Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-09, 13:55   #4351
phdwao
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX

zaraz przychodzi do mnie połozna, wiec znikam
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 13:55   #4352
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
8kg to nie dużo.. jeszcze przy jedzeniu ptasiego mleczka fajnie że cukier się ustabilizował

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
A dziewczynki my mamy dzisiaj studniówkę! i stawiam Wam cupcaki!
Impreza

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
hej kochane!
przepraszam że się wczoraj nie odzywałam, podczytywałam Was tylko bo miałam beznadziejny humor, cały czas nie mogę przestać myśleć o moim maluszku. Mam ogromną nadzieję że na następnym usg okaże się że podrósł i nie jest to ta hipotrofia.
Nie martw się Kochana

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
To Ci bardzo zazdroszczę
Ja się trzymam diety twardo, a mimo to mam skoki cukru, jeśli sobie pozwolę na pół kromeczki razowca więcej niż normalnie (np. dziś, mam 142 2h po śniadaniu)więc max mogę zjeść 2 malutkie (czym sie wcale nie najadam) podobnie nie mogę pić syropu Lactulosum, który mi pomagał na zaparcia, po nim miałam 160 z owocami też ostrożnie, malutkie jabłko lub pół banana i to tyle na raz
A od początku ciąży mam +12 kilo
Karolina to faktycznie masz spore skoki. . .

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość

Asiu super waga,ja w 33tc mam +12

12 kg to ładnie
Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Dasz rade . To się tylko tak wydaje,że tej glukozy jest tak dużo

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Juz po wizycie

słyszałam bicie serduszka, super
położna zmierzyła mi cisnienie, ktore jest ok, sprawdzila centymetrem brzuch i tez 'rosnie dobrze', no i pobrala krew do badania....
nastepna wizyta za 4 tygodnie....

no i od poczatku ciąży jestem jakies 10,5 kg na plusie, co mnie cieszy
Super

Cytat:
Napisane przez Norniczka Pokaż wiadomość
To mój brzucholek z dzisiaj -30t3d, specjalnie dla Was . Przepraszam za wymiętą koszulkę ale leże i mi sie prasować nie chciało
Super brzuszek

Mam wyniki :

Hemoglobina 10.9 g/dl
Hematokryt 32.4 %

Ph moczu 7
No i mam urobilinogen na poziomie 1.0 EU/dl ,a norma jest do 1.0 EU/dl .
W lutym urobilinogen miałam na poziomie 0.2 EU/dl . Czy Wy też macie podobny poziom??

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 13:56   #4353
nicki86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez IkaTg Pokaż wiadomość
Jak narazie jesteśmy prawie zdecydowani na Paulinkę, ale kusi mnie Olena. Chociaż nie wiem czy nie jest zbyt wymyślne. Może ktoś się wypowie na temat tego imienia?
Bardzo ładne i dość nietypowe imię, ale równocześnie nie jest dziwaczne
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 13:59   #4354
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluje, ja zaczynam 32 tydzień więc świętuje z Tobą
To pijemy !

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Hej

Ja już po wizycie, dzięki za kciuki Wieści ogólnie pozytywne, mimo tego, że brzusio ostatnio znowu nieco bardziej twardnieje szyjka ładnie trzyma i nie ma potrzeby zwiększania dawki fenoterolu. Serducho małej bije jak trzeba. Tylko przypałętał mi się znowu grzybek (tak jak myślałam), ale gin mówi, że raz, że w ciąży to częste (co wiem), a dwa, że fenoterol też sprzyja infekcjom bo podnosi poziom glukozy we krwi.
Waga - 61 kg czyli 9kg na plusie od początku ciąży, co gin skwitował stwierdzeniem "bardzo ładnie"
W piątek mam USG i w końcu podglądniemy małą

A teraz poczytam co tam naskrobałyście od rana
To super! Infekcja na pewno pójdzie w długą, że tak powiem

Cytat:
Dzień dobry mamusie! W końcu się wyspałami od razu mam wiecej energii
No własnie nie robili mi dopochwowego tylko badali mnie ginekologicznie.... ogólnie reagowali tylko na płyny wypływające ze mnie bo trochę ich miałam na wkładce... na tym się skupili a co do szyjki to powiedzieli, że mam się oszczędzac...też uważam, że mogliby już mnie całą przejrzec jak już tam leżałam
Anna, a kiedy masz wizytę u gina i jak się psychicznie z tym czujesz? Panikujesz, czy raczej na wyj.ebce? Mnie USG dopochwowe po prostu uspokoiło. I od razu inaczej się czułam i myślę, że mała też.

Cytat:
Świetne wiadomości a waga... no cóż do takiej to ja będę się odchudzała po porodzie
Ja też Choć 63 już mnie zadowoli

Cytat:
A dziewczynki my mamy dzisiaj studniówkę! i stawiam Wam cupcaki!
Ile żarcia

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
hej kochane!
przepraszam że się wczoraj nie odzywałam, podczytywałam Was tylko bo miałam beznadziejny humor, cały czas nie mogę przestać myśleć o moim maluszku. Mam ogromną nadzieję że na następnym usg okaże się że podrósł i nie jest to ta hipotrofia.

Blue zapomniałam Ci jeszcze napisać że jak poszłam na oddział do mojej gin skontrolować te wyniki usg to zapytałam czy ta moja szyjka 2,7cm to nie za mało. Powiedziała że w tym wieku ciąży graniczna długość szyjki to 2,5cm więc na razie jest wszystko w porządku
Staraj się nie stresować, naprawdę nie ma nic gorszego
Dziękuję za informację - to dla mnie ważne. Tym bardziej, że u mnie dwóch ginów powiedziało, że norma jest od 3,5 cm - ale trzeci (mój gin) już powiedział, że nie jest źle Grunt, że dalej się nie skraca.
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 13:59   #4355
cynamonowy_deser
Raczkowanie

Nacytowałam się i d..

Dlatego gratuluję Wszystkim mamusiom rozpoczętych tygodni i udanych wizyt

Natalia tym pomiarem brzucha nie martwiłabym się ponieważ jak wiele nas tutaj tak różne mamy brzuszki a jesteśmy w podobnych tc. Po to są 3 USG genetyczne żeby ocenić wzrost dzieciaczka. Niektóre kobiety nawet w 8 miesiącu mają mikrobrzuszki a dzieciaczki rodzą się zdrowe. Moja położna brzucha nie mierzy, gin prowadzący również.
cynamonowy_deser jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 14:01   #4356
Linka25
Zakorzenienie

Mój brzuch też chyba stoi w miejscu, przynajmniej cm nic nie pokazuje wiecej od dłuższego czasu. A mała rośnie jak trzeba - jakiś czas temu na usg miałam 28.3 wg OM a wg USG 28.5

Mammcia ja tam nie ma zaufania do tych metod "na oko" z centymetrem.

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Ika ja też mam termin na 22 lipca
co do imion: lepsze jest Paulinka Ja mam tak na imię, i powiem Ci że super mi z nim jest
Olena trochę pretensjonalne..

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2012-05-09 o 14:03
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 14:06   #4357
Mandragorrka
Zakorzenienie

Hej Mamcie Wróciłam z pracy, zjadłam obiad i marzy mi się coś słodkiego. A w domu tak na wszelki wypadek nie trzymamy słodyczy - bo bym wszystko zżarła Mamy tylko cukier Więc jak mnie już bardzo przyciśnie to zrobię sobie budyń. Dalej bolą mnie noga po wczorajszym nocnym skurczu łydki. Coś długo, ale ma to swoje plusy bo małż poszedł ogarnąć mieszkanie a mi zrobił siedzonko tak żebym siedziała z uniesionymi nogami i jeszcze było mi wygodnie korzystać z lapka. Mój małż to czasem kochany jest
Ponieważ nie muszę chwilowo nic robić to ogarnę wizaż

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 14:08   #4358
Norniczka
Rozeznanie

Dziewczyny doradźcie. Chce zamówić koszule do szpitala i nie wiem jaki rozmiar powinnam wziąść. Chce kupić:
http://moda.allegro.pl/koszula-nocna...310595598.html
Moje wymiary to: obwód pod biustem 90 i obwód w biuście 98-99
No a koszule maja rozmiar:
S-M obwód pod biustem 92 i obwód w biuście 92-100
L-XL obwód pod biustem 96 i obwód w biuście 96-104

I nie wiem, wziąść SM czy LXL??
Stary 2012-05-09, 14:16   #4359
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję dziewczyny za przywitanie

Linka25 to już jest 30 tydzień wg OM, ale wg USG córeczka jest młodsza o tydzień i ten termin jest bardziej prawdopodobny.

Z góry przepraszam, że nie będę odpisywać na bieżąco, ale chyba mam jakieś ograniczenia w pisaniu na wizażu.
gratuluje córeczkiimię Paulinka bardziej mi się podoba
Cytat:
Dziewczyny doradźcie. Chce zamówić koszule do szpitala i nie wiem jaki rozmiar powinnam wziąść. Chce kupić:

chyba wziełabym l-xl

Asiu ja się na wynikach kompletnie nie znam
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 14:17   #4360
houserka
Rozeznanie

hejka
witaj Ika mi się bardziej podoba Olena, jeszcze o takim nie słyszałam a lubie mniej popularne imiona my chyba zdecydujemy się na Pole
anna- gratuluje 100-ówki
norniczka -fajny malusi i zgrabny brzusio
przyjechał wczoraj mój szwagier(przyszły chrzestny Poli) z żoną z Irlandi i przywieźli nam troszkę ciuszków, najsłodszy jest czerwony płaszczyk, kiedyś wstawię fotkę
schodzę , bo pobolewa mnie brzuch, właściwie to od tygodnia nie moge zbyt dużo chodzić nawet po mieszkaniu, bo od razu dopada mnie ten ból, jest znośny, ale tylko jak leże mnie nie boli w ogóle ale wizyta dopiero 28 maja, z jedynych rzeczy które robię teraz w domu to ścieranie kurzu i pranie, i i jeszcze zupę mogę nastawić, reszta jest ponad moje siły...
brzuch mam miękki na dole poniżej pępka a twardszy u góry ale to mała się raczej wypycha a biorę tylko magnez
houserka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 14:20   #4361
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość

Mam wyniki :

Hemoglobina 10.9 g/dl
Hematokryt 32.4 %

Ph moczu 7
No i mam urobilinogen na poziomie 1.0 EU/dl ,a norma jest do 1.0 EU/dl .
W lutym urobilinogen miałam na poziomie 0.2 EU/dl . Czy Wy też macie podobny poziom??
ja ostatnią hemoglobinę miałam 11,1, hematokryt 33,7, gin nie zlecał suplementacji żelaza.
Co do urobilinogenu nie pomogę, bo mam w innych jednostkach podany, ale też mam sporo poniżej górnej granicy

Houserka jak miękki na dole, to jest ok A te pobolewania jak coś to skonsultuj nawet telefonicznie. Ja w domu też więcej nie robię niż Ty, kondycji zupełnie brak

Kathrina co się stało?

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-05-09 o 14:22
agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 14:21   #4362
IkaTg
Raczkowanie

Agunia82
Nicki86
Linka 25
Muminek82
houserka
Dzięki za opinie
Myślę że zostaniemy przy Paulince, chociaż jak już zobaczymy nasze maleństwo to może się okazać, że będzie do niej pasowało inne imię

Tak piszecie o tych twardnieniach brzuszka. Ja też się z tym męczę. Puki co to ginka kazała mi brać nospe forte i nie przemęczać się, bo szyjka na szczęście jest twarda i zamknięta. W przyszłym tygodniu mam wizytę i mam nadzieję ze nic się nie zmieniło.
IkaTg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 14:22   #4363
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Aga, świetne wieści, nastrajają mnie pozytywnie Szyjka trzyma i to się liczy Oby tak dalej.
Ja się trochę dziwię bo od czasu gdy zaczełam brać f. (w sumie to jeszcze zbyt krótko by w pełni ocenić, bo 2 doby będą dziś wieczorem) to brzuch ogólnie jest bardziej miękki ale stawia się częściej... W poniedziałek mam wizyte to zobaczymy jak tam.
Jak często masz teraz wizyty? Myślisz ze co 2 tyg jest ok i bezpiecznie? Ja olewam ilość kasy jaką muszę wydać, pieniądze nie mają znaczenia, chce tylko by było dobrze wiec jestem w stanie chodzić nawet co tydzień. Powiedziałam o tym mojemu ginowi a on, ze nie ma takiej potrzeby i zrobimy sobie dłuzszą przerwę Gość ma mnie dość (nawet go zapytałam w żartach czy tak jest ) Kurtuazyjnie zaprzeczył
Wykończyłaś gina Pytanie nie do mnie, ale od momentu skrócenia szyjki będę miała wizyty co 2 tygodnie niby już do końca ciąży.

Cytat:
Witam wszystkie Mamusie
Przyjmiecie jeszcze jedną lipcówkę do swojego grona?
Podczytuję Was prawie od samego początku i pomyślałam sobie, że wypadałoby się ujawnić
Pada tutaj bardzo dużo cennych rad, a ja im bliżej jestem porodu tym więcej mam wątpliwości czy sobie poradzę jako mama.
Pozdrawiam
Witaj

Cytat:
Juz po wizycie

położna zmierzyła mi cisnienie, ktore jest ok, sprawdzila centymetrem brzuch i tez 'rosnie dobrze', no i pobrala krew do badania....

Cytat:
To mój brzucholek z dzisiaj -30t3d, specjalnie dla Was . Przepraszam za wymiętą koszulkę ale leże i mi sie prasować nie chciało
Jaki zgraaaabny!!! Chyba Ci pępek wyszedł, co?
Stary 2012-05-09, 14:23   #4364
natee
Zakorzenienie

agunia super, ze juz lepiej

śliczne te Wasze dzisiejsze brzuszki

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Wierzę na słowo Anglię to ja tylko z samolotu widziałam Mam już tak dość szkockiego akcentu że chętnie bym się przeniosła na południe kraju

Jak niedaleko zamku to mogliście być albo tu, albo tu-zależy z której strony zeszliście
no fakt, akcent mają okropny!
Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
ona powiedziala ze to jest na grancy normy i ze zobaczymy za 2 tyg czy idzie w gore wzdluz tej lini jesli tak to prawdopodobie mala bedzie po prostu malym dzieciaczkiem, traz nie wiem co robic czy czekac czy isc prywatnie, ale prywatnie pewnie tez poczekam, masakra troche mnie zaniepokoila, nie wiem co mam o tym wszystkim myslec....
nie martw sie na zapas! póki miesci sie w granicach normy to nic sie nie dzieje! mój pomiar pokazał, ze jestem przy tej górnej granicy, wiec pewnie bedzie bobas nawet do 4,5 kg hehe

Cytat:
Świetne wiadomości a waga... no cóż do takiej to ja będę się odchudzała po porodzie
haha to samo pomyślałam
Cytat:
ehhh dziwna ta służba zdrowia tam u was. Zamiast wysłać na USG i sprawdzić raz a porządnie, czy wszystko ok, to oni centymetrem się bawią jakby nie było nowocześniejszych metod diagnostycznych Trzymam żeby wszystko było ok
wydaje mi się, ze jesli nie mieściłaby sie w normach to z pewnością by to sprawdzili
Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Nate, dostałam Agumentin 2 razy dziennie i osłonowe.
no to amoxycylina, bezpieczna w ciąży
Cytat:
Juz po wizycie

no i od poczatku ciąży jestem jakies 10,5 kg na plusie, co mnie cieszy

ide sie położyc na chwile, bo kręgosłup mi nie daje siedzieć

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 14:26   #4365
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:

Ja wzięłabym większą
Stary 2012-05-09, 14:27   #4366
houserka
Rozeznanie

norniczka super te koszule, na jeszcze nie mam żadnej do szpitala i może kupie 2 takie: zieloną i koralową, a wymiary mam takie jak Tyi wezmę jedną mniejszą a druga większą, najwyżej odsprzedam której z moich ciężarnych koleżanek a jest ich trochę...
a trzecią to chyba kupie na ramiączkach . 3 sztuki to chyba w sam raz?
houserka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 14:41   #4367
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Mój brzuch też chyba stoi w miejscu, przynajmniej cm nic nie pokazuje wiecej od dłuższego czasu. A mała rośnie jak trzeba - jakiś czas temu na usg miałam 28.3 wg OM a wg USG 28.5
U mnie wielkość brzucha już od 2 tygodni bez zmian.

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Hej Mamcie Wróciłam z pracy, zjadłam obiad i marzy mi się coś słodkiego. A w domu tak na wszelki wypadek nie trzymamy słodyczy - bo bym wszystko zżarła Mamy tylko cukier Więc jak mnie już bardzo przyciśnie to zrobię sobie budyń. Dalej bolą mnie noga po wczorajszym nocnym skurczu łydki. Coś długo, ale ma to swoje plusy bo małż poszedł ogarnąć mieszkanie a mi zrobił siedzonko tak żebym siedziała z uniesionymi nogami i jeszcze było mi wygodnie korzystać z lapka. Mój małż to czasem kochany jest
Ponieważ nie muszę chwilowo nic robić to ogarnę wizaż
Mogę się podzielić ciastkami maślanymi

Cytat:

Ja bym wzięła L/XL .

Obwód pod biustem pasowałby do tej S/M ale znowu w biuście będziesz miała "na styk" . Do porodu możesz jeszcze przybrać w biuście.

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
Asiu ja się na wynikach kompletnie nie znam
W sumie to najważniejsze że hemoglobina i hematokryt nie są aż takie strasznie niskie. Myślałam,że będzie gorzej

Cytat:
ja ostatnią hemoglobinę miałam 11,1, hematokryt 33,7, gin nie zlecał suplementacji żelaza.
Co do urobilinogenu nie pomogę, bo mam w innych jednostkach podany, ale też mam sporo poniżej górnej granicy
To mamy bardzo podobne poziomy

Cytat:
Treść usunięta
Aj bo z tymi samochodami tak już jest. Jak coś zacznie szwankować to później sypią się i inne części

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 14:41   #4368
nadalka
Zakorzenienie

Tak podczytuję ale chyba czas się wziąć za obiad - makaron z pieczarkami i szynką
Stary 2012-05-09, 14:45   #4369
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Tak podczytuję ale chyba czas się wziąć za obiad - makaron z pieczarkami i szynką
ja swoj tez wlaśnie wstawiłam. Dzisiaj robie gulasz, no i pierwszy raz robie ciasto Hani szybciej jakos nie moglam sie zabrac, a ze dzisiaj mam dzien wolny to probuje

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 14:49   #4370
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Treść usunięta

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość

W sumie to najważniejsze że hemoglobina i hematokryt nie są aż takie strasznie niskie. Myślałam,że będzie gorzej
to dobrze
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 14:56   #4371
Linka25
Zakorzenienie

Blue żebyś wiedziała że już go chyba wykończyłam (mojego prowadzącego gina)
mówi do mnie ostatnio: "widzi pani, ta ciąża tak szybko mija, już 7 miesiac, co mnie cieszy.."
a ja: ma pan mnie już dość?
powiedział mi jeszcze że za bardzo chcę by wszystko było perfekcyjnie i nie wystarcza mi że jest bardzo dobrze, jak tylko coś się odchyli od perfekcyjnej normy to dla mnie już tragedia
muszę przyznac że się na mnie poznał, a ja coraz bardziej przekonuję się że jest fajnym człowiekiem, dobry kontakt złapaliśmy a od innego lekarza usłyszałam ze on ma złote serce
zresztą poleciła mi go ciocia położna która pracowała z nim w Matce Polce w Łodzi 20 lat i mówiła ze bardzo ludzki i w porządku, oprócz tego ze dobry w tym co robi
Stary 2012-05-09, 14:57   #4372
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
tak to juz jest z tymi samochodami... masakra jakaś czasami
my juz nawet nie liczymy ile kasy poszło w naprawy, szkoda nerwow

Synek

Stary 2012-05-09, 14:59   #4373
Linka25
Zakorzenienie

Aga, hauserka
ja też nie mam kondycji - bardzo się pogorszyła wraz z fenoterolem
w domu bałagan, TŻ obiecał posprzatać ale to po tym jak odwiedzi nas stolarz (jutro)
gotuje tylko TŻ a przed wyjściem do pracy nawet rano chodzi mi po pieczywo..
do konca maja daję sobie luz, a potem to też może byc ciężko
Stary 2012-05-09, 15:00   #4374
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Blue żebyś wiedziała że już go chyba wykończyłam (mojego prowadzącego gina)
mówi do mnie ostatnio: "widzi pani, ta ciąża tak szybko mija, już 7 miesiac, co mnie cieszy.."
a ja: ma pan mnie już dość?
powiedział mi jeszcze że za bardzo chcę by wszystko było perfekcyjnie i nie wystarcza mi że jest bardzo dobrze, jak tylko coś się odchyli od perfekcyjnej normy to dla mnie już tragedia
muszę przyznac że się na mnie poznał, a ja coraz bardziej przekonuję się że jest fajnym człowiekiem, dobry kontakt złapaliśmy a od innego lekarza usłyszałam ze on ma złote serce
zresztą poleciła mi go ciocia położna która pracowała z nim w Matce Polce w Łodzi 20 lat i mówiła ze bardzo ludzki i w porządku, oprócz tego ze dobry w tym co robi
Naprawdę fajnie! Niech się chłop trochę naprodukuje!

Wrzucam ciuszki z dziś - za całość dałam 11zł.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_1986.jpg (28,7 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_1987.jpg (26,2 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_1990.jpg (28,2 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_1991.jpg (29,4 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_1992.jpg (27,7 KB, 18 załadowań)
Stary 2012-05-09, 15:03   #4375
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Wrzucam ciuszki z dziś - za całość dałam 11zł.
śliczności

Synek

Stary 2012-05-09, 15:12   #4376
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
fajne

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 15:13   #4377
blueberry88
Zakorzenienie

Dostałam w prezencie Emolium - oliwkę z lipidami i Oilatum - emulsja do kąpieli Fajnie, lubię takie niespodzianki.
Stary 2012-05-09, 15:19   #4378
agusiaaaa1234
Raczkowanie

no i sobie pospałam 2 godzinki zaraz zobacze co tam naskrobałyście ciekawego
Mam tylko pytanie:
Tak jak już pisałam po przyjęciu tabletki strasznie zaczeła boleć mnie głowa. Myślałam, że zaraz przejdzie i nic z tym nie robiłam. Nie przechodziło. Teraz wstałam a głowa dalej boli. Te tabletki obniżają ciśnienie. Zadzwoniłam do mojej gin z pytaniem czy mam oby napewno brac wieczorem następną. No i mam się wstrzymać zobaczyć jak będzie z brzuchem i zadzwonić rano to pomyślimy.
MYŚLICIE, ŻE MOGĘ WYPIĆ DELIKATNĄ KAWĘ NA PODWYŻSZENIE CIŚNIENIA?

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Cytat:
Witam wszystkie Mamusie
Przyjmiecie jeszcze jedną lipcówkę do swojego grona?
Podczytuję Was prawie od samego początku i pomyślałam sobie, że wypadałoby się ujawnić
Pada tutaj bardzo dużo cennych rad, a ja im bliżej jestem porodu tym więcej mam wątpliwości czy sobie poradzę jako mama.
Pozdrawiam
Witam kolejną ciężarówkę

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Cytat:
Śliczny
agusiaaaa1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 15:26   #4379
Norniczka
Rozeznanie

Dziękuję za komplementy odnośnie brzuszka, chociaż on wcale taki mały nie jest bo tak jak pisałam 100 cm ma. Z drugiej strony mam tu 2 koleżanki w ciąży i obie mają dużo większe brzuszki a jedna ma termin na koniec sierpnia.
Muminek, Blue i Asia też mi się wydaje że biust może jeszcze trochę urosnąć więc chyba faktycznie wezmę większy rozmiar.
Houserka linka do tych koszul dawała jakis czas temu chyba Olcia i ja też zamierzam kupic 2 takie a trzecią jakiegoś innego typu. Tak żeby w sumie było 3. Ja na codzień nie spie w koszulach, więc to w sumie tak do szpitala i na początek do karmienia. Myślę że szkoda wydawać więcej pieniędzy jak się później nie przyda.
Blue pępek wyszedł mi już miesiac temu, taki śmieszny jest . Na początku mi się nie podobał a teraz uważam że jest słodki
Stary 2012-05-09, 15:29   #4380
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję za komplementy odnośnie brzuszka, chociaż on wcale taki mały nie jest bo tak jak pisałam 100 cm ma. Z drugiej strony mam tu 2 koleżanki w ciąży i obie mają dużo większe brzuszki a jedna ma termin na koniec sierpnia.
Muminek, Blue i Asia też mi się wydaje że biust może jeszcze trochę urosnąć więc chyba faktycznie wezmę większy rozmiar.
Houserka linka do tych koszul dawała jakis czas temu chyba Olcia i ja też zamierzam kupic 2 takie a trzecią jakiegoś innego typu. Tak żeby w sumie było 3. Ja na codzień nie spie w koszulach, więc to w sumie tak do szpitala i na początek do karmienia. Myślę że szkoda wydawać więcej pieniędzy jak się później nie przyda.
Blue pępek wyszedł mi już miesiac temu, taki śmieszny jest . Na początku mi się nie podobał a teraz uważam że jest słodki
tez bym juz chciala pepek na wierzchu

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości