Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części?
Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 31 44,93%
Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 0 0%
Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII 2 2,90%
Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 5 7,25%
Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 2 2,90%
Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 1 1,45%
Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII 0 0%
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII 4 5,80%
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII 8 11,59%
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII 3 4,35%
Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 4 5,80%
Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII 0 0%
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko Mamy V-VI cz.VIII 1 1,45%
Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 8 11,59%
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-10, 10:50   #4801
niunia32
Zakorzenienie

Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII

begie o której masz wizytę?
ja przed 13 będę przechodzić obok przychodni

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
a co najlepsze, to leżę tak sobie i gapię się na zegarek w radiu i tak mnie boli... i nagle godz. 00:00 i jak nie zacznie pipczeć na całe mieszkanie ( nikt go nie nastawiał) to było jak w jakimś horrorze, mąż się wystraszył, biegnie do pokoju, pyta: co to?! a ja tak patrzę na ten zegarek i mówię: nadeszła godzina zero...

zjem jakąś bułeczkę i " lecę" na autobus

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 10:54   #4802
ania_85
Rozeznanie

Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
aniu, czy ja wiem... Już lepsza chyba ta kałuża pod ławką (w końcu ludzie widzą, że z brzuszkiem siedzisz) niż zostawiać mokrą ścieżkę za sobą Ja mojemu już dawno dałam na wszelki wypadek podkład do auta, jakby był potrzebny jak będziemy jechać do porodu
jak siedze,to wygladam jakbym objadla sie Mc Donaldem, ktos bardziej spostrzegawczy moze pomyslec,ze rodze przedwczesnie w 5miesiacu,no max 6 no nic biore podklad pod pache i wychodze!co bedzie to bedzie w razie czego napisze do Ciebie smsa

A co do malego brzucha,to mowie ostatnio do meza. Kochanie jakby sie uprzec, to moglabym przed Toba ukryc ta ciaze (bo w bluzie na prawde nic nie widac). A on do mnie- faktycznie moglabys ukryc....W pazdzierniku przestalas chodzic do pracy, caly czas lezalas,a kasa wplywala na konto regularnie Poza tym mdlilo Cie, mialas dziwne zachcianki, co chwile plakalas i bylas najnieszczesliwsza na swiecie, lezalas na polozniczym, nie pilas alkoholu,ani sie ze mna nie kochalas,a do tego kupilas wozek, lozeczko, ubranka poprane, poprasowane nie, nie skapnalbym sie,alez ja go kocham!

buziaki, milego dnia i pamietajcie-ode mnie brak wiadomosci,to dobre wiadomosci
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 10:55   #4803
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
begie o której masz wizytę?
ja przed 13 będę przechodzić obok przychodni

wizytę mam o 12:20 ale będę tam przed 12, może skoczę jeszcze do apteki jeśli tam jakaś jest, bo już nie pamiętam i sprawdzę czy mają linomag sun bo u mnie nie ma

może się któregoś razu spotkamy, np. jak już z dzieciaczkami będziemy, co Ty na to?
ciekawe czy kiedyś gdzieś przypadkiem w Tychach już Cię nie widziałam hmm... ale nie kojarzę

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 10:56   #4804
rozowa1987
Zadomowienie

Ja juz dziś wychodzę że szpitala w końcu z liwia wszystko ok,nie wiem czy nadrobie 70stron,dziwczyny które urodziły bierzecie jakieś witaminy dla kobiet karmiacych piersią?
Stary 2012-05-10, 10:56   #4805
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
jak siedze,to wygladam jakbym objadla sie Mc Donaldem, ktos bardziej spostrzegawczy moze pomyslec,ze rodze przedwczesnie w 5miesiacu,no max 6 no nic biore podklad pod pache i wychodze!co bedzie to bedzie w razie czego napisze do Ciebie smsa
Ok, udanych zakupów i smacznego!

Cytat:
A co do malego brzucha,to mowie ostatnio do meza. Kochanie jakby sie uprzec, to moglabym przed Toba ukryc ta ciaze (bo w bluzie na prawde nic nie widac). A on do mnie- faktycznie moglabys ukryc....W pazdzierniku przestalas chodzic do pracy, caly czas lezalas,a kasa wplywala na konto regularnie Poza tym mdlilo Cie, mialas dziwne zachcianki, co chwile plakalas i bylas najnieszczesliwsza na swiecie, lezalas na polozniczym, nie pilas alkoholu,ani sie ze mna nie kochalas,a do tego kupilas wozek, lozeczko, ubranka poprane, poprasowane nie, nie skapnalbym sie,alez ja go kocham!
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 10:59   #4806
onething
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
Dzień dobry
kto jest chętny rodzić dziś w moje urodziny
Spełnienia marzeń

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość

Wiadomość od Agaty:

"Nasz synek przyszedł na świat wczoraj o 22:27 Ma 53cm i waży 3500g Jest zdrowy i całkiem niebrzydki, ma czarne włosy Ponieważ wody odeszły a akcja się nie rozwijała, musieli mnie ciąć. Ale jakoś żyję buziaki "
Ona jest niemożliwa Gratulujemy
Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
A

czy sklepowe ciuszki na początku zawsze gotujecie?
chodzi mi tylko o tą pierwszą warstwę tzn bodziaki, bo np kurteczki welurowej itp nie mam zamiaru gotować bo szmatka z tego zostanie a kontakt ze skórą ma minimalny moja pralka ma tylko ustawienie na 40 st/60/ i 90 stopni i tak zaczęłam kombinować
Ja wszystko prałam w 40 st. z dodatkowym płukaniem, bo mam proszek Lovelę, gdybym miała płyn to nie robiłabym dodatkowego płukania. Później mąż wszystko poprasował pod parą i koniec.

Podrzućcie jakiś pomysł na obiad
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 11:09   #4807
justysd
Zadomowienie

GG do justysd

Witam wszystkie rozpakowane i te nadal w dwupaku
Ja też nadal dwupak, no i dobrze Mam jeszcze trochę czasu (mam nadzieję)
Wiem, że nie piszę, ale co wieczór podczytuję i jakoś nie mogę Was nadrobić tak lecicie.
Już prawie wszystko mi przyszło z allegro, czekam tylko na wózek i cyckonosze.
Łóżeczko stoi w pudle w częściach, Męża nadal nie ma i chyba szwagier posłuży mi pomocą w złożeniu.
Torba nie spakowana... Ale na dniach planuję to zrobić, będę spokojniejsza.

Obecnie ostro robię porządki w szafach (ubrania, dokumenty) i robię miejsce dla Malutkiej

Cały czas ma niby być Kornelia, ale zaświtała mi w głowie ostatnio Larysa - jak Wam się podoba?

Dziś mam wizytę u lekarza o 18.30

Życzę miłego dnia
justysd jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-10, 11:10   #4808
aga_bre
Rozeznanie

Naleśniki.

Wlasnie posiedziałam na balkonie 40 minutek, ale fajnie. Normalnie człowiek inaczej się czuje. Mam ochotę na słodkie i zimne coś, ale koło mnie nie ma żadnego sklepu w pobliżu a nie chce mi się dupy ruszać.
Stary 2012-05-10, 11:12   #4809
8ewus8
Zadomowienie

Bry
No wreszcie udało mi się siuśki dzisiaj dostarczyć i krew mi pobrali.
Przezornie ustawiłam się w kolejce gdzie czekały matki z dziećmi
Jak weszłam i zobaczyłam ile ludzi jest w przychodni dla dorosłych to juz mi słabo było a u dzieci tylko 3 osoby i pełno wolnych krzeseł.

Cytat:
Ale bym sobie pojechała do IKEA
Ciekawe ile w sklepie kosztuje taki kosz http://allegro.pl/super-torba-na-pra...332731932.html Myślicie, że sprawdziłby się na brudne ciuszki i brudne pieluszki?
Na ubranka ok, z pieluszkami wątpię, bo to jednak materiał przez który zapach się wydostanie. Ja na pieluchy kupiłam taki zwykły metalowy w ikei.

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
kupiłam laktator ręczny z Aventa
Choć butelke i smoczka,nakładki na piersi mam TT.Ma lepsze opinie a jak Szymon będzie taki jak Filip to będzie mu wszystko jedno z czego aby miał pełny brzuszek
To musisz koniecznie zdać relację jak już użyjesz. Też o nim czytałam, ale przez większość negatywnych opinii jakoś tak trochę go odpuściłam
http://www.bangla.babyonline.pl/opin...aktator-reczny
Nastawiłam sie na madele mini elektric, ale ten avent o wiele tańszy, wiec bardziej bym chciała go kupić jeśli byłby ok.

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
laseczki, jakie bierzecie suplementy diety teraz? chodzi mi o witaminki.
ja nie biorę żadnych, bo zarówno ten wcześniejszy lekarz jak i obecny uważają, że przez te witaminy rodzą się takie olbrzymy.

Cytat:

Wiadomość od Agaty:

"Nasz synek przyszedł na świat wczoraj o 22:27 Ma 53cm i waży 3500g Jest zdrowy i całkiem niebrzydki, ma czarne włosy Ponieważ wody odeszły a akcja się nie rozwijała, musieli mnie ciąć. Ale jakoś żyję buziaki "
Gratulacje!!!!

Cytat:
Napisane przez fonn Pokaż wiadomość
I jeszcze jedno: czy - i jak - pierzecie nowe rożki?
wyprałam w 40st. na małym wirowaniu, wyjęłam tylko to coś usztywniające.
Ubrania kupione w sklepie 2 razy płukałam, nie prałam ich, bo potem wyglądają jak stare.
A te z sh i po kimś prałam w Jelpie i płukałam w płynie zmiękczającym też Jelp.

Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość
_agata gratulacje
Gdzie Ty się Pandzia podziewasz, coś Cię nie słychać w ogóle.

Cytat:
Napisane przez szerylka Pokaż wiadomość
Chyba małymi drobinkami zaczyna mi odchodzic czop nie mam żadnych bóli jak na razie ,mały w brzuchu wariuje jak szalony ,mam pytanie do bardziej doświadczonych bo ja spotkałam się z tym po raz pierwszy jak odejdzie ten cały czop to po jakim czasie zaczyna się coś dziać?,bo wczoraj byłam na wizycie i kazali mi przyjeżdżać do szpitala tylko w razie odejścia wód i skórczy co 10minut
Czop niby może odejść nawet 2 tyg przed porodem, więc jak odejdzie a nic innego się nie dzieje to nic nie robisz.

Alfahelisa wszystkiego najlepszego!!!!
Wczoraj była u mnie ta położna moja. Popytałam ją o szpital, porodówkę, co mam zabrać itp. no i trochę mi się rozjaśniło w głowie.
Fajnie, że jak mnie zbierze to o każdej porze dnia i nocy mam do niej dzwonić. Zawsze to jakiś komfort psychiczny, ze ona tam będzie.
Kazała mi się teraz oszczędzać przez maj zwłaszcza, bo stwierdziła, ze takie wcześniaki mają najgorsze problemy a potem od czerwca już mogę robić wszystko.
Strach mnie trochę ogarnął, no ale pocieszam się zawsze tym, ze osoby mniejsze, chudsze jakoś rodzą, dają radę, więc dlaczego ja mam nie dać.
Na porodówce jest tylko materac i fotel sako, piłek nie mają, bo mówiła, że kiedyś pacjentka przyniosła swoją (zaraz jak te piłki wchodziły na porodówki) no i w czasie skurczu dziewczyna spadła z tej piłki, bo jakoś tam się odgięła niefortunnie i uderzyła o jakiś fragment łóżka rozwalając sobie czoło. No i doszły to wniosku, ze nie zamawiają tych piłek, bo musiałyby pilnować pacjentek przez cały czas.
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 11:13   #4810
begie13
Zadomowienie

no to idę, mam nadzieję, że nie spóźnię się na autobus

może dowiem się w końcu ile waży mój frędzel

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 11:14   #4811
8ewus8
Zadomowienie

Aaa i jeszcze muszę napisać coś, nasz x-lander Europe miał być po 10 maja, wczoraj facet dzwonił, że wszystko już ma, oprócz gondoli w tym kolorze i gondola będzie w czerwcu...

Czuję, ze nici z tego wózka będą.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-10, 11:17   #4812
kapukat
Zakorzenienie

_AGATA GRATULACJE

Cytat:
Dzień dobry
Wszystkiego najlepszego - miodem i mlekiem życia płynącego

Cytat:
Czesc Dziewczyny

Alfa wszystkiego najlepszego!!!!
moze ja dzisiaj urodze,bo wczoraj wysprzatalam cale mieszkanie, zaraz robie pranie i ide na zakupy Maz powiedzial (bo od rana cos mam za mokro),ze jak pojda mi wody w centrum handlowym,to mam grzecznie usiasc na lawce i na niego czekac,a do torebki mam spakowac cerate,zeby mu nie zapskudzic samochodu Z drugiej strony siara jak bede tak siedziala i pode mna bedzie tak mokro
No nic mam dosc lezenia, maluch donoszony, wlosy zrobione posprzatane, jeszcze tylko sklepy zalicze i moge mamowac aha no i mam plan,zeby zrobic wszystkim na zlosc-a raczej sobie i zjem sobie Big Milka

Agata gratuluje!!!! Alez Twoj synek jest poukladany po mamusi a myslalam,ze ostatnia urodzisz

uważaj uważaj, bo mi właśnie tak odeszły wody - w centrum miasta

Cytat:

A propos deseru - chce mi się serniczka na zimno
mi też, tylko produktów brak - więc i serniczka nie będzie

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
Ja juz dziś wychodzę że szpitala w końcu z liwia wszystko ok,nie wiem czy nadrobie 70stron,dziwczyny które urodziły bierzecie jakieś witaminy dla kobiet karmiacych piersią?
no wreszcie - super że dziecko zdrowe. Co do witamin - tak ja biorę witaminy z wapnem razem - przez pierwsze 6 tygodni tak zaleciła Pani doktor, żeby mi zęby nie poszły

Fonn co do prania, ja prałam w Jelp - super, prałam wszystko na 40 stopni bo tak bylo na metkach, na krótkim praniu bez dodatkowego płukania,
co do czerwonego pajaca - w życiu bym nie zaryzykowała - jak mam problem z jakimś kolorem i boję się że zafarbuje, chociaż sortuje pranie, to wrzucam ściereczkę catch colour - wtedy mam pewnośc a pajaca uprałabym w ręku.
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 11:21   #4813
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
wizytę mam o 12:20 ale będę tam przed 12, może skoczę jeszcze do apteki jeśli tam jakaś jest, bo już nie pamiętam i sprawdzę czy mają linomag sun bo u mnie nie ma

może się któregoś razu spotkamy, np. jak już z dzieciaczkami będziemy, co Ty na to?
ciekawe czy kiedyś gdzieś przypadkiem w Tychach już Cię nie widziałam hmm... ale nie kojarzę
jestem za spotkaniem.

apteka jest na przeciwko przychodni, no obok PKO i dentysty.

Malinka

Haniusia
Stary 2012-05-10, 11:22   #4814
nasteczka83
Raczkowanie

Cytat:

słodkie dla męża

Cytat:
Napisane przez justysd Pokaż wiadomość

Cały czas ma niby być Kornelia, ale zaświtała mi w głowie ostatnio Larysa - jak Wam się podoba?

Życzę miłego dnia
Larysa bardzo oryginalnie mam koleżankę o tym imieniu i bardzo sympatyczna, więc dobrze mi się kojarzy. za wizytę
nasteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 11:22   #4815
Timii
Rozeznanie

witam Was kobitki, nie mogłam się doczekać wieści od Agaty i prosto na neta siadłam

Cytat:
Dzień dobry
wszystkiego najlepszego :par ty:

Cytat:

STO LAT!!!

Wiadomość od Agaty:

gratulacje!!

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość

u mnie dziś gulasz

zaraz muszę się brać za obiad a jestem dziś mega niewyspana. gadałam wczoraj z koleżanką na skypie chyba z 5 godzin do 2 w nocy
zaraz się ogarnę, zrobię obiad i uciekam do szpitala na wizytę. może nie usnę w kolejce jak kapukat?

jeszcze ktoś rodzi przed wtorkiem czy ja następna??

w sprawie prania - ja też prałam w 40st, biorąc pod uwagę fakt że niektórzy w ogóle nie piorą ciuszków to czuję się perfekcyjną panią domu raczej nic nie włączyłabym na 90st bo nie wiem co by z tego zostało

uciekam mamuśki, trzymajcie się
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-10, 11:27   #4816
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
aa to super, że dzisiaj wychodzicie i że z małą Ok

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
ja mam dzisiaj barszcz z uszkami

Cytat:

Życzę miłego dnia
nie spotkałam się jeszcze z takim imieniem. bardziej podoba mi się Kornelia, ale to ma być Wasz wybór.
udanej wizyty

Begie udanej wizyty, może przypadkiem się spotkamy jak będziesz wychodzić a jak nie to się umówimy na jakiś spacer

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość

:
mamy jeszcze kilka przeterminowanych, więc kto wie
udanej wizyty

Malinka

Haniusia
Stary 2012-05-10, 11:34   #4817
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:
w sprawie prania - ja też prałam w 40st, biorąc pod uwagę fakt że niektórzy w ogóle nie piorą ciuszków to czuję się perfekcyjną panią domu raczej nic nie włączyłabym na 90st bo nie wiem co by z tego zostało

uciekam mamuśki, trzymajcie się
koleżanka mi opowiadała, ze jak leżała na sali poporodowej to laska dla swojego dziecka wzięła ubranka z metkami do szpitala. Położne dały dziecku jakieś szpitalne a te mąż miał zabrać do wyprania.
Stary 2012-05-10, 11:38   #4818
ladybird_1987
Rozeznanie

Cytat:
Super, że wracasz do domku. Jak znajdziesz chwilkę to bardzo prosimy o zdjęcia.

Pranie u mnie wyglądało następująco: wszystko w 40 st., z podwójnym płukaniem. Jedno pranie białych/bardzo jasnych, jedno kolorowych. Jak miałam wątpliwości czy będzie farbować to zamaczałam najpierw w ciepłej wodzie. Nie używałam płynu do płukania. Poprasowałam tak z grubsza. Prałam też rożek, prześcieradełko, ochraniacz, nawet przybornik na delikatnym praniu. Mam płyn do prania Dzidziuś.

Ja nie mam ochoty dziś gotować obiadu. Chyba usmażę cukinię i dla męża jajka sadzone ze smażonymi ziemniaczkami (zostało od wczoraj). A mieszkanie jak brudne było tak jest. Tylko koszule wyprałam- będę miała w szpitalu czerwono/niebieski tyłek bo farbują.

Ja się przyłączam do pytania o cenę staników (tych bezszwowych) w PEPCO.
Stary 2012-05-10, 11:39   #4819
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość

nie spotkałam się jeszcze z takim imieniem. bardziej podoba mi się Kornelia, ale to ma być Wasz wybór.
ja dla dziewczynki miałam Laura podoba mi się jeszcze Gloria i Kalina (ale tż nie zaakceptował)

dokładnie jakie ci się podoba to bierz, zawsze się znajdzie ktoś kto skrytykuje
a ile się mój tata nasłuchał jak w czasach Monik, Agnieszek, Eli moje dośc oryginalne imię wybrał

a z prania jedyne co mi kolor puściło to były pieluchy flanelowe kolorowe - z granatu zrobiły się błekitne, ale prałam z niebieskimi więc bez szkody dla reszty
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka

Edytowane przez Alfahelisa
Czas edycji: 2012-05-10 o 11:41
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 11:41   #4820
kapukat
Zakorzenienie

nie wiem czy Wam pisałam uwaga

u nas wymieniają okno w sypialni...ale inteligencja fachowców mnie zabija - wiecie jak wymienia się okno? zostawia stary przegrzybiały parapet, bo wg nich parapet nie wlicza się do okna, zatem będę miała nówkę okno <w jednym pokoju, bo reszta też musi być wymieniona, ale to prawie nam wypadło> i stary zagrzybiały i przegniły parapet... gratulację błyskotliwości
Stary 2012-05-10, 11:47   #4821
kism
Wtajemniczenie

Cytat:

Mówisz, że 70 stron za te kilka dni naskrobałyśmy?
Najczęściej witaminy dla kobiet karmiących to te same co ciążowe

Cytat:
Wiem, że nie piszę, ale co wieczór podczytuję i jakoś nie mogę Was nadrobić tak lecicie.
Prosiłaś kiedyś o baciki, jak nie będziesz pisać. Mogę zaserwować
Mi się Larysa nie podoba Baaardzo nietypowe imię... Ale tak to już bywa, jak nasteczka pisze, że jak już kogoś o takim imieniu znasz, to wcale nie wydaje Ci się dziwne. Zresztą to samo ktoś może powiedzieć o moim Kajetanie więc jak Tobie i mężowi się podaba, to takie dajcie i się nie przejmujcie
Powodzenia na wizycie

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
Naleśniki.
Też mam ochotę dziś na naleśniki Robiłam kilka dni temu i mało mi jeszcze

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Aaa i jeszcze muszę napisać coś, nasz x-lander Europe miał być po 10 maja, wczoraj facet dzwonił, że wszystko już ma, oprócz gondoli w tym kolorze i gondola będzie w czerwcu...
Nieee... Bomba, szkoda tylko, że gondola najbardziej potrzebna. Może byście ewentualnie wzięli gondolę gdzie indziej albo w innym kolorze?

Widzę, że mój rzadki wózek w gruncie rzeczy był łatwiejszy do dostania niż te x-landery Macie rację, jak piszecie, że producent sobie jaja robi...

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
co do czerwonego pajaca - w życiu bym nie zaryzykowała - jak mam problem z jakimś kolorem i boję się że zafarbuje, chociaż sortuje pranie, to wrzucam ściereczkę catch colour - wtedy mam pewnośc a pajaca uprałabym w ręku.
kapukat, a co to za ściereczkę fajną masz? Pierwsze słyszę o niej Wklepałam sobie w googla i allegro, ale prawie nic nie znalazłam, jedynie coś takiego - http://www. superkoszyk .pl/product-eng-15941-PACLAN-Sciereczka-do-Prania-1-szt-Color-Absorber.html (2 spacje)
Fajne by to było, bo mnie np. wkurzają ubrania jasne z jakimiś ciemnymi kolorowymi lamówkami, czy też Maks ma taką bialuteńką bluzę z niebieskim wnętrzem kaptura, które popuszcza kolor Nie lubię prać ręcznie, szkoda mi na to czasu, a nigdy o tym nie pomyślę, jak kupuję takie ubranie

Cytat:
Znalazłoby się kilka chętnych

A u mnie z newsów, to jak pisałam, że mi czop odchodzi, tak dalej odchodzi sobie po kawałku, już 7 dzień... Wczoraj trochę więcej nawet, ale biorąc pod uwagę najdłuższe ramy czasowe, o jakich się mów, że czop odchodzi, czyli 2 tyg. to jeszcze max. tydzień mi został A ja dziś kończę 40 tc... Na jutro mam tp więc spodziewam się w gruncie rzeczy, że w ciągu tego tygodnia urodzę Ale może chociaż zacznie się samo, a nie trzeba będzie wywoływać

Edytowane przez kism
Czas edycji: 2012-05-10 o 11:59
Stary 2012-05-10, 11:47   #4822
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość
Ja się przyłączam do pytania o cenę staników (tych bezszwowych) w PEPCO.
dokładnie 9,90zł jak wieszałam pranie to właśnie zaświtał mi pomysł rodzenia w tym "staniku" - raczej w koszuli nie będę bo chciałabym korzystać z prysznica/wanny a taki króciótki top da mi większe poczucie "bycia ubranym" bo ja to taki wstydniś jestem...no i tak sobie pomyślałam, że skoro z gołą dupencją będę to chociaż na górze mogłabym coś mieć
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 11:48   #4823
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:

STO LAT!!!

Wiadomość od Agaty:

super
gratuluję
w końcu się sypiemy

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
Alfa zdrówka, szczęścia, pomyślności

Moja mała wczoraj wieczorem po całkiem spokojnym dniu dała czadu...chyba obydwie nogi chciała wystawić dołem naprawdę bolało
byliśmy też u rodzinki - mają 4msc dziewczynkę i M. wczoraj ją kąpał ale cudny widok super mu poszło - on ma chyba większy "instynkt" niż ja

no i zaczęłam pranie już 2 partie wysuszone teraz prasowanie

czy sklepowe ciuszki na początku zawsze gotujecie?
chodzi mi tylko o tą pierwszą warstwę tzn bodziaki, bo np kurteczki welurowej itp nie mam zamiaru gotować bo szmatka z tego zostanie a kontakt ze skórą ma minimalny moja pralka ma tylko ustawienie na 40 st/60/ i 90 stopni i tak zaczęłam kombinować

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

_agato gratulacje! wracaj szybko do sprawności i spokojnie naciesz sie synkiem
ja tylko prałam na 40stopni

Cytat:
Moniczka o tym samym pomyslalam ale chyba nie bede wariowac,bo wlosy w miare czyste

Fonn gdzie kupilas ten proszek Dzidzius? bo ja mam Lovela,a slyszalam,ze Dzidzius tanszy
w carrefourze jest i chyba realu jest

Cytat:
Napisane przez szerylka Pokaż wiadomość
Chyba małymi drobinkami zaczyna mi odchodzic czop nie mam żadnych bóli jak na razie ,mały w brzuchu wariuje jak szalony ,mam pytanie do bardziej doświadczonych bo ja spotkałam się z tym po raz pierwszy jak odejdzie ten cały czop to po jakim czasie zaczyna się coś dziać?,bo wczoraj byłam na wizycie i kazali mi przyjeżdżać do szpitala tylko w razie odejścia wód i skórczy co 10minut
może nawet po 2tyg

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
na pewno będzie wszystko w porządku
A Antoś tak Jest już od ubiegłej środy w domu, pierwsza wizyta u pediatry za nami. Mały ma niezamknięty przewód Botalla,ale pediatra, który jest kardiologiem dziecięcym powiedział, że w jego przypadku nie można mówić, że jest to wada serca,bo u niego ma czas na zamknięcie się do 3 miesięcy ze względu na przeżycia. Ale i tak mnie to stresuje.
Poza tym jest grzeczny, ale mało na masie przybiera bo w pon miał tylko 200 gramów więcej niż jak się urodził. Ale jest bardzo dzielnym dzidziusiem Dzisiaj odwiedza nas położna.
a jak pupcia dalej problem z pieluszkami?ucałuj go od Karolci

Cytat:
ja biore witaminer prenatal z dha

Cytat:
koleżanka mi opowiadała, ze jak leżała na sali poporodowej to laska dla swojego dziecka wzięła ubranka z metkami do szpitala. Położne dały dziecku jakieś szpitalne a te mąż miał zabrać do wyprania.

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 11:53   #4824
Michalowa79
Raczkowanie

Cytat:
Pfff a ja właśnie dziś myślałam, co tam u Michałowej
Fajnie, że już mieszkanie gotowe.

A propos deseru - chce mi się serniczka na zimno
Wiedziałam że na Ciebie mogę liczyć
Ośliniłam się na samą myśl a ostatnio lekarz zakazał mi słodyczy i cukru o herbaty

Cytat:

mnie też aż chodzić nie mogę, a dzisiaj muszę kawałek się przejść na przystanek, potem będę czekać z pół godziny na wizytę a potem pewnie znów tyle na autobus

nie chcę się teraz nigdzie oddalać, bo strasznie się boję, że np wody odejdą mi na środku ulicy albo w autobusie i co wtedy spalę się ze wstydu... teraz to jak idę paręset metrów na 5 minut do sklepu to myślę, że się rozsypię... pachwiny bolą niemiłosiernie, w pipce kłuje a wczoraj gdy leżałam i czekałam na sen podbrzusze mnie tak mocno bolało jak na okres, że myślałam, że coś się zacznie dziać ...
ale jakoś usnęłam
a co najlepsze, to leżę tak sobie i gapię się na zegarek w radiu i tak mnie boli... i nagle godz. 00:00 i jak nie zacznie pipczeć na całe mieszkanie ( nikt go nie nastawiał) to było jak w jakimś horrorze, mąż się wystraszył, biegnie do pokoju, pyta: co to?! a ja tak patrzę na ten zegarek i mówię: nadeszła godzina zero...

zjem jakąś bułeczkę i " lecę" na autobus
i tak podziwiam że dajesz rade w autobusie - ja jednak jestem leniwy przypadek i wychodzę tylko w asyscie TŻ który otwiera drzwi do auta
Michalowa79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 11:55   #4825
8ewus8
Zadomowienie

A powiedzcie mi czy w Papco albo tym textil market czy jakimś innym tańszym sklepie są cienkie szlafroki?
położna powiedziała mi wczoraj żebym kupiła cienki, bo gruby mam, ale tam latem jest podobno tragedia jesli chodzi o temperaturę.
Stary 2012-05-10, 11:55   #4826
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Zdarza się, jak widać... U mnie na sr też dziewczyna pytała, czy takie ubranka nowe ze sklepu to koniecznie trzeba prać A dziewczyna zadbana, elegancka

Cytat:
a ile się mój tata nasłuchał jak w czasach Monik, Agnieszek, Eli moje dośc oryginalne imię wybrał
Alfa, a jak Ty masz na imię właściwie? I rany julek, czemuż Cię nie ma na naszej liście? Nie przypominam sobie, żebym Cię usuwała kiedykolwiek, więc pewnie nawet nie prosiłaś o wpisanie?
Stary 2012-05-10, 11:59   #4827
kapukat
Zakorzenienie

http://colourcatcher.pl/ Kism takie coś - jest świetne, właśnie jak są jakieś ubrania z wykończeniami kolorów - bo nie mówię tutaj o miksowaniu grantatu z bielą

u mnie praca wre, czekam aż Adaś się obudzi, żeby odebrać swoją paczke z poczty i żeby wyjść - ale będę miała sprzatania!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-10, 12:01   #4828
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Alfa, a jak Ty masz na imię właściwie? I rany julek, czemuż Cię nie ma na naszej liście? Nie przypominam sobie, żebym Cię usuwała kiedykolwiek, więc pewnie nawet nie prosiłaś o wpisanie?
Blanka ostatnio się trochę małych dziewczynek o tym imieniu pojawiło, w moim wieku b. rzadkie
hehe bo mnie nigdy na liscie nie było ale możesz mnie wpisać
26l, Wiktor tp. 29.06
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 12:02   #4829
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
http://colourcatcher.pl/ Kism takie coś - jest świetne, właśnie jak są jakieś ubrania z wykończeniami kolorów - bo nie mówię tutaj o miksowaniu grantatu z bielą

u mnie praca wre, czekam aż Adaś się obudzi, żeby odebrać swoją paczke z poczty i żeby wyjść - ale będę miała sprzatania!
Dzięki
"Fajny" ten dział "gdzie kupić" - w dobrych sklepach ale chyba skuszę się na zakup przez internet, bo nie widziałam nigdzie czegoś takiego...
Stary 2012-05-10, 12:04   #4830
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
No to super, jak znajdziesz chwilkę to napisz wrażenia i wklej jakąś fotkę Malutkiej

Cytat:
Mnie by się bardziej podobała zagraniczna wersja Larisa, ale chyba by w PL nie przeszło Jak dla mnie imię nie jest złe, ale z tych bardziej wyszukanych (Kornelia bezpieczniejsza ). Pomijam już fakt, że mój mąż by się w życiu nie zgodził

Cytat:
ja dla dziewczynki miałam Laura podoba mi się jeszcze Gloria i Kalina (ale tż nie zaakceptował)
U mnie też na pierwszy miejscu była Laura ale mężowi się nie podobało. Na szczęście będzie chłopak I Gloria też fajne

Cytat:

A u mnie z newsów, to jak pisałam, że mi czop odchodzi, tak dalej odchodzi sobie po kawałku, już 7 dzień... Wczoraj trochę więcej nawet, ale biorąc pod uwagę najdłuższe ramy czasowe, o jakich się mów, że czop odchodzi, czyli 2 tyg. to jeszcze max. tydzień mi został A ja dziś kończę 40 tc... Na jutro mam tp więc spodziewam się w gruncie rzeczy, że w ciągu tego tygodnia urodzę Ale może chociaż zacznie się samo, a nie trzeba będzie wywoływać
Może jeszcze coś ruszy - oby Trzymam kciuki

Cytat:
Właśnie miałam to samo napisać
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości