|
|
#3421 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ślubujące w 2012:)
Cytat:
nasz kolor przewodni to właśnie fiolet próba wytrzymałości odbyła się podczas wypicie 3 butelek wina z motylkami na kieliszkach TŻ -towi tylko raz odfrunął co zostało skomentowane że franca jeszcze żywa jest
|
|
|
#3422 |
|
Zakorzenienie
|
ale ja mam z pewnością więcej spraw do załatwienia
do slubu muszę się jeszcze obronić i przede wszystkim napisać pracę
|
#3423 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3424 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Cytat:
Mnie tez czeka jeszcze napisanie drugiej polowy pracy, ale kazde moje podejscie do tego konczy sie na przegladaniu ślubnych rzeczy
|
|
#3425 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to kuruj się!---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
dam radę...jutrop biorę się ostro do pisania
|
|
#3426 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki któraś podawała linka do sklepu z bielizną- takie majciochy wygodne zabudowane
kurde nie mogę odszukać linka a oczywiście nie zapisałam sobie, podajcie jeszcze raz ![]() ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
jasne że dasz radę początek masz- tytuł jest najważniejszy
|
|
|
#3427 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jadłaś ciemną czekoladę?Cytat:
![]() CO jeszcze masz fioletowego? |
||
|
|
|
#3428 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja ją sobie zapisałam bo może zakupie któreś z tych majciochów ![]() Dziękuję Wam dziewczyny za wsparcie Idę spać - mam nadzieję że jutro obudzę się zdrowa
|
|
|
#3429 | |
|
Zakorzenienie
|
moja wiązanka, makijaż, zaproszenia, winietki, księga gości (ecru z fioletem), dekoracja na samochód (elementy fioletowe), pas i mucha TŻ-ta, spinki do mankietów, butonierka TŻ-ta, podziękowania dla gości też będą fioletowe, dekoracje kwiatowe na stoły (florystka robi dodatkowe), dekoracja na nasz stół (w cenie sali)- zrobią z fioletem, no i oczywiście te motylki
kocham fiolet!!! ![]() ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Cytat:
|
|
|
#3430 |
|
Zakorzenienie
|
I ja się z Wami żegnam bo jutro mamy pracowity dzień (rozwieźć zaproszenia do rodzinki Tża, dostać sie do dentysty i co ważniejsze zmusić Tża do posadzenia tyłeczka na fotelu dentystycznym, załatwić akt chrztu Tża, kontynuacja lekcji tańca
) oj ciężki dzień mnie czeka więc trzymajcie kciuki a ja wam przesyłam fale szczęścia którymi dziś emanuję Zyczę Wam i sobie takich pozytywnych dni jak ja miałam dzisiaj dobrej nocki
|
|
|
|
#3431 |
|
Zakorzenienie
|
a ja idę spać bo jutro wycisk na vacu
dobranoc Dziewczynki
|
|
#3432 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie muszę już szukać piosenek najlepiej pasujących do naszego pierwszego tańca bo ta jest idealna pod każdym względem o dziwo mój tż zgodził się i na piosenkę i na zmianę tańca Jesteś wielka
09.06.2012 godz. 13:00 - ŻONKA "Jeżeli cokolwiek warto na tym świecie czynić, to tylko jedno - miłować" - Jan Paweł II |
|
|
|
|
#3433 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam... ale moje odp mogą być troszkę przestarzałe bo pędzicie
![]() Ewula - ślicznie się prezentujesz w tej sukni... co do etoli to chyba dobrze byłoby wypożyczyć, czy chcesz jednak kupić? Welon uważam lepiej średniej długości, ale ja np mam długi (i krótszy w jednym), chcę go dość szybko zdjąć a potem zostanę z ozdobą we włosach ... Zaproszeniami się nie martw - ja też bym zostawiła ![]() MalaOla - ja jestem za małymi butelkami, a to z tego względu, ze nie cierpię wygazowanych napoi. Jeden lubi colę, drugi fantę, wszystkie otwarte, zapominają pozakręcać a potem i tak sięgną po nową bo gazowana...dlatego ja jestem za mniejszymi butelkami na samym weselu. Jednak głupimi komentarzami nawet bym się nie przejmowała. U mnie na szczeście ze strojeniem nie będzie problemu, ja najchętniej jak najmniej przyozdobiłabym Kosciół bo sam w sobie jest ładny (i nowy), a poza tym są jeszcze dwie pary, najwyżej im dorzucę, choć ksiądz wspomniał, żeby się niczym nie przejmować, on w razie czego przyozdobi Bez winietek to ja sobie nie wyobrażam.... Magnusia - śliczne te spinki znając mojego Tż-ta gdyby miał sam kupić garnitur, to wszedłby do sklepu poprosił garnitur i kupił (zapomniałby wspomnieć że to do slubu i nie wiadomo jak by to wyglądało, my byłyśmy we 3 ale bardzo zgodnie było i Tż też zadowolony) Muszę się nie zgodzić z opinią, że na modelkach wyglądają lepiej suknie (to znaczy czasami tak), ale często było, ze bardziej podobało mi się na kimś niż na modelce ( poza tym te modelki wszystkie jakieś takie w dziwnych pozach jakby koci grzbiet robiły - no koślawe jakieś hahaha) Qumpela - może i gdzieś mam zdjęcie Tż-ta muszę poszukać. Ja nie wiem co miałam ale chyba zwykła migrena więc przespałam od wczoraj od 4 po południu do dziś rano do 9 (17 godzin oczywiście z przerwami na wymioty) Kuruj się, kuruj, ja niedawno byłam tez na zwolnieniu, a normalnie nawet z temperaturą do pracy idę... Widzę, że coraz mniej Panów Młodych decyduje sie na kamizelki (ale jeszcze rok czy dwa lata temu to można sie było spotkać z opinią, że PM musi się wyróżniać - ja uważam, ze i tak pana młodego każdy zna, albo przynajmniej wiedza który to, więc starczy Z ciekawości pytałam, bo kamizelki raczej mi się nie podobają.Podoba mi się za to Pan Młody z tej stronki http://www.cymbeline.com/pl_PL/kolek...ori/index.php5 Wyborowa - szelki? Fajny pomysł Pradip - nic się nie martw, ja tez nigdy nie robiłam sztucznych pazurków, w sumie zawsze miałam dość długie i mocne aż do tej zimy, ale chyba mogłam się tego spodziewać, teraz zajadam biotynę i widze poprawę ![]() Gawa - dziewczyny mówiły, że ty w Kenii bywasz... orientujesz się ile kosztują kompleksowe szczepienia?? haczyk - o kolejna rzecz o której nie pomyślałam, naklejki na ciasto..hmmm będzie bez zapomniałam o czymś do ustrojenia domu, o kwiatach do butonierki... czy te kwiaty konieczne?? nie będę miała zawieszek na alkohol, strojenie Kościoła dla mnie mało ważne... czy tylko ja tak mam??? Kasioonya - ostatnie dziecko w rodzinie 7 lat temu? U mnie odkąd pamiętam to rocznie przynamniej 1-2 wesela (był rok kiedy mieliśmy 8 wesel - bliska rodzina, i do tego 3 komunie, jedna brata, druga kuzyna, 3 chrzesnica taty), tylko w tamtym roku rodzice mieli 6 wesel); w tym miało być tylko moje a będzie 3 ... ahhh duża rodzinka a dzieciaków rodzi się tez kilka w roku Czy ten sklep Lavard jest też w Factory we Wrocku? Tam wszystko kupiliście? Tak mi coś nazwa świta.... Fajne pomysły na winietki! U mnie 25 dni do ślubu! Wczoraj zamówiłam bukiety, ale pan powiedział, że nie będzie miał małych słoneczników, więc będzie mieszany - słoneczniki i mini gerbery... a co z ta butonierką ...hmmm muszę pomyśleć. My będziemy się bujać do Nory Jones - Love me tender - obydwoje bardzo lubimy Norkę
Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2012-05-09 o 00:39 |
|
|
|
#3434 | |||
|
Zadomowienie
|
hej
Cytat:
no faktycznie trochę nie ciekawe ,pozatym co to za odpowiedz nie wiem czy będziemy , może tak ,może nie i sama zdecydować ![]() Cytat:
Cytat:
kurde ,ale ten czas zapiernicza ![]()
|
|||
|
|
|
#3435 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Poszukaj tego zdjęcia Przystojniak ten PM z linka . I faktycznie fajnie ubrany Ja raczej nie będę miała naklejek na ciasto ani zawieszek na alkohol. Gdzieś mi się to nie podoba... Strojenie kościoła i domu też mało ważne jak dla mnie więc nie tylko Ty tak masz
|
|
|
#3436 |
|
Rozeznanie
|
do kenii szczepienia żadne nie są wymagane, zalecane jest mieć szczepieni na WZW i żółtą febre. Do keni wystarczy zaopatrzyć się w tabletki anty malaryczne (okolo 200 zł opakowanie) i w srodek na komary tropikalne (ok 50zl) . Szczepienie na żółtą febrę koło 300 kosztuje i jest wymagane przy wjeździe do tanzanii np
|
|
|
|
#3437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wręcz już mi powiedział, że nie czuje potrzeby noszenia jej. A ja mam inne podejście
|
|
#3438 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3439 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
u mojej mamy od razu sie sprzedało, wiec trzeba miec szczescie chyba zeby jeszcze gdzies dostac.
|
|
#3440 |
|
Raczkowanie
|
Kasioonya, dziękuję Ci bardzo za linki
Nie byłam na tych stronach, na pewno się przydają, choć o motylkach nie myślałam![]() Świetny pomysł z tymi owocowymi winietkami. Owoce będą motywem przewodnim? Myślałam, że nie będziemy mieli ksiegi gości, ale tym drzewem kusisz A jak dostaliście ten rabat w Lavardzie? ;> Sara, właśnie pytam o stronę internetową, bo u mnie nigdzie w pobliżu nie ma tego sklepu ![]() Qupela, Malgos, etykiety do ciasta będą tak naprawdę do kołacza. U nas jest taka tradycja, że piecze się go przed weselem i rozwozi się gościom. To są tak naprawdę takie małe wkładki. Strojenie kościoła jest jakby obowiązkowe u nas, ale nie mam wpływu na to- jest stała stawka, jedna kwiaciarka i tyle. A etykiety na alkohol podobają mi się w tym stylu: http://projektslub.blogspot.com/2011...lkoholami.html Nie lubię takich kiczowatych z gołąbkami, obrączkami, itd. Choć akurat jedynie na alkoholu dopuszczam pewną dozę 'fikuśności' ![]() Magnusia, ja też będę fioletową PMką ![]() Wczoraj skończyliśmy Nauki, Dzień Skupienia i Poradnię. Dziewięć tygodni.. Uff! Ale było naprawdę warto!Wiem, że są różne zdania na ten temat, różne sposoby prowadzenia tego kursu... Jednak Przygotowanie do małżeństwa metodą dialogową prowadzone przez Duszpasterstwa Akademickie są naprawdę godne polecenia! Warto poświęcić na to nieco więcej czasu i się wysilić. Jeżeli któraś z Was nie ma jeszcze Nauk, to zastanówcie się nad tą formą
|
|
#3441 |
|
Rozeznanie
|
Malgos_12 własnie zaczęłam szukać gdzie mogłabym wypożyczyć taką etolę, więc chyba jednak nie będę kupowała, no i namówiłyście mnie na ten krótszy welon
![]() Któraś z dziewczyn pytała czy nie będzie mi za gorąco w tej etoli, więc mój ślub to praktycznie koniec września, więc pogoda naprawdę może być różna, a jeśli będzie ładnie i ciepło (spełnienie moich marzeń) to po prostu jej założę, ale wolę mieć ![]() Aha no i bardzo dziękuję za słowa otuchy odnośnie moich zaproszeń. Dziś pierwsze wręczymy, bratu TŻ i jego dziewczynie. Co prawda będzie to zaproszenie przy okazji ich odwiedzin u nas a nie na odwrót, ale oni na co dzień mieszkają w Szwajcarii i prawdopodobnie będziemy się z nimi widzieć dopiero we wrześniu, więc postanowiliśmy załatwić to dziś. Zobaczymy czy dopatrzą się błędu
|
|
|
|
#3442 |
|
Zakorzenienie
|
Gawa - mi chodziło bardziej o tężec, dur brzuszny i polio... na żółtą febrę nie muszę bo do tajlandii lecimy, oj i ta nieszczęsna żółtaczka - przydałaby się. Co do malarii to tam gdzie lecimy nie ma jej, i dużo znajomych było i nic nie brali (niby malaria w tamtych rejonach - dość turystycznych jakby nie patrzył, nie występuje) ... no nic będę w PL to zobaczę , ale dzięki...
Qumpela - a to dobrze, że nie jestem sama pod względem przywieszek itp Haczyk - czy ty to ciasto pieczesz sama? Nie spotkałam się z tą tradycją rozwożenia kołacza. Komu je zawozisz?? Swoją drogą te przywieszki z twojego linku całkiem fajne, ale ja już powiedziałam rodzicom, że u nas nie będzie a oni jak najbardziej zgodni ![]() Ewula - myślę, że większość salonów będzie miało coś takiego, moja szwagierka miała mieć marabuta, wygląda podobnie i wcale nie jest jakieś gorące. Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2012-05-09 o 11:10 |
|
|
|
#3443 |
|
Raczkowanie
|
Malgos, nie, nie pieczę tego sama! Są to ilości, których w domowych warunkach nie da się upiec!
![]() Może trochę to opiszę, jak jest okazja:P Jest to tradycja śląska (ale jakie ma rzeczywiście korzenie, to nie wiem. Warto by się tym zainteresować)- przed weselem rodziny Panny Młodej i Pana Młodego pieką kołacz ( teraz najczęsciej już się zamawia gotowe w cukierniach, choć kiedyś kobiety przygotowywały ciasto w domu, a potem szły to wypiekać do piekarni). Jak jest gotowy, rozwozi się to zarówno gościom weselnym, jak i tym, którzy na weselu nie będą (sąsiedzi, dalsza rodzina, znajomi, czasami księdzu, itp.). Później obdarowani w zamian za to przynoszą różne drobiazgi (najczęsciej do domu) albo też pieniążki. A co mi się w tym najbardziej podoba, to następujący zwyczaj. Młodzi dają upiec specjalnie dla siebie kołacze bp. w kształcie serca. Wieczorem moja rodzina, starosta, znajomi przebierają się w śmieszne stroje i jadą z tym pakunkiem do Młodego. I tu już zaczyna się impreza A póżniej na odwrót![]() Mam nadzieję, że Was nie zanudziłam! Ale sama lubię słuchać o takich zwyczajach z innych regionów
![]() Edytowane przez haczyk7 Czas edycji: 2012-05-09 o 11:37 |
|
|
|
#3444 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wiedzialam ze taka tradycja istnieje![]() Jednak czlowiek sie uczy cale zycie
|
|
#3445 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3446 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardzo fajna tradycja W niedziele zostaliśmy zaproszeni na komunię , do rodziny tż-a więć przybyła nam kolejna imprezka , trzeba iść się integrować bo jeszcze ich nie znam Nie powiem bardzo mi miło ,że mnie również zaprosili |
|
|
|
|
#3447 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
|
|
|
#3448 |
|
Zakorzenienie
|
Malgos_12- z tymi modelkami to faktycznie pozy mają komiczne ale wydaje mi się, że jakoś te kiecki są retuszowane bo często nawet jakby materiał jest inny na focie niż naprawdę
![]() Coraz mniej masz do WIELKIEGO DNIA ![]() haczyk7- gratuluję zakończenia nauk u nas też nie wozi si,ę kołacza ani nic innego- nie znam tej tradycji. Super ciąg dalszy- imprezka do rana ![]() My na alkohol mamy krawaty, muszki- oczywiście fioletowe i niebieskie podwiązkiniki19- intergracja komunijna dobra sprawa
|
|
#3449 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny
ile Wy piszecie Ja nie mam czasu Was nadrobić.Zakupiłam staniczek którego poszukiwałam mam nadzieję że ten będzie dobry ![]() Muszę pochwalić mojego TŻ Po 3 miesiącach zawiesił mi ramki w sypialni Przez przygotowania ślubno - weselne nie mamy na nic czasu
|
|
|
|
#3450 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() no i oczywiście dla TŻ |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:45.

próba wytrzymałości odbyła się podczas wypicie 3 butelek wina z motylkami na kieliszkach
16.06.2012 
do slubu muszę się jeszcze obronić i przede wszystkim napisać pracę

Mnie tez czeka jeszcze napisanie drugiej polowy pracy, ale kazde moje podejscie do tego konczy sie na przegladaniu ślubnych rzeczy

to kuruj się!
jadłaś ciemną czekoladę?

Ja nie mam czasu Was nadrobić.