|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części? ![]() |
|||
Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 44,93% |
Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
5 | 7,25% |
Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
1 | 1,45% |
Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII |
0 | 0% |
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII |
3 | 4,35% |
Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko ![]() |
1 | 1,45% |
Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4681 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Ja w koncu nie wiem czy mi wylecial ten czop czy nie i kiedy
![]() Dzien przed porodem tez mialam taki sluz mega ciagnacy sie i przezroczysty. Nie wiem czy to to ![]() co do doladowania konta, wydalam z 30 zl na mmsy do znajomych ze zdjeciami, 7 dych powinno starczyc hehe:PP
#4682 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Cytat:
![]() ja chciałabym być już po, tak, że się budzę a synuś już jest ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4683 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4684 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zaabcia, super sesja. Mi mąż taką robił- amatorsko w domku. ![]()
![]() |
#4685 |
Zadomowienie
|
jak zwykle im bliżej wizyty tym większa panika w domu
![]() Brzuch mnie boli juz codziennie, koleżanka postraszyła mnie, ze daje mi w takim razie ... tydzień ! no cudownie po prostu, jak ja miałam z lekarzem pogadać jeszcze w poniedziałek, bo nie wszystko ustaliliśmy. Nie mowiąc juz o tym, ze jakby troszkę jeszcze nie jesteśmy w ogóle gotowi na bobasa po drugiej stronie brzucha. Aż sobie dzisiaj zadzwoniłam do położnej co by dogadać szczegoły, ale nie miała za bardzo czasu, kazała zadzwonic jutro koło południa. Tak mi już mega ciężko, zrobie kilka kroków i czuję że brzuch mam w kolanach..... ![]() Plus te miesiączkowe bóle, ale nie odczuwam ich jeszcze jakoś mega regularnie, wiec może synek da sobie jeszcze na wstrzymanie i odpuści mamusi. Nie mniej jednak zaczelam dzisiaj prac resztę rzeczy. aaaa.. i przyszło wreszcie to cholerne łóżeczko !!!! ![]() jeszcze nie rozpakowałam, czekam na męża, znów będzie pozno... nie wiem czy będzie mu się chciało .... SzmaragdowyKotku bardzo podoba mi się twoje podejście do sprawy ![]() ![]() żabcia - fajne foty !! i świetne łożeczko.. bardzo mi się podobają wlaśnie takie, które nie mają podniesionego wezgłowia,tylko przyścienny bok ! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4686 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dziekuje ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() to czekamy na Twoje zdjecia ![]() Cytat:
![]() Raz widzialam takie lozeczko na allegro ale cena kosmos ... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4687 |
Zakorzenienie
|
SzmaragdowyKotku - świetnie powiedziane
![]() Perse - u mnie było tak, że ja przez cały dzień nie czułam dziecka. Jak dziewczyny rozpisywał się, że one czują kopniaki ja panikowałam, bo u mnie nic nie było czuć - raz ze strachu zapisałam się nawet na usg - i tak prawie do końca ciąży było, czasami wieczorem zechciał dać o sobie znać, czasami rano i to wszystko. Zazdrościłam wszystkim które mówiły jak bardzo czują, albo że widać po brzuchu - u mnie tego nie było praktycznie do samego końca. Dlatego jak usłyszałam co się stało u Ciebie, panikowałm już do samego porodu. Nawet na porodówce jak kobieta powiedziała, że musi sprawdzić bicie serca bo coś jej się nie zgadza i zapytała czy czuję dziecko - miałam strach w oczach. Zatem jak widzisz - obie miałyśmy te same obiawy, tylko niestety u Ciebie nie było Happy endu. Pamiętaj że czy będziemy mieć roczniaki czy dwólatki - zawsze służymy radą i czekamy na Twoje pytani ![]() Zabcia - sesja świetna - a to słońce i ta weranda.... zazdroszczę, u nas tylko deszcz DZIEWCZYNY POWODZENIA LIBERKA I _AGATA DAJCIE TAM CZADU byłam dzisiaj z Adasiem na sprawdzeniu - pobrali mu krew i czekamy na telefon, Pani powiedziała, że jak wszystko będzie ok to zobaczymy się za 8 tygodni ponownie, bo żółtaczka mu schodzi bardzo wolno, a jeśli nie to da nam znać jak najszybciej. Adaś waży 4420 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4688 |
Wtajemniczenie
|
Ale bym sobie pojechała do IKEA
![]() Ciekawe ile w sklepie kosztuje taki kosz http://allegro.pl/super-torba-na-pra...332731932.html Myślicie, że sprawdziłby się na brudne ciuszki i brudne pieluszki? |
![]() ![]() |
![]() |
#4689 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no pewnie, że prawdziwy mężczyzna ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4690 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Gdzie się wszystkie podziały?Rodzą czy co ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4691 |
Raczkowanie
|
Witam mamuśki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4692 |
Zakorzenienie
|
pewnie ze sie sprawdzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4693 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to juz kawal chlopa z Adasia ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4694 | |||||
Wtajemniczenie
|
Hej laseczki!
![]() Ja już po moich dzisiejszych szwendactwach - byłam u lekarza i na ktg. Dostałam antybiotyk... ![]() ![]() ![]() stokroteczko, pamiętam, że się martwiłaś, że miałaś na 20 dni antybiotyk. Ja też dostałam 20 tabl., ale w dodatku mam brać co 8h, czyli na niecałe 7 dni, żeby mocniej i szybciej zadziałać, tak mi lekarz powiedział. Na ktg natomiast tak jak się spodziewałam nic odkrywczego nie było, serduszko w porządku, a skurczy brak ![]() Cytat:
![]() Po pierwsze jest oczywiście becikowe - 1000 zł dla każdego, załatwia się w Urzędzie Miasta (lub gminy chyba, nie wiem, bo ja w mieście mieszkam ![]() Po drugie ponoć niektóre miasta jeszcze mają takie becikowe samorządowe, po prostu drugie becikowe ![]() Po trzecie jest zapomoga z tytułu urodzenia dziecka (dodatek do tzw. rodzinnego) - to dla tych biedniejszych rodzin, gdzie dochód nie przekracza jakiejś tam kwoty na osobę (kiedyś kojarzę było to 500 zł z kawałkiem, teraz nie mam pojęcia, ale pewnie niewiele więcej) Po czwarte są ubezpieczenia... Tego jest masa, do wyboru i koloru ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A to szczepienia kiedy jakieś macie? Czy to gdzie indziej po prostu? Widzę, że praktycznie można już powiedzieć, że mamy zwycięzcę sondy ![]() I na jutro trzeba się pewnie przygotować, że jak zwykle będzie dużo nasmarowane, jak to zwykle w dzień zakończenia wątku. Dobrze, że planuję na jutro wylegiwanie się i kurowanie ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4695 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Powodzenia!!!!! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4696 |
Zakorzenienie
|
Hej. Wlasnie przyjechaliśmy od mojego taty. Moze w piatek go wpiszą, wszystko zależy od wyników badań. Zajechaliśmy po drodze na lody do mmaca
![]() ![]() Agata jestes niesamowita. Myśleć o stolarzy na porodówce |
![]() ![]() |
![]() |
#4697 |
Wtajemniczenie
|
Kism nastepnym razem grzecznie poczekasz w kolejce bo będą baty
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4698 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurde ja mam problem z wybraniem jednego tytulu ![]() ![]() dziekuje ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4699 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4700 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80219660/ Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4701 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Fajna sesja ![]() kism, kuruj się bidulko ![]() ![]() Pilnuję Kochana wątku jak się da ![]() ![]() Wiecie co, cały dzień leżakuję i już się lepiej czuję. Tylko zgaga mnie teraz męczy. Nawet obiadu zjeść nie mogłam. Ale to kij, z tym można żyć i to nie zagraża przedwczesnemu porodowi ![]() ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4702 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
http://allegro.pl/skrzynia-srednia-k...224297775.html i może być na brudne ubranka, pieluszki czy co tam chcesz. Ja już nie mam miejsca na to może Tobie się przyda ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4703 |
Wtajemniczenie
|
Fajne
![]() ![]() Ale wszystkie wywiało ![]() Ciekawe co u agaty, czy jeszcze skacze na piłce ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4704 |
Raczkowanie
|
Właśnie skończyłam oglądać fotki Zabci są śliczne ,a włosy masz bajeczne,zawsze chciałam mieć kręcone a tu dupa blada proste jak drut.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4705 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
proszz "twoja" torba http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80219660/
![]() |
#4706 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
oj i tez bym sobie pojechała, lubię bardzo IKEA !! Może w weekend jak dam radę. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4707 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie mogę uwierzyć że to już miesiąc!! szok. aaa - w bootsie jest promocja pieluszek, 2 za 3 - tzn w nd była ale myślę że warto sprawdzić bo oni długo mają te przeceny więc jeśli jesteś zainteresowana to biegiem leć ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4708 |
Rozeznanie
|
zaabcia śliczne zdjęcia.
agata trzymam kciuki. Ja coś jestem podminowana i jakaś taka zdenerwowana. Może tym, że w piątek już jedziemy i wiem, że nie muszę się o nic martwić. Czy ma któraś kontakt do dasti?? Długo się nie odzywa coś. ![]()
#4709 |
Wtajemniczenie
|
agata chyba jest na bardziej zaawansowanym porodzie skoro nie maa relacji na żywo
![]() kupiłam laktator ręczny z Aventa ![]() Choć butelke i smoczka,nakładki na piersi mam TT.Ma lepsze opinie a jak Szymon będzie taki jak Filip to będzie mu wszystko jedno z czego aby miał pełny brzuszek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4710 |
Zakorzenienie
|
ja mam
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:18.