|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. II
Aaaaaa dziś mi się śniło, że mój Maluch w brzuchu już się ruszał jak szalony
Nie mogę się doczekać!
|
|
|
|
#1802 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzeba będzie się wgłębić w temat, ale to już po obronie, która mam nadzieję będzie w czerwcu, bo jak we wrześniu to trochę mało czasu będę miała na wgłębianie się marta-wózki fajne, niestety póki co oceniam tylko po wyglądzie
|
|
#1803 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już powiedziałam, że od drugiego trymestru będę okupować Pepco ![]() U nas w mieście jest jeszcze Textilmarket i tam też jest masa rzeczy dla dzieciaczków i też w niskich cenach Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
![]() Ale pomalutku wszystkiego się dowiemy
|
|||
|
|
|
#1804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
textilmarket u nas nie ma ale u rodzicow w miescie w jarocinie jest to jak pojade wskocze |
|
|
|
|
#1805 |
|
Zakorzenienie
|
a ja nawet nie wiem, czy tyje.. gdyz nie mam wagi w domu
![]() w weekend bede u tesciowej to sie dopiero zwaze ![]() ale raczej nie zauwazylam przyrostu masy ![]() mdlosci dalej mnie mecza, nawet jedzenie mnie nie cieszy.. choc wystarczy, ze zamkne oczy i mym oczom ukazuja sie rozne przysmaki ![]() ahh zauwazylam, ze jem ostatnio sporo slonego, czasem slodkie.. tlustych rzeczy, pikantnych, smazonych nie ruszam w ogole. a powiedzcie mi, kiedy kupilyscie nowy stanik? lepszy bedzie usztywniany, czy raczej powinnysmy teraz nosic miekkie? moje niektore juz sa na mnie za male w miseczce (choc mierzylam sie i obwod raczej bez zmian.. no moze max. 1 cm).
|
#1806 |
|
Zakorzenienie
|
a z wozkami jest tak... okazalo sie ze znajomi maja x landera ktorego chcialam i sprzedali nam go za smieszne pieniadze bo za 450zl a wozeczek roczny(kupili jako drugi i tylko spacerowke) tak wiec musialabym dokupic gondole ale z racji tego ze gondole mam w domu do wozka quinny buzz i ze x lander nie ma przekladanego siedziska to dokupilam spacerowke quinny buzz bo uznalam ze wole dolozyc 200zl i miec komfort jak przeloze dziecko z glebokiego do spacerowki.pamietam jak z laura bylo mialam tylko tylem do siebie i ciagle do niej zagladalam co robi bo na poczatku dziecko sie zsuwa, krztusi etc.na poczatku chcialam kupic caly zetsaw quinny tylko boryklam sie z watpliwosciami odnosnie kubelkowego siedziska i spania malucha(nie bardzo jest mozliwosc spania na boczki i jednak nozki ciagle w gorze), druga rzecz kolko przednie, slizgajace sie namietnie(mam po laurze quinny zappa(jednak to juz dla starszego malucha bo ja mam starsza wersje ktora sie nie rozklada do spania-teraz maja nowy wypust quinny zapp extra-polecam) ktory ma takie samo koleczko na piasku sobie nie daje rady, w lesie tez ciezko a ja jednak mieszkam na wsi-klinuje sie blokuje-pozatym rewelacja wozek 4kg pod pach go nosilam skladal sie w kostke i mam stelarz na zakupy 1 min i rozlozony wpinam fotelik i mozemy jezdzic nie targajac ze soba duzego wozka)
x-lander-minus siedzisko regulowane paskiem nie ustawi sie pod katem 90stopni co na poczatku w przypadku 6-7miesiecznego dzieciatka bedzie sprawialo problem, no i to ze tylko tylem siedzisko do prowadzacego-jest ciezki ale mi akurat to nie przeszkadza mieszkam w domu jednorodzinnym-pozatym wozek rewelacja-prowdzi sie idealnie zwrtony, wygodny ale to mowie juz dla dziecka ktore stabilnie siedzi i dla wyluzowanych mam-ja jestem panikara:P to tak po krotce.jakbyscie chcialy wiecej wiedziec to moge litanie napisac bo jestem na tym etapie-z bratowa razem wywiadowalysmy o wozkach w hurtowniach z ludzmi ktorzy sie tym zajmuja na codzien wiec cosik tam wiem ![]() i tak X-lander w kol carbon-sacerowka http://www.nokaut.pl/pozostale-wozki...la-x-pram.html Quinny gondola szara, spacerowka niebieska(jeszcze nie zamowilam czekam az babka wystawi ale wsyztsko mamy ustalone ![]() http://www.babydirectwarehouse.co.uk...ric-blue-p1353 http://www.tonykealys.com/quinny-buzz-package-deal.html[/QUOTE] To fajnei Ci sie udalo mam x-landera i mi enie przeszkadza regulacja paskami, sama odinstalowałam spacerowke a potem troche inaczej te paski chodzily i moglam bardziej ustawic oparcie do pionu, nie pytaj jak bo sama nie wiem jak mi to wyszlo ![]() poza tym w spacerowce wozilam od 5 miesiaca bo bylo goracao ale tylko n aplasko potem stopniowo troszeczke mu podwyzszalam, ale na siedzacao to zrobilma jak sam juz mogl siedziec, tak nam zalecila rehabilitantka mowila ze zdrowym dzieciom tez tak powinno sie robic i tak teraz zamierzam, wiec na siedzaco t zupelnie to jak mial dopiero 8 miesiecy wczesniej byl pochylony, no i to ze moge jedna reka pchac wozek, przejedzie po wszytskim, nie zamienilabym na inny ja mam amice, nie droga i dobrzes ie sprawuej nic sie nie psuje, mam ja od 2 lat |
|
|
|
#1807 | |
|
Zadomowienie
|
Ja mam tą wąską z indesita, i jest bardzo fajna
Pamiętam, że nie daliśmy za nią majątku, a sprawdza się...jedyny minus, że po większej liczbie gości trzeba puścić dwa razy, ale większa by nam się nie zmieściła ![]() Cytat:
Jak byłam w tej "nieudanej" ciąży, to (u pierwszego lekarza z trzech, u których bywałam) za każdą wizytę płaciłam 120, badania poza fotelem oczywiście dodatkowo (jeszcze na USG jeździłam do szpitala, bo w gabinecie nie miał I jeszcze co do tych historii z "podmianą" płci , to moja sąsiadka szła urodzić Bartusia, miała gotową wyprawkę na chłopca, wszyscy pokupowali niebieskie upominki, a...ze szpitala wróciła z Martynką
|
|
#1808 |
|
Zakorzenienie
|
ja tam za ciuszkami jeszcze się nie rozglądam, zaczne dopiero w połowie 2 trymestru : )
a co do wózka to ja przede wszystkim bede patrzeć czy miał dużą gondole : ) |
|
|
|
#1809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1810 |
|
Zakorzenienie
|
Ja póki co nastawiam się na Xlandera, ale w odpowiednim czasie pojeździmy z mężem po sklepach aby te wózki posprawdzać- jak jeżdżą, wagowo i oczywiście kwestia składania.
Ja mam zmywarkę Elektrolux i po dwóch latach użytkowania jestem z niej bardzo zadowolona.
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#1811 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jeszcze jestem przerażona ile rzeczy do ślubu pozostało do załatwienia ![]() Osiwieję ![]() Cytat:
I chyba piersi mi rosną, bo już miseczka B zaczyna być za mała No i jak narazie noszę usztywniane staniki Ale chcę się zaopatrzyć w taki co to "rośnie" razem z piersiami Cytat:
![]() A ten lekarz to jakiś nienormalny |
|||
|
|
|
#1812 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
z Batkiem wrzuciłam 24![]() A co do kostiumu pewnie że wypada. Starsze osoby często mają z tym problem, że jakoś trzeba chować ten brzuch. Mi osobiście nie przeszkadza ani widok brzucha, ani mamy karmiącej. Jak ktos ma problem niech nie patrzy.
|
|
#1813 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez kupilam teraz miekk wygodniecjszy
w pepco faktycznie slicznie i tanie ciuszki ale szczerze wole z lumpka nawet dla malenstwa pare razy wypralam i szlak je trafil rozek reczniki jak najbardziej Textilmarket czesto kupuje np mozna kupic firmowa pizamke z powycinanymi metkami ![]() o widzicie dobrze ze piszecie o rozkach bp bede musiala kupic nowy ale nie usztywniany w usztywnianym dobrze sie nosilo ale do karmienia jak dla mnie duzo lepszy zwykly wiadodmo co mam to opinia ale ja naprwde jak znosilam mala np na dol do tesciowej to w usztywnianym a jak sama nosilam i karmilam to w zwyklym duzo lepiej bylo ja dac do piersi w usztywnianym jakos mi zjezdzala---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- to jeszcze jedno pytanie uwzywacie codziennie czy jak jakies imprezy bo moja bedzie rzadko chyba bo na codzien bede z maluszkami w domu sama tz u tesciowej w firmie i tam bedzie jadla a mysle uzywac na imprezy bo u nas imieniny to 20 osob jak nic |
|
|
|
#1814 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------
|
|
#1815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też nie lubię mięsa
|
|
#1816 |
|
Wtajemniczenie
|
Są takie?
Codziennie człowiek dowiaduje się czegoś nowego A gdzie na przykład taki znajdę? I jak on "działa"?
|
#1817 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też tak myślałam i zażyczyłam sobie dwukomorowy zlew, bo "przecież z jednym talerzykiem nie będę włączać, ani czekać cały dzień"...Teraz myję ręcznie tylko, jak mi się te kapsułki skończą
|
|
#1818 |
|
Zakorzenienie
|
Edzia dobrze napisalas ja w tamtej ciazy mialam duphaston luteinne a plamien rzadnych nie mialam boli brzucha tez owszem doktorka barddzo przejmowala sie ciaza az zaaaaa i pchala we mnie leki zeby nic sie nie stalo wizyta co 3 tyg raz badanie raz usg
rteraz zmienilam i przezylam lekki szoook mowi jej o lekach a ona poka mi do glowy po co ze ona nie widzi rzadnej potrzeby ze dzidzius jest ze sedruszko bije wiec po co sie faszerowac |
|
|
|
#1819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- ja też tak miałam
|
|
#1820 |
|
Zakorzenienie
|
a moze i taaak byc znajac mnie caly dzien stoja naczynia a na wieczorj jak sie juz nie mieszcza fruuuu
|
|
|
|
#1821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- ja tam nie wiem
|
|
#1822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
noszę tylko usztywniane miseczki, NIENAWIDZĘ miękkich staników i nie mam zamiaru takich kupować
|
|
|
#1823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja swoj kupilam na przecenie w esotiq byl przeceniony z 50 zł na 25
|
|
|
|
|
#1824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jak to rosnie z piersiami?
|
|
#1828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1829 |
|
Zakorzenienie
|
moje na razie tez sa wypelnione.. ale z niektorych sie juz "ulewa".. i po pierwsze jest to niekomfortowe, po drugie nieestetyczne .. ja tam chyba wole nowy stanik
|
#1830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:31.

Trzeba będzie się wgłębić w temat, ale to już po obronie, która mam nadzieję będzie w czerwcu, bo jak we wrześniu to trochę mało czasu będę miała na wgłębianie się