ślubujące w 2012:) - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-08, 21:55   #3421
magnusia
Zakorzenienie

Dot.: ślubujące w 2012:)

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość

Ale śliczne te motylki i to w "moim" kolorze
A jak wyglądała ta próba wytrzymałości?

nasz kolor przewodni to właśnie fiolet próba wytrzymałości odbyła się podczas wypicie 3 butelek wina z motylkami na kieliszkach TŻ -towi tylko raz odfrunął co zostało skomentowane że franca jeszcze żywa jest
Stary 2012-05-08, 21:55   #3422
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
do mojego 38 dni- kurcze jak mało!!!!! aaaaa poziom paniki wzrasta
ale ja mam z pewnością więcej spraw do załatwienia do slubu muszę się jeszcze obronić i przede wszystkim napisać pracę i patrzę, że mam mało czasu

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]
monika860902 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 21:56   #3423
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez qmpela86 Pokaż wiadomość
Oj kiepsko . Wzięłam pierwsze L4 w życiu .

zdrówka Kochana
Stary 2012-05-08, 22:03   #3424
sara1988
Raczkowanie

GG do sara1988

Cytat:
Napisane przez haczyk7 Pokaż wiadomość
MalaOla, Allegro! Brawo Na stronach tych sklepów nie ma ich (potrzebuje 70 C), ale na allegro są ufff Dzięki

Sara, jakbyś miała stronę to bardzo proszę
Szukalam jakiejs stronki ale nic konkretnego nie znalazlam z ich kolekcjami, a tej mojej bielizny to juz w ogole Najlepiej bylo by sie wybrac do ich sklepu

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Cytat:
Napisane przez monika860902 Pokaż wiadomość
ale ja mam z pewnością więcej spraw do załatwienia do slubu muszę się jeszcze obronić i przede wszystkim napisać pracę i patrzę, że mam mało czasu
Witaj w klubie, łącze sie z Toba w bólu Mnie tez czeka jeszcze napisanie drugiej polowy pracy, ale kazde moje podejscie do tego konczy sie na przegladaniu ślubnych rzeczy A czas ucieka niemilosiernie

Jest: 68
Cel: 58

Aparatka
Góra---> od 16.01.2014
sara1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 22:17   #3425
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Oj kiepsko . Wzięłam pierwsze L4 w życiu . W czwartek i tak muszę wrócić do pracy. Eh.. jak mam czas żeby Was czytać to nie mam siły się udzielać
ojej to kuruj się!

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Cytat:
Napisane przez sara1988 Pokaż wiadomość
Witaj w klubie, łącze sie z Toba w bólu Mnie tez czeka jeszcze napisanie drugiej polowy pracy, ale kazde moje podejscie do tego konczy sie na przegladaniu ślubnych rzeczy A czas ucieka niemilosiernie
a ja jeszcze nic nie mam....tylko stronę tytiłową....tak do soboty muszę już wysłać napisaną....ale co tam...to tylko podyplomówka dam radę...jutrop biorę się ostro do pisania

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]
monika860902 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 22:19   #3426
magnusia
Zakorzenienie

Dziewczynki któraś podawała linka do sklepu z bielizną- takie majciochy wygodne zabudowane kurde nie mogę odszukać linka a oczywiście nie zapisałam sobie, podajcie jeszcze raz

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Cytat:

a ja jeszcze nic nie mam....tylko stronę tytiłową....tak do soboty muszę już wysłać napisaną....ale co tam...to tylko podyplomówka dam radę...jutrop biorę się ostro do pisania

jasne że dasz radę początek masz- tytuł jest najważniejszy
Stary 2012-05-08, 22:27   #3427
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Oj kiepsko . Wzięłam pierwsze L4 w życiu . W czwartek i tak muszę wrócić do pracy. Eh.. jak mam czas żeby Was czytać to nie mam siły się udzielać
Biedactwo jadłaś ciemną czekoladę?
Cytat:
nasz kolor przewodni to właśnie fiolet próba wytrzymałości odbyła się podczas wypicie 3 butelek wina z motylkami na kieliszkach TŻ -towi tylko raz odfrunął co zostało skomentowane że franca jeszcze żywa jest
Uparta ale utłukliście ją?
CO jeszcze masz fioletowego?
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 22:39   #3428
qmpela86
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczynki któraś podawała linka do sklepu z bielizną- takie majciochy wygodne zabudowane kurde nie mogę odszukać linka a oczywiście nie zapisałam sobie, podajcie jeszcze raz

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

jasne że dasz radę początek masz- tytuł jest najważniejszy
kochana chodzi Ci o tą stronkę http://www.intymna.pl/s26101,produkt

Ja ją sobie zapisałam bo może zakupie któreś z tych majciochów

Dziękuję Wam dziewczyny za wsparcie
Idę spać - mam nadzieję że jutro obudzę się zdrowa
Stary 2012-05-08, 22:59   #3429
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
CO jeszcze masz fioletowego?
moja wiązanka, makijaż, zaproszenia, winietki, księga gości (ecru z fioletem), dekoracja na samochód (elementy fioletowe), pas i mucha TŻ-ta, spinki do mankietów, butonierka TŻ-ta, podziękowania dla gości też będą fioletowe, dekoracje kwiatowe na stoły (florystka robi dodatkowe), dekoracja na nasz stół (w cenie sali)- zrobią z fioletem, no i oczywiście te motylki kocham fiolet!!!

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

Cytat:
kochana chodzi Ci o tą stronkę http://www.intymna.pl/s26101,produkt
o dzięki
Stary 2012-05-08, 23:02   #3430
Pradip
Zakorzenienie

I ja się z Wami żegnam bo jutro mamy pracowity dzień (rozwieźć zaproszenia do rodzinki Tża, dostać sie do dentysty i co ważniejsze zmusić Tża do posadzenia tyłeczka na fotelu dentystycznym, załatwić akt chrztu Tża, kontynuacja lekcji tańca ) oj ciężki dzień mnie czeka więc trzymajcie kciuki a ja wam przesyłam fale szczęścia którymi dziś emanuję Zyczę Wam i sobie takich pozytywnych dni jak ja miałam dzisiaj dobrej nocki
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 23:10   #3431
magnusia
Zakorzenienie

a ja idę spać bo jutro wycisk na vacu dobranoc Dziewczynki
Stary 2012-05-08, 23:17   #3432
Inusiaa88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasioonya Pokaż wiadomość
Heloooł

ależ proszę bardzo cieszę się, że Ci się podoba. wiem, że w ostatniej edycji Tańca z Gwiazdami do tego utworu w nieco skróconej wersji tańczył Bilguun i Janja Lesar
Mnie też się bardzo podoba, tekst ładny i myślałam, że można na końcu (albo początku) zrobić jakieś jaja (np. w uszach Shreka zatańczyć jakiś kawałek do "I'm a believer"), ale TŻ nie chce walca...
Kochana Tyś mą wybawicielką Nie muszę już szukać piosenek najlepiej pasujących do naszego pierwszego tańca bo ta jest idealna pod każdym względem I najlepsze jest to, że pod jej wpływem zaczęłam się interesować walcem angielskim (bo ona jest typowo pod ten taniec) a nie tylko wiedeńskim, bo jakoś zawsze mylnie byłam przekonana, że angielski jest trudniejszy a dla mnie osobiście jednak okazał się łatwiejszym tańcem i będziemy jednak tańczyć walca angielskiego o dziwo mój tż zgodził się i na piosenkę i na zmianę tańca
Jesteś wielka

09.06.2012 godz. 13:00 - ŻONKA

"Jeżeli cokolwiek warto na tym świecie czynić,

to tylko jedno - miłować" - Jan Paweł II
Inusiaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 00:38   #3433
Malgos_12
Zakorzenienie

Nadrobiłam... ale moje odp mogą być troszkę przestarzałe bo pędzicie

Ewula
- ślicznie się prezentujesz w tej sukni... co do etoli to chyba dobrze byłoby wypożyczyć, czy chcesz jednak kupić? Welon uważam lepiej średniej długości, ale ja np mam długi (i krótszy w jednym), chcę go dość szybko zdjąć a potem zostanę z ozdobą we włosach ...
Zaproszeniami się nie martw - ja też bym zostawiła

MalaOla - ja jestem za małymi butelkami, a to z tego względu, ze nie cierpię wygazowanych napoi. Jeden lubi colę, drugi fantę, wszystkie otwarte, zapominają pozakręcać a potem i tak sięgną po nową bo gazowana...dlatego ja jestem za mniejszymi butelkami na samym weselu. Jednak głupimi komentarzami nawet bym się nie przejmowała.
U mnie na szczeście ze strojeniem nie będzie problemu, ja najchętniej jak najmniej przyozdobiłabym Kosciół bo sam w sobie jest ładny (i nowy), a poza tym są jeszcze dwie pary, najwyżej im dorzucę, choć ksiądz wspomniał, żeby się niczym nie przejmować, on w razie czego przyozdobi
Bez winietek to ja sobie nie wyobrażam....

Magnusia - śliczne te spinki
znając mojego Tż-ta gdyby miał sam kupić garnitur, to wszedłby do sklepu poprosił garnitur i kupił (zapomniałby wspomnieć że to do slubu i nie wiadomo jak by to wyglądało, my byłyśmy we 3 ale bardzo zgodnie było i Tż też zadowolony)
Muszę się nie zgodzić z opinią, że na modelkach wyglądają lepiej suknie (to znaczy czasami tak), ale często było, ze bardziej podobało mi się na kimś niż na modelce ( poza tym te modelki wszystkie jakieś takie w dziwnych pozach jakby koci grzbiet robiły - no koślawe jakieś hahaha)

Qumpela - może i gdzieś mam zdjęcie Tż-ta muszę poszukać.
Ja nie wiem co miałam ale chyba zwykła migrena więc przespałam od wczoraj od 4 po południu do dziś rano do 9 (17 godzin oczywiście z przerwami na wymioty)
Kuruj się, kuruj, ja niedawno byłam tez na zwolnieniu, a normalnie nawet z temperaturą do pracy idę...

Widzę, że coraz mniej Panów Młodych decyduje sie na kamizelki (ale jeszcze rok czy dwa lata temu to można sie było spotkać z opinią, że PM musi się wyróżniać - ja uważam, ze i tak pana młodego każdy zna, albo przynajmniej wiedza który to, więc starczy Z ciekawości pytałam, bo kamizelki raczej mi się nie podobają.
Podoba mi się za to Pan Młody z tej stronki
http://www.cymbeline.com/pl_PL/kolek...ori/index.php5

Wyborowa - szelki? Fajny pomysł

Pradip - nic się nie martw, ja tez nigdy nie robiłam sztucznych pazurków, w sumie zawsze miałam dość długie i mocne aż do tej zimy, ale chyba mogłam się tego spodziewać, teraz zajadam biotynę i widze poprawę

Gawa - dziewczyny mówiły, że ty w Kenii bywasz... orientujesz się ile kosztują kompleksowe szczepienia??

haczyk - o kolejna rzecz o której nie pomyślałam, naklejki na ciasto..hmmm będzie bez zapomniałam o czymś do ustrojenia domu, o kwiatach do butonierki... czy te kwiaty konieczne?? nie będę miała zawieszek na alkohol, strojenie Kościoła dla mnie mało ważne... czy tylko ja tak mam???

Kasioonya - ostatnie dziecko w rodzinie 7 lat temu? U mnie odkąd pamiętam to rocznie przynamniej 1-2 wesela (był rok kiedy mieliśmy 8 wesel - bliska rodzina, i do tego 3 komunie, jedna brata, druga kuzyna, 3 chrzesnica taty), tylko w tamtym roku rodzice mieli 6 wesel); w tym miało być tylko moje a będzie 3 ... ahhh duża rodzinka a dzieciaków rodzi się tez kilka w roku
Czy ten sklep Lavard jest też w Factory we Wrocku? Tam wszystko kupiliście? Tak mi coś nazwa świta....
Fajne pomysły na winietki!

U mnie 25 dni do ślubu! Wczoraj zamówiłam bukiety, ale pan powiedział, że nie będzie miał małych słoneczników, więc będzie mieszany - słoneczniki i mini gerbery... a co z ta butonierką ...hmmm muszę pomyśleć.
My będziemy się bujać do Nory Jones - Love me tender - obydwoje bardzo lubimy Norkę

Edytowane przez Malgos_12
Czas edycji: 2012-05-09 o 00:39
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 07:15   #3434
niki19
Zadomowienie

hej

Cytat:
a ja nadal "walczę" z potwierdzeniami, ręce już mi opadają rowalają mnie teksty typu "no to przecież jasne że będziemy"- no dla mnie właśnie nie bardzo Do tego dobiła mnie rodzinka TŻ-ta. Wujek nie przyjedzie bo dzieci córki będzie pilnował ale córka z mężem przyjedzie. Dzwonimy do córki (siortry, kuzynki TŻ-ta)- no ie wiem czy przyjedziemy chyba raczej tak ale nie sami tylko z synkiem ale to jak nic się nie stanie...
Ręce mi opadły- wszyscy mają pokoje zapewnione i to na sali, i wyobraźcie sobie że zostawiają dwójkę dzieci ( 6 i 4 lata)z ojcem (właśnie z tym wujkiem) a będą (jeśli będą) taszczyć ze sobą najmłodsze- niecały rok no i gdzie tu logika? Nie wytrzymam normalnie

no faktycznie trochę nie ciekawe ,pozatym co to za odpowiedz nie wiem czy będziemy , może tak ,może nie a może masz rzucić monetą ? i sama zdecydować

Cytat:
Napisane przez XxMartaxX Pokaż wiadomość
Doradziłam się znajomej co do promocyjnych napojów w Lidlu i przekonał mnie argument- spróbuj sobie wypić kilka kielonków i nalać popitki z dwulitrowej butli :P :P

Cytat:
no my zapraszamy z dziećmi bo tak jest w rodzinie TŻ-ta poza tym tak naprawdę to tylko z rodziny dzieci będę i może z 3 znajomych zabiera- reszta rozsądnie w domu zostawia
W naszych rodzinach tez zawsze zaprasza się z dziećmi a ile osób faktycznie je zabierze to się okaże przy potwierdzeniach

Cytat:
do mojego 38 dni- kurcze jak mało!!!!! aaaaa poziom paniki wzrasta
kurde ,ale ten czas zapiernicza

niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 09:19   #3435
qmpela86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
Nadrobiłam... ale moje odp mogą być troszkę przestarzałe bo pędzicie

Ewula
- ślicznie się prezentujesz w tej sukni... co do etoli to chyba dobrze byłoby wypożyczyć, czy chcesz jednak kupić? Welon uważam lepiej średniej długości, ale ja np mam długi (i krótszy w jednym), chcę go dość szybko zdjąć a potem zostanę z ozdobą we włosach ...
Zaproszeniami się nie martw - ja też bym zostawiła

MalaOla - ja jestem za małymi butelkami, a to z tego względu, ze nie cierpię wygazowanych napoi. Jeden lubi colę, drugi fantę, wszystkie otwarte, zapominają pozakręcać a potem i tak sięgną po nową bo gazowana...dlatego ja jestem za mniejszymi butelkami na samym weselu. Jednak głupimi komentarzami nawet bym się nie przejmowała.
U mnie na szczeście ze strojeniem nie będzie problemu, ja najchętniej jak najmniej przyozdobiłabym Kosciół bo sam w sobie jest ładny (i nowy), a poza tym są jeszcze dwie pary, najwyżej im dorzucę, choć ksiądz wspomniał, żeby się niczym nie przejmować, on w razie czego przyozdobi
Bez winietek to ja sobie nie wyobrażam....

Magnusia - śliczne te spinki
znając mojego Tż-ta gdyby miał sam kupić garnitur, to wszedłby do sklepu poprosił garnitur i kupił (zapomniałby wspomnieć że to do slubu i nie wiadomo jak by to wyglądało, my byłyśmy we 3 ale bardzo zgodnie było i Tż też zadowolony)
Muszę się nie zgodzić z opinią, że na modelkach wyglądają lepiej suknie (to znaczy czasami tak), ale często było, ze bardziej podobało mi się na kimś niż na modelce ( poza tym te modelki wszystkie jakieś takie w dziwnych pozach jakby koci grzbiet robiły - no koślawe jakieś hahaha)

Qumpela - może i gdzieś mam zdjęcie Tż-ta muszę poszukać.
Ja nie wiem co miałam ale chyba zwykła migrena więc przespałam od wczoraj od 4 po południu do dziś rano do 9 (17 godzin oczywiście z przerwami na wymioty)
Kuruj się, kuruj, ja niedawno byłam tez na zwolnieniu, a normalnie nawet z temperaturą do pracy idę...

Widzę, że coraz mniej Panów Młodych decyduje sie na kamizelki (ale jeszcze rok czy dwa lata temu to można sie było spotkać z opinią, że PM musi się wyróżniać - ja uważam, ze i tak pana młodego każdy zna, albo przynajmniej wiedza który to, więc starczy Z ciekawości pytałam, bo kamizelki raczej mi się nie podobają.
Podoba mi się za to Pan Młody z tej stronki
http://www.cymbeline.com/pl_PL/kolek...ori/index.php5

Wyborowa - szelki? Fajny pomysł

Pradip - nic się nie martw, ja tez nigdy nie robiłam sztucznych pazurków, w sumie zawsze miałam dość długie i mocne aż do tej zimy, ale chyba mogłam się tego spodziewać, teraz zajadam biotynę i widze poprawę

Gawa - dziewczyny mówiły, że ty w Kenii bywasz... orientujesz się ile kosztują kompleksowe szczepienia??

haczyk - o kolejna rzecz o której nie pomyślałam, naklejki na ciasto..hmmm będzie bez zapomniałam o czymś do ustrojenia domu, o kwiatach do butonierki... czy te kwiaty konieczne?? nie będę miała zawieszek na alkohol, strojenie Kościoła dla mnie mało ważne... czy tylko ja tak mam???

Kasioonya - ostatnie dziecko w rodzinie 7 lat temu? U mnie odkąd pamiętam to rocznie przynamniej 1-2 wesela (był rok kiedy mieliśmy 8 wesel - bliska rodzina, i do tego 3 komunie, jedna brata, druga kuzyna, 3 chrzesnica taty), tylko w tamtym roku rodzice mieli 6 wesel); w tym miało być tylko moje a będzie 3 ... ahhh duża rodzinka a dzieciaków rodzi się tez kilka w roku
Czy ten sklep Lavard jest też w Factory we Wrocku? Tam wszystko kupiliście? Tak mi coś nazwa świta....
Fajne pomysły na winietki!

U mnie 25 dni do ślubu! Wczoraj zamówiłam bukiety, ale pan powiedział, że nie będzie miał małych słoneczników, więc będzie mieszany - słoneczniki i mini gerbery... a co z ta butonierką ...hmmm muszę pomyśleć.
My będziemy się bujać do Nory Jones - Love me tender - obydwoje bardzo lubimy Norkę
Ja też zdecydowanie jestem za małymi butelkami, ale wiadomo że jakby były duże to też bym nie narzekała

Poszukaj tego zdjęcia . Ja właśnie też chodzę z temperaturą do pracy przeważnie i dlatego to moje pierwsze L4 bo w poniedziałek miałam dreszcze i pociłam się jak świnka . Dzisiaj już na szczęście lepiej i chyba jutro wybiorę się do pracy.

Przystojniak ten PM z linka . I faktycznie fajnie ubrany

Ja raczej nie będę miała naklejek na ciasto ani zawieszek na alkohol. Gdzieś mi się to nie podoba... Strojenie kościoła i domu też mało ważne jak dla mnie więc nie tylko Ty tak masz
Stary 2012-05-09, 09:36   #3436
gawa
Rozeznanie

Cytat:

do kenii szczepienia żadne nie są wymagane, zalecane jest mieć szczepieni na WZW i żółtą febre. Do keni wystarczy zaopatrzyć się w tabletki anty malaryczne (okolo 200 zł opakowanie) i w srodek na komary tropikalne (ok 50zl) . Szczepienie na żółtą febrę koło 300 kosztuje i jest wymagane przy wjeździe do tanzanii np
gawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 09:42   #3437
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaOlaa Pokaż wiadomość
Ooooo ciekawe podejście a mozna wiedzieć czemu nie chcecie nosić obrączek? Ja juz sie nie moge doczekać, a moj TŻ stwierdził "oczywiście, że bede nosił obrączkę-nawet nie wiesz jak dziewczyny na to lecą"
Oj ciekawe podejście, muszę powtórzyć to mojemu TŻ - bo on też nie jest za bardzo przekonany do noszenia obrączki.
Wręcz już mi powiedział, że nie czuje potrzeby noszenia jej. A ja mam inne podejście

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 09:59   #3438
sara1988
Raczkowanie

GG do sara1988

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
Oj ciekawe podejście, muszę powtórzyć to mojemu TŻ - bo on też nie jest za bardzo przekonany do noszenia obrączki.
Wręcz już mi powiedział, że nie czuje potrzeby noszenia jej. A ja mam inne podejście
Ojj, ja by Moj mi tak powiedzial, to ja bym mu odpowiedziala ze nie czuje potrzeby brania z Nim ślubu

Aparatka
Góra---> od 16.01.2014
Stary 2012-05-09, 10:31   #3439
malaOlaa
Raczkowanie

Cytat:
a wiesz moe do kiedy jest ta promocja?? Gdybym miała lidla w mojej mieścinie to bymw kupiła..a tak to musiałabym jechać 30 km do miasta....
Promocja zaczeła sie 7 w poniedziałek i konczy sie 13. Z tym, ze jest napisane jest tez ze do wyczerpania zapasów, a my jak byliśmy to już prawie nic nie było u mojej mamy od razu sie sprzedało, wiec trzeba miec szczescie chyba zeby jeszcze gdzies dostac.
Stary 2012-05-09, 10:38   #3440
haczyk7
Raczkowanie

Kasioonya, dziękuję Ci bardzo za linki Nie byłam na tych stronach, na pewno się przydają, choć o motylkach nie myślałam
Świetny pomysł z tymi owocowymi winietkami. Owoce będą motywem przewodnim? Myślałam, że nie będziemy mieli ksiegi gości, ale tym drzewem kusisz
A jak dostaliście ten rabat w Lavardzie? ;>

Sara, właśnie pytam o stronę internetową, bo u mnie nigdzie w pobliżu nie ma tego sklepu

Qupela, Malgos, etykiety do ciasta będą tak naprawdę do kołacza. U nas jest taka tradycja, że piecze się go przed weselem i rozwozi się gościom. To są tak naprawdę takie małe wkładki. Strojenie kościoła
jest jakby obowiązkowe u nas, ale nie mam wpływu na to- jest stała stawka, jedna kwiaciarka i tyle.
A etykiety na alkohol podobają mi się w tym stylu: http://projektslub.blogspot.com/2011...lkoholami.html
Nie lubię takich kiczowatych z gołąbkami, obrączkami, itd. Choć akurat jedynie na alkoholu dopuszczam pewną dozę 'fikuśności'

Magnusia, ja też będę fioletową PMką

Wczoraj skończyliśmy Nauki, Dzień Skupienia i Poradnię. Dziewięć tygodni.. Uff! Ale było naprawdę warto!Wiem, że są różne zdania na ten temat, różne sposoby prowadzenia tego kursu...
Jednak Przygotowanie do małżeństwa metodą dialogową prowadzone przez Duszpasterstwa Akademickie są naprawdę
godne polecenia! Warto poświęcić na to nieco więcej czasu i się wysilić.
Jeżeli któraś z Was nie ma jeszcze Nauk, to zastanówcie się nad tą formą
Stary 2012-05-09, 11:02   #3441
ewula87
Rozeznanie

Malgos_12 własnie zaczęłam szukać gdzie mogłabym wypożyczyć taką etolę, więc chyba jednak nie będę kupowała, no i namówiłyście mnie na ten krótszy welon
Któraś z dziewczyn pytała czy nie będzie mi za gorąco w tej etoli, więc mój ślub to praktycznie koniec września, więc pogoda naprawdę może być różna, a jeśli będzie ładnie i ciepło (spełnienie moich marzeń) to po prostu jej założę, ale wolę mieć
Aha no i bardzo dziękuję za słowa otuchy odnośnie moich zaproszeń. Dziś pierwsze wręczymy, bratu TŻ i jego dziewczynie. Co prawda będzie to zaproszenie przy okazji ich odwiedzin u nas a nie na odwrót, ale oni na co dzień mieszkają w Szwajcarii i prawdopodobnie będziemy się z nimi widzieć dopiero we wrześniu, więc postanowiliśmy załatwić to dziś. Zobaczymy czy dopatrzą się błędu
ewula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 11:08   #3442
Malgos_12
Zakorzenienie

Gawa - mi chodziło bardziej o tężec, dur brzuszny i polio... na żółtą febrę nie muszę bo do tajlandii lecimy, oj i ta nieszczęsna żółtaczka - przydałaby się. Co do malarii to tam gdzie lecimy nie ma jej, i dużo znajomych było i nic nie brali (niby malaria w tamtych rejonach - dość turystycznych jakby nie patrzył, nie występuje) ... no nic będę w PL to zobaczę , ale dzięki...

Qumpela - a to dobrze, że nie jestem sama pod względem przywieszek itp

Haczyk - czy ty to ciasto pieczesz sama? Nie spotkałam się z tą tradycją rozwożenia kołacza. Komu je zawozisz??
Swoją drogą te przywieszki z twojego linku całkiem fajne, ale ja już powiedziałam rodzicom, że u nas nie będzie a oni jak najbardziej zgodni

Ewula - myślę, że większość salonów będzie miało coś takiego, moja szwagierka miała mieć marabuta, wygląda podobnie i wcale nie jest jakieś gorące.

Edytowane przez Malgos_12
Czas edycji: 2012-05-09 o 11:10
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 11:36   #3443
haczyk7
Raczkowanie

Malgos, nie, nie pieczę tego sama! Są to ilości, których w domowych warunkach nie da się upiec!

Może trochę to opiszę, jak jest okazja:P
Jest to tradycja śląska (ale jakie ma rzeczywiście korzenie, to nie wiem. Warto by się tym zainteresować)- przed weselem rodziny Panny Młodej i Pana Młodego pieką kołacz ( teraz najczęsciej już się zamawia gotowe w cukierniach, choć kiedyś kobiety przygotowywały ciasto w domu, a potem szły to wypiekać do piekarni). Jak jest gotowy, rozwozi się to zarówno gościom weselnym, jak i tym, którzy na weselu nie będą (sąsiedzi, dalsza rodzina, znajomi, czasami księdzu, itp.). Później obdarowani w zamian za to przynoszą różne drobiazgi (najczęsciej do domu) albo też pieniążki.
A co mi się w tym najbardziej podoba, to następujący zwyczaj. Młodzi dają upiec specjalnie dla siebie kołacze bp. w kształcie serca. Wieczorem moja rodzina, starosta, znajomi przebierają się w śmieszne stroje i jadą z tym pakunkiem do Młodego. I tu już zaczyna się impreza A póżniej na odwrót

Mam nadzieję, że Was nie zanudziłam! Ale sama lubię słuchać o takich zwyczajach z innych regionów

Edytowane przez haczyk7
Czas edycji: 2012-05-09 o 11:37
haczyk7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 11:44   #3444
sara1988
Raczkowanie

GG do sara1988

Cytat:
Malgos, nie, nie pieczę tego sama! Są to ilości, których w domowych warunkach nie da się upiec!

Jest to tradycja śląska (ale jakie ma rzeczywiście korzenie, to nie wiem. Warto by się tym zainteresować)- przed weselem rodziny Panny Młodej i Pana Młodego pieką kołacz ( teraz najczęsciej już się zamawia gotowe w cukierniach, choć kiedyś kobiety przygotowywały ciasto w domu, a potem szły to wypiekać do piekarni). Jak jest gotowy, rozwozi się to zarówno gościom weselnym, jak i tym, którzy na weselu nie będą (sąsiedzi, dalsza rodzina, znajomi, czasami księdzu, itp.). Później obdarowani w zamian za to przynoszą różne drobiazgi (najczęsciej do domu) albo też pieniążki.
A co mi się w tym najbardziej podoba, to następujący zwyczaj. Młodzi dają upiec specjalnie dla siebie kołacze bp. w kształcie serca. Wieczorem moja rodzina, starosta, znajomi przebierają się w śmieszne stroje i jadą z tym pakunkiem do Młodego. I tu już zaczyna się impreza A póżniej na odwrót

Mam nadzieję, że Was nie zanudziłam! Ale sama lubię słuchać o takich zwyczajach z innych regionów
Fajne to Nie wiedzialam ze taka tradycja istnieje
Jednak czlowiek sie uczy cale zycie

Aparatka
Góra---> od 16.01.2014
Stary 2012-05-09, 11:53   #3445
gawa
Rozeznanie

Cytat:
Gawa - mi chodziło bardziej o tężec, dur brzuszny i polio... na żółtą febrę nie muszę bo do tajlandii lecimy, oj i ta nieszczęsna żółtaczka - przydałaby się. Co do malarii to tam gdzie lecimy nie ma jej, i dużo znajomych było i nic nie brali (niby malaria w tamtych rejonach - dość turystycznych jakby nie patrzył, nie występuje) ... no nic będę w PL to zobaczę , ale dzięki...

Qumpela - a to dobrze, że nie jestem sama pod względem przywieszek itp

Haczyk - czy ty to ciasto pieczesz sama? Nie spotkałam się z tą tradycją rozwożenia kołacza. Komu je zawozisz??
Swoją drogą te przywieszki z twojego linku całkiem fajne, ale ja już powiedziałam rodzicom, że u nas nie będzie a oni jak najbardziej zgodni

Ewula - myślę, że większość salonów będzie miało coś takiego, moja szwagierka miała mieć marabuta, wygląda podobnie i wcale nie jest jakieś gorące.
Jak by na to nie patrzeć tajlandia, a kenia to dwa różne rejony świata więc niewiele wspólnego mają. Z malarią jest jak z loterią, dużo znaczenie jednak ma pora w jakiej jedzicie, w keni w porze suchej komara ciężko uświadczyć ale jak trochę popada to może być ciężko. Koleżanka była miesiąc w tajlandii w zeszłym roku i przez cały pobyt jadła malarone, szczepień robiła komplet ale jakich to niewiem.
gawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 12:14   #3446
niki19
Zadomowienie

Cytat:

Bardzo fajna tradycja

W niedziele zostaliśmy zaproszeni na komunię , do rodziny tż-a więć przybyła nam kolejna imprezka , trzeba iść się integrować bo jeszcze ich nie znam Nie powiem bardzo mi miło ,że mnie również zaprosili

niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 12:30   #3447
wybOrOowa
Rozeznanie

GG do wybOrOowa

Cytat:
Ja też zdecydowanie jestem za małymi butelkami, ale wiadomo że jakby były duże to też bym nie narzekała

Poszukaj tego zdjęcia . Ja właśnie też chodzę z temperaturą do pracy przeważnie i dlatego to moje pierwsze L4 bo w poniedziałek miałam dreszcze i pociłam się jak świnka . Dzisiaj już na szczęście lepiej i chyba jutro wybiorę się do pracy.

Przystojniak ten PM z linka . I faktycznie fajnie ubrany

Ja raczej nie będę miała naklejek na ciasto ani zawieszek na alkohol. Gdzieś mi się to nie podoba... Strojenie kościoła i domu też mało ważne jak dla mnie więc nie tylko Ty tak masz
zdrówka życzę
Cytat:
Napisane przez sara1988 Pokaż wiadomość
Ojj, ja by Moj mi tak powiedzial, to ja bym mu odpowiedziala ze nie czuje potrzeby brania z Nim ślubu
dobre

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Cytat:

piękna i fajna tradycja i dodatkowa zabawa
Stary 2012-05-09, 13:44   #3448
magnusia
Zakorzenienie

Malgos_12- z tymi modelkami to faktycznie pozy mają komiczne ale wydaje mi się, że jakoś te kiecki są retuszowane bo często nawet jakby materiał jest inny na focie niż naprawdę
Coraz mniej masz do WIELKIEGO DNIA

haczyk7- gratuluję zakończenia nauk u nas też nie wozi si,ę kołacza ani nic innego- nie znam tej tradycji. Super ciąg dalszy- imprezka do rana
My na alkohol mamy krawaty, muszki- oczywiście fioletowe i niebieskie podwiązki

niki19- intergracja komunijna dobra sprawa
Stary 2012-05-09, 14:11   #3449
justiii87
Zakorzenienie

Dziewczyny ile Wy piszecie Ja nie mam czasu Was nadrobić.
Zakupiłam staniczek którego poszukiwałam mam nadzieję że ten będzie dobry

Muszę pochwalić mojego TŻ Po 3 miesiącach zawiesił mi ramki w sypialni Przez przygotowania ślubno - weselne nie mamy na nic czasu
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 14:16   #3450
ewula87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ile Wy piszecie Ja nie mam czasu Was nadrobić.
Zakupiłam staniczek którego poszukiwałam mam nadzieję że ten będzie dobry

Muszę pochwalić mojego TŻ Po 3 miesiącach zawiesił mi ramki w sypialni Przez przygotowania ślubno - weselne nie mamy na nic czasu
Pokazuj staniczek
no i oczywiście dla TŻ
ewula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości