|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Koko-loko, wizaż spoko, rzućmy bukiet hen wysoko! PM 2012 cz. 24
Cytat:
A jeszcze mi się przypomniała zabawa u mojej kuzynki 3 lata temu Dj wybrał 4 panów dał mi kartkę i kolorowe długopisy i mieli za zadanie narysować swoje żony ale tak aby było na nich uwidocznione to co najbardziej w nich kochają. Przy tym tez było dużo śmiechu panowie byli w wieku od 39 do 50 lat i nikt się nie obraził każdy chętnie pokazywał swoje dzieło. Narysowali (*)(*) oraz ( | ) i duże stopy ;p Edytowane przez zubi89 Czas edycji: 2012-05-10 o 12:07 |
|
|
|
|
#182 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.
|
|
#183 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O karecie też mam od zespołu![]() 6. Zabawa w Zoo Zabawa, która stylem bardzo przypomina "Karetę". Goście weselni wcielają się w poszczególnych bohaterów. Uczestnicy zabawy (7 osób): tata, mama, dzieci (Witek, Jacek, Zosia), piesek Azor i słoń – od każdej ze stron rodziny. Ustawia się gości w dwóch rzędach z krzesełkami. W momencie kiedy dana osoba usłyszy swoje imię musi obiec cały rząd krzeseł i wrócić na swoje miejsce. Tekst, który czyta prowadzący: Wersja pierwsza: Był piękny dzień, więc TATO postanowił zabrać DZIECI do zoo, by mogły zobaczyć SŁONIA. Poszedł więc do MAMY żeby obwieścić jej tę wiadomość. DZIECI bardzo się ucieszyły, a najbardziej ZOSIA. WITEK powiedział: zabierzmy też AZORA. AZOR, jak to AZOR, ucieszył się jak przystało na PSA - radośnie zamerdał ogonem. JACEK i WITEK bardzo chcieli zobaczyć SŁONIA. DZIECI zapiszczały radośnie. RODZICE (czyli mama i tata biegną) przygotowywali się do wyjazdu, a AZOR biegał miedzy nogami swoich PANÓW. Pogoda dopisywała, ZOSIA postanowiła zabrać AZORA na spacer przed wyjściem do zoo, ale WITEK ubiegł ZOSIĘ, i AZOR od dawna był na spacerze. W końcu późnym popołudniem cała RODZINA zapakowała się w trabanta i ruszyła w kierunku zoo. W zoo stał dumnie SŁOŃ. Rany jaka wielka trąba, wykrzyczały DZIECI. MAMA uciszała radosne piski swoich POCIECH. TATA, głowa RODZINY opowiadał o tym czym żywi się SŁOŃ. DZIECI słuchały zainteresowane. Tylko AZOR, jak to nasz kochany AZOR, merdał ogonem zainteresowany bardziej motylem niż SŁONIEM. ZWIERZĘTA (tu biegnie słoń i pies) chyba nie przypadły sobie do gustu. Po wszystkich piskach i wrzaskach radości, RODZINA pojechała do domu, tylko SŁOŃ został tam gdzie stał. Tak, to był piękny rodzinny dzień dla wszystkich TATY, MAMY, WITKA, JACKA, ZOSI I AZORA. Wersja druga: Pewnego razu TATA powiedział: do naszego miasta przyjechał cyrk. WSZYSCY bardzo się ucieszyli, ponieważ TATA obiecał, że jutro CAŁĄ RODZINĄ pójdziemy na przedstawienie. Świetnie! Zawołał WITUŚ. Bardzo chciałbym zobaczyć SŁONIA. E tam SŁOŃ, małpy są o wiele ciekawsze powiedział WACUŚ. Ja tam najbardziej lubię naszego PIKUSIA, powiedziała GOSIA, ale to tylko kundel. Pójdziemy WSZYSCY powiedział TATA, a MAMA go poparła. Następnego dnia MAMA kupiła bilety i WSZYSCY poszli do cyrku. Przedstawienie się zaczęło. Występowały małpy, tygrysy, potem konie, a na końcu śmieszny klaun. Lecz DZIECI zaczęły się bardzo niepokoić bo wciąż nie było SŁONIA. Ja chcę SŁONIA! - zaczął wołać WITUŚ, a ja chcę lody zmienił temat TATA i kupił lody. RODZICE spojrzeli na siebie, a DZIECI nadal czekały na SŁONIA , a SŁONIA wciąż nie było. Po paru innych występach wreszcie na arenie pojawił się SŁOŃ. DZIECI bardzo się ucieszyły. Czas szybko mijał, przedstawienie dobiegało końca. Cała RODZINA dobrze się bawiła, a najbardziej DZIECI .WSZYSCY zadowoleni wrócili do domu. Nawet PIKUŚ szczekał z radości. Przy kolacji TATA obiecał DZIECIOM ,a MAMA potwierdziła, że jutro z PIKUSIEM , jak będą grzeczne, to znowu WSZYSCY pójdą do cyrku, aby zobaczyć jeszcze raz SŁONIA i inne zwierzęta. I tak zakończył się dzień.
|
|
#184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czy mnie pamiętasz ale ja miałam brać cywilny (nic z tego nie wyszło) a później kościelny (w 2011) też zmieniliśmy plany. Pisałam z wami na wątku jakiś czas później zniknęłam
|
|
|
|
|
#186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nasz zespół prowadzi tą zabawę i śmiesznie było wszytskim się podobało ale.... to było na weselu mojej kuzynki a teraz większa część tych samych ludzi będzie u nas i cóż już tego nie powtórzę
|
|
#187 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Dzięki
fajne i rzeczywiście podobne do karety.
|
|
#188 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ej tam zaraz zawstydziłam....pieknie i już! ![]() Cytat:
Dzieki za informacje Ja odstawiłam tabsy i w ciagu miesiaca 4,5 kg...poszłooo.... |
||
|
|
|
#189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet nie wiecie jak mi dzieki wam dobrze dziś się pisze prace jak tracę wene wchodze i czytam posty i od razu mam znów pomysły moje kochane
|
|
|
|
|
#190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ja mam ogólnie problem co wymyślić a mam 2 tyg
|
|
#191 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Te wszystkie zabawy z przeciaganiem czegoloklwiek przez nogawkę są straszne.
|
|
#192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Panom do paska przyczepiano chochle kuchenna a panie trzymały patelnie np. przy swojej nodze. I Panowie za zadanie mieli rozbujać chochle i jak najwięcej razy uderzyć w patelnie (w ciągu minuty) trzymaną przez Panie. Do tej zabawy brali młode pary. |
|
|
|
|
#193 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
U TŻta siostry tez grali na weselu, ale to było 7 lat temu, więc i repertuar się pozmieniał i połowa składu zespołu. Oczywiście szwagerka nażekała, że będziemy mieli tak samo jak oni na weselu bo i lokal ten sam i zespół (zarzuciła nam papugowanie, ale nie planowaliśmy tego specjalnie- po prostu to nam się najbardziej spodobało). Na szczęście lokal tak się zmienił in plus oczywiście i standardy teraz sa zupełnie inne, że podobieństwa nie było widać w ogóle. Ale co mi nerwów naszarpała, to moje...z resztą teściowa o samo, ale o niej już tyle tutaj pisałam, że szkoda więcej miejsca na nią marnować.
|
|
#194 | ||
|
Raczkowanie
|
Witam się w nowym wątku
Cytat:
I kolejne super zestawionko ![]() Cytat:
![]() Kindzia wyglądasz no co tu dużo mówić bosko Tak się zapatrzyłam w Twoją kieckę że teraz mi się moja wcale a wcale nie podoba |
||
|
|
|
#195 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Dla mnie to już jest oklepane ale może dlatego, że często chodzimy na wesela i praktycznie za każdym razem ta zabawa. Kurde ja zamówiłam zaproszenia w poniedziałek. Wczoraj dostałam projekt do zaakceptowania, ale nie było wierszyka o lotto wiec napisałam Panu, że go brakuje i czy wyśle mi projekt okładki. Od wczoraj od rana zero odzewu. Może ma aż tak dużo pracy...
|
|
#196 |
|
Zakorzenienie
|
Nam w jednym miejscu powiedzieli, że mają usługę ekspresową i 5 dni czeka się na obrączki. koszt 50 zł.
|
|
|
|
#197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nam się pokrywa ok 30 osób a tamto wesele było 4lata temu
|
|
#198 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
więc wg kościelnych przepisów wyrok II instancji muszę otrzymać do rąk własnych do końca października chyba... albo listopada ale jakoś tak . W każdym razie wyrok I instancji dał mi tyle, że proboszcz jak do niego poszłam bez problemu wpisał nas w kalendarz na 2013 rok z datą i godziną ślubu
|
|
#199 |
|
Zakorzenienie
|
Mi wszyscy z mojej strony tylko z Tż nikt a wesele było 4 lata temu a każdy do dzisiejszego dnia wspomina o tych zabawach :/
|
|
|
|
#200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#201 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Wklejam listę zabaw od naszego DJa, może komuś się przyda, oprócz tego jest jeszcze ta kareta, i odczytanie listu od kolegów ze słonecznej Sycylii lub zasad zachowania na weselu - te mogę też odnaleźć i wrzucić jakbyście chciały.
Wybrałam - kareta, pojedynek bokserski, walc z figurami, pojedynek wokalny, zasady zachowania na weselu. Chyba wystarczy? ![]() FUNKCJE WESELNE (między pierwszym a drugim daniem) kandydaci dostają łyżki drewniane z wypaloną datą ślubu i imieniem nowożeńców. 1.Dyżurny Tancerz 2.Dyżurna Tancerka 3.Dyżurny Kiper (osoba która sprawdza, kosztuje trunki alkoholowe) 4.Dyżurny Abstynent 5.Kierowniczka sali weselnej (osoba która na weselu nic nie robi lecz po uroczystości weselnej pomaga sprzątać sale weselną ( może jakaś mama), 6. Marszałkowa Kuchni weselnej (gdy z jakiegoś powodu szef(owa) kuchni źle się poczuje, ta osoba na przyjęciu dba o nasze wyżywienie np. dobrze gotująca ciocia, babcia itd.) 7.Strażak Weselny (jeśli na weselu się zdarzy ze komuś "woda sodowa" uderzy do głowy ta osoba ”gasi” gorący temperament) 8.Dyżurny Toastowy (uroczyście wznosi toasty zachęcając pozostałych gości) 9.Dyskretny Gość ( koniecznie starsza zamężna pani) ta osoba odwiedza Was dokładnie za 9 m-cy od daty ślubu i sprawdza jak tam u Was w tych sprawach damsko-męskich) 10. „Najdalszy” Gość ( pośród gości weselnych sprawdzamy kto pokonał najdłuższą drogę, aby być z nami na dzisiejszej uroczystości) 11. Dyżurne serduszko weselne ( pociesza smutnych mężczyzn, daje przykład dobrej zabawy). 12. ”Automatyczne przekierowanie” (jeśli Pan młody stwierdzi że ma już dość wznoszenia toastowego trunku, dana osoba przejmuje jego obowiązki) 13. Dyżurna ”złota rączka” (osoba spiesząca na pomoc w razie nagłej awarii) 14. Dyżurny artysta fotograf (każdemu robi zdjęcie w kompromitującej pozie) 15. Dyżurny lekarz (pełni dyżur lekarski także na oddziale toksykologicznym) 16.Dyżurna krawcowa (naprawia zniszczone ubrania, powstałe podczas zabaw oraz szaleństw tanecznych) i inne wg własnego pomysłu, jeśli jesteście zainteresowani. POJEDYNEK WOKALNY Toast 100 lat dla Młodej Pary w wykonaniu samych kobiet póżniej mężczyzn. SKARPETA STAREGO KSIĘGOWEGO Zabawa polega na sprawdzeniu kto w małżeństwie będzie rządził ”kasą”. Podczas przerwy podaję zawiązaną skarpetę, w której są obecnie używane monety-bilony polskie. Zadaniem nowożeńców jest zgadnięcie, jaka w środku jest kwota (bez odwiązywania), poprzez wyczucie w palcach lub inny tajemniczy sposób? Zwycięzca rządzi kasą przez najbliższy rok. Spróbować sił może również kilku gości weselnych. WALC Z FIGURAMI Jeden ze sposobów aby wyciągnąć gości na sale taneczną. Stojąc z Wami na środku sali sprawdzamy jakich wspaniałych gości mamy na weselu. W tajemniczy sposób zapraszam ich na wiązankę walców wiedeńskich z figurami (np. Krakowska -mężczyźni na kolanko itp.) łączymy się w czwórki, ósemki itp. Zabawa ma na celu zintegrować towarzystwo już na początku. TURNIEJ TAŃCA (z gwiazdami) Co najmniej 6 par mieszanych, żadnych rodzin w parach ( np. narzeczony z narzeczoną, mąż z żoną itp). Nowożeńcy w roli JURY (czapka + szalik Polski z gwizdkiem i czerwoną kartką). Po krótkiej prezentacji utworów muzycznych, jury decyduje, która para odpada. Nie liczą się przy tym umiejętności taneczne jednak pomysłowość, zaskoczenie, własna inwencja twórcza. Zwycięzcy nagrodzeni zostają wyjątkową nagrodą. Można też zrobić turniej tańca z balonem między głowami partnerów. Gdy podczas zawodów balon upadnie zawodnikom na podłogę, para kończy zabawę. POJEDYNEK BOKSERSKI 2 mężczyzn (najlepiej zdecydowanie różniących się wzrostem i wagą) ubranych w rękawice bokserskie przy muzyce Amel Bent - „Eye of the Tiger” rozwiązuje krawat, wyciąga sznurówkę z buta, zdejmuje pasek czy nawleka nitką igłę itp. Zwycięzca otrzymuje nagrodę. TORT I „EXPRES” DO KAWY Po ukrojeniu przez nowożeńców pierwszego kawałka weselnego tortu pozostałą, część kroi załoga lokalu. Wtedy wkładam pod wybranym kawałkiem 1 grosz (zaznaczony w wiadomy dla mnie sposób) i obsługa zanosi go wraz z pozostałymi dla gości. Szczęśliwy zwycięzca otrzymuje kawę z ”expresem”. OCZEPINY Na krześle P. młody(a) z zawiązanymi oczami rzuca z pośród kawalerów- panien ; krawatem, muchą, welonem, podwiązką, bukietem itp. Dla przegranych krótka zabawa w której liczy się reflex. TRZECH TENORÓW( po północy) Parodia wersji „ O sole Mio” w oryginalnym wykonaniu Luciano Pavarottiego, Placido Domingo i Jose Carrerasa, przedstawiona przez 3 mężczyzn z pośród gości weselnych i odpowiednim podkładem muzycznym. Utwór dedykowany uczestnikom weselnym a w szczególności nowożeńcom. TEST ZGODNOŚCI Nowożeńcy, rywalizująz najstarszą stażowo parą małżeńską wśród gości, na wzajemne poznanie się, odpowiadając na pytania testowe z życia wzięte. POCIĄG MIĘDZYNARODOWY Do utworu R. Rynkowskiego „Zwierzenia Ryśka, czyli jedzie pociąg…” wplatamy znane utwory z różnych krajów świata. SZTAFETA POLSKA Dwie 5 osobowe drużyny piją 0,2 L wódki na czas. Osoby zmieniają się po kolei jak w sztafecie a każda z nich wykonuje przypadającą czynność. Wszystko przy odpowiednio dobranej dynamicznej muzyce. ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- I TŻ napisał, że przyszły ozdoby na samochód. Uf.
|
|
#202 |
|
Zadomowienie
|
no nadrobiłam was plotkary wstretne
Kindziulindzia Piękna suknia i ty wyglądasz bajecznie a te 7kg to naprawdę pozazdrościć idzie - mam nadzieję że i mnie się uda zjechać słoneczko powodzenia z pracą i pokaż nam je jak zrobisz no i zdrówka życzę natka nam też powiedzieli ze w 2 tygodnie uszyją garnitur magdalennne da się zmienić i mogę ci pomóc jeśli potrzebujesz pomocy przy photoshopie co do zabaw to mnie bardziej podoba się zoo niż kareta i sama się zastanawiam nad tym i jeszcze raz powielam moje pytanie o ciemną koszule dla TŻ do ślubu z uwzględnieniem że my bierzemy tylko cywilny |
|
|
|
#203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja myślę, że to żaden wymysł Teraz śluby biorą w czerwonych kiecach więc nie ma się czym przejmować
|
|
#204 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
fajna ta zabawa Pojedynek bokserski ![]() tylko my nie mamy rękawic..ale pomysł mi się podoba
|
|
|
|
|
#205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#207 |
|
Wtajemniczenie
|
Ciemna koszula też jest ok
Mój TŻ baaardzo lubi
|
#208 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
![]() Cytat:
![]() fajne zestawienie Cytat:
![]() Ślicznie wyglądasz Cytat:
![]() Cytat:
nie przemęczaj sieKareta - fajna zabawa. My sie jednak zdecydowaliśmy na wersje z Zoo |
|||||
|
|
|
#209 |
|
Zakorzenienie
|
iceflower fajny zestaw zabaw wybraliście. Podoba mi się, że zabawy bez podtekstów i "przeczołgania" gości. Ten pojedynek bokserski pewnie śmiesznie wygląda
|
|
|
|
#210 | |
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
Jeszcze te skarpety powiem DJowi że może zrobić jakby uważał, że za mało.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:29.

Pamiętam, że myślałam, że wyzionie tam ducha

A jak tam Kochana Twoje sprawy, dlaczego przenieśliście ślub na 2013rok???

to, że będzie nowy wątek, to się spodziewałam, ale że będzie aż 5 stron

Cierpię jak na początku. Nie wiem nawet czy znowu nie wybiorę się do lekarza. Wiem, że skręcenie leczy się długo, ale nie mam już siły. W każdej pozycji mi źle i mam już dość problemów z chodzeniem 

Teraz śluby biorą w czerwonych kiecach więc nie ma się czym przejmować