|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX
zaraz przychodzi do mnie połozna, wiec znikam
|
|
|
|
#4352 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Impreza ![]() Cytat:
Cytat:
12 kg to ładnie ![]() Dasz rade . To się tylko tak wydaje,że tej glukozy jest tak dużo![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mam wyniki : Hemoglobina 10.9 g/dl Hematokryt 32.4 % Ph moczu 7 No i mam urobilinogen na poziomie 1.0 EU/dl ,a norma jest do 1.0 EU/dl . W lutym urobilinogen miałam na poziomie 0.2 EU/dl . Czy Wy też macie podobny poziom??
|
|
#4353 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4354 | ||||
|
Zakorzenienie
|
To pijemy
!Cytat:
![]() Cytat:
Mnie USG dopochwowe po prostu uspokoiło. I od razu inaczej się czułam i myślę, że mała też.Cytat:
![]() Ile żarcia ![]() Cytat:
Dziękuję za informację - to dla mnie ważne. Tym bardziej, że u mnie dwóch ginów powiedziało, że norma jest od 3,5 cm - ale trzeci (mój gin) już powiedział, że nie jest źle Grunt, że dalej się nie skraca.
|
||||
|
|
|
#4355 |
|
Raczkowanie
|
Nacytowałam się i d..
![]() Dlatego gratuluję Wszystkim mamusiom rozpoczętych tygodni i udanych wizyt Natalia tym pomiarem brzucha nie martwiłabym się ponieważ jak wiele nas tutaj tak różne mamy brzuszki a jesteśmy w podobnych tc. Po to są 3 USG genetyczne żeby ocenić wzrost dzieciaczka. Niektóre kobiety nawet w 8 miesiącu mają mikrobrzuszki a dzieciaczki rodzą się zdrowe. Moja położna brzucha nie mierzy, gin prowadzący również. |
|
|
|
#4356 |
|
Zakorzenienie
|
Mój brzuch też chyba stoi w miejscu, przynajmniej cm nic nie pokazuje wiecej od dłuższego czasu. A mała rośnie jak trzeba - jakiś czas temu na usg miałam 28.3 wg OM a wg USG 28.5
Mammcia ja tam nie ma zaufania do tych metod "na oko" z centymetrem. ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Ika ja też mam termin na 22 lipca ![]() co do imion: lepsze jest Paulinka Ja mam tak na imię, i powiem Ci że super mi z nim jest ![]() Olena trochę pretensjonalne.. Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-05-09 o 14:03 |
|
|
|
#4357 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamcie
Wróciłam z pracy, zjadłam obiad i marzy mi się coś słodkiego. A w domu tak na wszelki wypadek nie trzymamy słodyczy - bo bym wszystko zżarła Mamy tylko cukier ![]() Ponieważ nie muszę chwilowo nic robić to ogarnę wizaż
|
|
|
|
#4358 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny doradźcie. Chce zamówić koszule do szpitala i nie wiem jaki rozmiar powinnam wziąść. Chce kupić:
http://moda.allegro.pl/koszula-nocna...310595598.html Moje wymiary to: obwód pod biustem 90 i obwód w biuście 98-99 No a koszule maja rozmiar: S-M obwód pod biustem 92 i obwód w biuście 92-100 L-XL obwód pod biustem 96 i obwód w biuście 96-104 I nie wiem, wziąść SM czy LXL??
|
#4359 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
imię Paulinka bardziej mi się podoba![]() Cytat:
Asiu ja się na wynikach kompletnie nie znam
|
||
|
|
|
#4360 |
|
Rozeznanie
|
hejka
witaj Ika mi się bardziej podoba Olena, jeszcze o takim nie słyszałam a lubie mniej popularne imionaanna- gratuluje 100-ówki norniczka -fajny malusi i zgrabny brzusio ![]() przyjechał wczoraj mój szwagier(przyszły chrzestny Poli) z żoną z Irlandi i przywieźli nam troszkę ciuszków, najsłodszy jest czerwony płaszczyk, kiedyś wstawię fotkę schodzę , bo pobolewa mnie brzuch, właściwie to od tygodnia nie moge zbyt dużo chodzić nawet po mieszkaniu, bo od razu dopada mnie ten ból, jest znośny, ale tylko jak leże mnie nie boli w ogóle ale wizyta dopiero 28 maja , z jedynych rzeczy które robię teraz w domu to ścieranie kurzu i pranie, i i jeszcze zupę mogę nastawić, reszta jest ponad moje siły...brzuch mam miękki na dole poniżej pępka a twardszy u góry ale to mała się raczej wypycha a biorę tylko magnez |
|
|
|
#4361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do urobilinogenu nie pomogę, bo mam w innych jednostkach podany, ale też mam sporo poniżej górnej granicy Houserka jak miękki na dole, to jest ok Kathrina co się stało?
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-05-09 o 14:22 |
|
|
|
|
#4362 |
|
Raczkowanie
|
Agunia82
Nicki86 Linka 25 Muminek82 houserka Dzięki za opinie Myślę że zostaniemy przy Paulince, chociaż jak już zobaczymy nasze maleństwo to może się okazać, że będzie do niej pasowało inne imię ![]() Tak piszecie o tych twardnieniach brzuszka. Ja też się z tym męczę. Puki co to ginka kazała mi brać nospe forte i nie przemęczać się, bo szyjka na szczęście jest twarda i zamknięta. W przyszłym tygodniu mam wizytę i mam nadzieję ze nic się nie zmieniło. |
|
|
|
#4363 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4364 | |||||
|
Zakorzenienie
|
agunia super, ze juz lepiej
śliczne te Wasze dzisiejsze brzuszki Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
no to amoxycylina, bezpieczna w ciąży Cytat:
![]() ide sie położyc na chwile, bo kręgosłup mi nie daje siedzieć
|
|||||
|
|
|
#4365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4366 |
|
Rozeznanie
|
norniczka super te koszule, na jeszcze nie mam żadnej do szpitala i może kupie 2 takie: zieloną i koralową, a wymiary mam takie jak Ty
i wezmę jedną mniejszą a druga większą, najwyżej odsprzedam której z moich ciężarnych koleżanek a jest ich trochę...a trzecią to chyba kupie na ramiączkach . 3 sztuki to chyba w sam raz? |
|
|
|
#4367 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Obwód pod biustem pasowałby do tej S/M ale znowu w biuście będziesz miała "na styk" . Do porodu możesz jeszcze przybrać w biuście. W sumie to najważniejsze że hemoglobina i hematokryt nie są aż takie strasznie niskie. Myślałam,że będzie gorzej ![]() Cytat:
![]() Aj bo z tymi samochodami tak już jest. Jak coś zacznie szwankować to później sypią się i inne części
|
|
#4369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szybciej jakos nie moglam sie zabrac, a ze dzisiaj mam dzien wolny to probuje
|
|
#4370 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4371 |
|
Zakorzenienie
|
Blue żebyś wiedziała że już go chyba wykończyłam
(mojego prowadzącego gina)mówi do mnie ostatnio: "widzi pani, ta ciąża tak szybko mija, już 7 miesiac, co mnie cieszy.." a ja: ma pan mnie już dość? powiedział mi jeszcze że za bardzo chcę by wszystko było perfekcyjnie i nie wystarcza mi że jest bardzo dobrze, jak tylko coś się odchyli od perfekcyjnej normy to dla mnie już tragedia muszę przyznac że się na mnie poznał, a ja coraz bardziej przekonuję się że jest fajnym człowiekiem, dobry kontakt złapaliśmy a od innego lekarza usłyszałam ze on ma złote sercezresztą poleciła mi go ciocia położna która pracowała z nim w Matce Polce w Łodzi 20 lat i mówiła ze bardzo ludzki i w porządku, oprócz tego ze dobry w tym co robi
|
|
|
|
#4372 |
|
Zakorzenienie
|
tak to juz jest z tymi samochodami... masakra jakaś czasami
my juz nawet nie liczymy ile kasy poszło w naprawy, szkoda nerwow
|
#4373 |
|
Zakorzenienie
|
Aga, hauserka
ja też nie mam kondycji - bardzo się pogorszyła wraz z fenoterolem w domu bałagan, TŻ obiecał posprzatać ale to po tym jak odwiedzi nas stolarz (jutro) gotuje tylko TŻ a przed wyjściem do pracy nawet rano chodzi mi po pieczywo.. do konca maja daję sobie luz, a potem to też może byc ciężko |
|
|
|
#4374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wrzucam ciuszki z dziś - za całość dałam 11zł. |
|
|
|
|
#4375 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4376 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4377 |
|
Zakorzenienie
|
Dostałam w prezencie Emolium - oliwkę z lipidami i Oilatum - emulsja do kąpieli
Fajnie, lubię takie niespodzianki.
|
|
|
|
#4378 | ||
|
Raczkowanie
|
no i sobie pospałam 2 godzinki
zaraz zobacze co tam naskrobałyście ciekawego![]() Mam tylko pytanie: Tak jak już pisałam po przyjęciu tabletki strasznie zaczeła boleć mnie głowa. Myślałam, że zaraz przejdzie i nic z tym nie robiłam. Nie przechodziło. Teraz wstałam a głowa dalej boli. Te tabletki obniżają ciśnienie. Zadzwoniłam do mojej gin z pytaniem czy mam oby napewno brac wieczorem następną. No i mam się wstrzymać zobaczyć jak będzie z brzuchem i zadzwonić rano to pomyślimy. MYŚLICIE, ŻE MOGĘ WYPIĆ DELIKATNĄ KAWĘ NA PODWYŻSZENIE CIŚNIENIA? ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#4379 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję za komplementy odnośnie brzuszka, chociaż on wcale taki mały nie jest bo tak jak pisałam 100 cm ma. Z drugiej strony mam tu 2 koleżanki w ciąży i obie mają dużo większe brzuszki a jedna ma termin na koniec sierpnia.
Muminek, Blue i Asia też mi się wydaje że biust może jeszcze trochę urosnąć więc chyba faktycznie wezmę większy rozmiar. Houserka linka do tych koszul dawała jakis czas temu chyba Olcia i ja też zamierzam kupic 2 takie a trzecią jakiegoś innego typu. Tak żeby w sumie było 3. Ja na codzień nie spie w koszulach, więc to w sumie tak do szpitala i na początek do karmienia. Myślę że szkoda wydawać więcej pieniędzy jak się później nie przyda. Blue pępek wyszedł mi już miesiac temu, taki śmieszny jest . Na początku mi się nie podobał a teraz uważam że jest słodki
|
#4380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:32.

fajnie że cukier się ustabilizował

z owocami też ostrożnie, malutkie jabłko lub pół banana i to tyle na raz

. To się tylko tak wydaje,że tej glukozy jest tak dużo
!

, z jedynych rzeczy które robię teraz w domu to ścieranie kurzu i pranie, i i jeszcze zupę mogę nastawić, reszta jest ponad moje siły...

i wezmę jedną mniejszą a druga większą, najwyżej odsprzedam której z moich ciężarnych koleżanek