|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#63001 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIII część zakręconej opowieści
Cytat:
Henna plus oleje i ziółka indyjskie = nie pojawiają się nowe siwe, starych siwych - o ile dobrze widzę - nie widać ![]() (ale stale mam jaśniejsze odrosty przy malowaniu henną, wyraźna jasnomarchewkowa poświata przy głowie, a reszta ciemna z poświatą burgundową - chyba nic się nie da na to poradzić? |
|
|
|
|
#63002 | |
|
Zakorzenienie
|
pokaż oba
![]() Cytat:
|
|
|
#63003 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#63004 |
|
Zakorzenienie
|
Zamość, Galeria Twierdza
nie wiem czy fajny, bo to było jakby tylko pół usługi
|
|
#63005 |
|
Zakorzenienie
|
moga byc takie? innych w tej chwili nie mam na kompie w pracy
![]() ale sa w miare aktualne
|
#63006 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oleje nakładaj przed myciem lub dokapuj do masek/odżywek d/s. Mnie kokosowy służy, ale nie trzymam długo, bo wtedy jest kiepski efekt. Niektóre dziewczyny zabezpieczaja nim końcówki. Do stylizacji ostatnio króluje ŻEL MROŻĄCY JOANNA, ale ja jeszcze nie stosowałam. Siemie lniane kupisz w aptece lub sklepie, ale musi być niemielone. POWODZENIA ![]() Cytat:
Szamponu z samą betainą chyba nie próbowałam chociaż muszę sprawdzić, bo ze składów jestem cienka. Coś mi sie jednak wydaje, że popełnię dzisiaj zakup tego szamponu do wypadających, o którym wczesniej mi napisałaś. Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#63007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#63008 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, mam do Was pytanie
Otóż pod wpływem tego forum postanowiłam sprawdzić jak będą wyglądały moje naturalne włosy po użyciu Waszych sposobów na stylizację i nawet mi się spodobało, jednak jest kilka rzeczy o które chciałam Was w związku z tym zapytać. Ogólnie włosy mam raczej falowane niż kręcone i w dodatku zaczynają się zwijać gdzieś na wysokości ucha, jednak nie dotyczy to upierdliwych włosów na skroniach, które są jakby z zupełnie innej bajki, bo kręcą się mocniej niż reszta, loki są drobniejsze i w dodatku od samej nasady i przez to wyglądam jak klaun, bo reszta włosów na tej wysokości jest w miarę gładka, może lekko pofalowana i nagle bach, nad uchem jest ten bałagan - macie może jakieś sposoby na ujarzmienie włosów w tym miejscu? Dodam, że jak na razie po umyciu włosy harmonijkuję, potem plunking na jakieś 15 minut przy użyciu t-shirta i na koniec po zdjęciu, harmonijkując wgniatam piankę - docelowo chcę ją zamienić na jakiś polecany przez Was żel, ale na razie to był jedyny produkt do stylizacji jaki znalazłam w domu, więc wykorzystałam go póki co ![]() I czy mogłybyście mnie skierować też do jakiegoś wątku, gdzie znajdę więcej informacji na temat reanimacji drugiego dnia? Póki co czytałam wątki, w których dziewczyny opisują co robią ze swoimi włosami jakich używają produktów, ale może gdzieś jeszcze jest więcej informacji konkretnie na temat reanimacji? Bo po nocy niestety trochę mi klapią te fale
|
#63009 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#63010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tesco na Kapelance. Drogeria Jasmin na Długiej ![]() A moje włosy są szałowe, i basta
|
|
#63011 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale dalej mi się marzy.U mnie alergia i koszmar włosowy - wypadanie trwa. ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Cytat:
|
|
#63012 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#63013 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie jakiekolwiek zwierzę odpada - mieszkam sama. Są natomiast kwiatki - żyją (ale to storczyki, podlewane raz na tydzień )Wypadanie muszę przeczekać. Odstawiłam po paru ładnych latach antykoncepcję doustną, ponadto mam stresujące życie i nie odżywiam się najlepiej, nie dosypiam.Usiłuję zmienić dietę, ale idzie mi marnie, głównie przez nieregularne posiłki. Suplementy (poza tranem) odpuściłam, trza wprowadzić zdrowe nawyki żywieniowe i kropka. No i wcieram sobie w skalp (jak pamiętam) jantara, sok z pokrzywy stabilizowany etanolem. Dobrze wspominam capitavit i płyn na bazie różnych nalewek z witaminami, ale oba są mocno wyczuwalne dla otoczenia, więc przestałam się w to bawić. Hormonalnie raczej ok (sprawdzam co jakiś czas).
|
|
#63014 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mojej małej bym chciała wziąć kota, bo świruje, nudzi jej się chyba Cytat:
otóż to! Cytat:
Cytat:
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...1&postcount=45
|
|
|
#63015 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
polecam kapsulki z olejem z wiesiolka (drozdze tez sa fajne, tylko ze niektorym wysyp na buzi robia, ja biore juz dlugo i wrecz przeciwnie, do tego lykam tez CP i roznica w jakosci wlosow kolosalna) a probowalas Jantara odzywke wcierac? dla mnie to KWC. Teraz rzadko myje wlosy, tak co 3-4 dni wiec wcieram w skalp 2 razy w tygodniu (na noc, rano myje), wczesniej wcieralam codziennie. Efekty sa nadal, moze nie rosna tak szybko jak przy codziennym wcieraniu ale jakosciowo jest duuuuza roznica.
|
|
#63016 | |
|
Zakorzenienie
|
a co myślicie o rollowaniu skóry głowy derma rollerem (kupiłam z myślą o skórze, nie o skalpie, ale ponoć włosy odrastają ładnie też...
![]() ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Cytat:
|
|
|
#63017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bralam wszystkie suplementy osobno kazdy przez 4 tygodnie, potem kombinowalam z laczeniem az opracowalam swoj zestaw optymalny (wyrzucilam pylek z zestawu i B complex, B complex zastapilam drozdzami ), biore juz ten zestaw dosc dlugo, przerw nie robie, cera - ani jednego syfka, nie uzywam korektora od stycznia jestem stary praktyk jesli chodzi o suplementy
|
|
#63018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja u siebie zauważyłam tylko bejbiki (za winnego uznaję vitapil ), teraz są już dość długie, ale włosy nadal nie są gęsteczasem jak się uczeszę do tyłu to takie rpześwity na skroniach, że żal patrzeć jeszcze zależy czy rozczesane czy nie (bo jak tylko zebrane to oddzielają się pasma i jest bida
|
|
|
#63019 | |||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=syklamen;34017727]Mam pytanic, co do tego oleju? W jaki sposób bym miała go stosować?
ok łyzki na 2h przed myciem potem zobaczysz jak pasuje ta ilosc - włosy mają byc lekko tłustawe a nie oblane bo nie domyjesz mozesz dac na skóre chyba ze masz probelmy - wypadanie, lojotok Cytat:
http://czarownicujaco.blogspot.com/2...rowatosci.html zdrowa zywnosc w supermarkecie, zielarski ja uwielbiam mam porowatosc bardzo niskaCytat:
Cytat:
to ba ![]() Malina gratulacje
|
|||
|
|
|
#63020 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny czy aloes może mieć wpływ na matowienie włosów? Spotkał się ktoś z taką reakcją czy może trza mu dodać czegoś specjalnego żeby tak nie było?
|
|
|
|
#63021 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ostatnio cały czas myję szamponem, bo odżywce mam tłuste yhh ![]() Udało mi się dziś loczki zrobić i przetrwały przy Kubusiu |
|||
|
|
|
#63022 |
|
Zakorzenienie
|
jak tam pierdzielnik dzisiaj się ma? ![]() ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- ale spiralują
|
|
#63023 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trochę się boję, że mogą cierpieć przez moją nieobecność. No i w razie gdyby mi coś wypadło, albo gdybym musiała zostać w pracy dłużej, wyjechać, nie mam awaryjnej osoby do pomocy, sąsiadki, kogokolwiek. Ni chu chu.Jeżeli chodzi o suplementy, kiedyś brałam okresowo zestaw co jakiś czas(magnez+b6, b complex, vit. C, kwas foliowy, żelazo), ale aktualnie nie mam do tego głowy, jak już się zbiorę to zjadam co parę dni, ale ciągle gryzie mnie sumienie, że bez odpowiedniej diety to i tak niewiele da. Przez jakiś czas na studiach miałam piękne włosy pomimo marnej pielęgnacji (szampon BD, odżywka b/s, maska raz na jakiś czas). To był akurat czas, kiedy dłużej nie brałam pigułek, ponadto dzień w dzień mieliłam w elektrycznym młynku do kawy dwie łychy siemienia lnianego, zalewałam to ciepłą wodą i piłam do śniadania (przez jakiś rok). Do tego jakiś tran i kuracja żelazo+kwas foliowy raz na jakiś czas. Piłam dużo zielonej herbaty i robiłam kuracje pokrzywą (wewnętrznie). I nic nie wypadało pomimo złej diety, nie miałam kompletnie głowy do posiłków i czasem jadłam raz dziennie (baty się należą). Fakt, mniej się wtedy stresowałam, inaczej. Z autopsji: stres działa na mnie zabójczo, zła dieta - cichy, ale konsekwentny zabójca, pigułki antykoncepcyjne - wypadanie w granicach normy, ale utrzymujące się przez cały czas zażywania w/w + epizody nasilonego wypadania. Siemię lniane (tylko broń boże to mielone - jest odtłuszczone, trzeba mielić samemu) przyjmowane regularnie pomaga, herbata zielona, pokrzywa. Wg mnie warto wprowadzić to diety. Jantara odżywkę wcieram, przecież napisałam.
|
|
#63024 |
|
Przyczajenie
|
Doradźcie mi jakie dobre kosmetyki do pielęgnacji kręconych włosów mogę dostać w Anglii? Niestety nie mam odstępu do polskich marek, które tak zachwalacie, a ściągać je z Polski mi się nie opłaca.
Ewentualnie możecie podać jakieś przepisy na kosmetyki domowej roboty... ![]() A nie, już nie trzeba, znalazłam wątek z zagranicznymi kosmetykami. Silly me :P Edytowane przez hunt Czas edycji: 2012-05-10 o 18:28 |
|
|
|
#63025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(z tym zywieniem raz dziennie to tak nie do konca, rano i wieczorem najlepiej, ale faktycznie jak nie masz nikogo aby poprosic o pomoc w razie wyjazdu do lipa, ja tez nie mam dlatego moje w razie koniecznosci ida do kociego hotelu, pierwszy raz byla kicha ale teraz znalazlam taki super ze bez strachu je zostawiam, nie to zebym naduzywala, raptem byly tam razem 2 razy (raz 5 dni i raz weekend), wczesniej starszy raz (6 dni), tego parszywego nie licze, Cyc byl tam raz (ok tygodnia) i jak go odebralam wiedzialam ze tam go nigdy juz nie oddam)
|
|
#63026 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chciałam jeszcze zapytać jak przyjmujesz CP (w jakiej ilości, czy robisz przerwy), no i czy zauważyłaś jakieś skutki uboczne? To samo z kapsułkami z olejem z wiesiołka.
|
|
#63027 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Deprecha? Oj, kokietka... ![]() Codzienne mycie zdrowych włosów łagodnym środkiem nie powinno zaszkodzić (tylko po co?), ale m.zd. może wpłynąć na skręt - albo wzmocnić, albo osłabić, zależy od włosów. Cytat:
Ale one po myciu są gładkie i miękkie, nawilżone, a im dalej od mycia - stają się coraz suchsze, nawet spuszone (przed CG nie miałam pojęcia co to puch - przed rozpoczęciem olejowania miałam bardzo przetłuszczające się włosy, musiałam myć codziennie, a grzywkę kilka razy w ciągu dnia). Spuszenie mi nie przeszkadza, puch = więcej objętości ![]() Na zdjęciach: 1- trzeci dzień po myciu 2- czwarty dzień - na zdjęciach jest duża równica pomiędzy 3 a 4 dniem na korzyść trzeciego, ale w rzeczywistości aż takiej różnicy nie było, to kwestia światła - a ta aureola to w dużej mierze babyhair, niech sterczą do woli, nieba im bym przychyliła ![]() Zdaję sobie sprawę, że ich ,,wyjściowość" może być dyskusyjna, ale było gorzej, znacznie gorzej... 3 - leniwy kok: genialne upięcie za pomocą jednej szpilki do włosów, nie niszczy włosów jak mało chyba jaka metoda; wstawiam bo widziałam ostatnio pytania o takie mało inwazyjne upięcie: wystarczy poćwiczyć, a włosy nie są zgniecione (nie tracą na falistości )jak go zrobić (mój jest taki sam, tylko wyżej): http://www.youtube.com/watch?v=TTt771qkO24 (w ogóle polecam stronę tej dziewczyny, sporo koków i warkoczy, ona jest prostowłosa, ale rady pielęgnacyjne są uniwersalne, poza stylizacją oczywiście, i dokonała niebywałego wyczynu: pisze, że jej końcówki mają 6 lat Przy okazji zobaczyłam, że na każdym zdjęciu inny kolor i jakość włosów, i jak tu zrobić zdjęcie oddające rzeczywistość? hmm |
||
|
|
|
#63028 | |
|
Zakorzenienie
|
(nacpany, nie reagujacy na swoje imie a on jest jak pies, przybiega jak go wolamy, jak przywiezlismy go do domu to od godziny 18 do polnocy chodzil, ani razu nie usiadl i jakby nas nie bylo, gruby - przybral 700g w ciagu 6 dni, po drugim hotelu odebralam normalnego kota ktory strasznie sie ucieszyl jak nas zobaczyl, rozpoznal nas juz przez szybe, w domu normalnie zjadl, obejrzal katy i zaraz rozlozyl sie na ulubionym miejscu na kanapie i cieszyl sie jak go drapalismy po gardelku, no i jak mowilismy jego imie to zaraz na nas paczyl, zadnych problemow, potem byl ze Skuterem, Skuter mial wtedy tylko 3 miesiace i Cycek opiekowal sie nim caly czas, wlasciciel tego dobrego hotelu rozplywal sie nad ich przyjaznia, i znow to samo - koty jak nas zobaczyly od razu rozpoznaly, oba byly w takim stanie jak je zostawialismy)
Cytat:
tutaj jest moj ostatni wpis z dziennika, jedyne co zapomnialam napisac ile wiesiolka biore w sensie jaka dawke ma kapsulka przerw nie robie, skutkow ubocznych nie mam (albo o nich nie wiem), dziewczyny cos pisaly ze po CP wasik sie robi ale te ktore pisaly to naprawde ciemne szatynki/brunetki, ja z natury jestem ciemna blondynka z takim brudnym ciemno szarym polskim blondem, cere mam jasna, zadnego dodatkowego owlosienia nie zaobserwowalam na mnie zestaw dziala superosko - nawet w czasie @ nie mam wysypu tradzika (jeden maly krostek prawie niewidoczny) ale za to wlosy to mi rosna pieknie, mam duzo babyhair ktore rosna i juz sa dosc dlugie
|
|
#63029 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
(nie zjeżdża Ci w dół, nie rozwala się?)Cytat:
Przekonałaś mnie do CP, sprawdzę na sobie jak już dojdę do siebie po odstawieniu anty i będę mogła zaobserwować jak na mnie wpływa. Dzięki )
|
|
#63030 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() wyglądasz super i włoski też mają się świetnie ![]() dziewczyny garnier AiK do sauny włosowej będzie ok prawda? tylko się zastanawiam czy mnie nie obciąży może zmieszam go z troche lżejszą odżywką?
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:29.

)!
Henna plus oleje i ziółka indyjskie = nie pojawiają się nowe siwe, starych siwych - o ile dobrze widzę
- nie widać 

Takie już miałam śliczne a ta sesja odsłoniła brutalną prawdę, w dotyku wydają się miłe a na fotach masakra. Włosy po masce bingo z shea więc powinny być najedzone.
może zmieszam go z troche lżejszą odżywką?