Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części?
Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 31 44,93%
Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 0 0%
Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII 2 2,90%
Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 5 7,25%
Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 2 2,90%
Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 1 1,45%
Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII 0 0%
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII 4 5,80%
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII 8 11,59%
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII 3 4,35%
Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 4 5,80%
Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII 0 0%
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko Mamy V-VI cz.VIII 1 1,45%
Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 8 11,59%
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-10, 11:04   #4831
niunia32
Zakorzenienie

Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Dzięki
"Fajny" ten dział "gdzie kupić" - w dobrych sklepach ale chyba skuszę się na zakup przez internet, bo nie widziałam nigdzie czegoś takiego...
w rossmanie były bodajże takie chusteczki, tylko innej firmy.

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 11:09   #4832
kism
Wtajemniczenie

Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
Blanka ostatnio się trochę małych dziewczynek o tym imieniu pojawiło, w moim wieku b. rzadkie
hehe bo mnie nigdy na liscie nie było ale możesz mnie wpisać
26l, Wiktor tp. 29.06
A to racja, rzadkie imię Poznałam kiedyś jedną Blankę w podstawówce i to było wow, jakie ma imię fajne
To dobrze mi się z tą listą wydawało tylko teraz Gabi rządzi...
Gabi, dopiszesz?

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Może jeszcze coś ruszy - oby Trzymam kciuki
Dzięki!
A jak u Ciebie? Nie ma szaleństw po odstawieniu Fenka?

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
w rossmanie były bodajże takie chusteczki, tylko innej firmy.
Dzięki!
Może się nie rozglądałam za tym, to nie widziałam
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 11:13   #4833
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki!
A jak u Ciebie? Nie ma szaleństw po odstawieniu Fenka?
Nic a nic - cisza W dodatku czuję się o wiele lepiej niż jak leżałam
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 11:19   #4834
niunia32
Zakorzenienie

zbieram się na korepetycje.

Malinka

Haniusia
Stary 2012-05-10, 11:29   #4835
GaTTa
Raczkowanie

Cytat:
Dzień dobry
kto jest chętny rodzić dziś w moje urodziny
Wszystkiego Najlepszego

Cytat:
zaraz się zbieram do Biedronki zobaczymy czy te body będą
moja Biedro mała jest i tych wszystkich "pierdół" zawsze tylko parę sztuk dają
Ja Teściowa wysłałam po te body do biedronki Jakoś sama dziś nie mam sił by iść...

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość

STO LAT!!!

Wiadomość od Agaty:

"Nasz synek przyszedł na świat wczoraj o 22:27 Ma 53cm i waży 3500g Jest zdrowy i całkiem niebrzydki, ma czarne włosy Ponieważ wody odeszły a akcja się nie rozwijała, musieli mnie ciąć. Ale jakoś żyję buziaki "
Serdeczne Gratulacje

Witam

Ja poranek z nie regularnymi skurczami..... Jak ja chcę żeby w końcu były regularne A tu na złość.....
A my jeszcze imienia nie wybraliśmy Nie umiemy się zdecydować...
GaTTa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 11:31   #4836
loksa
Raczkowanie

Agata Gratulacje
loksa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 11:33   #4837
niunia32
Zakorzenienie

uciekam. Pa...

może zdążę na zakończenie i otwarcie wątku

Malinka

Haniusia

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-10, 11:34   #4838
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
Witajcie !

a odżywiasz sie jakoś wiesz... zdrowo ? bo ja do tej pory wcinałam dużo warzyw, ale coś mi apetyt szwankuje i jakoś tak.. chleb z masłem mi najbardziej odpowiada. Wiec sie boje, ze coś zaszkodze dzidzi, a wlasnie skonczyly mi sie suplementy i już sama nie wiem czy kupować czy nie i jesli tak to co, czy np femibion dalej, czy może zamienić na tańsze centrum materna DHA???
Odżywiam się normalnie,troche zdrowo,trochę nie zdrowo,jogurty,warzywa,fr ytki,kebaby,owoce wszystko po trochu.
Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
Ja juz dziś wychodzę że szpitala w końcu z liwia wszystko ok,nie wiem czy nadrobie 70stron,dziwczyny które urodziły bierzecie jakieś witaminy dla kobiet karmiacych piersią?
klask i:
Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Bry

To musisz koniecznie zdać relację jak już użyjesz. Też o nim czytałam, ale przez większość negatywnych opinii jakoś tak trochę go odpuściłam
http://www.bangla.babyonline.pl/opin...aktator-reczny
Nastawiłam sie na madele mini elektric, ale ten avent o wiele tańszy, wiec bardziej bym chciała go kupić jeśli byłby ok.
Jak go wypróbuję to napewno opisze wrażenia.Medeli też bym chciała ale szkoda mi kasy.Każdy laktator ma negatywne i pozytywne opinie także na prawdę ciężko jest się na jakiś zdecydować.

Nasiedziałam sie u lekarza 3godziny Ale mam rozwarcie na 2cm,szyjka długa na 2cm(niestety) młodzież waży 3,500 więc brata nie przerosnieGin zaserwował mi masaż szyjki,myslałam że zchodzę ze świata i teraz mnie boli pipa.Mówi "co mogłem to zrobiłem"

Body kupiłam dwie paczki roz 68,74 będą na zaś.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę

Edytowane przez anulka4771
Czas edycji: 2012-05-10 o 11:35
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 11:44   #4839
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
To dobrze, że dobrze się czujesz To możesz jeszcze na ten dzień matki poczekać

Cytat:
Napisane przez GaTTa Pokaż wiadomość
Ja poranek z nie regularnymi skurczami..... Jak ja chcę żeby w końcu były regularne A tu na złość.....
Znam ten ból

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
młodzież waży 3,500 więc brata nie przerosnieGin zaserwował mi masaż szyjki,myslałam że zchodzę ze świata i teraz mnie boli pipa.Mówi "co mogłem to zrobiłem"
Ale Ci fajnie... Ja niestety tej pewności nie mam.
Wcześniej też narzekałaś, że boli, a tak to może coś Cię ruszy

Słuchajcie! A co z mar2sią? Dziewczyny z klubu, nie wiecie nic? Już czwartek dziś, a we wt miała iść na oddział...
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 11:45   #4840
nasteczka83
Raczkowanie

Cytat:

Nasiedziałam sie u lekarza 3godziny Ale mam rozwarcie na 2cm,szyjka długa na 2cm(niestety) młodzież waży 3,500 więc brata nie przerosnieGin zaserwował mi masaż szyjki,myslałam że zchodzę ze świata i teraz mnie boli pipa.Mówi "co mogłem to zrobiłem"

duże dziecie Fajny lekarz a możesz napisać jakiego rodzaju to ból?
nasteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 11:49   #4841
karozka
Raczkowanie

Cześć wszystkim

żabciu dziękuję

_agata Gratuluję

Dobrze, że jej długo nie męczyli
U mnie pierwszy poród też zaczął się sączeniem wód rano, a urodziłam następnego dnia o 7.30

Alfa wszystkiego najlepszego w dniu urodzin

Cytat:
Odżywiam się normalnie,troche zdrowo,trochę nie zdrowo,jogurty,warzywa,fr ytki,kebaby,owoce wszystko po trochu.

klask i:

Jak go wypróbuję to napewno opisze wrażenia.Medeli też bym chciała ale szkoda mi kasy.Każdy laktator ma negatywne i pozytywne opinie także na prawdę ciężko jest się na jakiś zdecydować.

Ja tak samo nie biorę witamin tzn. brałam na początku może jedno opakowanie, ale później stwierdziłam, że skoro wyniki krwi mam idealne jak to lekarz określił więc doszłam do wniosku, że bez sensu się faszerować

Współczuję mam jednak nadzieję, że coś pomoże zaciskam mocno kciuki

Mi wczoraj Leon wieczorem urządził taki masaż szyjki od środka, że myślałam, że się wścieknę

Idę porobić jakieś generalne porządki
a potem muszę się jakoś dotoczyć po młodą do przedszkola...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-10, 11:50   #4842
_millena
Zadomowienie

Dzwonilam dzisiaj do tej położnej która mi polecił lekarz, a którą znam, bo przyjmuje u niego w rejestracji. I kurcze powiedziała, że nie przyjeżdza juz do porodów od jakiegoś czasu, bo raz ze dwa razy w tygodniu siedzi w gabinecie doktora po kilkanaście godzin , dwa że ma małe dzieci i w sumie tylko męża do pomocy, a maż ma nienormowany czas pracy i czasem może się okazać , ze nie bedzie miala z kim tych dzieci zostawić.... ma się jutro dopytać jeszcze innej laski (którą tez mi lekarz polecił, ale nie widziałam nigdy kobiety na oczy)... Kurcze, chyba zaczynam się bać. Ta położna jest taka fajna, napaliłam się na nią jak arab na kurs pilotażu i
W każdym razie umówiłam się z nią, że w razie gdybym zaczeła rodzić , a jeszcze nie zdążyła sobie dogadać położnej , to mam do niej zadzwonić i ona mi narai kogoś , kto aktualnie jest na dyżurze, albo kogoś kto móglby przyjechać. Poleciła mi 3 dziewczyny i mowi ze raczej w nich będziemy ewentualnie oscylować w RAZIE CO.... mam jednak nadzieje, ze dotrzymam do poniedziałku do wizyty i lekarz mi coś doradzi. Ja to bym sie chciała w ogóle z nim umówić tak, żeby rodzić na jego dyżurze... czyli mówie : od pon do pt w godzinach 7-14 zobaczymy jak on na to zareaguje
zaczynam się stresować

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
A co do malego brzucha,to mowie ostatnio do meza. Kochanie jakby sie uprzec, to moglabym przed Toba ukryc ta ciaze (bo w bluzie na prawde nic nie widac). A on do mnie- faktycznie moglabys ukryc....W pazdzierniku przestalas chodzic do pracy, caly czas lezalas,a kasa wplywala na konto regularnie Poza tym mdlilo Cie, mialas dziwne zachcianki, co chwile plakalas i bylas najnieszczesliwsza na swiecie, lezalas na polozniczym, nie pilas alkoholu,ani sie ze mna nie kochalas,a do tego kupilas wozek, lozeczko, ubranka poprane, poprasowane nie, nie skapnalbym sie,alez ja go kocham!
no fakt .. ciężko się zorientować
Cytat:
Aaa i jeszcze muszę napisać coś, nasz x-lander Europe miał być po 10 maja, wczoraj facet dzwonił, że wszystko już ma, oprócz gondoli w tym kolorze i gondola będzie w czerwcu...

Czuję, ze nici z tego wózka będą.
u nas tez tak mówił, że w sumie to color pack do spacerówki przyjdzie wcześniej, ale gondoli nie ma.... my czekamy bo nam zależy na tej Europie

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
nie wiem czy Wam pisałam uwaga

u nas wymieniają okno w sypialni...ale inteligencja fachowców mnie zabija - wiecie jak wymienia się okno? zostawia stary przegrzybiały parapet, bo wg nich parapet nie wlicza się do okna, zatem będę miała nówkę okno <w jednym pokoju, bo reszta też musi być wymieniona, ale to prawie nam wypadło> i stary zagrzybiały i przegniły parapet... gratulację błyskotliwości
chyba bym się zdenerwowała... a jest szansa , żeby pozniej wymienic sam parapet bez szkody dla okna?

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 11:54   #4843
cate_
Zadomowienie

Cytat:
racja istnieje niebezpieczeństwo, że tak się przyzwyczaisz do wygody, że nie będzie Ci się już chciało. Czyli znów dochodzimy do konsensusu : jednak i druga opcja ma moim zdaniem tyle samo plusów co i minusów i w zasadzie zalezy tylko i wyłacznie od tego jakie kto ma warunki i podejscie do sprawy
Mnie ciąża wykończyła psychicznie. Kompletnie nie potrafiłam się odnaleźć. Mysle ze nie dałabym rady spłodzić za chwile drugie dziecko , i z jednego kieratu w drugi bez odrobiny oddechu.
Pierwszą ciążę też miałam z problemami, ale po jakimś czasie się zapomina, no i ktoś mi powiedział, że druga ciąża jest lżejsza, nigdy w to nie uwierzcie
Super sesja
Cytat:
Napisane przez GaTTa Pokaż wiadomość
A my jeszcze imienia nie wybraliśmy Nie umiemy się zdecydować...
Alexandrowi imię wymyśliłam na porodówce jak miałam zacząć już rodzić teraz mam pomysł ale Tż ma inną opcję, znowu go przekonam na porodówce, nie miał mi wtedy siły odmówić
Cytat:
Napisane przez marhalczar Pokaż wiadomość
Hej, witajcie po bardzo dlugiej, dlugiej przerwie ale lepiej pozniej niz wcale.
Gratulacje dla mam narodzonych juz dzieciaczków.
Witaj Mar
miło Cię ponownie widzieć na wątku o dwa lata młodszym
Cytat:

Wiadomość od Agaty:

"Nasz synek przyszedł na świat wczoraj o 22:27 Ma 53cm i waży 3500g Jest zdrowy i całkiem niebrzydki, ma czarne włosy Ponieważ wody odeszły a akcja się nie rozwijała, musieli mnie ciąć. Ale jakoś żyję buziaki "
Gratulujemy

Alfahelisa sto lat

A ja już po wizycie u lekarza, skierowania na USG nie dostałam bo USG szkodzi, zaczynam się obawiać że urodzę 5 kg dziecko

MAXIMILIAN
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 11:58   #4844
Michalowa79
Raczkowanie

Cytat:
No to liczę że jak ja odstawię fenka to będę mogła wysprzątać chatę po swojemu
Michalowa79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 12:02   #4845
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:

u nas tez tak mówił, że w sumie to color pack do spacerówki przyjdzie wcześniej, ale gondoli nie ma.... my czekamy bo nam zależy na tej Europie
no nam niby też zależy, ale boję się, że potem się okaże, że pod koniec czerwca...a jak pogody będą takie ładne jak teraz to tydzień czasu i można spokojnie spacerować z dzieckiem w wózku a tu gondoli nie będzie...
No i jeszcze z tego co zrozumiałam to miał ten koleś dostać 6 sztuk a będą tylko 3!!

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Idę sobie chrapnąć chyba, bo jakoś tak wykończona się czuję tą wyprawą do przychodni.
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-10, 12:04   #4846
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:

Ale Ci fajnie... Ja niestety tej pewności nie mam.
Wcześniej też narzekałaś, że boli, a tak to może coś Cię ruszy
.
No właśnie,pipa generalnie mnie boli już z jakiś tydzień,czuję kłucie,szczypie może dlatego mam 2cm rozwarcia no a teraz po masażu czuję rozwieranie,heh dziwne uczucie,boli ale mogę codziennie na taki masaż chodzić może coś przyśpieszy
Cytat:
Napisane przez nasteczka83 Pokaż wiadomość
duże dziecie Fajny lekarz a możesz napisać jakiego rodzaju to ból?
Ból dziwny,trochę okresowy ale nie da się opisać.

A i utyłam 16kg.Przez 5 tyg 2kg
Dostałam ulotki,kalendarz.próbki kremu na odparzenia.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 12:06   #4847
blueelektron
Rozeznanie

Cytat:
Dzień dobry
kto jest chętny rodzić dziś w moje urodziny
Wszystkiego NAjlepszego
Cytat:

STO LAT!!!

Wiadomość od Agaty:

GRATULACJE _AGATA
Cytat:
Ja juz dziś wychodzę że szpitala w końcu z liwia wszystko ok,nie wiem czy nadrobie 70stron,dziwczyny które urodziły bierzecie jakieś witaminy dla kobiet karmiacych piersią?
no to najważniejsze, że już wszystko dobrze, wszędzie dobrze ale w domu najlepiej
Cytat:
.
gratki za wizytę, niezły masaż Ci zaserwował, zobaczymy może coś przyśpieszy
Stary 2012-05-10, 12:07   #4848
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
To dobrze, że dobrze się czujesz To możesz jeszcze na ten dzień matki poczekać
Jeśli mogłabym normalnie chodzić i wszystko robić to mogę czekać - zawsze to dłużej na macierzyńskim potem

Cytat:
Napisane przez Michalowa79 Pokaż wiadomość
No to liczę że jak ja odstawię fenka to będę mogła wysprzątać chatę po swojemu
Ja zaczęłam sprzątać dzień przed odstawieniem i tak się spięłam, że wszystko porobiłam Teraz mi się nudzi
Stary 2012-05-10, 12:15   #4849
8ewus8
Zadomowienie

Chciałam założyć krótkie spodenki, bo strasznie gorąco się zrobiło i tak mnie rwa zlapała, ze ruszyć się nie mogłam. Kurde! a już taki spokój z nią był przez długi czas.

GaTTa my też bez imienia jeszcze. Już coraz bardziej zawężamy kręgi, ale ciągle ciężko się zdecydować. A Agaty ma jakieś imię, bo ona też długo nie miała albo się nie przyznawała?
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 12:18   #4850
Michalowa79
Raczkowanie

Cytat:
Jeśli mogłabym normalnie chodzić i wszystko robić to mogę czekać - zawsze to dłużej na macierzyńskim potem

Ja zaczęłam sprzątać dzień przed odstawieniem i tak się spięłam, że wszystko porobiłam Teraz mi się nudzi
a w którym tygodniu byłaś jak odstawiałaś??
Może i ja tak zrobię ...
Michalowa79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 12:20   #4851
Gaabbi
Wtajemniczenie

Już wróciłam z wojaży
Czuję się gites, chociaż pod koniec już kiepsko się chodziło.
Byłam w biedronie i lipa Same duże rozmiary bodziaków.
Byłam w sh i też lipa Ani jednego kaftanika. Kupiłam tylko śliczne ogrodniczki dla małej...tej części garderoby jeszcze nie ma
Pojechałam do wodociągów odebrac pismo i okazało się, że wysłali pocztą
Dałam w DZ ogłoszenie na to moje nieszczęsne mieszkanie.
Kupiłam na targu truskawki, będą kluchy z truskawkami
I tyle załatwiłam, czyli praktycznie nic Ale przyjemność z prowadzenia samochodu bezcenna

Cytat:

Gaabbi gdzie kupiłaś te kule? Strasznie fajne I czy były też inne kolory?
Przyślij mi swojego maila na pw, to Ci prześlę link do tego sklepu.
Przepraszam, że tutaj nie wklejam, ale mam powody
Były inne kolory

Cytat:
Oj Ty, chcesz jakieś baciki? Tyle łażenia??? Jeden sklep, góra dwa na chwilę i do łóżka marsz!
Super zakupy To dla Hani rozumiem? A jakie duże te kule są?
No jakaś taka ochota na łażenie mnie wzięła Jak widać, nie zaliczyłam wszystkich punktów wycieczki, bo już organizm sam się zaczął domagać leżenia
Obwód kuli to 20,5cm, akul na przewodzie jest 35.

Cytat:

Cytat:
Napisane przez justysd Pokaż wiadomość

Cały czas ma niby być Kornelia, ale zaświtała mi w głowie ostatnio Larysa - jak Wam się podoba?
Mnie się podoba Kornelia

Cytat:
Gabi, dopiszesz?
Dopisane
Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
A ja już po wizycie u lekarza, skierowania na USG nie dostałam bo USG szkodzi, zaczynam się obawiać że urodzę 5 kg dziecko
Lekarz tak powiedział, że usg szkodzi??????? Do takiego to bym na pewno nie chodziła
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 12:20   #4852
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
a w którym tygodniu byłaś jak odstawiałaś??
Może i ja tak zrobię ...
Skończony 37, początek 38
Stary 2012-05-10, 12:33   #4853
fonn
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
uważaj uważaj, bo mi właśnie tak odeszły wody - w centrum miasta

mi też, tylko produktów brak - więc i serniczka nie będzie
co do wód - obawiam się tego samego
już się bez telefonu nigdzie nie ruszam, nawet do osiedlowego sklepu

a sernik to na dniach zrobię bo już ledwo się trzymam

Cytat:
Też mam ochotę dziś na naleśniki Robiłam kilka dni temu i mało mi jeszcze
Ja mam zawsze ochotę na naleśniki
dziś bym je pożarła z konfiturą jagodową Łowicz

Cytat:
i tak podziwiam że dajesz rade w autobusie - ja jednak jestem leniwy przypadek i wychodzę tylko w asyscie TŻ który otwiera drzwi do auta
Hrabianka
My aktualnie nie dysponujemy samochodem, więc turlam się po mieście autobusem, a coraz częściej taksówkami

Cytat:
Blanka
To bardzo ładne imię
Znałam kiedyś jedną Blankę, ale starsza jest od Ciebie minimum 15 lat

Cytat:
A ja już po wizycie u lekarza, skierowania na USG nie dostałam bo USG szkodzi
fonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 12:34   #4854
blueelektron
Rozeznanie

Cytat:
Chciałam założyć krótkie spodenki, bo strasznie gorąco się zrobiło i tak mnie rwa zlapała, ze ruszyć się nie mogłam. Kurde! a już taki spokój z nią był przez długi czas.

A GDZIE DOKŁADNIE ODCZUWASZ TEN BÓL?
Cytat:
Lekarz tak powiedział, że usg szkodzi??????? Do takiego to bym na pewno nie chodziła
dziś opowiadałam kol, że lekarz mi nie zrobił usg na ostatniej wizycie i że jestem tym faktem oburzona, a ona mi odp, że jej lekarz już później też nie robił, hmm i co o tym myśleć???, w końcu to bardzo ważne badanie i nie słyszałam też żeby szkodziło

miss a jaka jest Twoja opinia na temat usg pod koniec ciąży, robią czy nie? czy to szkodliwe dla dziecka? czy tylko wymówka lekarzy , bo im się nie chce
Stary 2012-05-10, 12:41   #4855
Gaabbi
Wtajemniczenie

To już nie chodzi o to, czy się robi to usg na jednej z ostatnich wizyt, czy nie (moim zdaniem powinno się robić), ale o to, że lekarz powiedział, że usg szkodzi
Ja od razu bym go zapytała, jak szkodzi? W jakim sensie szkodzi? Ciekawa jestem, jakich argumentów by użył USG jedyne może lekko zmniejszyć przyrost wagi dziecka...podobno.
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 12:48   #4856
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Dzień dobry
U mnie dziś pracowity dzień, ale to nie ja robię Moja "kochana" teściowa umyła mi okna a ja żeby nie stać bezczynnie okleiłam szafko-przewijak ależ jestem z siebie dumna. Zdjęcie wkleję...za jakiś czas

Dasti gratuluję

Alfahelisa wszystkiego najlepszego jesteś chyba ostatnia na liście porodowej

Agata gratulacje Ty to jesteś zorganizowana

martula007 dzięki za odp o kremie na słońce

nasteczka83 no chyba musiałabym zainwestować w literki

niunia32 układy z proboszczem no, no, no Na tych korepetycjach to Ty uczysz czy Ciebie uczą ?

ania_85 fajnego masz męża mój by mógł nie zauważyć takich szczegółów

onething służę pomocą. Schabowy, ziemniaczki i kalafior z wody to dziś u nas

Zbieram się do dentysty. Ależ mam stracha mam nadzieję że tam nie urodzę

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 12:55   #4857
moniczka1302
Wtajemniczenie

Hello!

Już po zakupach auchan i IKEA zaliczone.
W Auchan kupa chamstwa... normalny pan stoi w kolejce dla osob niepelnosprawnych/ciezarnych no to stanelam za nim , on sie oglada i mowi że on ma jeszcze jeden dodatkowy pełny koszyk. Powiedzialam mu ze jest chamem i poszlam do drugiej kasy. Na parkingu pani ostawiala koszyk w te klatki ale jej zaczal sie obsuwac i juz jechal po parkingu a ona patrzy , ma to w d...pie i sobie wsiada do samochodu. mylslalm ze jej tym wozkiem auto poharatam

Ale przynajmniej zakupy udane.

Jak potrzebujecie proszki do prania to sa w dobrych cenach w auchanie - vizir 5kg po 28zl

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
U mnie dziś pracowity dzień, ale to nie ja robię Moja "kochana" teściowa umyła mi okna a ja żeby nie stać bezczynnie okleiłam szafko-przewijak ależ jestem z siebie dumna. Zdjęcie wkleję...za jakiś czas
to ta tesciowa wcale nie jest taka zła jednak

co do dentysty to znieczuleie mozna brac jak najbardziej bo dziala tylko miejscowo a nie na caly uklad

Edytowane przez moniczka1302
Czas edycji: 2012-05-10 o 12:56
moniczka1302 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-10, 12:59   #4858
libretka
Raczkowanie

Cześć mamuśki, piszę do Was ze szpitala, sytuacja wygląda następująco: rozwarcie na 2 palce, czop odszedł, szyjka zgładzona, prawie jej nie ma, wg ordynatora jutro się zacznie, mam mało wód płodowych, zapisy ktg są prawidłowe.
A teraz najlepsze, muszę do wieczora podjąć decyzję jak chcę rodzić, mam do wyboru, albo sn albo cc.
Miała któraś tak dobrze jak ja??? i to bez żadnej kasy???

A ja nie wiem na co się zdecydować, ordynator osobiście mnie badał i przedstawił mi plusy i minusy obu form porodu i mam zdecydować.
Rozmawiałam później jeszcze z położną, która była podczas badania i zasugerowała spróbować sn, a zawsze mogę poprosić cc.
Gdybym zdecydowała się na cc to już dzisiaj miałabym z głowy.

co ja mam zrobić!!!!
libretka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 13:00   #4859
_millena
Zadomowienie

Cytat:
Pierwszą ciążę też miałam z problemami, ale po jakimś czasie się zapomina, no i ktoś mi powiedział, że druga ciąża jest lżejsza, nigdy w to nie uwierzcie
Dzięki za ostrzeżenie
jak to szkodzi tak ci lekarz powiedział ? absurd jakiś, ze lekarz się w ten sposób wypowiada i to w momencie kiedy warto to usg zrobić
Cytat:
no nam niby też zależy, ale boję się, że potem się okaże, że pod koniec czerwca...a jak pogody będą takie ładne jak teraz to tydzień czasu i można spokojnie spacerować z dzieckiem w wózku a tu gondoli nie będzie...
No i jeszcze z tego co zrozumiałam to miał ten koleś dostać 6 sztuk a będą tylko 3!!
mnie też to irytuje, i pluje sobie w brodę, bo jak chodziliśmy za wózkami to były dostępne od reki. Ja jednak chcę ten wózek i żaden inny, co nawyżej moge zmienić kolor. Ale w ostateczności kupimy sam stelaż i będziemy bobasa wozić na krótkie spacery w nosidełku .... :/

Gabi - jak to nic ja bym chyba urodziła po drodze jakbym się zdecydowała na takie wojaże
nie mniej jednak jutro planuje : badania, wizyte w pepco i w rossmanie. I zastanawiam się czy dam radę...

Cytat:
To już nie chodzi o to, czy się robi to usg na jednej z ostatnich wizyt, czy nie (moim zdaniem powinno się robić), ale o to, że lekarz powiedział, że usg szkodzi
Ja od razu bym go zapytała, jak szkodzi? W jakim sensie szkodzi? Ciekawa jestem, jakich argumentów by użył USG jedyne może lekko zmniejszyć przyrost wagi dziecka...podobno.
no szkodzi ponoc dlatego , że jest to to samo promieniowanie ktore masz przy rtg tylko , ze wiadomo - w dużo mniejszej ilości. Dlatego jesli chodzisz na NFZ to zazwyczaj masz tylko 3 regulaminowe usg, w 1 , 2 i 3 trymestrze. Natomiast jesli chodzisz prywatnie to masz tego więcej. I teraz zależy od lekarza. Moj mi np robi co wizytę. A czasem chodze i co 2 tygodnie. Wiec wszystkie ciotki "dobra rada" lamentowały, że jak to, tyle razy, usg, po co i w ogole.... szkodzi A ja stwierdziłam, ze moja ciąża jest od początku zagrożona, i po prostu mnie takie usg uspokaja, bo wiem, ze wszystko z dzieciakiem jest w porzadku, a i lekarz ma wszystko pod kontrolą. Konkludując - faktycznie słyszałam, że są teorię na temat szkodliwości zbyt częstego wykonywania USG.

Edytowane przez _millena
Czas edycji: 2012-05-10 o 13:03
_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 13:02   #4860
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justysd Pokaż wiadomość
Witam wszystkie rozpakowane i te nadal w dwupaku
Ja też nadal dwupak, no i dobrze Mam jeszcze trochę czasu (mam nadzieję)
Wiem, że nie piszę, ale co wieczór podczytuję i jakoś nie mogę Was nadrobić tak lecicie.
Już prawie wszystko mi przyszło z allegro, czekam tylko na wózek i cyckonosze.
Łóżeczko stoi w pudle w częściach, Męża nadal nie ma i chyba szwagier posłuży mi pomocą w złożeniu.
Torba nie spakowana... Ale na dniach planuję to zrobić, będę spokojniejsza.

Obecnie ostro robię porządki w szafach (ubrania, dokumenty) i robię miejsce dla Malutkiej

Cały czas ma niby być Kornelia, ale zaświtała mi w głowie ostatnio Larysa - jak Wam się podoba?

Dziś mam wizytę u lekarza o 18.30

Życzę miłego dnia
powodzenia na wizycie!!!

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Cytat:
gratki!

czekamy na foto!!

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
no to idę, mam nadzieję, że nie spóźnię się na autobus

może dowiem się w końcu ile waży mój frędzel
daj znac i powodzenia

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości