Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-09, 12:30   #4321
IkaTg
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX

Witam wszystkie Mamusie
Przyjmiecie jeszcze jedną lipcówkę do swojego grona?
Podczytuję Was prawie od samego początku i pomyślałam sobie, że wypadałoby się ujawnić
Pada tutaj bardzo dużo cennych rad, a ja im bliżej jestem porodu tym więcej mam wątpliwości czy sobie poradzę jako mama.
Pozdrawiam
IkaTg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 12:34   #4322
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Maciejka pisałaś mi o niedokrwistości jako jednej z możliwych przyczyn hipotrofii. Tak,to fakt i niestety ja od jakiegoś 20tc mam niedokrwistość mimo dużych dawek żelaza, moja gin twierdzi że najczęściej po 30tc anemia powoli mija więc mam nadzieję że teraz moja morfologia podskoczy
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 12:34   #4323
Norniczka
Rozeznanie

Ajka dobrze że juz jesteś w domku
Kurcze niedobrze mi i tak jakos słabo, idę zmierzyć ciśnienie.
Stary 2012-05-09, 12:36   #4324
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agusiaaaa1234 Pokaż wiadomość
dziękuję dziewczyny za wsparcie.
Idę teraz leżeć
Dobrze ze posłuchałaś dziewczyn i pojechałaś do gina , dużo dużo odpoczywaj
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 12:36   #4325
Sala
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Olcia tak, z szyjką to prawda. Sama zewnetrzna nie mogłaby byc tak długa, bo byłaby jakimś gigantem
My tak się często ekscytujemy długością szyjki, a gin mnie ostatnio uświadomił, ze ma to poniekąd wtórne znaczenie. Wazne czy jest twarda, zamknięta, jak skierowana. Długość porównuje się do własnych początkowych długości a nie do innych, bo jesteśmy różnie zbudowane.
Potwierdzam, zresztą prawda jest taka, że przez dostępność literatury i Internetu wszystkie straszliwie we wszystko wnikamy i też często niepotrzebnie panikujemy, że nie jest "książkowo". Mój lekarz na ostatniej wizycie zmartwił się twardnieniem brzucha, szyjkę zbadał dokładnie i nie podając mi wymiarów, powiedział, że jest drobna, ale to nie problem, bo zawsze taka była. Ważne, że twarda i zamknięta, i tyle, nie ma co się centymetrami ekscytować.
Sala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 12:36   #4326
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez IkaTg Pokaż wiadomość
Witam wszystkie Mamusie
Podczytuję Was prawie od samego początku i pomyślałam sobie, że wypadałoby się ujawnić
Pada tutaj bardzo dużo cennych rad, a ja im bliżej jestem porodu tym więcej mam wątpliwości czy sobie poradzę jako mama.
Pozdrawiam
witam nowa mamusie
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 12:41   #4327
ewka5891
Zakorzenienie

Juz po wizycie

słyszałam bicie serduszka, super
położna zmierzyła mi cisnienie, ktore jest ok, sprawdzila centymetrem brzuch i tez 'rosnie dobrze', no i pobrala krew do badania....
nastepna wizyta za 4 tygodnie....

no i od poczatku ciąży jestem jakies 10,5 kg na plusie, co mnie cieszy

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Hej

Ja już po wizycie, dzięki za kciuki Wieści ogólnie pozytywne, mimo tego, że brzusio ostatnio znowu nieco bardziej twardnieje szyjka ładnie trzyma i nie ma potrzeby zwiększania dawki fenoterolu. Serducho małej bije jak trzeba. Tylko przypałętał mi się znowu grzybek (tak jak myślałam), ale gin mówi, że raz, że w ciąży to częste (co wiem), a dwa, że fenoterol też sprzyja infekcjom bo podnosi poziom glukozy we krwi.
Waga - 61 kg czyli 9kg na plusie od początku ciąży, co gin skwitował stwierdzeniem "bardzo ładnie"
W piątek mam USG i w końcu podglądniemy małą
super

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
A dziewczynki my mamy dzisiaj studniówkę! i stawiam Wam cupcaki!
brawo za 100 dniowke

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 12:44   #4328
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Juz po wizycie

położna zmierzyła mi cisnienie, ktore jest ok, sprawdzila centymetrem brzuch i tez 'rosnie dobrze', no i pobrala krew do badania....

super

brawo za 100 dniowke
gratuluje udanej wizyty
Stary 2012-05-09, 12:46   #4329
cynamonowy_deser
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Martarynka Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja już uciekam spać. Dziś mam kiespki dzień Do jutra i milego wieczora
Dziś już troszkę lepiej?

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Matko, wróciłam do żywych...od niedzieli przeżyłam koszmar...właśnie wróciłam ze szpitala, ale nie mam siły nadrabiać. Tylko na chwilę wpadłam, zaraz uciekam do łóżka...
Cytat:
Od niedzieli przeżywałam koszmar związany z tym guzem na kości ogonowej...nie mogłam siedzieć, jak stałam,to mnie ciągnęło tak strasznie, ze aż słabo mi się robiło..w ogóle miałam mdłości i stan podgorączkowy. Wylądowałam na pogotowiu w nocy w niedziele, to jakaś młoda lekarka stwierdziła, ze to tylko zapalenie skóry spowodowane zmianami hormonalnymi w ciąży...dała mi jakąś maść i odesłała do domu. Smarowałam tą maścią, ale było jeszcze gorzej, moja ginekolog dopiero w poniedziałek z urlopu wracała i nie mogłam się do niej dodzwonić. Dziewczyny, ja normalnie z bólu to po ścianach myślałam, że będę chodzić. Do tego było mi okropnie słabo i miałam mdłości.Leżałam to tylko na jednym boku, bo inaczej się nie dało. Paracetamol nic nie pomagał i znowu wylądowałam na pogotowiu. Tak stwierdzili mi jakiś torbiel, w stanie do zabiegu wycięcia,dali mi kroplówkę i położyli ale robili problem z ciążą, bo u mnie w mieście jest szpital wojewódzki, ale ginekologia jest w mieście 18 km od miejsca gdzie mieszkam;/ Chcieli mnie odesłać tam na patologię ciąży..ale w końcu poszli po rozum do głowy i nie kazali mi tłuc się 18 km z takim bólem ( tym bardziej, że znośnie egzystowałam tylko leżąc na lewym boku). I dzisiaj rano dopiero miałam ten zabieg pod ogólnym znieszluniem, nacinali mi ten torbiel... i po południu wypisali do domu. Mam założony sączek i skierowanie do poradni chirurgicznej i ginekologicznej. Z dzieckiem mam nadzieję, wszystko w porządku,bo nie miałam żadnych badań robionych ( bo to nie patologia ciązy;/) ale mam nadzieję, ze jutro się dosatnę do mojej ginekolog i porozmaiwam z nią. Dostałam jakiś antybotyk i mam brac dwa razy dziennie. Niby ten chirurg co mnie robił zabieg konsultował się z jakimś ginekologiem i mogę spokojnie brać ten antybiotyk, ale wolę jeszcze pójść do swojej lekarz prowadzącej....najważniej sze, że ulżyło mi ten ból, bo już nie wiedziałam co mam ze sobą zrobić.
Ehh..teraz kładę się, bo kazali mi odpoczywać jeszcze i leżeć na lewym boku na razie...jutro muszę jechać załatwić sobie skierowanie do poradni. a najgorsze jest to, ze oni tylko na razie przecięli ten torbiel i wydobyli tą ropę, a samej torbieli nie wycieli, bo to było by zbyt niebezpieczne w moim stanie i może mi się to nawrócić za jakiś czas....
Miałam taką sytuację w 14 tc kiedy to mały guzek na szyi (miałam go od dawna nic się z nim nie działo) zrobił się czerwony i bolący poza tym zaczął się powiększać. Dermatolog stwierdziła stan zapalny kaszaka i od razu do chirurga. Ten zadecydował o usunięciu w znieczuleniu miejscowym. Obeszło się bez antybiotyku, po tygodniu zdjęłam szwy. Chirurg stwierdził, że w ciąży takie zmiany ze wzg na szalejące hormony mają tendencję do stanów zapalnych. U Ciebie pewnie jest podobnie, dobrze że się tym zajęłaś bo jak inaczej rodzić mając coś tak bolącego z tyłu. A antybiotyk bierz - skoro konsultował się z ginekologiem to dobrali coś odpowiedniego dla kobiety w ciąży.

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
hej dziewczynki
godzine nadrabialam
mam mega cholerne nocki..nie moge zasnac..jak juz zasnę budzę sie co godzine albo do toalety albo ze zdretwienia potem nie moge sie ulozyc... i dzis...zasnelam przed 2 a od4.30 juz na nogach po 5 zjadlam sniadanie po czym ok 8 usnelam spowrotem i spalam do 10 i jestem zryta jak kon...nie mam sily co ja mam z tym zrobic???
poza tym chyba po arbuzie przybylo mi kg masakra jakas
sorki, ze tak narzekam...
Od przynajmniej 2 miesięcy mam podobne problemy ze snem. Mimo, że kładę się późno raczej zmęczona to wybudzam się koło 5:00 a później tłukę z boku na bok do rana. Wtedy też odczuwam drętwienia nóg i miejsca sobie znaleźć nie mogę. To chyba taka przypadłość ciążowa jest

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
głaskam to moje maleństwo kochane muszę się nacieszyć pieskiem
a tż mimo że poszedł sam, to się spisał chciałam żółty kolor, ale idący w słoneczny piaskowy kolor. Absolutnie nie chciałam nic zbyt żółtego, musztardowego czy idącego w rozbielone jajko. Wybrał kolor słomkowy A co do paneli, to jemu się podobał dąb antyczny, ale były za drogie niestety... I wybrał imitację klepki, takie jaśniuteńkie. Kiedyś mu mówiłam, że mi się takie bardzo podobają Zapamiętał skurczybyk.
Mam nadzieję, że do jutra wieczorem wszystko już będzie zrobione, bo w czwartek mają być meble.
Ja już tu się u mamuśki kompletnie spakowałam, Małego też. W sumie mamy do przeniesienia 9 worków 60l Tylko 2 są moją
Cieszę się, że remont postępuję jak już zakończycie prace to pochwal się efektami Waszych starań słodki i duuuuuży ten Twój brzusio

Edytowane przez cynamonowy_deser
Czas edycji: 2012-05-09 o 12:49
cynamonowy_deser jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 12:48   #4330
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Myślicie, że ta waga urodzeniowa jest predyspozycją dziedziczną?
ponoć tak i ma to decydujące znaczenie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
No ja już taka malutka po urodzeniu nie byłam: urodzona w 35tc, 3200gr i 53cm to raczej dużo... Będę właśnie spokojnie czekać na kolejne usg bo nerwami mogę mu tylko zaszkodzić. Ale już wiem jaki stres będę miała przed badaniem gin powiedziała że jeżeli faktycznie okazałoby się że to hipotrofia to prawdopodobnie rozwiążemy ciążę wcześniej. Bo po 36tc w takim wypadku już dzieci nie rosną i lepiej i bezpieczniej im już na zewnątrz. No nic,miejmy nadzieję że wszystko się unormuje
ale specjalnie wielka też nie byłaś
u nas: ja 56 cm i 3800 a TŻ 55 cm i 3800 a teraz jesteśmy oboje drobni, TŻ ma 179 wiec jak na chłopaka wysoki nie jest, waży 80 kg teraz niby dużo ale szczuply jest.. pewnie to mięśnie ważą ...

Cytat:
Witam wszystkie Mamusie
Pozdrawiam
ależ oczywiscie
który to tydzień?

Cytat:
Napisane przez Sala Pokaż wiadomość
Potwierdzam, zresztą prawda jest taka, że przez dostępność literatury i Internetu wszystkie straszliwie we wszystko wnikamy i też często niepotrzebnie panikujemy, że nie jest "książkowo". Mój lekarz na ostatniej wizycie zmartwił się twardnieniem brzucha, szyjkę zbadał dokładnie i nie podając mi wymiarów, powiedział, że jest drobna, ale to nie problem, bo zawsze taka była. Ważne, że twarda i zamknięta, i tyle, nie ma co się centymetrami ekscytować.
tak, z jednej strony większy dostep do informacji, ale często te informacje są mało rzetelne, i robią więcej szkody niż pożytku
co do stawiania się brzucha, to zapytałam mamę czy jej się stawiał w ciązy; powiedziała, ze tak, oczywiscie, od 6 czy 7 miesiaca.. 4 ciąże donoszone a ze mną nawet po terminie
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 12:50   #4331
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
Od niedzieli przeżywałam koszmar związany z tym guzem na kości ogonowej...nie mogłam siedzieć, jak stałam,to mnie ciągnęło tak strasznie, ze aż słabo mi się robiło..w ogóle miałam mdłości i stan podgorączkowy. Wylądowałam na pogotowiu w nocy w niedziele, to jakaś młoda lekarka stwierdziła, ze to tylko zapalenie skóry spowodowane zmianami hormonalnymi w ciąży...dała mi jakąś maść i odesłała do domu. Smarowałam tą maścią, ale było jeszcze gorzej, moja ginekolog dopiero w poniedziałek z urlopu wracała i nie mogłam się do niej dodzwonić. Dziewczyny, ja normalnie z bólu to po ścianach myślałam, że będę chodzić. Do tego było mi okropnie słabo i miałam mdłości.Leżałam to tylko na jednym boku, bo inaczej się nie dało. Paracetamol nic nie pomagał i znowu wylądowałam na pogotowiu. Tak stwierdzili mi jakiś torbiel, w stanie do zabiegu wycięcia,dali mi kroplówkę i położyli ale robili problem z ciążą, bo u mnie w mieście jest szpital wojewódzki, ale ginekologia jest w mieście 18 km od miejsca gdzie mieszkam;/ Chcieli mnie odesłać tam na patologię ciąży..ale w końcu poszli po rozum do głowy i nie kazali mi tłuc się 18 km z takim bólem ( tym bardziej, że znośnie egzystowałam tylko leżąc na lewym boku). I dzisiaj rano dopiero miałam ten zabieg pod ogólnym znieszluniem, nacinali mi ten torbiel... i po południu wypisali do domu. Mam założony sączek i skierowanie do poradni chirurgicznej i ginekologicznej. Z dzieckiem mam nadzieję, wszystko w porządku,bo nie miałam żadnych badań robionych ( bo to nie patologia ciązy;/) ale mam nadzieję, ze jutro się dosatnę do mojej ginekolog i porozmaiwam z nią. Dostałam jakiś antybotyk i mam brac dwa razy dziennie. Niby ten chirurg co mnie robił zabieg konsultował się z jakimś ginekologiem i mogę spokojnie brać ten antybiotyk, ale wolę jeszcze pójść do swojej lekarz prowadzącej....najważniej sze, że ulżyło mi ten ból, bo już nie wiedziałam co mam ze sobą zrobić.
Ehh..teraz kładę się, bo kazali mi odpoczywać jeszcze i leżeć na lewym boku na razie...jutro muszę jechać załatwić sobie skierowanie do poradni. a najgorsze jest to, ze oni tylko na razie przecięli ten torbiel i wydobyli tą ropę, a samej torbieli nie wycieli, bo to było by zbyt niebezpieczne w moim stanie i może mi się to nawrócić za jakiś czas....
Oj bidulko co za stres

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Ktoś ostatnio pisał o zupie szparagowej-mogę prosić przepis?
Mniam mniam

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
kurcze sama nie wiem kiedy najlepiej przygotować łóżeczko
a co do prezentu zastanów się co by Wam się przydało,fajnie że zapytali bo nie kupią Wam tego co już macie

dobrze że już Jesteś w domu a jak się czujesz?
Muminku ja planuje przygotować łó,żeczkon w dzień dziecka , czyli miesiąc przed porodem i wszystko przykryję prześcieradłem , aby się nie kurzyło

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
helo

dzisiaj rozpoczynamy 30 tydzień

Stawiam ciacho
Ale piękne ciacho mniam, gratulacje

U mnie dziewczyny szaleństwo 19 maja będę chrzestną u znajomych , 20.05 jadę za to na przyjęcie do chrześniaczki do Warszawy , a 9 czerwca ślub męża kuzyna plus jeszcze pod koniec maja kupujemy kuchnię na wymiar , masakra finansowa. Maci jakiś pomysł na prezent na przyjęcie dla dziewczynki - myślałam o mp4 lub mp5 albo zawieszce w kształcie serduszka z żółtego i białego złota lub zegarku srebnym plus Biblia, macie jakieś inne pomysły bo już sama nie wiem ????

Wczoraj i dzisiaj poprasowałam juz wszystkie ciuszki dla córeczki

Trzymam kciuki za pomyślne wizyty dzisiejsze
Stary 2012-05-09, 12:56   #4332
Norniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
Maciejka pisałaś mi o niedokrwistości jako jednej z możliwych przyczyn hipotrofii. Tak,to fakt i niestety ja od jakiegoś 20tc mam niedokrwistość mimo dużych dawek żelaza, moja gin twierdzi że najczęściej po 30tc anemia powoli mija więc mam nadzieję że teraz moja morfologia podskoczy
Hmm, chyba to przegapiłam. Mi wczoraj wysłali wyniki że mam właśnie brać 2 razy dziennie żelazo bo mam poniżej normy a moja dzidzia też za mała o 2 tyg i mało waży. To naprawdę może mieć związek z niedokrwistością?? Jejku, ja już chce do Polski i isć do mojego gina niech się ktoś mną pożądnie zajmie...
Stary 2012-05-09, 13:00   #4333
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Wieści ogólnie pozytywne, mimo tego, że brzusio ostatnio znowu nieco bardziej twardnieje szyjka ładnie trzyma i nie ma potrzeby zwiększania dawki fenoterolu. Serducho małej bije jak trzeba
Super!

Dziewczyny - problem w tym, że ja nie wiem, na ile te śpiworki do wózków są potrzebne. Na jesień mam dość cienki (jak na moje wymagania temperaturowe), a dziecko przecież leży, więc może mu być zimno. Zamierzam używać śpiworka zamiast kołderki, czy kocyka, a nie równocześnie z nim.

Cytat:
eee jasne że niepotrzebne, ale wygodne. Małż teraz dużo rozmawia ze znajomymi tatusiami z firmy na temat wózków, i część twierdzi, że te dodatki jak śpiworki to takie bajery bez których można się spokojnie obejść. Właśnie można zamiast niego otulić kocykiem albo kołderką
Dzięki za wyjaśnienie, chociaż właśnie tak to rozumiałam.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 13:00   #4334
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
Hej

Ja już po wizycie, dzięki za kciuki Wieści ogólnie pozytywne, mimo tego, że brzusio ostatnio znowu nieco bardziej twardnieje szyjka ładnie trzyma i nie ma potrzeby zwiększania dawki fenoterolu. Serducho małej bije jak trzeba. Tylko przypałętał mi się znowu grzybek (tak jak myślałam), ale gin mówi, że raz, że w ciąży to częste (co wiem), a dwa, że fenoterol też sprzyja infekcjom bo podnosi poziom glukozy we krwi.
Waga - 61 kg czyli 9kg na plusie od początku ciąży, co gin skwitował stwierdzeniem "bardzo ładnie"

A teraz poczytam co tam naskrobałyście od rana
Supcio ze wszystko ok , najważniejsze ze z szyjka ok

Cytat:
mnim chętnie sie skuszę , gratki

Cytat:
Juz po wizycie

super

brawo za 100 dniowke
O uwielbiam słuchać bicia serduszka , supcio ze wszytsko w porządku

Edytowane przez Kasik_12
Czas edycji: 2012-05-09 o 13:06
Stary 2012-05-09, 13:06   #4335
Norniczka
Rozeznanie

To mój brzucholek z dzisiaj -30t3d, specjalnie dla Was . Przepraszam za wymiętą koszulkę ale leże i mi sie prasować nie chciało
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Iphone 032.jpg (63,3 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Iphone 037.jpg (55,6 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Iphone 039.jpg (62,5 KB, 26 załadowań)
Stary 2012-05-09, 13:09   #4336
ewka5891
Zakorzenienie

Norniczko ladny brzuszek

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 13:09   #4337
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Norniczka Pokaż wiadomość
To mój brzucholek z dzisiaj -30t3d, specjalnie dla Was . Przepraszam za wymiętą koszulkę ale leże i mi sie prasować nie chciało

Ale zgrabniutki
Stary 2012-05-09, 13:11   #4338
chce_byc_mama
Zakorzenienie

zjadlam troszke obiadu ale nie mam apetytu :/

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 13:16   #4339
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam wszystkie Mamusie
Pozdrawiam
Witaj
Cytat:
Juz po wizycie

super że wszystko ok!
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 13:19   #4340
prince_polo
Zakorzenienie

wrocilam z miasta juz mam wsio zalatwone co mialam zalatwic zakupy zrobione i sie polozyłam, tak mnie krzyz boli i brzuch i mialam twardy ze ledwo szłam
Tz wrocil wczesniej na sniadanie i pwioiedzial mi z ejesli chce ta szafe wczorajsza co mi sie podobała to mi kupi wiec moze w czerwcu bede ją miała bo najpierw stwierdziłam z emusze kupic do konca wyprawke. I wlasnie zabieram sie za spisywanie i b ede odchaczac co mam a czeg nie, czesc moze jutro kupie o ile tz dostanie wyplate juz.

Sasiadka mamy przyniosla worek ciuszkow dla małej ale słodkie!! sukieneczki, dresiki bluzy spodneki nie ktore dla takiej 3 meisiecznej gdzies a niektore dla jeszcze wiekszej
I takie cos pluszu z misiami wyszytymi co sie w lozeczki wiąrze i to ma sluzyc do tego z ejak dziecko siedzi juz to jak sie przewroci zeby sie nie obilo

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
hej

późno wczoraj wróciłam od gin.
wszystko w porządku, wyniki badań w normie

ładna pogoda, aż szkoda siedzieć w domu.
super ze wszytsko ok
Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Witam Was, oczywiście nie zdążyłam Was nadrobić...
Zaraz wyjeżdżamy z mężem do teściów odświeżać łóżeczko i przebrać ciuszki dla Gosi
Byłam wczoraj u gina i malutka waży 1105 gram i ma sie dobrze! Jutro zaczynamy 28 tc. Obciążenie glukozaą (75 g) wyszło u mnie 175 po 2 h, więc dostałam skierowanie do Bydgoszczy do poradni dla kobiet ciężarnych z cukrzycą... Teraz albo dostane tylko dietę albo dietę glukometr i insulinę... Jak skończy się tylko na diecie to będę mogla rodzić w swoim mieście, ale jak będzie to insulina to tylko w Bydgoszczy...
Z dobrych wiadomości to jeszcze tyle, że od początku ciąży schudłam 4 kg a potem przytyłam 6 kg, więc jest ok. Termin porodu z usg zmienił się z 8 sierpnia na 31 lipca.

To narazie na tyle, uciekam moje kochane mamusie i obiecuję, że postaram się znaleźć czas i bardziej z Wami pobyć
dobrze ze z małą ok, no i 3mam kciuki by dali tylko diete. bedzie dorbze
Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Tak Ciastek to jest doklanie to co Ty pisalas.

Nie wiem co o tym myslec, prawie cala noc nie spalam bo non stop o tym myslalam.
kochana rozumiem Cie. Ale patrz dla mnie to bezsensu jak ona moze wyczuc dno macicy dokladnie. Wg mnie nie mozna......przeciez to jest pod skórą w dodatku nie pod samą skorą... 1 cm moze spokojnie uleciec... To nie ejst wiarygodne moim zdaniem . Lepiej na usg sprawdzic!
Cytat:
Hej

A teraz poczytam co tam naskrobałyście od rana
fajnie ze wszystko ok no i malutko przytylas
Cytat:
łoooooooooo no to sie zajadamy
Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
mamuśka myślę, że jak lekarz nie panikuje, to ty też nie powinnaś, bo szkoda zdrowia twojego i dzidzi Mi też jak na genetycznym wykryto przepuklinkę w główce gin mi powiedział, że to często się zdarza i w 99% się wchłania w ciągu kilku tyg. Zaufałam mu i niczego na necie nie szukałam nawet wam nie pisałam. Poszłam na dodatkowe usg do kontroli za trzy tyg. i okazało się że się wchłonęło i dopiero wtedy zapytałam gina co by było gdyby jednak nie... dobrze, że nie wnikałam wcześniej, bo zaoszczędziłam sobie i dzidzi stresów a nic bym na to nie poradziła.
Więc nosek do góry i karm miłością swego maluszka a nie stresem, co ma być to będzie a gin na pewno nie zostawi czegoś co można"naprawić"
dobrze napisane
Cytat:
kurde chyba sie przejde na to usg prywatnie..
jesli Cie to uspokoi to pewnie
Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Moze myslala ze umie to odczytac?
Szczerze? Ja bym nie umiala. Czasami moj lekarz mi poda nazwe leku, a ja pozniej nie potrafie jej poprawnie odczytac
W kazdym razie dobrze ze ostatecznie dostalas odpowiedni lek.
Ciekawe czy mozna ich pozwac jesli wydadza zly lek z recepty przeciez kobiecie w ciazy moze to bardzo zaszkodzic...
ja tez czesto niewie,m co napisane na tych receptach. Wiec tez popieram ze powinni albo sie przylozyc do wypisywania po normalnemu albo wlasnie an kompie. No ale taka farmaceutka juz na swoja odpowiedzialnosc czyta recepty i wydaje...... A ja znajac moje roztrzepanie nie zajarzyła bym ze to lek nie odpowiedni gorzej by bylo pozniej, w skutkach.....
Cytat:
Witam wszystkie Mamusie
Pozdrawiam
Witaj
Cytat:
słodki!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Cytat:
zjadlam troszke obiadu ale nie mam apetytu :/
a co jadłas?????

ja mam dzis pierogi z truskawkami wlasnie ide sobie ugotowac

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 13:19   #4341
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
fajny brzuszek no i malutki
Stary 2012-05-09, 13:22   #4342
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość

Muminku ja planuje przygotować łó,żeczkon w dzień dziecka , czyli miesiąc przed porodem i wszystko przykryję prześcieradłem , aby się nie kurzyło

Wczoraj i dzisiaj poprasowałam juz wszystkie ciuszki dla córeczki

Trzymam kciuki za pomyślne wizyty dzisiejsze
to ja poczekam do 14 czerwca wtedy gin zdejmie mi krążek a różnie to może być dobry pomysł z tym prześcieradłem!
ja właśnie piorę kolejną partię ubranek
Cytat:
zgrabniutki!!!
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 13:29   #4343
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Nate, dostałam Agumentin 2 razy dziennie i osłonowe.
To chyba przepisują nawet na początku ciąży.
Cytat:
położna zmierzyła mi cisnienie, ktore jest ok, sprawdzila centymetrem brzuch i tez 'rosnie dobrze'
Cytat:
Myślicie, że ta waga urodzeniowa jest predyspozycją dziedziczną?
Chyba tak, ale to nie oznacza, że na pewno urodzisz dziecko takie, jak Ty lub mąż, bo na wagę wpływają też leki, choroby, odżywianie i data porodu (tzn. tc).
Cytat:
Hmm, chyba to przegapiłam. Mi wczoraj wysłali wyniki że mam właśnie brać 2 razy dziennie żelazo bo mam poniżej normy a moja dzidzia też za mała o 2 tyg i mało waży. To naprawdę może mieć związek z niedokrwistością?? Jejku, ja już chce do Polski i isć do mojego gina niech się ktoś mną pożądnie zajmie...
Ja to pisałam o mniejszym brzuszku. O wpływie na wzrost nic mi nie wiadomo.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 13:32   #4344
IkaTg
Raczkowanie

Dziękuję dziewczyny za przywitanie

Linka25 to już jest 30 tydzień wg OM, ale wg USG córeczka jest młodsza o tydzień i ten termin jest bardziej prawdopodobny.

Z góry przepraszam, że nie będę odpisywać na bieżąco, ale chyba mam jakieś ograniczenia w pisaniu na wizażu.
Stary 2012-05-09, 13:39   #4345
nicki86
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję dziewczyny za przywitanie

Linka25 to już jest 30 tydzień wg OM, ale wg USG córeczka jest młodsza o tydzień i ten termin jest bardziej prawdopodobny.

Z góry przepraszam, że nie będę odpisywać na bieżąco, ale chyba mam jakieś ograniczenia w pisaniu na wizażu.
Witaj Gratuluje córeczki' a wybraliście już imię?
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 13:44   #4346
blueberry88
Zakorzenienie

Hej! Odpaliłam kompa wcześniej, ale mama przyszła wyprowadzić mnie na spacer Zaszłyśmy do szmateksu - później cyknę fotki zakupów

Cytat:
Napisane przez agusiaaaa1234 Pokaż wiadomość
Mam pytanie do dziewczyn które brały tabletki na podtrzymanie: jak sie po nich czułyście?
Do dupy... Po Luteinie dopochwowej mam i miałam mdłości - przy przejściu na Dupka mi minęło. Może teraz gin też mi zmieni.

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
rano tez sie budze co godz, a co arbuza to nie wiem przypuszczam bo ostatnio przez kilka wieczorow jadlam po cwiartce
Ja to już nie wiem kiedy i od czego tyję. Jak leżałam i żarłam, to nic nie przybrałam. Za to po pobycie w szpitalu i jak teraz w miarę się poruszam po domu plus jeden spacerek dziennie, to rosnę

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
helo

dzisiaj rozpoczynamy 30 tydzień

Stawiam ciacho
coraz bliżej... i wcinam ciacho oczywiście

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość

Oooo śmietnik na pieluchy , to mi się marzy. Ale faktycznie głupio o to prosić . No oni mieszkają za granicą,więc z księgarnią też problem, chyba że kupią jak zjadą do Polski .

Dziewczyny czy jeśli jestem zameldowana w mieście X, a mieszkam w mieście Y to czy może do mnie przychodzić położna z miasta Y ?? Czy oni patrzą na meldunek?
- odnośnie pogrubionego, świetnie zabrzmiało, nie ma jak zmieniające się priorytety w życiu

Co do położnej, to widzę, że dziewczyny piszą o położnych z przychodni - moja mama jest środowiskową, ale nie pracuje i nie należy do żadnej przychodni, tylko do niezależnej firmy - myślę, że to kwestia tego, żeby babka miała do Ciebie blisko i tyle. Choć mogę się mylić.

Mamuśka
, mi też brzuch nie rośnie, a mała rośnie...
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 13:46   #4347
agunia82
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny

Ewka gratki dobrych wieści

witam nową mamusię

hmmm piszecie o wagach urodzeniowych i moja to była 2800, ale 3 tyg przed terminem (chociaż urodzona w terminie na pewno byłabym mała), a mojego małża to coś ponad 3 000 na pewno. Ale póki co mała na każdym USG była drobniutka, i mi wielkolud jak widać nie grozi A jak jest teraz zobaczymy w piątek

mój brat urodzony w terminie miał też coś koło 2800 gram, a wyrósł największy z całego rodzeństwa Jest o wiele wyższy od mojego drugiego brata, który przy urodzeniu był 3600g pulpecikiem, a teraz jest bardzo niski i drobny

mi brzuszek też ostatnio zahamował, chyba ponad 2 tyg nic nie rósł, ale teraz czuję, że będzie skok, bo skóra na brzuchu od trzech dni mnie swędzi jak nie wiem

a mnie coś na migrenę łapię, chyba się podświadomie stresowałam tą dzisiejszą wizytą. Ale jestem szczęśliwa, że szyjka w porządku

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-05-09 o 13:50
agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 13:50   #4348
IkaTg
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Witaj Gratuluje córeczki' a wybraliście już imię?
Jak narazie jesteśmy prawie zdecydowani na Paulinkę, ale kusi mnie Olena. Chociaż nie wiem czy nie jest zbyt wymyślne. Może ktoś się wypowie na temat tego imienia?

W ogóle termin mam na 22 lipca, a w drugiej połowie lipca czeka mnie jeszcze obrona pracy dyplomowej. Ciekawe jak ja to ogarnę
Stary 2012-05-09, 13:51   #4349
prince_polo
Zakorzenienie

moj brzuch 2 tyg nie rosl a jak skoczyl to o 3 cm

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 13:54   #4350
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Jak narazie jesteśmy prawie zdecydowani na Paulinkę, ale kusi mnie Olena. Chociaż nie wiem czy nie jest zbyt wymyślne. Może ktoś się wypowie na temat tego imienia?

W ogóle termin mam na 22 lipca, a w drugiej połowie lipca czeka mnie jeszcze obrona pracy dyplomowej. Ciekawe jak ja to ogarnę
Mi się Olena nie podoba, jakoś takie... mało polskie Ale to Tobie ma się imię podobać a nie nam

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości