Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-10, 14:08   #63001
szsz
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIII część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Za to te hennowane maja mniejszą ilość siwków. Nie chciałam w to wierzyc, ale rzeczywiście - stosowanie henny nie pozostaje bez wpływu na zmniejszenie ich ilości! Pewnie nie u wszystkich, ale na tamtej głowie owszem (a tnę z niej włosy i robię regularnie hennę )!
Potwierdzam, u mnie też tak jest Henna plus oleje i ziółka indyjskie = nie pojawiają się nowe siwe, starych siwych - o ile dobrze widzę - nie widać

(ale stale mam jaśniejsze odrosty przy malowaniu henną, wyraźna jasnomarchewkowa poświata przy głowie, a reszta ciemna z poświatą burgundową - chyba nic się nie da na to poradzić? - zresztą, ostatnio mniej mi to przeszkadza, bo włosy nadal zadowolone: dziś 4 dzień od mycia, a one nadal nadają się do ,,ludzi", i to rozpuszczone )
szsz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 14:52   #63002
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
moj mlodszak, wparadowal w kadr jak chcialam wlosy cyknac
pokaż oba
Cytat:
gratulacyje!!!!!!

Cytat:
Napisane przez szsz Pokaż wiadomość
Potwierdzam, u mnie też tak jest Henna plus oleje i ziółka indyjskie = nie pojawiają się nowe siwe, starych siwych - o ile dobrze widzę - nie widać

(ale stale mam jaśniejsze odrosty przy malowaniu henną, wyraźna jasnomarchewkowa poświata przy głowie, a reszta ciemna z poświatą burgundową - chyba nic się nie da na to poradzić? - zresztą, ostatnio mniej mi to przeszkadza, bo włosy nadal zadowolone: dziś 4 dzień od mycia, a one nadal nadają się do ,,ludzi", i to rozpuszczone )
4 dzień...tak chyba tylko osoby o gęstych włosach/mocniejszym skręcie mogą u mnie nawet jak nie przetłuszcz to robi się tak smętnie i płasko dość szybko
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 14:58   #63003
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj skrócić grzywkę, taki impuls w galerii handlowej
pani tylko spsikała i podcięła na sucho, nie za dużo (pomyślałam, oho, już jest dobrze!)
no to poszłam dalej i poprosiłam o lekkie wycieniowanie boków, żeby wyżej się kręciły
pani na sucho (chyba ją lubię ) tylko leciutko rozczesała i degażówkami troszkę ujęła, ale nie ciepała tak, tylko po dwa razy kilka wierzchnich pasm ciach ciach, dół zostawiony jak był

nic więcej, nie chciała na siłę prostować, nie ścięła nie wiadmo ile...
zapłaciłam uwaga: zawrotne 10 zł
na razie jest fajnie, uniosły się włoski, skręt gdzieś się podział, ale nawet jak nie wróci to mi się podoba (ale wróóóóóci jak umyję i ułożę po swojemu, ale możliwe, że po myciu będę płakać )

na moje marudzenie powiedziała, że wcale nie mam cienkich włosów

chyba czasem trzeba zawierzyć przeczuciom
a gdzie to taki fajny fryzjer?
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 15:07   #63004
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metal_fish Pokaż wiadomość
a gdzie to taki fajny fryzjer?
Zamość, Galeria Twierdza
nie wiem czy fajny, bo to było jakby tylko pół usługi
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2012-05-10, 15:23   #63005
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
pokaż oba
moga byc takie? innych w tej chwili nie mam na kompie w pracy
ale sa w miare aktualne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Kocie zabawy 027.jpg (55,9 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Kocie zabawy 047.jpg (56,1 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Kocie zabawy 050.jpg (68,2 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Kocie zabawy 054.jpg (105,9 KB, 40 załadowań)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 15:40   #63006
agatron77
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez syklamen Pokaż wiadomość

Mam pytanic, co do tego oleju? W jaki sposób bym miała go stosować?
O tym żelu z oleju lnianego już znalazłam wątek.
A słyszałam, że dziewczyny bardzo sobie chwaliły olej kokosowy. Polecacie? I gdzie takie cos można dostać.
No i gdzie kupujecie to siemię lniane?

Prosiłabym może jeszcze o zaproponowanie jakiegoś żelu do stylizacji, którego nie trzeba samemu przygotowywać tylko można po prostu kupić
Witaj na zakręconym forum
Oleje nakładaj przed myciem lub dokapuj do masek/odżywek d/s.
Mnie kokosowy służy, ale nie trzymam długo, bo wtedy jest kiepski efekt. Niektóre dziewczyny zabezpieczaja nim końcówki.
Do stylizacji ostatnio króluje ŻEL MROŻĄCY JOANNA, ale ja jeszcze nie stosowałam.
Siemie lniane kupisz w aptece lub sklepie, ale musi być niemielone.
POWODZENIA

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
To jest najprostsza wersja:
Jantar 50ml
liposomy z argininą 3,5-4 ml
aloes zatężony 5ml

więcej moich wcierek poniewiera się w wątku z półproduktami do loczków i fal

Tak, wcierałam oleje w skalp, właściwie delikatnie masowałam głowę palcami zanurzonymi w oleju lub mieszance olejowej.

Może faktycznie wypadanie jest spowodowane przejściem na CG....

A próbowałaś szamponów na bazie cocamidopropyl betaine, to jest składnik niewiele słabszy od sls ale często bardziej przychylny skalpowi - może miałabyś dokładne czyszczenie ale bez swędzenia?

Szampon Yves Rocher do przetłuszczających jest chyba zgodny z CG i też dość ładnie czyści bez podrażnień, mój mąż używa od lat, choć twierdzi, że przed zmianą opakowania szampon był lepszy. Głównym detergentem jest bodajże ammonium laureth sulfate (nie mam pod ręką butelki ze składem).
Dzięki eiri za wszystkie sugestie.
Szamponu z samą betainą chyba nie próbowałam chociaż muszę sprawdzić, bo ze składów jestem cienka. Coś mi sie jednak wydaje, że popełnię dzisiaj zakup tego szamponu do wypadających, o którym wczesniej mi napisałaś.

Cytat:
dziękuję za wsparcie w konkursie u Orlicy, to mój pierwszy raz i takie zaskoczenie udało się wygrać
Świetnie

Cytat:
ale sa w miare aktualne
ŚLICZNE KOCURY, a jaki mają profesjonalny 'małpi gaj' do rozrywkowania się

agatron77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 15:54   #63007
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatron77 Pokaż wiadomość
ŚLICZNE KOCURY, a jaki mają profesjonalny 'małpi gaj' do rozrywkowania się
trafne okreslenie, jak Cyc sie popisuje na mostku to mowie o nim 'malpka'
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Kocie zabawy 029.jpg (105,6 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Kocie zabawy 030.jpg (119,0 KB, 40 załadowań)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2012-05-10, 15:57   #63008
k4te
Zakorzenienie

Hej, mam do Was pytanie Otóż pod wpływem tego forum postanowiłam sprawdzić jak będą wyglądały moje naturalne włosy po użyciu Waszych sposobów na stylizację i nawet mi się spodobało, jednak jest kilka rzeczy o które chciałam Was w związku z tym zapytać. Ogólnie włosy mam raczej falowane niż kręcone i w dodatku zaczynają się zwijać gdzieś na wysokości ucha, jednak nie dotyczy to upierdliwych włosów na skroniach, które są jakby z zupełnie innej bajki, bo kręcą się mocniej niż reszta, loki są drobniejsze i w dodatku od samej nasady i przez to wyglądam jak klaun, bo reszta włosów na tej wysokości jest w miarę gładka, może lekko pofalowana i nagle bach, nad uchem jest ten bałagan - macie może jakieś sposoby na ujarzmienie włosów w tym miejscu? Dodam, że jak na razie po umyciu włosy harmonijkuję, potem plunking na jakieś 15 minut przy użyciu t-shirta i na koniec po zdjęciu, harmonijkując wgniatam piankę - docelowo chcę ją zamienić na jakiś polecany przez Was żel, ale na razie to był jedyny produkt do stylizacji jaki znalazłam w domu, więc wykorzystałam go póki co
I czy mogłybyście mnie skierować też do jakiegoś wątku, gdzie znajdę więcej informacji na temat reanimacji drugiego dnia? Póki co czytałam wątki, w których dziewczyny opisują co robią ze swoimi włosami jakich używają produktów, ale może gdzieś jeszcze jest więcej informacji konkretnie na temat reanimacji? Bo po nocy niestety trochę mi klapią te fale
Stary 2012-05-10, 16:06   #63009
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Zamość, Galeria Twierdza
nie wiem czy fajny, bo to było jakby tylko pół usługi
szkoda że tak daleko, 400km nie będę do fryzjera jechać. a z opisu wnioskuję że zrobił coś co i moim włosom by się przydało a strach iść do fryzjera że ci połowę włosów zetnie
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 16:21   #63010
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was zaopatruje się w maski bingo w Krakowie, a jeśli już to gdzie? Tak się pytam zanim zacznę robić obchód po sklepach Tesco.
Zamojskiego 43, koło Ronda Matecznego.
Tesco na Kapelance.
Drogeria Jasmin na Długiej

A moje włosy są szałowe, i basta
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 16:26   #63011
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
trafne okreslenie, jak Cyc sie popisuje na mostku to mowie o nim 'malpka'
Rozkoszne masz te kocury. Zastanawiałam się nad zwierzątkiem, ale ciężko zdecydować - pies, czy kot? Najlepiej dwie sztuki. Ostatecznie zaniechałam, bo dużo pracuję. Ale dalej mi się marzy.

U mnie alergia i koszmar włosowy - wypadanie trwa.

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Zamojskiego 43, koło Ronda Matecznego.
Tesco na Kapelance.
Drogeria Jasmin na Długiej

Dziękuję! Do sklepu na Zamojskiego wystosowałam już maila, dostałam numer telefonu w razie gdybym chciała jakiś konkretny rodzaj zakupić. Miła obsługa, fajnie.
Stary 2012-05-10, 16:32   #63012
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Rozkoszne masz te kocury. Zastanawiałam się nad zwierzątkiem, ale ciężko zdecydować - pies, czy kot? Najlepiej dwie sztuki. Ostatecznie zaniechałam, bo dużo pracuję. Ale dalej mi się marzy.
dlatego adoptowalam drugiego, nawet jak zdarzy sie ze maz pracuje na rano (ja zawsze, pracuje w godzinach do kitu 9-17.3 plus 2-3 dojaz wiec nie ma mnie caly dzien a jeszcze jak musze zostac w biurze dluzej to juz w ogole do d...) to sa razem
Cytat:
U mnie alergia i koszmar włosowy - wypadanie trwa.

-
cos stosujesz na wypadanie?
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2012-05-10, 16:50   #63013
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
dlatego adoptowalam drugiego, nawet jak zdarzy sie ze maz pracuje na rano (ja zawsze, pracuje w godzinach do kitu 9-17.3 plus 2-3 dojaz wiec nie ma mnie caly dzien a jeszcze jak musze zostac w biurze dluzej to juz w ogole do d...) to sa razem

cos stosujesz na wypadanie?
Zasłyszałam właśnie ostatnio, że dwa hodują się dużo lepiej niż jedno.
U mnie jakiekolwiek zwierzę odpada - mieszkam sama. Są natomiast kwiatki - żyją (ale to storczyki, podlewane raz na tydzień)

Wypadanie muszę przeczekać. Odstawiłam po paru ładnych latach antykoncepcję doustną, ponadto mam stresujące życie i nie odżywiam się najlepiej, nie dosypiam.
Usiłuję zmienić dietę, ale idzie mi marnie, głównie przez nieregularne posiłki. Suplementy (poza tranem) odpuściłam, trza wprowadzić zdrowe nawyki żywieniowe i kropka.
No i wcieram sobie w skalp (jak pamiętam) jantara, sok z pokrzywy stabilizowany etanolem.
Dobrze wspominam capitavit i płyn na bazie różnych nalewek z witaminami, ale oba są mocno wyczuwalne dla otoczenia, więc przestałam się w to bawić.

Hormonalnie raczej ok (sprawdzam co jakiś czas).
Stary 2012-05-10, 17:02   #63014
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
ale sa w miare aktualne
ale mają koci raj tam u Was
mojej małej bym chciała wziąć kota, bo świruje, nudzi jej się chyba , ale w domu nie chca już (bo mamy jeszcze dużego psa)
Cytat:
Napisane przez agatron77 Pokaż wiadomość
Świetnie

Cytat:
Napisane przez metal_fish Pokaż wiadomość
szkoda że tak daleko, 400km nie będę do fryzjera jechać. a z opisu wnioskuję że zrobił coś co i moim włosom by się przydało a strach iść do fryzjera że ci połowę włosów zetnie
no na pewno gdzieś tam są fryzjerzy, którzy zrobią co trzeba, jak nie, to trzeba wykorzystać rodzinę, koleżankę lub samemu próbować
Cytat:
otóż to!
Cytat:
Napisane przez k4te Pokaż wiadomość
Otóż pod wpływem tego forum postanowiłam sprawdzić jak będą wyglądały moje naturalne włosy po użyciu Waszych sposobów na stylizację i nawet mi się spodobało
sama stylizacja to tylko wisienka na torcie, najważniejsza jest pielęgnacja
Cytat:
bo reszta włosów na tej wysokości jest w miarę gładka, może lekko pofalowana i nagle bach, nad uchem jest ten bałagan - macie może jakieś sposoby na ujarzmienie włosów w tym miejscu?
może już tak mają, pokażesz jak to wygląda?
Cytat:
I czy mogłybyście mnie skierować też do jakiegoś wątku, gdzie znajdę więcej informacji na temat reanimacji drugiego dnia? Póki co czytałam wątki, w których dziewczyny opisują co robią ze swoimi włosami jakich używają produktów, ale może gdzieś jeszcze jest więcej informacji konkretnie na temat reanimacji? Bo po nocy niestety trochę mi klapią te fale
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...0&postcount=44
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...1&postcount=45
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2012-05-10, 17:04   #63015
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Zasłyszałam właśnie ostatnio, że dwa hodują się dużo lepiej niż jedno.
U mnie jakiekolwiek zwierzę odpada - mieszkam sama. Są natomiast kwiatki - żyją (ale to storczyki, podlewane raz na tydzień)
to akurat nie ma znaczenia jak sie ma kota, a juz 2 to w ogole
Cytat:
Wypadanie muszę przeczekać. Odstawiłam po paru ładnych latach antykoncepcję doustną, ponadto mam stresujące życie i nie odżywiam się najlepiej, nie dosypiam.
Usiłuję zmienić dietę, ale idzie mi marnie, głównie przez nieregularne posiłki. Suplementy (poza tranem) odpuściłam, trza wprowadzić zdrowe nawyki żywieniowe i kropka.
No i wcieram sobie w skalp (jak pamiętam) jantara, sok z pokrzywy stabilizowany etanolem.
Dobrze wspominam capitavit i płyn na bazie różnych nalewek z witaminami, ale oba są mocno wyczuwalne dla otoczenia, więc przestałam się w to bawić.

Hormonalnie raczej ok (sprawdzam co jakiś czas).
z duzego doswiadczenia wlosowego powiem ze suplementy pomagaja, zanim zmienisz diete moze uplynac troche czasu a przez ten okres wspomozesz wlosy i skore

polecam kapsulki z olejem z wiesiolka (drozdze tez sa fajne, tylko ze niektorym wysyp na buzi robia, ja biore juz dlugo i wrecz przeciwnie, do tego lykam tez CP i roznica w jakosci wlosow kolosalna)

a probowalas Jantara odzywke wcierac? dla mnie to KWC. Teraz rzadko myje wlosy, tak co 3-4 dni wiec wcieram w skalp 2 razy w tygodniu (na noc, rano myje), wczesniej wcieralam codziennie. Efekty sa nadal, moze nie rosna tak szybko jak przy codziennym wcieraniu ale jakosciowo jest duuuuza roznica.
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2012-05-10, 17:12   #63016
Maliniarka
Zakorzenienie

a co myślicie o rollowaniu skóry głowy derma rollerem (kupiłam z myślą o skórze, nie o skalpie, ale ponoć włosy odrastają ładnie też...

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Cytat:
polecam kapsulki z olejem z wiesiolka (drozdze tez sa fajne, tylko ze niektorym wysyp na buzi robia, ja biore juz dlugo i wrecz przeciwnie, do tego lykam tez CP i roznica w jakosci wlosow kolosalna)

a probowalas Jantara odzywke wcierac? dla mnie to KWC. Teraz rzadko myje wlosy, tak co 3-4 dni wiec wcieram w skalp 2 razy w tygodniu (na noc, rano myje), wczesniej wcieralam codziennie. Efekty sa nadal, moze nie rosna tak szybko jak przy codziennym wcieraniu ale jakosciowo jest duuuuza roznica.
a jeśli stosujesz tyle na raz, to skąd wiesz, co pomaga? bo mam z tym problem :x
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2012-05-10, 17:20   #63017
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:

a jeśli stosujesz tyle na raz, to skąd wiesz, co pomaga? bo mam z tym problem :x
to moj zestaw optymalny (w dzienniku pisalam)

bralam wszystkie suplementy osobno kazdy przez 4 tygodnie, potem kombinowalam z laczeniem az opracowalam swoj zestaw optymalny (wyrzucilam pylek z zestawu i B complex, B complex zastapilam drozdzami ), biore juz ten zestaw dosc dlugo, przerw nie robie, cera - ani jednego syfka, nie uzywam korektora od stycznia, wlosy jak jeszcze wcieralam jantara codziennie rosly naprawde szybko (zobacz w dzienniku opis), teraz rosna normalnie 1.2-1.5 cm na mc ale sa gestsze i grubsze

jestem stary praktyk jesli chodzi o suplementy
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2012-05-10, 17:23   #63018
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
to moj zestaw optymalny (w dzienniku pisalam)

bralam wszystkie suplementy osobno kazdy przez 4 tygodnie, potem kombinowalam z laczeniem az opracowalam swoj zestaw optymalny (wyrzucilam pylek z zestawu i B complex, B complex zastapilam drozdzami ), biore juz ten zestaw dosc dlugo, przerw nie robie, cera - ani jednego syfka, nie uzywam korektora od stycznia, wlosy jak jeszcze wcieralam jantara codziennie rosly naprawde szybko (zobacz w dzienniku opis), teraz rosna normalnie 1.2-1.5 cm na mc ale sa gestsze i grubsze

jestem stary praktyk jesli chodzi o suplementy
musze przestudiować dziennik wobec tego
ja u siebie zauważyłam tylko bejbiki (za winnego uznaję vitapil ), teraz są już dość długie, ale włosy nadal nie są gęste
czasem jak się uczeszę do tyłu to takie rpześwity na skroniach, że żal patrzeć jeszcze zależy czy rozczesane czy nie (bo jak tylko zebrane to oddzielają się pasma i jest bida
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2012-05-10, 17:28   #63019
AjriszMarta
Zakorzenienie

[QUOTE=syklamen;34017727]Mam pytanic, co do tego oleju? W jaki sposób bym miała go stosować?
ok łyzki na 2h przed myciem
potem zobaczysz jak pasuje ta ilosc - włosy mają byc lekko tłustawe a nie oblane bo nie domyjesz
mozesz dac na skóre chyba ze masz probelmy - wypadanie, lojotok
Cytat:
A słyszałam, że dziewczyny bardzo sobie chwaliły olej kokosowy. Polecacie? I gdzie takie cos można dostać.
olej kokosowy bedzie dobry dla wlosow o niskiej porowatosc, nie dla kazdych
http://czarownicujaco.blogspot.com/2...rowatosci.html
zdrowa zywnosc w supermarkecie, zielarski
ja uwielbiam mam porowatosc bardzo niska

Cytat:
No i gdzie kupujecie to siemię lniane?
apteka, zdrowa zywnosc w supermarkecie, zielarski

Cytat:
Prosiłabym może jeszcze o zaproponowanie jakiegoś żelu do stylizacji, którego nie trzeba samemu przygotowywać tylko można po prostu kupić
1szy post

Cytat:
to ba

Malina gratulacje

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 17:45   #63020
lulaluna
Rozeznanie

Dziewczyny czy aloes może mieć wpływ na matowienie włosów? Spotkał się ktoś z taką reakcją czy może trza mu dodać czegoś specjalnego żeby tak nie było?
lulaluna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 18:05   #63021
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Dodałam zdjęcia w codzienniku

puszydło ale takie jak trzeba
maseczka wyszła w deszkę i będę ją powtarzać!
Odpatrzę maseczkę jak będę mieć wszystkie składniki

Cytat:
Czy któraś z Was zaopatruje się w maski bingo w Krakowie, a jeśli już to gdzie? Tak się pytam zanim zacznę robić obchód po sklepach Tesco.
Na kapelance powinny być, na wielickiej już chyba nie ma

Cytat:
ale sa w miare aktualne
Cudny mają małpi gaj

Ostatnio cały czas myję szamponem, bo odżywce mam tłuste yhh

Udało mi się dziś loczki zrobić i przetrwały przy Kubusiu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ziaja, alterra granat+keratyna+ekstrakt, bielenda (4).jpg (33,0 KB, 65 załadowań)
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 18:14   #63022
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Malina gratulacje

jak tam pierdzielnik dzisiaj się ma?

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
ale spiralują
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2012-05-10, 18:20   #63023
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
to akurat nie ma znaczenia jak sie ma kota, a juz 2 to w ogole

z duzego doswiadczenia wlosowego powiem ze suplementy pomagaja, zanim zmienisz diete moze uplynac troche czasu a przez ten okres wspomozesz wlosy i skore

To mówisz że dwóm kociastym wystarczy jeno regularnie karmienie i sprzątanie kuwety, i paść się będą same? Trochę się boję, że mogą cierpieć przez moją nieobecność. No i w razie gdyby mi coś wypadło, albo gdybym musiała zostać w pracy dłużej, wyjechać, nie mam awaryjnej osoby do pomocy, sąsiadki, kogokolwiek. Ni chu chu.

Jeżeli chodzi o suplementy, kiedyś brałam okresowo zestaw co jakiś czas(magnez+b6, b complex, vit. C, kwas foliowy, żelazo), ale aktualnie nie mam do tego głowy, jak już się zbiorę to zjadam co parę dni, ale ciągle gryzie mnie sumienie, że bez odpowiedniej diety to i tak niewiele da.
Przez jakiś czas na studiach miałam piękne włosy pomimo marnej pielęgnacji (szampon BD, odżywka b/s, maska raz na jakiś czas). To był akurat czas, kiedy dłużej nie brałam pigułek, ponadto dzień w dzień mieliłam w elektrycznym młynku do kawy dwie łychy siemienia lnianego, zalewałam to ciepłą wodą i piłam do śniadania (przez jakiś rok). Do tego jakiś tran i kuracja żelazo+kwas foliowy raz na jakiś czas. Piłam dużo zielonej herbaty i robiłam kuracje pokrzywą (wewnętrznie). I nic nie wypadało pomimo złej diety, nie miałam kompletnie głowy do posiłków i czasem jadłam raz dziennie (baty się należą). Fakt, mniej się wtedy stresowałam, inaczej.

Z autopsji: stres działa na mnie zabójczo, zła dieta - cichy, ale konsekwentny zabójca, pigułki antykoncepcyjne - wypadanie w granicach normy, ale utrzymujące się przez cały czas zażywania w/w + epizody nasilonego wypadania.
Siemię lniane (tylko broń boże to mielone - jest odtłuszczone, trzeba mielić samemu) przyjmowane regularnie pomaga, herbata zielona, pokrzywa. Wg mnie warto wprowadzić to diety.

Jantara odżywkę wcieram, przecież napisałam.
Stary 2012-05-10, 18:24   #63024
hunt
Przyczajenie

Doradźcie mi jakie dobre kosmetyki do pielęgnacji kręconych włosów mogę dostać w Anglii? Niestety nie mam odstępu do polskich marek, które tak zachwalacie, a ściągać je z Polski mi się nie opłaca.

Ewentualnie możecie podać jakieś przepisy na kosmetyki domowej roboty...

A nie, już nie trzeba, znalazłam wątek z zagranicznymi kosmetykami. Silly me :P

Edytowane przez hunt
Czas edycji: 2012-05-10 o 18:28
hunt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 18:28   #63025
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
To mówisz że dwóm kociastym wystarczy jeno regularnie karmienie i sprzątanie kuwety, i paść się będą same? Trochę się boję, że mogą cierpieć przez moją nieobecność. No i w razie gdyby mi coś wypadło, albo gdybym musiała zostać w pracy dłużej, wyjechać, nie mam awaryjnej osoby do pomocy, sąsiadki, kogokolwiek. Ni chu chu.

Jeżeli chodzi o suplementy, kiedyś brałam okresowo zestaw co jakiś czas(magnez+b6, b complex, vit. C, kwas foliowy, żelazo), ale aktualnie nie mam do tego głowy, jak już się zbiorę to zjadam co parę dni, ale ciągle gryzie mnie sumienie, że bez odpowiedniej diety to i tak niewiele da.
Przez jakiś czas na studiach miałam piękne włosy pomimo marnej pielęgnacji (szampon BD, odżywka b/s, maska raz na jakiś czas). To był akurat czas, kiedy dłużej nie brałam pigułek, ponadto dzień w dzień mieliłam w elektrycznym młynku do kawy dwie łychy siemienia lnianego, zalewałam to ciepłą wodą i piłam do śniadania (przez jakiś rok). Do tego jakiś tran i kuracja żelazo+kwas foliowy raz na jakiś czas. Piłam dużo zielonej herbaty i robiłam kuracje pokrzywą (wewnętrznie). I nic nie wypadało pomimo złej diety, nie miałam kompletnie głowy do posiłków i czasem jadłam raz dziennie (baty się należą). Fakt, mniej się wtedy stresowałam, inaczej.

Z autopsji: stres działa na mnie zabójczo, zła dieta - cichy, ale konsekwentny zabójca, pigułki antykoncepcyjne - wypadanie w granicach normy, ale utrzymujące się przez cały czas zażywania w/w + epizody nasilonego wypadania.
Siemię lniane (tylko broń boże to mielone - jest odtłuszczone, trzeba mielić samemu) przyjmowane regularnie pomaga, herbata zielona, pokrzywa. Wg mnie warto wprowadzić to diety.

Jantara odżywkę wcieram, przecież napisałam.
zacmienie umyslowe, przepraszam

(z tym zywieniem raz dziennie to tak nie do konca, rano i wieczorem najlepiej, ale faktycznie jak nie masz nikogo aby poprosic o pomoc w razie wyjazdu do lipa, ja tez nie mam dlatego moje w razie koniecznosci ida do kociego hotelu, pierwszy raz byla kicha ale teraz znalazlam taki super ze bez strachu je zostawiam, nie to zebym naduzywala, raptem byly tam razem 2 razy (raz 5 dni i raz weekend), wczesniej starszy raz (6 dni), tego parszywego nie licze, Cyc byl tam raz (ok tygodnia) i jak go odebralam wiedzialam ze tam go nigdy juz nie oddam)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2012-05-10, 18:37   #63026
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
zacmienie umyslowe, przepraszam

(z tym zywieniem raz dziennie to tak nie do konca, rano i wieczorem najlepiej, ale faktycznie jak nie masz nikogo aby poprosic o pomoc w razie wyjazdu do lipa, ja tez nie mam dlatego moje w razie koniecznosci ida do kociego hotelu, pierwszy raz byla kicha ale teraz znalazlam taki super ze bez strachu je zostawiam, nie to zebym naduzywala, raptem byly tam razem 2 razy (raz 5 dni i raz weekend), wczesniej starszy raz (6 dni), tego parszywego nie licze, Cyc byl tam raz (ok tygodnia) i jak go odebralam wiedzialam ze tam go nigdy juz nie oddam)
Tak źle wyglądał?

Chciałam jeszcze zapytać jak przyjmujesz CP (w jakiej ilości, czy robisz przerwy), no i czy zauważyłaś jakieś skutki uboczne? To samo z kapsułkami z olejem z wiesiołka.
Stary 2012-05-10, 18:49   #63027
szsz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Mam najnowsze zdjęcia moich kłaków

Good news - jest objętość
Bad news - jest słoma i pierze Takie już miałam śliczne a ta sesja odsłoniła brutalną prawdę, w dotyku wydają się miłe a na fotach masakra. Włosy po masce bingo z shea więc powinny być najedzone.

Additional news - to oddzielone pierze miało inny skręt niż reszta włosów - pojedyncze kosmyki miały silniejszy skręt

Łe, bessęsu to wszystko, mam deprechę
Wow - cudo
Deprecha? Oj, kokietka...

Cytat:
Napisane przez affbe Pokaż wiadomość
Czy codzienne mycie kręciołów szamponem może je w jakis sposob oslabic?
Codzienne mycie zdrowych włosów łagodnym środkiem nie powinno zaszkodzić (tylko po co?), ale m.zd. może wpłynąć na skręt - albo wzmocnić, albo osłabić, zależy od włosów.

Cytat:
4 dzień...tak chyba tylko osoby o gęstych włosach/mocniejszym skręcie mogą u mnie nawet jak nie przetłuszcz to robi się tak smętnie i płasko dość szybko
Ani gęste, ani mocny skręt - przeciwnie Ale one po myciu są gładkie i miękkie, nawilżone, a im dalej od mycia - stają się coraz suchsze, nawet spuszone (przed CG nie miałam pojęcia co to puch - przed rozpoczęciem olejowania miałam bardzo przetłuszczające się włosy, musiałam myć codziennie, a grzywkę kilka razy w ciągu dnia). Spuszenie mi nie przeszkadza, puch = więcej objętości

Na zdjęciach:
1- trzeci dzień po myciu
2- czwarty dzień - na zdjęciach jest duża równica pomiędzy 3 a 4 dniem na korzyść trzeciego, ale w rzeczywistości aż takiej różnicy nie było, to kwestia światła - a ta aureola to w dużej mierze babyhair, niech sterczą do woli, nieba im bym przychyliła
Zdaję sobie sprawę, że ich ,,wyjściowość" może być dyskusyjna, ale było gorzej, znacznie gorzej...

3 - leniwy kok: genialne upięcie za pomocą jednej szpilki do włosów, nie niszczy włosów jak mało chyba jaka metoda; wstawiam bo widziałam ostatnio pytania o takie mało inwazyjne upięcie: wystarczy poćwiczyć, a włosy nie są zgniecione (nie tracą na falistości )
jak go zrobić (mój jest taki sam, tylko wyżej): http://www.youtube.com/watch?v=TTt771qkO24
(w ogóle polecam stronę tej dziewczyny, sporo koków i warkoczy, ona jest prostowłosa, ale rady pielęgnacyjne są uniwersalne, poza stylizacją oczywiście, i dokonała niebywałego wyczynu: pisze, że jej końcówki mają 6 lat )

Przy okazji zobaczyłam, że na każdym zdjęciu inny kolor i jakość włosów, i jak tu zrobić zdjęcie oddające rzeczywistość? hmm
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3 dzien.jpg (43,4 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4 dzien.jpg (43,6 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg leniwy.jpg (25,4 KB, 69 załadowań)
szsz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 18:51   #63028
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Tak źle wyglądał?
(nacpany, nie reagujacy na swoje imie a on jest jak pies, przybiega jak go wolamy, jak przywiezlismy go do domu to od godziny 18 do polnocy chodzil, ani razu nie usiadl i jakby nas nie bylo, gruby - przybral 700g w ciagu 6 dni, po drugim hotelu odebralam normalnego kota ktory strasznie sie ucieszyl jak nas zobaczyl, rozpoznal nas juz przez szybe, w domu normalnie zjadl, obejrzal katy i zaraz rozlozyl sie na ulubionym miejscu na kanapie i cieszyl sie jak go drapalismy po gardelku, no i jak mowilismy jego imie to zaraz na nas paczyl, zadnych problemow, potem byl ze Skuterem, Skuter mial wtedy tylko 3 miesiace i Cycek opiekowal sie nim caly czas, wlasciciel tego dobrego hotelu rozplywal sie nad ich przyjaznia, i znow to samo - koty jak nas zobaczyly od razu rozpoznaly, oba byly w takim stanie jak je zostawialismy)

Cytat:

Chciałam jeszcze zapytać jak przyjmujesz CP (w jakiej ilości, czy robisz przerwy), no i czy zauważyłaś jakieś skutki uboczne? To samo z kapsułkami z olejem z wiesiołka.

tutaj
jest moj ostatni wpis z dziennika, jedyne co zapomnialam napisac ile wiesiolka biore w sensie jaka dawke ma kapsulka

przerw nie robie, skutkow ubocznych nie mam (albo o nich nie wiem), dziewczyny cos pisaly ze po CP wasik sie robi ale te ktore pisaly to naprawde ciemne szatynki/brunetki, ja z natury jestem ciemna blondynka z takim brudnym ciemno szarym polskim blondem, cere mam jasna, zadnego dodatkowego owlosienia nie zaobserwowalam

na mnie zestaw dziala superosko - nawet w czasie @ nie mam wysypu tradzika (jeden maly krostek prawie niewidoczny)

ale za to wlosy to mi rosna pieknie, mam duzo babyhair ktore rosna i juz sa dosc dlugie
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2012-05-10, 19:20   #63029
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szsz Pokaż wiadomość
Ani gęste, ani mocny skręt - przeciwnie Ale one po myciu są gładkie i miękkie, nawilżone, a im dalej od mycia - stają się coraz suchsze, nawet spuszone (przed CG nie miałam pojęcia co to puch - przed rozpoczęciem olejowania miałam bardzo przetłuszczające się włosy, musiałam myć codziennie, a grzywkę kilka razy w ciągu dnia). Spuszenie mi nie przeszkadza, puch = więcej objętości

Na zdjęciach:
1- trzeci dzień po myciu
2- czwarty dzień - na zdjęciach jest duża równica pomiędzy 3 a 4 dniem na korzyść trzeciego, ale w rzeczywistości aż takiej różnicy nie było, to kwestia światła - a ta aureola to w dużej mierze babyhair, niech sterczą do woli, nieba im bym przychyliła
Zdaję sobie sprawę, że ich ,,wyjściowość" może być dyskusyjna, ale było gorzej, znacznie gorzej...

3 - leniwy kok: genialne upięcie za pomocą jednej szpilki do włosów, nie niszczy włosów jak mało chyba jaka metoda; wstawiam bo widziałam ostatnio pytania o takie mało inwazyjne upięcie: wystarczy poćwiczyć, a włosy nie są zgniecione (nie tracą na falistości )
jak go zrobić (mój jest taki sam, tylko wyżej): http://www.youtube.com/watch?v=TTt771qkO24
(w ogóle polecam stronę tej dziewczyny, sporo koków i warkoczy, ona jest prostowłosa, ale rady pielęgnacyjne są uniwersalne, poza stylizacją oczywiście, i dokonała niebywałego wyczynu: pisze, że jej końcówki mają 6 lat )

Przy okazji zobaczyłam, że na każdym zdjęciu inny kolor i jakość włosów, i jak tu zrobić zdjęcie oddające rzeczywistość? hmm
Ładne masz te włosy, nawet lekko spuszone mają swój urok. Koczek git. (nie zjeżdża Ci w dół, nie rozwala się?)

Cytat:
(nacpany, nie reagujacy na swoje imie a on jest jak pies, przybiega jak go wolamy, jak przywiezlismy go do domu to od godziny 18 do polnocy chodzil, ani razu nie usiadl i jakby nas nie bylo, gruby - przybral 700g w ciagu 6 dni, po drugim hotelu odebralam normalnego kota ktory strasznie sie ucieszyl jak nas zobaczyl, rozpoznal nas juz przez szybe, w domu normalnie zjadl, obejrzal katy i zaraz rozlozyl sie na ulubionym miejscu na kanapie i cieszyl sie jak go drapalismy po gardelku, no i jak mowilismy jego imie to zaraz na nas paczyl, zadnych problemow, potem byl ze Skuterem, Skuter mial wtedy tylko 3 miesiace i Cycek opiekowal sie nim caly czas, wlasciciel tego dobrego hotelu rozplywal sie nad ich przyjaznia, i znow to samo - koty jak nas zobaczyly od razu rozpoznaly, oba byly w takim stanie jak je zostawialismy)

tutaj
jest moj ostatni wpis z dziennika, jedyne co zapomnialam napisac ile wiesiolka biore w sensie jaka dawke ma kapsulka

przerw nie robie, skutkow ubocznych nie mam (albo o nich nie wiem), dziewczyny cos pisaly ze po CP wasik sie robi ale te ktore pisaly to naprawde ciemne szatynki/brunetki, ja z natury jestem ciemna blondynka z takim brudnym ciemno szarym polskim blondem, cere mam jasna, zadnego dodatkowego owlosienia nie zaobserwowalam

na mnie zestaw dziala superosko - nawet w czasie @ nie mam wysypu tradzika (jeden maly krostek prawie niewidoczny)

ale za to wlosy to mi rosna pieknie, mam duzo babyhair ktore rosna i juz sa dosc dlugie
Nie wiem co bym zrobiła gdybym odebrała zwierzę w takim stanie. Piekło chyba.

Przekonałaś mnie do CP, sprawdzę na sobie jak już dojdę do siebie po odstawieniu anty i będę mogła zaobserwować jak na mnie wpływa. Dzięki (może drożdże też )
Stary 2012-05-10, 19:42   #63030
milena798
Rozeznanie

Cytat:
ale sa w miare aktualne
o chłopaki cycusiowi przytyło sie troche ? czy mi sie wydaje?
Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
wyglądasz super i włoski też mają się świetnie

dziewczyny garnier AiK do sauny włosowej będzie ok prawda? tylko się zastanawiam czy mnie nie obciąży może zmieszam go z troche lżejszą odżywką?
62 cm
Nie prostuję od lipca 2010
Moje włosy
milena798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości