|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX
Cytat:
No i wg niej tzn wg tych pomiarow to jest 27tc5 dzien czyli spora roznica i dlatego za 2 tyg kazala to jeszcze sprawdzic. Ale chyba nie wytrzymam i pojde prywatnie na usg sama nie wiem co mam myslec, mam taki balagan w glowie, w sumie to chyba tez zalezy jak dziecko jest ulozone nie wiem juz sama. |
|
|
|
|
#4232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Usg prywatnie to jest jakieś wyjście... ja dla świętego spokoju też bym poszła. Nie martw się, może mała rzeczywiście jakoś inaczej się ułożyła i dlatego tak ten pomiar wyszedł... |
|
|
|
|
#4233 |
|
Zakorzenienie
|
ona powiedziala ze to jest na grancy normy i ze zobaczymy za 2 tyg czy idzie w gore wzdluz tej lini jesli tak to prawdopodobie mala bedzie po prostu malym dzieciaczkiem, traz nie wiem co robic czy czekac czy isc prywatnie, ale prywatnie pewnie tez poczekam, masakra troche mnie zaniepokoila, nie wiem co mam o tym wszystkim myslec....
|
|
|
|
#4234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aż następnym razem też zapytam ile jest tych cm, choć podejrzewam że jakby było coś nie tak to chyba by mi powiedziała? |
|
|
|
|
#4235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wlasnie sie martwie bo i tak wg USG miala jest o 6 dni mniejsza jak z OM a teraz jeszcze to no :/ POlozna mowila ze jak za 2 tyg nic sie nie zmeni to wtedy bedziemy myslec co z tym zrobic i ze jak sie niepokoje o ruchy albo cokolwiek to mam jechac na ktg. I teraz nie wiem co robic po prostu no. ---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ---------- a z trzeciej strony czu ufac centymetrowi? |
|
|
|
|
#4236 |
|
Zakorzenienie
|
A to ktg to pewnie na izbie przyjęć? Może tam powinnaś pojechać?
---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ---------- No właśnie ![]() A jakbyś poprosiła tż żeby Ci brzuch zmierzył? Albo spróbuj się umówić do GP-mnie na wizycie też mierzył brzuch. |
|
|
|
#4237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja nie wiem ona ten centymetr jakos dziwnie przykladala najpeirw mi ten brzuch macala przez 2 minuty nie wiem czego szukala chyba glowki. musze sie z tym przespac. |
|
|
|
|
#4238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spróbuj zasnąć i nie martw się-wiem, że to trudne... Ja też zmykam. |
|
|
|
|
#4239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobranoc
|
|
|
|
|
#4240 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 06:07 ---------- Poprzedni post napisano o 06:04 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 06:14 ---------- Poprzedni post napisano o 06:07 ---------- Cytat:
![]() ![]() :przytu l:całe szczęście, że już się lepiej czujesz. A z wizytą u swojej gin masz rację, też bym się wybrała. A teraz odpoczywaj i dbaj o siebie i Skarbka---------- Dopisano o 06:17 ---------- Poprzedni post napisano o 06:14 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 06:22 ---------- Poprzedni post napisano o 06:17 ---------- a ja wczoraj myślalam, że wieczorem już się wybiorę na IP. Tak mi się brzuch napiął, że myślałam, że pęknę. do tego mały był tak strasznie nisko...miałam gulę nisko pod brzuchem i do tego skurcze. Wzięłam tabletkę, którą wypisała mi moja gin.... troszkę te bóle zmalały, ale niestety brzuch nadal twardy. Leżeć też nie mogłam cały czas, ponieważ drętwiała mi noga. W końcu jednak zasnęłam. Teraz jest ok, nawet spokojnie śniadanie zjadłam
|
||||
|
|
|
#4241 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam z kawą.
Nie wiem, o której zasnęłam i na pewno budziłam się wiele razy, ale po jakimś czasie udawało się zasnąć. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 06:49 ---------- Poprzedni post napisano o 06:47 ---------- Najlepsze byłoby USG na IP, ale pewnie nie robią? |
|||
|
|
|
#4242 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Mamusie
Zjadłam śniadanie i jestem głodna... ![]() Cytat:
![]() Ginekologiczny w Gliwicach mają zamknąć? Nic nie słyszałam. Póki co na porodówce robią remont ![]() Cytat:
Brzucholek śliczny i już taki duży Cytat:
Trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku
Edytowane przez Mandragorrka Czas edycji: 2012-05-09 o 07:06 |
|||
|
|
|
#4243 | |||
|
Zakorzenienie
|
hejo, ja juz po kawce
wstałam jakas spuchnieta ![]() boje sie jutrzejszego USG ![]() tez mu powiedzialam z ewole marsy ale on stwierdził ze snickers brzmi powazniej ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
mi tak mierzyła . ja mam zawsze roznice 1 cm, tzn nie jest to tak ze ile tyg tyle cm. Bo sie pytałam wczoraj ona powiedziala ze to ma byc poprostu prawie tyle co tygodni. ale co tydzien u mnie wzrasta o 1 cm . Tyle ze czasem polozna moze dno macicy wyczuc zle. No bo skad mzoe wiedziec, moze sie o 1 cm pomyliła? (chodzi mi o tą u Ciebie) Dla mnie takie meirzenie jest glupie bo przeciez mozna sie pomylic mogliby sobie znalesc inną metode sprawdzania
|
|
#4244 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dobrze że twój tz się spisał gorzej by było jak by wybrał coś czego byś nie zniosła. Witam was z rana z kawą w końcu się wyspałam.
|
|
|
|
|
#4245 |
|
Raczkowanie
|
Mam pytanie do dziewczyn które brały tabletki na podtrzymanie: jak sie po nich czułyście?
|
|
|
|
#4246 | ||
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczynki
![]() ja ledwo usneam ok 2 i juz jestem po sniadaniu oczywiscie co godzine wstaalam i chyba za chwilejeszcze sie poloze masakra normalnie![]() Cytat:
chyba juz nam sie nie polepsza te nocki...Cytat:
, a co arbuza to nie wiem przypuszczam bo ostatnio przez kilka wieczorow jadlam po cwiartce
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
||
|
|
|
#4247 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ) wiec co zrobic.... na prawym boli mnie zebro, na lewym drentwieje cale biodro i boli, na plecach nie moge bo mam twardy brzuch i słabo mi i ciezko mi sie oddycha. Wiec sie krece co 10 minut
|
|
#4248 |
|
Zakorzenienie
|
helo
dzisiaj rozpoczynamy 30 tydzień Stawiam ciacho |
|
|
|
#4249 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4250 |
|
Raczkowanie
|
gratulacje
![]() a takie ciach to z checia bym schrupała ![]() ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- a mi po Nitrendypinie boli głowa i mam straszne wypieki na buzi. |
|
|
|
#4251 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja robiłam tak: najpierw wywar z warzyw(marchew, seler, por), do tego skrzydełko kurczaka, na końcu wrzuciłam szparagi pokrojone w plasterki grubsze. Przyprawiłam i na koniec dolałam troche mleka z mąką. Cytat:
|
||
|
|
|
#4252 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4254 |
|
Zakorzenienie
|
Pisałyście, że to obniża ciśnienie, więc jeśli masz możliwość, to je kontroluj... chociaż wypieki to raczej są przy wysokim. Może zadzwoń do swojej ginki i zapytaj, czy tak może być, bo chyba żadna z dziewczyn tego nie brała, więc nic nie wymyślimy. Nazwę kojarzę, ale mogłam ją widzieć na innym wątku.
|
|
|
|
#4255 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
. No oni mieszkają za granicą,więc z księgarnią też problem, chyba że kupią jak zjadą do Polski . Cytat:
![]() Cytat:
Super ![]() Irmusia i Aguś trzymam kciuki za wizyty ![]() Ja tylko na chwile,bo właśnie zbieram się na wyniki - morfologia + mocz . Jakaś jestem zmęczona,a niby się wyspałam . Dziewczyny czy jeśli jestem zameldowana w mieście X, a mieszkam w mieście Y to czy może do mnie przychodzić położna z miasta Y ?? Czy oni patrzą na meldunek?
|
|
#4256 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4257 | |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie!
Na początku brałam podjęzykową i było fatalnie, a teraz dopochwową i po zwiększeniu dawki mam te same objawy (a niedawno cieszyłam się, że tak źle było tylko po podjęzykowej), tylko o mniejszym nasileniu - mdłości i duszności przede wszystkim. No ale na twardnienie brzucha chociaż częściowo pomaga. Gratuluję i witam wśród 30-ek. Cytat:
Ja przed chwilą przeglądałam allegro i uświadomiłam sobie, że poza zimowym śpiworem do wózka muszę mieć kolejny do fotelika! A wcześniej jakiś lżejszy do gondoli. Dobrym prezentem są zabawki edukacyjne, tylko w ograniczonej ilości. A z droższych "zabawek" jakieś leżaczki, niania elektroniczna itp. |
|
|
|
|
#4258 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() wczoraj strasznie zaczął bolec mnie brzuch i juz o 8 lezalam w łóżku. Pewnie za duzo zjadlam na obiad i cos mi na zołądku leżało... najgorsze jest to, ze nie moglam sie na zadnym boku ulozyc. Jedynym pocieszeniem dla mnie byl fakt, ze TZ tez sie 'przejal' i caly czas pytal czy cos mi przyniesc, podac itp...
|
#4259 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() późno wczoraj wróciłam od gin. wszystko w porządku, wyniki badań w normie ładna pogoda, aż szkoda siedzieć w domu.
|
#4260 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.

Usg prywatnie to jest jakieś wyjście... ja dla świętego spokoju też bym poszła. 

Za to kamerką strzeliłam fotkę brzucha 

Jedzenie to w ogóle jakieś nieporozumienie, bo jak np. nazwać drugim daniem makaron z kosteczkami kiełbasy bez nawet surówki
a kolację łyżkę margaryny i serka o bliżej nieokreślonym smaku+ dwie kromki chleba i to o 16-j a następne żywienie dopiero rano

Jak znajdziesz rozwiązanie, to proszę o instrukcję.
gratki
Na początku brałam podjęzykową i było fatalnie, a teraz dopochwową i po zwiększeniu dawki mam te same objawy (a niedawno cieszyłam się, że tak źle było tylko po podjęzykowej), tylko o mniejszym nasileniu - mdłości i duszności przede wszystkim. No ale na twardnienie brzucha chociaż częściowo pomaga.
A wcześniej jakiś lżejszy do gondoli.