Nasze Codzienne Jadłospisy XVI - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-09, 20:52   #4471
Miikiii
BAN stały

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
nie denerwuj mnie i nie łap za słowa...... Ogólnie jesz za mało zrównano na sniadanie, II sniadanie obiad kolacje itd.........

Czytasz co chcesz. Wyłapujesz poszczególne słowa..... Jesteś powaznie chora. choroba Tobą rzadzi.....
ale radzilas mi zwiekszyc sniadanie i to zrobilam,wiec biore rady, ktore dostaje
Miikiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 20:56   #4472
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miikiii Pokaż wiadomość
grzecznie pytam, a mogłabyś być troszkę uprzejmiejsza chciałam zrobić na obiad, a nie wiem jakie propocje wziać

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

a i chciałam zaznaczyć, że już nie jestem na P, proszę o nie patrzenie na mnie takim kątem teraz jestem na U
Mam pytanie dlaczego twoja mama widząc w jakim jesteś stanie zarówno psychiczym jak i fizycznym zezwala Ci na robienie postnych, nic nie dających, dietetycznych posiłków. czemu sama nie ugotuje obiadu a Ty nie zjesz z rodziną? Chyba potrafi gotowac? Ty nie wiesz jak zdrowo i dobrze jeśc i nie powinnaś się sama karmić. Nie umiesz komponowac posiłków.

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Cytat:
ale radzilas mi zwiekszyc sniadanie i to zrobilam,wiec biore rady, ktore dostaje
Kazałam Ci między innymi zwiększyć śniadnaie Pisałam ze twoje II śniadanie, obiady podwieczorki i kolacje to nie posiłki tylko przekąski....
Tobą rzodzi choroba. Czytasz co chcesz i co ci pasuje a właściwie co pasuje Twojej chorobie..... To już chyba Irsih jada lepiej

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 21:15   #4473
blissful
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anpapi Pokaż wiadomość
wczorajsze U:
woda z cytryną, 1/4grejpfruta
Ś: owsianka (płatki owsiane, otręby pszenne, płatki owsiane, otręby owsiane) z białym serkiem, wieśniakiem, dżemem morelowym dla diabetyków, jogurtem z jagodami i kostką białej czekolady z wiórkami kokosowymi i płatkami ryżowymi + czerwona herbata
IIŚ: serek wiejski i biały wymieszany z dużą ilością cynamonu i gruszką, kilka fistaszków
O: naleśnik z mikrofali (1jajko, trochę otrąb pszennych, łyżka jogurtu nat.) z kawałkami piersi z kurczaka/mięska od szynki, brokułem, cukinią, marchewką, pieczarkami, cebulą, papryką, plasterkiem sera z papryką i chilli i ketchupem
8min ABS + spacer 1h
K: 80g twarogu z jogurtem nat. rzodkiewkami i szczypiorkiem, pół pomidora
drink wódka+tiger i duuuuuużo tańca
w międzyczasie 1l wody, 1l zielonej herbaty

dzisiejsze poimprezowe U:
woda z cytryną, 1/4 grejpfruta
Ś: (o 11) placuszki z kaszy manny z wiórkami kokosowymi i kostką białej czekolady z wiórkami i płatkami ryżowymi zjedzone z lodami biała czekolada, białym serkiem, wieśniakiem, jogurtem z jagodami i dżemem morelowym dla diabetyków + czerwona herbata
8min ABS
O: kotlety sojowe z brokułem, szpinakiem, pieczarkami i cebulką, trochę surówki z buraków/marchewki, kapusty i jabłka
kilka łyków piwa
K: trochę twarogu z jogurtem, rzodkiewkami, szczypiorkiem, pół pomidora
1l wody, 1l zielonej herbaty

proszę o ocenę
dużo nie wypiłaś...
blissful jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 21:24   #4474
Milka1224
Rozeznanie

U

I jogurt bananowy (jog nat zmiksowany z bananem i wanilią) z płatkami orkiszowymi, otrębami, 2 łychami powideł sliwkowych i migdałami

II duży pucharek musu ananasowego z miętą

III zielone risotto z łososiem z ryżu arborio z brokułem, brukselką, zielonym groszkiem w strączkach, natką pietruszki i pistacjami <3

inka karmelowa, pół big milka

IV taki misz masz bo nie miałam ochoty na nic konkretnego - z 6 ugotowanych kotlecików sojowych, kawałek papryki i 3 suszone daktyle

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

tęczowa dolinka, muffiny były z tego przepisu
Milka1224 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 21:33   #4475
hauuu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AshtrayGirl86 Pokaż wiadomość
Mi sie podoba Tylko wywalilabym ze sniadania serek kanapkowy, a na kolacje lepsza druga opcja

Ale pyszny jadlospis Wszystko bym Ci zjadla oprocz tej karkowki z kolacji
I widze, ze rowniez R/U, schudlas tyle ile chcialas czy przerwa ?

Moje dzisiejsze R/U, chyba troszke lepsze niz wczoraj

I: owsianka na wodzie: 5 lyzek platkow, kilka truskawek, garstka wyluskanych fistaszkow i serek homo nat.
II: grahamka z bieluchem, 4 plastrami filetu z indyka, pomidorem, ogorkiem i szczypiorem.
III: 60g pelnoziarnistych kokardek z sosem z polowy puszki tunczyka wsw, przecieru pomidorowego, groszku i pieczarek; mizeria na jogurcie.
IV: stwierdzilam, ze zaszaleje i kupie sobie cos w sklepie przy pracy, tak bez planowania i tym sposobem bedzie jogurt pitny ananas-kokos (wiem, ze slabo bo 0%, ale ciekawi mnie smak) i jablko.
V: pol wedzonej makreli z ogorkiem.

2x35 min szybkiego marszu, ok 40 min szybkiego spaceru, wieczorem Shred. Ujdzie?
Twój też smakowity! Zazdroszcze szczególnie pogrubionego

Schudłam w sumie 10 kg od mojej najwyższej wagi. Chcę jeszcze max 5 kg ale czuję sie już z moją wagą dobrze i wyglądam ok. W niektóre ubrania jeszcze się nie mieszcze ale nie spinam się Liczę na to żę na R/U jeszcze cos zejdzie. Zresztą nie jestem jeszcze na U tylko zdarzają się dni kiedy zjem więcej bo mam ochotę

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Bellamy Pokaż wiadomość
jestem za.
dla jej własnego dobra i dla dobra naszych nerwów. amen.

super! jak zwykle

hauuu też właśnie sie zastanawiałam nad soczewicą i chyba zrobie i ten i ten żeby porównać smaki bo szczerze powiem że soczewice próbowałam raz w życiu w zupie i od tamtego czasu 'chodzi za mną'
ale póki co i tak nici z tego, bo zepsuł mi się blender...
Jeżeli nei dodasz innych warzyw to do pasztetu z soczewicy nie musisz mieć blendera. Osobiscie nie lubię pasztetu papki - jesli ty też nie to możesz zrobić bez blendera. Soczewica przy gotowaniu się sama rozpada. Potwm wystarczy rozciapac widelcem albo tłuczkiem do ziemniaków. W sumie gotowaną marchewkę i inne warzywa jako dodatek do soczewicy też można tłuczkiem potraktowac
hauuu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 21:42   #4476
anpapi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blissful Pokaż wiadomość
dużo nie wypiłaś...
nie każdemu potrzebne do szczęścia 0,5l wódki
Stary 2012-05-09, 21:46   #4477
Monian
Zakorzenienie

Moje leciutkie R, bardziej mi zależy na przejściu na zdrowie odżywianie ( choć pare kilko przydałoby się zrzucić)

Śniadanie: serek wiejski 3%+ łyżka płatków owsianych+ dwie łyżki musli + łyżka suszonych rodzynek
II Śniadanie: dwie małe mandarynki, 2 kromki pieczywa chrupkiego pełnoziarnistego
Obiad: Łosoś z grilla + gotowane brokuły
Kolacja: mała pozostałość z łososia obiadowego, mała miseczka sałatki z pomidora, rzodkiewki, ogórka, brokuła, kapusty pekińskiej i piersi z kurczaka z grilla
2 litry wody

jak myślicie?

Edytowane przez Monian
Czas edycji: 2012-05-09 o 21:52
Monian jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 21:52   #4478
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Milka1224 Pokaż wiadomość
U

I jogurt bananowy (jog nat zmiksowany z bananem i wanilią) z płatkami orkiszowymi, otrębami, 2 łychami powideł sliwkowych i migdałami ja tak robie wiśniowy, truskawkowy, jabłkowy albo serki homo tylko z twarogiem/ no i jeśli płatków spora porcja a nie odrobinka to ok

III zielone risotto z łososiem z ryżu arborio z brokułem, brukselką, zielonym groszkiem w strączkach, natką pietruszki i pistacjami <3

IV taki misz masz bo nie miałam ochoty na nic konkretnego - z 6 ugotowanych kotlecików sojowych, kawałek papryki i 3 suszone daktyle

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Coś dzisiaj skromnie.... III śniadanie i podwieczorek takie troszke nijakie jak przekąski a nie posiłek. Brak apetytu czy też późno wstałaś ?

Stary 2012-05-09, 22:00   #4479
Milka1224
Rozeznanie

matury sa wiec mam wolne i caly czas gdzies 'LATAM'

płatków tyle ze sie najadłam
2 sniadanie było w kawiarni w miłym towarzystwie
a podwieczorek to taka przekąska była w sumie bo babka w sklepie nie miala drobnych i 'wydała' big milka zamiast reszty
Milka1224 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 22:04   #4480
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
U

I jogurt bananowy (jog nat zmiksowany z bananem i wanilią) z płatkami orkiszowymi, otrębami, 2 łychami powideł sliwkowych i migdałami

Bardzo dziękuję, w weekend zrobię
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 22:05   #4481
blissful
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anpapi Pokaż wiadomość
nie każdemu potrzebne do szczęścia 0,5l wódki
niektórym nawet tyle nie wystarcza...
Stary 2012-05-09, 22:05   #4482
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
matury sa wiec mam wolne i caly czas gdzies 'LATAM'

płatków tyle ze sie najadłam
2 sniadanie było w kawiarni w miłym towarzystwie
a podwieczorek to taka przekąska była w sumie bo babka w sklepie nie miala drobnych i 'wydała' big milka zamiast reszty
Mi też kiedyś wydawała jakiegoś batona, zapałki itp. No cóż każdy ma czasem taki dzień

Stary 2012-05-09, 22:32   #4483
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
od października już modem nie jestem :P

obecnie bardzo się cieszę, że zrezygnowałam z tej zaszczytnej funkcji.

<syzyfowa praca>
wierzę na słowo

Cytat:
Napisane przez orzeszek01 Pokaż wiadomość
U.

1.grahamka xxl (taka bagietkowata) z masłem,twarożkiem domowym piątnicy,polędwicą drobiową,jajkiem,pomidore m i szczypiorkiem, earl grey z cytryną,multiwitamina do picia

2. 2kremówki

50min boks

3.barszcz z jajkiem, kurczak z kus kusem i warzywami

4.jogurt bananowy,jabłko,szklanka kawy mrożonej

1h gry w tenisa

5.jajecznica z 2 jajek z cebulą na maśle,2małe kromki razowca z masłem,polędwicą drobiową,pomidorem i szczypiorkiem, herbata cytrynowa.
trenujesz boks??
jeszcze tenis?

kurka Ty to jestes mega wysportowana
Stary 2012-05-09, 22:48   #4484
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tapetka22 Pokaż wiadomość

trenujesz boks??
jeszcze tenis?

kurka Ty to jestes mega wysportowana
Też właśnie zauważyłam i zazdraszczam.
A poza tym widziałam Twoje foty w galerii, chyba trochę dawno wstawione, ale laska nie zła jesteś .
A żeby nie było że taki totalny off-top to ocenię Twoje jadło-
Stary 2012-05-09, 23:16   #4485
Dekas
Wtajemniczenie

GG do Dekas

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
Też właśnie zauważyłam i zazdraszczam.
A poza tym widziałam Twoje foty w galerii, chyba trochę dawno wstawione, ale laska nie zła jesteś .
A żeby nie było że taki totalny off-top to ocenię Twoje jadło-
tak czytam i czytam i właśnie coś zauważyłam...
miałam Cię od zawsze za teczową dolinkę, a tu dlolinka
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Cię życie!
Dekas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 00:48   #4486
latino18
Raczkowanie

Czesc,
nie chce nikogo obrażać ale podczytuje ten wątek i chciałam podzielić sie z tego miejsca moja opinia- chodzi mi o to że naprawde jak już ktoś zauważyl za dużo tu agresji . Jak ktoś źle jje jest wyśmiewany itp . Ciężko jest tu uzyskać poradę osobom ,nie wtajemniczonym" lub tym , które źle się odżywiaja-jedzą za mało, śmieciowo itp. Chyba nie o to chodzi.
Pozatym nie popieram zbyt częstego udzielania się tu osob chorych ale trzeba mieć na uwadze , że wielu ten wątek pomogł,zaczeły mieć lepsze jadłospisy. Nikt nie lubi być krytykowany , jeśli raz rady nie pomogły chyba lepiej zadziała ignorancja może wtedy dana osoba sama zacznie myśleć.
Szczególnie przykra jest krytyka osób które kiedyś lub nadal same są chore a nie potrafią zrozumieć strachu czy niewiedzy innych
Tyle odemnie mam nadzieję , że nikogo nie uraziłam bo post powstał w pokojowych zamiarach
Dobrej nocy!!!
latino18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 07:44   #4487
fioleciasto
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bellamy Pokaż wiadomość
wiele razy wcześniej dostawałaś rady i nic z tego nie wynikało, przyzwyczaj się że za którymś razem będziesz po prostu ignorowana bo nikomu sie nie chce tracić swojego czasu dla kogoś, kto ma czyjeś rady w (za przeproszeniem) du*ie

moje uu dzisiejsze
I owsianka na wodzie gotowana z twarogiem, na to truskawki, banan, winogrona, kapka jogurtu nat, płatki migdałowe, cynamon
II podwójna kanapka chleba żytniego z masłem, kilkoma plastrami polędwicy, rzodkiewką, kiełkami brokuła
III 10 pierogów ruskich
IV domowy barszcz czerwony z jajkiem
V serek homo nat ze słonecznikiem, kilka pomidorków koktajlowych
Ja bym tylko do kolacji coś pewnie dodała, ale poza tym ładne U.

---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ----------

Cytat:
Napisane przez orzeszek01 Pokaż wiadomość
U.

1.grahamka xxl (taka bagietkowata) z masłem,twarożkiem domowym piątnicy,polędwicą drobiową,jajkiem,pomidore m i szczypiorkiem, earl grey z cytryną,multiwitamina do picia

2. 2kremówki

50min boks

3.barszcz z jajkiem, kurczak z kus kusem i warzywami

4.jogurt bananowy,jabłko,szklanka kawy mrożonej

1h gry w tenisa

5.jajecznica z 2 jajek z cebulą na maśle,2małe kromki razowca z masłem,polędwicą drobiową,pomidorem i szczypiorkiem, herbata cytrynowa.
Przepyszne śniadanie i w ogóle super

Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26
fioleciasto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 08:58   #4488
monita01
Zakorzenienie

Hej dziewczyny. Dzis po tygodniu na Rce zwazylam sie i niestety ubylo mi tylko 0,5 kg Pamietam, ze w zeszlym roku na diecie przed slubem chudlam po kilo na tydzien.... no ale coz, widocznie metabolizm lezy. Musze chyba zaczac cwiczyc.... ehh... a ciezko mi to przychodzi. Chcialam sie zapisac na joge, ale to tylko raz w tygodniu 1,5 godz... chyba cos jeszcze by sie przydalo, nie? Problem w tym, ze ja mam cod wtorku do czwartku ciagle zajecia po pracy....

Dobra, juz nie marudze, wrzucam R na dzis! Aha, i ciesze sie, ze ten pasztet jest dobry! Upieke go w weekend

sniadanie: owsianka, zielona herbata (nie zdazylam zjesc owocu juz)

2gie sniadanie: dzis dla odmiany jogurt naturalny (nie jadlam go caly tydzien, zamienilam na serki wiejsie, ale juz mi troche bokiem wychodza...) plus jablko i kawa z mlekiem, lyzeczka cukru.

3. lunch w pracy: mam pojemniczek salatki greckiej, robilam wczoraj

4. garsc orzechow plus pewnie kawa z mlekiem przed zajeciami

5. tortilla z dwoch jaj z cukinia i cebulka + salatka z mieszanych salat, z tunczykiem lub z wedzonym lososiem.

Poza tym staram sie pic wiecej. Ostatnio wychodzi to jakies 1,5 litra wody plus kilka (najczesciej 3-4) duze kubki zielonych herbat dziennie.

Z ruchu... ok 4 km spaceru, ale to na raty, w ramach dojscia tu i tam.
Stary 2012-05-10, 09:02   #4489
hauuu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez latino18 Pokaż wiadomość
Czesc,
nie chce nikogo obrażać ale podczytuje ten wątek i chciałam podzielić sie z tego miejsca moja opinia- chodzi mi o to że naprawde jak już ktoś zauważyl za dużo tu agresji . Jak ktoś źle jje jest wyśmiewany itp . Ciężko jest tu uzyskać poradę osobom ,nie wtajemniczonym" lub tym , które źle się odżywiaja-jedzą za mało, śmieciowo itp. Chyba nie o to chodzi.
Pozatym nie popieram zbyt częstego udzielania się tu osob chorych ale trzeba mieć na uwadze , że wielu ten wątek pomogł,zaczeły mieć lepsze jadłospisy. Nikt nie lubi być krytykowany , jeśli raz rady nie pomogły chyba lepiej zadziała ignorancja może wtedy dana osoba sama zacznie myśleć.
Szczególnie przykra jest krytyka osób które kiedyś lub nadal same są chore a nie potrafią zrozumieć strachu czy niewiedzy innych
Tyle odemnie mam nadzieję , że nikogo nie uraziłam bo post powstał w pokojowych zamiarach
Dobrej nocy!!!
Jak ktos jest chory i nie radzi sobie z (konstruktywną!) krytyką to jest wątek na KZ - tam może zamieszczac mikro jadłospisy i smieciowe jadłospisy. Jak ktos jest chory, nie radzi sobie z krytyką i zamiast przeniesc się na KZ siedzi tutaj i ludziom d**pę truje jedząc łyżkę serka na II sn to wybacz ale ja się nie dziwie złosliwym komentarzom. Jestem zdrowa i nie mam ochoty czytać o czyichs kompulsach, wadze zagrażającej życiu, łyżce serka czy gryzie prince polo

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Cytat:
Napisane przez monita01 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Dzis po tygodniu na Rce zwazylam sie i niestety ubylo mi tylko 0,5 kg Pamietam, ze w zeszlym roku na diecie przed slubem chudlam po kilo na tydzien.... no ale coz, widocznie metabolizm lezy. Musze chyba zaczac cwiczyc.... ehh... a ciezko mi to przychodzi. Chcialam sie zapisac na joge, ale to tylko raz w tygodniu 1,5 godz... chyba cos jeszcze by sie przydalo, nie? Problem w tym, ze ja mam cod wtorku do czwartku ciagle zajecia po pracy....

Dobra, juz nie marudze, wrzucam R na dzis! Aha, i ciesze sie, ze ten pasztet jest dobry! Upieke go w weekend

sniadanie: owsianka, zielona herbata (nie zdazylam zjesc owocu juz)

2gie sniadanie: dzis dla odmiany jogurt naturalny (nie jadlam go caly tydzien, zamienilam na serki wiejsie, ale juz mi troche bokiem wychodza...) plus jablko i kawa z mlekiem, lyzeczka cukru.

3. lunch w pracy: mam pojemniczek salatki greckiej, robilam wczoraj

4. garsc orzechow plus pewnie kawa z mlekiem przed zajeciami

5. tortilla z dwoch jaj z cukinia i cebulka + salatka z mieszanych salat, z tunczykiem lub z wedzonym lososiem.

Poza tym staram sie pic wiecej. Ostatnio wychodzi to jakies 1,5 litra wody plus kilka (najczesciej 3-4) duze kubki zielonych herbat dziennie.

Z ruchu... ok 4 km spaceru, ale to na raty, w ramach dojscia tu i tam.
ja na początku chudłam jeszcze mniej ale się nie poddałam. nie załamuj się tylko bądź konsekwentna! Co do jogi to jest swietna na rozciągnięcie ciała i wzmocnienie takie ogólne. Ja ćwiczę w domu z filmikiem na yt (jak chcesz mogę podesłac ci linka) i jestem po 50 min spocona jak prosię jak masz w tygodniu dużo zajęć to takie cwiczenie w domu jest dobrym pomysłem W weekend możesz się wybrac na rower
hauuu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 09:07   #4490
monita01
Zakorzenienie

Hauuu, dzieki za wsparcie tez kiedys cwiczylam z youtubem (8 minutes abs, legs, itd....). W tygodniu wlasnie niestety nawet w domu ciezko mi znalezc czas (wychodze o 8, wracam o 21ej), ale moze sie zmobilizuje, i bede wstawac pol godzinki wczesniej Dzieki, nie poddaje sie!

A linka podeslij plz, chetnie rzuce okiem

Edytowane przez monita01
Czas edycji: 2012-05-10 o 09:11
monita01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 09:34   #4491
olik187
Rozeznanie

Cytat:
już nie jestem przy wadze zagrazajacej zyciu przytylam kilka kg i mam 17 lat

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

proste- nie czytaj
fajnie wiedzieć że waga 40 kg przy 160cm to waga nie zagrażająca życiu
olik187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 09:36   #4492
zielona_zabcia
Rozeznanie

Cytat:
nie dostalam ani jednej rady oprocz rady ervishy,ze mam jesc wieksze sniadanie, i tak wlasnie robie

włączyły mi się matyczne uczucia , i chyba Ci pomogę, taka biedna jesteś i pokrzywdzona

Cytat:
Moje, mam nadzieję, że lepsze. Drugiego śniadania nie było,bo byłam w szkole na godzinę;
1.:2 kromki chleba graham: 1 z maragryna i 2 plastrami polędwicy drobiowej, 2: z margaryna, 2łyzkami serka wiejksiego lekkiego i pół łyżki dżemu truskawkowego margaryna jest trochę nie ten teges, bo nie zdrowa. Ja na redukcji na której schudłam 20kg jadłam cały serek wiejski 200g i nie jakiej lajty , i normalne 4 łyżeczki dżemu, owoca i warzywo

wpadło: poł jabłka, 2 łyżki jogobelli light, łyżeczka homo brzoskwiniowego a cała jogella lajt ma 10 łyżeczek, czyli ile nam to daje b/t/w i kcal?
obiad: to http://www.tabele-kalorii.pl/kalorie...w-5-minut.html
No piękny posiłek dla wyniszczonego organizmu. wiele witamin i soli mineralnych jest w proszlpwanych pomidorach
podwieczorek: big milk
kolacja: 2 kromki grahama najprawdopodobniej z tym co na snidanie i zjesz do końca cały serek lajt, czy zostawisz na jutro i po jutrze? a i na cały dzień będzisz miała całą łyżeczkę dżemu
no ok to na zielono to było wyładowanie złości.
Teraz na poważnie .
śniadanie; ; musisz jeść duże i treściwe śniadanie.
jeśli lubisz chleb, no to dobrze ale posmaruj że masłem, albo o kuo masło orzechowe, no zakochasz się do tego cały serek i owoc.
popij sokiem, kakao, capuccino. niech organizm ma kopa z rana.!
drugie śniadanie/podwieczorek; sama nie lubię się trzymać sztywnej zasady '5 posiłków' więc zależnie od dnia, zjedz między śniadaniem a obiadem. lub obiadem a kolacją jakiś pełnowartościowy posilek. proponuję kanapki z masłem, kiełkami/warzywami/serem/rybą jest mnóstwo mozliwości, może wolisz jogurt, owoc, i orzechy, lub sałatkę z olejem, lub domowe ciasto, może być ryż na mleku/z warzywami bardzo szybko, smacznie i zdrowo.
obiad naprawdę kalorie się nie liczę. co z tego że to danie w 5min mma 200kcal jak to to syf? sama chemia. nic wartościowego.
jeśli chaciałaś rady to bardzo proszę ; ugotuj sama makaron, zrób sos ze świeżych warzyw, ziół, kurczaka / wołowiny/ tuńczyka czy tam jakiegoś innego mięcha aby było źródło białka. posyp serem żółtym-zobaczysz jakie jedzenie może być pyszne
kolacja zrób sobie czasem coś na ciepło, omlet, jajecznicę, polentę, nawet płatki z mlekiem, po ciepłym posiłku będzie Ci się lepiej spało.
może być sałatka z czymś co zostało z obiadu. trochę wyobraźni.
urozmaicaj jedzenie, jak już był chleb-zrób placki owsiane, lub ugotuj trochę ryżu/kaszy. zrób zupę-masz na dwa dni, ja dopiero teraz doceniłam zupy.. za późno, to jest coś, co każdny powinien jeść czy jest na U czy na P , a już na pewno na R.

mam nadzieję że Ci pomogłam, bo napisanie tego zajęło mi 10min z życia , a weszłam tu po coś innego , powodzenia
(jestem tylko rok strasza)

zaręczona 30.03.2012
mama maleńkiego Miłoszka 17.07.2012
niedługo żona
niedługo matura
wygrałam swoje życie !
zielona_zabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 09:51   #4493
nielukrowanypiernik
Raczkowanie

R/ U proszę o ocenkę
1: szklanka mleka + otręby owsiane i gryczane (50g) + siemie lniane + śliwki suszone + sezam
2: parówki z keczupem + pomidor z serem mozarella + jabłuszko
3:podwójna kanapka z razowca z: indykiem pieczonym(taki byczy kawał), ogórkiem, szczypiorkiem + sok pomidorowy
4: sernik (ok 250g) z jogurtem naturalnym z kakaem(jako polewa)+ kawa z mlekiem
5: wieśniak z tunczykiem i warzywkami
nielukrowanypiernik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 10:04   #4494
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona_zabcia Pokaż wiadomość
włączyły mi się matyczne uczucia , i chyba Ci pomogę, taka biedna jesteś i pokrzywdzona

no ok to na zielono to było wyładowanie złości.
Teraz na poważnie .
śniadanie; ; musisz jeść duże i treściwe śniadanie.
jeśli lubisz chleb, no to dobrze ale posmaruj że masłem, albo o kuo masło orzechowe, no zakochasz się do tego cały serek i owoc.
popij sokiem, kakao, capuccino. niech organizm ma kopa z rana.!
drugie śniadanie/podwieczorek; sama nie lubię się trzymać sztywnej zasady '5 posiłków' więc zależnie od dnia, zjedz między śniadaniem a obiadem. lub obiadem a kolacją jakiś pełnowartościowy posilek. proponuję kanapki z masłem, kiełkami/warzywami/serem/rybą jest mnóstwo mozliwości, może wolisz jogurt, owoc, i orzechy, lub sałatkę z olejem, lub domowe ciasto, może być ryż na mleku/z warzywami bardzo szybko, smacznie i zdrowo.
obiad naprawdę kalorie się nie liczę. co z tego że to danie w 5min mma 200kcal jak to to syf? sama chemia. nic wartościowego.
jeśli chaciałaś rady to bardzo proszę ; ugotuj sama makaron, zrób sos ze świeżych warzyw, ziół, kurczaka / wołowiny/ tuńczyka czy tam jakiegoś innego mięcha aby było źródło białka. posyp serem żółtym-zobaczysz jakie jedzenie może być pyszne
kolacja zrób sobie czasem coś na ciepło, omlet, jajecznicę, polentę, nawet płatki z mlekiem, po ciepłym posiłku będzie Ci się lepiej spało.
może być sałatka z czymś co zostało z obiadu. trochę wyobraźni.
urozmaicaj jedzenie, jak już był chleb-zrób placki owsiane, lub ugotuj trochę ryżu/kaszy. zrób zupę-masz na dwa dni, ja dopiero teraz doceniłam zupy.. za późno, to jest coś, co każdny powinien jeść czy jest na U czy na P , a już na pewno na R.

mam nadzieję że Ci pomogłam, bo napisanie tego zajęło mi 10min z życia , a weszłam tu po coś innego , powodzenia
(jestem tylko rok strasza)
Nie przejmuj się Nią bo nei warto... Wiele dziewczyn dawało jej rady (w tym takze ja i to nie tylko odnośnie śniadań) ale ona nie słucha. czyta poszczególne zdania i wybiera to co jej pasuje.

Stary 2012-05-10, 12:14   #4495
blissful
Raczkowanie

Cześć Moja Redukcja planowana na dziś

I: 2 kromki grahama z tostera, posmarowane naturalnym serkiem homo, z plasterkami pasztetu z czerwonej soczewicy ze słonecznikiem i świeżą bazylią

II: szklanka kefiru naturalnego

III: pierś z indyka faszerwana pieczarkami i mozarellą, brązowy ryż i surówka z sałaty lodowej, pomidora, papryki i kukurydzy

IV: lekki wiejski z pomidorem i bazylią

Ponadto: woda, czerwona herbata, kawa, cola zero

Co sądzicie?

Edytowane przez blissful
Czas edycji: 2012-05-10 o 12:33
Stary 2012-05-10, 12:17   #4496
Miikiii
BAN stały

bardzo dziękuję! postaram się dostosować. Dzisiaj na obiad filet z indyka duszony na lyzeczce oliwy z warzywami i do tgo brazowy ryz

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Cytat:
Napisane przez olik187 Pokaż wiadomość
fajnie wiedzieć że waga 40 kg przy 160cm to waga nie zagrażająca życiu
41.6 już jest
Miikiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 12:19   #4497
blissful
Raczkowanie

Cytat:
bardzo dziękuję! postaram się dostosować. Dzisiaj na obiad filet z indyka duszony na lyzeczce oliwy z warzywami i do tgo brazowy ryz

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

41.6 już jest
Robisz postępy. Powodzenia.
Stary 2012-05-10, 12:23   #4498
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nielukrowanypiernik Pokaż wiadomość
R/ U proszę o ocenkę
1: szklanka mleka + otręby owsiane i gryczane (50g) + siemie lniane + śliwki suszone + sezam
2: parówki z keczupem + pomidor z serem mozarella + jabłuszko
3:podwójna kanapka z razowca z: indykiem pieczonym(taki byczy kawał), ogórkiem, szczypiorkiem + sok pomidorowy
4: sernik (ok 250g) z jogurtem naturalnym z kakaem(jako polewa)+ kawa z mlekiem ten sernik pieczony ?
5: wieśniak z tunczykiem i warzywkami
Moim zdaniem jak planowałaś R to wyszło, ale po co te parówki

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Cytat:
Napisane przez blissful Pokaż wiadomość
Cześć Moja Redukcja planowana na dziś

I: 2 kromki grahama z tostera, posmarowane naturalnym serkiem homo, z plasterkami pasztetu z czerwonej soczewicy ze słonecznikiem i świeżą bazylią

II: szklanka kefiru naturalnego

III: pierś z indyka faszerwana pieczarkami i mozarellą, brązowy ryż i surówka z sałaty lodowej, pomidora, papryki i kukurydzy

IV: lekki wiejski z pomidorem i bazylią

Ponadto: woda, czerwona herbata, cola zero

Co sądzicie?
Znowu ta cola zero Podoba mi się.... Według mnie na tym będziesz chudła

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Cytat:

41.6 już jest
A w jakim czasie ?

Stary 2012-05-10, 12:27   #4499
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dekas Pokaż wiadomość
tak czytam i czytam i właśnie coś zauważyłam...
miałam Cię od zawsze za teczową dolinkę, a tu dlolinka
Wiesz bo tak naprawdę to miała być dolinka, jakoś tak na szybko wpisywałam i wyszła dlolinka ( tak przypadkiem ) i już tak zostało.
Bo chyba nie da się tego zmienić co?
Stary 2012-05-10, 12:29   #4500
blissful
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
Moim zdaniem jak planowałaś R to wyszło, ale po co te parówki

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Znowu ta cola zero Podoba mi się.... Według mnie na tym będziesz chudła

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

A w jakim czasie ?
Tak akurat wyjątkowo... Dziękuję, na tym właśnie mi zależy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości