grzejniki. Juz nawet w piecu sie paliło
|
|
|
#3681 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Kuba ma już pierwsze spotkanie za sobą ![]() A dlaczego nie wybrałaś mnie? ![]() *** Dotarł do mnie w końcu ten filtr Biodermy dla Kuby, słuchajcie, jest naprawdę super, ma fajną konsystencję, łatwo się smaruje i dobrze wchłania, ale i tak największą zaletą jest to, że w ogóle nie zostawia typowej dla filtrów tłustej warstwy. Idę zamówić drugie opakowanie
|
|
|
#3682 |
|
Wtajemniczenie
|
cześc
![]() czytam i czytam i niewiem kiedy przeczytam ![]() jakoś mi czasu brakuje teraz grilla robie, sama ![]() *** co do wyjazdu... wszystko było ok, rozłożyliśmy droge na 2 częsci i to był świetny pomysł, Zuza spała cała noc, od 22 do 8 rano, więc przynajmniej nie było problemu z jazdą, zreszta nawet jak nie spała to tez była super, bo ładnie się bawiła (m.in. wyszywankami SamSama bo jej we Wroc kupiłam), śpiewała, opowiadała, tak że sama się nie spodziewałam że tak dobrze zniesie drogę ja tez się czułam dobrze więc ciesze sie że pojechałam bo niewiem kiedy znów mi się taka okazja zdarzy ![]() wszytsko jakos nam się fajnie układało, hotele szukaliśmy na miejscu (ale mielismy wyszukane adresy), w Amsterdamie byliśmy 1,5 dnia, hotel mieliśmy w samym centrum, byliśmy tez w Bergen Op Zomm, Eindhoven i w Bruggi (Belgia), to ostatnie miesteczko rewelacja, stasznie mi się podobalo, nakupiłam czekoladek, to będzie jak znalazł na gorsze dni ![]() Bylismy jeszcze w Yerseke, u kuzynki kumpla u której mieliśmy spac ale szybko stamdąt uciekliśmy bo dziewczyna zamiast na nas czekac, to urzadziła imprezkę z dużą ilością procentów, jej facet już ledwo mówił, a jak wyszlismy przedyskutowac co robimy (była 21) to donieśli jeszcze 2 flaszeczki, do tego w domu kot, a miało go nie byc, i warunki takie że musiałabym bez prysznica spac, a na drugi dzień na noc mieliśmy wyjeżdzac więc wiadomo.... bez komentarza zresztą to zostawię... w każdym bądź razie zwialiśmy stamtąd do hotelu w drodze powrotnej zahaczyliśmy o Wroc i poszliśmy do Zoo porażka, spora częśc rozkopana, zwierząt mało i wogóle jakieś to wszystko nie teges, nie podobało mi się wcale a jak porównam do ZOO w Szosto to niebo i ziemia ![]() a do tego jeszcze jak już mieliśmy wychodzic to Zuza miała wypadek, biegła, odwróciła sie i bęc, wyłożyła się jak długa, nawet na żebach ziemię miała, myślałam że połamała, ale dzielnie zniosła jak ją gazikiem czyściłam i jak ją myłam z krwi dziś ma jeszcze ślad na wardze i nad nia ale dobrze ze tylk otak to się skończyło i jak wsiadła do auta tak spała 2 godz ponad to na razie tyle jutro mam zamiar pojśc do lekarza, tylko okazało się że juz na jutro nie ma wolnych miejsc, mam jeszcze jutro próbiowac a jak nie to spróbuje jeszcze do dwóch innych ale tam dopiero jutro mam dzwonic, oby mi się udało ![]() to do potem ide kiełbaski przewrócic buziaki dla Was Ola, widziałam tort
|
#3683 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dziekuje wszystkim za dobre slowa ![]() Eryk czuje sie juz wrecz swietnie odebralismy wyniki, najwazniejsze wartosci sa w normie, cos tam jest nie w normie ale to juz lekarz musi zobaczyc, a wyjechal i bedzie dopiero w piatek Cass witaj kochana ![]() nie zamartwiaj sie, skoro specjalista mowi, ze jest dobrze to napewno ma racje a kazde dziecko inaczej sie rozwija maya super, ze wycieczka sie udala ![]() Unholy ale Ty masz tych tesciow ![]() dobrze, ze chociaz Bartek zadowolony i fajne prezenty dostal ![]() moj Eryk wiem, ze dostanie od chrzestnej psp vita, od moich rodzicow rower, tz chyba mu kupi zegarek, od strony ojca raczej kase dostanie
|
|
#3684 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() najważniejsze, ze Bartuś zadowolony z imprezy co do teściów ![]() za zmiany i podziwiam Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3685 |
|
Zakorzenienie
|
Maju
, cieszę się, że wyjazd udany ![]() Dobrze, że Zuzia sobie nie złamała zęba żadnego. ![]() *** Czy któreś nasze dziecko boi się owadów? Kuba szaleje normalnie , jak były te pierwsze ciepłe dni byliśmy na placu zabaw i jak Kuba się huśtał, przyleciał bąk. Oczywiście przyleciał, poleciał i tyle. A Kuba ciągle mówi o bąkach, osach, pszczołach, tłumaczymy mu, kiedy są niebezpieczne, zapewniamy, że je odgonimy itd. ale ona nadal się boi. Sto razy się pyta, czy mucha nie gryzie itp. Nadmienię, że na ten konkretny plac zabaw już nie chodzi ![]() Ostatnio był na innym placu i przy takiej karuzeli, gdzie bawiły się inne dzieci (Kuba bawił się trochę dalej), była osa, nic nie zrobiła, ale jak mój małż tam potem przysiadł, to Kuba zaczął krzyczeć, żeby nie siadał, bo osa, nie przestawał póki małż nie zszedł. Nie wiem, co robić
|
|
#3686 |
|
Zakorzenienie
|
Maju, ciesze sie, ze wyjazd byl udany
Unholy normalnie ![]() Prezenty fajne Sukienka tez, jestem przekonana, ze wygladalas slicznie, a brzuch mialas, tak jak zawsze, tylko w swojej wyobrazni ![]() Svi, ciesze sie, ze Eryk juz dobrze Jolu, wspolczuje ciezkiego dnia ![]() Antonio boi sie owadow, a jak widzi pszczole, to krzyczy :"Mummy! Bee! Ruuuun!", ale nie jest to tak zaawansowane jak u Kubusia, jakos wierzy w nasze tlumaczenia i zapewnienia, a od pojscia do parku czy na plac zabaw nie odwiedzie go nic, nawet pszczola. ![]() Jutro bede spac po nocy, a potem mam wolne az do niedzieli , normalnie czuje sie dopieszczona przez szefostwo Powoli szykuje sie do wyjazdu, robie liste zakupow, co musze wziac, a co moge kupic w PL. wszystkim za wyjazdowe zyczenia dziekuje. Wybaczcie, ze tak po lebkach cytuje, ale przerwy w pracy mam jakies krotkie
|
#3687 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Płytki super ![]() Cytat:
![]() Cytat:
TAAAAAAK ![]() U nas jest to samo. Też tłumaczymy, ale na razie nie odnosi skutku. Dostrzega wszystko, co się porusza, mrówkę widzi z odległości lat świetlnych Ostatnio mnie woła rozgorączkowana, że coś chodzi koło okna, idę, a tam, na parapecie COŚ, co miało może mikron długości Ledwo to dostrzegłam![]() Reasumując-nie jesteście sami ![]() Maju to bardzo fajna wycieczka się wyklarowała ![]() *** Wczoraj na całego brała mnie grypa, ale nafaszerowałam się wit.c po powrocie i chyba uciekłam spod kosy
|
|
#3688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3689 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba ma skłonności kaskaderskie On się nie boi, za to ja tak ![]() Mnie nie posłuchał, inny autorytet z kaskiem na głowie Go przekonał ![]() No normalnie u mnie w mieście, taki Skate Park Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
~~~~~~~~~~~ Unhola, prezenty fajne i chyba dobrze, że masz już z głowy ![]() .
|
|
#3690 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla Kuby,mama Go nie obsłużyła,to sam się obsłużył ![]() Zdjęcia,niestety nie oddają rzeczywistego wyglądu ![]() Cytat:
![]() Śmiesznie to wyglądało,ale do śmiechu mi nie było ![]() Bartosz też ![]() A co tam wezmę Was oboje ![]() Napisz jeszcze raz jaki,bo może się skuszę mamy jeszcze z temtego roku,ale muszę zerknąć na datę ważności ![]() Cytat:
![]() Dobrze,że wypadek Zuzi okazał się niegroźny w skutkach. I dla Ciebie buziaki ![]() Cytat:
ale to pewno dlatego,że Jego w tamtym roku użądliła pszczoła w stopę (pisałam o tym ) ale po tym ukąszeniu długo się bał i jak tylko coś przelatywało,to zaraz z krzykiem był koło nas.Dużo tłumaczyliśmy,że takie owady żyją,nie znikną,są potrzebne.Oglądaliśmy razem z nim na trawce,kwiatkach,przestrz egaliśmy tylko,żeby nie dotykał.Teraz sam mówi:mamo,leci trzmielek ale podchodzi,ogląda raczej z dystansem Kubuś pewno za bardzo wziął sobie do serca,Wasze przestrogi przed owadami i pewno się boi.Spróbujcie właśnie z Nim podejść pooglądać,zaciekawić,ale wiadomo zbytnia przyjaźń z owadami niewskazana .Może jakieś książeczki o pożyteczności owadów:pszczół,mrówek itd. Lepiej,żeby był ostrożny,aczkolwiek nie przesadnie ![]() Cytat:
![]() Dobrze,że Ci lepiej ale to ************** Dzień dobry U mnie piękna pogoda ![]() Pisałam kiedyś,że zasialiśmy z Bartoszem rzodkiewkę na grządce .Mamy już swoją ![]() Zrywamy się do sklepu,przy okazji zaliczymy spacerek ![]() Miłego
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:38.

Przeleżałam od środy popołudniu do soboty z jelitówką, no normalnie masakrę przeszłam, nie wiedziałam, że to może być aż takie
Na szczęście Tymka nie dopadło, mam nadzieję, że skoro już mamy wtorek, to ryzyko minęło.

i żeby nic się nie przypałętało 

Teraz już coraz częściej siada na kibelek bez nakładki,chyba,że ma kaprys
muszę wychodzić z łazienki 

za wyniki.
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

.
Kwestię zaproszeń,może pominę,bo niecenzurowane słowa cisną mi się na usta 

Chyba ma skłonności kaskaderskie