Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części?
Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 31 44,93%
Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 0 0%
Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII 2 2,90%
Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 5 7,25%
Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 2 2,90%
Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 1 1,45%
Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII 0 0%
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII 4 5,80%
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII 8 11,59%
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII 3 4,35%
Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 4 5,80%
Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII 0 0%
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko Mamy V-VI cz.VIII 1 1,45%
Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 8 11,59%
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-10, 08:20   #4771
nasteczka83
Raczkowanie

Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Doczytałam.

nasteczka83 zazwyczaj mi się to nie zdarza...ale dziś mi się zdarzyło...strasznie zazdroszczę Ci tego pokoiku

nasteczka83 co do pamiętania imienia własnego dziecka...tż ostatnio pyta „ a jakie to my imię wybraliśmy Patrycja czy Paulina”

, To co inwestujesz w literki ?
Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
prosz Dasti odpisała
"jestem jeszcze wszpitalu bo mały ma delikatną żółtaczkę i obserwują go, robią mu też badania na tarczycę ze względu na moją niedoczynność. Jutro prawdopodobnie wyjdziemy, chociaż dobrze mi tu, mam 1 osobową salę, małego cały czas przy sobie i posiłki pod nos podawane. Czuje się jak na wczasach"
no i macie pozdrowienia
To jakiś dobry szpital musi być w Polsce to nie do pomyślenia, żeby tak pisać o szpitalu

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
laseczki, jakie bierzecie suplementy diety teraz? chodzi mi o witaminki.
Ja biorę Pregna Plus

Cytat:
Dzień dobry
kto jest chętny rodzić dziś w moje urodziny
No wszystkiego najlepszego

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość

STO LAT!!!

Wiadomość od Agaty:

"Nasz synek przyszedł na świat wczoraj o 22:27 Ma 53cm i waży 3500g Jest zdrowy i całkiem niebrzydki, ma czarne włosy Ponieważ wody odeszły a akcja się nie rozwijała, musieli mnie ciąć. Ale jakoś żyję buziaki "
GRATULACJE
nasteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 08:39   #4772
Michalowa79
Raczkowanie

Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII

Cytat:
Dzień dobry
Sto lat to za mało!, Sto lat to za mało! 150 by się chciało
Oczywiście w zdrowiu i szczęściu

Cytat:

STO LAT!!!

Wiadomość od Agaty:

"Nasz synek przyszedł na świat wczoraj o 22:27 Ma 53cm i waży 3500g Jest zdrowy i całkiem niebrzydki, ma czarne włosy Ponieważ wody odeszły a akcja się nie rozwijała, musieli mnie ciąć. Ale jakoś żyję buziaki "
GRATULACJE

Dziewczyny nie odzywałam się bo remont trwa - ale doczytałam Was i za bardzo nie tęskniłyście za mną
Byłam u gina i na KTG - moja szyjka bez zmian - KTG bdb.
i teraz wizyty już co tydzień. Mieszkanko pomalowane pozostały wykonczeniówki i nowe meble
sprzątanie zostawiam sobie na deser - jak skoncze 37tc

więc siadam grzecznie do listy bo z moją pamięcią na bakier i zabieram się do roboty bo to już 35 tc się kończy

ale mam zamiar na bieżąco Was już podczytywać
Michalowa79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 08:39   #4773
fonn
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
widzisz, ja urodziłam po skończeniu 37tygodnia i z tym to różnie jest - mały potraktowany jest jako wcześniak
A co do bóli, też bałam się, że ich nie rozpoznam, ale wierz mi, że się nie da
To mam nadzieję, że i ja poznam

Cytat:
bo miał niską masę urodzeniową. Ja urodziłam dokładnie 37tydzień 2 drugi dzień. A jego operacja nie ma nic wspólnego z wcześniejszym porodem, to akurat wada wrodzona
Mój idzie z masą jak byk więc mam nadzieję, że będzie wszystko jak trzeba.
Antoś już doszedł do siebie po zabiegu, wszystko w porządku?

Cytat:
Dzień dobry
ja, ja!!! ale powinnam jeszcze 2 tygodnie wytrzymać

Wszystkiego najlepszego Alfa

Cytat:
Wiadomość od Agaty:

Jak w zegarku
Gratulacje dla Agaty, i pewnie już też dla Libretki czy już coś wiadomo, czy Malwinka też przyszła na świat?

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
Ja prałam tylko w 60 stopniach i 3 razy płukałam i tyle.
Ja chyba też dziś upiorę.
Czyli co, wrzucam wszystkie razem (mam same kolorowe ciuchy, gładkich białych nie - jedyne co mamy białe to pieluchy tetrowe ), wsypuję Dzidziusia i na 60 stopni? A kolorów mi szlag nie trafi? Mam większość rzeczy używanych, ale też kilka nowych (w tym czerwonego bawełnianego pajaca) i nie wiem, jak się za to zabrać.
No i czy mogę wlać do pralki "normalny" płyn do płukania?

Ale jestem zielona
fonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 08:40   #4774
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki za odpowiedź
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 08:41   #4775
fonn
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Michalowa79 Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie odzywałam się bo remont trwa - ale doczytałam Was i za bardzo nie tęskniłyście za mną
i teraz wizyty już co tydzień. Mieszkanko pomalowane pozostały wykonczeniówki i nowe meble
sprzątanie zostawiam sobie na deser - jak skoncze 37tc

więc siadam grzecznie do listy bo z moją pamięcią na bakier i zabieram się do roboty bo to już 35 tc się kończy

ale mam zamiar na bieżąco Was już podczytywać
Pfff a ja właśnie dziś myślałam, co tam u Michałowej
Fajnie, że już mieszkanie gotowe.

A propos deseru - chce mi się serniczka na zimno
Stary 2012-05-10, 08:46   #4776
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fonn Pokaż wiadomość

Ja chyba też dziś upiorę.
Czyli co, wrzucam wszystkie razem (mam same kolorowe ciuchy, gładkich białych nie - jedyne co mamy białe to pieluchy tetrowe ), wsypuję Dzidziusia i na 60 stopni? A kolorów mi szlag nie trafi? Mam większość rzeczy używanych, ale też kilka nowych (w tym czerwonego bawełnianego pajaca) i nie wiem, jak się za to zabrać.
No i czy mogę wlać do pralki "normalny" płyn do płukania?

Ale jestem zielona
normalnego płynu bym nie lała, na pewno nie
jeżeli masz same kolory to ładujesz do pralki i już, plus dodatkowe płukanie - ja do tych nowych ubranek sklepowych dorzucę pewnie jeszcze ze 2 płukania a tak noramalnie to wrzucam ubranka, do bębna wlewam żel - bo kupiliśmy JELPa w żelu i włączam pranie bawełny - za radą Patki nastawię na 60stopni plus dodatakowe płukania i już.

pieluchy tylko wygotuję jak dostane paczkę z allegro
Stary 2012-05-10, 08:54   #4777
fonn
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
normalnego płynu bym nie lała, na pewno nie
jeżeli masz same kolory to ładujesz do pralki i już, plus dodatkowe płukanie - ja do tych nowych ubranek sklepowych dorzucę pewnie jeszcze ze 2 płukania a tak noramalnie to wrzucam ubranka, do bębna wlewam żel - bo kupiliśmy JELPa w żelu i włączam pranie bawełny - za radą Patki nastawię na 60stopni plus dodatakowe płukania i już.

pieluchy tylko wygotuję jak dostane paczkę z allegro
Dziękuję za odpowiedź
Czyli mogę wrzucić tego czerwonego nowego pajaca do jednego prania z resztą na 60st? Nie zrobi mi w pralce pomidorówki?

Do prania mam Dzidziusia w proszku

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

I jeszcze jedno: czy - i jak - pierzecie nowe rożki?
Stary 2012-05-10, 08:57   #4778
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martula007 Pokaż wiadomość

Ja na dzis mam tp ale mysle ze nie urodze
Wszystkiego najlepszego oczywiscie! 100 lat

Trzymamy, trzymamy i niecierpliwie czekamy

zaaaabcia- masz super fotki bedzie to wspaniala pamiatka

Wczoraj mialam straszny dzien.. tyle w planach i nic nie zrobilam. Brak sil.. chyba wczorajsze cisnienie mnie dobilo, ale na szczescie dziisiaj juz jest troche lepiej. Maz mial dzis jechac na szkolenie, ale ze nie urodzilam to zostaje... i tak sie ciesze! moze dlatego mam dobry humorek

moj mąż tez jest ostatnio bardziej elastyczny co do pracy i wraca grzecznie przewaznie o 17

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Cytat:
Dziękuję za odpowiedź
Czyli mogę wrzucić tego czerwonego nowego pajaca do jednego prania z resztą na 60st? Nie zrobi mi w pralce pomidorówki?

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

ja bym nie wrzucila, tez mam jednego pajaca czerwonego i na szczescie upralam recznie
ale... powiesilam przez przypadek przy jakims bialym bodziaku i ten bialy przejal troche czerwieni

Rożek uprałam ręcznie i wywirowalam na niskich obrotach, tylko lepiej go zloz bo jak masz rzep to moze cos poharatac

Edytowane przez moniczka1302
Czas edycji: 2012-05-10 o 08:58
moniczka1302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 08:59   #4779
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

_agata gratulacje

105.....99.....95....89.. ...85.....79...75
Pandzia_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 08:59   #4780
moniczka1302
Wtajemniczenie

Wiedziałam, ze po kąpieli przyjdzie mi trochę sił więc się zbieram

Pa!
Stary 2012-05-10, 08:59   #4781
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję za odpowiedź

oj co do tej pomidorówki to nie wiem
ja rożka nie mam za to kupiłam w pepco dwie koszule do szpitala - na ramiączkach z zakładkami na piersiach - w sam raz na karmienie - za 15zł/szt! i stanik czarny bezszwowy do podtrzymania wkładek - za namową jednej z Was
Stary 2012-05-10, 09:00   #4782
_millena
Zadomowienie

Witajcie !

Cytat:
Nie zdążyłam się przywitać
Dzień dobry.

Dzisiaj czuję się dobrze.
Przespałam całą noc Nawet na siusiu nie wstawałam...jak dobrze pamiętam
Oczywiście mam dużo planów na dzisiaj, a pewnie skończy się na leżakowaniu
Chciałabym jechać do biedronki, rossmanna, h&m, tkMaxx, IKEA i sh Chyba trochę za dużo sobie wyobrażam

Pochwalę się Wam co z rana zamówiłam na necie
Cieszę się, jak murzyn blaszką
1. dwie poduszki
2. kule świecące
pokaż namiary na sklep fajne rzeczy

ja z kolei coraz gorzej się czuję nocą. przebudzam się, wiercę, pocę, chodzę siusiu, wszystko mnie boli, biodra, poślady , brzuch

w nocy podobno obudziłam męża i mówie : chyba umieram... e nie... poczekaj.. chyba rodzę.
Nie pamiętam tego kompletnie, ale podobno zerwał się na równe nogi i faktycznie kojarzę teraz, że pamiętam jak stał przed łożkiem i zastanawiałam się czemu stoi w środku nocy.

czy was też bolą pachwiny, tak jakbyście przeszły co najmniej 50 km piechotą, albo właśnie pokonały najwyższy szczyt w górach ??? Normalnie czuję się jak po jakimś maratonie. Mam zakwasy, ale na Boga OD CZEGO ?????? chyba że sie po prostu .. rozchodzę....

Cytat:
Dzień dobry
STOOOOO LAAAAATTTT ... a teraz śpiewam uwaga : wszystkiego najlepszego, radości , szczęścia mooooc, dzisiusia wesołegoooooo, bzykanka co noooooccccc....... !!!!!!

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Ja będę tą wyrodną matką,przez całą ciąże nie biore żadnych witamin.Może zabrzmi to dziwnie ale łykałam multum tabletek,których nie cierpię więc witaminy odpuściłam bo za dużo tego.
a odżywiasz sie jakoś wiesz... zdrowo ? bo ja do tej pory wcinałam dużo warzyw, ale coś mi apetyt szwankuje i jakoś tak.. chleb z masłem mi najbardziej odpowiada. Wiec sie boje, ze coś zaszkodze dzidzi, a wlasnie skonczyly mi sie suplementy i już sama nie wiem czy kupować czy nie i jesli tak to co, czy np femibion dalej, czy może zamienić na tańsze centrum materna DHA???
Cytat:

STO LAT!!!

Wiadomość od Agaty:

ona to jest jednak wariatka
Agatko!!!! czekamy na Ciebie !!! Gratulacje !!!!!

Cytat:
no co Wy... ja prałam w 30 stopniach nowe rzeczy i tylko raz płukałam. Rzeczy, które dostałam po innych dzieciach były juz uprane, więc w sumie tez wrzuciłam tylko raz do prania w płynach dziecięcych i jedno płukanie do tego. Rzeczy z sh najpierw prałam zwykłym proszkiem , a potem wrzuciłam na szybkie pranie w Lovelli.

źle zrobiłam ??? nie gadajcie... bo chyba nie zdążę tego wszystkiego poprać jeszcze raz .....

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 09:01   #4783
ania_85
Rozeznanie

Moniczka o tym samym pomyslalam ale chyba nie bede wariowac,bo wlosy w miare czyste

Fonn gdzie kupilas ten proszek Dzidzius? bo ja mam Lovela,a slyszalam,ze Dzidzius tanszy
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 09:02   #4784
niunia32
Zakorzenienie

Fonn tego czerwonego pajaca sprawdziłabym czy nie farbuje. zamocz go w ciepłej wodzie. ewentualnie ręcznie go wyprać

ja prałam wszystko w 40 stopniach. do prania mam płyn Dzidziuś. płynu do płukania nie dawałam w ogóle. włączyłam tylko dodatkowe płukanie.

z nowymi rzeczami robiłam tak samo. a miałam ich aż 1 body i czapeczkę oraz niedrapki.

rożek wyprałam tak samo jak resztę ciuchów.

dzwonił przed chwilą proboszcz zapytać czy się jeszcze kulam i kiedy przyjdę po intencje. w zeszłym miesiącu powiedziałam, że przyjdę ok 10.

jeeeee mąż mnie jutro zawiezie do lekarza

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 09:04   #4785
ania_85
Rozeznanie

Cytat:

no co Wy... ja prałam w 30 stopniach nowe rzeczy i tylko raz płukałam. Rzeczy, które dostałam po innych dzieciach były juz uprane, więc w sumie tez wrzuciłam tylko raz do prania w płynach dziecięcych i jedno płukanie do tego. Rzeczy z sh najpierw prałam zwykłym proszkiem , a potem wrzuciłam na szybkie pranie w Lovelli.

źle zrobiłam ??? nie gadajcie... bo chyba nie zdążę tego wszystkiego poprać jeszcze raz .....
Nie przejmuj sie, ja tez
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 09:05   #4786
_millena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
dzwonił przed chwilą proboszcz zapytać czy się jeszcze kulam i kiedy przyjdę po intencje. w zeszłym miesiącu powiedziałam, że przyjdę ok 10.
choroba... a to ciekawski ten proboszcz nooo...

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
Nie przejmuj sie, ja tez
kamień z serca... jak dostanie uczulenia, to będę prać od nowa, teraz mi się nie chce.

Stary 2012-05-10, 09:05   #4787
szerylka
BAN stały

Chyba małymi drobinkami zaczyna mi odchodzic czop nie mam żadnych bóli jak na razie ,mały w brzuchu wariuje jak szalony ,mam pytanie do bardziej doświadczonych bo ja spotkałam się z tym po raz pierwszy jak odejdzie ten cały czop to po jakim czasie zaczyna się coś dziać?,bo wczoraj byłam na wizycie i kazali mi przyjeżdżać do szpitala tylko w razie odejścia wód i skórczy co 10minut
szerylka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 09:06   #4788
niunia32
Zakorzenienie

Maya po ile ten stanik??

Millena ja bym nie prała drugi raz. prasowałaś ubranka? wystarczy

Ania ja mam płyn z Dzidziusia. kupiłam w Cerfurze za 11zł z groszami za 1,5l. w realu też jest w podobnej cenie

Malinka

Haniusia
Stary 2012-05-10, 09:08   #4789
_millena
Zadomowienie

ja jednak myślę, że to moje dziecko to będzie zahartowane, po mamusi. Chociaż mnie dopiero przed 30tką zaczeło COŚ dolegać
tak to okaz zdrowia.

boże tak bym się chciała juz pozbyć tego brzucha, a nie mogę tzn mogę, ale nie chcę jeszcze bo że tak powiem wszystko w rozsypce .... już ledwie żyję....

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-10, 09:09   #4790
niunia32
Zakorzenienie

Millena ja się czuję jakbym na rowerze jeździła. tak mnie wszystko w kroku boli

proboszcz ciekawy, bo mamy z nim dobre układy

poprasowałam trochę. chwilę odpoczynku i poskładać pranie i ewentualnie zobaczyć co jeszcze trzeba wyprasować

Malinka

Haniusia
Stary 2012-05-10, 09:10   #4791
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Mój idzie z masą jak byk więc mam nadzieję, że będzie wszystko jak trzeba.
Antoś już doszedł do siebie po zabiegu, wszystko w porządku?
na pewno będzie wszystko w porządku
A Antoś tak Jest już od ubiegłej środy w domu, pierwsza wizyta u pediatry za nami. Mały ma niezamknięty przewód Botalla,ale pediatra, który jest kardiologiem dziecięcym powiedział, że w jego przypadku nie można mówić, że jest to wada serca,bo u niego ma czas na zamknięcie się do 3 miesięcy ze względu na przeżycia. Ale i tak mnie to stresuje.
Poza tym jest grzeczny, ale mało na masie przybiera bo w pon miał tylko 200 gramów więcej niż jak się urodził. Ale jest bardzo dzielnym dzidziusiem Dzisiaj odwiedza nas położna.
Stary 2012-05-10, 09:11   #4792
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Witajcie !

pokaż namiary na sklep fajne rzeczy

ja z kolei coraz gorzej się czuję nocą. przebudzam się, wiercę, pocę, chodzę siusiu, wszystko mnie boli, biodra, poślady , brzuch

w nocy podobno obudziłam męża i mówie : chyba umieram... e nie... poczekaj.. chyba rodzę.
Nie pamiętam tego kompletnie, ale podobno zerwał się na równe nogi i faktycznie kojarzę teraz, że pamiętam jak stał przed łożkiem i zastanawiałam się czemu stoi w środku nocy.

czy was też bolą pachwiny, tak jakbyście przeszły co najmniej 50 km piechotą, albo właśnie pokonały najwyższy szczyt w górach ??? Normalnie czuję się jak po jakimś maratonie. Mam zakwasy, ale na Boga OD CZEGO ?????? chyba że sie po prostu .. rozchodzę....

Prześlij mi swojego maila na pw

Ładnie Męża nabrałaś Dobrze, dobrze, niech ćwiczy szybkie wstawanie

Mnie też bolą pachwiny Też nie wiem od czego, ale bolą i już

Ja też prałam wszystko w 30 lub 40 stopniach, tak jak było na metce. Płukałam tylko raz. Nie zamierzam prać po raz kolejny... mam już wszystko poprasowane.
Rożka nie prałam i nie będę prała. Przecież nagiego dzidziusia do rożka wsadzać nie będę
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 09:12   #4793
niunia32
Zakorzenienie

andzya będzie dobrze

Malinka

Haniusia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-10, 09:14   #4794
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szerylka Pokaż wiadomość
Chyba małymi drobinkami zaczyna mi odchodzic czop nie mam żadnych bóli jak na razie ,mały w brzuchu wariuje jak szalony ,mam pytanie do bardziej doświadczonych bo ja spotkałam się z tym po raz pierwszy jak odejdzie ten cały czop to po jakim czasie zaczyna się coś dziać?,bo wczoraj byłam na wizycie i kazali mi przyjeżdżać do szpitala tylko w razie odejścia wód i skórczy co 10minut
ja nie dam głowy, ale mi chyba czop odszedł na godzinę przed pojawieniem się na świecie Antosia Siedziałam na piłce już na porodówce i wstałam z niej do toalety, patrzę - a tu galaretowaty, lekko czerwonawy glut Powiedziałam do położnej, że to pewnie czop, ale nie pamiętam co mi odpowiedziała, bo dostałam skurczu i się nie skupiłam

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Cytat:
andzya będzie dobrze
musi
Stary 2012-05-10, 09:18   #4795
szerylka
BAN stały

Cytat:
ja nie dam głowy, ale mi chyba czop odszedł na godzinę przed pojawieniem się na świecie Antosia Siedziałam na piłce już na porodówce i wstałam z niej do toalety, patrzę - a tu galaretowaty, lekko czerwonawy glut Powiedziałam do położnej, że to pewnie czop, ale nie pamiętam co mi odpowiedziała, bo dostałam skurczu i się nie skupiłam

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

musi
jak na razie nie jest tego duzo przypomina to biało żółty glut podbarwiony lekko krwią ,pierwszy raz mam taka wydzielinę dlatego pytam przepraszam że tak z rana o takich świństwach mam nadzieję że nikomu nie przerwałam śniadania
szerylka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 09:24   #4796
fonn
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość

ja bym nie wrzucila, tez mam jednego pajaca czerwonego i na szczescie upralam recznie
ale... powiesilam przez przypadek przy jakims bialym bodziaku i ten bialy przejal troche czerwieni

Rożek uprałam ręcznie i wywirowalam na niskich obrotach, tylko lepiej go zloz bo jak masz rzep to moze cos poharatac
no to ja mojego czerwoniaka też wezmę w łapy, dzięki za wszystkie odpowiedzi

Cytat:
oj co do tej pomidorówki to nie wiem
ja rożka nie mam za to kupiłam w pepco dwie koszule do szpitala - na ramiączkach z zakładkami na piersiach - w sam raz na karmienie - za 15zł/szt! i stanik czarny bezszwowy do podtrzymania wkładek - za namową jednej z Was
oj koszul zazdroszczę! to jedyne czego mi brakuje w ekwipunku do szpitala

Cytat:
Fonn gdzie kupilas ten proszek Dzidzius? bo ja mam Lovela,a slyszalam,ze Dzidzius tanszy
W osiedlowym sklepie
ale Niunia ma rację, w Carrefourze też widziałam.

Cytat:
Fonn tego czerwonego pajaca sprawdziłabym czy nie farbuje. zamocz go w ciepłej wodzie. ewentualnie ręcznie go wyprać

ja prałam wszystko w 40 stopniach. do prania mam płyn Dzidziuś. płynu do płukania nie dawałam w ogóle. włączyłam tylko dodatkowe płukanie.

z nowymi rzeczami robiłam tak samo. a miałam ich aż 1 body i czapeczkę oraz niedrapki.

rożek wyprałam tak samo jak resztę ciuchów.
Dzięki, to ja też nie będę szaleć z tymi 60 stopniami

Cytat:
ja jednak myślę, że to moje dziecko to będzie zahartowane, po mamusi. Chociaż mnie dopiero przed 30tką zaczeło COŚ dolegać
tak to okaz zdrowia.

boże tak bym się chciała juz pozbyć tego brzucha, a nie mogę tzn mogę, ale nie chcę jeszcze bo że tak powiem wszystko w rozsypce .... już ledwie żyję....
Mogłabym napisać taki sam post brzuch mnie już dobija, już miałam wizję zakupu taczki żeby tam ten brzuch wozić przed sobą
ja też byłam zawsze okazem zdrowia, do czasu, aż wylądowałam na oiomie
a moje dziecko ma wszelkie szanse być szurnięte, tak jak i mamusia.

Cytat:
na pewno będzie wszystko w porządku
A Antoś tak Jest już od ubiegłej środy w domu, pierwsza wizyta u pediatry za nami. Mały ma niezamknięty przewód Botalla,ale pediatra, który jest kardiologiem dziecięcym powiedział, że w jego przypadku nie można mówić, że jest to wada serca,bo u niego ma czas na zamknięcie się do 3 miesięcy ze względu na przeżycia. Ale i tak mnie to stresuje.
Poza tym jest grzeczny, ale mało na masie przybiera bo w pon miał tylko 200 gramów więcej niż jak się urodził. Ale jest bardzo dzielnym dzidziusiem Dzisiaj odwiedza nas położna.
Brawa dla Antosia
Nie stresuj się na zapas, szkoda zdrowia! Jeszcze ma kilka tygodni na zamknięcie i trzeba być dobrej myśli, że tak się właśnie stanie poza tym Antoś wyczerpał już limit dolegliwości jak na takiego małego niewinnego człowieczka
Stary 2012-05-10, 09:33   #4797
rinco
Wtajemniczenie

Alfa wszystkiego dobrego!!! Może jeszcze ktoś się dziś urodzi, w końcu dzień dopiero się zaczął

Dasti - super, że u niej wszystko dobrze

Millena ja praktycznie od początku ciąży biorę Vita-min Plus Mama, kosztuje to 20zł, nie wiem czy to dużo czy nie, bo nie wiem ile inne witaminy kosztują. Wystarcza gdzieś na miesiąc.

Agata gratulacje!!!

Gaabbi gdzie kupiłaś te kule? Strasznie fajne I czy były też inne kolory?

Co do ciuszków i rożka to ja nic nie gotowałam. Wyprałam wszystko w 40 albo 30 stopniach, w samym proszku, bez żadnych płynów i bez dodatkowego płukania. Tylko potem wszystko wyprasowałam dość dokładnie (no co, lubię prasować ). Rożek wyprałam ręcznie i też wyprasowałam

Ja mam dziś o 14.00 KTG i wizytę u gina. Ciekawe co mi powie

A w ogóle to mam już wszystko w domu porobione i nie mam co robić Jeszcze tylko wyprasuję dziś pościel, a potem to już chyba będę leżeć i pachnieć Dawno mi się nie zdarzyło być tak wyrobioną
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 09:35   #4798
kism
Wtajemniczenie

Dzień dobry!

agata! gratulacje serdeczne!!! Zdrówka dla Ciebie i synka!

Cytat:
Dzień dobry
Ja! Ja! Jak zwykle
Wszystkiego Naaaaaaajlepszego!

Cytat:
No chyba muszę zwolnic tempo
cos czuje,. ze to Ty bedziesz nastepna po Agacie i Libretce
ide sie polozyc
moniczka, możemy nawet jednocześnie urodzić, nie mam nic przeciwko

Cytat:
byliśmy też u rodzinki - mają 4msc dziewczynkę i M. wczoraj ją kąpał ale cudny widok super mu poszło - on ma chyba większy "instynkt" niż ja
I bardzo dobrze! Niech ma tatuś jakieś stałe zajęcie przy dziecku. Mojemu też tak dobrze szła kąpiel, że przez pierwszy miesiąc to ja się nie pchałam nawet za bardzo do łazienki, tylko podawałam co trzeba

Cytat:
Maz powiedzial (bo od rana cos mam za mokro),ze jak pojda mi wody w centrum handlowym,to mam grzecznie usiasc na lawce i na niego czekac,a do torebki mam spakowac cerate,zeby mu nie zapskudzic samochodu Z drugiej strony siara jak bede tak siedziala i pode mna bedzie tak mokro
No nic mam dosc lezenia, maluch donoszony, wlosy zrobione posprzatane, jeszcze tylko sklepy zalicze i moge mamowac aha no i mam plan,zeby zrobic wszystkim na zlosc-a raczej sobie i zjem sobie Big Milka

Agata gratuluje!!!! Alez Twoj synek jest poukladany po mamusi a myslalam,ze ostatnia urodzisz
aniu, czy ja wiem... Już lepsza chyba ta kałuża pod ławką (w końcu ludzie widzą, że z brzuszkiem siedzisz) niż zostawiać mokrą ścieżkę za sobą Ja mojemu już dawno dałam na wszelki wypadek podkład do auta, jakby był potrzebny jak będziemy jechać do porodu
Ja też jakoś myślałam, że agata jeszcze nie urodzi. Ona tak ochoczo w ciąży chodziła!

Cytat:
Chciałabym jechać do biedronki, rossmanna, h&m, tkMaxx, IKEA i sh Chyba trochę za dużo sobie wyobrażam

1. dwie poduszki
2. kule świecące
Oj Ty, chcesz jakieś baciki? Tyle łażenia??? Jeden sklep, góra dwa na chwilę i do łóżka marsz!
Super zakupy To dla Hani rozumiem? A jakie duże te kule są?

Cytat:
Napisane przez Michalowa79 Pokaż wiadomość
Spoko wodza! Skoro się odmeldowywałaś, że jesteś zajęta remontem, to spokojnie czekałyśmy! Gratuluję postępów!

Cytat:
Gratulacje dla Agaty, i pewnie już też dla Libretki czy już coś wiadomo, czy Malwinka też przyszła na świat?
Libretka miała mieć dziś dopiero wywołanie, więc jeśli nie zaczęło się nic wcześniej samo, to raczej mało prawdopodobne, żeby Malwinka była już na świecie.

Cytat:
Tego Ci nikt nie zagwarantuje Sprawdź go osobno w ciepłej wodzie.
Różek prałam, nie widzę problemu. W końcu buziakiem będzie go mały dotykać. Chyba że masz jakiś taki sztywny, ja w sumie nawet nie wiem, jak to wygląda, bo mój to taki mięciutki i cienki i może też za małą kołderkę służyć.
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 09:39   #4799
niunia32
Zakorzenienie

rinco jak nie masz co robić to zapraszam do mnie.

jestem w trakcie prasowania i wypadało by posprzątać ładnie dom przed porodem.

o dziwo dzisiaj mi to jakoś idzie, bo ostatnio kiepsko z tym było.
może zaczynam wić gniazdo ? :P

Malinka

Haniusia
Stary 2012-05-10, 09:43   #4800
begie13
Zadomowienie

helo

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki!

Ja z wiadomością od Libretki: "Leżę na patologii, od jutra będą indukować poród. Trzymajcie kciuki."
Trzymamy mooocno

Cytat:
prosz Dasti odpisała
"jestem jeszcze wszpitalu bo mały ma delikatną żółtaczkę i obserwują go, robią mu też badania na tarczycę ze względu na moją niedoczynność. Jutro prawdopodobnie wyjdziemy, chociaż dobrze mi tu, mam 1 osobową salę, małego cały czas przy sobie i posiłki pod nos podawane. Czuje się jak na wczasach"
no i macie pozdrowienia
nie wierzę...co to za szpital...
ale fajnie, że tak dobrze się w nim czuje, tylko żeby nie chciała zostać tam na dłużej

Cytat:
ja też "jadę na żywca" no chyba że chodzi o kanałówkę, to wtedy wymiękam
u mnie kanałówka zaliczona bez znieczulenia
w sumie jeszcze nie miałam okazji na znieczulenie

Cytat:
Dzień dobry
ja mogę ale dopiero wieczorem albo późnym popołudniem, bo niedługo mam wizytę

a tak w ogóle Spełnienia marzeń

Cytat:

mnie też kłuje, ogólnie bolą mnie pachwiny.
mnie też aż chodzić nie mogę, a dzisiaj muszę kawałek się przejść na przystanek, potem będę czekać z pół godziny na wizytę a potem pewnie znów tyle na autobus

Cytat:

Wiadomość od Agaty:

GRATULACJE a jednak w terminie

Cytat:

1. dwie poduszki
2. kule świecące
śliczne

Cytat:

nie jesteś sama łączę się w bólu

Cytat:
jeeeee mąż mnie jutro zawiezie do lekarza
a mnie kto zawiezie... ???

nie chcę się teraz nigdzie oddalać, bo strasznie się boję, że np wody odejdą mi na środku ulicy albo w autobusie i co wtedy spalę się ze wstydu... teraz to jak idę paręset metrów na 5 minut do sklepu to myślę, że się rozsypię... pachwiny bolą niemiłosiernie, w pipce kłuje a wczoraj gdy leżałam i czekałam na sen podbrzusze mnie tak mocno bolało jak na okres, że myślałam, że coś się zacznie dziać ...
ale jakoś usnęłam
a co najlepsze, to leżę tak sobie i gapię się na zegarek w radiu i tak mnie boli... i nagle godz. 00:00 i jak nie zacznie pipczeć na całe mieszkanie ( nikt go nie nastawiał) to było jak w jakimś horrorze, mąż się wystraszył, biegnie do pokoju, pyta: co to?! a ja tak patrzę na ten zegarek i mówię: nadeszła godzina zero...

zjem jakąś bułeczkę i " lecę" na autobus

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości