|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.3
Cytat:
W ogóle mnie to nie rusza w kwestii etycznej i smakowej Niczego złego w ramiączkach od stanika nie ma, w samym staniku też.A czy mi się to podoba? Hm, moim zdaniem ładniej jednak wygląda sama koszulka, bez ramiączek od stanika obok jej ramiączek, ale to tyle.
|
|
#4142 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja zwątpiłam. Wyobraźcie sobie, jecie obiad na świeżym powietrzu, a tu obok was mamuśka kładzie na trawie dzieciaka który sie załatwił, i go przewija. No ja bym chyba zwymiotowała ;/ Nie ma to toalet, w których jest miejsce do przewinięcia dziecka? Wątpię, by pani Przybylska poszła do takiej podrzędnej restauracji, gdzie jest jedna, strasząca toaleta -.- |
|
|
|
|
#4143 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
A ja się zastanawiam czy czarny stanik pod białą bokserkę jest ok
?
|
#4144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Mi byłoby głupio przewijać dziecko przy ludziach, którzy sobie ze smakiem spożywają jedzonko. Co innego karmienie piersią w sposób nierzucający się w oczy, co innego przewijanie dziecka, które nie koniecznie musiało zrobić siku, tylko dwójeczkę. Sama bym była zniesmaczona |
|
|
|
|
#4145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie zapominajmy że "popularni" są "nadludźmi" (patrz: parkowanie na ulicach)CO do tych prześwitujących bluzek... no to spoko, ładne to jest ale nie założyłabym tego bo teraz każda "lanserka" w tym biega i jest ich po 30 na jednej ulicy, co mnie trochę bawi. Takie ślepe dążenie za "modą" |
|
|
|
|
#4146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kupię specjalnie taką bluzkę i będę straszyć przewrażliwionych ludzi rozstępami sasasasa. A tak serio to nie założyłabym jej (chyba, że z koszulką pod spodem, ale wtedy chyba w ogóle sam zakup takiej bluzki byłby bez sensu), bo obawiałabym się agresywnych reakcji ze strony muzułmańskiej większości na swojej dzielnicy. I tak chodząc sama po zakupy zwracam uwagę co niektórych. Poza tym, nie mój styl.W ogóle czytając niektóre wiadomości w sieci, nie rozumiem, dlaczego "gwiazdy" traktuje się jak nadludzi, którzy przecież nie mogą mieć rozstępów, piegów, cellulitu czy gorszego dnia, kiedy nawet się nie chce głowy umyć. Jak już jakąś taką osobę przyłapią to afera, jakby okradli Bank Światowy. Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-05-11 o 10:31 |
|
|
|
|
#4147 |
|
... choć nie Westwood
|
ja miałam kiedyś taką sytuację... siedziałam z kumpelą w uczelnianym barku, właśnie skończyłyśmy jeść. nadmieniam, że siedziałyśmy na takiej dużej kanapie (jedynej w lokalu). Po czym nagle matka siedząca ze swoim partnerem i dzieckiem dwa stoliki dalej, podeszła z niemowlakiem, siadła na kanapie i zaczęła małego przewijać. Zmyłyśmy się szybciej niż światło. to było OBRZYDLIWE.
|
|
#4148 |
|
Zakorzenienie
|
ja pamiętam, że w liceum wychowawczyni kazała mi się ubrać, bo nie miałam t-shirtu a koszulkę na ramiączkach (czerwiec, gorąco) i widać było nieco ramiączka.
|
|
|
|
#4149 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4150 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie jedna z wykładowczyń też nie toleruje letnich ubrań czyli szortów i bluzek na ramiączkach, więc dzisiaj mimo upału wszyscy stawili się w długich spodniach ;D
Mnie wczoraj rozwaliła dziewczyna na uczelni, której perfidnie prześwitywały czarne strini spod różowej sukienki ;| |
|
|
|
#4151 |
|
Zadomowienie
|
Dziwią mnie błędy ortograficzne... Znalezione przed chwilą na wikipedii:
"W 2011 roku zagrała jedną z głuwnyh rul w filmie Jestem numerem cztery, Sarah Hart." (pisownia oryginalna) Dziwi mnie też, gdy ktoś najpierw myje rano zęby, a później je śniadanie. I później już nie myje zębów... Nie potrafię tego zrozumieć ![]() Tak samo nie rozumiem osób, które kompletnie nic nie jedzą rano, tylko myją zęby. Jeszcze nie spotkałam osoby, której by wtedy nie pachniało brzydko z ust... |
|
|
|
#4152 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Na mnie ludzie zawsze dziwnie patrzyli, że najpierw jem śniadanie a potem myję zęby... |
|
|
|
|
#4153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fakt, jak byłam na wakacjach ze znajomymi to też myli zęby przed śniadaniem, pamiętam że mocno mnie to dziwiło
Edytowane przez Mileva_ Czas edycji: 2012-05-11 o 13:27 |
|
|
|
|
#4154 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4155 |
|
Zakorzenienie
|
ja kiedyś myłam i przed i po śniadaniu ale teraz doszłam do wniosku, że szkoda czasu i lepiej dokładnie umyć po
|
|
|
|
#4156 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Kurde, ja tam się nie dziwię, że jak jest gorąco to ludzie noszą cienkie, bluzki, sukienki, spodnie i że coś tam zza nich prześwituje.
|
|
#4157 |
|
Zadomowienie
|
W sumie nie wyobrażam sobie czegoś zjeść od razu po umyciu zębów, przecież wtedy jest taki okropny smak w buzi...
|
|
|
|
#4158 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kup sobie klips ściągający ramiączka - koszt 1zł (np. tu http://moda.allegro.pl/klips-sciagaj...324293523.html) i nie będzie ci widać żadnych ramiączek spod bokserek. Swoją drogą często śmiesznie to wygląda jak idzie kobieta odpicowana (makijaż, obcasy itp) i wystają jej ramiączka od stanika. Masakra.
Edytowane przez _czarny_kot Czas edycji: 2012-05-11 o 14:24 |
|
|
|
|
#4160 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() na swoje usprawiedliwienie dodam jednak, że oglądałam kilka lat temu progam o tym, co mamy w ustach po nocy i co połykamy razem ze śniadaniem, jesli nie umyjemy przed jedzeniem zębów. Nie pamiętam dokładnych nazw, wiem jedynie, że było tam porownanie do zlizania tego meszku, plesni z zepsutej brzoskwini - że podobne bakterie się tworzą. Do tego było tam powiedziane, że to własnie z tego osadu nocnego robią sie afty. Powiem szczerze, że kiedy myłam zeby wyłącznie po jedzeniu, nie było tygodnia, żebym nie miała afty, czasem miałam kilka na raz :/ kiedy zaczęłam myć zęby przed śniadaniem - problem zniknął od razu. Oczywiście, staram się myć zęby również po jedzeniu, ale jeśli mam do wyboru - przed czy po śniadaniu - zawsze przed. |
|
|
|
|
#4161 |
|
Konto usunięte
|
No ale potem smak tej pasty... Błe.
Poza tym nie widzę możliwości nie umycia zębów po śniadaniu. Przecież te resztki jedzenia przyczepiają się do zębów i je psują itd. Edytowane przez 201604190949 Czas edycji: 2012-05-11 o 14:34 |
|
|
|
#4162 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Własnie dlatego napisałam, że staram się myć zęby dwa razy: przed i po jedzeniu. Bardzo rzadko zdarza sie, żebym nie umyła po jedzeniu - jesli już, to hmm raz na dwa-trzy miesiące (jak sie zagapię i juz jestem spóźniona, więc o myciu nie ma co marzyć). Od tego raczej mi zęby nie wypadną
|
|
|
|
|
#4163 | |
|
Flawless
|
Ja myję przed i po
smaku pasty nie czuję przed jedzenie, bo zwykle zapijam to później wodą, herbatą...jakoś nigdy nie miałam takiego problemu ![]() ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
|
|
|
#4164 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Herbata po umyciu zębów jest obrzydliwa.
|
#4165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4166 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4167 |
|
Flawless
|
|
|
#4168 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwi mnie zachowanie moich rodziców- nie stosują się do zaleceń weterynarza, jedynie gdy pies kolejny raz kuleje, latają po tabletki na stawy. Nie leczą przyczyny, tylko objawy. Mimo, że pies ma nadwagę, nie dbają o jego dietę a potem narzekają że trzeba znów kupić leki.
Dziwi mnie też, że matka nauczyła psa karmienia z ręki (sucha karma) i teraz gdy pies ma w misce wsypaną karmę, siedzi i szczeka by dopomnieć się o jedzenie, nie umie samodzielnie zjeść z miski. |
|
|
|
#4169 |
|
Zadomowienie
|
Ciekawy temat z tymi zębami
![]() Ja zwykle jak idę przemyć rano twarz wodą to od razu płuczę zęby wodą, coby zneutralizować nocny posmak. Potem piję kawę/jem coś i dopiero po jedzeniu myję pastą. |
|
|
|
#4170 |
|
Zakorzenienie
|
mi również.
nieważne czy przed czy po, ważne że w ogóle te zęby były umyte. ostatnio często spotykam osoby, które chyba nie mają zielonego pojęcia co to szczoteczka do zębów.
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:49.

W ogóle mnie to nie rusza w kwestii etycznej i smakowej
Niczego złego w ramiączkach od stanika nie ma, w samym staniku też.

?
. Mi byłoby głupio przewijać dziecko przy ludziach, którzy sobie ze smakiem spożywają jedzonko. Co innego karmienie piersią w sposób nierzucający się w oczy, co innego przewijanie dziecka, które nie koniecznie musiało zrobić siku, tylko dwójeczkę. Sama bym była zniesmaczona
sasasasa. A tak serio to nie założyłabym jej (chyba, że z koszulką pod spodem, ale wtedy chyba w ogóle sam zakup takiej bluzki byłby bez sensu), bo obawiałabym się agresywnych reakcji ze strony muzułmańskiej większości na swojej dzielnicy. I tak chodząc sama po zakupy zwracam uwagę co niektórych. Poza tym, nie mój styl.