|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 |
|
BAN stały
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
przeciż dziś już jest więcej! większe śniadanie i kolacja
|
|
|
|
#4412 |
|
Zakorzenienie
|
nie odpowiedziałaś na moje pytania
|
#4413 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
2 i 3-też chcialam tylko spórbować. 4. a czemu by nie? smakuje mi to, więc jem. 5. stosuję rady, jem większe śnidania, tak ja mowila ervisha |
|
|
|
|
#4414 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tylko wywalilabym ze sniadania serek kanapkowy, a na kolacje lepsza druga opcja ![]() Cytat:
![]() I widze, ze rowniez R/U, schudlas tyle ile chcialas czy przerwa ?Moje dzisiejsze R/U, chyba troszke lepsze niz wczoraj ![]() I: owsianka na wodzie: 5 lyzek platkow, kilka truskawek, garstka wyluskanych fistaszkow i serek homo nat. II: grahamka z bieluchem, 4 plastrami filetu z indyka, pomidorem, ogorkiem i szczypiorem. III: 60g pelnoziarnistych kokardek z sosem z polowy puszki tunczyka wsw, przecieru pomidorowego, groszku i pieczarek; mizeria na jogurcie. IV: stwierdzilam, ze zaszaleje i kupie sobie cos w sklepie przy pracy, tak bez planowania i tym sposobem bedzie jogurt pitny ananas-kokos (wiem, ze slabo bo 0%, ale ciekawi mnie smak) i jablko.V: pol wedzonej makreli z ogorkiem. 2x35 min szybkiego marszu, ok 40 min szybkiego spaceru, wieczorem Shred. Ujdzie?
|
||
|
|
|
#4415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do czwartego to może dlatego by nie, że to sam syf? sama chemia? i raz na jakiś czas, nie ma problemu, ale ostatnio też to miałaś na obiad. A obiad szczególnie na P powinien być syty i pełnowartościowy, najlepiej jeszcze dwudaniowy. A nie jakieś danko w 5 minut, które ma robić za cały obiad. Z mojej strony koniec.
|
|
#4416 |
|
BAN stały
|
ale to prawie jak spaghetti : )
---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- a co jeszcze dorzucic, zeby bylo ok? |
|
|
|
#4417 |
|
Rozeznanie
|
Prawie jak spaghetti i ma 200kalorii.... obiad full wypas, nie przejadlas sie czasem?
---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- I nic nie dorzucaj, jeszcze przytyjesz! Ewentualnie mozesz sprobowac jakiegos serka lub jogurtu, ale tylko lyzeczke. Sorry dziewczyny, szlag mnie trafia jak to czytam |
|
|
|
#4418 |
|
BAN stały
|
ok,to nie dorzuce
|
|
|
|
#4419 |
|
Zadomowienie
|
Prawie robi wielką różnicę... Już na redukcji jada się bardziej kaloryczne obiady
|
|
|
|
#4420 |
|
BAN stały
|
to ile kalorii powinien miec obiad na U?
|
|
|
|
#4421 |
|
Zakorzenienie
|
daję Ci jeszcze na oko tydzień a potem czeka Cię ban.
ale fajnie!
|
|
#4422 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4423 | |
|
Zadomowienie
|
jestem za.
dla jej własnego dobra i dla dobra naszych nerwów. amen. Cytat:
![]() hauuu też właśnie sie zastanawiałam nad soczewicą i chyba zrobie i ten i ten żeby porównać smaki bo szczerze powiem że soczewice próbowałam raz w życiu w zupie i od tamtego czasu 'chodzi za mną' ![]() ale póki co i tak nici z tego, bo zepsuł mi się blender...
'cause I wouldn't know where to begin.. Edytowane przez Bellamy Czas edycji: 2012-05-09 o 15:17 |
|
|
|
|
#4424 | |
|
Zakorzenienie
|
Boze widzisz a nie grzmisz
![]() ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Cytat:
|
|
#4425 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4426 |
|
Raczkowanie
|
Hej. Moja dzisiejsza R
I: 2 kromki razowca z tostera pomarowane grubą warstwą naturalnego bielucha z pasztetem z czerwonej soczewicy, posypanym słonecznikiem i ze świeżą bazylią (btw. generalnie II: tylko trochę orzechów laskowych III: sałatka z 1/2 fileta z (podobno eko) kurczaka, 1/2 kulki mozarelli, sałaty lodowej, ogórka, papryki czerwonej i pomidora (jakoś na węgle już nie miałam ochoty... )IV: lekki wiejski z 1/2 puszki tuńczyka i ogórkiem Czekam na komentarz
|
|
|
|
#4427 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4428 |
|
Rozeznanie
|
U
:śniadanie : micha płatków kukurydzianych z 1/2 dużego jog. nat . ( resztę wziela siostra ) , jabłkiem II śniadanie : 2 kromki razowca z serkiem kanapkowym, pomidorem, ogórkiem, jabłko Obiad : miseczka zupy ogórkowej, 2 jaja sadzone, ziemniaki, dużo buraczków i sałatki z sałaty , ogórka w sosie winegret Podwieczorek : kubek cappucino, 3 cienkie wafle ryżowe z dżemem, big milk, pasek gorzkiej czekolady , pół opakowania herbatników pójdę na spacerek z psem Kolacja : hmm... będą 2 kromki razowca z masłem , wędliną i pomidorem, ogórkiem, sałatą zerknie ktoś ? Lenia dzisiaj mam więc ruch to spacer o którym pisałam i po 3 km z i do szkoły = 6km na rowerze Edytowane przez nikol12 Czas edycji: 2012-05-09 o 16:53 |
|
|
|
#4429 |
|
Raczkowanie
|
Tak sobie rozplanowałam, mniej wiecej co 3 godziny, chociaż może ostatni posiłek zjem trochę wcześniej.
Gdybym była w domu, to pewnie dorzuciałabym jakieś białko do tych orzechów... Nawet wczoraj kupiłam homo... A przepis jest stąd: http://filozofiasmaku.blogspot.com.e...-weganski.html |
|
|
|
#4430 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4431 |
|
Zakorzenienie
|
U
I owsianaka z serkiem wiejskim, musli tropikalnym, rodzynkami,orzechami arachidowymi całą masą wiśni z kompotu, czekoladką mersi o smaku capuccino ![]() II kawał tortu urodzinowego siostry, capuccino śmietankowe III Enchilada wegetariańska z warzywami (w tym szpinakiem) i sosem bolognese z pieczarkami IV śmietankowo-wiśniowa tarta na tortilli z sosem tiramisu V pierogi leniwe z sosem jogurtowym (z kotki twarogu)
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2012-05-09 o 18:12 |
|
|
|
#4432 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() U :śniadanie : micha płatków kukurydzianych z 1/2 dużego jog. nat . ( resztę wziela siostra ) , jabłkiem II śniadanie : 2 kromki razowca z serkiem kanapkowym, pomidorem, ogórkiem, jabłko Obiad : miseczka zupy ogórkowej, 2 jaja sadzone, ziemniaki, dużo buraczków i sałatki z sałaty , ogórka w sosie winegret Podwieczorek : kubek cappucino, 3 cienkie wafle ryżowe z dżemem, big milk, pasek gorzkiej czekolady , pół opakowania herbatników pójdę na spacerek z psem Kolacja : hmm... będą 2 kromki razowca z masłem , wędliną i pomidorem, ogórkiem, sałatą zerknie ktoś ? Lenia dzisiaj mam więc ruch to spacer o którym pisałam i po 3 km z i do szkoły = 6km na rowerze Edytowane przez nikol12 Czas edycji: 2012-05-09 o 17:15 |
|
|
|
|
#4433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szybko sie to robi A Jadłospis fajny tylko śniadanko skromne
|
|
#4434 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
>Cytat:
:pr osi:---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Cytat:
Cytat:
poza tym jak zawsze
Edytowane przez tapetka22 Czas edycji: 2012-05-09 o 18:07 |
||||
|
|
|
#4435 |
|
BAN stały
|
a jak się poprawię to ominie mnie ban?
|
|
|
|
#4436 |
|
Raczkowanie
|
P:
I owsianka ( 5 łyżek owsianych, szklanka mleka 2%, 2 łyżeczki cukru) z bananem , truskawkami, dżemem malinowym i kostką gorzkiej czekolady, herbata z miodem i cytryną nutridrink truskawkowy II bułka pszenna z serkiem śmietankowym, szynką, serem gouda i pomidorem, kubek kakao na mleku 2% z miodem, przekąska owsiana Elovena III talerz barszczu ukraińskiego (ma włoszczyzne) zabielany śmietaną z jajkiem , 2 kawałki kurczaka w sosie słodko-kwaśnym, marchewka gotowana, 4 młode ziemniaki, sałatka (pomidory, ogórek malosolny,papryka, oliwki) szklanka soku owocowego IV miseczka domowego budyniu waniliowego z dżemem malinowym i garścią suszonej żurawiny V bułka włoska, pół z serkiem śmietankowym, szynką i pomidorem, pół z serem gouda i pomidorem, duża kromka pszennego dzielona na pół, 1 z serkiem śmietankowym, ogórkiem małosolnym , 1 z pasztetem i pomidorem, herbata z miodem i cytryną między posiłkami zjadłam troche arbuza. |
|
|
|
#4437 | |
|
Zakorzenienie
|
.
---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- Cytat:
|
|
#4438 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4439 | |
|
Zakorzenienie
|
niestety takie cuda się nie zdarzają...
---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- Cytat:
masz bardzo czesto barszcz,nie lubisz innych zup? myslalas o wymianie nutridrinków na koktajl odzywczy?
|
|
|
#4440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:40.

:
:pr osi: