|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#61 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII
Cytat:
Nie powiem że mizle,fajnie się mu czyta bajkę ale do tego czekam aż zaśnie a ja bym chciała wyjść żeby on sam zasnął.Mój M jest tylko w weekendy nie każde zresztą. Edytowane przez anulka4771 Czas edycji: 2012-05-11 o 08:28 |
|
|
|
|
#62 | ||
|
Rozeznanie
|
Cześć!! w nowej części
![]() Tytuł wygrał miażdżącą przewagą Cytat:
To raczej żadna awaria - skóra na czubku brzucha nie ma lekko, jest w najtrudniejszej sytuacji i - dodatkowo - bliziutko pępka jest trochę mniej podskórnego tłuszczyku niż trochę dalej od pępka. Wg mnie nie ma powodu do nerwów ![]() Cytat:
![]() Mój delikwent non stop wypina pupę, a to tu, a to tam, aż się dziwię, że mi nie narobił rozstępów jeszcze. Czasem tak się kręci, że dokładnie czuję jak obraca bokiem całe ciałko, wtedy widzę, jak pupa się przemieszcza i czasem zostaje taka wypchnięta To miejsce na brzuchu jest napięte, ale raczej miękkie, no bo pupa jest miękka. Brzuch też jest ok. Ostatnio leżałam na boku i patrzyliśmy z Mężem, jak mały macha nóżką, pod skórą przesuwało się kolanko Dziękuję Wam za wszystkie wskazówki dot. prania. Kto by się spodziewał, człowiek jedzie w kierunku trzydziestki i uczy się, jak robić pranie |
||
|
|
|
#63 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#64 |
|
Zadomowienie
|
Mój Tż też ma taką pracę, na szczęście tak się złożyło że teraz jest na miejscu, więc może mi pomóc.
|
#65 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kurna ten mój Filip to żyje Śpi cały czas.
|
|
|
|
|
#66 | |
|
Raczkowanie
|
Witam w nowym waztku
to i ja sie melduje![]() JA dzis noc mam nieprzespana Co chwile sie budzilam.. na dodatek zlapal mnie taki skurcz lydki ze zaczelam w nocy krzyczec! maz sie obudzil i sie wystraszyl a ja do niego z nerwami ze mam skurcz.. dopiero pozniej dodalam ze lydki. Zaspana bylam a ten sie biedny wystraszyl. Jeszcze wczoraj prawie do polnocy siedzialam nad mgr... juz jestem nia zmeczona... ale zeby sie bronic w lipcu musze oddac do konca maja- nie widze tego w ogole. Chcialabym miec chociaz to juz za soba.na wczoraj mialam termin porodu.. a ja nic nie czuje!!! ![]() Siedzi tylko w tym brzuchu, matke ostro kopie i rosnie jak na drozdzach, hehe a wyjsc to jej sie jakos nie chce... Zaaaabcia- snilas mi sie! W nocy jak sie obudzilam pomyslalam sobie, ze zapamietam by Ci ladnie wszystko opowiedziec, ale niestety.. nie pamietam kompletnie nic!Cytat:
Ja dookola pepka mam czerwona skore ( niestety poszedl mi rozstep), ale to nie jest najgorsze. Najgorsze jest to, ze ta skora jest goraca.. a pepek i okolice sa strasznie wrazliwe, ze czasami dotknac nie moge ani bluzek nosic..;/ale to wtedy kiedy dzidza zaczyna sie rozpychac. odnosnie poczty, czy ja tez moglabym prosic o jakis dostep? pozdrawiam wszystkie mamy w nowym watku... mam nadzieje, ze sporo sie tu rozpakuje
|
|
|
|
|
#67 |
|
Zadomowienie
|
Ja robię dzisiaj jeszcze jedno pranko, bo jak obejrzałam prognozę pogody na następny tydzień to chyba ostatni dzień dzisiaj kiedy cokolwiek może mi wyschnąć.
anulka4771 o ludu, ale malutko się widzicie, zwłaszcza ten marzec przerażający. Kiedy Wy to dziecko zrobiliście? |
|
|
|
#68 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#69 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moj co prawda zazwyczaj jest na miejscu... ale co dwa tygodnie musi wyjezdzac na 2/3 dni plus do tego dochodza szkolenia.. i strasznie nie lubie jak jedzie. Jestem wtedy podlamana. Ale co zrobic.. przeciez z tego wzgledu nie zrezygnuje z pracy, to bylaby najglubsza decyzja.. poza tym lubi bardzo swoja prace... oprocz tych wyjazdow. No i musimy sie liczyc z tym, ze jak pojde do pracy to tez bede jezdzic na konferencje czy szkolenia i tez bede musiala wybywac na pare dni z domu... chociaz mi sie to nie widzi. |
|
|
|
|
#70 |
|
Zadomowienie
|
Zawsze się dziwiłam jak u mnie w pracy na wieść o jakimś szkoleniu na drugim końcu Polski, te starsze pracownice, skakały z radości...hmm..może ja po kilkunastu/dziesięciu latach małżeństwa też tak będę reagować. Nie lubiłam wyjeżdżać, a najgorsze było to, że jak wyjeżdżałam z jakąś starszą koleżanką to ona zawsze wybierała dłuższy pobyt, był do wyboru np. 3 dniowy wyjazd do zakopca to zawsze było mówione do kierowniczki, że czeka na tygodniowy
|
|
|
|
#71 |
|
Raczkowanie
|
czesto nie samo szkolenie/konferencja jest przedmiotem zainteresowan.. tylko to co dzieje sie po..ale ja czesto odnosze takie wrazenie, ze ludzie ktorzy KONIECZNIE chca sie wyrwac z domu.. tak naprawde sa w tym domu nieszczeliwi albo cos im nie wychodzi. O ile przyjemniejszy jest wyjaz ze swoim mezem i przyjaciolmi, niz taki na sile wyjazd z ludzmi z pracy, gdzie czasami trzeba sie usmiechac i byc milym na sile ... juz nie wspomne o wyjazdach integracyjnych...
|
|
|
|
#72 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak bedziemy karmic cycem to jeszcze wczesniej bedziemy wychodzic do domu no i bez nadgodzin do 4 roku zycia dziecka
|
|
#73 |
|
La Moderatoiure
|
Hej
![]() Ja w każdej chwili mogę być na porodówce ![]() Od wczoraj mam 3cm rozwarcia (nawet nie wiem kiedy się zrobiło, bo w poniedziałek nic nie było, bo miałam badanie ), nic mnie nie boli, siedzę w domu z mężem (nie chciałam mieć wywołania a dobrze się czuję i dziecko też) i czekam na jakieś konkretne bóle i skurcze (albo odejście wód). Jak się nie pojawią to w poniedziałek mam przyjechać na wywołanie (7 dni po terminie). Skurcze na ktg powychodziły częste i spore, ale ja ich nie czuję. Wczoraj miałam nieregularne, ale kurcze, nie bolą, nawet ciężko mi je wychwycić, bo jak się czymś zajmę to nie ma szans żeby je zauważyć.... więc stwierdziłam, że pojadę do szpitala wtedy gdy już będzie bardzo bolało i będą w miarę regularne. Myślałam, że w nocy mnie coś weźmie, ale ![]() A młoda ma ponoć około 3300 g , taka kluseczka mała ![]() Pozdrawiam! |
|
|
|
#74 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co ciekawe wszyscy w rodzinie to mi raczej poród przed tp wróżą ![]() żeby tylko maluszkowi nie zachciało się robić im (i mi) psikusa ![]() ja się na czerwiec nastawiłam i nie chcę się jeszcze w lipcu bujać ![]() ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Cytat:
![]()
|
|
#75 |
|
Zadomowienie
|
Witam się w nowym wątku
gratuluję wszystkim udanych wizyt ![]() dziewczyny ładne brzuszki a mailu ten owłosiony też ![]() wczoraj mąż pytał się w jednym miejscu ile kosztuje samo usg, to mu powiedzieli, że nie można iść na samo usg i tylko za nie zapłacić, bo to jest razem z wizytą i koszt 120zł , ciekawe czy tylko tam tak jest czy wszędzie muszę też płacić za normalną wizytę plus usg kurde nie uśmiecha mi się wydawać tyle pieniędzy tym bardziej, że mąż ma wypłatę dopiero na koniec miesiąca, a wiadomo do szpitala też trzeba mieć przygotowane pieniądze " na wszelki wypadek"...dzisiaj zaczynamy 39 tc ciekawe co u Libretki ...? jaką decyzję podjęła... |
|
|
|
#76 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!!!
u mnie za oknem piękna pogoda. czemu na weekend się ma zepsuć?? w niedzielę Komunia. i zastanawiam się czy iść na tę mszę czy iść do siebie do kościoła i bym podjechała na po mszy. obawiam się, że nie wysiedzę tam 2 godz. nawet nie wiem gdzie jest jakaś toaleta tam. |
|
|
|
#77 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Filip wstał
|
|
|
|
|
#78 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja dzisiaj jade na ktg... ciekawe co wyjdzie niby cos tam czuje ale b. delikatnie
|
|
#79 |
|
Zadomowienie
|
No z tymi wyjazdami to też mam takie wrażenie, większość niezadowolona z życia, po rozwodach albo żyjąca OBOK męża, więc dla nich taki wyjazd to wyrwanie się od tego wszystkiego.
To oczekiwanie na poród, jeśli już tp minął jest okrutne. Obym nie musiała tego doświadczać. |
|
|
|
#80 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#81 |
|
Zakorzenienie
|
Alfa fajny brzuch
![]() mój mąż się nie zgodził na takie zdjęcie. Begie ja się orientowałam w LuxMedzie ile kosztuje samo USG to 115 zł. mimo, że mam tam abonament, to musiałabym zapłacić. bezpłatnie miałabym ze skierowaniem od ICH lekarza |
|
|
|
#82 |
|
Raczkowanie
|
wlasnie zmzierzylam brzuchol.. 99 cm.. i 12 kg na plusie
waga strasznie mi do przodu skoczyla w ostatnich 2 tygodniach... prawie 3 kg
|
|
|
|
#83 | |||
|
Zadomowienie
|
Trzymamy kciuki
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() myślę, że nie musisz jechać na tę mszę komunijną, skoro niepewnie się czujesz i będzie długo to trwało, chyba dla wszystkich będzie to zrozumiałe |
|||
|
|
|
#84 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zreszta\ą w mojej pracy czuje sie jak babcia jak widze , ze zaczynaja zatrudniac roczniki 88
|
|
#85 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja np byłam na samym USG- płaciłam 70 zł ale nie u gina tylko u radiologa- to było gdzieś w połowie ciązy- myślę że gin każdy weźmie jak za wizytę ewentualnie wizyta plus USG. jak Ci zależy to poszukaj u siebie w mieście radiologa który robi USG / taki ogólny od USG wszystkiego / i on mi zrobił USG, opisał co widzi itp i dał wydruk ze wszystkimi parametrami
Edytowane przez doris888 Czas edycji: 2012-05-11 o 09:38 |
|
|
|
|
#86 |
|
Wtajemniczenie
|
martula mysle, ze pewnie to gromadząca sie woda w organizmie spowodowala ten przrost wagi, mi w 3 dni doszly 3kg podczas upalow - wlasnie z wody, bo nie jadlam wiecej, a nawet mniej mi sie zdarzalo jesc
|
#87 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko czy to do dyżurki położnych trzeba by było dzwonić czy do kogo? |
|
|
|
|
#88 |
|
Wtajemniczenie
|
Alfa b. fajne zdjecie brzuszkow
|
#90 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:25.

albo mały mi się tak wygina w sumie cały czas,że brzuch mnie boli,nie mogę się wyprostować ale u mnie to nie skurcze,bo pokazałam to położnej wczoraj.![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Co chwile sie budzilam.. na dodatek zlapal mnie taki skurcz lydki ze zaczelam w nocy krzyczec! maz sie obudzil i sie wystraszyl a ja do niego z nerwami ze mam skurcz.. dopiero pozniej dodalam ze lydki. Zaspana bylam a ten sie biedny wystraszyl. Jeszcze wczoraj prawie do polnocy siedzialam nad mgr... juz jestem nia zmeczona... ale zeby sie bronic w lipcu musze oddac do konca maja- nie widze tego w ogole. Chcialabym miec chociaz to juz za soba.

no i bez nadgodzin do 4 roku zycia dziecka 

klask i:
13.08.2011