|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części?
|
|||
| Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
31 | 44,93% |
| Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
0 | 0% |
| Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII |
|
2 | 2,90% |
| Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
5 | 7,25% |
| Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
2 | 2,90% |
| Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
1 | 1,45% |
| Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII |
|
0 | 0% |
| Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII |
|
4 | 5,80% |
| Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII |
|
8 | 11,59% |
| Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII |
|
3 | 4,35% |
| Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
4 | 5,80% |
| Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
0 | 0% |
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko Mamy V-VI cz.VIII
|
|
1 | 1,45% |
| Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
8 | 11,59% |
| Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 | ||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
No wszystkiego najlepszego ![]() Cytat:
![]()
|
||||
|
|
|
#4772 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Sto lat to za mało!, Sto lat to za mało! 150 by się chciało
![]() Oczywiście w zdrowiu i szczęściu Cytat:
![]() Dziewczyny nie odzywałam się bo remont trwa - ale doczytałam Was i za bardzo nie tęskniłyście za mną ![]() Byłam u gina i na KTG - moja szyjka bez zmian - KTG bdb. i teraz wizyty już co tydzień. Mieszkanko pomalowane pozostały wykonczeniówki i nowe meble sprzątanie zostawiam sobie na deser - jak skoncze 37tc ![]() więc siadam grzecznie do listy bo z moją pamięcią na bakier i zabieram się do roboty bo to już 35 tc się kończy ![]() ale mam zamiar na bieżąco Was już podczytywać
|
|
|
|
|
#4773 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
więc mam nadzieję, że będzie wszystko jak trzeba.Antoś już doszedł do siebie po zabiegu, wszystko w porządku? ja, ja!!! ale powinnam jeszcze 2 tygodnie wytrzymać ![]() Wszystkiego najlepszego Alfa ![]() Cytat:
![]() Gratulacje dla Agaty, i pewnie już też dla Libretki czy już coś wiadomo, czy Malwinka też przyszła na świat?Ja chyba też dziś upiorę. Czyli co, wrzucam wszystkie razem (mam same kolorowe ciuchy, gładkich białych nie - jedyne co mamy białe to pieluchy tetrowe ), wsypuję Dzidziusia i na 60 stopni? A kolorów mi szlag nie trafi? Mam większość rzeczy używanych, ale też kilka nowych (w tym czerwonego bawełnianego pajaca) i nie wiem, jak się za to zabrać.No i czy mogę wlać do pralki "normalny" płyn do płukania? Ale jestem zielona
|
|||
|
|
|
#4774 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki za odpowiedź
|
|
|
|
#4775 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Fajnie, że już mieszkanie gotowe. A propos deseru - chce mi się serniczka na zimno
|
|
|
|
|
#4776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeżeli masz same kolory to ładujesz do pralki i już, plus dodatkowe płukanie - ja do tych nowych ubranek sklepowych dorzucę pewnie jeszcze ze 2 płukania a tak noramalnie to wrzucam ubranka, do bębna wlewam żel - bo kupiliśmy JELPa w żelu i włączam pranie bawełny - za radą Patki nastawię na 60stopni plus dodatakowe płukania i już.pieluchy tylko wygotuję jak dostane paczkę z allegro
|
|
|
|
|
#4777 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Czyli mogę wrzucić tego czerwonego nowego pajaca do jednego prania z resztą na 60st? Nie zrobi mi w pralce pomidorówki? ![]() Do prania mam Dzidziusia w proszku ![]() ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- I jeszcze jedno: czy - i jak - pierzecie nowe rożki? |
|
|
|
|
#4778 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() moj mąż tez jest ostatnio bardziej elastyczny co do pracy i wraca grzecznie przewaznie o 17 ![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
ale... powiesilam przez przypadek przy jakims bialym bodziaku i ten bialy przejal troche czerwieni ![]() Rożek uprałam ręcznie i wywirowalam na niskich obrotach, tylko lepiej go zloz bo jak masz rzep to moze cos poharatac
Edytowane przez moniczka1302 Czas edycji: 2012-05-10 o 09:58 |
||
|
|
|
#4779 |
|
Wtajemniczenie
|
_agata gratulacje
|
#4780 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiedziałam, ze po kąpieli przyjdzie mi trochę sił więc się zbieram
Pa!
|
#4781 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja rożka nie mam i stanik czarny bezszwowy do podtrzymania wkładek - za namową jednej z Was
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4782 | |||
|
Zadomowienie
|
Witajcie !
Cytat:
fajne rzeczy ja z kolei coraz gorzej się czuję nocą. przebudzam się, wiercę, pocę, chodzę siusiu, wszystko mnie boli, biodra, poślady , brzuch w nocy podobno obudziłam męża i mówie : chyba umieram... e nie... poczekaj.. chyba rodzę. Nie pamiętam tego kompletnie, ale podobno zerwał się na równe nogi i faktycznie kojarzę teraz, że pamiętam jak stał przed łożkiem i zastanawiałam się czemu stoi w środku nocy. czy was też bolą pachwiny, tak jakbyście przeszły co najmniej 50 km piechotą, albo właśnie pokonały najwyższy szczyt w górach ??? Normalnie czuję się jak po jakimś maratonie. Mam zakwasy, ale na Boga OD CZEGO ?????? chyba że sie po prostu .. rozchodzę....STOOOOO LAAAAATTTT ... a teraz śpiewam uwaga : wszystkiego najlepszego, radości , szczęścia mooooc, dzisiusia wesołegoooooo, bzykanka co noooooccccc....... !!!!!! ![]() ![]() Cytat:
? bo ja do tej pory wcinałam dużo warzyw, ale coś mi apetyt szwankuje i jakoś tak.. chleb z masłem mi najbardziej odpowiada. Wiec sie boje, ze coś zaszkodze dzidzi, a wlasnie skonczyly mi sie suplementy i już sama nie wiem czy kupować czy nie i jesli tak to co, czy np femibion dalej, czy może zamienić na tańsze centrum materna DHA??? Cytat:
Agatko!!!! czekamy na Ciebie !!! Gratulacje !!!!! no co Wy... ja prałam w 30 stopniach nowe rzeczy i tylko raz płukałam. Rzeczy, które dostałam po innych dzieciach były juz uprane, więc w sumie tez wrzuciłam tylko raz do prania w płynach dziecięcych i jedno płukanie do tego. Rzeczy z sh najpierw prałam zwykłym proszkiem , a potem wrzuciłam na szybkie pranie w Lovelli. źle zrobiłam ??? nie gadajcie... bo chyba nie zdążę tego wszystkiego poprać jeszcze raz ..... |
|||
|
|
|
#4783 |
|
Rozeznanie
|
Moniczka o tym samym pomyslalam
ale chyba nie bede wariowac,bo wlosy w miare czyste![]() Fonn gdzie kupilas ten proszek Dzidzius? bo ja mam Lovela,a slyszalam,ze Dzidzius tanszy
|
|
|
|
#4784 |
|
Zakorzenienie
|
Fonn tego czerwonego pajaca sprawdziłabym czy nie farbuje. zamocz go w ciepłej wodzie. ewentualnie ręcznie go wyprać
ja prałam wszystko w 40 stopniach. do prania mam płyn Dzidziuś. płynu do płukania nie dawałam w ogóle. włączyłam tylko dodatkowe płukanie. z nowymi rzeczami robiłam tak samo. a miałam ich aż 1 body i czapeczkę oraz niedrapki. rożek wyprałam tak samo jak resztę ciuchów. dzwonił przed chwilą proboszcz zapytać czy się jeszcze kulam i kiedy przyjdę po intencje. w zeszłym miesiącu powiedziałam, że przyjdę ok 10. jeeeee mąż mnie jutro zawiezie do lekarza |
|
|
|
#4785 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4786 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- kamień z serca... jak dostanie uczulenia, to będę prać od nowa, teraz mi się nie chce. |
|
|
|
|
#4787 |
|
BAN stały
|
Chyba małymi drobinkami zaczyna mi odchodzic czop
|
|
|
|
#4788 |
|
Zakorzenienie
|
Maya po ile ten stanik??
Millena ja bym nie prała drugi raz. prasowałaś ubranka? wystarczy ![]() Ania ja mam płyn z Dzidziusia. kupiłam w Cerfurze za 11zł z groszami za 1,5l. w realu też jest w podobnej cenie |
|
|
|
#4789 |
|
Zadomowienie
|
ja jednak myślę, że to moje dziecko to będzie zahartowane, po mamusi. Chociaż mnie dopiero przed 30tką zaczeło COŚ dolegać
tak to okaz zdrowia. boże tak bym się chciała juz pozbyć tego brzucha, a nie mogę |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4790 |
|
Zakorzenienie
|
Millena ja się czuję jakbym na rowerze jeździła. tak mnie wszystko w kroku boli
proboszcz ciekawy, bo mamy z nim dobre układy ![]() poprasowałam trochę. chwilę odpoczynku i poskładać pranie i ewentualnie zobaczyć co jeszcze trzeba wyprasować |
|
|
|
#4791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Antoś tak Jest już od ubiegłej środy w domu, pierwsza wizyta u pediatry za nami. Mały ma niezamknięty przewód Botalla,ale pediatra, który jest kardiologiem dziecięcym powiedział, że w jego przypadku nie można mówić, że jest to wada serca,bo u niego ma czas na zamknięcie się do 3 miesięcy ze względu na przeżycia. Ale i tak mnie to stresuje. Poza tym jest grzeczny, ale mało na masie przybiera bo w pon miał tylko 200 gramów więcej niż jak się urodził. Ale jest bardzo dzielnym dzidziusiem Dzisiaj odwiedza nas położna.
|
|
#4792 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ładnie Męża nabrałaś Dobrze, dobrze, niech ćwiczy szybkie wstawanie Mnie też bolą pachwiny ![]() Ja też prałam wszystko w 30 lub 40 stopniach, tak jak było na metce. Płukałam tylko raz. Nie zamierzam prać po raz kolejny... mam już wszystko poprasowane. Rożka nie prałam i nie będę prała. Przecież nagiego dzidziusia do rożka wsadzać nie będę
|
|
|
|
|
#4794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Siedziałam na piłce już na porodówce i wstałam z niej do toalety, patrzę - a tu galaretowaty, lekko czerwonawy glut Powiedziałam do położnej, że to pewnie czop, ale nie pamiętam co mi odpowiedziała, bo dostałam skurczu i się nie skupiłam ![]() ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- musi
|
|
#4795 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4796 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no to ja mojego czerwoniaka też wezmę w łapy, dzięki za wszystkie odpowiedzi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale Niunia ma rację, w Carrefourze też widziałam. Cytat:
![]() Cytat:
brzuch mnie już dobija, już miałam wizję zakupu taczki żeby tam ten brzuch wozić przed sobą ![]() ja też byłam zawsze okazem zdrowia, do czasu, aż wylądowałam na oiomie ![]() a moje dziecko ma wszelkie szanse być szurnięte, tak jak i mamusia. Cytat:
![]() Nie stresuj się na zapas, szkoda zdrowia! Jeszcze ma kilka tygodni na zamknięcie i trzeba być dobrej myśli, że tak się właśnie stanie
|
||||||
|
|
|
#4797 |
|
Wtajemniczenie
|
Alfa wszystkiego dobrego!!!
![]() Dasti - super, że u niej wszystko dobrze Millena ja praktycznie od początku ciąży biorę Vita-min Plus Mama, kosztuje to 20zł, nie wiem czy to dużo czy nie, bo nie wiem ile inne witaminy kosztują. Wystarcza gdzieś na miesiąc. Agata gratulacje!!! Gaabbi gdzie kupiłaś te kule? Strasznie fajne Co do ciuszków i rożka to ja nic nie gotowałam. Wyprałam wszystko w 40 albo 30 stopniach, w samym proszku, bez żadnych płynów i bez dodatkowego płukania. Tylko potem wszystko wyprasowałam dość dokładnie (no co, lubię prasować ). Rożek wyprałam ręcznie i też wyprasowałam ![]() Ja mam dziś o 14.00 KTG i wizytę u gina. Ciekawe co mi powie A w ogóle to mam już wszystko w domu porobione i nie mam co robić Jeszcze tylko wyprasuję dziś pościel, a potem to już chyba będę leżeć i pachnieć Dawno mi się nie zdarzyło być tak wyrobioną |
|
|
|
#4798 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
agata! gratulacje serdeczne!!! Zdrówka dla Ciebie i synka! ![]() Ja! Ja! Jak zwykle ![]() Wszystkiego Naaaaaaajlepszego! Cytat:
![]() Cytat:
Niech ma tatuś jakieś stałe zajęcie przy dziecku. Mojemu też tak dobrze szła kąpiel, że przez pierwszy miesiąc to ja się nie pchałam nawet za bardzo do łazienki, tylko podawałam co trzeba ![]() Cytat:
![]() Ja też jakoś myślałam, że agata jeszcze nie urodzi. Ona tak ochoczo w ciąży chodziła! ![]() Cytat:
Jeden sklep, góra dwa na chwilę i do łóżka marsz!Super zakupy To dla Hani rozumiem? A jakie duże te kule są?Cytat:
Skoro się odmeldowywałaś, że jesteś zajęta remontem, to spokojnie czekałyśmy! Gratuluję postępów!Cytat:
Cytat:
Sprawdź go osobno w ciepłej wodzie.Różek prałam, nie widzę problemu. W końcu buziakiem będzie go mały dotykać. Chyba że masz jakiś taki sztywny, ja w sumie nawet nie wiem, jak to wygląda, bo mój to taki mięciutki i cienki i może też za małą kołderkę służyć. |
|||||||
|
|
|
#4799 |
|
Zakorzenienie
|
rinco jak nie masz co robić to zapraszam do mnie.
jestem w trakcie prasowania i wypadało by posprzątać ładnie dom przed porodem. o dziwo dzisiaj mi to jakoś idzie, bo ostatnio kiepsko z tym było. może zaczynam wić gniazdo ? :P |
|
|
|
#4800 | ||||||
|
Zadomowienie
|
helo
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale fajnie, że tak dobrze się w nim czuje, tylko żeby nie chciała zostać tam na dłużej ![]() Cytat:
w sumie jeszcze nie miałam okazji na znieczulenie ![]() ja mogę ale dopiero wieczorem albo późnym popołudniem, bo niedługo mam wizytę ![]() a tak w ogóle mnie też aż chodzić nie mogę, a dzisiaj muszę kawałek się przejść na przystanek, potem będę czekać z pół godziny na wizytę a potem pewnie znów tyle na autobus ![]() Cytat:
a jednak w terminie ![]() Cytat:
Cytat:
a mnie kto zawiezie... ??? nie chcę się teraz nigdzie oddalać, bo strasznie się boję, że np wody odejdą mi na środku ulicy albo w autobusie i co wtedy spalę się ze wstydu... teraz to jak idę paręset metrów na 5 minut do sklepu to myślę, że się rozsypię... pachwiny bolą niemiłosiernie, w pipce kłuje a wczoraj gdy leżałam i czekałam na sen podbrzusze mnie tak mocno bolało jak na okres, że myślałam, że coś się zacznie dziać ...ale jakoś usnęłam a co najlepsze, to leżę tak sobie i gapię się na zegarek w radiu i tak mnie boli... i nagle godz. 00:00 i jak nie zacznie pipczeć na całe mieszkanie ( nikt go nie nastawiał) to było jak w jakimś horrorze, mąż się wystraszył, biegnie do pokoju, pyta: co to?! a ja tak patrzę na ten zegarek i mówię: nadeszła godzina zero... zjem jakąś bułeczkę i " lecę" na autobus |
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:26.

Mamy V-VI cz.VIII

), wsypuję Dzidziusia i na 60 stopni? A kolorów mi szlag nie trafi? Mam większość rzeczy używanych, ale też kilka nowych (w tym czerwonego bawełnianego pajaca) i nie wiem, jak się za to zabrać.

Jeden sklep, góra dwa na chwilę i do łóżka marsz!
spalę się ze wstydu... teraz to jak idę paręset metrów na 5 minut do sklepu to myślę, że się rozsypię... pachwiny bolą niemiłosiernie, w pipce kłuje a wczoraj gdy leżałam i czekałam na sen podbrzusze mnie tak mocno bolało jak na okres, że myślałam, że coś się zacznie dziać ...