|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części? ![]() |
|||
Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 44,93% |
Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
5 | 7,25% |
Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
1 | 1,45% |
Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII |
0 | 0% |
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII |
3 | 4,35% |
Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko ![]() |
1 | 1,45% |
Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
w rossmanie były bodajże takie chusteczki, tylko innej firmy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4832 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Cytat:
![]() ![]() To dobrze mi się z tą listą wydawało ![]() ![]() Gabi, dopiszesz? ![]() Dzięki! ![]() A jak u Ciebie? Nie ma szaleństw po odstawieniu Fenka? Dzięki! Może się nie rozglądałam za tym, to nie widziałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4833 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4835 | ||
Raczkowanie
|
Wszystkiego Najlepszego
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Witam ![]() Ja poranek z nie regularnymi skurczami..... Jak ja chcę żeby w końcu były regularne ![]() ![]() A my jeszcze imienia nie wybraliśmy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4836 |
Raczkowanie
|
Agata Gratulacje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4838 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Nasiedziałam sie u lekarza 3godziny ![]() ![]() ![]() Body kupiłam dwie paczki roz 68,74 będą na zaś. Edytowane przez anulka4771 Czas edycji: 2012-05-10 o 11:35 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4839 | ||
Wtajemniczenie
|
To dobrze, że dobrze się czujesz
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wcześniej też narzekałaś, że boli, a tak to może coś Cię ruszy ![]() Słuchajcie! A co z mar2sią? Dziewczyny z klubu, nie wiecie nic? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4840 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4841 | |
Raczkowanie
|
Cześć wszystkim
![]() żabciu dziękuję ![]() _agata Gratuluję ![]() Dobrze, że jej długo nie męczyli ![]() U mnie pierwszy poród też zaczął się sączeniem wód rano, a urodziłam następnego dnia o 7.30 ![]() Alfa wszystkiego najlepszego w dniu urodzin ![]() ![]() Cytat:
![]() Współczuję ![]() ![]() Mi wczoraj Leon wieczorem urządził taki masaż szyjki od środka, że myślałam, że się wścieknę ![]() Idę porobić jakieś generalne porządki ![]() a potem muszę się jakoś dotoczyć po młodą do przedszkola... |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4842 | |||
Zadomowienie
|
Dzwonilam dzisiaj do tej położnej która mi polecił lekarz, a którą znam, bo przyjmuje u niego w rejestracji. I kurcze powiedziała, że nie przyjeżdza juz do porodów od jakiegoś czasu, bo raz ze dwa razy w tygodniu siedzi w gabinecie doktora po kilkanaście godzin , dwa że ma małe dzieci i w sumie tylko męża do pomocy, a maż ma nienormowany czas pracy i czasem może się okazać , ze nie bedzie miala z kim tych dzieci zostawić....
![]() ![]() W każdym razie umówiłam się z nią, że w razie gdybym zaczeła rodzić , a jeszcze nie zdążyła sobie dogadać położnej , to mam do niej zadzwonić i ona mi narai kogoś , kto aktualnie jest na dyżurze, albo kogoś kto móglby przyjechać. Poleciła mi 3 dziewczyny i mowi ze raczej w nich będziemy ewentualnie oscylować w RAZIE CO.... mam jednak nadzieje, ze dotrzymam do poniedziałku do wizyty i lekarz mi coś doradzi. Ja to bym sie chciała w ogóle z nim umówić tak, żeby rodzić na jego dyżurze... czyli mówie : od pon do pt w godzinach 7-14 ![]() ![]() zaczynam się stresować ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4843 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
miło Cię ponownie widzieć na wątku o dwa lata młodszym ![]() Cytat:
![]() ![]() Alfahelisa sto lat ![]() ![]() ![]() ![]() A ja już po wizycie u lekarza, skierowania na USG nie dostałam bo USG szkodzi, zaczynam się obawiać że urodzę 5 kg dziecko ![]()
![]() |
#4844 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4845 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No i jeszcze z tego co zrozumiałam to miał ten koleś dostać 6 sztuk a będą tylko 3!! ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Idę sobie chrapnąć chyba, bo jakoś tak wykończona się czuję tą wyprawą do przychodni. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4846 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A i utyłam 16kg.Przez 5 tyg 2kg ![]() Dostałam ulotki,kalendarz.próbki kremu na odparzenia. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4847 | ||
Rozeznanie
|
Wszystkiego NAjlepszego
Cytat:
Cytat:
![]() gratki za wizytę, niezły masaż Ci zaserwował, zobaczymy może coś przyśpieszy |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4848 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4849 |
Zadomowienie
|
Chciałam założyć krótkie spodenki, bo strasznie gorąco się zrobiło i tak mnie rwa zlapała, ze ruszyć się nie mogłam. Kurde! a już taki spokój z nią był przez długi czas.
GaTTa my też bez imienia jeszcze. Już coraz bardziej zawężamy kręgi, ale ciągle ciężko się zdecydować. A Agaty ma jakieś imię, bo ona też długo nie miała albo się nie przyznawała? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4850 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Może i ja tak zrobię ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4851 | |||||
Wtajemniczenie
|
Już wróciłam z wojaży
![]() Czuję się gites, chociaż pod koniec już kiepsko się chodziło. Byłam w biedronie i lipa ![]() Byłam w sh i też lipa ![]() ![]() Pojechałam do wodociągów odebrac pismo i okazało się, że wysłali pocztą ![]() Dałam w DZ ogłoszenie na to moje nieszczęsne mieszkanie. Kupiłam na targu truskawki, będą kluchy z truskawkami ![]() I tyle załatwiłam, czyli praktycznie nic ![]() ![]() Cytat:
Przepraszam, że tutaj nie wklejam, ale mam powody ![]() Były inne kolory ![]() Cytat:
![]() ![]() Obwód kuli to 20,5cm, akul na przewodzie jest 35. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dopisane ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4852 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4853 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() już się bez telefonu nigdzie nie ruszam, nawet do osiedlowego sklepu a sernik to na dniach zrobię ![]() ![]() Cytat:
![]() dziś bym je pożarła z konfiturą jagodową Łowicz ![]() Cytat:
![]() ![]() My aktualnie nie dysponujemy samochodem, więc turlam się po mieście autobusem, a coraz częściej taksówkami ![]() To bardzo ładne imię ![]() Znałam kiedyś jedną Blankę, ale starsza jest od Ciebie minimum 15 lat ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4854 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
miss a jaka jest Twoja opinia na temat usg pod koniec ciąży, robią czy nie? czy to szkodliwe dla dziecka? czy tylko wymówka lekarzy , bo im się nie chce |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4855 |
Wtajemniczenie
|
To już nie chodzi o to, czy się robi to usg na jednej z ostatnich wizyt, czy nie (moim zdaniem powinno się robić), ale o to, że lekarz powiedział, że usg szkodzi
![]() Ja od razu bym go zapytała, jak szkodzi? W jakim sensie szkodzi? Ciekawa jestem, jakich argumentów by użył ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4856 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() U mnie dziś pracowity dzień, ale to nie ja robię ![]() ![]() ![]() ![]() Dasti gratuluję ![]() Alfahelisa wszystkiego najlepszego ![]() ![]() Agata gratulacje ![]() ![]() martula007 dzięki za odp o kremie na słońce ![]() nasteczka83 no chyba musiałabym zainwestować w literki ![]() niunia32 układy z proboszczem no, no, no ![]() ania_85 fajnego masz męża ![]() ![]() onething służę pomocą. Schabowy, ziemniaczki i kalafior z wody ![]() ![]() Zbieram się do dentysty. Ależ mam stracha ![]() ![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
#4857 | |
Wtajemniczenie
|
Hello!
Już po zakupach ![]() W Auchan kupa chamstwa... normalny pan stoi w kolejce dla osob niepelnosprawnych/ciezarnych no to stanelam za nim , on sie oglada i mowi ![]() ![]() Ale przynajmniej zakupy udane. ![]() Jak potrzebujecie proszki do prania to sa w dobrych cenach w auchanie - vizir 5kg po 28zl ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Cytat:
![]() co do dentysty to znieczuleie mozna brac jak najbardziej bo dziala tylko miejscowo a nie na caly uklad ![]()
![]() ![]() Edytowane przez moniczka1302 Czas edycji: 2012-05-10 o 12:56 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4858 |
Raczkowanie
|
Cześć mamuśki, piszę do Was ze szpitala, sytuacja wygląda następująco: rozwarcie na 2 palce, czop odszedł, szyjka zgładzona, prawie jej nie ma, wg ordynatora jutro się zacznie, mam mało wód płodowych, zapisy ktg są prawidłowe.
A teraz najlepsze, muszę do wieczora podjąć decyzję jak chcę rodzić, mam do wyboru, albo sn albo cc. Miała któraś tak dobrze jak ja??? i to bez żadnej kasy??? A ja nie wiem na co się zdecydować, ordynator osobiście mnie badał i przedstawił mi plusy i minusy obu form porodu i mam zdecydować. Rozmawiałam później jeszcze z położną, która była podczas badania i zasugerowała spróbować sn, a zawsze mogę poprosić cc. Gdybym zdecydowała się na cc to już dzisiaj miałabym z głowy. co ja mam zrobić!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4859 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jak to szkodzi ![]() ![]() Cytat:
Gabi - jak to nic ![]() ![]() nie mniej jednak jutro planuje : badania, wizyte w pepco i w rossmanie. I zastanawiam się czy dam radę... Cytat:
![]() Edytowane przez _millena Czas edycji: 2012-05-10 o 13:03 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4860 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
![]() czekamy na foto!! ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:48.