Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 2011 - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tutuł
"Koko Koko Mamuśki wrześ-paź są spoko!" 0 0%
"Dzieciaczki nam po podłodze zasuwają, na kawę i wizaż nam czasu nie daja!" 10 31,25%
"pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" 13 40,63%
"dawno temu były brzuszki, a tu raczkują nam maluszki' 2 6,25%
"Pełzam sobie po pokoju, zabawki w rączki i do boju!" 4 12,50%
"Jestem bobo i wy nie wiecie ze mam najlepsza mame na swiecie!" 1 3,13%
"Mama pyszne zupki gotuje, a dziecku z radości pupka podskakuje' 0 0%
"Stawiamy pierwsze kroczki, za chwilę świętujemy roczki " 2 6,25%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-09, 16:28   #2371
minio1984
Zadomowienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
ja jestem Zuzia zaczyna mi kaszleć i chyba wiem czemu jak wracaliśmy od teściów to zrobiliśmy sobie postój na stacji i ledwo obudzoną Zuzię co prawda ubraną w sweterek wynieśliśmy na zewnątrz a strasznie wiało a ona spocona była i pewnie mi ją przewiało

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

ja też się czuję skuszona ale raczej nas na niego nie stać teraz musimy fotelik zakupić
Martunia a może to od sliny? Mój tez czasami kaszle, ale mi lekarka kiedys powiedział, że to od śliny. chyba że się bardziej rozwinie to chyba jednak do lekarza trzeba?

Poprasowałam trochę ale z moim marudą nie da się nic zrobić Nie chce teraz sam się bawić, tylko, zeby do przytrzymywać pod paszki i sobie stoi i wtedy zadowolony, ale wtedy ja nic w domu zrobic nie mogę.
Już się wydziera z bujaka

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

minio1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 17:15   #2372
mama zosi
Zakorzenienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20

Archi, to się cieszę, że jesteś zadowolona, bo gdyby było coś nie tak, to byłoby na mnie ja jestem w moim wózku zakochana

Cotka tu masz link one bardzo staniały ostatnio, bo jeszcze ze dwa miesiące temu za 1400 oglądałam

wróciłyśmy od babci, a Zośka tam szalała że hej! dorwała się do babci stolika kawowego i wszystkie gazety spod spodu pościągała i "czytała" sobie

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Minio, cieszę się, że mogłam pomóc

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

ach, i zakupiłam sobie dziś ujędrniające serum do biustu z lirene, zobaczymy co to warte
mama zosi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 17:22   #2373
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
Martunia a może to od sliny? Mój tez czasami kaszle, ale mi lekarka kiedys powiedział, że to od śliny. chyba że się bardziej rozwinie to chyba jednak do lekarza trzeba?

Poprasowałam trochę ale z moim marudą nie da się nic zrobić Nie chce teraz sam się bawić, tylko, zeby do przytrzymywać pod paszki i sobie stoi i wtedy zadowolony, ale wtedy ja nic w domu zrobic nie mogę.
fajne by było gdyby to od śliny, jak się jutro nie polepszy to w piątek pójdziemy do lekarza

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 17:24   #2374
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
fajne by było gdyby to od śliny, jak się jutro nie polepszy to w piątek pójdziemy do lekarza
Martunia, a to nie taki wymuszony kaszel? Bo Zo jest w tym mistrzem
Stary 2012-05-09, 17:32   #2375
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

MamoZo a ten wózek się jakoś fajnie, prosto składa?
Sorry, pewnie pisałyście, ale dzisiaj z doskoku.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 17:40   #2376
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
MamoZo a ten wózek się jakoś fajnie, prosto składa?
Sorry, pewnie pisałyście, ale dzisiaj z doskoku.
składa się na dwie części, osobno stelaż, osobno siedzisko - ale bardzo łatwo, po kilku razach doszłam już do takiej wprawy, że w jednej ręce mogę trzymać Zo, drugą składam wózek i ładuje do bagażnika.

tu masz recenzję video wózka
Stary 2012-05-09, 17:56   #2377
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mama zosi Pokaż wiadomość
Martunia, a to nie taki wymuszony kaszel? Bo Zo jest w tym mistrzem
raczej nie

Ząbki
Synuś
+2

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-09, 17:58   #2378
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Ale masz "niegrzeczne" dziecko U mnie by to nie przeszło

Aha, to u nas odwrotnie, jakie suche są i nie wiem czemu?
Ja też bym chciała do 10, u nas pobudka przeważnie o 7

Dzięki za takie obszerne info Lubię czytać o innych kulturach i zwyczajach
Na wakacje chętnie bym odwiedziła Maroko

Sharifa jak wytrzymujesz w takim upale
Ja lubię ciepło ale 40-45 to masakra, ja bym nie dała rady

Piszę tego posta od 12.00 heheh. W końcu dziecko mi usnęło na popołudniową drzemkę i chwila ciszy nastała

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Archi tak zachwalasz ten wózek że zamarzył mi się taki z przekładaną rączką, ale wiem, ze to nie realne

Sharifa może to jednak ząbki?
A ja sobie pogooglowałam Marrakesz i jak tam pięknie. Oj ale by były piękne wakacje

MamoZo muszę Ci podziękować za ten krem Cutibaza. Coraz mniej ma tych krostek na policzkach i skóra taka gładsza się robi. Dzięki kochana

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Jakieś straszne pustki sie ostatnio zrobiły
Dziewczyny gdzie Wy jesteście, co?!
Ech ja to nie wiem gdzie jestem w nocy do 3 same pobudki były, mała płakała a wzięta na ręce natychmiast zasypiała i tak w kółko o 3 ja wstałam do laktatora a do małej mąż się położył i spała już wtedy spokojnie do rana

Cytat:
Chyba faktycznie muszą zapłacić bo ja czuję się skuszona i prosze o linka

Kurcze też mi się taki zamarzył ale siedem stówek to dla mnie za dużo

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 18:04   #2379
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
składa się na dwie części, osobno stelaż, osobno siedzisko - ale bardzo łatwo, po kilku razach doszłam już do takiej wprawy, że w jednej ręce mogę trzymać Zo, drugą składam wózek i ładuje do bagażnika.

tu masz recenzję video wózka
szkoda że na dwie części się go składa

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Ech ja to nie wiem gdzie jestem w nocy do 3 same pobudki były, mała płakała a wzięta na ręce natychmiast zasypiała i tak w kółko o 3 ja wstałam do laktatora a do małej mąż się położył i spała już wtedy spokojnie do rana

o mamo codziennie wstajesz w nocy do laktatora???

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2012-05-09, 18:14   #2380
mama zosi
Zakorzenienie

Martunia jest jeszcze quinne zapp, poprzedni model, i on się składa w jednej części. Jedyna między nimi różnica, to to, że zapp ma siedzisko montowane tylko tyłem do Ciebie a przodem do kierunku jazdy.
Stary 2012-05-09, 19:10   #2381
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Dobry wieczór...

Byliśmy w lesie i przegoniły nas komary
Są jakieś kosmetyki dla takich maluszków? Orientował się ktoś?

Oj wykończyło mnie moje dziecię dzisiaj.
Teraz już śpi. Za poradą Asi zrobiłam mu noc w sypialni (koc na karniszu). Ciekawe ile pośpi. Już sie raz przebudził

Ten wózek co pokazujecie jest super. Jednak dla mnie ma jeden minus: brak regulacji podnóżka. Uznacie mnie za nienormalną, ale mam bzika na punkcie wiszących nóżek u śpiących w spacerówkach dzieci. No nie mogą wisieć i koniec

I jeszcze jedno pytanie, a wlaściwie dwa.
Czy dwa razy dziennie kaszka tj. na śniadanie i kolację, to za dużo? No nie chce mi pić Stefan mleka z butli i już nie wiem czym mam go o tych porach karmić (200ml mleka wypije tylko o 5 rano)

Czy wczesne wstawanie dzieci może doprowadzić do jakiejś deformacji nóżek, czy innych skrzywień? To pytanie do naszej forumowej rehabilitantki
Stary 2012-05-09, 19:35   #2382
emma85
Raczkowanie

Dobry wieczór

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
Zapraszam glownie do Marrakeszu - to jest cudowne miasto i takie magiczne. A stamtad duzo egzotycznych wycieczek jednodniowych, z ktorych niestety nie mialam okazji jeszcze skorzystac - marzy mi sie pustynia i noc w namiocie beduinow - takim turystycznym oczywiscie

Tylko nie wczesniej niz we wrzesniu! albo i lepiej w pazdzierniku, latem tam jest po 40-45 stopni w cieniu, to jest masakra - nie ma czym oddychac, a powietrze jest caly czas jak to po otwarciu piekarnika.
Ehhh Marakesz... Jak to egzotycznie i romantycznie brzmi Ale takich upałów to bym nie zniosła

Cytat:
ja jestem Zuzia zaczyna mi kaszleć i chyba wiem czemu jak wracaliśmy od teściów to zrobiliśmy sobie postój na stacji i ledwo obudzoną Zuzię co prawda ubraną w sweterek wynieśliśmy na zewnątrz a strasznie wiało a ona spocona była i pewnie mi ją przewiało

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

ja też się czuję skuszona ale raczej nas na niego nie stać teraz musimy fotelik zakupić
U nas fotelik to też pierwszorzędny zakup, a im więcej oglądam tych fotelików w necie i o nich czytam, tym większy mam mętlik w głowie
Na razie wiem tylko jedno, że ma być bezpieczny, z dobrymi ocenami w testach, a reszty już nie ogarniam
emma85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 19:41   #2383
mama zosi
Zakorzenienie

Małgosia tu nie wiszą, bo jest regulowany podnóżek, ale w ten sposób, że może być płaski i tworzyć z resztą siedziska płaską powierzchnię jak deska ( i wtedy nie wiszą nóżki, a leżą sobie), albo może mieć formę normalnego podnóżka, kiedy dziecko siedzi. zresztą, to trzeba zobaczyć, bo cieżko wytłumaczyć.

A co do kosmetyków na komary to już o tym myślałam i po prostu pójdę spytać do apteki. Jak się dowiem konkretów to dam znać.

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

a, i u nas jest kaszka na śniadanie i kolację, ale nie w pełnych porcjach z przepisów na opakowaniach, bo jak zje pół to jest sukces.
Stary 2012-05-09, 19:46   #2384
lausanne
Wtajemniczenie

Czesć moje kochane

wpadam dziś do Was sentymentalnie się przywitać i powiadomić wszystkie dobre duszyczki które byly z nami, że operacja przesunęła się przynajmniej o pół roku. Dziś więc wycieczka do Wa-wy była nieco niepotrzebna i obyło się bez stresów.
Nawet tak po cichu, cichuteńku - żeby tylko nie kusić losu - liczę, że może się uda bez. Może...

Wciąż Was kocham
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 19:46   #2385
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Małgosia tu nie wiszą, bo jest regulowany podnóżek, ale w ten sposób, że może być płaski i tworzyć z resztą siedziska płaską powierzchnię jak deska ( i wtedy nie wiszą nóżki, a leżą sobie), albo może mieć formę normalnego podnóżka, kiedy dziecko siedzi. zresztą, to trzeba zobaczyć, bo cieżko wytłumaczyć.

A co do kosmetyków na komary to już o tym myślałam i po prostu pójdę spytać do apteki. Jak się dowiem konkretów to dam znać.

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

a, i u nas jest kaszka na śniadanie i kolację, ale nie w pełnych porcjach z przepisów na opakowaniach, bo jak zje pół to jest sukces.
Aaaa to jednak można regulować. No to super w takim razie.

Jak ja się dowiem czegoś szybciej to też napiszę

No widzisz, a u nas zjada pełne porcje. Chociaż dzisiaj zjadł 3/4
Tak sobie glośno myślę, czy go nie utuczę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-09, 19:52   #2386
DzastaW
Zadomowienie

Witam Was =)
Piszecie o tym wózku i teraz o Nim marzę, ale za dużo kosztuje =(((
byłam z Małym na szczepieniach, jak tylko weszliśmy do gabinetu do wpadł w mega płacz (nie lubi fartuchów). Za dwa tygodnie mamy iść na kolejne ważenie, bo za mało przybrał, 21 marca warzył 8440, a teraz 8500

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 19:54   #2387
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
Czesć moje kochane

wpadam dziś do Was sentymentalnie się przywitać i powiadomić wszystkie dobre duszyczki które byly z nami, że operacja przesunęła się przynajmniej o pół roku. Dziś więc wycieczka do Wa-wy była nieco niepotrzebna i obyło się bez stresów.
Nawet tak po cichu, cichuteńku - żeby tylko nie kusić losu - liczę, że może się uda bez. Może...

Wciąż Was kocham
Lau ale dobre wieści przynosisz dalej trzymamy żeby obyło się bez operacji

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Aaaa to jednak można regulować. No to super w takim razie.

Jak ja się dowiem czegoś szybciej to też napiszę

No widzisz, a u nas zjada pełne porcje. Chociaż dzisiaj zjadł 3/4
Tak sobie glośno myślę, czy go nie utuczę
też przez jakiś czas Zuzia jadła prawie każde mleczko zagęszczane czymś i się przestraszyłam że ją utuczę i teraz dostaje tylko raz kaszkę a tak to samo mleczko ale waga i tak rośnie jak oszalała

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2012-05-09, 19:56   #2388
mama zosi
Zakorzenienie

w schemacie żywieniowym z nutricii są trzy porcje po 180 ml mleka modyfikowanego, w tym dwa razy z bezglutenowym kleikiem, raz z kaszką zbożową plus porcja 150 ml kaszki na mleku. Plus obiad plus deser. Ja nie wyobrażam sobie byśmy w najbliższym czasie do połowy z tego dobrnęły. Wy raczej też nie przekraczacie takich limitów (w pewnym sensie umownych - bo jednak każde dziecko inne), więc nie ma się czym martwić. Tylko cieszyć, że chłopak ma apetyt
Stary 2012-05-09, 19:57   #2389
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Czesć moje kochane

Wciąż Was kocham
Ale to znaczy, że jest lepiej? Że może być całkiem całkiem dobrze?
Ucałuj i uściskaj i wyprzytulaj Małgorzatkę
Dobrze, że się odezwalaś
Stary 2012-05-09, 19:59   #2390
DzastaW
Zadomowienie

Cytat:
Czesć moje kochane

Wciąż Was kocham
trzymam kciuki

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 20:06   #2391
archinta
Zakorzenienie

Dziś cały dzie na dworze- nowy wózek się sprawdza

Cytat:
Archi tak zachwalasz ten wózek że zamarzył mi się taki z przekładaną rączką, ale wiem, ze to nie realne
Czytałam o wózkach z przekładaną raczką (nie wiedziałam początkowo ,ze mozna i całe siedzisko przekładac jak w tym moim) i recenzje niepochlebne- ludzie pisali ,ze kopią w te przednie koła , albo, ze wózek nei chce jechać w drugą stronę- bo te przednie koła uniemożliwiają- ja tak mam w tym "normalnym wózku" - słońce strasznie świeciło i chciałam małego ciągnąć w wózku bo sie denerwował i nie szło ani na zablokowanych ani na odblokowanych kołach

Cytat:
Chyba faktycznie muszą zapłacić bo ja czuję się skuszona i prosze o linka

Cytat:
dużo zdrówka śle
Cytat:
Archi, to się cieszę, że jesteś zadowolona, bo gdyby było coś nie tak, to byłoby na mnie ja jestem w moim wózku zakochana
Ja powoli tez Dziś byłam na spacerku z koleżanką co ma Maclarena XLR i chwilę poprowadziłam sobie tamten- bardzo podobnie jada, bardzo podobnie wybierają wertepy
Cytat:

ach, i zakupiłam sobie dziś ujędrniające serum do biustu z lirene, zobaczymy co to warte
czekam na recencje
Cytat:

Ja mam stres na dzisiejsza noc- zaczynam odkładać Pio do łóżeczka- chciałam czekać az zacznie lepiej nocki przesypiać, ale przez to że już się nieźle porusza to się boję by spał w lózku

Cytat:
Za mojego dałam 613zł - cena z przesylką
Cytat:
Dobry wieczór...

Czy kosmetyki są to nie wiem ale muszę moskitierę do wózka dokupić
Cytat:
Czesć moje kochane

Wciąż Was kocham
to dobre wieści w sumie! 3mam mocno kciuki
Całuski dla Małgorzatki

Ide spać bo padam
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 20:07   #2392
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

dobry

moje dziecko pełza na całego, podobnie jak Pio Archi uskiutecznia desanty i straszy psa, o!

Cytat:
weszłam dopiero do domu po wizycie u weta i zakupach dla Zo - kupiłam jej różową opaskę, by jej za chłopaka już nikt nie brał

Archi, też miałam wrażenie pierwsze że takie chybotliwe te rączki, ale po jakimś czasie się przyzwyczaiłam. A Zośkę montuje w wózku już na dole, ale wózek w całości stoi na półpiętrze. A do sklepu samochodem jak jadę, to składam go na parkingu w jakieś 2 minuty.
w moim wózku też chybotliwe rączki - myślałam, że to wada. ale jak się podbija wózek pod krawężnik, to dzięki temu, że rączka luźniejsza nie trzeba tak mocno naciskać, a przy moich łapach bolących to idealne rozwiązanie. a wózek faktycznie fajowy - znaczy ten wasz wózek.

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Hej Nadrobiłam dzielnie ale bez cytowania będzie
Dostałam dzisiaj pierwszą @ od czasów ciąży ale jest nieźle, obyło się bez tabletek przeciwbólowych

Szymkowi chyba idą górne dwójki widać już białe kreski na dziąśle ale kurcze to chyba za szybko
Poza tym dzielnie ćwiczy raczkowanie - co wczoraj skończyło się spuchniętą wargą

Widziałam tu cudne zdjęcia Zakochać się można w tych naszych dzieciaczkach wątkowych

Ehh i teraz będzie jak zawsze - nadrabiałam dwie godziny, napisałam jednego posta i będę musiała się ewakuować do wyrka żeby jutro w pracy jakoś wyglądać
oj bidulko, ale jak my wrócimy do pracy to ty już będziesz ogarnięta i zorganizowana supermama

ale miałaś wakacji o @
Cytat:
ja też już uciekam spać po pełnym wrażeń dniu - mamusie - kolorowych snów

dowiedziałam się przed chwilą że kuzynki tż miał wypadek w Czechach - zasnął za kierownicą i uderzył w betonowy słup auto do kasacji ale jemu najprawdopodobniej nic nie jest - jest poobijany - całe szczęście że tak to się skończyło - mają miesięczne dziecko
najważniejsze, że z mężem kuzynki wszystko OKI. uffff.

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
Hejka melduje się po dwóch dniach w pracy.
Ogólnie dni szybko zleciały, bo mam masę pracy, nie ma za dużo czasu na przemyślenia, łezka się wczoraj pokulała, ale dałam radęBartuś jest dzielny, zostaje z babcią i dziadkiem, jest wesoły, uśmiechnięty, ładnie się bawi i nie ma problemów ze spaniem dziadkowie zadowoleni i zakochani we wnusiu na maksa a jak go odbieram to zostaje obdarowana szerokim uśmiechem a i mały tak jakby fruwał rączki i nóżki latają we wszystkie strony
Także cieszę się bardzo, że maly się zaklimatyzował u dziadków i ma tam dobrze
Całuje Was ciepło i postaram się coś poczytać
my też się cieszymy, od razu spokojniej w pracy prawda? wiecie ja sobie tak pomyślałam, ze keidyśteż chętnie wnukami bym się zajeła ale jak jak człowiek ma do 67 pracować.

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
Bartuś był zadowolony, samodzielnie siedzi więc w nosidełku nie było problemu, tam są takie pasy, w związku z czym można zrobić różne pozycje, może być bardziej odchylone do tyłu i może sobie spokojnie spać. Polecam jak najbardziej, nam się bardzo sprawdził,. I jest na stelażu, więc można położyć na ziemi i spokojnie dziecko nadal w tym może siedzieć.
Kupiliśmy używane na tablicy za 90 zł
dz za wyczerpującą odpowiedź.

Cytat:
jak ja Wam zazdroszczę tych danonków, jogurcików u nas zapomnieć można o takich rarytasach. Jemy tylko w kółko słoiczki z jabłkiem, winogronem i maliną czasami jabłko winogrona i różane puree, albo jabłko z gruszką - po reszcie są nieciekawe kupy
ojej, ale że biegunki jakby?

Cytat:

żeby nic się nie rozwinęło

Cytat:

Cotka tu masz link one bardzo staniały ostatnio, bo jeszcze ze dwa miesiące temu za 1400 oglądałam

wróciłyśmy od babci, a Zośka tam szalała że hej! dorwała się do babci stolika kawowego i wszystkie gazety spod spodu pościągała i "czytała" sobie

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Minio, cieszę się, że mogłam pomóc

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

moja tez czytała ostatnio i zjadła kawalek

no to nam potem opisz efekty , chyba, ze pokażesz

Cytat:
Dobry wieczór...

ale anty-komarowe, czy na ugryzienia? bo są OFFy dla dzieci, no i fenistil

Oj wykończyło mnie moje dziecię dzisiaj.
Teraz już śpi. Za poradą Asi zrobiłam mu noc w sypialni (koc na karniszu). Ciekawe ile pośpi. Już sie raz przebudził

Ten wózek co pokazujecie jest super. Jednak dla mnie ma jeden minus: brak regulacji podnóżka. Uznacie mnie za nienormalną, ale mam bzika na punkcie wiszących nóżek u śpiących w spacerówkach dzieci. No nie mogą wisieć i koniec

Czy dwa razy dziennie kaszka tj. na śniadanie i kolację, to za dużo? No nie chce mi pić Stefan mleka z butli i już nie wiem czym mam go o tych porach karmić (200ml mleka wypije tylko o 5 rano)

wiesz co, pisałam ostatnio - w dwóch schematach rozszerzania diety mam, żeby dziecko jadło mleko zagęszczone 3 razy dziennie. Agatka tak je, samo mleko tylko na wieczór. ale raz to kleik, raz glutenowa i raz bezglutenowa.

Czy wczesne wstawanie dzieci może doprowadzić do jakiejś deformacji nóżek, czy innych skrzywień? To pytanie do naszej forumowej rehabilitantki
mi ortopeda powiedział żeby samemu nie stawiać na nóżki, ale ja dziecko samo próbuje to może nic mu nie będzie

Cytat:
Czesć moje kochane

Wciąż Was kocham
i po cichutku

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 20:09   #2393
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
szkoda że na dwie części się go składa

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

o mamo codziennie wstajesz w nocy do laktatora???
No niestety ciągle 6 razy na dobę od 3-4 w nocy do 22, ale muszę chyba juz coś odpuścić bo mam mleka tyle że mała nie daje rady wypić

Cytat:
Czesć moje kochane

Wciąż Was kocham
Kochana chyba nie jestem w temacie ale trzymam

Ech zachorowałam na te parasolki, niektóre są takie fajne tylko czy to użytkowe no i jak widzę wagę 3,9kg to mi ślinka cieknie
Poza tym zmęczona jestem, malutka staje już coraz bardziej na nogi i ciągle muszę ją pilnować bo zaczyna cudaczyć i się przewraca.

Aaa miałam pytać: czy wasze raczkujące maluchy mają siniaki pod kolanami?? Moja Martusia ma same siniaki pod kolankami i zastanawiam się czy to normalne? Ona jest dość szczupła (na koniec 7mca przy 67cm waży 7700) więc to nie kwestia przetuczenia jej. Skąd to się bierze płakać mi się chce jak to widzę.

Przetestowałam deserki rossmanowe i jabłko z brzoskwinią jest paskudne w smaku, teraz wiem czemu mała nie chce tego jeść, sama bym nie chciała a z kolei Hipp daje cukier do deserków chyba zacznę deserki sama robić

W biedronce są pieluszki huggies w promocji 99sztuk za coś koło 40zł

To tyle z ogłoszeń

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 20:12   #2394
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość

Ja powoli tez Dziś byłam na spacerku z koleżanką co ma Maclarena XLR i chwilę poprowadziłam sobie tamten- bardzo podobnie jada, bardzo podobnie wybierają wertepy
o Ty zdradzasz nas z innymi koleżankami w realu

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Cytat:
No niestety ciągle 6 razy na dobę od 3-4 w nocy do 22, ale muszę chyba juz coś odpuścić bo mam mleka tyle że mała nie daje rady wypić

Kochana chyba nie jestem w temacie ale trzymam

Ech zachorowałam na te parasolki, niektóre są takie fajne tylko czy to użytkowe no i jak widzę wagę 3,9kg to mi ślinka cieknie
Poza tym zmęczona jestem, malutka staje już coraz bardziej na nogi i ciągle muszę ją pilnować bo zaczyna cudaczyć i się przewraca.

Aaa miałam pytać: czy wasze raczkujące maluchy mają siniaki pod kolanami?? Moja Martusia ma same siniaki pod kolankami i zastanawiam się czy to normalne? Ona jest dość szczupła (na koniec 7mca przy 67cm waży 7700) więc to nie kwestia przetuczenia jej. Skąd to się bierze płakać mi się chce jak to widzę.

Przetestowałam deserki rossmanowe i jabłko z brzoskwinią jest paskudne w smaku, teraz wiem czemu mała nie chce tego jeść, sama bym nie chciała a z kolei Hipp daje cukier do deserków chyba zacznę deserki sama robić

W biedronce są pieluszki huggies w promocji 99sztuk za coś koło 40zł

To tyle z ogłoszeń
ale chyba hipp nie do wszystkiego daje cukier? bobfrutowe deserki mają ma cukier, bobovitowie prawie żaden.

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 20:20   #2395
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
dobry

moje dziecko pełza na całego, podobnie jak Pio Archi uskiutecznia desanty i straszy psa, o!

w moim wózku też chybotliwe rączki - myślałam, że to wada. ale jak się podbija wózek pod krawężnik, to dzięki temu, że rączka luźniejsza nie trzeba tak mocno naciskać, a przy moich łapach bolących to idealne rozwiązanie. a wózek faktycznie fajowy - znaczy ten wasz wózek.

oj bidulko, ale jak my wrócimy do pracy to ty już będziesz ogarnięta i zorganizowana supermama

ale miałaś wakacji o @

najważniejsze, że z mężem kuzynki wszystko OKI. uffff.

my też się cieszymy, od razu spokojniej w pracy prawda? wiecie ja sobie tak pomyślałam, ze keidyśteż chętnie wnukami bym się zajeła ale jak jak człowiek ma do 67 pracować.

dz za wyczerpującą odpowiedź.

ojej, ale że biegunki jakby?

żeby nic się nie rozwinęło

moja tez czytała ostatnio i zjadła kawalek

no to nam potem opisz efekty , chyba, ze pokażesz

mi ortopeda powiedział żeby samemu nie stawiać na nóżki, ale ja dziecko samo próbuje to może nic mu nie będzie

i po cichutku
nie biegunki ale takie rzadkie więc nie daję ani moreli ani brzoskwini i dajemy radę
Indi a z jak dodajesz kleik to robisz na gęsto czy tylko dodajesz parę łyżeczek? i tak samo z glutenową kaszką - też na gęsto czy tylko zagęszczasz??

Ty karmisz też mm i już podajesz kaszki glutenowe Agatce normalnie??? Ja kupiłam zdrowy brzuszek ale jeszcze nie daję jej bo niby ten gluten przez kolejne 2 miesiące mam wprowadzać po całej łyżeczce jejuś jakie to trudne wszystko

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2012-05-09, 20:22   #2396
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
o Ty zdradzasz nas z innymi koleżankami w realu

No objawiła się co ma dziecię z tego samego roku- a myślałam,ze nie będę miała takich koleżanek od dzieci poza Wami

Serio mykam spać

Mały juz sie wybudził z wrzaskiem w łóżeczku wzięłam do siebie,zasnął , znów odłożyłam...no zobaczymy co to będzie

Kolorowych snów mamuśki
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 20:24   #2397
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
To może mnie martwi. Bo Stefek sam wstaje. I nei wie mczy to nie za szybko.
Myslałam coś przeciw. Dzisiaj dałam radę, chociaż namachalam sie trochę A te offy to też dla takich maluszków?

Cytat:
Może od raczkowania?
edit: ale z tyłu nóżek?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-09, 20:29   #2398
mama zosi
Zakorzenienie

Archi, trzymam kciuki za spanie w łóżeczku. U nas jakoś poszło dość sprawnie, a Zośka innego niż moje łóżeczka ponad 6 miesięcy nie widziała
Stary 2012-05-09, 20:32   #2399
Sharifa
Rozeznanie

Cytat:
Oj tak, Nadia tez najchetniej na nozkach, tzn trzymaj mama, bo sama nie umiem Nawet nie przejawia ochoty do samodzielnego siadania, a juz by stac chciala

Cytat:
Moja by zjadla Juz kiedys mi zjadla kawalek jakiegos papieru z biurka jak na kolanach u mnie siedziala

Cytat:

Ja daje 2 razy dziennie kaszke, ale w butli tzn nie robie porcji tak jak na opakowaniu tylko zageszczam mleko. Wg schematu mojego nawet 3x dziennie powinna pic zageszczone mleko.

Cytat:
Ty karmisz też mm i już podajesz kaszki glutenowe Agatce normalnie??? Ja kupiłam zdrowy brzuszek ale jeszcze nie daję jej bo niby ten gluten przez kolejne 2 miesiące mam wprowadzać po całej łyżeczce jejuś jakie to trudne wszystko
Ja sie nie bawilam tak dlugo we wprowadzanie glutenu - przez 2mce dawalam niby te 2-3g, ale wg mnie to byly 2 lyzeczki od herbaty kaszki mlecznej Nestle, a potem przez tydzien dawalam dwa razy tyle na kolacje, a potem bez ograniczen.
Stary 2012-05-09, 20:33   #2400
mama zosi
Zakorzenienie

Irmith siniaków u nas brak, ale ona jakoś super intensywnie nie maszeruje po domu.
A i dziękuję za info odnośnie pieluch, jutro się przejdę zrobić zapas.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości