Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. II - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-10, 12:01   #1801
madzius90
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. II

Aaaaaa dziś mi się śniło, że mój Maluch w brzuchu już się ruszał jak szalony
Nie mogę się doczekać!
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 12:04   #1802
happy_eve
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
jejku jak czytam to co napisałaś to jestem przerażona, bo ja w ogóle nic nie wiem o wózkach
Miałam taką samą pierwszą myśl jak czytałam post marty Trzeba będzie się wgłębić w temat, ale to już po obronie, która mam nadzieję będzie w czerwcu, bo jak we wrześniu to trochę mało czasu będę miała na wgłębianie się
marta-wózki fajne, niestety póki co oceniam tylko po wyglądzie
Stary 2012-05-10, 12:07   #1803
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
osttanio bylam w pepco tez fajne rzeczy i niedrogie maja np rożki za 20 pare zlotych
No w Pepco są cudaczne rzeczy i za niewielkie pieniądze
Już powiedziałam, że od drugiego trymestru będę okupować Pepco

U nas w mieście jest jeszcze Textilmarket i tam też jest masa rzeczy dla dzieciaczków i też w niskich cenach

Cytat:
ja chce neutralne kolory zolte, zielone, czerwone, bezowe a nie roze
ja tak samo

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
Miałam taką samą pierwszą myśl jak czytałam post marty Trzeba będzie się wgłębić w temat, ale to już po obronie, która mam nadzieję będzie w czerwcu, bo jak we wrześniu to trochę mało czasu będę miała na wgłębianie się
marta-wózki fajne, niestety póki co oceniam tylko po wyglądzie
Jeszcze tyyyle rzeczy do ogarnięcia jest, że szok
Ale pomalutku wszystkiego się dowiemy
Stary 2012-05-10, 12:10   #1804
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
No w Pepco są cudaczne rzeczy i za niewielkie pieniądze
Już powiedziałam, że od drugiego trymestru będę okupować Pepco

U nas w mieście jest jeszcze Textilmarket i tam też jest masa rzeczy dla dzieciaczków i też w niskich cenach

[/COLOR]
Jeszcze tyyyle rzeczy do ogarnięcia jest, że szok
Ale pomalutku wszystkiego się dowiemy
ja to jestem przerazona iloscia tego co mam kupic mam leki ze na koncu czegos pozapominam i wogole zawszemyslalam ze to takie proste hehehhe

textilmarket u nas nie ma ale u rodzicow w miescie w jarocinie jest to jak pojade wskocze
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 12:10   #1805
Moderna
Zakorzenienie

a ja nawet nie wiem, czy tyje.. gdyz nie mam wagi w domu
w weekend bede u tesciowej to sie dopiero zwaze
ale raczej nie zauwazylam przyrostu masy

mdlosci dalej mnie mecza, nawet jedzenie mnie nie cieszy.. choc wystarczy, ze zamkne oczy i mym oczom ukazuja sie rozne przysmaki

ahh zauwazylam, ze jem ostatnio sporo slonego, czasem slodkie.. tlustych rzeczy, pikantnych, smazonych nie ruszam w ogole.

a powiedzcie mi, kiedy kupilyscie nowy stanik?
lepszy bedzie usztywniany, czy raczej powinnysmy teraz nosic miekkie?

moje niektore juz sa na mnie za male w miseczce (choc mierzylam sie i obwod raczej bez zmian.. no moze max. 1 cm).
Stary 2012-05-10, 12:11   #1806
judkama
Zakorzenienie

a z wozkami jest tak... okazalo sie ze znajomi maja x landera ktorego chcialam i sprzedali nam go za smieszne pieniadze bo za 450zl a wozeczek roczny(kupili jako drugi i tylko spacerowke) tak wiec musialabym dokupic gondole ale z racji tego ze gondole mam w domu do wozka quinny buzz i ze x lander nie ma przekladanego siedziska to dokupilam spacerowke quinny buzz bo uznalam ze wole dolozyc 200zl i miec komfort jak przeloze dziecko z glebokiego do spacerowki.pamietam jak z laura bylo mialam tylko tylem do siebie i ciagle do niej zagladalam co robi bo na poczatku dziecko sie zsuwa, krztusi etc.na poczatku chcialam kupic caly zetsaw quinny tylko boryklam sie z watpliwosciami odnosnie kubelkowego siedziska i spania malucha(nie bardzo jest mozliwosc spania na boczki i jednak nozki ciagle w gorze), druga rzecz kolko przednie, slizgajace sie namietnie(mam po laurze quinny zappa(jednak to juz dla starszego malucha bo ja mam starsza wersje ktora sie nie rozklada do spania-teraz maja nowy wypust quinny zapp extra-polecam) ktory ma takie samo koleczko na piasku sobie nie daje rady, w lesie tez ciezko a ja jednak mieszkam na wsi-klinuje sie blokuje-pozatym rewelacja wozek 4kg pod pach go nosilam skladal sie w kostke i mam stelarz na zakupy 1 min i rozlozony wpinam fotelik i mozemy jezdzic nie targajac ze soba duzego wozka)
x-lander-minus siedzisko regulowane paskiem nie ustawi sie pod katem 90stopni co na poczatku w przypadku 6-7miesiecznego dzieciatka bedzie sprawialo problem, no i to ze tylko tylem siedzisko do prowadzacego-jest ciezki ale mi akurat to nie przeszkadza mieszkam w domu jednorodzinnym-pozatym wozek rewelacja-prowdzi sie idealnie zwrtony, wygodny ale to mowie juz dla dziecka ktore stabilnie siedzi i dla wyluzowanych mam-ja jestem panikara:P
to tak po krotce.jakbyscie chcialy wiecej wiedziec to moge litanie napisac bo jestem na tym etapie-z bratowa razem wywiadowalysmy o wozkach w hurtowniach z ludzmi ktorzy sie tym zajmuja na codzien wiec cosik tam wiem

i tak

X-lander w kol carbon-sacerowka
http://www.nokaut.pl/pozostale-wozki...la-x-pram.html

Quinny gondola szara, spacerowka niebieska(jeszcze nie zamowilam czekam az babka wystawi ale wsyztsko mamy ustalone
http://www.babydirectwarehouse.co.uk...ric-blue-p1353
http://www.tonykealys.com/quinny-buzz-package-deal.html[/QUOTE]

To fajnei Ci sie udalo

mam x-landera i mi enie przeszkadza regulacja paskami, sama odinstalowałam spacerowke a potem troche inaczej te paski chodzily i moglam bardziej ustawic oparcie do pionu, nie pytaj jak bo sama nie wiem jak mi to wyszlo ale ogolnie plynnie mi to wychodzilo, wklad w spacerowce jest tak otulajacy ze maly jak byl przypiety to sie nie zsuwal i mozna odpiac suwaczkim czesc daszku i widac malucha wiec tez mi ni eprzeszkadzalo ze jest tylem do mnie ogladal wszystko wokoli zaraz zasypial po tylu wrazeniach

poza tym w spacerowce wozilam od 5 miesiaca bo bylo goracao ale tylko n aplasko potem stopniowo troszeczke mu podwyzszalam, ale na siedzacao to zrobilma jak sam juz mogl siedziec, tak nam zalecila rehabilitantka mowila ze zdrowym dzieciom tez tak powinno sie robic i tak teraz zamierzam, wiec na siedzaco t zupelnie to jak mial dopiero 8 miesiecy wczesniej byl pochylony, no i to ze moge jedna reka pchac wozek, przejedzie po wszytskim, nie zamienilabym na inny

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
dziewczyny a ja mma pytanko jaka zmywarke polecacie
ja mam amice, nie droga i dobrzes ie sprawuej nic sie nie psuje, mam ja od 2 lat

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 12:13   #1807
magdaef
Zadomowienie

GG do magdaef

Cytat:
dziewczyny a ja mma pytanko jaka zmywarke polecacie
Ja mam tą wąską z indesita, i jest bardzo fajna Pamiętam, że nie daliśmy za nią majątku, a sprawdza się...jedyny minus, że po większej liczbie gości trzeba puścić dwa razy, ale większa by nam się nie zmieściła

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
n
ja płacę 150zł ale wczoraj zapłaciłam 200 bo cytologia 50 ..
A 30 maja bedzie USG tzw przesiewowe no to 200zł czyli zapłacę 350zł na szczęście TŻ płaci
A ja powiem Wam, że prywatnie płacę 60 zł za wizytę i 40zł za wszystko pozostałe. I jestem mega zadowolona! Jak byłam w tej "nieudanej" ciąży, to (u pierwszego lekarza z trzech, u których bywałam) za każdą wizytę płaciłam 120, badania poza fotelem oczywiście dodatkowo (jeszcze na USG jeździłam do szpitala, bo w gabinecie nie miał ), a szczerze mówiąc nie wiedziałam nic. Straciliśmy maluszka w 14tyg, a żadnych pomiarów nikt nam nie robił, USG zawsze trwał 3 minuty...Nawet nie powiedział, co wolno, a czego nie, tylko usłyszałam: "przeczyta sobie Pani na plakacie przed gabinetem"...Także jak widać cena wcale nie idzie w parze z profesjonalizmem.

I jeszcze co do tych historii z "podmianą" płci , to moja sąsiadka szła urodzić Bartusia, miała gotową wyprawkę na chłopca, wszyscy pokupowali niebieskie upominki, a...ze szpitala wróciła z Martynką
Stary 2012-05-10, 12:15   #1808
emylka86
Zakorzenienie

ja tam za ciuszkami jeszcze się nie rozglądam, zaczne dopiero w połowie 2 trymestru : )
a co do wózka to ja przede wszystkim bede patrzeć czy miał dużą gondole : )

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 12:16   #1809
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
a ja nawet nie wiem, czy tyje.. gdyz nie mam wagi w domu
w weekend bede u tesciowej to sie dopiero zwaze
ale raczej nie zauwazylam przyrostu masy

mdlosci dalej mnie mecza, nawet jedzenie mnie nie cieszy.. choc wystarczy, ze zamkne oczy i mym oczom ukazuja sie rozne przysmaki

ahh zauwazylam, ze jem ostatnio sporo slonego, czasem slodkie.. tlustych rzeczy, pikantnych, smazonych nie ruszam w ogole.

moje niektore juz sa na mnie za male w miseczce (choc mierzylam sie i obwod raczej bez zmian.. no moze max. 1 cm).
co do stanikow ja kupilam miekki no i wygodniej, kupilam drugi usztywniany ale ten miękki wygodniejszy o wiele
Stary 2012-05-10, 12:18   #1810
kaaamila1
Zakorzenienie

Ja póki co nastawiam się na Xlandera, ale w odpowiednim czasie pojeździmy z mężem po sklepach aby te wózki posprawdzać- jak jeżdżą, wagowo i oczywiście kwestia składania.

Ja mam zmywarkę Elektrolux i po dwóch latach użytkowania jestem z niej bardzo zadowolona.

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 12:22   #1811
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
ja to jestem przerazona iloscia tego co mam kupic mam leki ze na koncu czegos pozapominam i wogole zawszemyslalam ze to takie proste hehehhe

textilmarket u nas nie ma ale u rodzicow w miescie w jarocinie jest to jak pojade wskocze
No dokładnie.

Ja jeszcze jestem przerażona ile rzeczy do ślubu pozostało do załatwienia
Osiwieję

Cytat:

Ja dosyć szybko zmieniłam stanik na większy, bo w poprzednim sprzec ciąży było mi już ciasno.
I chyba piersi mi rosną, bo już miseczka B zaczyna być za mała
No i jak narazie noszę usztywniane staniki
Ale chcę się zaopatrzyć w taki co to "rośnie" razem z piersiami

Cytat:
Napisane przez magdaef Pokaż wiadomość
Jak byłam w tej "nieudanej" ciąży, to (u pierwszego lekarza z trzech, u których bywałam) za każdą wizytę płaciłam 120, badania poza fotelem oczywiście dodatkowo (jeszcze na USG jeździłam do szpitala, bo w gabinecie nie miał ), a szczerze mówiąc nie wiedziałam nic. Straciliśmy maluszka w 14tyg, a żadnych pomiarów nikt nam nie robił, USG zawsze trwał 3 minuty...Nawet nie powiedział, co wolno, a czego nie, tylko usłyszałam: "przeczyta sobie Pani na plakacie przed gabinetem"...Także jak widać cena wcale nie idzie w parze z profesjonalizmem.
Przykre to
A ten lekarz to jakiś nienormalny
Stary 2012-05-10, 12:23   #1812
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny mam pytanie
wczoraj pytalam mojego lekarza o suplementy diety czy mam jakies brac a on powiedzial ze najlpeiej zredukowac liczbe tabletek do minimum i on nie poleca chyba ze badzo chce
no i ja nei wiem moja siostra brala, znajome tez wiec nie wiem co wy myslsicie/bierzecie jesli tak to jakie?bo ja juz sama nie wiem ale wolalabym chybajednak brac bo skąd mam wiedziec czy w jedzeniu dostarczam wszystkich witamin
co lekarz to opinia. ja z Bartkiem brałam chyba od połowy drugiego trymestru gdzieś. Teraz poczekam jak mi wyniki spadną. Lubię owoce i warzywa, jem ciemne pieczywo, duzo serów. Mogę mieć problem z żelazem. Dziecko w pierwszej kolejności wyczerpuje organizm matki, więc tak naprawdę to mama dostaje po dupce jesli czegoś za mało dostarcza. Ja słucham swojego organizmu póki co. Nie wykluczam witamin, ale jeszcze nie teraz, szczególnie, że zbliża się bardzo obfity w witaminy sezon.

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Cytat:
Napisane przez MoOoNiA Pokaż wiadomość
U mnie za to w rodzinie 5 dzieci z tego roku będzie od czerwca zaczną się rodzić. Wszytskie od strony tż, więc jak spotkamy się na jakiś imprezach rodzinnych to będzie wesoło

Ja według kalkulatora mogę przytyć do 68 kg, cyli 18 kg. z Martuchą miałam jakieś 73kg (rodziłam koniec maja, a na początku sierpnia biegałam w stroju)

A właśnie jak zapatrujecie się na mamy z brzuchem w strojach kompielowych?? Mieszkam nad morzem i uwielbiamy z małą pływać. I nie wiem jak będzie wte wakacje, oczywiście nie mówię tu o opalaniu brzucha, na plaży to pod parasolem w bluzce, ale pływać w morzu? Mam tylko stroje dwu częściowe, myślicie że to wypada?
ja mogę przytyć 16 kgz Batkiem wrzuciłam 24
A co do kostiumu pewnie że wypada. Starsze osoby często mają z tym problem, że jakoś trzeba chować ten brzuch. Mi osobiście nie przeszkadza ani widok brzucha, ani mamy karmiącej. Jak ktos ma problem niech nie patrzy.

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 12:28   #1813
weronika23
Zakorzenienie

ja tez kupilam teraz miekk wygodniecjszy
w pepco faktycznie slicznie i tanie ciuszki ale szczerze wole z lumpka nawet dla malenstwa pare razy wypralam i szlak je trafil rozek reczniki jak najbardziej
Textilmarket czesto kupuje np mozna kupic firmowa pizamke z powycinanymi metkami

o widzicie dobrze ze piszecie o rozkach bp bede musiala kupic nowy ale nie usztywniany w usztywnianym dobrze sie nosilo ale do karmienia jak dla mnie duzo lepszy zwykly wiadodmo co mam to opinia ale ja naprwde jak znosilam mala np na dol do tesciowej to w usztywnianym a jak sama nosilam i karmilam to w zwyklym duzo lepiej bylo ja dac do piersi w usztywnianym jakos mi zjezdzala

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

to jeszcze jedno pytanie uwzywacie codziennie czy jak jakies imprezy bo moja bedzie rzadko chyba bo na codzien bede z maluszkami w domu sama tz u tesciowej w firmie i tam bedzie jadla a mysle uzywac na imprezy bo u nas imieniny to 20 osob jak nic
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 12:32   #1814
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nielegalnaa Pokaż wiadomość
Powinno się brać do końca 12 tygodnia, tak jak pisała madzius90, ponieważ wtedy rozwija się układ nerwowy maleństwa. Później można go brać jeżeli pojawi się anemia.

Natomiast czytałam kiedyś dawno na onecie artykuł w którym, stwierdzono iż zażywanie kwasu foliowego w ostatnich tygodniach ciąży zwiększa ryzyko zachorowania dziecka na astmę.
I faktycznie dziś wracając do tego tematu, po wpisaniu w google "kwas foliowy astma" wyświetla mi się wiele artykułów na ten temat. Także myślę, że można brać dłużej niż do 12 tygodnia, ale maksymalnie do 30 tygodnia. Chyba, że prowadzący lekarz da inne zalecenia.
właśnie dlatego ja tak nie ufam tym preparatom cud. Bo dziś sa uznawane za dobre, za chwile przebadają i okaże się, że jest ale. Tak jak duphaston i spodziectwo, nospa i obniżone napięcie mięśniowe...trzeba z głową. Wiadomo jak trzeba brać to nie ma co. Ale tak na ślepo to juz nie za bardzo.

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
no to jestem
Dziekuje za kciuki kochane jestescie
Wszytsko ok. Przeziernosc 1,5.robil jakies przeplywy,cudenka niewidy mam cala kartek A4 z obliczeniamiogolnie mialam jakies 25minutowe usgdzidzia raczka pomachala liczylam paluszkina poczatku spala to ja budzilismy zeby sie dobrze ustawila potem fikala niemilosierniejak przelaczyl na 4d polecialy mi lzy.mamy 6,3 cm i wygladamy tak(niestety tylem glowka bo sie na koniec odwrocilo i buzki nie pokazalo)

lece zjesc i poczytam co tam naskrobalyscie
boskie

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Cholera ! chyba mam syna !
gratulacje

Stary 2012-05-10, 12:33   #1815
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość
gratuluje synka
moja dzidzia ma 2,5 cm, rusza łapkami i nóżkami i jest super jedyne co to mam mocną anemie...mam jeść mięcho a nie lubie, następna wizyta za 3 tyg
kamień z serca, że pomimo braku objawów ciążowych wszystko ok i maluszek rośnie, jak go ostatnio widziałam to miał pół cm
pieknyja też nie lubię mięsa

Stary 2012-05-10, 12:33   #1816
happy_eve
Wtajemniczenie

Cytat:

Są takie? Codziennie człowiek dowiaduje się czegoś nowego A gdzie na przykład taki znajdę? I jak on "działa"?
Stary 2012-05-10, 12:34   #1817
magdaef
Zadomowienie

GG do magdaef

Cytat:

to jeszcze jedno pytanie uwzywacie codziennie czy jak jakies imprezy bo moja bedzie rzadko chyba bo na codzien bede z maluszkami w domu sama tz u tesciowej w firmie i tam bedzie jadla a mysle uzywac na imprezy bo u nas imieniny to 20 osob jak nic

Też tak myślałam i zażyczyłam sobie dwukomorowy zlew, bo "przecież z jednym talerzykiem nie będę włączać, ani czekać cały dzień"...Teraz myję ręcznie tylko, jak mi się te kapsułki skończą
Stary 2012-05-10, 12:34   #1818
weronika23
Zakorzenienie

Edzia dobrze napisalas ja w tamtej ciazy mialam duphaston luteinne a plamien rzadnych nie mialam boli brzucha tez owszem doktorka barddzo przejmowala sie ciaza az zaaaaa i pchala we mnie leki zeby nic sie nie stalo wizyta co 3 tyg raz badanie raz usg
rteraz zmienilam i przezylam lekki szoook mowi jej o lekach a ona poka mi do glowy po co ze ona nie widzi rzadnej potrzeby ze dzidzius jest ze sedruszko bije wiec po co sie faszerowac
Stary 2012-05-10, 12:35   #1819
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Wstawie ale dopiero w piatek jak bede w pracy bo tam mam skaner a jak zrobie aparatem to zupelnie nic nie bedzie widac ..

To czy bedzie plec widac nie zalezy od sprzetu( chociaz widomo ze im lepszy tym wszystko dokladniej widac) a od ulozenia maluszka Moj gin ma zwykly sprzet a udalo sie zobaczyc na poczatku 14 tygodnia.. Mały tak fikał i rozkładal szeroko nogi ze na zdjeciu dokladnie dzyndzel widac ..
i od ułożenia i od sprzetu. Na nowoczesnym sprzęcie da się to stwierdzić 12-13tc. Na gównianym dopiero 17-20tc. No i ułożenie też ważne. U nas jak źle lezy to każe poczekać z 30 minut zjeść batona i wrócić.

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Cytat:
Mnie odrzuca od razowego pieczywa
ja też tak miałam

Stary 2012-05-10, 12:36   #1820
weronika23
Zakorzenienie

a moze i taaak byc znajac mnie caly dzien stoja naczynia a na wieczorj jak sie juz nie mieszcza fruuuu
Stary 2012-05-10, 12:36   #1821
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Poni Pokaż wiadomość
A mnie lekarz ostatnio mówił, że nigdy nie podaje w tak wczesnym etapie płci, bo bardzo łatwo można się pomylić. Nawet kawałek pępowiny można pomylić z siusiaczkiem.
Tak więc, nie chcę nic mówić, ale jeszcze wszystko może się zmienić.
lekarz nie podaje(nie powinien) płci po siusiaku, ale też po jądrach i ogólnej budowie narządów. Jeśli szuka siusiak to może go pomylić z pępowiną.

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Cytat:
Same ocencie .. tam przy strzalce ..
ja tam nie wiem

Stary 2012-05-10, 12:37   #1822
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie kupuję te co mam są po prostu "bardziej wypełnione" noszę tylko usztywniane miseczki, NIENAWIDZĘ miękkich staników i nie mam zamiaru takich kupować w pierwszj ciąży też obchodziłam w normalnych i do karmienia też nie kupowałam specjalnych dla mnie zbędny wydatek
Stary 2012-05-10, 12:38   #1823
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
Są takie? Codziennie człowiek dowiaduje się czegoś nowego A gdzie na przykład taki znajdę? I jak on "działa"?
raz weszlam do intimissimi i tam maja takie jak sie poprosi o rosnące to one pokaza, ale sa drogie dlatego nie kupilam (powyżej 100)
ja swoj kupilam na przecenie w esotiq byl przeceniony z 50 zł na 25
Stary 2012-05-10, 12:39   #1824
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Może jeszcze będą
Są 100% z bawełny, jak dla mnie super Piękne są
Na opakowaniu napisane, że jakość pierwsza
ja miałam je dla Barta są bardzo dobrej jakości

Stary 2012-05-10, 12:40   #1825
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
ja nie kupuję te co mam są po prostu "bardziej wypełnione" noszę tylko usztywniane miseczki, NIENAWIDZĘ miękkich staników i nie mam zamiaru takich kupować w pierwszj ciąży też obchodziłam w normalnych i do karmienia też nie kupowałam specjalnych dla mnie zbędny wydatek
moze i zbedny ale mi tak urosly (z 75 a na 80c ) ze mnei wszytskjei usztywniane uwieraja a w swoje zadne juz sie nie meiszcze od poltora miesiaca
Stary 2012-05-10, 12:40   #1826
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny macie przepiękne brzucholki Na fotki dzieciaczków również świetnie się patrzy.
Kiedyś takie zdjęcia USG nie robiły na mnie wrażenia jak np. oglądałam je u znajomych, a teraz jakoś tak emocjonalnie do nich podchodzę i uważam, że są cudne Miałyście też tak?

Ja dzisiaj byłam na badaniach. Robiłyście sobie test na HIV? Mnie lekarz zapytał czy chcę, a ja odpowiedziałam, że jak jest taka możliwość to czemu nie skorzystać.
ja robiłam i z Bartekim i teraz też. Za drugim razem luz ale za pierwszym jak odbierałam wynik to ręka mi zadrżała

Stary 2012-05-10, 12:41   #1827
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dosyć szybko zmieniłam stanik na większy, bo w poprzednim sprzec ciąży było mi już ciasno.
I chyba piersi mi rosną, bo już miseczka B zaczyna być za mała
No i jak narazie noszę usztywniane staniki
a jakie miekkie mozecie polecic?

I jak to rosnie z piersiami?
Stary 2012-05-10, 12:42   #1828
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
A ja mam do was (zwłaszcza tych, co mają już potomstwo) pytanie. W moim sklepie zrobili wyprzedaż na dziecięce ubranka i tak się zastanawiam. Chciałabym kupić kilka neutralnych - zresztą takie najbardziej mi się podobają.. a jedne w szczególności z żyrafkami Tylko te body są z krótkim rękawem.. ja tam zielona jestem i nie wiem - w listopadzie to raczej chyba z długim by się przydało?.. nie wiem czy te z krótkim rękawem to kupić takie na 0-3 miesiące czy lepiej 6-9 miesięcy jak już będzie cieplej? Przydadzą się raczej takie z długim rękawem? no kurde nie wiem..
ja bym wzięła na 6-9 bo na pewno sie przydadzą w dużej ilości. 0-3 to tylko jako podkoszulek.

Stary 2012-05-10, 12:44   #1829
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
ja nie kupuję te co mam są po prostu "bardziej wypełnione"
moje na razie tez sa wypelnione.. ale z niektorych sie juz "ulewa".. i po pierwsze jest to niekomfortowe, po drugie nieestetyczne .. ja tam chyba wole nowy stanik
Stary 2012-05-10, 12:44   #1830
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Isia83 Pokaż wiadomość
A to niespodzianka!!

Gratuluję "dzyndzla"

Ale z dzieckiem nie łazi się ciągle na spacery, sporo czasu spędza też ono w domu. A tam przecież raczej każdy ma temperaturę przyzwoitą, zwłaszcza jak ma w domu małe dziecko. Więc taki krótki rękawek też się przyda - np. pod pajacyka - takiego w całości, z długimi rękawkami. Nawet, wg. mnie, body jest pod pajacyka lepsze niż kaftanik, czy koszulinka, bo przynajmniej się nie podwija na pleckach przy noszeniu, przekładaniu itp. i nic malucha potem nie gniecie

Ale to takie moje przemyślenia, mogę się mylić

Dziewczyny, gratuluję udanych wizyt, dobrych wiadomości no i pięknych zdjęć!!!
wiesz co pod pajacyka to raczej rzadko się coś zakłąda. Jak juz koniecznie coś to na pajacyka. Ale ogólnie zima jest w domach gorąco przez centralne i powiem szczerze, że polecam mało ubrań ew. warstwa jedna więcej niz na sobie. Przegrzewanie nie jest za zdrowe.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości