|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. II
hej kochane, bylam na spacerze z przyjaciolka i jej julcią malutka jest taka sliczna achhh dostalam od ani sokowirowke zebym mogla sobie soczki robic
))wogole gorąco strasznie ale ma byc ochlodzenie o tżach wole nie mowic mnie moj znowu wnberwil od rana byl slodziutki umowilismy sie na popoludnie na obiad na miescie bo mial spotkanie sluzbowe mowie ok mial mi postawic no i dzwoni teraz mowi no co tam kochanie ja juz jadlemz tej zlosci wlasnie jem kaszanke ..musze was nadrobic bo znowu mnie trzy strony ominely
|
|
|
|
#2162 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ślub będzie w Kościele Garnizonowym a wesele w Woli Kopcowej w sali Pod dębami. Załączam zdjęcia maleństwa, jak wczoraj obiecałam Cytat:
Ale mi narobiłyście ochoty na szczawiową, w niedzielę chyba ugotuję. |
||
|
|
|
#2163 |
|
Zakorzenienie
|
gratuluje udanych wizyt gratulacje kamilkak90 za synka
pobieżnie nadrobilam wszytskiego nei dalam rady ja mięsa z krolika nie jadlam i jakos nie zamierzam po 1.drogie to chyba po 2 . jak juz edzia zauwazyla kroliczek jest do glaskania niedlugo po kolei kazda sie bedzie dowiadywac płci )
|
|
|
|
#2164 |
|
Rozeznanie
|
Hey kochane. Ja już po wizycie!!
kaaamila1 to ja Cię przebiję, bo moje maleństwo ma 7,9cm (bez nóżek) haha Poza tym wszystko OK, zlecił mi badania- morfologię, mocz i APTT . Kolejna wizyta 13 czerwca, to będzie USG genetyczne i powiedział, że najprawdopodobniej poznamy płeć. Cieszę się, jak szalona!!!
|
#2165 |
|
Zakorzenienie
|
ninagg gratuluje wizyty i fotek!!!
|
|
|
|
#2166 |
|
Zakorzenienie
|
hej koffane nie dawno wrocilysmy i biore sie za prasowanie
ogolnie to padam grabalam trawke sprzatalam strych ukladalam i segregowalam ciuszki zamiatalam budowe normalnie dawno sie taak nie orobilam gabi byla bardzo grzeczna i nie pszeszkadzala mamusi co do porodow ja mam nadzieje ze bedzie sn bo z gabrsyia naprawde dobrze wspominam bo poszzlo raz dwa i boli krzyzowych nie mialam ![]() suknieka i ciuszki superowe ja tez szukam sukienki po malu wesele w pazdz szwagieerki bede wygladac jak slonik ale nic a buciki taaakie wygodniutkie na niziutkim obcasiku gratuluje udanych wizyt i wszytskim ktore znaja juz plec ale wam fajnie ja dopiero w cczerwcu bede miec usg i siiie zastanawiam kiedy isc na 3d prywatnie tzn w ktorym tyg |
|
|
|
#2167 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zazdrosczze---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.. ale szczerze to sie juz przyzwyczailam że bede miec synka . Tylko imienia nie bedzie mial bo nie ma ladnych imion męskich ( to znaczy zadne mi sie nie podoba )---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- ninagg - fajny maluszek ..---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Dzisiaj jak bylam na zakupach w sklepie widzialam dziewczynę w ciazy .. Miala taki sliczny malutki ale okragly brzuszek ![]() Dzisiaj tez zauwazylam ze zaczynam ''chodzic jak ciezarna'' .. to znaczy bardziej sie wlekę niż idę
|
|
#2169 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się po pracy i obiadku
|
|
#2170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do imienia to hmm jeszcze troche czasu ja osttanio zaczelam szukac w necie bo tez nie mam pomyslow a pomysly tża mnie przerażają ![]() i tez łaże jak ciezarna i wyginam brzuch zwłaszca w tramwaju ale na nikim to wrażenia nie robi i nikt mi naraziennie ustepuje ![]() ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- co jadlas?
|
|
|
|
|
#2171 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
będę wyglądała. A tak poza tym od początku ciąży mam +1kg
|
|
#2172 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2173 | |
|
Zakorzenienie
|
slicznosci
![]() Cytat:
na 3d najlepiej isc na polowkowe Weronika
|
|
|
|
|
#2174 | |
|
Raczkowanie
|
Co to za skrót?
![]() To USG genetyczne 13 czerwca, to będzie już to drugie, tak? W którym będziesz wtedy tygodniu? No i gratuluję rekordzisty. Teraz Ty masz największego Maluszka. Kto następny Cie przebije?
|
|
|
#2175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2176 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zaraz zaczną się wizyty i zapewne któraś pochwali się większym dzidziolem ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Cytat:
![]() ![]()
|
|
#2177 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cudnie A masz zdjęcie? ![]() Opiekuj sie mężem, on teraz taki biedny taki. Ja tez grałam w piłkę ręczna, coprawda tylko w II lidze ale wtedy była tylko I i II nie bylko ekstraklasy. No naprawdę przez ta pracę mam malutko czasu na wizaż. Magdaef, Bede trzymać kciuki żaby sie szybko wchlonal. U mnie sie wchlonal po 2,5 tygodnia całkowicie. Szybko minie, zobaczysz. Martaj, Dojotka, Ausente Cudownie ze wasze wizyty optymistyczne Mystique, Ja tez dzisiaj zakupowo zaszalalam ![]() W pracy bardzo cisnely mnie spodnie, mimo tego ze guzik przeszylam. Wiec po pracy pojechałam do sklepu i kupiłam 3 pary spodni: cienkie eleganckie rurki czarne, białe cieniutkie rurki i dzinsowe granatowe rurki. Już nie będę cisnac dzidziola ![]() ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Ausente, Piękne kapelusze widziałam w Tesco na dziale F&F. Takie z dużym rondem, bardziej na plaże. A ja kocham plaże wiec sie przyda. MiciaKicia, O fajne info o tym Skarbie. Ja sie smaruje tyloma balsamami ze chętnie poczytam.
|
|
#2178 |
|
Rozeznanie
|
Hej babeczki
![]() witam się po południowo ale żeście naskrobałyjestem padnięta, miałam dziś rajd po mieście bo załatwiałam kilka zaległych spraw i mi się nazbierało, ech, ale od 15 już odpoczywam i co najważniejsze to maluszek chyba dobrze znosi zwiększony ruch mamusi bo brzuch mnie w ogóle nie bolał a po takim maratonie to tego najbardziej się obawiałam ![]() ale już duże te Wasze maluszki ciekawe ile mój będzie miał na kolejnej wizyciemy mamy tylko 2 wesela w tym roku (i całe szczęście ) jedno już było 2 tyg temu a następne mamy 30 czerwca. Na to pierwsze kupiłam sobie sukienkę, ale znalazłam taką żebym mogła założyć ją też w czerwcu: jest bawełniana z dodatkiem lycry więc dopasuje się do mojego 5miesięcznego brzuszka idealnie, i jest o rozmiar większa niż nosiłam przed ciążą. Nie ma suwaka tylko wkłada się ją przez głowę, rewelacja po prostu na komunię za tydzień też będzie jak znalazł
|
#2179 |
|
Zakorzenienie
|
Zaraz TŻ przyjedzie
idę ogarnąć kuchnię
|
|
#2180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a swoja drogą odebrałam dzisiaj pierwsze swoje badania... i muszę je sobie przeanalizować z internetem dokładnie bo wyniki moczu wyglądają mi podejrzanie, a i mam za mało płytek krwi ; / |
|
|
|
|
#2181 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nieładnie zrobił ![]() Wskaźnik krzepliwości krwi Ostatnio w morfologii wychodzi mi troszkę ponad normę
|
|||
|
|
|
#2182 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
ja też będę miała wesele we wrześniu i problem z ubraniem bo już go mam za 3 tyg wesele a jak znajdę jakąś ładną sukienkę to wypina się na brzuszku 3 mies się zaczął ale już widać brzuszek,może wy coś doradzicie?---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- A w którym tygodniu poznam płeć?bo jestem właśnie w 9 następna wizyta za 3 tyg...bijące serduszko już widziałam
|
|
|
|
|
#2183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja teraz ide w czwartek do lekarza to go podpytam : ) |
|
|
|
|
#2184 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
ninagg,kasia gratuluję wizyt! Ja też miałam dzisaj wizytę,ale z racji poniedziałkowego usg krótszą. Miałam szybkie usg kontrolne,oraz pobraną cytologie.Wszystko w jak najlepszym porządku.Nic nie przytyłam!!!! A myślałam,że to z moją wagą łazienkową jest coś nie tak,bo brzuszek już mi wystaje i to już wg usg 13tydz5dz. Ale zrobiłyście mi ochotę na zupę szczawiową ![]() Mój lekarz,też mi zdradził płeć,ale powiedział również,że na tym etapie sprawdzalność jest 75%!!! A jest wybitnym specjalistą,więc się tak jeszcze nie napalam.A mam mieć DZIEWCZYNKĘ! ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Ja też mam wesele 6 października.Jest jeszcze trochę czasu,ale już rozglądam się za sukienkami. |
|
|
|
#2185 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ale sie ciesze z Wami!
Nina który to tydzień? Ja właśnie wróciłam z uczelni, spotkałam koleżanke w busie. I ona do mnie? Ty czasem w ciąży nie jesteś? Skąd ona wiedziała? Matko to aż tak widac?
|
|
|
|
#2186 |
|
Wtajemniczenie
|
A my sie chwalimy, jutro zaczynamy 14 tydz II trymestr zaczety Ide nadrabiac
Edytowane przez Today_Tommorow Czas edycji: 2012-05-11 o 20:14 |
|
|
|
#2187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jaki brzusio śliczny ![]() My też jutro zaczynamy 14 tydz= II trymestr |
|
|
|
|
#2189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Swietny masz juz brzuszek ..
|
|
#2190 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:56.

))
no i dzwoni teraz mowi no co tam kochanie ja juz jadlem

)

Odpoczywaj dużo Kochana i od razu wracaj jak lepiej się poczujesz 

.. ale szczerze to sie juz przyzwyczailam że bede miec synka . Tylko imienia nie bedzie mial bo nie ma ladnych imion męskich ( to znaczy zadne mi sie nie podoba )
Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)
będę wyglądała. 

na pewno nie satyna bo nie cierpię. I jestem skazana juz pewnie na balerinki. Na wesele balerinki
bo już go mam za 3 tyg wesele a jak znajdę jakąś ładną sukienkę to wypina się na brzuszku