Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-09, 11:32   #4291
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX

nadalka nie martw się Kochana, czytałam że dziewczynki na ogół są mniejsze, poza tym lekarz nic Ci nie powiedział że może to być hipotrofia a mnie nastraszył a badał Ci przepływy pępowinowe?
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 11:33   #4292
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Hej

Ja już po wizycie, dzięki za kciuki Wieści ogólnie pozytywne, mimo tego, że brzusio ostatnio znowu nieco bardziej twardnieje szyjka ładnie trzyma i nie ma potrzeby zwiększania dawki fenoterolu. Serducho małej bije jak trzeba. Tylko przypałętał mi się znowu grzybek (tak jak myślałam), ale gin mówi, że raz, że w ciąży to częste (co wiem), a dwa, że fenoterol też sprzyja infekcjom bo podnosi poziom glukozy we krwi.
Waga - 61 kg czyli 9kg na plusie od początku ciąży, co gin skwitował stwierdzeniem "bardzo ładnie"
W piątek mam USG i w końcu podglądniemy małą

A teraz poczytam co tam naskrobałyście od rana
Aga, świetne wieści, nastrajają mnie pozytywnie Szyjka trzyma i to się liczy Oby tak dalej.
Ja się trochę dziwię bo od czasu gdy zaczełam brać f. (w sumie to jeszcze zbyt krótko by w pełni ocenić, bo 2 doby będą dziś wieczorem) to brzuch ogólnie jest bardziej miękki ale stawia się częściej... W poniedziałek mam wizyte to zobaczymy jak tam.
Jak często masz teraz wizyty? Myślisz ze co 2 tyg jest ok i bezpiecznie? Ja olewam ilość kasy jaką muszę wydać, pieniądze nie mają znaczenia, chce tylko by było dobrze wiec jestem w stanie chodzić nawet co tydzień. Powiedziałam o tym mojemu ginowi a on, ze nie ma takiej potrzeby i zrobimy sobie dłuzszą przerwę Gość ma mnie dość (nawet go zapytałam w żartach czy tak jest ) Kurtuazyjnie zaprzeczył
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 11:35   #4293
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
nadalka nie martw się Kochana, czytałam że dziewczynki na ogół są mniejsze, poza tym lekarz nic Ci nie powiedział że może to być hipotrofia a mnie nastraszył a badał Ci przepływy pępowinowe?
mój lekarz z reguły bada mi zawartość mojego portfela
Stary 2012-05-09, 11:35   #4294
branzoletka
Branzoletka

Hej ja tak na szybko, bo lece na miacho z tż, kóry dzisiaj ma wolne na badania.

Soleilka Zgrabny ten twój brzusio, bardzo ładny

mamuśka myślę, że jak lekarz nie panikuje, to ty też nie powinnaś, bo szkoda zdrowia twojego i dzidzi Mi też jak na genetycznym wykryto przepuklinkę w główce gin mi powiedział, że to często się zdarza i w 99% się wchłania w ciągu kilku tyg. Zaufałam mu i niczego na necie nie szukałam nawet wam nie pisałam. Poszłam na dodatkowe usg do kontroli za trzy tyg. i okazało się że się wchłonęło i dopiero wtedy zapytałam gina co by było gdyby jednak nie... dobrze, że nie wnikałam wcześniej, bo zaoszczędziłam sobie i dzidzi stresów a nic bym na to nie poradziła.
Więc nosek do góry i karm miłością swego maluszka a nie stresem, co ma być to będzie a gin na pewno nie zostawi czegoś co można"naprawić"

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość

U nas w szpitalach zawsze była kicha z jedzeniem... Byle co dawali do żarcia bo pacjenci niby na diecie
Ginekologiczny w Gliwicach mają zamknąć? Nic nie słyszałam. Póki co na porodówce robią remont
Wczoraj wpadła do nas koleżanka tż której mama pracuje w innym szpitalu
i tak coś słuchy chodzą ale nie jest pewna dokładnie co i jak. Miała dziś pogrzeb więc nie chciałam drążyć tematu ale jak coś się dowiem więcej to napiszę. Też nie chcę rodzić w szpitalu który ledwo zipie, bo wtedy oszczędzają na wszystkim np. na cc bo szkoda kasy i czekają do ostatniej chwili jak już pacjentka albo dzidzia są zagrożone Napewno będe drążyć temat mimo, ze ja się o cc będe starać.

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
helo

dzisiaj rozpoczynamy 30 tydzień

Stawiam ciacho
Gratuluje Ja też już chcem a najlepiej urodzić Za ciacho dziękuję, bo na diecie jestem(lodowej ) ale wypije soczek za wasze zdrówko

Miłego dnia dziewczynki ja lece polatać

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 11:35   #4295
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Ja od początku ciąży przytyłam 7 kg. A od 11.04 do 07.05 przytyłam 1 kg ,więc to chyba w normie??

A powiem Ci ,że ja diety się nie trzymam. Tzn ograniczyłam słodycze,ale całkowicie z nich nie zrezygnowałam . Do słodyczy wróciłam gdy poziom cukru mi się ustabilizował . Dzięki tej sytuacji wyrobiłam w sobie zdrowe nawyk. Na początek śniadanie a dopiero później jogurt czy ciasto, zamiast zjeść paczke ptasiego mleczka na raz, rozkładam sobie opakowanie na 3 dni .Ale wówczas to jest jedyne słodkie co jem- na ten czas rezygnuje z jogurtów . Ogólnie teraz mija 1,5 miesiąca od testu na obciążenie glukozą i mogę powiedzieć ,że cukier mam wzorowy .
To Ci bardzo zazdroszczę
Ja się trzymam diety twardo, a mimo to mam skoki cukru, jeśli sobie pozwolę na pół kromeczki razowca więcej niż normalnie (np. dziś, mam 142 2h po śniadaniu)więc max mogę zjeść 2 malutkie (czym sie wcale nie najadam) podobnie nie mogę pić syropu Lactulosum, który mi pomagał na zaparcia, po nim miałam 160 z owocami też ostrożnie, malutkie jabłko lub pół banana i to tyle na raz
A od początku ciąży mam +12 kilo
Cytat:
Dla słodkich mamuś zamówiłam specjalne bezcukrowe
Jak miło, dziękuję
Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
A dziewczynki my mamy dzisiaj studniówkę! i stawiam Wam cupcaki!
Gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!
Śliczne ciasteczka
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 11:40   #4296
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Aga, świetne wieści, nastrajają mnie pozytywnie Szyjka trzyma i to się liczy Oby tak dalej.
Ja się trochę dziwię bo od czasu gdy zaczełam brać f. (w sumie to jeszcze zbyt krótko by w pełni ocenić, bo 2 doby będą dziś wieczorem) to brzuch ogólnie jest bardziej miękki ale stawia się częściej... W poniedziałek mam wizyte to zobaczymy jak tam.
Jak często masz teraz wizyty? Myślisz ze co 2 tyg jest ok i bezpiecznie? Ja olewam ilość kasy jaką muszę wydać, pieniądze nie mają znaczenia, chce tylko by było dobrze wiec jestem w stanie chodzić nawet co tydzień. Powiedziałam o tym mojemu ginowi a on, ze nie ma takiej potrzeby i zrobimy sobie dłuzszą przerwę Gość ma mnie dość (nawet go zapytałam w żartach czy tak jest ) Kurtuazyjnie zaprzeczył
wiesz co, ja ostatnio też tak mam, że brzuch generalnie miękki, ale za to wieczorami zwłaszcza bardzo często mi się stawia. Aż się zaczęłam bać przez to, czy szyjka wytrzyma, ale jak widzisz jest super i gin nie widzi nic niepokojącego
Na samym początku jak zaczął mi ten brzuch twardnieć miałam wizyty co tydzień, tak mi gin kazał przychodzić, ale po 2 wizytach w odstępie tygodniowym zarządził, że co 2 tyg spokojnie wystarczy. Więc jak Twój mówi, że nie widzi potrzeby żebyś latała za często, to go posłuchaj

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 11:41   #4297
Norniczka
Rozeznanie

Hej. No więc mam 2 dni wolnego. Obudziła mnie mama telefonem że przyszła mi karta z dozu bo zamówiłam na adres rodziców już 2 tyg temu i ją codziennie męczyłam czy karta już jest . Wczoraj bolała mnie głowa, myslałam że to z powodu pogody a dzisiaj wstałam z katarem i z bólem gardła. Zjadłam teraz śniadanie, wziełam tabletki i leże. Mam Tantum Verde do psikania na gardło, zobaczymy czy pomoże. W koncu mam czas na nadrobienie Was . Muszę też zrobić małe zakupy na allegro ale dla mnie, jakieś kosmetyczne bo mi się zachciało jakis nowych cieni do oczu .
Wczoraj zmierzyłam się w brzuszku - w 30t2d mam 100 cm w pasie. Muszę też jakąś fotkę sobie pstryknąć, brzuszek rosnie jak na drożdżach
Stary 2012-05-09, 11:42   #4298
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Martarynka Pokaż wiadomość
Hej, ja też dziś się tylko witam, bo mam w pracy dużo zajęć, bede wieczorkiem. A no i dziś moje pierwsze zajęcia w SR, mam nadzieje że bedzie fajnie. Milego dnia
ja też mam dziś dopiero pierwsze zajęcia w szkole rodzenia jestem ciekawa
Cytat:
gratulacje
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 11:45   #4299
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
hej kochane!
przepraszam że się wczoraj nie odzywałam, podczytywałam Was tylko bo miałam beznadziejny humor, cały czas nie mogę przestać myśleć o moim maluszku. Mam ogromną nadzieję że na następnym usg okaże się że podrósł i nie jest to ta hipotrofia.

Mamcia ale przecież Ty masz spory brzuszek, zobacz ile dziewczyn na wątku ma malusieńkie brzuszki i wszystko jest z dzieciaczkami ok, ja bym tak nie ufała temu centymetrowi gorzej jest gdy na usg wyjdzie że dzieciaczek jest sporo za mały- tak jak u mnie ma za mały brzuszek. Także nie martw się kochana, na pocieszenia powiem Ci że mi od miesiąca nie urósł brzuch,w obwodzie mam cały czas tyle samoa dzidzia wszystkie wymiary i wagę ma ok,tylko ten brzuszek za mały

Blue zapomniałam Ci jeszcze napisać że jak poszłam na oddział do mojej gin skontrolować te wyniki usg to zapytałam czy ta moja szyjka 2,7cm to nie za mało. Powiedziała że w tym wieku ciąży graniczna długość szyjki to 2,5cm więc na razie jest wszystko w porządku
Olcia nie martw się
Ci lekarze często straszą na wyrost (jak te moja koleżankę, przeżyła horror w czasie ciaży, niby każdy wynik usg miała zły, że dziecko za małe, podejrzenia Bóg wie czego a dziecko urodziło się zdrowe dostało 10 punktów nawet)
Lekarze też rożnie podchodza do tych samych faktów, myślę, ze trafiłaś na takich ostrożnych.

Inny przypadek: lekarze po usg mówili dziewczynie że dziecko ma zbyt duzą głowę, co wskazuje na chorobę gen. Wykonała usg u innego lekarza, ten przyjrzał sie rodzicom, stwierdził że ojciec dziecka też ma nieproporcjonalnie dużą głowę i dziecko zapewne dziedziczy tę cechę po nim. Tak też było, dziecko urodziło się zdrowe.
Wiem że to historie z którejś tam ręki ale naprawdę szkoda nerwów, a później się okaże że wszystko ok. Mam nadzieję, ze już najbliższe usg Cię uspokoi.

Natalia - w Polsce to chyba nikt nie mierzy brzucha, bo co to za metoda, jakaś taka mało wiarygodna... I lekko amatorska sie wydaje, no ale specjalistkami nie jesteśmy, nie wiemy. Rozważ to usg

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2012-05-09 o 11:50
Stary 2012-05-09, 11:46   #4300
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
hej kochane!
przepraszam że się wczoraj nie odzywałam, podczytywałam Was tylko bo miałam beznadziejny humor, cały czas nie mogę przestać myśleć o moim maluszku. Mam ogromną nadzieję że na następnym usg okaże się że podrósł i nie jest to ta hipotrofia.

Blue zapomniałam Ci jeszcze napisać że jak poszłam na oddział do mojej gin skontrolować te wyniki usg to zapytałam czy ta moja szyjka 2,7cm to nie za mało. Powiedziała że w tym wieku ciąży graniczna długość szyjki to 2,5cm więc na razie jest wszystko w porządku
Nie stresuj się kochana Dzidziusie są różne niektóre mniejsze, niektóre większe, będzie dobrze Super, że szyjka ok
Cytat:
Hej

Ja już po wizycie, dzięki za kciuki Wieści ogólnie pozytywne, mimo tego, że brzusio ostatnio znowu nieco bardziej twardnieje szyjka ładnie trzyma i nie ma potrzeby zwiększania dawki fenoterolu. Serducho małej bije jak trzeba. Tylko przypałętał mi się znowu grzybek (tak jak myślałam), ale gin mówi, że raz, że w ciąży to częste (co wiem), a dwa, że fenoterol też sprzyja infekcjom bo podnosi poziom glukozy we krwi.
Waga - 61 kg czyli 9kg na plusie od początku ciąży, co gin skwitował stwierdzeniem "bardzo ładnie"

Dobre wieści oby ta infekcja szybko minęła
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence

Stary 2012-05-09, 11:49   #4301
Linka25
Zakorzenienie

a Olcia a długość Twojej szyjki to z jest z badania usg?

Aga dzięki Co do stawiania się brzucha to u mnie też głównie wieczorami, a raczej w nocy
Stary 2012-05-09, 11:53   #4302
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość

Dobre wieści oby ta infekcja szybko minęła
dzięki

Cytat:

Aga dzięki Co do stawiania się brzucha to u mnie też głównie wieczorami, a raczej w nocy
no to licz się z tym, że tak już może zostać. Ale póki szyjka będzie to spokojnie wytrzymywać, to nie ma powodu do obaw

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 11:53   #4303
karmeelek
Zadomowienie

Dzień dobry kochane! Ja tylko na chwilę bo też miałam ciężką noc więc idę znów spać.
Mamuśka jeśli masz tylko taką możliwość to umów się na to usg - będziesz spokojniejsza a póki co
nicki i phdwao gratuluję rozpoczętych tygodni!
bebe ważne, że z małą wszystko ok! A z cukrzycą dasz sobie radę
agunia gratki z wizyty i walcz z tym grzybkiem. Czekamy na wieści z usg
anna gratuluję studniówki!
Olcia a Ty się nie nakręcaj - będzie dobrze!
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 11:55   #4304
chce_byc_mama
Zakorzenienie

kurde chyba sie przejde na to usg prywatnie..

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 11:55   #4305
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej

super wieścia infekcje szybko pokonasz
Cytat:
Ja od początku ciąży przytyłam 7 kg. A od 11.04 do 07.05 przytyłam 1 kg ,więc to chyba w normie??
Asiu super waga,ja w 33tc mam +12
Cytat:
gratki!!!
Cytat:
hej kochane!
nie smuć się Kochana trzymamy kciuki za Oskarka i Ciebiebędzie dobrze!
Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość

Wczoraj wpadła do nas koleżanka tż której mama pracuje w innym szpitalu
i tak coś słuchy chodzą ale nie jest pewna dokładnie co i jak. Miała dziś pogrzeb więc nie chciałam drążyć tematu ale jak coś się dowiem więcej to napiszę. Też nie chcę rodzić w szpitalu który ledwo zipie, bo wtedy oszczędzają na wszystkim np. na cc bo szkoda kasy i czekają do ostatniej chwili jak już pacjentka albo dzidzia są zagrożone Napewno będe drążyć temat mimo, ze ja się o cc będe starać.
dziewczyny czy Wy piszecie o wielospecjalistycznym?bo ja mam wręcz odwrotne informacje,udoskonalają oddziały i będą mieli sprzęt z WOSP dla noworodków i mam z cukrzycą.
nickigratuluje 32tc.!!!

Edytowane przez muminek82
Czas edycji: 2012-05-09 o 11:56
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 12:00   #4306
lipus89
Rozeznanie

hej. nadrobiłam ale muszę spadać bo mamy kupę roboty na mieszkaniu, trzymajcie się

lipus89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 12:00   #4307
Paula SHIN
Zakorzenienie

Wrocilam niedawno z badan. Glukoza byla okropna. Malo co nie
Nie moglam tego swinstwa przelknac. Godzine polezalam, kolejna przespalam, wiec jakos poszlo

Lece Was nadrabiac i odpisywac, o ile nie usne

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 12:02   #4308
cynamonowy_deser
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość

Dziewczynki, jutro rano jadę do Krakowa na badanka i zakupy a o 16-tej mam usg genetyczne. Trzymajcie proszę kciuki, żeby z Leonkiem było wszystko ok
Odezwę się jak wrócę
Trzymam kciuki za wizytę
cynamonowy_deser jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 12:08   #4309
ajka89
Zadomowienie

Cześć dziewczyny!
Dziękuję za wszystkie słowa otuchy!
Czuję jakby przywrócono mi życie, nacięcie trochę boli, mam nie siedzieć za długo, więc szybko przejrzałam tylko zaległości wizażowe. Cały czas mam opatrunek i sączek założony. O 15.20 idę do chirurga na kontrolę i mam nadzieję, ze mi ściągną ten sączek, bo jestem tak zaklejona, że ledwo siku mogę zrobić, nie mówiąc już o czymś innym
Kathrina, no miałaś racje
Którąś z Was się pytała, czy nie muszę mieć tego wyciętego.
Tak, teraz miałam tylko nacięcie, żeby tą ropę spuścić i oczyszczane, a na wycięcie mam się zgłosić po ciąży i po karmieniu piersią.
Nate, dostałam Agumentin 2 razy dziennie i osłonowe.
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 12:08   #4310
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Olcia nie martw się
Ci lekarze często straszą na wyrost (jak te moja koleżankę, przeżyła horror w czasie ciaży, niby każdy wynik usg miała zły, że dziecko za małe, podejrzenia Bóg wie czego a dziecko urodziło się zdrowe dostało 10 punktów nawet)
Lekarze też rożnie podchodza do tych samych faktów, myślę, ze trafiłaś na takich ostrożnych.

Inny przypadek: lekarze po usg mówili dziewczynie że dziecko ma zbyt duzą głowę, co wskazuje na chorobę gen. Wykonała usg u innego lekarza, ten przyjrzał sie rodzicom, stwierdził że ojciec dziecka też ma nieproporcjonalnie dużą głowę i dziecko zapewne dziedziczy tę cechę po nim. Tak też było, dziecko urodziło się zdrowe.
Wiem że to historie z którejś tam ręki ale naprawdę szkoda nerwów, a później się okaże że wszystko ok. Mam nadzieję, ze już najbliższe usg Cię uspokoi.
Dziękuję Ci kochana Twoje argumenty mocno do mnie trafiają i nie ukrywam że jestem spokojniejsza dzięki właśnie tej historii którą mi przytoczyłaś

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Nie stresuj się kochana Dzidziusie są różne niektóre mniejsze, niektóre większe, będzie dobrze Super, że szyjka ok
no właśnie mam nadzieję że mój synuś jest po prostu mniejszy. Mój mąż urodził się w 37tc ale był malusi 49cm i 2800gr i mam nadzieję że Oskarek ma to po tatusiu. A teraz mąż ma 187cm i 93kg więc wyrósł na dużego chłopca

Cytat:
a Olcia a długość Twojej szyjki to z jest z badania usg?
tak Linka, miałam usg dopochwowe i 2,7cm to jest całkowita długość mojej szyjki. Mi wydaje się krótkawa ale skoro dwie gin(ta od genetycznego i moja) twierdzą że jest wporzo to im ufam

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
nie smuć się Kochana trzymamy kciuki za Oskarka i Ciebiebędzie dobrze!
Dziękuję Mumineczku

Edytowane przez ooolllccciiiaaa
Czas edycji: 2012-05-09 o 12:10
Stary 2012-05-09, 12:12   #4311
cynamonowy_deser
Raczkowanie

Cytat:
Moja cały czas coś wypycha, ona juz mało kopie, a nieustannie wypycha i dźga mnie w brzuch

Anna dobrze że już jesteś! Widzisz mnie trzymali 2 dni Jedyna zaleta szpitala, to ta, że trochę się z tym oswajamy i w czasie porodu bedzie łatwiej np. mnie, ja nigdy wcześniej nie byłam w szpitalu
Mój synek też bardziej się przeciąga i rozpycha główkę ma na dole z prawej a nóżki na dole po lewej i tak się przeciąga na całej długości brzucha od wczoraj mogę wymacać jego stopkę

Ja byłam w 12 tc, dostałam plamienia późnym wieczorem i lekarz mnie zostawił na 3 dni. Dobra opieka ale moje samopoczucie z dnia na dzień mam wrażenie gorsze. Z tego leżenia i nic nierobienia czułam się osłabiona. Ale zrobili mi wszystkie badania, przepisali odpowiednie zalecenia i zwolnienie.
cynamonowy_deser jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 12:13   #4312
ajka89
Zadomowienie

KarolinaPW fajnie, że do nas wróciłaś Mam nadzieję, że Ci lepiej
Stary 2012-05-09, 12:14   #4313
Linka25
Zakorzenienie

Olcia tak, z szyjką to prawda. Sama zewnetrzna nie mogłaby byc tak długa, bo byłaby jakimś gigantem
My tak się często ekscytujemy długością szyjki, a gin mnie ostatnio uświadomił, ze ma to poniekąd wtórne znaczenie. Wazne czy jest twarda, zamknięta, jak skierowana. Długość porównuje się do własnych początkowych długości a nie do innych, bo jesteśmy różnie zbudowane.
Stary 2012-05-09, 12:16   #4314
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
KarolinaPW fajnie, że do nas wróciłaś Mam nadzieję, że Ci lepiej
dziękuję
Wracam do żywych
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence

Stary 2012-05-09, 12:17   #4315
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Wróciła Paula i w końcu ktoś podziela moje gusta do długich męskich kudłów
Oczywiscie Uwielbiam dlugowlosych. Chociaz TZ za zadne skarby nie chce zapuscic wlosow.

Cytat:
No nie do końca, ja sie nie zastosowałam i nie biorę relanium, ponieważ moja ginka uznała, że sie zabardzo stresuje nacodzień, kierując się tylko cisnieniem na kolejnych wizytach, sam holter pokazał ze w domu mam nisie bez relanium. Nie biorę go właśnie dla dziecka
Dlatego napisalam tez o zaufaniu. Trzeba wybrac takiego lekarza, ktoremu mozna zaufac zeby pozniej nie bylo sytuacji, ze boimy sie cos wziac... A powiem Ci, ze w 1 ciazy mialam takiego, ze czasami nawet balam sie globulki wziac, wydawal sie malo kompetentny, ale przyjmowal w szpitalu w ktorym rodzilam i nie do konca moglam pojsc do innego
A wlasnie, ostatecznie jej pwoiedzialas, ze nie chcesz tego brac? Cos powiedziala?

Cytat:
Dziewczyny kiedy będziecie kładły pościel do łóżeczek?? Jak ja bym już chciała wszystko przygotować
Posciel nalozy TZ jak ja bede w szpitalu

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
I tak macie dobrze, że te wizyty tak często są w Polsce... ja widzę się z położną co 6 tygodni Na następnej wizycie będę w 34. tygodniu-ciekawe czy potem jeszcze się z nią zobaczę, czy już nie zdążę...
Ja tez teraz mialam ok 6 tygodniowa przerwe. Moj znowu chce robic przerwy od USG, zeby nie szkodzic dziecku i tak mialam u niego w marcu na wizycie, ale takie szybkie, bo na poczatku kwietnia robilam polowkowe. Wiec dopiero teraz mi przypada wizyta, czyli w maju. Ponad miesiac od ostatniej wizyty, tak zeby byly chociaz te 4 tygodnie od USG.

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
no z drugiej strony tak. ale widzisz Ten poszedł i sprawdził a ta co mi wydała nie sprawdziła. i moim zdaniem to też wina takiej bo skoro jest farmaceutka to bierze odpowiedzialność a jeśli nie umie odczytać to się powinna poradzić kogoś tym bardziej że nowa. a tego nie zrobiła.

właśnie się Wykapalam jutro ustawie te spodnie tz zdjecie zrobił ale teraz on siedzi na kompie .
Moze myslala ze umie to odczytac?
Szczerze? Ja bym nie umiala. Czasami moj lekarz mi poda nazwe leku, a ja pozniej nie potrafie jej poprawnie odczytac
W kazdym razie dobrze ze ostatecznie dostalas odpowiedni lek.
Ciekawe czy mozna ich pozwac jesli wydadza zly lek z recepty przeciez kobiecie w ciazy moze to bardzo zaszkodzic...

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-05-09, 12:18   #4316
Linka25
Zakorzenienie

Olcia a Ty jaką miałaś wagę urodzeniową? Jeśli TŻ urodził sie nieduży, tak jak piszesz, to dziecko z duzym prawdopodobieństwem też bedzie małe, waga urodzeniowa rodziców ma ponoć decydujące znaczenie

A i jeszcze jedno: brzuszki dzieci zazwyczaj są trochę "w tyle" jeśli chodzi o wyniki usg: widziałam ich trochę i zauważyłam taką prawidłowość.
Spokojnie czekaj na kolejne badanie i nie zamartwiaj sie.

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2012-05-09 o 12:19
Stary 2012-05-09, 12:21   #4317
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Olcia a Ty jaką miałaś wagę urodzeniową? Jeśli TŻ urodził sie nieduży, tak jak piszesz, to dziecko z duzym prawdopodobieństwem też bedzie małe, waga urodzeniowa rodziców ma ponoć decydujące znaczenie

A i jeszcze jedno: brzuszki dzieci zazwyczaj są trochę "w tyle" jeśli chodzi o wyniki usg: widziałam ich trochę i zauważyłam taką prawidłowość.
Myślicie, że ta waga urodzeniowa jest predyspozycją dziedziczną?
Stary 2012-05-09, 12:23   #4318
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Myślicie, że ta waga urodzeniowa jest predyspozycją dziedziczną?
Ja też urodziłam się nieduża-tylko 200g więcej miałam niż Dorotka, tż też ok. 3kg tylko.
Lekarka która się nią opiekuje po tej chorobie pytała jak my jesteśmy wysocy i na tej podstawie określiła, że nasze dzieci nie będą wysokie-raczej "petite"
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 12:24   #4319
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiaaaa1234 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakieś dwie godz temu myślałam, że zawału dostanę, a mój mąż razem ze mną!
Poszłam sobie siku... wstaję...a tu krew!!!! Wybiegłam z łazienki cała blada złapałam za tel i od razu do gin dzwoniłam... powiedziała zeby przede wszystkim sie uspokoić i że z pewnością jest to plamienie spowodowane badaniem...
No i jak na razie nic więcej nie leci, także już mi trochę lepiej
w pozniejszych tyg. to niestety norma
Dobrze ze juz jest lepiej.

Cytat:
Od niedzieli przeżywałam koszmar związany z tym guzem na kości ogonowej...nie mogłam siedzieć, jak stałam,to mnie ciągnęło tak strasznie, ze aż słabo mi się robiło..w ogóle miałam mdłości i stan podgorączkowy. Wylądowałam na pogotowiu w nocy w niedziele, to jakaś młoda lekarka stwierdziła, ze to tylko zapalenie skóry spowodowane zmianami hormonalnymi w ciąży...dała mi jakąś maść i odesłała do domu. Smarowałam tą maścią, ale było jeszcze gorzej, moja ginekolog dopiero w poniedziałek z urlopu wracała i nie mogłam się do niej dodzwonić. Dziewczyny, ja normalnie z bólu to po ścianach myślałam, że będę chodzić. Do tego było mi okropnie słabo i miałam mdłości.Leżałam to tylko na jednym boku, bo inaczej się nie dało. Paracetamol nic nie pomagał i znowu wylądowałam na pogotowiu. Tak stwierdzili mi jakiś torbiel, w stanie do zabiegu wycięcia,dali mi kroplówkę i położyli ale robili problem z ciążą, bo u mnie w mieście jest szpital wojewódzki, ale ginekologia jest w mieście 18 km od miejsca gdzie mieszkam;/ Chcieli mnie odesłać tam na patologię ciąży..ale w końcu poszli po rozum do głowy i nie kazali mi tłuc się 18 km z takim bólem ( tym bardziej, że znośnie egzystowałam tylko leżąc na lewym boku). I dzisiaj rano dopiero miałam ten zabieg pod ogólnym znieszluniem, nacinali mi ten torbiel... i po południu wypisali do domu. Mam założony sączek i skierowanie do poradni chirurgicznej i ginekologicznej. Z dzieckiem mam nadzieję, wszystko w porządku,bo nie miałam żadnych badań robionych ( bo to nie patologia ciązy;/) ale mam nadzieję, ze jutro się dosatnę do mojej ginekolog i porozmaiwam z nią. Dostałam jakiś antybotyk i mam brac dwa razy dziennie. Niby ten chirurg co mnie robił zabieg konsultował się z jakimś ginekologiem i mogę spokojnie brać ten antybiotyk, ale wolę jeszcze pójść do swojej lekarz prowadzącej....najważniej sze, że ulżyło mi ten ból, bo już nie wiedziałam co mam ze sobą zrobić.
Ehh..teraz kładę się, bo kazali mi odpoczywać jeszcze i leżeć na lewym boku na razie...jutro muszę jechać załatwić sobie skierowanie do poradni. a najgorsze jest to, ze oni tylko na razie przecięli ten torbiel i wydobyli tą ropę, a samej torbieli nie wycieli, bo to było by zbyt niebezpieczne w moim stanie i może mi się to nawrócić za jakiś czas....
Kochana ale sie musialas wycierpiec
Fajnie ze juz lepiej i obys nie miala nawrotow. Po ciazy juz sie tym zajmiesz na spokojnie...

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-05-09, 12:26   #4320
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:

No ja już taka malutka po urodzeniu nie byłam: urodzona w 35tc, 3200gr i 53cm to raczej dużo... Będę właśnie spokojnie czekać na kolejne usg bo nerwami mogę mu tylko zaszkodzić. Ale już wiem jaki stres będę miała przed badaniem gin powiedziała że jeżeli faktycznie okazałoby się że to hipotrofia to prawdopodobnie rozwiążemy ciążę wcześniej. Bo po 36tc w takim wypadku już dzieci nie rosną i lepiej i bezpieczniej im już na zewnątrz. No nic,miejmy nadzieję że wszystko się unormuje
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości