Koko-loko, wizaż spoko, rzućmy bukiet hen wysoko! PM 2012 cz. 24 - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-10, 12:04   #181
zubi89
Zakorzenienie

Dot.: Koko-loko, wizaż spoko, rzućmy bukiet hen wysoko! PM 2012 cz. 24

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Są dwie wersje z kareta i zoo chyba. Obie polegają na tym samy i ogólnie jest kupa śmiechu przy tym, ale trzeba uważać, żeby wziąć osoby z dystansem do siebie. Kiedyś mój tata, który ma duuuuży brzuch został wybrany na słonia i musiał najwięcej się nabiegać Pamiętam, że myślałam, że wyzionie tam ducha
Ja pamiętam, że u mojego wujka było coś z psem i ten Pan W nim był wywalił język na wierzch i tak ganiał szczekając dobre to było

A jeszcze mi się przypomniała zabawa u mojej kuzynki 3 lata temu Dj wybrał 4 panów dał mi kartkę i kolorowe długopisy i mieli za zadanie narysować swoje żony ale tak aby było na nich uwidocznione to co najbardziej w nich kochają. Przy tym tez było dużo śmiechu panowie byli w wieku od 39 do 50 lat i nikt się nie obraził każdy chętnie pokazywał swoje dzieło. Narysowali (*)(*) oraz ( | ) i duże stopy ;p

Niespodzianka 21.10.2021r.

Edytowane przez zubi89
Czas edycji: 2012-05-10 o 12:07
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 12:06   #182
moniczka_2010
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Jak dla mnie możesz zostać ile chcesz A jak tam Kochana Twoje sprawy, dlaczego przenieśliście ślub na 2013rok???
Nie wiem czy pamiętasz ale ja czekałam/-am na unieważnienie mojego I małżeństwa w kościele i niestety ale Sądy Biskupie pracują w takim tempie, że szok po prostu..... Wszystko się strasznie ciągnie:/ Moim marzeniem było ślubować Tżtowi w 5 rocznicę naszego ślubu "cywilnego" czyli 24listopada2012 ale niestety nie zdążę zebrać wszystkich papierków i dlatego będzie 27.04.2013. Ale przynajmniej wiem i mam 100% pewności że w ogóle prędzej czy później będzie.
Stary 2012-05-10, 12:07   #183
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
O zoo nie słyszałam, nasz DJ robi karetę, przesłał mi tekst i właśnie uważam że to całkiem fajne może być, ale spotkałam się z opinią, że jest oklepane, ale osobiście nigdy się nie spotkałam.
Specjalnie dla ciebie teskt o zoo O karecie też mam od zespołu

6. Zabawa w Zoo
Zabawa, która stylem bardzo przypomina "Karetę". Goście weselni wcielają się w poszczególnych bohaterów. Uczestnicy zabawy (7 osób): tata, mama, dzieci (Witek, Jacek, Zosia), piesek Azor i słoń – od każdej ze stron rodziny. Ustawia się gości w dwóch rzędach z krzesełkami. W momencie kiedy dana osoba usłyszy swoje imię musi obiec cały rząd krzeseł i wrócić na swoje miejsce.
Tekst, który czyta prowadzący:
Wersja pierwsza:
Był piękny dzień, więc TATO postanowił zabrać DZIECI do zoo, by mogły zobaczyć SŁONIA. Poszedł więc do MAMY żeby obwieścić jej tę wiadomość. DZIECI bardzo się ucieszyły, a najbardziej ZOSIA. WITEK powiedział: zabierzmy też AZORA. AZOR, jak to AZOR, ucieszył się jak przystało na PSA - radośnie zamerdał ogonem. JACEK i WITEK bardzo chcieli zobaczyć SŁONIA. DZIECI zapiszczały radośnie. RODZICE (czyli mama i tata biegną) przygotowywali się do wyjazdu, a AZOR biegał miedzy nogami swoich PANÓW. Pogoda dopisywała, ZOSIA postanowiła zabrać AZORA na spacer przed wyjściem do zoo, ale WITEK ubiegł ZOSIĘ, i AZOR od dawna był na spacerze. W końcu późnym popołudniem cała RODZINA zapakowała się w trabanta i ruszyła w kierunku zoo. W zoo stał dumnie SŁOŃ. Rany jaka wielka trąba, wykrzyczały DZIECI. MAMA uciszała radosne piski swoich POCIECH. TATA, głowa RODZINY opowiadał o tym czym żywi się SŁOŃ. DZIECI słuchały zainteresowane. Tylko AZOR, jak to nasz kochany AZOR, merdał ogonem zainteresowany bardziej motylem niż SŁONIEM. ZWIERZĘTA (tu biegnie słoń i pies) chyba nie przypadły sobie do gustu. Po wszystkich piskach i wrzaskach radości, RODZINA pojechała do domu, tylko SŁOŃ został tam gdzie stał. Tak, to był piękny rodzinny dzień dla wszystkich TATY, MAMY, WITKA, JACKA, ZOSI I AZORA.
Wersja druga:
Pewnego razu TATA powiedział: do naszego miasta przyjechał cyrk. WSZYSCY bardzo się ucieszyli, ponieważ TATA obiecał, że jutro CAŁĄ RODZINĄ pójdziemy na przedstawienie. Świetnie! Zawołał WITUŚ. Bardzo chciałbym zobaczyć SŁONIA. E tam SŁOŃ, małpy są o wiele ciekawsze powiedział WACUŚ. Ja tam najbardziej lubię naszego PIKUSIA, powiedziała GOSIA, ale to tylko kundel. Pójdziemy WSZYSCY powiedział TATA, a MAMA go poparła. Następnego dnia MAMA kupiła bilety i WSZYSCY poszli do cyrku. Przedstawienie się zaczęło. Występowały małpy, tygrysy, potem konie, a na końcu śmieszny klaun. Lecz DZIECI zaczęły się bardzo niepokoić bo wciąż nie było SŁONIA. Ja chcę SŁONIA! - zaczął wołać WITUŚ, a ja chcę lody zmienił temat TATA i kupił lody. RODZICE spojrzeli na siebie, a DZIECI nadal czekały na SŁONIA , a SŁONIA wciąż nie było. Po paru innych występach wreszcie na arenie pojawił się SŁOŃ. DZIECI bardzo się ucieszyły. Czas szybko mijał, przedstawienie dobiegało końca. Cała RODZINA dobrze się bawiła, a najbardziej DZIECI .WSZYSCY zadowoleni wrócili do domu. Nawet PIKUŚ szczekał z radości. Przy kolacji TATA obiecał DZIECIOM ,a MAMA potwierdziła, że jutro z PIKUSIEM , jak będą grzeczne, to znowu WSZYSCY pójdą do cyrku, aby zobaczyć jeszcze raz SŁONIA i inne zwierzęta. I tak zakończył się dzień.
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 12:08   #184
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
Mam pytanie do ekspertek od photoshopa. Przygotowuję dla was moje zestawienie studniówkowe i chciałabym obrobić moją suknię, żeby wyglądała tak, jak będzie. Czy da się tam zmienić kształt dekoltu i kolor sukni?
wszystko się da. nie wiem jakie tam masz zdjęcie, naszybciej, zeby wyciąc coś w miare dobrze najlepiej użyć "lasso"

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 12:09   #185
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczka_2010 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy pamiętasz ale ja czekałam/-am na unieważnienie mojego I małżeństwa w kościele i niestety ale Sądy Biskupie pracują w takim tempie, że szok po prostu..... Wszystko się strasznie ciągnie:/ Moim marzeniem było ślubować Tżtowi w 5 rocznicę naszego ślubu "cywilnego" czyli 24listopada2012 ale niestety nie zdążę zebrać wszystkich papierków i dlatego będzie 27.04.2013. Ale przynajmniej wiem i mam 100% pewności że w ogóle prędzej czy później będzie.
najważniejsze abyś dostała unieważnienie
Nie wiem czy mnie pamiętasz ale ja miałam brać cywilny (nic z tego nie wyszło) a później kościelny (w 2011) też zmieniliśmy plany. Pisałam z wami na wątku jakiś czas później zniknęłam

Stary 2012-05-10, 12:10   #186
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:

6. Zabawa w Zoo
.

nasz zespół prowadzi tą zabawę i śmiesznie było wszytskim się podobało ale.... to było na weselu mojej kuzynki a teraz większa część tych samych ludzi będzie u nas i cóż już tego nie powtórzę
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 12:12   #187
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Dzięki fajne i rzeczywiście podobne do karety.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 12:13   #188
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
dokładnie tak na odchodne powiedziałam im jeszcze swoje

zawstydziłam się kochana nasza mamuńcia

oooooooo zapomniałąm Wam dodać, że dostałam bonus od wewnętrznej strony gorsetu na wysokości cycochów mam wszytą niebieską małą kokardkę z cyrkonią świetnie to wygląda czyli mam coś niebieskiego

Ej tam zaraz zawstydziłam....pieknie i już!

Cytat:
Napisane przez klaudusk_a Pokaż wiadomość
zatłukę was to, że będzie nowy wątek, to się spodziewałam, ale że będzie aż 5 stron
dranie!

kocurku o sukienkę nnie powinnaś się bardzo martwić, jeżeli nie masz tendencji do tycia to raczej tylko w brzuchu Ci przybędzie (tak było u mnie), zresztą mi lekarz mówił, że z pierwszym dzieckiem w ciąży przez pierwsze kilka miesięcy bardzo brzucha nie widać (u mnie brzuch pojawił się dopiero w 5-tym msc)
Oooo widzisz. To pewnie nic a nic widac nie będzie

Dzieki za informacje

Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość
Mogę zatytułować pracę magisterską "Wizaż"?? Nic, tylko wertuję książki i... Was czytam

Kindzia wyglądasz pięknie!

Kooocur: a ja myślałam, że to ja jestem chuda (47)... Ty jedz coś!!

MiciaKicia: dobrze, że wszystko ok u Ciebie i małej dzidzi
Ja odstawiłam tabsy i w ciagu miesiaca 4,5 kg...poszłooo....

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 12:13   #189
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
nasz zespół prowadzi tą zabawę i śmiesznie było wszytskim się podobało ale.... to było na weselu mojej kuzynki a teraz większa część tych samych ludzi będzie u nas i cóż już tego nie powtórzę
Ja mam tak samo :/ tym bardziej, że po wujka weselu każdemu ta zabawa zapadła w pamięci więc wole ją zostawić w spokoju.

Nawet nie wiecie jak mi dzieki wam dobrze dziś się pisze prace jak tracę wene wchodze i czytam posty i od razu mam znów pomysły moje kochane

Stary 2012-05-10, 12:17   #190
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Ja mam tak samo :/ tym bardziej, że po wujka weselu każdemu ta zabawa zapadła w pamięci więc wole ją zostawić w spokoju.

i ja mam ogólnie problem co wymyślić bo tam było dużo zabaw.... wyścigi rodzin.... to wycieczka do zoo, było też nieszczęsne przekładanie pomarańczy przez nogawkę paana który złapał krawat przez panią która złapała welon (tzn wyrwała mi go bo PM rzuciła do mnie) ale przynajmniej mnie to omineło i nie chce tego u siebie

a mam 2 tyg

Stary 2012-05-10, 12:20   #191
iceflower
Przyjaciółka KWC

Te wszystkie zabawy z przeciaganiem czegoloklwiek przez nogawkę są straszne.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Stary 2012-05-10, 12:24   #192
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
i ja mam ogólnie problem co wymyślić bo tam było dużo zabaw.... wyścigi rodzin.... to wycieczka do zoo, było też nieszczęsne przekładanie pomarańczy przez nogawkę paana który złapał krawat przez panią która złapała welon (tzn wyrwała mi go bo PM rzuciła do mnie) ale przynajmniej mnie to omineło i nie chce tego u siebie

a mam 2 tyg
Z zabawa jakie pamiętam było jeszcze:
Panom do paska przyczepiano chochle kuchenna a panie trzymały patelnie np. przy swojej nodze. I Panowie za zadanie mieli rozbujać chochle i jak najwięcej razy uderzyć w patelnie (w ciągu minuty) trzymaną przez Panie. Do tej zabawy brali młode pary.

Stary 2012-05-10, 12:29   #193
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:

Tak? Bo właśnie myślę żeby to była główna zabawa u mnie na weselu, chyba lepsza niż jakiś wydumany turniej tańca gdzie goście robią dziwne rzeczy?
Jak najbardziej nadaje się na główna zabawę- z resztą sama zobaczysz

Cytat:
Pamiętam, doskonale pamiętam, dlatego byłam ciekawa jak się sprawy mają. Ale jesteście pewni, że dostaniecie to stwierdzenie małżeństwa za nieważne?? Wiem, że z tym bardzo ciężko jest i bardzo rzadko się je dostaje, ale mam nadzieję, że Wam się uda!

Cytat:
Nasz zespół też miał problem, bo kilka osób z rodziny bawiło się z nimi w listopadzie na weselu, ale na szczęście to była garstka osób. Tylko zabawy zrobili inne, by im nikt nie zarzucił, że się powtarzają.
U TŻta siostry tez grali na weselu, ale to było 7 lat temu, więc i repertuar się pozmieniał i połowa składu zespołu. Oczywiście szwagerka nażekała, że będziemy mieli tak samo jak oni na weselu bo i lokal ten sam i zespół (zarzuciła nam papugowanie, ale nie planowaliśmy tego specjalnie- po prostu to nam się najbardziej spodobało). Na szczęście lokal tak się zmienił in plus oczywiście i standardy teraz sa zupełnie inne, że podobieństwa nie było widać w ogóle. Ale co mi nerwów naszarpała, to moje...z resztą teściowa o samo, ale o niej już tyle tutaj pisałam, że szkoda więcej miejsca na nią marnować.

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 12:35   #194
smerf_etka13
Raczkowanie

Witam się w nowym wątku

Cytat:
Napisane przez marylka80 Pokaż wiadomość
Zostalo juz tylko 30 dni!!!!

W zwiazku z czym mam dla was zestawienie
Marylko miodzioo

Cytat:
Napisane przez morelka1987 Pokaż wiadomość
Dzisiaj mam 100 dni do ślubu

OTO MOJE ZESTAWIENIE
I kolejne super zestawionko
Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, piękne zestawienia!

Witam się i ja w nowym wątku

Wczoraj miałam wizytę, następna 30 maja
Wyniki grają
torbiel nie jest złośliwa
mocz coś tam nie teges ale urosept mam brać
za 3 tygodnie kolejna wizyta i będzie USG genetyczne, najważniejsze
u mnie 9 tydzień, dzidzi ma 2cm Ważę nadal tyle samo, 51,4 kg
Rozwija się pięknie, tak jak ma byc Ciśnienie w normie.
Wszystko super
to 30 maja wrzucę Wam po wizycie USG bo już będzie fajnie dzidzię widać
to trzymajcie się zdrowo Ty i maluszek

Cytat:
VOILA tak wygląda efekt końcowy
Kindzia wyglądasz no co tu dużo mówić bosko
Tak się zapatrzyłam w Twoją kieckę że teraz mi się moja wcale a wcale nie podoba
smerf_etka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 12:40   #195
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Dziewczyny nadal proszę o kciuki. Stan mojej nogi się poprawił, była tylko troszkę spuchnięta i chodziłam już prawie normalnie i to bez opatrunku, ale wczoraj ją przeciążyłam i od wczorajszego popołudnia znowu bardzo mnie boli Cierpię jak na początku. Nie wiem nawet czy znowu nie wybiorę się do lekarza. Wiem, że skręcenie leczy się długo, ale nie mam już siły. W każdej pozycji mi źle i mam już dość problemów z chodzeniem Trzymajcie proszę kciuki żeby jak najszybciej mi przeszło, bo nie daję rady....

Cytat:
Kindziulindzia śliczna suknia
Nie wiem czy mnie tu jeszcze chcecie czy mam stąd spadać ale przywlekłam się za Wami do tego wątku
Chociaż w sumie z kalendarza zostałam wywalona to pewnie mnie już nie chcecie....
Ja nie miałam okazji Cię poznać bo jestem dopiero od 5 czy 6 części, ale jak najbardziej możesz z nami zostać. Dziewczyny skreśliły twoją datę bo listopadową bo powiedziałaś, że ślubujesz w 2013. Ale jak chcesz z nami zostać to można Cię dopisać tak jak Kasie

Cytat:
Potrzebuje rady - byłyście kiedyś na weselu gdzie była zabawa w karetę? Jak to wychodzi, fajnie? Nie jest bardzo oklepane?
Ja byłam i to kilka razy. Moim zdaniem to zależy w jakim stanie są goście jeśli chodzi o alkohol. U kuzynki była ta zabawa z tym, ze każdy kto obiegał miał jeszcze zabrać z podłogi mandarynkę i wygrywała drużyna, która miała ich więcej i taka wersja według mnie była niebezpieczna. Dużo osób z rozpędu się rzucało, żeby ją zabrać z ziemi i wpadało np. na scenę albo na siebie. Kuzyn sobie potargał koszule...
Dla mnie to już jest oklepane ale może dlatego, że często chodzimy na wesela i praktycznie za każdym razem ta zabawa.

Kurde ja zamówiłam zaproszenia w poniedziałek. Wczoraj dostałam projekt do zaakceptowania, ale nie było wierszyka o lotto wiec napisałam Panu, że go brakuje i czy wyśle mi projekt okładki. Od wczoraj od rana zero odzewu. Może ma aż tak dużo pracy...

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 12:41   #196
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
U nas facet powiedział, że wyrabia się w dwóch tygodniach jak się para spieszy, ale standardowo jest miesiąc. No za usługę przyspieszoną oczywiście kasuje extra.
Nam w jednym miejscu powiedzieli, że mają usługę ekspresową i 5 dni czeka się na obrączki. koszt 50 zł.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 12:42   #197
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:

Nasz zespół też miał problem, bo kilka osób z rodziny bawiło się z nimi w listopadzie na weselu, ale na szczęście to była garstka osób. Tylko zabawy zrobili inne, by im nikt nie zarzucił, że się powtarzają.
U TŻta siostry tez grali na weselu, ale to było 7 lat temu, więc i repertuar się pozmieniał i połowa składu zespołu. Oczywiście szwagerka nażekała, że będziemy mieli tak samo jak oni na weselu bo i lokal ten sam i zespół (zarzuciła nam papugowanie, ale nie planowaliśmy tego specjalnie- po prostu to nam się najbardziej spodobało). Na szczęście lokal tak się zmienił in plus oczywiście i standardy teraz sa zupełnie inne, że podobieństwa nie było widać w ogóle. Ale co mi nerwów naszarpała, to moje...z resztą teściowa o samo, ale o niej już tyle tutaj pisałam, że szkoda więcej miejsca na nią marnować.

nam się pokrywa ok 30 osób a tamto wesele było 4lata temu

Stary 2012-05-10, 12:48   #198
moniczka_2010
Wtajemniczenie

Cytat:

Pamiętam, doskonale pamiętam, dlatego byłam ciekawa jak się sprawy mają. Ale jesteście pewni, że dostaniecie to stwierdzenie małżeństwa za nieważne?? Wiem, że z tym bardzo ciężko jest i bardzo rzadko się je dostaje, ale mam nadzieję, że Wam się uda!
.
Cięzko tak na szybko wytłumaczyć ale tam są 2 instancje których musisz mieć wyrok aby zakończyć sprawę. I instancja dała unieważnienie a w drugie stawiają tylko na tym pieczątkę i to jest ich wyrok więc wg kościelnych przepisów wyrok II instancji muszę otrzymać do rąk własnych do końca października chyba... albo listopada ale jakoś tak. W każdym razie wyrok I instancji dał mi tyle, że proboszcz jak do niego poszłam bez problemu wpisał nas w kalendarz na 2013 rok z datą i godziną ślubu
Stary 2012-05-10, 12:48   #199
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
nam się pokrywa ok 30 osób a tamto wesele było 4lata temu
Mi wszyscy z mojej strony tylko z Tż nikt a wesele było 4 lata temu a każdy do dzisiejszego dnia wspomina o tych zabawach :/

Stary 2012-05-10, 13:01   #200
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Cięzko tak na szybko wytłumaczyć ale tam są 2 instancje których musisz mieć wyrok aby zakończyć sprawę. I instancja dała unieważnienie a w drugie stawiają tylko na tym pieczątkę i to jest ich wyrok więc wg kościelnych przepisów wyrok II instancji muszę otrzymać do rąk własnych do końca października chyba... albo listopada ale jakoś tak. W każdym razie wyrok I instancji dał mi tyle, że proboszcz jak do niego poszłam bez problemu wpisał nas w kalendarz na 2013 rok z datą i godziną ślubu
No to super

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 13:19   #201
iceflower
Przyjaciółka KWC

Wklejam listę zabaw od naszego DJa, może komuś się przyda, oprócz tego jest jeszcze ta kareta, i odczytanie listu od kolegów ze słonecznej Sycylii lub zasad zachowania na weselu - te mogę też odnaleźć i wrzucić jakbyście chciały.

Wybrałam - kareta, pojedynek bokserski, walc z figurami, pojedynek wokalny, zasady zachowania na weselu. Chyba wystarczy?

FUNKCJE WESELNE (między pierwszym a drugim daniem) kandydaci dostają łyżki drewniane z wypaloną datą ślubu i imieniem nowożeńców.
1.Dyżurny Tancerz
2.Dyżurna Tancerka
3.Dyżurny Kiper (osoba która sprawdza, kosztuje trunki alkoholowe)
4.Dyżurny Abstynent
5.Kierowniczka sali weselnej (osoba która na weselu nic nie robi lecz po
uroczystości weselnej pomaga sprzątać sale weselną ( może jakaś mama),
6. Marszałkowa Kuchni weselnej (gdy z jakiegoś powodu szef(owa) kuchni źle się poczuje, ta osoba na przyjęciu dba o nasze wyżywienie np. dobrze gotująca ciocia, babcia itd.)
7.Strażak Weselny (jeśli na weselu się zdarzy ze komuś "woda sodowa" uderzy do głowy ta osoba ”gasi” gorący temperament)
8.Dyżurny Toastowy (uroczyście wznosi toasty zachęcając pozostałych gości)
9.Dyskretny Gość ( koniecznie starsza zamężna pani) ta osoba odwiedza Was
dokładnie za 9 m-cy od daty ślubu i sprawdza jak tam u Was w tych sprawach damsko-męskich)
10. „Najdalszy” Gość ( pośród gości weselnych sprawdzamy kto pokonał najdłuższą drogę, aby być z nami na dzisiejszej uroczystości)
11. Dyżurne serduszko weselne ( pociesza smutnych mężczyzn, daje przykład dobrej zabawy).
12. ”Automatyczne przekierowanie” (jeśli Pan młody stwierdzi że ma już dość wznoszenia toastowego trunku, dana osoba przejmuje jego obowiązki)
13. Dyżurna ”złota rączka” (osoba spiesząca na pomoc w razie nagłej awarii)
14. Dyżurny artysta fotograf (każdemu robi zdjęcie w kompromitującej pozie)
15. Dyżurny lekarz (pełni dyżur lekarski także na oddziale toksykologicznym)
16.Dyżurna krawcowa (naprawia zniszczone ubrania, powstałe podczas zabaw oraz szaleństw tanecznych)
i inne wg własnego pomysłu, jeśli jesteście zainteresowani.

POJEDYNEK WOKALNY
Toast 100 lat dla Młodej Pary w wykonaniu samych kobiet póżniej mężczyzn.

SKARPETA STAREGO KSIĘGOWEGO
Zabawa polega na sprawdzeniu kto w małżeństwie będzie rządził ”kasą”.
Podczas przerwy podaję zawiązaną skarpetę, w której są obecnie używane monety-bilony polskie. Zadaniem nowożeńców jest zgadnięcie, jaka w środku jest kwota (bez odwiązywania), poprzez wyczucie w palcach lub inny tajemniczy sposób? Zwycięzca rządzi kasą przez najbliższy rok.
Spróbować sił może również kilku gości weselnych.

WALC Z FIGURAMI
Jeden ze sposobów aby wyciągnąć gości na sale taneczną.
Stojąc z Wami na środku sali sprawdzamy jakich wspaniałych gości mamy na weselu. W tajemniczy sposób zapraszam ich na wiązankę walców wiedeńskich z figurami (np. Krakowska -mężczyźni na kolanko itp.) łączymy się w czwórki, ósemki itp. Zabawa ma na celu zintegrować towarzystwo już na początku.

TURNIEJ TAŃCA (z gwiazdami)

Co najmniej 6 par mieszanych, żadnych rodzin w parach ( np. narzeczony z narzeczoną, mąż z żoną itp). Nowożeńcy w roli JURY (czapka + szalik Polski z gwizdkiem i czerwoną kartką). Po krótkiej prezentacji utworów muzycznych, jury decyduje, która para odpada. Nie liczą się przy tym umiejętności taneczne jednak pomysłowość, zaskoczenie, własna inwencja twórcza. Zwycięzcy nagrodzeni zostają wyjątkową nagrodą.
Można też zrobić turniej tańca z balonem między głowami partnerów. Gdy podczas zawodów balon upadnie zawodnikom na podłogę, para kończy zabawę.

POJEDYNEK BOKSERSKI
2 mężczyzn (najlepiej zdecydowanie różniących się wzrostem i wagą) ubranych w rękawice bokserskie przy muzyce Amel Bent - „Eye of the Tiger” rozwiązuje krawat, wyciąga sznurówkę z buta, zdejmuje pasek czy nawleka nitką igłę itp. Zwycięzca otrzymuje nagrodę.

TORT I „EXPRES” DO KAWY
Po ukrojeniu przez nowożeńców pierwszego kawałka weselnego tortu pozostałą, część kroi załoga lokalu. Wtedy wkładam pod wybranym kawałkiem 1 grosz (zaznaczony w wiadomy dla mnie sposób) i obsługa zanosi go wraz z pozostałymi dla gości. Szczęśliwy zwycięzca otrzymuje kawę z expresem”.

OCZEPINY
Na krześle P. młody(a) z zawiązanymi oczami rzuca z pośród kawalerów- panien ; krawatem, muchą, welonem, podwiązką, bukietem itp. Dla przegranych krótka zabawa w której liczy się reflex.

TRZECH TENORÓW( po północy)
Parodia wersji „ O sole Mio” w oryginalnym wykonaniu Luciano Pavarottiego, Placido Domingo i Jose Carrerasa, przedstawiona przez 3 mężczyzn z pośród gości weselnych i odpowiednim podkładem muzycznym. Utwór dedykowany uczestnikom weselnym a w szczególności nowożeńcom.

TEST ZGODNOŚCI Nowożeńcy, rywalizująz najstarszą stażowo parą małżeńską wśród gości, na wzajemne poznanie się, odpowiadając na pytania testowe z życia wzięte.
POCIĄG MIĘDZYNARODOWY Do utworu R. Rynkowskiego „Zwierzenia Ryśka, czyli jedzie pociąg…” wplatamy znane utwory z różnych krajów świata.
SZTAFETA POLSKA Dwie 5 osobowe drużyny piją 0,2 L wódki na czas.
Osoby zmieniają się po kolei jak w sztafecie a każda z nich wykonuje przypadającą czynność.
Wszystko przy odpowiednio dobranej dynamicznej muzyce.

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

I TŻ napisał, że przyszły ozdoby na samochód. Uf.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Stary 2012-05-10, 13:23   #202
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

no nadrobiłam was plotkary wstretne

Kindziulindzia

Piękna suknia i ty wyglądasz bajecznie
a te 7kg to naprawdę pozazdrościć idzie - mam nadzieję że i mnie się uda zjechać

słoneczko
powodzenia z pracą i pokaż nam je jak zrobisz no i zdrówka życzę

natka
nam też powiedzieli ze w 2 tygodnie uszyją garnitur

magdalennne
da się zmienić i mogę ci pomóc jeśli potrzebujesz pomocy przy photoshopie

co do zabaw to mnie bardziej podoba się zoo niż kareta i sama się zastanawiam nad tym

i jeszcze raz powielam moje pytanie o ciemną koszule dla TŻ do ślubu z uwzględnieniem że my bierzemy tylko cywilny
Dorka__00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 13:26   #203
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dorka__00 Pokaż wiadomość

i jeszcze raz powielam moje pytanie o ciemną koszule dla TŻ do ślubu z uwzględnieniem że my bierzemy tylko cywilny
A jaki dokładnie kolor? Ja myślę, że to żaden wymysł Teraz śluby biorą w czerwonych kiecach więc nie ma się czym przejmować

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Stary 2012-05-10, 13:33   #204
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
A jaki dokładnie kolor? Ja myślę, że to żaden wymysł Teraz śluby biorą w czerwonych kiecach więc nie ma się czym przejmować
grafitowy garnitur czarna koszula ( lub ciemniejsza szara) i zielony krawat

fajna ta zabawa Pojedynek bokserski
tylko my nie mamy rękawic..ale pomysł mi się podoba
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 220231.jpg (16,3 KB, 14 załadowań)
Dorka__00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 13:34   #205
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
Jak dla mnie to super. Gustownie

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Stary 2012-05-10, 13:46   #206
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:

fajna ta zabawa Pojedynek bokserski
tylko my nie mamy rękawic..ale pomysł mi się podoba
fajnie ten garniak wygląda i ciemna koszula według mnie pasuje jak najbardziej
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 13:46   #207
moniczka_2010
Wtajemniczenie

Ciemna koszula też jest ok Mój TŻ baaardzo lubi, a do cywilnego jak najbardziej pasuje
Stary 2012-05-10, 13:47   #208
ona8686
Zakorzenienie

Witam

Cytat:
jutro mam dwa koła na jedno jestem obkuta na drugie nic nie ruszyłam bo nei mam siły więc proszę o kciuki żeby pytania na tym na które nic nie umiem były ta banalne że bardziej się nie da a to drugie żebym trafiła na pytania na temat których będę mogła sie wykazać swoją wiedzą
)

Cytat:
Napisane przez natka21 Pokaż wiadomość

ale mnie ten mój "ukochany" wkurzyl! twierdzi ze na obraczki to sie tylko miesiac czeka! W co szczerze wątpię - no chyba że naprwde to mnie prosze wyprowadzcie z bledu..
Przeważnie miesiąc, my czekaliśmy troszkę ponad 2 tygodnie

Cytat:
Napisane przez marylka80 Pokaż wiadomość
Zostalo juz tylko 30 dni!!!!

Cytat:
Napisane przez morelka1987 Pokaż wiadomość
Dzisiaj mam 100 dni do ślubu
fajne zestawienie

Cytat:
Napisane przez chocolate muffin Pokaż wiadomość

Skończyłam się uczyć o 3.15, zasnęłam w końcu ok. 4 a wstałam o 6.30

Trzymajcie kciuki żebym zdała.. albo najpierw żebym nie usnęła
Powodzenia

Cytat:
VOILA tak wygląda efekt końcowy
Ślicznie wyglądasz

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, piękne zestawienia!

Witam się i ja w nowym wątku

Wczoraj miałam wizytę, następna 30 maja
Wyniki grają
torbiel nie jest złośliwa
mocz coś tam nie teges ale urosept mam brać
za 3 tygodnie kolejna wizyta i będzie USG genetyczne, najważniejsze
u mnie 9 tydzień, dzidzi ma 2cm Ważę nadal tyle samo, 51,4 kg
Rozwija się pięknie, tak jak ma byc Ciśnienie w normie.
Wszystko super
to 30 maja wrzucę Wam po wizycie USG bo już będzie fajnie dzidzię widać
Oby maluszek dalej sie tak rozwijał

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Dziewczyny nadal proszę o kciuki. Stan mojej nogi się poprawił, była tylko troszkę spuchnięta i chodziłam już prawie normalnie i to bez opatrunku, ale wczoraj ją przeciążyłam i od wczorajszego popołudnia znowu bardzo mnie boli Cierpię jak na początku. Nie wiem nawet czy znowu nie wybiorę się do lekarza. Wiem, że skręcenie leczy się długo, ale nie mam już siły. W każdej pozycji mi źle i mam już dość problemów z chodzeniem Trzymajcie proszę kciuki żeby jak najszybciej mi przeszło, bo nie daję rady....
nie przemęczaj sie

Cytat:
Tak? Bo właśnie myślę żeby to była główna zabawa u mnie na weselu, chyba lepsza niż jakiś wydumany turniej tańca gdzie goście robią dziwne rzeczy?
Kareta - fajna zabawa. My sie jednak zdecydowaliśmy na wersje z Zoo

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 13:48   #209
aleksandrettaa
Zakorzenienie

iceflower fajny zestaw zabaw wybraliście. Podoba mi się, że zabawy bez podtekstów i "przeczołgania" gości. Ten pojedynek bokserski pewnie śmiesznie wygląda

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 13:55   #210
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
iceflower fajny zestaw zabaw wybraliście. Podoba mi się, że zabawy bez podtekstów i "przeczołgania" gości. Ten pojedynek bokserski pewnie śmiesznie wygląda
Dzięki, właśnie na tym mi zależało, żeby nie było żadnych podtekstów i robienia idiotów z gości, no nic, zobaczymy co wyjdzie. Jeszcze te skarpety powiem DJowi że może zrobić jakby uważał, że za mało.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości