|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#61 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
hmm i co ja mialam pisac
![]() zanka rozumien twoja sytuacje - my mamy dwie pensje i nie starcza na wiele - nauczeni jestesmy rozrzutnosci i temu. i co wzielam dzis wyplate zrobilam przelewy zakupy i nie zostalo prawie nic i malz ma jeszcze do mnie pretensje - no chory!!!!!!!! a byl ze mna i widzial ile wydalam i co wzielam. EhhhhhhhhhhhhhhhTata w miare, widze ze go ordynator podniosl dzis na duchu (pobrali mu wycinek do badania i w zaleznosci jaka odmiana taka bedzie operacja). A bylam w mieszakniu ojca i rozmawialam z sasiadka to sie przyznala ze nie chcial isc do szpitala, bo bal sie ze juz nie wroci z tamtad Co do jedzenia moja je chrupki i talarki i ok, a ostatnio odgryzla talarka i chciala calosc lyknac i stanal jej w gardle i znowu moja interwencja, jak nie ziemniaki to mieso i nie wiem jak sie przelamac i uczyc ja gryzc, jak ona wszystko chce lykac w calosci. A co do manka - pracuje tyle lat i rzadko mi sie zdarzalo miec manka, mysle ze jest to skutek niewyspania, stresu i za duzo na glowie i zamiast myslec o pracy mysle o wszystkim..............
|
#62 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Cytat:
![]() Ja znalazłam na allegro najtanszy z Wrocławia i okazało sie, ze maja tez sklep-również we Wrocławiu. A ceny miedzy sklepem a allegro rózniły sie o 30zł, tż wytargował jeszcze 10zł(nakrecił ich, że specjalnie przyjechaliśmy i nie musza go pakowac,wysyłac i placic prowizji). |
|
|
|
|
#63 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#64 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja od dwoch dni tez cala para raczkuje bo tez do tej pory na zmiane czesc drogi raczkujac reszte czolgajac sie
|
|
#65 |
|
Zakorzenienie
|
Monika JA wchodzę tak wizaz,pl ( jestem już zalogowana na stałe) -> u góry po prawej stronie USTAWIENIA KONTA -> wyskakują mi "nowo zasubskrybowane wątki" i naciskam na pomarańczową strzałeczkę obok tematu wątku. -> i mam ostatni przeze mnie czytany post.
|
|
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
jaki Britax?
nasz zapp waży 8,7 kg, sama rama 6,3 kg
|
#67 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
!!!!co do postó, nigdy nie zamykam pojedynczych kart w przeglądarce, zamykam całość i zawsze po włączeniu kompa jak wejdę na zakładkę wizażu otwiera mi sie na tym poscie na którym miałam otwarty wizaż poprzedniego dnia (w ciągu dnia robię tak, że komp włączony i tylko odświeżam stronę, również ostatni przeczytany post jest zawsze pokazany |
|
|
|
|
#68 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry wieczór
![]() Dziękuję hurtowo za miłe słowa Głowa nie boli, więc żyję dziś pełną piersią Cytat:
![]() trzymam mocno, a Ty nie kracz!Cytat:
Z miesiąc chyba było je widać, dziąsła miękkie i spuchnięte, a nie mogły się przebić ![]() Cytat:
A że mamusia dumne, to się wcale nie dziwię ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. Ano właśnie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale fakt faktem, że rzeczywiście młodo wyglądamy. Zawsze wprawiam ludzi w osłupienie mówiąc, że jestem po 30-tce A mąż chyba momentami jeszcze młodziej wygląda ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Teliczku, a czemu Ty dzisiaj wyłącznie obrazkowo do nas zagadujesz? Weź chociaż fotkę tego morza wstaw, dla tych co w mieście gniją ![]() Cytat:
Wydaje mi się że nie ma co unikać takich rzeczy, bo przecież dziecko musi nauczyć się gryźć. A podejrzewam, że im dłużej będzie tylko zblendowane rzeczy jadło, tym ciężej będzie go przekonać potem do czegoś innego.
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-05-09 o 21:27 |
|||||||||||
|
|
|
#69 |
|
Wtajemniczenie
|
Monia masz łopatologicznie
![]() Ja mam nasz wątek w mozilli firefox w zakładkach, włączam zakładkę i ukazuje mi się takie okienko jak w załączniku, klikam na pokaż pierwszą nieczytaną wiadomość (nad Stronczkiem) i GOTOWE - lecę do pierwszej nieczytanej wiadomości ![]() Pomogłam ?
|
|
#70 |
|
Zakorzenienie
|
eweeve nie martw się, Ja miałam manko w pierwszym dniu pracy, potem się już to nie zdarzało...nawet raz miałam nadwyżkę za którą dostałam naganę
CO do taty, każdy facet tak ma boi się a nie mówi. Ja cały czas trzymam kciuki że wszystko pójdzie tak jak ma iść ![]() LILI Ja miałam to samo, ale doszłam do wnisoku ze im więcej będę panikowała to dostanę wrzodów żołądka. Pooglądaj sobie na mama zone czy coś takiego, pierwsza pomoc niemowlaka i co robić kiedy się zadławi. Ja oglądałam to kilka razy żeby w końcu wiedzieć co i jak. Zje kurczaka w kawałeczku.chleba pożera jakby nigdy go nie jadła. Nie raz weźmie za duży kawał to go wypluje.Myślę, że Radzio musi sam zakminić o co chodzi z tymi dużymi kawałkami. Ja od poniedziałku zaczynam szkolenie, udało mi się załatwić że będzie za darmoche spotkania mam codziennie,szybciej skończymy. Jeszcze nie zaczęłam kursu, a mam chęć już na nowy |
|
|
|
#71 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:Ale się dziś rozszalała Cytat:
Brawa dla maleńkiej!!! ![]() A, Oliweczko, zapomniałąm napisać - ładny ten "dekalog" ![]() A co do ruchów to chyba za wcześnie jednak na dziecko. W skrajnych przypadkach można podobno wyczuć (w drugiej ciąży) koło 15-16 tygodnia, a i tak niektórzy ginekolodzy twierdzą, że to jeszcze nie to. Ale na pewno już niedługo
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-05-09 o 21:33 |
||
|
|
|
#72 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#73 |
|
Zakorzenienie
|
swego czasu interesowałam się Britaxem i najlżejszy mieli model Verve, ale on 6 kg ważył, dlatego pytam Beatki
|
#74 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Robię dokładnie tak samo |
|
|
|
|
#75 |
|
Zakorzenienie
|
dziex - nie chwalilam sie bo inne rzeczy mam na glowie, a to mi umknelo..... wyrodna matka jestem
Brumku sliczne zdjecia i pieknie wygladasz na zywo zanetka u nas tez w pracy lepiej jak masz manko niz nadwyzke - ale to zalezy od kierownika i jak do tego podejdzie. ![]() A ja dla relax siedze z desperadosem - nie bijcie zaraz ide spac jutro 2 zmiana wiec sie wyspie
|
#76 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Brumku malo mnie ale postaram sie poprawic w przyszlym tygodniu. Mlody spi ja was nadrabiam, tytul cudny i w ogole stronczek zasluzyla na medal. Jutro spotkanie nie moge sie doczekac.Wczoraj bylismy w piaskownicy i mamy pierwsza konsumpcje piasku za soba :PDzisiaj Szymon dobral sie do mojego loda. Bylam cala w orderach czekoladowych. Mam tylko nadzieje, ze nie uczuli go za bardzo. No i Szymon ma manie suwania wszystkich przedmiotow ala samochod. Ale dzisiaj wisial na mnie i byl mega marudny. Dziewczyny czy wy bedziecie szczepic na odre-swinke-rozyczke??
|
|
|
#77 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny co najlepsze na zatwardzenie? mały codziennie dostaje soki, owoce a ciągle Nas to dopada.Ost bez czopika nie zrobi
![]() ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- kajool a te szczepienia są dodatkowo płatne? My wykupujemy te 5w1 innych typu ospa nie biore. |
|
|
|
#78 |
|
Zakorzenienie
|
Filipa szczepiłam to i Lenę zaszczepię
\ Blondynka to są szczepienia z kalendarza szczepień obowiązkowych, darmowe 13-14 mc życia
"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu" Edytowane przez zanka205 Czas edycji: 2012-05-09 o 21:43 |
|
|
|
#79 | ||||
|
Rozeznanie
|
dziecko śpi od 1,5 h i ja chyba tez ide..bo padam dzis
![]() Cytat:
i też fasolkę![]() Cytat:
dzielny Adaś!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
zapomniałabym-ale Wy piękni jesteście! |
||||
|
|
|
#80 |
|
Zadomowienie
|
Kupilam kiedyś Małej słoiczek gerbera - śliwki. Zjadła ze smakiem, a na drugi dzień była taka sraka, że nie wiadomo było w co ręce włożyć.
|
|
|
|
#81 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do manka/superaty to zawsze manko "lepsze" bo to "oszukany" sklep a nie klient więc lepsze zło |
|
|
|
|
#82 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja szczepię tymi darmowymi i 5w1 wiec na to też.A czemu byśmy miały nie szczepić? |
|
|
|
|
#83 |
|
Zakorzenienie
|
tak mój łobuz wygląda zmęczony po całym dniu
strasznie zmęczony
|
|
|
|
#84 |
|
Rozeznanie
|
ale nam sie dziewczyny rozraczkowały
pięknie!Ewie przebił sie dzis 3 ząb-górna jedynka...i albo mam omany albo widze w otchłani druga
|
|
|
|
#85 |
|
Wtajemniczenie
|
Aaniu ogólnie jestem osłabiona, ucho boli (zapalenie), gardło boli, w buzi zrobiły mi się 3 afty, przez które ledwo mówię, ledwo jem, ledwo żyję
Oprócz tego tato mój najukochańszy (mamy świetny kontakt) jest chory i nie wiedzą co mu jest Poza tym wszystko mnie wkurza ![]() A Ty Kochana lecz tą rękę i wracaj do zdrowia ![]() Stronczku pięknie ten wątek założyłaś Co do jedzenia, ja jak Lili jestem pełna obaw. Domek to jest daleko za murzynami, bo daję mu chrupki, chleb z masłem (ale sama mu porcjuję do dzióbka), ziemniaki. Jakoś nie umiem się przekonać. Wiem, że robię mu krzywdę i czas na zmiany. Blondynka u Nas jogurt naturalny działa baaardzo rozluźniająco Choć jak to mówi mój TŻ, Dominik wali koopy jak młody pelikan ![]() Iustyna trzymam za lekarza, ale wiedz, że ja już od dawna "za Ciebie" trzymam kciuki. Co byś na prostą wyszła Dziubek dzięki za wsparcie w chorobie i kuruj się też A teraz wielkie za wszystkie, nowe forumowe umiejętności.
|
#86 |
|
Zakorzenienie
|
Brawa dla nowych raczków
![]() Blondynka tez polecam te śliwki. Na odra-świnka-różyczka będziemy szczepić, myślę jeszcze nas ospa. Zapisałam dziś Sarenke do przedszkola rocznik 2014/15
|
|
|
|
#87 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#88 |
|
Zadomowienie
|
A właśnie Brumek... widziałam w starym wątku zdjęcia, Tymek wyglądał stylowo.
Czytałam też o Twoich migranach. Kobieto, powinnaś się kompleksowo przebadać, powinni Ci zrobić rezonans, tomografie i eeg. Migreny oczwiscie mogą mieć nieznane przyczyny, ale mogą mieć też takie co się dadzą zbadać i niestety mogą być poważne. Wierz mi, wiem o czym pisze... nie chce nikogo straszyć, ale ja bym się przebadała na każdy możliwy sposób. Wiem, że poważnie to zabrzmiało, ale to tylko z troski o Ciebie. |
|
|
|
#89 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#90 | |
|
Zakorzenienie
|
ha ha ha zmaeczony jak widac
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:58.

i co wzielam dzis wyplate zrobilam przelewy zakupy i nie zostalo prawie nic i malz ma jeszcze do mnie pretensje - no chory!!!!!!!! a byl ze mna i widzial ile wydalam i co wzielam. Ehhhhhhhhhhhhhhh
12.06.2010

(w ciągu dnia robię tak, że komp włączony i tylko odświeżam stronę, również ostatni przeczytany post jest zawsze pokazany

.
trzymam mocno, a Ty nie kracz!

klask i:

zaraz ide spac jutro 2 zmiana wiec sie wyspie

zębole