|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- ona miała otwarte drzwiczki, nie spojrzała do środka, wrzuciła ubrania, włączyła i już. a w środku kociątko ![]() ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Idę spać. Dobranoc
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
#482 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
pobieżnie przejrzałam wątek, obejrzałam fotki, maluszki są cudowne.. juz też chcę takiego mieć... serce jedno,a rozsądek drugie,eh ![]() Dasti, dobrze że już jesteś libretko,gratulacje! kla ski:
|
|
|
|
#483 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
libertka gratuluję!! super że jesteście już w komplecie ![]() a jak w końcu urodziła się córcia? przez cc czy sn? ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- stokrotko z tym kociakiem to jakaś masakra biedaczek....różowa - córcia śliczna! ![]() agatka - fajne fotki ![]() spadam już do jutra kobitki!
|
|||
|
|
|
#484 |
|
Wtajemniczenie
|
libretka GRATULACJE!!!
Rennie ma coś około 470mg sacharozy(1 tabletka). Jeśli chodzi o terminy porodów, to ja czuję, że się rozpakuję przed czasem. W sumie to dobrze, bo takie leżakowanie mnie dobija. Jest jednak jeden powód, dla którego chciałabym przenosić dzidziola Tylko o 4 dni Ja też kładę się już spać. Dobranoc. |
|
|
|
#485 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dasti - mój Michał miał badane TSH w szpitalu, potem też miał kontrolowane, ale dzieci fizjologicznie rodzą się z bardzo wysokim TSH!! Nawet moja endo też to mówiła. Nie pamiętam dokładnie ile, ale miał znacznie powyżej 8, chyba 12, ale nie pamiętam. Ja konsultowałam to z dr Birkholz, to jest endokrynolog dziecięca od nas z Gdańska, ale w Warszawie z ramienia ministerstwa zajmuje się wytycznymi dot. tarczycy u dzieci i ordynowaniem tych wszystkich hormonów wzrostu itp. na cały kraj. Powiedziałą mi, cytuję, że: "ależ ma Pani całkowicie zdrowe dziecko, dzieci rodzą się z fizjologicznie wysokim TSH". Kazała mu kilka razy pobrać krew, ponieważ chyba jeszcze po pół roku miał w górnej granicy normy to pozostawiła decyzję pediatrze - bo chodzi o to, jak dziecko się rozwija. Michał rósł jak na drożdżach, temperament i wszytsko miał normalne, nie jak dziecko z niedoczynnością, więc absolutnie jedna i druga nie kazały mu niczego podawać. Powiedziały, że taka ingerencja w układ hormonalny małego dziecka jest zupełnie niepotrzebna w jego przypadku, bo rozwija się nawet nie tylko dobrze, a świetnie. Libretko - gratulacje!!!! ![]() ![]()
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-05-11 o 23:27 |
|
|
|
|
#486 |
|
Zadomowienie
|
Po porodzie samo tyle spada
Więc nic się nie martw
|
#487 | |||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Mmm, zjadłam kolację, mogę pisać dalej
![]() Gratuluję zbiorowo wszystkich udanych wizyt! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dziękuję Cytat:
![]() A na poważnie, jak Maks był mały, nie mieliśmy auta i tułaliśmy się bez przerwy autobusami i tramwajami wszelkiej maści (mieszkaliśmy w Kr), jeździł po prostu leżąc w gondoli, nie było wyjścia Tylko zablokowane koła i jakiś kąt w miarę możliwości. Jak przesiadł się na spacerówkę, to przynajmniej starałam się zawsze stawiać wózek tyłem do kierunku jazdy, tzn. żeby w razie nagłego hamowania nie wylatywał z wózka, tylko żeby go "wciskało" w oparcie wózka i w autobusach gdzie w połowie jest ścianka (w naszych to niestety tam w połowie jest najczęściej siedzenie tyłem do kierunku jazdy), taka właśnie dla inwalidów z pasami, to tam też właśnie stawiałam wózek tyłem, żeby miał oparcie w razie hamowania. Na spacerówkę się szybko przesiedliśmy, bo miałam całkiem na płasko rozkładaną (ok. 3 mies.), a czasem można już mu było trochę unieść na spacerze, żeby mógł się rozglądać, więc wtedy już byłam spokojniejsza, że w pasach jest trochę bezpieczniej...Poza tym Maks absolutnie zawsze i bez wyjątku od samego początku w spacerówce i foteliku jeździł w szelkach, nawet kiedy był jeszcze za mały, żeby się z tej spacerówki wychylić i dzięki temu potem nigdy nie było problemu czy złości o pasy, bo wiedział, że one po prostu zawsze są zapięte ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jeśli na następny dzień wiesz, że będziesz w stanie ogarnąć co do Ciebie należy, a tej nocy tż zostanie z dzieckiem, to nie widzę problemu Wręcz powiedziałabym, że takie wyjście od czasu do czasu jest bardzo potrzebne.Cytat:
Cytat:
Gratulacje jeszcze raz!Cytat:
I dla Ciebie gratulacje!---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ---------- Podsumowując prośby o dostęp do poczty, to zebrałam prośby od: martula justysd szerylka cate sweetjoy karozka Patka To jak? Proszę o przynajmniej kilka opinii ![]() Jak już dajemy, to chyba wszystkim ![]() A teraz idę doczytać jeszcze, co tam w międzyczasie mojego odpisywania naskrobałyście
|
|||||||||||
|
|
|
#488 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Samo! Cuda
Pierwsze kg po porodzie przez tydzień, dwa lecą bardzo szybko ![]() Ejjjj... Mało razy obiecywałam, że będziecie na bieżąco? ![]() Miałam dziś trochę zamieszania. Wróciłam z tego ktg wymęczona i jeszcze pralkę miałam zepsutą, i był pan ją naprawić, i moja babcia mnie odwiedziła, ale przed snem jestem wiernie z Wami! ![]() Cytat:
![]() Oj, ale by było fajnie... ![]() Cytat:
![]() Szkoda, że nie wiemy, jak przyszła na świat, ale może przez sn, skoro nie ma info o cc, a jest "mamusia odpoczywa"
Edytowane przez kism Czas edycji: 2012-05-12 o 00:18 |
||
|
|
|
#489 | |
|
Rozeznanie
|
Aczkolwiek uczucie bycia wielorybem pozostaje... Ja najbardziej się cieszę, że synek przygotowywał ta laurkę z wielką radością Cytat:
|
|
|
|
|
#490 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dajemy, dajemy dziewczynom hasła
![]() ---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ---------- Cytat:
bo ja też się czuję jak wielki waleń i to jeszcze taki rozplaskany
|
|
#491 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
gratulacje !! ![]() Cytat:
jasne tutaj masz z baby shower - https://www.facebook.com/media/set/?...1&l=af59be09c6 a tutaj z sesji brzuszkowej - https://www.facebook.com/media/set/?...3&l=2e0e5c6528 Cytat:
Cytat:
|
|
|
#492 | |
|
Zadomowienie
|
Libretko gratuluję
Cytat:
Gratuluję takiego spadku wagi. to bardzo pocieszające dla mnie która na plusie ma coś około 25 kg ![]() Zasiedziałam się cholercia. Dobranoc |
|
|
|
|
#493 |
|
Zadomowienie
|
Dasti kochana gratulacje
Mojemu synkowi mimo tego mojego głupiego Hashimoto, o którym mówiłam na IP nie badali TSH. Może mogłam przy porodzie wspomnieć ale wiecie jak to jest...z tego szoku wypadło mi z głowy..jedne o czym pamiętałam to o tym, że ja mam krew RH- a Tż RH+ i że trzeba cos tam mi podać. Ale że dzieciaczek ma RH- to nic mi nie podali w końcu, a byłam pewna że podają przy pierwszym porodzie niezależnie od tego jaka grupę ma dziecko. Szmaragdowykotku a na co w zachowaniu dziecka trzeba zwracać uwagę w związku z ewentualną niedoczynnością? |
|
|
|
#494 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do przychodni to nie chodzi mi o 4. ta o której pisałam jest między przystankami Azet a UM, po drugiej stronie UM. ooo a pisałam o lekarzu na paprach to Gwara http://www.ginekolog-usg.tychy.pl/cennik.php Cytat:
![]() a co do ugniatania poduszek, to moje kotki (no, rodziców) wolą brzuchy ugniatać :P Cytat:
Gratulacje!!!!!Dasti, Różowa, Agatka słodkie te Wasze szkraby ![]() Cytat:
![]() To wcale nie jest pocieszające. ja bym już chciała urodzić Obudziłam się o 5 i mam już po spaniu. mąż w domu więc będę przez telefon pisać |
||||
|
|
|
#495 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
odparmezanowanie to termin na własny użytek. chodzi o ścieranie martwego naskórka.... ![]() Cytat:
poza tym pierwsze słyszę powiem szczerze, że często akcja porodowa z zzo kończy się cesarką... śmiem twierdzić, mimo iż to informacja od połoznych, że nie jest to regułą i że chyba w takim razie mają kiepsko zrobione statystyki i świadczyłoby to o nieumiejętnym stosowaniu i podawaniu tego znieczulenia, wiec lepiej żeby takimi newsami się nie chwaliły, bo działają sobie na szkodę Mam pełno koleżanek które rodziły naturalnie ze znieczuleniem. po zzo zwalnia się troszkę akcja porodowa, to na pewno. ale jak masz mądrą położną przy sobie to spokojnie dasz radę.
Edytowane przez _millena Czas edycji: 2012-05-12 o 07:32 |
||
|
|
|
#496 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej
Olek nakarmiony, ja wykąpana, mam chwilkę na kawę ![]() Mam straszną sytuację z wózkiem bo zostałam wyrolowana przez sklep i wózka na który czekałam od półtora miesiąca nie zobaczę na oczy jest bardzo podobny do inglesiny którą chciałam.Cytat:
rezerwuj Cytat:
![]() ![]() Cytat:
dobrze że żyje Dziękuję
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|||
|
|
|
#497 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja mam isć 17 na ktg jak nie urodzę jak będzie płatne to urodzę z wrażenia,jak mało to zapłace,jeżeli dużo to muszę zrezygnować Pewnie kasy nie będe miała np 40zł to dużo ale 15 zapłacę.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mam męża,już mnie zbałamucił ![]() Pojechał po gaz bo się skończył,nie mamy jak wypić kawki.Filip oczywiście jeszcze śpi ale wczoraj poszedł spać 0 22.40 bo czekał na tatę ale się nie doczekał tylko zasnął ![]() Co mnie cieszy to dzisiaj nie zapowiada się na upał to troszkę odpocznę,bo mnie wczorajsza pogoda dała popalić. |
||||
|
|
|
#498 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja po porodzie córki, która ważyła 3800g, po powrocie do domu miałam tylko 5kg mniej, później trochę spadło w przeciągu miesiąca i waga zaczęła rosnąć w zastraszającym tempie. Po 9 m-cach poddałam się, bo karmiąc piersią przytyłam 10kg, odstawiałam małą i zaczęłam się odchudzać, bo bardzo chciałam drugiego bobasa Jednak w tej ciąży przytyłam trochę więcej, ale dam radę Każdy chudznie i tyje inaczej, niektóre kobiety nie karmią piersią, a kilogramy spadają, a inne karmią i waga nie spada lub rośnie jak u mnie....
|
|
|
|
|
#499 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co to za czasu żeby czekać na wózek,idziesz do sklepu,płacisz i wychodzisz z wózkiem. ---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#500 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() libertka gratuluję ![]() ![]() Ja wczoraj dostałam jakieś dziwne bóle na szczęście mam dzisiaj umówioną wizytę prywatnie więc zobaczymy co się dzieje.
|
#501 |
|
Raczkowanie
|
Miałam tyle planów na dziś, a rozsiadłam sie przed laptopkiem
Idę szybko umyje okno w kuchni, zanim sąsiadki powyłażą na ławkę (Uroki mieszkania na parterze ) Ciekawe czy zrealizuję choć połowę planów na dziś... rozleniwiłam się ostatnio, przydał by mi się jakiś kopniak w d..psko!
|
|
|
|
#502 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
WSZYSTKIM NOWYM MAMUSIOM GRATULUJĘ I WITAMY W DOMU
|
||
|
|
|
#503 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam z ranka!
Dastii super ze juz jestescie w domku!!! Dastii, Rozowa1987, Agatka661 - macie śliczne dzieciątka!!!! ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Cytat:
kism zawsze z przygodami ![]() A Twoj Kaj to spory chłopak!! Brawo dla Agaty!! U mnie tez roznie reagowali na brzuch - jedni sie usmiechali, drudzy sie smiali, ze chodze jak kaczka a brzucha nie mam duzego wlasnie---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Cytat:
na pewno cos znajdziesz ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- kism - co do dostepu do poczty to jestem ZA dla wszystkich co do ZZO - to najlepiej podac do 4cm rozwarcia
|
|
#504 | |||||
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Cytat:
widzę agata - pełen optymizm ![]() Cytat:
biedny kotekCytat:
GRATULACJE ![]() córcia duuuża a chyba się nie zapowiadało... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
słyszałam wiele dobrego o Bogucicach, może przy następnym porodzie tam się wybiorę acha to chodzi Ci o ORBIMED tam robiłam sobie badania i tam właśnie mąż pytał o usg, wizyta + usg - 120złdziękuję za kontakt do Gwary u nas coś pochmurno... pięknie jak ja sobie pranie zaplanowałam to pewnie będzie padać... |
|||||
|
|
|
#505 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co prawda koleżanka wróżyła mi że urodzę właśnie 13, ale w to nie wierzę. Nie miałabym nic przeciwko, tym bardziej że u nas to rodzinne, że w każdym pokoleniu, ktoś rodzi sie 13 (chociażby moja mama i mój teść). Może na wszelki wypadek dopakuję torbę szpitalną, tylko czy to coś da? Z moim "szczęściem" to urodze po terminie, ewentualnie +/- 2 dni
|
|
|
|
|
#506 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdjęcia waszych dzieciaczków piękne!! a Liwia jaka malutka czy te łóżko takie duże ![]() mi 12kg nie spadło ![]() Cytat:
mi waga też stanęła bo wafelki jem
|
|
#507 |
|
Zakorzenienie
|
Dasti przekichane z tym sklepem, ale na pewno szybko cos znajdziesz
Begie mozliwe ze tak sie nazywa ta przychodnia. Jakb nie bylo miejsca to ewentualnie ten Twój szpital, Mikołów, bo z tego co sie orientuje to na Lubinowej przyjmują swoje pacjentki. Najwyżej urodzę w samochodzie pod szpitalem ![]() Zrobilam juz obiad na dzisiaj, przy okazji poprawiłam mięsko mna poniedziałek i koncze sprzątać lodówkę |
|
|
|
#508 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Umieją pocieszać, nie ma co. ![]() Cytat:
). Życzę powodzenia z wózkiem! Cytat:
Szkoda że tego nie da się przewidzieć. Pozostaje tylko żyć nadzieją że wszystko ładnie spadnie. Opiszę Wam przypadki moich 2 kuzynek (siostry). A więc starsza (niech będzie A) zawsze chuda jak patyk, mimo że jadła za 2/3.
|
|
#509 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=ladybird_1987;34064 640]Nawet w tej książce którą mam "Kalendarz mojej ciąży" przy 35 tc jest napisane "Czujesz się coraz bardziej jak wyrzucony na brzeg wieloryb".
Umieją pocieszać, nie ma co. ![]() QUOTE] No wiesz, pocieszające jest, że nie tylko my czujemy się jak wieloryby Ja to dziękuję Bogu, że przyszło ochłodzenie :pli z:, dzisiaj jest 13 stopni, przemiły chłodek i chmury... matko, co za ulga... w nocy jak zwykle nawilżacz i oczyszczacz powietrza na pełny gwizdek...ech, byle jakoś pociągnąć jeszcze trochę...może mnie pyły nie zaduszą... ale deszczu niestety było wczoraj jak na lekarstwo
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-05-12 o 10:02 |
|
|
|
#510 |
|
Rozeznanie
|
Witam sobotnio
Dziś mąż w szkole, więc rządzimy tylko z synkiem. Wieczorem była burza, liczyłam na jakaś szybka akcję porodową, ale niestety nic z tego Tak serio to jak pomyślę, że najprawdopodobniej jestem w ciąży po raz ostatni w życiu (trzeciego nie planuję, jeśli już to będzie niespodzianka - wpadka) to wcale mi się tak do porodu nie spieszy te ruchy pod skórą (czasem bolesne, wiadomo) ale jakby nie było to wszystko jest takim cudem, że aż chce się ten czas wyjątkowo celebrować No i jestem w szoku, od kilku dni nie brałam magnezu i co noc budziły mnie skórcze łydki, wczoraj łyknęłam 2 tablety i dzis noc bez skórczu Obejrzałam zdjęcia na poczcie. Wszystkie dzieciaczki piękne Gratulacje Mamuśki
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:06.

kla ski:

Tylko zablokowane koła i jakiś kąt w miarę możliwości. Jak przesiadł się na spacerówkę, to przynajmniej starałam się zawsze stawiać wózek tyłem do kierunku jazdy, tzn. żeby w razie nagłego hamowania nie wylatywał z wózka, tylko żeby go "wciskało" w oparcie wózka i w autobusach gdzie w połowie jest ścianka (w naszych to niestety tam w połowie jest najczęściej siedzenie tyłem do kierunku jazdy), taka właśnie dla inwalidów z pasami, to tam też właśnie stawiałam wózek tyłem, żeby miał oparcie w razie hamowania. Na spacerówkę się szybko przesiedliśmy, bo miałam całkiem na płasko rozkładaną (ok. 3 mies.), a czasem można już mu było trochę unieść na spacerze, żeby mógł się rozglądać, więc wtedy już byłam spokojniejsza, że w pasach jest trochę bezpieczniej...

nie wiem jak dam rade wytrzymac 6 tyg pologu 

dobrze że żyje
Pewnie kasy nie będe miała np 40zł to dużo ale 15 zapłacę.
na szczęście mam dzisiaj umówioną wizytę prywatnie więc zobaczymy co się dzieje.
Umieją pocieszać, nie ma co.
:pli z:, dzisiaj jest 13 stopni, przemiły chłodek i chmury... matko, co za ulga... w nocy jak zwykle nawilżacz i oczyszczacz powietrza na pełny gwizdek...ech, byle jakoś pociągnąć jeszcze trochę...może mnie pyły nie zaduszą... ale deszczu niestety było wczoraj jak na lekarstwo